![]() |
Citat:
Citat:
Nu am zis ca s-a pastrat peste tot spiritul de comunitate dar s-a pastrat samanta - si uneori mai rasare. Am avut si eu ocazia sa vad asta. |
Citat:
|
Citat:
Precizez ca statul roman plateste 250.000 euro anual pentru "sarmanii" de acolo |
Citat:
Vorbesc de comunitatile in care am fost. Si in general manastirile pun in comun bunurile din care traiesc calugarii. |
Citat:
|
Citat:
"13. Voi sunteti sarea pamantului; daca sarea se va strica, cu ce se va sara? De nimic nu mai e buna decat sa fie aruncata afara si calcata in picioare de oameni. 14. Voi sunteti lumina lumii; nu poate o cetate aflata pe varf de munte sa se ascunda. 15. Nici nu aprind faclie si o pun sub obroc, ci in sfesnic, si lumineaza tuturor celor din casa. 16. Asa sa lumineze lumina voastra inaintea oamenilor, asa incat sa vada faptele voastre cele bune si sa slaveasca pe Tatal vostru Cel din ceruri. " Sfantul Pavel ne indeamna sa ne schimbam nu prin faptele legii ,cum au facut-o fariseii ci prin credinta in Hristos. Prin rugaciune si participare la sfintele slujbe putem deveni mai buni si in felul acesta ii putem schimba si pe cei din jurul nostru. Si sfantul Serafim de Sarov spune ca un sfant poate schimba pe multi in jurul lor. Cei care l-au cunoscut pe par.Arsenie Boca spun ca a schimbat multe vieti acest sfant parinte. Doamne ajuta ! |
Citat:
In Sf Scriptura gasim doar adevarul, interpretarea noastra poate fi gresita. Sa judecam putin, fara argumente teologice sau explicatii ale Sf Parinti. In Evanghelia dupa Luca, Maria si Iosif, impreuna cu Pruncul, dupa savarsirea celor randuite s-au intors in Nazaret. In Evanghelia dupa Matei, o lectura rapida fara punere in cotext a subiectului nostru, ne duce direct la o interpretare gresita. Sa incercam o explicatie ; Contextul dupa "Luca", este cel al nasterii Mantuitorului. Contextul dupa "Matei" este altul ! Aici apar si "Magii". Tinand cont de modul in care s-au deplasat Magii, distanta foarte mare pe care au parcurs-o, se pare ca totul a durat cateva luni, sau poate chiar un an. Asa a fost randuit, ca pruncul sa fie din nou unde se nascuse, la venirea Magilor. De aici s-a plecat spre Egipt, iar timpul necesar ca Magii sa ajunga spre inchinare Pruncului, nu este decat durata intre cele doua pasaje din Evanghelii. Fara indoiala, este vorba de un decalaj in timp la cei 2 Evanghelisti, ne sunt redate doua aspecte diferite. La Nasterea Mantuitorului, au venit doar Pastorii, iar Magii cam un an mai tarziu, Pruncul gasindu-se prin Pronia lui Dumnezeu in acelasi loc. In SF SCRIPTURA, nu poate fi contradictie, ci numai neintelegere a acesteia. De aceea, doar talcuirea Bisericii Ortodoxe, a Sf. Traditii, trebuie considerata ca fara greseala. Doamne ajuta ! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:12:39. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.