Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7739)

Doriana 03.12.2009 16:48:55

Eu cred ca suntem o turma, lareine. Dumnezeu nu vede ortodocsi si sectari, ci crestini sau nu, pocaiti sau razvratiti, mantuiti sau osanditi. Separarea o facem noi, de prea multa dragoste ce avem unii fata de altii. In loc sa raspandim lumina promovam luptele fratricide. Si asta nu-i place lui Dumnezeu. :(

Andrusca, daca nu crezi tu nu inseamna ca nu e...

lareine 03.12.2009 16:51:31

Doriana, daca toti suntem crestini si turma lui Christos, de ce a mai fost nevoie sa te botezi inca o data? :) Daca e vorba de a te pocai de pacate, asta o puteai face si in sanul BO, unde se pune foarte mult accent tocmai pe asta, pe pocainta.
Si daca Iisus Christos este pastorul nostru al tuturor, si al ortodocsilor, si al penticostalilor, de ce se spun unii ca l-au gasit pe Christos cand s-au alaturat altor culte, daca el era cu noi toti inca de la inceput?

anaoara 03.12.2009 16:55:02

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 187441)
doar Iisus mântuiește... de fapt știu...) pot s-o înlocuiesc. Nici ritualurile/sacramentele (numite de voi Sfinte Taine), nici postul și rugăciunea în sine nu ne pot mântui, acesta este atributul exclusiv al Domnului Iisus Hristos. Iar mântuirea ne-o conferă în virtutea meritelor Lui, nu ale noastre.

visul lenesului: lectia sa fi fost invatata in somn; visul crestinului np: sa nu faca nimic si sa mosteneasca Imparatia lui Dumnezeu!
Desigur ca mintuirea a fost facuta posibila prin jertfa lui Hristos, insa omul trebuie sa faca ceva pentru a-si insusi aceasta mintuire. Se mai numeste si asemanarea cu Hristos, care nu se obtine vrind si visind.
Daca citesti in Matei 25:31-46, vei vedea ca la judecata finala oamenii se vor mintui potrivit cu ce vor fi facut ei insisi, nu la miscarea unei baghete fermecate.

Danut7 03.12.2009 16:55:22

Nu scrie ca Hristos are mai multe staule , sau ca are mai multe Biserici, ci ca Biserica lui e doar una.

Citeste pilda cu caprele si oile si ai sa vezi care e diferenta dintre capre si oi.

Dumneata ti-ai lepadat haina botezului si ai intinat-o de aceia , nu te vezi nici pe tine bine si nici pe altii.Si asta e din cauza mandriei , trandaviei si a ignorantei.Nu cred ca stii ce inseamna a fi crestin.Religia voastra este o ucidere a sufletului si a oricarei manifestari pioase.Sistemul de valori se inlocuieste cu altul si virtutile adevarate cu virtutile false si non-virtutile.De aceia nu te vezi nici pe tine, nici pe altii si nici ce iti zicem noi nu intelegi.Pentru ca ai lepadat haina sfanta a Duhului, si aceasta e pacat.

Diferenta dintre capre si oi ,sta nu doar in "a fi" ci mai ales "in a face".De altfel toata Scriptura se rezuma la compasiune si la dragoste.Dragostea si crestinismul adevarat nu se bucura de nedreptate , de neadevar ci se bucura de adevar si de dreptate.De aia eu sau noi(toti cei care procedeaza ca mine intr-un mod mai agresiv si impulsiv) sunt(em) intoleranti fata de minciuna, marturisim credinta cea dreapta si tagaduiesc(im) minciuna.Personal eu am inceput sa fiu din ce in ce mai putin tolerant la minciuni.De aia marturisesc si iti spun ca faci parte dintr-un cult fals, si ca esti amagita.Intoarce-te acasa, caci aici este Adevarul , ortodoxia, in Biserica lui Hristos.Asta nu iti zic sau spun spre raul tau ci spre binele tau.De altfel in dialogul purtat cu tine , nu am vorbit doar de dragul de a ma certa sau vorbi in contradictoriu cu tine, ci deoarece la inceput am crezut ca esti interesata de ortodoxie, si de aia ti-am zis poate prea multe pe care nu le-ai putut digera.

Doriana 03.12.2009 16:55:55

Citat:

În prealabil postat de lareine (Post 187567)
Doriana, daca toti suntem crestini si turma lui Christos, de ce a mai fost nevoie sa te botezi inca o data? :) Daca e vorba de a te pocai de pacate, asta o puteai face si in sanul BO, unde se pune foarte mult accent tocmai pe asta, pe pocainta.
Si daca Iisus Christos este pastorul nostru al tuturor, si al ortodocsilor, si al penticostalilor, de ce se spun unii ca l-au gasit pe Christos cand s-au alaturat altor culte, daca el era cu noi toti inca de la inceput?

Nu stiu cum as putea explica sa pot fi inteleasa, dar, pe scurt, intalnirea mea cu Dumnezeu s-a petrecut intr-o biserica penticostala. De aceea am ramas aici. Altii L-au intalnit in alta parte. Exista un moment in viata fiecaruia cand se intalneste cu Dumnezeu si constientizeaza asta. Nu te nasti cunoscandu-L.

M-am botezat pentru ca am inteles ca trebuie sa fac un legamant cu El. Am vrut sa-l fac constient si sa spun cu gura mea ca doresc sa-L urmez, de buna voie si nesilita de nimeni.

Danut, nu cred ca esti sincer. Vorbele mari nu pot ascunde ceea ce esti.

AndruscaCIM 03.12.2009 17:05:58

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187563)
Pai, nu-mi dau seama; lumineaza-ma tu ca sa nu mai fac greseli. in afara de faptul ca sunt penti, ce alt pacat mi-ati mai gasit?

Pai uite de exemplu se simte si fara spui ce confesiune ai, ca incerci sa insinuezi anumite lucruri, ca te straduiesti sa ramai calma pentru a-ti continua scopul pentru care esti pe acest forum, se simte ca nu esti motivata de dorinta de a intelege credinta ortodocsilor ci mai mult de a contrazice si a-ti sustine cultul, jignesti in repetate randuri si feluri ortodocsii, ii reduci la experiente subiective traite de tine, refuzi sa accepti ca noi nu putem aprecia ce se intampla in biserica penticostala si acea vorbire in limbi sau modul cum se face simtita prezenta Duhului Sfant in acest cult, ca nu intelegem cum poti afirma ca nu crezi in cult ci in credinta in Dumnezeu dar ai un alt cult decat al nostru din motive lesne de inteles, ca faci prozelitism, ca nu esti sincera, ca incerci sa iti modulezi doctrina uneori pentru a nu fi noi prea socati sau sa poti reformula ulterior pentru a parea ceva acceptabil...lucruri de astea!

Oricum ar fi, pentru faptul ca ti s-au spus cred de mai multe ori niste lucruri ar trebui sa meditezi poate la ele, si nu sa le blochezi asa cum o faci, pentru ca stii ca este o vorba " ...cand iti spun doi ca esti beat...ar fi bine sa te indreptezi spre nani!":3:
Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187563)
Nu am o problema cu pastorii care au initiat penticostalismul. Noi nu ii inaltam pe oameni, ca voi. Mi-e suficient ca L-am gasit aici pe Dumnezeu, desi L-am cautat peste tot si nu L-am gasit. Restul sunt detalii.

Ai inteles gresit, la fel ca si pastorul care a initiat cultul, noi nu "inaltam oameni", noi cinstim credinta si jertfa lor, ii recunoastem ca situandu-se pe o treapta duhovniceasca muuult mai inalta decat noi...oamenii de rand carora ne este atat de greu sa evoluam, sa renuntam la pacatele noastre si ne mai si gasim circumstante atenuante de multe ori.

Noi cinstim oameni care s-au sfintit, care de cele mai multe ori au simtit credinta adevarata, faptul ca ca au ales sa nu mai fie legati de lucrurile banale din lume, renuntand la ea si placerile pe care oamenii de rand nici macar nu isi pot imagina cum ar fi sa le refuze sau sa traiasca fara ele...si sa isi dedice intreaga viata lui Dumnezeu, printr-o jertfa continua.

Noi nu inaltam oameni...insa simtim sfintenia din ei, pentru ca ei au fost si sunt o oglinda a credintei adevarate!

Cultele au fost infiintate de cate un singur om, pe care voi nu mi se pare normal sa il contestati sau sa pretindeti ca nu mai este luat in considerare..pentru ca este singurul, singurul care a cazut in erezie si si-a dedicat viata tragandu-i si pe altii dupa el, el fiind Traditia voastra, punctul de plecare al cultului vostru si intregii doctrine!!!!!...

Noi nu urmam un om, nu urmam oameni, urmam Sfinti care s-au jertfit pentru Credinta Adevarata si au fost invredniciti de Dumnezeu sa ne ajute sa simtim si sa nu ne indepartam de Credinta Adevarata lasata de Mantuitorul pentru mantuirea noastra, deci exact opusul a ceea ce sunteti voi...sectantii, si a ceea ce faceti!!!

lareine 03.12.2009 17:09:45

Doriana, daca tu consideri ca Dumnezeu este Acelasi atat in bisericile noastre cat si ale voastre, poate vei avea curiozitatea si rabdarea sa citesti cartea unui parinte si filosof care mie imi este foarte drag, si daca arunci o privire aici http://ro.wikipedia.org/wiki/Seraphim_Rose vei vedea de ce, pentru ca are o biografie foarte interesanta si este unul dintre cei care a cautat mult timp pana a gasit.
Cartea despre care vorbesc se numeste "Ortodoxia Si Religia Viitorului" si din punctul meu de vedere, ar trebui sa fie o lectura de capatai atat pentru ortodocsi cat si pentru celelalte denominatiuni crestine si pentru "pagani", mai ales in secolul nostru, pentru ca toti avem cate ceva de invatat din ea.

Citat:

Ca elev, atât în cadrul studiilor primare și medii cât și mai târziu, a dovedit o seriozitate excepțională, impresionându-și deopotrivă colegii și profesorii. Era deosebit de talentat în matematică, dar și în filosofie și limbi străine, în biologie și alte domenii. Era un foarte bun sportiv, deși a evitat intrarea în viața sportivă de performanță, fiind atras prea mult de studiu pentru a merge pe altă cale.

În 1952 Serafim Rose s-a specializat în filosofie, la Pomona, dovedind aceleași capacități extraordinare ca și în trecut. Sub influența lui Alan Watts tânărul Serafim Rose se inițiază în zen-budism. Americanizarea și vulgarizarea acestei concepții de viață de către Alan Watts îi trezește disprețul, fiind în contradicție cu spiritul său științific plin de responsabilitate. Învățatul chinez Gi-ming Shien, taoist, cel mai mare sinolog din SUA din acea vreme, îl va îndruma pe căile cunoașterii limbii și dialectelor chinezești, ca și a spiritualității chinezești tradiționale adevărate.

Mai târziu va evidenția în conferințele sale legăturile aproape de necrezut între vechea spiritualitate chinezească și Ortodoxie.

Între timp, și sub influența lui Gi-ming Shien, Serafim Rose va ajunge să cunoască și să respecte, ba chiar să iubească, un nou gânditor, René Guénon. „René Guénon este cel care m-a învățat să caut și să iubesc Adevărul, mai presus de orice și să nu mă mulțumesc cu altceva” va declara mai târziu Serafim Rose. Într-adevăr, René Guénon a arătat în mod clar felul în care relativizarea adevărului duce la distrugerea vechilor tradiții spirituale și, prin aceasta, la distrugerea societății și a omului ca persoană.

Doriana 03.12.2009 17:11:31

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 187575)
Pai uite de exemplu se simte si fara spui ce confesiune ai, ca incerci sa insinuezi anumite lucruri, ca te straduiesti sa ramai calma pentru a-ti continua scopul pentru care esti pe acest forum, se simte ca nu esti motivata de dorinta de a intelege credinta ortodocsilor ci mai mult de a contrazice si a-ti sustine cultul, jignesti in repetate randuri si feluri ortodocsii, ii reduci la experiente subiective traite de tine, refuzi sa accepti ca noi nu putem aprecia ce se intampla in biserica penticostala si acea vorbire in limbi sau modul cum se face simtita prezenta Duhului Sfant in acest cult, ca nu intelegem cum poti afirma ca nu crezi in cult ci in credinta in Dumnezeu dar ai un alt cult decat al nostru din motive lesne de inteles, ca faci prozelitism, ca nu esti sincera, ca incerci sa iti modulezi doctrina uneori pentru a nu fi noi prea socati sau sa poti reformula ulterior pentru a parea ceva acceptabil...lucruri de astea!

Lol, ce lista mare...
Si umilul si-a dat seama ca sunt asa numai pentru ca l-am intrebat ce motive avem sa nu intram pe forum?
[numai voi imi spuneti ca sunt beata pentru ca nu beau ce beti voi :21: ]

Dar cei care ne fac prosti, nebuni, demonizati, mincinosi, satane, ce spui, au baut ceva? Sau li se iarta pentru ca sunt ortodocsi? Daca m-ar auzi pastorul meu [sau orice frate] ca fac prost pe cineva nu m-ar lasa necertata.

anaoara 03.12.2009 17:11:53

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187451)
ok. Eu m-am nascut intr-un sat fara preot si am crescut intr-un dat cu BO de rit vechi, unde se predica in limba slavona. :)...Am trecut prin probleme sufletesti si spirituale foarte mari, am cautat ajutor la preoti, moaste, adventisti, baptisti, dar nu am scapat de ele pana nu am intrat intr-o biserica penticostala . Oamenii se rugau, nimeni nu stia cine sunt si ce problema am, dar am simtit ca povara pe care o purtasem ani de zile s-a ridicat si de atunci problemele mele au luat sfarsit, fara ca macar fratii sa stie. A fost doar intre mine si Dumnezeu....

Se zice ca ce uraste satana in pacat este...placerea pe care aceasta o provoaca. Numai ca dupa o vreme ia si aceasta placere din pacat si omul ramine numai cu adictia.
Daca Parisul a meritat o liturghie (obtinerea tronului Frantei de catre Henry IV de Navarre prin trecerea lui in BC) atunci si trecerea ta la penticostali merita eliberarea de poveri; cel putin pentru o vreme.
Numai ca odata cu linistea aparenta si temporara ai preluat si erezia denominatiei plus lepadarea de Biserica lui Hristos si de Tainele acestei Biserici. O apostazie cu pretul linistei sufletesti de moment. Daca "momentul" va tine toata viata ta, te vei pierde.

Si nu putem da vina nici pe altii caci la judecata finala fiecare va sta si va da socoteala de ce a crezut si cum a trait; nu vei putea invoca scuza ca in satul tau preotul tinea slujba in slavona (?!) sau ca nu te putea elibera de suferinta sufleteasca.

AndruscaCIM 03.12.2009 17:14:00

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187572)
M-am botezat pentru ca am inteles ca trebuie sa fac un legamant cu El. Am vrut sa-l fac constient si sa spun cu gura mea ca doresc sa-L urmez, de buna voie si nesilita de nimeni.

Sfanta Taina a Botezului ce a fost si ce semnficatie are?

Nu toti Il urmam contient, din proprie initiativa, de buna voie si nesiliti de nimeni.????
Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187572)
.. nu cred ca esti sincer. Vorbele mari nu pot ascunde ceea ce esti.

Idem....referitor la persoana ta!:67:

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:24:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.