![]() |
Pentru ca topicul a fost deschis cu intrebarea ce carti,NU NEPARATA RELIGIOASE,dar bune se pot citi ,as raspunde urmatoarele:
1.Daca esti tanar,se admite ca se poate citi din literatura clasica,pentru un bagaj de cunostinte..si se poate face aici bineinteles o lista pertinenta.... 2.Daca esti matur,acele lecturi nu mai sunt de folos....Orice carte..care nu e religioasa,poate dauna,sau intarzia drumul spre mantuire,indiferent cat de mare e autorul respectiv.. 3.Dar cei care intr-adevar sunt sporiti,sunt acei care ,dupa ce au citit suficiente carti religioase,sa ramana la una sau doua care-i sunt la suflet,pe acelea sa le citeasca mereu,si multa inaintare va avea.... |
S.n lazarev are foarte multe volume karma, reincarnare, destin, cauzele subtile ale bolilor, etc
|
Citat:
|
Citat:
Sunt foarte rare acele persoane a caror inima este deplin curatita de patimi. Mai toti dintre noi avem salajluite in inima tot soiul de patimi, mandrii si neputinte. Dar, fie ca tu sa fii printre cei cu inima curate, desi... la cum te increzi in curatia inimii... nu stiu ce sa zic. Ia seama ca, dintr'o ravna buna si puternica, sa nu cazi din calea cea stramta si duhovniceasca intr'o incredere prea mare in sine si in mandrie ! |
Citat:
|
Citat:
P.S.: in mandria mea am simtit sarcasticul din tine in ceea ce ai scris. Aparentele inseala. |
Citat:
Daca spunem ca doar mintea noastra este denaturata din lucrarile ei naturale, iar inima nu, spargem unitatea persoanei umane. Eu nu confund inima cu mintea, insa unitatea lor este atat de mare, incat parca nici nu putem vorbi de ele luandu'le separat. Iar cel care are inima deplin curata, nu mai are cu ce lupta in mintea sa. Totul devine aceluia usor, curat si luminos. Crede'ma, nu am fost sarcastic. Mai reciteste odata ce am scris, in intregime, iar nu doar al patrulea rand. Doar am tras un semnal de alarma, spre folosul tau. Ai pace. Nu ma mai bag unde nu imi gasesc locul. |
Citat:
Un psiholog rus ortodox ,Constantin Zorin , da solutii la problemele cu care ne confruntam ,fara sa faca referire la bioenergie ,reincarnare ,etc. |
Carti recomandate pana in acest moment !
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Jane Austen - "Mandrie si prejudecata"
Despre mandrie si naturalete, despre prejudecati si sinceritate, despre complexe si libertate. Charlotte Bronte - "Jane Eyre" O carte cu puternice invataturi morale. Curata si deosebit de placuta. F.M. Dostoievski - "Idiotul" Printul Miskin este imagine a lui Hristos, iubind dezinteresat si neputand nici macar gandi raul. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:13:11. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.