Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Catedrala Mantuirii Neamului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8503)

valentin.viliga 19.02.2010 08:09:33

Ei Mihailt trebuie sa recunoastem ca exista o asemanare intre Sf. Sofia si Catedrala Mantuirii Neamului... durata de constructie 5 ani :4: :24:

paetru 19.02.2010 09:31:30

Cine se duce la Biserica isi da sema ca mai trebuie construite multe Biserici .Eu personal,ca sa ma desfasor,conform ritualului,imi trebuie cam un metru patrat,in conditiile actuale nu am loc nici sa-mi fac semnul Sfintei Cruci.Alerg prin oras ca sa caut Biserici mai libere.Catedrala este fff. necesara,nu este greu ca sa iti dai seama ca la slujbe va fi si un numar de preoti corespunzator.Asa ca nu va fi nici un haos.Vor fi Moaste,icoane deosebite,etc.Un ortodox informat,
nu are cum sa fie contra construirii,catedralei.Singurul lucru care nu-mi convine mie este,de ce la Bucuresti,nu era mai bine in centrul tarii,la Brasov,de exemplu.Eu sunt din Galati.A inceput constructia?

Doamne,ajuta.

AlinB 19.02.2010 09:36:01

Citat:

În prealabil postat de paetru (Post 214074)
Cine se duce la Biserica isi da sema ca mai trebuie construite multe Biserici .Eu personal,ca sa ma desfasor,conform ritualului,imi trebuie cam un metru patrat,in conditiile actuale nu am loc nici sa-mi fac semnul Sfintei Cruci.Alerg prin oras ca sa caut Biserici mai libere.Catedrala este fff. necesara,nu este greu ca sa iti dai seama ca la slujbe va fi si un numar de preoti corespunzator.Asa ca nu va fi nici un haos.Vor fi Moaste,icoane deosebite,etc.Un ortodox informat,
nu are cum sa fie contra construirii,catedralei.Singurul lucru care nu-mi convine mie este,de ce la Bucuresti,nu era mai bine in centrul tarii,la Brasov,de exemplu.Eu sunt din Galati.A inceput constructia?
Doamne,ajuta.

Dar stii ca aceasta catedrala nu poate cuprinde mai mult de 5000 persoane, iar cu banii cheltuiti s-ar putea ridica cca. 2000 biserici in toata tara?

Asta si ca sa nu mai fie nevoie sa spuna cineva "mai bine se construia aici..ba nu dincolo, etc".

Eu as zice ca tocmai, un ortodox informat si mai ales inghesuit prin biserica din orasul lui, chiar are de ce sa fie impotriva.

mihailt 19.02.2010 17:16:45

Citat:

În prealabil postat de paetru (Post 214074)

Doamne,ajuta.

Eu nu sunt impotriva construirii catedralei respective ci ziceam sa nu fie facuta asa inalta ca e risipa de resurse materiale si nu prea pare stil ortodox.
Poate ar fi potrivit sa se faca mult mai mare ca suprafata adica ca latime si ca lungime si cu o inaltime mai mica.
Bani sunt,teren este ar trebui inceputa constructia,ce rost are sa fie asa inalta?Apoi 5000 de oameni capacitate e foarte putin pentru un oras in care sunt mult peste 1 milion de crestini ortodocsi.

Mariusica 19.02.2010 17:25:01

Catedrala trebuie construita. Paote nu in forma asta. Dar trebuie. Avem nevoie de ea. Casa nu mai vorbim de beneficiile maeriale rezultare din turism

mihailt 19.02.2010 17:39:47

Imi cer iertare pentru ce am postat aci referitor la acest topic.
Va rog sa ma iertati ca v-am facut sminteala in Sfantul si Marele Post mai fratilor si surorilor.
Nu va ma preocupati de ce dimensiuni s-a hotarat pe aci sau pe dincolo sa aibe nu stiu ce Biserici.
Si nu comentati cum am gresit eu facand aci.

Seraphim7 19.02.2010 17:49:32

Trebiue insa sa recunoastem ca prototipul acestei catedrale este cu adevarat impunator ,si acuma ar fi culmea sa ne opunem impotriva construiri acestei biserici ,si sa oferim alternative ,de programele sociale ar trebui sa se ocupe statul,este adevarat ca sunt sate fara dispensar si alte facilitati dar la doctor nu te duci saptamanal,nu-i indicat sa chemi preotul pe patul de moarte ci preotul,dar cine suntem noi sa ne opunem bine ca se contruieste.

Radu32 19.02.2010 18:07:07

niste romani fatarnici !

Voi nu vedeti,fratior, ca oamenii merg deageaba la biserica,?
Ca dupa ce ies de acolo, fac tot obiceiurile lor proaste ?
discutand la modul f general,desigur, intr-o tara in care coruptia, necinstea, lenea,smecheria,delasarea, ura fata de aproapele,invidia, hula, sunt trasaturi nationale,nu vi se pare ca biserica trebuie cladita in sufletul oamenilor, si nu grandomane inaltari de pietre si var,acoperite de cupole mari,si din care ,eventual omul sa iasa la fel cum a intrat,la fel de fatarnic si de ipocrit,la fel de...toate cate le-am enumerat mai sus !
Mai degraba ierarhii sa se ingrijeasca de sufletele oamenilor, decat de pietre si de var, mai bine sa aiba grija sa scada coruptia din propria ograda ! Ca ,pe buna dreptate ,nu sunt uneori oameni mai fatarnici si mai ipocriti decat unii popi !

mihailt 19.02.2010 18:08:19

Mai fratilor nu va mai faceti tulburare sufleteasca degeaba ca nu ia nimeni in seama parerea fratiilor voastre.

Jane Says 19.02.2010 18:13:42

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 214286)
Voi nu vedeti,fratior, ca oamenii merg deageaba la biserica,?
Ca dupa ce ies de acolo, fac tot obiceiurile lor proaste ?
discutand la modul f general,desigur, intr-o tara in care coruptia, necinstea, lenea,smecheria,delasarea, ura fata de aproapele,invidia, hula, sunt trasaturi nationale,nu vi se pare ca biserica trebuie cladita in sufletul oamenilor, si nu grandomane inaltari de pietre si var,acoperite de cupole mari,si din care ,eventual omul sa iasa la fel cum a intrat,la fel de fatarnic si de ipocrit,la fel de...toate cate le-am enumerat mai sus !
Mai degraba ierarhii sa se ingrijeasca de sufletele oamenilor, decat de pietre si de var, mai bine sa aiba grija sa scada coruptia din propria ograda ! Ca ,pe buna dreptate ,nu sunt uneori oameni mai fatarnici si mai ipocriti decat unii popi !

Vreau sa vad si eu o statistica, un grafic cum ca x% din oamenii care ies duminica de la Biserica, dupa 2 ore de slujba, fac tot obiceiurile lor proaste. O sa te si ajut: eu sunt una dintre ei. Dar mai arata-mi si pe altii, sa adunam la procent. Cat la suta din populatie merge la Biserica, si in cel fel evolueaza obiceiurile lor proaste pe parcursul timpului, cat la suta si le indreapta, cati persista si cati si le fac si mai rele.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:07:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.