Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   „Particula” lui Dumnezeu (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8956)

ai2 01.04.2010 12:51:37

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 230273)
"the main and only" control center-ul este (si trebuie sa fie din cvasi motive) in subteran.

Crede-ma CCC nu e in niciun subteran.

tailgunner4A 01.04.2010 13:08:59

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 230148)
[...] nu sunt de acord cu acest experiment care defapt raspunsul mult cautat se poate afla si prin alte metode,procedee

Spune-le si celor de la CERN procedeele astea, ca sa nu mai cheltuiasca atatia bani cu LHC, sa faca si ei economie, ca este perioada de criza. Fa o fapta crestineasca.

AlinB 01.04.2010 13:21:42

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 230212)
vezi atasament (uite ca am gasit un rest de pe la inceputuri,prietene)

iti recomand sa dai un search pe google "geneva experiment" si ai sa gasesti destule despre
"experimentul" geneva.

Prea vagi indiciile de cautare, ar fi mai bine sa postezi link -urile direct.

ai2 01.04.2010 13:29:00

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 230306)

Si-mi ziceai mie ca l-am luat in serios!

Traditie1 01.04.2010 14:06:21

Acest experiment este o culminare a ignorantei în care se zbate omenirea de când a început sa se raspândeasca credinta ca lumea s-a facut singura.

Cât timp stiinta a fost o complementara a credintei si nu o concurenta, lucrurile au fost decente, stiinta având rolul de a arata cum a fost conceputa lumea de catre Dumnezeu.

Dar când îti propui sa gasesti Principiul Existentei în materie prin asta dovedesti ca vrei sa te convingi ca materia este singura realitate, ceea ce este o autoamagire.

Un om matur nu poate fi impresionat de asemenea experimente fiindca el întelege ca taina existentei nu poate sta în niste particole materiale, ca ea trebuie sa fie ceva infinit mai profund si mai viu, care sa explice si natura mareata a existentei umane, a sufletului.

Poate ca acesti cercetatori si cei care îi admira se vor trezi din aceasta aiureala copilareasca a negarii lui Dumnezeu si a sufletului si aceste evenimente pe care le traim vor fi ulterior privite cu regret, ca un moment jenant din istoria omenirii. Daca nu, oricum ele vor constitui un motiv de amuzament pentru oamenii cu judecata sanatoasa.

Din pacate si multi credinciosi sunt de parere ca experimentul acesta ar constitui ceva de luat în seama, pentru ca nu au o conceptie corecta despre Dumnezeu ca Fiinta absoluta si vie, personala.

eodor nastasa 01.04.2010 14:25:01

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 230323)
Acest experiment este o culminare a ignorantei în care se zbate omenirea de când a început sa se raspândeasca credinta ca lumea s-a facut singura.

Cât timp stiinta a fost o complementara a credintei si nu o concurenta, lucrurile au fost decente, stiinta având rolul de a arata cum a fost conceputa lumea de catre Dumnezeu.

Dar când îti propui sa gasesti Principiul Existentei în materie prin asta dovedesti ca vrei sa te convingi ca materia este singura realitate, ceea ce este o autoamagire.

Un om matur nu poate fi impresionat de asemenea experimente fiindca el întelege ca taina existentei nu poate sta în niste particole materiale, ca ea trebuie sa fie ceva infinit mai profund si mai viu, care sa explice si natura mareata a existentei umane, a sufletului.

Poate ca acesti cercetatori si cei care îi admira se vor trezi din aceasta aiureala copilareasca a negarii lui Dumnezeu si a sufletului si aceste evenimente pe care le traim vor fi ulterior privite cu regret, ca un moment jenant din istoria omenirii. Daca nu, oricum ele vor constitui un motiv de amuzament pentru oamenii cu judecata sanatoasa.

Din pacate si multi credinciosi sunt de parere ca experimentul acesta ar constitui ceva de luat în seama, pentru ca nu au o conceptie corecta despre Dumnezeu ca Fiinta absoluta si vie, personala.

Un punct de vedere pertinent si corect. Tocmai asta am vrut sa sugerez, inutilitatea experimentului,dar si faptul ca adevaratul scop este altul decat cel anuntat.

eodor nastasa 01.04.2010 14:26:08

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 230306)

http://blogs.myspace.com/index.cfm?f...ogId=431774836

eodor nastasa 01.04.2010 14:35:42

Eu zic ca, ar fi mai bine sa faci o "ancheta" mai intai de toate,si mai apoi, sa ma discreditezi. A,ce zici ? Ar fi o chestie de "bun simt", nu crezi ? Eu nu clamez ca as avea dreptate,dar daca analizezi schemele reactorului,amplasarea adevaratului cc,instalatiile anexe,o sa ai o vedere de ansamblu,si s-ar putea sa vezi ce am vazut si eu inca de acum ceva vreme...

ai2 01.04.2010 14:46:01

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 230331)

tu iei in serios un sait cu asemenea culori???

ai2 01.04.2010 14:52:27

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 230335)
Eu zic ca, ar fi mai bine sa faci o "ancheta" mai intai de toate,si mai apoi, sa ma discreditezi. A,ce zici ? Ar fi o chestie de "bun simt", nu crezi ? Eu nu clamez ca as avea dreptate,dar daca analizezi schemele reactorului,amplasarea adevaratului cc,instalatiile anexe,o sa ai o vedere de ansamblu,si s-ar putea sa vezi ce am vazut si eu inca de acum ceva vreme...

Te discreditezi singur cand vorbesti aiurea de "reactor" cand la Geneva e un accelerator.
Ce spui tu nu e cu nimic mai deosebit fata de alte conspiratii.

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:53:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.