Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Din Vechiul Testament (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5015)
-   -   Credinta imi este pusa la incercare (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9328)

Doriana 01.05.2010 22:00:05

Citat:

În prealabil postat de izotaurel (Post 241803)
Nu conteaza ca Dumnezeu face lucruri bune, important e ca face lucruri rele. Te rog nu imi spune de contexte culturale diferite, asta nu este o scuza pentru a sparge capetele copiilor nevinovati,etc. cel putin nu pentru mine.
Aici nu este vorba despre metafore sau lucruri greu de inteles, este vorba doar despre instructiuni CLARE date de Dumnezeu.

No, supara-te atunci pe Dumnezeu, daca asta vrei. Dumnezeu ti-a lasat si alegerea asta... si chiar alegerea de a-L acuza sau a-L lovi...Si tot rau e...

izotaurel 01.05.2010 22:03:40

Daniela87 ai spun unele din cele mai ingrozitoare cuvinte pe care le-am auzit vreodata. Daca un om omoara mii de copii e un criminal , daca Dumnezeu o face e just,drept,moral,perfect.

Eu doar zic ce spune Biblia. Dumnezeu face ce vrea cu noi dar ce legatura are ? Cand toti preotii vorbesc despre nemarginita dragoste a lui Dumnezeu si despre judecata lui corecta dar eu citind Biblia vad ca este altfel ce ar trebui sa fac? Sa nu tin cont de logica mea ?
Sa ma prefac ca iubesc un Dumnezeu care nu are respect pentru conditia umana, ne chiuie zilnic, nu isi face simtita prezenta nicaieri dar ... ne iubeste si e corect si noi suntem prosti si pacatosi (mai mult, ne-am nascut pacatosi!). Eu unul nu pot concepe asa ceva.

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 241822)
No, supara-te atunci pe Dumnezeu, daca asta vrei. Dumnezeu ti-a lasat si alegerea asta... si chiar alegerea de a-L acuza sau a-L lovi...Si tot rau e...

Te lasa cativa ani si pe urma te chinuie la infinit. Toate astea in nemarginita dragoste.

Ca sa fac o sinteza din ce am inteles de la voi : Dumnezeu este Dumnezeu, face ce vrea si nu avem voie sa contestam nimic, doar sa-l iubim si sa-i respectam poruncile (evident nu alea din Vechiul Testament pentru ca sunt "demodate")
Voi respectati voia lui Dumnezeu de frica sau pentru ca il iubiti ?

Doriana 01.05.2010 22:17:54

Citat:

În prealabil postat de izotaurel (Post 241825)
Te lasa cativa ani si pe urma te chinuie la infinit. Toate astea in nemarginita dragoste.

Daca te trimitea in rai fortat spuneai ca nu ti s-a dat sansa de a alege. Tu alegi daca vei merge in rai sau iad prin actiunile pe care le faci. Nu te obliga nimeni sa mergi in iad. Raiul e deschis si pentru tine.

izotaurel 01.05.2010 22:28:32

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 241827)
Daca te trimitea in rai fortat spuneai ca nu ti s-a dat sansa de a alege. Tu alegi daca vei merge in rai sau iad prin actiunile pe care le faci. Nu te obliga nimeni sa mergi in iad. Raiul e deschis si pentru tine.

Asta e chiar tare. Sa te trimita in rai fortat si tu sa protestezi. Crezi ca e cineva care ar vrea sa mearga in Iad ? Crezi ca e cineva care sa vrea sa fie chinuit pentru eternitate ?

Si aici nu este vorba despre mine, este vorba despre restul oamenilor. Unde este dragostea nemarginita a lui Dumnezeu daca trimite pe oricine nebotezat in Iad ?
Sincer m-am saturat sa tot intreb unde este dragostea.
NU ESTE NICAIERI, exista doar puterea lui Dumnezeu si frica oamenilor.

Mihnea Dragomir 01.05.2010 22:33:12

Citat:

În prealabil postat de izotaurel (Post 241825)

Ca sa fac o sinteza din ce am inteles de la voi : Dumnezeu este Dumnezeu,

Corect ! El o spune: "Eu sunt Cel ce sunt".

Citat:

face ce vrea
Iarăși, corect ! Fiind existență personală, Dumnezeu are voință. Și încă ce voință !
Fiind omnipotent, El face ce vrea, prin simpla Sa voință.

Citat:

si nu avem voie sa contestam nimic, doar sa-l iubim si sa-i respectam poruncile
Ca de obicei, corect ! El este tată și stăpân (domn). Îl iubim și îi respectăm poruncile.

Citat:

(evident nu alea din Vechiul Testament pentru ca sunt "demodate")
Aici e o mică eroare: poruncile din Vechiul Testament (Decalogul) nu sunt demodate și nu vor fi până la sfârșit. Adevărurile morale fundamentale, fiind descoperiri dumnezeiești asupra naturii umane, nu sunt "supt vremi", fiindcă Dumnezeu nu este supt vremi și natura omenească nu este supt vremi.

Citat:

Voi respectati voia lui Dumnezeu de frica sau pentru ca il iubiti ?
Noi am vrea să repsectăm voia lui Dumnezeu din următoarele două motive:
1) din frică
2) pentru că Îl iubim.
În practică, nu o respectăm întotdeauna așa cum am vrea, fiindcă suntem păcătoși datorită slăbiciunii noastre. Sperăm că ne va ierta și că ne va întări, așa cum a făcut cu atâția în Vechiul și în Noul Testament.

Doriana 01.05.2010 22:34:14

Citat:

În prealabil postat de izotaurel (Post 241831)
Asta e chiar tare. Sa te trimita in rai fortat si tu sa protestezi. Crezi ca e cineva care ar vrea sa mearga in Iad ? Crezi ca e cineva care sa vrea sa fie chinuit pentru eternitate ?

Nu, dar sunt oameni care nu suporta sa-L vada pe Dumnezeu pentru ca Il urasc. Atunci sunt trimisi intr-un loc lipsit de prezenta Lui. De aia e iadul urat, ca nu e Dumnezeu acolo. E numai ura, chin, blestem si tot ce au iubit oamenii respectivi in viata de pe pamant. Daca ei au iubit raul pe pamant, Dumnezeu le respecta alegerea si le da si dincolo tot ce iubesc.

Citat:

În prealabil postat de izotaurel (Post 241831)
Sincer m-am saturat sa tot intreb unde este dragostea.
NU ESTE NICAIERI, exista doar puterea lui Dumnezeu si frica oamenilor.

Ei, hai, pe langa faptul ca TI S-A RASPUNS de cateva ori, dar te-ai facut ca nu vezi, nu e cazul sa exagerezi. Daca tu nu vezi dragostea lui Dumnezeu nu inseamna ca altii sunt ca tine. Mai sunt si oameni dincolo de gard.

mishi55 01.05.2010 22:53:51

ochelari duhovnicesti

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 241835)
Nu, dar sunt oameni care nu suporta sa-L vada pe Dumnezeu pentru ca Il urasc. Atunci sunt trimisi intr-un loc lipsit de prezenta Lui. De aia e iadul urat, ca nu e Dumnezeu acolo. E numai ura, chin, blestem si tot ce au iubit oamenii respectivi in viata de pe pamant. Daca ei au iubit raul pe pamant, Dumnezeu le respecta alegerea si le da si dincolo tot ce iubesc.

Ei, hai, pe langa faptul ca TI S-A RASPUNS de cateva ori, dar te-ai facut ca nu vezi, nu e cazul sa exagerezi. Daca tu nu vezi dragostea lui Dumnezeu nu inseamna ca altii sunt ca tine. Mai sunt si oameni dincolo de gard.

Doriana, baiatul sufera...
Ca sa nu fim rai, hai sa zicem ca e un fel de bolnav. Cel care nu vede deloc e orb; cel care vede, dar nu vede bine poate suferi de miopie sau de hipermetropie. Adica, ultimii doi mai vad cate ceva, dar numai cu ajutorul ochelarilor. Daca nu au ochelarii potriviti, lucrurile la care se uita le apar strambe, deformate, intunecate, neclare...
Voi, toti, ati incercat sa-i probati mai multe perechi de ochelari, dar el se incapataneaza sa le refuze pe toate, spunand ca el vede bine, si voi toti aveti probleme. Asta e! pana n-o sa intre cu capul in vreun geam sau chiar in vreun stalp, n-o sa creada ca vederea lui nu e buna.
Daca nu si-a dat seama ca pana si felul in care ati sarit sa-l lamuriti este o fata a dragostei crestine, e clar ca sufera... sufera de boala celui care isi plange de mila si o face cu pasiune. Are nevoie de ajutor, desigur, dar trebuie sa si vrea sa-l primeasca, atunci cand i se ofera.

Ioana-Andreea 01.05.2010 22:59:28

Citat:

Daca un om omoara mii de copii e un criminal , daca Dumnezeu o face e just,drept,moral,perfect.
Dar cati creaza de ce nu observi?

izotaurel 01.05.2010 23:18:41

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 241844)
Dar cati creaza de ce nu observi?

Incredibil, pur si simplu incredibil. Adica ce conteaza o viata de om pe langa atatea miliarde :(. Imi pare rau ca ganditi in felul asta. Dumnezeu nu ne creeaza pe noi, noi suntem rezultatul parintilor nostrii. Asta tind sa cred pentru ca altfel nu as vedea motivul pentru care Dumnezeu ar creea atatia copii cu defecte. Poate din iubire, este o placere mareata sa nasti un copil ciclop sau cu ihtioza fetala.

Ioana-Andreea 02.05.2010 00:04:38

Citat:

În prealabil postat de izotaurel (Post 241850)
Incredibil, pur si simplu incredibil. Adica ce conteaza o viata de om pe langa atatea miliarde :(. Imi pare rau ca ganditi in felul asta. Dumnezeu nu ne creeaza pe noi, noi suntem rezultatul parintilor nostrii. Asta tind sa cred pentru ca altfel nu as vedea motivul pentru care Dumnezeu ar creea atatia copii cu defecte. Poate din iubire, este o placere mareata sa nasti un copil ciclop sau cu ihtioza fetala.

cum explici toate dovezile stiintifice din Biblie?

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:51:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.