![]() |
Cunosc o femeie care si-a ingrijit sotul paralizat vreo sapte ani. E cumplit si acest lucru. Desigur trecerea la cele vesnice este dureroasa. Dar Dumnezeu are caile Sale de mantuire pentru noi toti. Iar mantuirea este comoara cea mai de pret a crestinului. Deznadejdea e de la diavol. Nu de lacrimi are nevoie, ci de rugaciuni, chiar daca era credincios. Cu cat te vei ruga mai mult pentru el, cu atat vei simti ca fericirea de care are parte prin rugaciunile tale iti inunda sufletul si tie. Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-l pe Ciprian Petru!
Acest eveniment neplacut din viata ta poate fi privit duhovniceste sau lumeste. Sfantul Ioan Gura de Aur l-a privit duhovniceste. Iar faptul ca ai gasit acest citat reprezinta o chemare pe cararile mantuirii. Dumnezeu sa te ajute. |
confesiune
Gabriela, draga, nu fi suparata pe Dumnezeu! Numai pe Dumnezeu NU ! Cu adevarat necunoscute noua caile LUI sfinte. Sa ne abandonam LUI cu totul, fara sa cartim, ci doar sa ne ducem crucea convinsi fiind ca dreptatea LUI nu e la priceperea noastra, ci este mare taina pentru noi. Va veni si timpul sa intelegem.
Daca te mangaie cu ceva, iti pot spune ca l-am pierdut pe tatal meu cand eram foarte mica, un copil ce vedea moartea intaia oara cu tristete si nepicepere. Pana atunci era prilej de a ma intalni cu verisorii si de a ne juca in leaganele din curtea bunicilor. Si era tanar taticul meu atunci, atat de tanar si atat de bland, atat de bun si curat in inima lui! Au trecut 30 de ani si inca nu am inteles de ce a trebuit atunci sa plece, cand ar mai fi avut timp si astazi sa stea. Ma rog mereu pentru sufletul lui si-l simt aproape. Anii au invechit ranile, dar nu le-au vindecat. Domnul sa te intareasca! |
Citat:
Ma doare prea tare , poate mai tarziu voi putea si sa simt ceea ce scrieti din punct de vedere duhovnicesc. Numai sa nu fie prea tarziu, ca si de asta mie frica. |
Citat:
Chiar daca sunt suparata recunosc pe Dumnezeu , ma simt obligata, sa ma rog pentru el si sa fac tot ce se cuvine ca un simbol de recunostinta de iubire, de pretuire. |
Hristos a inviat
Mi-as dori d-na Gabriela sa va pot fi alaturi macar cu un gand, un gand bun..in asemenea momente ne tot intrebam ce este omul..de unde vine si incotro se duce.
Viata aceasta a noastra..e doar o clipa..si de-am sti sa o pretuim.. Suntem invaluiti in vremelnicia aceasta si de-am reusi sa ne desprindem cat de putin de lumea aceasta ..am fi purtati pe aripi..pe aripi de inger catre Nemarginit. Oare exista o asemenea putere incat sa ne cuprinda pe toti..incat sa-i pese de fiecare ins in parte..e clipa, sunt ani si ani, sunt veacuri si omul in bratele cui a ramas mereu..cine si-o aduce aminte de noi peste sute de ani cand om parasi si noi aceasta lume..? Biserica..biserica ortodoxa isi va aduce aminte mereu de noi..biserica este izvorul purtator de viata de la inceputul veacurilor..in rugaciunile bisericii vom fi pomeniti si noi mereu. In asemenea momente catre biserica trebuie sa ne indreptam, daca atunci cand sunt in viata alergam in intreaga lume spre a tamadui pe cei dragi..cu atat mai mult atunci cand trec la cele vesnice trebuie sa alergam catre biserica, sa aprindem o lumanare..sa spunem o rugaciune pentru tot omul, sa ne intrebam unde or fi ei acum. Ne este atat de greu sa patrundem intr-acolo unde or fi ei..dar multa mangaiere vor avea vazand lumina ce izvoraste din iubirea ce le-o vom purta-o mereu. Cat vom fi aproape de biserica si aceasta iubire va dainui..vom fi uniti..si spatiul nu ne va putea separa niciodata. Sa hranim aceasta iubire mereu..si dragostea noastra va colinda chiar si meleaguri nemaintalnite de noi. Sa fim sinceri, oameni simpli..sa avem si noi un suspin, o rugaciune..si sa stim a multumi Iubirii Celei Nemarginite..ca ne primeste si pe noi asa cum suntem si precum aceasta Iubire se jertfeste mereu pentru noi..sa ne rugam si noi sa-i ierte pe cei dragi si sa-i odihneasca in pace. |
Domnul a dat, Domnul a luat, fie numele Domnului binecuvantat!"
Citat:
Ma stoarce si astazi de durere absenta tatalui meu, dar poate insasi absenta lui m-a intarit. Am ramas in Mare Grija Domnului si este un Parinte atat de BUN! |
Ieri am primit un mesaj de la parintele duhovnic care cred ca e folositor nu numai pentru mine ci si pentru altii care au trecut si trec prin mari incercari, care arata ca Dumnezeu este bun , care confirma cele spuse de lapetitemoc sa ne abandonam in bratele Lui caci este un parinte atat de Bun.
"Trebuie sa o iei de la capat oricum pentru ca Dumnezeu nu poate uita binele cuiva altfel nu ar fi Dumnezeu. Daca nea lasat in aceasta situatie inseamna ca a avut un plan cu noi si nu ne vom pierde plata. E bine sa ne incredem in Dumnezeu si sa_L lasam sa lucreze El iar noi sa pazim poruncile mai departe." |
Citat:
|
Pe ultimul drum
Cand venit-am sa-l conducem Pe sot fiu sau frate, pe ultimul drum, As vrea aminte sa ne-aducem Cum se ruga el pan-acum. Ii multumea lui Dumnezeu Cel sfant si drept, ca il iubeste Si chiar si-n boala lui cumplita, mereu Recunostea ca-l intareste. Regrete-avea ca pe pamant N-a biruit intotdeauna Si n-a putut trai mai sfant Atunci cand se-ntetea furtuna. De-aceea nici nu inceta Sa ceara Domnului iertare Si langa El se bucura Cand iarasi capata-ndurare. Cand i-a fost greu, nu s-a sfiit Sa spuna si in adunare, Ci-n umilinta s-a smerit Cerand credinta si mai mare. Apoi, in fiecare zi Cand ne strangeam cu toti la ruga, El se ruga pentru sotie, mama pentru toti Ca Domnu,-n haru-i sa-i ajunga Sa fie cu toti credinciosi, Sa se intoarca la credinta, Sa fie drepti si bucurosi Ca Domnul le da biruinta. Acuma, insa, a plecat La Domnul, la odihna-i lina. Si chiar de-ati plans, v-ati intristat, Atunci, cand Domnul o sa vina, Daca veti fi toti credinciosi, O sa-l intalniti pe Ciprian In anii vostri cei frumosi Slujiti-i Domnului cu teama. Cand toti cei sfinti vor invia, Cand Domnul nostru se va-ntoarce, Il va aduce si pe el Sa fiti pe veci, cu toti in pace”. Speranta asta sa va dea La toti, o dulce mangaiere Acum, la despartirea grea S-aveti credinta si putere Sa treceti peste orice-amar, Sa biruiti orice durere, Iisus va dea iertare, har, Speranta si multa putere. |
Gabriela, fii tare!
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:41:09. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.