Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Parintele Calciu (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=952)

AlinB 15.12.2013 22:35:47

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 543904)
Hm! Chiar asa? Pe mine ma sperie ce vad... Unul dintre ei mi se pare ca ar fi chiar Parintele Teodot de la Manastirea Petru-voda... Nu-i scapa nici o ocazie sa ne vorbeasca de Capitan si miscarea legionara...

Nu e numai el, sunt mai multi, apar cu diverse ocazii, nu stiu daca sunt constitutiti ca persoana juridica/grup politic cu acte in regula, dar sunt.
La Petru Voda, gasesti la pangar multe carti pro-legionare, unele daca nu ma insel editate chiar de manastire.

antiecumenism 15.12.2013 22:38:18

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 543896)
Si tot aici despre acuzatia de legionarism a parintelui Calciu:
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/2...e-cnsas-i.html

"jÎn toamna lui 1945, la începutul anului școlar, reintră în organizația legionară a Frăției de Cruce “la propunerea lui Neculae Manolache pentru a lupta împotriva comuniștilor care caută să distrugă familia, biserica și neamul”. Este de reținut registrul acestei afirmații făcute în stare de detenție în 1952, după calvarul Piteștiului, în care se pot discerne două tonuri suprapuse: cel de recunoaștere generală a acuzației de legionarism și de “luptă împotriva comuniștilor” (care nu trebuie interpretată nici în perspectiva inutilă a actualității noastre, nici în perspectiva comună a anilor ’50, ci trebuie considerată în situația specială a celor trecuți prin experimentul Pitești) și cel de afirmare, indiferent de riscuri, a adevăratului scop al comunismului: “să distrugă familia, biserica și neamul”. Iar adevărul, în această situație, nu era întrebuințat pentru improbabila valoare juridică de justificare, ci pentru o abia nădăjduită acțiune mistică de exorcizare post-piteșteană.

Frații de cruce participau la ședințe, adunau ajutoare și plăteau cotizații. Oricare dintre aceste fapte constituiau infracțiuni de vreme ce erau legionare, iar orice manifestare legionară era definitiv interzisă începînd cu ianuarie 1941. Însă ce însemnau, în fond, ședințele, ajutoarele și cotizațiile legionare ale unor elevi de liceu? Ele erau în primul rînd expresia unei impresionante și imbatabile sincerități juvenile. Căci toate aceste gesturi, care erau esențial creștine și comunitare, nu erau impuse de nimeni și nu aveau nici un motiv pentru a fi mimate. Apoi, aceste acte indicau seriozitatea omului matur. Căci trebuia să crezi în mod profund că faci un lucru bun și necesar pentru ca, expunîndu-te arestării și judecății penale sumare, după procedura special prevăzută pentru legionari, să continui să faci ceva ce nu mai avea doar farmecul aventurii mai mult sau mai puțin gratuite: să te rogi împreună cu camarazii tăi, să ajuți oameni în nevoie, să cedezi benevol din banii propriei sărăcii. Este total ilicit să presupunem, în lipsa oricăror alte indicii, că activitatea fratelui de cruce Gheorghe Calciu era altceva decît aceasta."

AlinB 15.12.2013 22:41:32

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 543854)
Miscarea Legionara, daca am inteles bine, a luat nastere ca reactie la intentia unui grup de evrei de a infiinta statul evreu in nordul Moldovei. In cartile de istorie, activitatea ei este prezentata mai mult in umbre. Privita din perspectiva evreiasca, miscarea legionara a fost o catastrofa, deoarece a zadarnicit niste planuri.

Oi fi inteles tu bine, dar sursele tale trebuie sa fie teribil de proaste si pentru prosti care sa inghita astfel de naivitati.

Citat:

Daca la inceput au intrat patrioti crestini, mai apoi s-au infiltrat si tradatori pentru a o compromite. Si a fost compromisa cu varf si indesat.
Da, de asasinii carora M.L. le-a inchinat cantece de slava pentru curajul de a ucide oameni neinarmati, unul din ei pe patul de spital.

Citat:

Manastirii nu i se poate cere sa fie corecta politic, caci trebuie sa fie corecta in fata lui Dumnezeu. Orice roman are voie sa fie patriot, asa cum pentru orice etnie patriotismul este un sentiment firesc. Manastirea romaneasca trebuie sa slujeasca interesele acestui popor, nu sa fie tradatoare de neam si tara. Trebuie sa-i invete pe romani sa-si apere credinta si patria, sa fie buni romani si buni crestini.
Ce discurs manipulator, pentru reatardati sau cum?

Ca eu cred ca e la mintea cocosului faptul ca, Manastirea Petru Voda nu e tot una cu cei doi smintiti care au fost dati afara, pana la urma, Slava Domnului, poate de acum va fi ceva mai multa liniste prin partile alea.

Citat:

Faptele si vorbele ne tradeaza si pe noi si pe altii.
Din pacate, cam da, te-au dat de gol.

Mosh-Neagu 15.12.2013 22:47:58

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 543905)
Si de ce te sperie? Au vreo urmare afirmatiile acestuia? Daca da, care?

Un monah cu priza la oamenii slabi si prea putin induhovniciti, poate deveni un pericol dureros de mare. Citeste comentariile unora care devin dintr-o data de acord cu spusele parintelui (dupa ce ii vei urmari inregistrarile) si vei intelege in ce consta pericolul. Personal, l-am cunoscut in primavara si am plecat cu o parere foarte buna despre ce se intampla acolo. Chiar daca a atins "intamplator" si subiectul cu legionarii, in acea jumatate de ora cat am stat de vorba, aluzia a trecut pe langa mine, iar el si-a vazut de latura strict duhovniceasca de care eram eu si familia mea, interesati.
Nu comentez alte pozitii ale Parintelui, ci doar aceasta "simpatie" pentru "Miscarea Legionara", lasand sa se inteleaga pe alocuri ca Parintele Iustin Parvu i-ar fi impartasit aceleasi opinii, ceea ce nici pe departe nu e adevarat. Mai mult, Parintele Iustin NU era impotriva Patriarhului, si ca atare si-a si cerut iertare cand "a plecat". Zazania aceasta duce la neascultare si la fragmentarea Sfintei Biserici, si nu e bine deloc!!!

Miha-anca 15.12.2013 23:14:19

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 543896)
Si tot aici despre acuzatia de legionarism a parintelui Calciu:
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/2...e-cnsas-i.html

Acest articol ar trebui sa inchida gura rau voitorilor de pe acest forum, care pun semnul egal intre criminalii Garzii de Fier si elevii, care au fost simpatizanti, activitatea acestora fiind redusa si lipsita de criminalitate de orice fel.

Miha-anca 15.12.2013 23:18:47

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 543910)
Un monah cu priza la oamenii slabi si prea putin induhovniciti, poate deveni un pericol dureros de mare. Citeste comentariile unora care devin dintr-o data de acord cu spusele parintelui (dupa ce ii vei urmari inregistrarile) si vei intelege in ce consta pericolul. Personal, l-am cunoscut in primavara si am plecat cu o parere foarte buna despre ce se intampla acolo. Chiar daca a atins "intamplator" si subiectul cu legionarii, in acea jumatate de ora cat am stat de vorba, aluzia a trecut pe langa mine, iar el si-a vazut de latura strict duhovniceasca de care eram eu si familia mea, interesati.
Nu comentez alte pozitii ale Parintelui, ci doar aceasta "simpatie" pentru "Miscarea Legionara", lasand sa se inteleaga pe alocuri ca Parintele Iustin Parvu i-ar fi impartasit aceleasi opinii, ceea ce nici pe departe nu e adevarat. Mai mult, Parintele Iustin NU era impotriva Patriarhului, si ca atare si-a si cerut iertare cand "a plecat". Zazania aceasta duce la neascultare si la fragmentarea Sfintei Biserici, si nu e bine deloc!!!

Oamenii simpli pot fi inteligenti, chiar daca nu au cultura. Sa nu ii subestimam!

In rest, cred ca exagerezi. Citeste, te rog, articolul citat de glykys mai sus.

Mosh-Neagu 15.12.2013 23:49:46

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 543917)
Oamenii simpli pot fi inteligenti, chiar daca nu au cultura. Sa nu ii subestimam!

In rest, cred ca exagerezi. Citeste, te rog, articolul citat de glykys mai sus.

Eu vorbesc despre una, iar tu despre alta... Oameni simpli suntem toti. Inteligenti sau nu, nu-i treaba nimanui... Eu spun de oameni "slabi duhovniceste"... In cazul amintit, monahul cu pricina, desi se spovedea regulat si se impartasea, el slujea celui rau, smintind si pe altii. Ori asta este dureros, pentru un crestin care vede si asculta si nu stie ce sa mai creada...
Daca exagerez sau nu... poate ca n-ar strica sa ne stabilim mai bine pozitia fata de Dumnezeu si fata de Biserica. Vorba Parintelui Savatie Bastovoi (http://www.youtube.com/watch?v=9kfYlLik9Rw) cand se refera la parvenitii acestei societati: "Acestia nici macar nu au un nume... Numele lor este "legiune"!...")
Cand spunem "Miscare Legionara", in care dintre cele doua cuvinte Il descoperim pe Hristos? Ce intelegem noi prin "legiune", de fapt? Ceata sfintilor? Una e sa fii naiv si alta sa te substitui unei gandiri asa-zis superioare si sa incepi s-o propavaduiesti... Asa au aparut sectele, asa cred altii de cuviinta sa se mandreasca cu propria lor... smerenie!

Miha-anca 15.12.2013 23:54:05

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 543920)
Eu vorbesc despre una, iar tu despre alta... Oameni simpli suntem toti. Inteligenti sau nu, nu-i treaba nimanui... Eu spun de oameni "slabi duhovniceste"... In cazul amintit, monahul cu pricina, desi se spovedea regulat si se impartasea, el slujea celui rau, smintind si pe altii. Ori asta este dureros, pentru un crestin care vede si asculta si nu stie ce sa mai creada...
Daca exagerez sau nu... poate ca n-ar strica sa ne stabilim mai bine pozitia fata de Dumnezeu si fata de Biserica. Vorba Parintelui Savatie Bastovoi (http://www.youtube.com/watch?v=9kfYlLik9Rw) cand se refera la parvenitii acestei societati: "Acestia nici macar nu au un nume... Numele lor este "legiune"!...")
Cand spunem "Miscare Legionara", in care dintre cele doua cuvinte Il descoperim pe Hristos? Ce intelegem noi prin "legiune", de fapt? Ceata sfintilor? Una e sa fii naiv si alta sa te substitui unei gandiri asa-zis superioare si sa incepi s-o propavaduiesti... Asa au aparut sectele, asa cred altii de cuviinta sa se mandreasca cu propria lor... smerenie!

Mosh/Neagule, tu confunzi aici niste termeni...

Mosh-Neagu 16.12.2013 00:01:38

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 543921)
Mosh/Neagule, tu confunzi aici niste termeni...

Probabil fiindca sunt un om simplu...
Iarta-ma, te rog... Din anumite motive, macar astazi nu vreau sa ma cert cu nimeni si nici sa fac polemica de dragul dreptatii mele. Crezi ce vrei, aperi pe cine vrei, daca tu spui asa, fie tie dupa vorbele tale si mie dupa ale mele...

antiecumenism 16.12.2013 13:50:08

Parintele Imbrescu Ilie - Biserica si Legionarii:https://mega.co.nz/#!xIJElbpK!ZJ_7-i...EB9iLQKudHTFP4

-postez un fragment din carte in care Profesorul Preot Dr. Vasile Gheorghiu, de la Facultatea de Teologie din Cernăuți, spune despre MASONERIE :

Este fapt constatat, admis chiar și de membrii lojelor însăși, că având altă concepție despre lume, tendința lor este, ca să lucreze din răsputeri ca creștinismul să dispară și să facă loc unei noi lumi ateiste și materialiste, pentru care ajunge o religiune pur naturalistă, întocmită tocmai pentru viața cea de aici, din lumea aceasta.
“Este știut că distrugerea altarelor trebuește să aducă cu sine și răsturnarea tronurilor și a tuturor autorităților, cari lucrează în numele lui Dumnezeu.

“Mai știm, că în centrele mari ale Statului nostru și cu deosebire în București, s’au încuibat și funcționează multe loji francmasone, care rod la existența Statului, a Bisericii și a poporului.

“De aceea, noi, cari avem ferma convingere, că fără de principiile de viață creștină nu poate să existe nici tron, nici biserică, nici popor pașnic și fericit, credem, că trebuie să facem în ce privește francmasoneria, următoarele propuneri :
“1. Sf. Sinod al Sfintei noastre Biserici ortodoxe, luând înțelegere amicală și cu celelalte Confesiuni din Țară, să formeze un front unic de apărare împotriva lojelor masonice, spre a stânjeni acțiunea lor destructivă.
Este doar de datoria sa cea mai sfântă, ca să caute mai ales astăzi, când trecem printr-o criză atât de grea, ca să se restabilească încrederea în autoritatea Statului și cea a Bisericii, spre binele și fericirea țării și a poporului.
“2. Să se ia măsuri, ca să se voteze cât mai curând de către Corpurile noastre legiuitoare o lege, prin care să se desființeze toate lojile francmasonice din cuprinsul țării noastre.
“3. Francmasonii dovediți astăzi să fie excluși din toate funcțiunile publice și private din Stat și Biserică și expatriați sau condamnați la închisoare și muncă silnică pe viață fără putința de a mai fi cândva amnestiați.
“4. Chiar dacă din cauza aceasta s’ar ridica oarecari proteste internaționale – ceea ce nu-mi vine a crede, pentru că ar jigni suveranitatea Statului nostru – să nu uităm că aceste proteste în nici un caz nu pot avea urmări mai grave, decât cum vor fi urmările, pe cari ni le pregătesc francmasonii, dacă îi vom tolera, ca să ne surpe Statul, Biserica și ființa noastră etnică”(29).
Pr. Dr. Vasile Gheorghiu : “Francmasoneria.Originea, desvoltarea, organizația și tendințele ei”. București, Tipografia “Fântâna Darurilor”, 1935, p.23-24

-categoric ca legionarii au fost impotriva masoneriei sataniste si a comunismului satanic (creat tot de sionisti) si de aceea au fost prigoniti atat.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:15:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.