![]() |
Duhul Meu Duhul Meu este iertare Tu in veci tii suparare Desi Eu te iert mereu ! Duhul Meu e darnicie Strangi averi cu harnicie Si tu esti sarac mereu ! Duhul Meu este blandete Tu aduci numai tristete Caci tu aspru esti mereu ! Duhul Meu este smerire Nu o falsa umilire Ori tu asta-Mi dai mereu ! Duhul Meu este iubire Tu iubesti doar a ta fire Si nimic din ce-i al Meu ! Duhul Meu e ascultare Tu in toate esti cel mare Voia ta ti-e Dumnezeu ! Duhul Meu este adevar Tu te minti intr-adevar Domnul tau nu-i Dumnezeu ! |
Se aude clopotul batand Ne cheama la altarul sfant E zi de ruga si de cant E ziua Domnului cel Sfant Duminica v-am dat-o in dar Ca zi de ruga si de har Voi oameni ce-ati facut cu ea Cu ziua Mea cu ziua Mea? Eu Crucea Mea v-am dat-o scut Cu ea voi oameni ce-ati facut? V-am aparat de tot ce-i rau Iar voi M-ati rastignit mereu De ziua Mea acum va spun Sa faceti tot ce este bun Nu clevetiti si nu fiti rai Caci toti sunteti copii Mei Veni-va ziua de apoi Cand iarasi voi veni la voi Va voi certa, va voi certa Ce-ati facut cu ziua Mea |
Ma rog catre Tine la ceasuri de nopate in pleoapele-nchse mai staruie somnul ma-nconjura ingeri si tainice soapte si-n toate si-n totul esti Domnul Iubirea mea urca spre Tine si creste isi scutura frunzele vestede somnul de moare o floare o alta-nfloreste si-n toate si-n totul esti Domnul De trece o vara e alta ce vine si iarna din stele de-si scutura somnul eu stiu ca si iarna e parte din Tine si-n toate si-n totul esti Domnul |
Am si eu doua versuri pentru Dumnezeu.
Poezie A fost un timp si inca mai este Un timp in care eu traiesc Cand am gresit fara de veste Si-am incetat sa Te iubesc Trecu o zi din viata-mi scurta, In care mult Te-am maniat, Dar cu iubirea Ta nespusa, Iertandu-ma ma-ai mangaiat A doua zi grsut-am iarasi Caci am uitat de Tine iar Am plans amar in acea seara Pierdut-am iar timpu-n zadar Veni si-a treia zi de chinuri In care amar te-am necajit Scuipatu-Te-am pe Tine Doamne Dar mai ieratat...caci mai iubit Acum dupa o mie de zile Stau pe pat si socotesc Plang,observand cu intristare Ca-n mine nu Te regasesc. Si-as vrea sa alerg la spovada Dar cum?Cand sufletul mii gol Imi e rusine dar totusi voi merge Imbraca-mi sufletul....cel gol. +++ Mergand eu pe calea vietii De-un petroi m-am impedicat Cazut-am,plans-am,suspinat-am Si catre cer m-am uitat, Iar de acolo far de veste Te-am auzit spunandu-mi iar "De ai cazut ridica-te Si nu mai plange cu amar" +++ Odata cum mergeam pe strada Pe Tine,Iisus,Te-am intalnit Opritu-m-am in loc deodata Intorcandu-mi ochii Te-am privit Erai la chip ca in icoana Cu plete si cu barba mica Aveai fata luminoasa Privindu-Te imi era frica Le-am scris demult demult si sper ca sunt destul de acceptabile si sa nu randeti de mine :) Numai bine! |
O rază molatică dulce de soare Mi-aprinde-o suvită în părul cărunt Se lasă în iarbă si-n frunze răcoare Si cântă un greier cu glasul mărunt. Îsi scutură cerul petalele rosii Pe palmele mele, pe crestetul meu Se-aude-n departe cum cântă cocosii Când eu dintre arbori Te strig, Dumnezeu... Un clopot se sparge si bate-ntr-o dungă Fărâme de noapte se-adună-n livezi Cu mâini împletite în rugă mai lungă Te strig, Sfinte Doamne si-astept să mă vezi. Se-aprinde o candelă în cer pentru mine Purtând peste frunze miresme de frig Cu pleoapele-nchise si fata spre Tine Eu stau printre arbori si tot Te mai strig. Ajută-mă, Doamne, înaltă-mă iar - Atât sunt de mică si-atât mi-e de greu - Când noaptea se-ngână cu ziua de-afară Te-aud prin lumină cum vii, Dumnezeu... |
Taina Crucii Verticală ce coboară si, întors, uneste Sus Si Orizontală care-încercui Răsărit si Apus Linie de Coborâre de la Slavă spre Noroi, Trăsătură de unire largă între noi si noi. Coborâre luminoasă de la cer pân� la Atom Legătura îmbrătisării dulce între om si om Punte de eterne-abisuri ocolind desăvârșit Este Linia si cercul, si Sfârsit si Nesfârsit. Este Unul si Multimea, este Clipă si Etern Sabie cerească-ntinsă din ŽNăltime spre Infern Taină si Simbol si Jertfă, Stâncă de nezguduit Semn de teamă si putere, Steag în veci nebiruit. Cheie care cele patru margini ale lumii-nchizi Bratul Milei si Dreptătii care mântui sau ucizi Viu Izvor al mântuirii pentru vii si pentru morti - Cruce, slavă cui te poartă, slavă Celui care-l porti. |
Calugarul de arhim Ioanichie Balan Iubite frate muritor, De vei vedea un calator Cu hainele cernite , singurel Descult, flamand Si insetat Te rog sa ai mila de el Ca poate-I un calugar! De intanlesti la vre-o rascruce Un om strain, ce-ar vrea s-apuce… Departe, undeva in lume… De-l vezi mereu Oftand din greu Sa nu-l intrebi atunci de nume, Ca poate-I un calugar! De vei vedea trecand prin sat Un om cu capul aplecat C-o traista goala in mana lui Te rog acum Sa-I iesi in drum Si un cuvant mai bun sa-I spui Ca poate-I un calugar! Sau cand e frig si ploua afara De vei vedea ca asteapta-n gara Un calator infrigurat Nu-l judeca Cu gura ta De ce e trist si-ngandurat Ca poate-I un calugar! De vei vedea in multe randuri Un om la munca stand pe ganduri Privind cu ochi-n departare, Mereu tacut Si abatut Nu-l intreba ce cata-n zare, Ca poate-I un calugar! Iubitul meu, nu te-ndoi, Ci, daca tu vei intanli Un om in lume fara rost Ce plange-ades Neinteles . Sa stii iubitul meu c-a fost In viata lui calugar C-acela care a trait Si-n manastire-a-mbatranit, Orice I-ai spune si I-ai da Sa nu socoti Ca o sa poti Sa-I schimbi cumva inima sa, Ca el e tot calugar! De-I vei canta de bucurie De asta el nu vrea sa stie De jale de ii vei canta, El tot mereu Oftand din greu Plangand incet va suspina Cu lacrimi de calugar! Deci nu cata sa-I mangai plansul, Ci roagate si tu cu dansul, Caci el de-atata pribegie, De toti uitat Si-ndepartat Va suspina dupa pustie Caci este tot calugar! Iar daca lumea-l va-nsela, Tu frate nu te bucura, Nici sa vorbesti de el oricui, Caci el oricand Mustrat de gand, Se va scula din calea lui Caci incai tot calugar! Iar daca va imbratatnii Si-n lume frate , va muri, Sa-l pui atunci intr-un mormant, Si nimanui Sa nu mai spui Ca sub acest strain pamant Se afla un calugar! |
=Imagine=
El trecea mergand Printre oameni. Vazandu-l doar Fara cuvinte; Lasandu-ma Doar sa-l contemplu, Nu mai aveam ce cumpara- Ce vinde In templu. Ceva se misca in inima Insanatosind Tot ce era gand. Si mintea cobora In inima plangand.... O noua zi Si cuvantul care spune: "Casa mea va fi casa de rugaciune" |
==Mintii;amintire==
Motto:"Aminteste-ti de paza gandului" La tot locul Si-n tot ceasul In tot timpul La tot pasul Samanta gandului Aruncat N-o lasa sa incolteasca Manii Ci Pace cerului, Cereasca Bunavoire intre tine Si tine.... Si nu uita Ca om sa fii Nu mort;ca animal; Ca manie De vei naste-n gand Manie vei primi Si roada ta O vei manca.... Deci;asa; Pace cerului,zidire, Si-ntre oameni Bunavoire. Si nu uita.... Niciodata nu uita: Paza... Rasplata... |
==Cruce==
22aprilie 1998 Deschizandu-Ti mainile Sa ne-mbratisezi pamantul O!...Bunule O!...Dragoste neinchipuita Mana-Ti in cruce a ramas pironita Savirsind cutremurarea adincului adincurilor iubirii Din toata inima zidirii Ce priveste cu cutremur Faptuirii..... Si printre care ma aflu Cu tremur Si eu;botul de tarana... Cu inima sfasiata Si sangerind trudit Iubirii izbucnite Imbratisarii rastignit. In noroi plec capul siroind De lacrimile uni-versului plangand..... Iubirea Ta..... Iubirea ta..... Cuvantul nu mai e... LUMINAA! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:18:25. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.