![]() |
Citat:
|
Citat:
Si chiar,cati ani ai? Mai mult de 17-18 nu ti-as da. |
Citat:
Pe mine m-a ajutat: m-am rugat sa-mi termin studiile, m-a ajutat; m-am rugat sa vad lumea, m-a ajutat; m-am rugat pt loc de munca, m-a ajutat; m-am rugat pentru altii, m-a auzit ! Dupa cum vezi n-a fost vorba sa primesc in loc de ce am dorit madularul invocat de tine ! Cand n-am putu sa ma rog eu m-am dus la mari duhovnici si m-au ajutat ei, dar Dumnezeu nu m-a lasat.. |
Citat:
Dar nu nenorociții ăia au băut ci ăia de la orașe, și uite așa suferă unii pentru alții, că dacă ăia de la sate nu mai au pământ și case, ăia de la orașe o să mănânce porodici și usturoi și scârtaveți și gogoșari din ăia fără gust, din ăia turcești sau rusești sau franțujești sau italienești... adică din ăia corciții între catolici și musulmani și comuniști... Deci e obligator ca să nu ridice genunchiul din pământ, că altfel la toți ne vine sfârșitul că nu se știe care e mai păcătos, dar în genere nu moare păcătosul ci mereu nevinovatul... că doar știe Dumnezeu pe cine să ia la El primadată... păcătoșilor le dă timp să se pocăiască și să se teamă... dar dacă nu vor nu am ce să le mai fac... și le pun iar o melodie. Iar și iar... și poate că până la urmă tot or pricepe... ceva, din sărăcia mea... că doar v-am zis că sunt sărac și necinstit. Acuma nu ca să mă laud cu asta. |
buna melodie vsovivi
|
|
Citat:
|
|
Citat:
|
Cine are minte sa ia aminte
Citat:
|
O stihira din slujba inmormantarii spune: "Adusu-mi-am aminte de prorocul ce striga: Eu sunt pamant si cenusa. Si iarasi m-am uitat in morminte si am vazut oase goale si am zis: Oare cine este imparatul sau ostasul, bogatul sau saracul, dreptul sau pacatosul..."
Bogatia si saracia ne insotesc numai pana in pragul mormantului. Daca romanul de rand pare ca se conformeaza intrucatva cu aceasta conditie umila, a vietii de azi pe maine, este si pentru ca in adancul sau impartaseste aceasta convingere. Aceasta a fost si credinta inaintasilor sai, care la randul lor, nu au dobandit averi si mari bogatii. Pentru roman exista un dincolo. Romanul este o natie ciudata. Daca s-a invatat sa traiasca cu putin, sigur se va invata sa traiasca si cu mai putin. Pe acest lucru cred ca mizeaza si guvernantii nostri. Dar el nu inceteaza sa pastreze o luciditate in spirit. Putinatatea romanului la nivel material s-ar putea sa-i asigure bunastarea de "dincolo". In acelasi timp, putinatatea materiala a romanului, pe care multi o iau in ras, e foarte posibil sa constituie "putina tina", cu care se vor curata ochii orbilor, a acelor popoare care fac din bogatia materiala un scop in sine. |
Raspuns
Citat:
1) Pe Decizia mea de incadrare in gradul II de invaliditate, scrie: "capacitate de munca pierduta in cea mai mare parte" (!!!), iar medicul expert nu a precizat, ca in alte dati (cand nu puteam sa merg deloc, deci stateam acasa, eram chiar o povara pentru parintii mei, care s-au imbolnavit din cauza mea!), in rubrica "Recomandari profesionale", "NICIO MUNCA". 2) Potrivit Legilor si Ordonantelor de protectie a persoanelor cu handicap (OUG 102/1999, revizuita si adaugita in 2002 si 2005; Legea 448/2006), AM DREPTUL SA MUNCESC CU GRADUL ACCENTUAT DE HANDICAP, CHIAR NU MI SE IMPOZITEAZA SALARIUL SI SUNT OBLIGATA (subliniez acest lucru) SA-MI CAUT DE LUCRU. 3) Casa de Pensii mi-a precizat: daca nu sunt de acord cu somatia lor, sa contest prin Tribunal. Lucru pe care l-am si facut, insa, dupa PRIMA ETAPA, rezultatul este: "actiune nefondata, cu posiblitate de recurs". ADICA... S-AR PAREA CA EU NU AM DREPTATE, CI CASA DE PENSII, CARE MA SOMEAZA, IN CONTINUARE, SA-I PLATESC ACEA SUMA ENORMA DE CARE VORBEAM: 123.770.000 LEI VECHI. Pe care eu nu-i am si nu-i voi avea niciodata, daca nu ma va ajuta cineva, in acest sens, acordandu-mi un ajutor financiar, sponsorizandu-ma. |
Citat:
Alternative? UNde? Tot caut, insa mi se spune: "nu te putem ajuta, cauta in alta parte". Unde? |
Citat:
|
Fericiti cei saraci cu duhul, ca acelora este imparatia cerurilor!
|
Citat:
Oi avea eu ceva pe suflet de-i dau dreptate lui Andrei! |
Citat:
|
Citat:
Nu te bate nicodată gândul ca la pensie să te retragi prin locurile natale? Dacă mi-aș permite să dau un sfat cuiva acesta ar fi: dacă aveți undeva o căsuță și o palmă de pământ lăsați grijile orașelor mari și mergeți acolo.Încropiți-vă o gospodărie ,creșteți animale,păsări,cultivați tot ce vă este necesar pentru a vă hrăni și veți fi mult mai sănătoși și mai fericiți. Ferice de Anca pentru hotărârea luată de a reveni în țară. Mulți ar trebui să-i urmeze exemplul. |
Citat:
Eu nu sunt pesimist, dar o familie de oraseni care au preluat un teren maricel peste drum de unde mergeam eu la cineva, tot asa s-au napustit la tara sa rupa piata. Au muncit saracii ce au muncit la rosii si castraveti..dupa care peste vre-o doi ani au murit amindoi, precizez, nu unul dintre ei, ci amindoi, de inima! ! !..nu stiu precis infarct ceva...unul dupa altul! Trebuie sa nu fim negativi dar este important sa fi realist...daca nu esti crescut la tara, trebuie sa o iei usurel tata,..si mai ales sa stii ca spitalele sunt depaaaaaarte!..poti muri linistit de 10 ori pina ajunge o ambulanta la tine |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Jenica, sper ca nu te-am suparat cu cuvintele mele. Eu sper din toata inima ca toata lumea intelege ca aici vorbim in principiu, si nu discutam despre cineva anume. In rest fiecare face cu viata lui ce vrea si ce considera de cuviinta. Nimeni nu are dreptul sa-l judece pe celalat in privinta hotararilor luate. |
Citat:
Ca in spatele lor, cine stie cata suferinta si lipsuri se ascundeau, unele poate cu repercursiuni directe asupra sanatatii. Si probabil mai si muncea, "la negru" (cum altfel, la atata recunostinta din partea Statului?) ca sa poata sa-si suplimenteze veniturile si sa se mentina cat de cat pe linia de plutire. |
Citat:
Si apoi eu sunt din generatia veche, care mai intai strangea banii si apoi ii cheltuia. Acum iar incerc sa ma tin de acest vechi principiu, ca sa nu repet greseala pe care am facut-o; de unde si sfatul meu. Dar nu e neaparat necesar sa il urmati. |
Citat:
|
Citat:
De ce trebuie sa ii tot banuim pe ceilalti ca nu ar spune adevarul?!? |
Citat:
Oare el cu atatea milioane nu putea lua imprumut? Putea, dar nu a vrut. Mie mi se pare mai sigur sa cumperi pe banii stransi, decat pe imprumut. Dar imprumutul a ajutat f mult in vremurile sigure; altfel nu aveam nimic. Ai si tu dreptate, Andrei, ca banul trebuie sa circule. Dar oare nu tocmai afacerile bazate pe imprumuturi au suferit cel mai mult acum cu criza financiara? Poate te pricepi mai bine si ne explici si noua. |
Citat:
|
Fericiți cei Săraci în Duh! Pentru că ei se vor Înduhovnicii!
Păi vorbim de sărăcie... cu gândul la terenuri agricole, și la roadele pământului, păi mai mare e răsplata unuia ce rabdă la locul lui de suferință în Domnul și nu fuge în oazele sătești... cfrezând că o să-i scape gLumea... sau munca lor...
Nefericirile: -Nefericiți cei bogați în cuvintele lor pentru că ale lor sunt toate părerile ''înțelepte'' scrise prin ziare și comentate pe TV la nesfârșit, bucorându-se că a înscris echipa lor, -Nefericiți cei ce se distrează de oamenii mici și de creștini pentru că ei plâng după bani și după roadele pământului altora și ei se vor freca unii de alții pe la teleconferințe amăgind pe toată gLumea, -Nefericiți cei ce se răzbună pe păgâni, pe sectanți, pe eretici, și pe ceilalți creștini căci le vor mînca mâncarea, mâncare blestemată, și le vor folosi femeile, femei blestemate, și vor fi mereu răzbunați de fiii lor cei mari ce vor apăra la nesfârșit furturile lor, lăudându-i pe ei și lăudându-se cu ele, blestemate pentru ei, -Nefericiți cei însetați de băuturi și de mâncăruri căci în somnul păcatelor se vor odihni săturându-se cu răzbunarea lăcomiei, și ei vor fi slugăriți, -Nefericiți cei mânioși și nemulțumiți și transformați în fiare sălbatice răzvrătite căci ei vor pustii Cerul și Pământul trăgând stelele după ei, -Nefericiți cei cu inima vicleană și desfrânată căci ei se vor umple de lene și pismă în mijlocul lor văzând roșu înaintea ochilor, ca focul stârnit de foale, lăduându-se cu căderea în toate ispitele, -Nefericiți făcătorii de păcate căci fiii vrăjitori ai aristocrației sabante se vor chema, -Nefericiți cei prigoniți pentru dreptate pentru că nu e a lor Împărăția Cerurilor ci ceea ce au furat de pe la Dumnezeu, osândind osândirea osândei pentru ca să scape de conștiința celui sărac, -Nefericiți cei ce fug de chinurile morții ca să scape din frică mințind pentru avocățețelașul duhului minciunii măririi de sine și pentru puterea lui căci se vor întrista pentru ei înșiși deși vor fi flatați cu puterea lor și cu faptele lor și cu viitorul bogăției. Și apoi, -Nefericiți ce bogați în câtștiiG că nu vor avea ce face cu bogăția lor, -Nefericiți cei slăviți de oameni căci vor fi întronați pe scaunele cele mai înalte de unde vor cădea fărăgreș de la cea mai mare înălțime, -Nefericiți cei ce uită pe Adevărul căci ei vor trăi din istoria și memoria gLumii, -Nefericiți cei ce mor în deșertăciuni căci scorpiile și șerpii le vor fi tovarăși de ''virtuți''... pentru că vulpea și eretele le vor da lor vizuini și cuiburi în pământ ''bun de tot'' și în chiparos. |
Citat:
Va rog sa ma iertati. De altfel, v-am trimis un mesaj si pe privat. Doamne ajuta! |
Citat:
Doamne ajuta! |
Citat:
Cat despre banuiala mea in legatura cu smerenia ta, te rog sa ma ierti! Doamne ajuta! |
Citat:
2) Tot Casa de Pensii mi-a adus la cunostinta ca daca nu-mi convine, sa contest decizia lor prin Tribunal, lucru pe care l-am si facut. Altfel, precizau dansii, vor trece la "executare silita". ("Avantajul" meu este ca nu am nimic: nici casa, nici masina, nici teren. Nici copii, nici sot.) Am solicitat avocat din oficiu; nu mi s-a acordat. 3) Pe 11 mai 2010, Tribunalul Municipiului Bucuresti mi-a respins cererea de anulare a deciziei Casei de Pensii, declarandu-mi-o ca "nefondata", cu posibilitate de recurs. 4) Am facut recurs, astept programarea (sa fiu chemata la proces, la Curtea de Apel Bucuresti). 5) Nu am posibilitatea de a angaja avocat, care sa ma sprijine, pentru ca nu am bani (mi s-au cerut sume intre 1500 si 2000 ron). Sunt bolnava, am salariu mic, de debutant in meseria pe care o practic pe perioada determinata, am multe, foarte multe medicamente de luat, altfel nu as putea merge, nici macar cu sprijin in carja (cum se-ntampla acum). Plus ca parintii au si ei nevoie de medicamente. 6) Atata timp cat sunt licentiata, cu Studii Aprofundate, nu m-am inscris la AJOFM, pentru ca dumnealor nu-mi puteau oferi niciun post de profesor in specialitatea mea. Asa ca... M-am inscris la examenele de titularizare, in urma carora am obtinut note si de 9,12, 7,70, 7,60. NUMAI ca sunt profesor suplinitor calificat, din lipsa de posturi si -mai ales!- "pile". 7) Nu-i pot ignora pe cei de la Casa de Pensii, pentru ca dumnealor sunt foarte seriosi: mi-au mai trimis un avertisment la inceputul lunii august. Asa ca... Ei sunt pusi "pe treaba", nici macar nu au rabdare sa se treaca prin toate etapele de judecata. Adica sa fie rabdatori pana la hotararea de recurs. Dar, cand ma gandesc, cu groaza, la suma pe care o am de platit si la operatia de 5000 de euro pe care trebuie s-o fac, la banii pe care nu-i am, incep sa plang, sa plang, sa plang... Sincer! Oare am gresit ca mi-am dorit si eu o viata normala, o viata decenta, o viata in care sa nu fiu o povara pentru parintii mei? |
Citat:
2. In privinta plinsului, eu iti recomand sa te linistesti si sa-ti economisesti lacrimile si nervii si pentru ce urmeaza. Toti facem planuri pentru o ANUMITA viata, si ni se intimpla tot felul de derapari NEPREVAZUTE de LA PLAN...care ne dau complet peste cap de-ti vine sa-ti iei LUMEA-n CAP!..dar trebuie mers MAI DEPARTE, asa schiopatind! COnsoleaza-te cu gindul ca NIMENI NU SCAPA de NECAZURI, chit ca ele vin imediat in tinerete ca la tine sau la 40-50 de ani. 3. Eu nu inteleg ce este in capul acestor medici. Cum pot sa ceara asa sume colosale pentru interventii minore care oricum ar trebui sa fie acoperite de planul de sanatate? Oare dementii astia isi fac preturile dupa alde Vintu si Becali? Ce or avea, s-au timpit de tot? ca doar este Romania - Bangladejul Est-European, zau asa! Doamne Fereste! |
Nu e legal sa primesti pensie pentru incapacitate de munca si sa ai si loc de munca in acelasi timp,mai ales ca cei ca tine au scutiri de impozite,transport public gratuit,medicamente gratuite etc.Nu te judec,voiam sa te ajut,artificii juridice se pot face si poate gasesti pe cineva dispus.
|
Miha-Anca, sa stii ca eu una iti dau dreptate in ceea ce priveste imprumuturile si ratele. Azi, vezi ca orice fleac se vinde in rate, un uscator de par, un scaun, un calculator (le expira garantia, se strica si oamenii tot mai platesc rate, cum vazut la TV acum vreo luna, niste sinistrati se plangeau ca le-a luat apa mobila la care nu terminasera de achitat ratele), sunt si creditele alea pentru cumparaturi in supermarket, o maslina, o capsuna ... Ar fi mult mai profitabil si mai sigur sa cumpere aceste aparate cu banii jos, atunci cand ii au in mana, intr-o luna un scaun, intr-alta, o masa...... Numai cand vine vorba despre investitii foarte ridicate (gen, un apartament), iti poti permite sa faci rate, si asta daca stii ca ai un loc de munca sigur, ceea ce nu cred ca mai exista in ziua de azi. Bunicii mei zic ca daca si-ar fi trait tineretea in vremurile astea, capitaliste, nu ar fi reusit sa plateasca 15 ani ratele.
|
Citat:
oricum in privinta regimurilor....noi nu alegem NIMIC, nu am ales si nu vom putea alege IN VECI, ci se alege pentru noi! |
Citat:
|
Eu cred ca suntem pe langa subiect. Esti sarac ? Roaga-te ! Esti bogat ? Roaga-te! Alta cale nu-i ! Dumnezeu sa-i lumineze pe toti !
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:14:02. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.