![]() |
Citat:
|
Citat:
Nu imi e de folos nici sa citesc carti precum " Codul lui Da Vinci" pentru a sti ca nu sunt pe gustul meu, si continutul nu le este unul pozitiv. Faceti mereu referire la fraze scoase din context...dar eu vad cele subliniate ca fiind idei centrale de exemplu, intrucat contextul poate fi folosit pentru a nu soca prea mult cititorii...si a parcurge si paragrafe care sa mai voleze ideile pentru care se scrie de fapt cartea....astfel incat nu toti sa le sesizeze. |
Citat:
Citat:
Citat:
Sa fereasca Dumnezeu de asa convertiti. VA ROG DIN SUFLET sa nici nu va ganditi la a trece la catolicism. Nu de alta, daca ati face-o, ati ajunge, mai devreme sau mai tarziu, la genul de catolicism care corespunde cu genul de ortodoxie pe care il practicati - exponentii acestuia se pot vedea in linkurile postate de catre Miha-Anca mai sus - razvratiti impotriva Bisericii, conspirationisti, sede-vacantisti. Avem si noi falitii nostrii, multumim frumos, si nu dorim sa adaugam la ei. Totusi, dincolo de pretentiile de clarviziune, nu pot sa nu remarc o fractura de logica in argumentatia dumneavoastra. Cum anume ati ajuns la concluzia ca incerc sa fac prozelitism, cand in discutia pendinte eu am luat apararea ierarhiei Bisericii Ortodoxe Romane si am incurajat ascultarea fata de aceasta Biserica ?!!! |
Citat:
2. Pentru ca nu-mi place autorul (ce legatura are ?!) 3. Si nu am ce invata din ea (desi nu am citit-o, si nici macar nu stiu despre ce e). Splendid. Am mai intalnit undeva rationamentul asta. La ateii care refuza sa citeasca Biblia, dar scot din context cate un verset si il folosesc pentru a "demonstra" punctul lor de vedere. |
Citat:
|
Citat:
Se numeste onestitate intelectuala, doamna. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Pe de alta parte, va rog eu frumos sa faceti un efort si sa va controlati tonul. Nu de alta, dar veninul cu care pronuntati cuvantul "catolic" reuseste cumva sa razbata, chiar si prin aceasta metoda de comunicare. |
Citat:
“Daca spurcam Ortodoxia si sfinta Credinta prin impartasire adultera cu ereticii n-o sa scapam de a impartasii pedeapsa care-i asteapta pe eretici in lumea care va sa vina.” (Sf. Ioan cel Milostiv, Viata Sf. Ioan cel Milostiv, Sinaxar 12 Noiembrie) “Sa ne ferim din toate puterile noastre ca nu cumva sa primim sau sa dam impartasanie la eretici. “Nu dati cele sfinte ciinilor”, zice Domnul. “Nici nu aruncati perle inaintea porcilor” (Matei 7:6) ca sa nu devenim partasi la necinstea si osinda lor.”” (Sf. Ioan Damaschin, Marturisire de Credinta, Cartea IV, Cap. 13) “Feriti-va de erezia care distruge sufletul, de impartasirea cu aceasta care este indepartare de la Hristos… Unii s-au scufundat cu totul in ce priveste credinta. Altii, cu toate ca nu s-au inecat in propriile ginduri, pier fara indoiala prin impartasire cu erezia.” (Sf. Teodor Studitul, P.G. 99, 1216) “Hrisostom ii expune cu glas tare nu numai pe eretici, ci si pe cei care sint in comuniune cu ei ca vrajmasi ai lui Dumnezeu.” (Sf. Teodor Studitul) (*) Odată făcut acest gest, în plin scandal, v-ați consultat și cu patriarhul Daniel, care v-a fost vicar la Timișoara și care, prin urmare, vă cunoaște bine orientarea? |
Citat:
Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal Meu decat prin Mine. (Iisus Hristos Dumnezeul si Mintuitorul in Ioan 14:6)
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Dansul face parte dintr-o categorie de persoane care vede Corabia Bisericii ca pe un cuirasat care trebuie, mai inainte de toate, sa traga cu tunurile si torpilele in alte corabii, ca nu cumva sa intre si acestea in portul Mantuirii. |
Citat:
Citat:
|
Doamna Miha-Anca, faceti misto de noi ?! Cum adica de unde e citatul ?!
|
Citat:
|
:mad:->:4:->:63:->:104:
Cam aceasta este seria starilor prin care am trecut dupa ce, revenind pe forum, am "descoperit" ce furtuna s-a produs plecand de la o afirmatie de-a mea. Spuneam atunci: Eu unul nu mai vreau sa fiu cainele de paza al ortodoxiei, asa cum imi striga acestia ca trebuie sa fiu. Referitor la aceasta afirmatie, doar doua lucruri vreau sa clarific spre o mai buna intelegere, ce sper sa fereasca de la ispitire pe fratii mei crestini mai mici:
Domnul sa-i ocroteasca cu mila pe toti cei care s-au aplecat, fie in acuză, fie in aparare, asupra cuvantului meu, al pacatosului! Iertati-ma si rugati-va si pentru mine ca sa nu cad de tot, ca mare tulburare am mai facut! |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citatul acesta: Citat:
Nu-i frumos deloc; si nici ziditor pentru suflet! |
Citat:
In rest, trebuie sa recunosc ca nu stiu Biblia pe de rost; totusi, fiind vorba de apostol, m-a dus si pe mine mintea mea proasta ca e vorba de Biblie; dar este OBLIGATIA fiecaruia dintre noi, cand apelam la un citat sa spunem de unde este. Am spus: o intrebare simpla, care necesita un raspuns simplu. Vad insa ca v-ati lasat luat de val... Nu-i nimic. Multumesc totusi pentru raspuns. Nu vad unde e jignirea? Eu am invatat la biblioteconomie cum se redacteaza un text. Daca va uitati in orice carte, veti vedea ca orice citat are trimitere la autorul, carte si pagina. Parinte Gheorghe, nu ma cunoasteti si atunci e de preferat sa nu faceti aprecieri la persoana mea, ci la cele scrise de mine, altfel este atac la persoana, asa cum faceti aici, tragand niste concluzii pripite si inexacte. Sunteti preot, dar nu imi sunteti duhovnic, ca sa ma cunoasteti cu adevarat. Va rog sa ma iertati si pe mine, ca v-am facut sa luati atitudine in felul in care ati facut-o. Cu totii vom da socoteala odata si odata. Doamne ajuta. P.S. In privinta valorii mele aveti dreptate: nu am nici o valoare, fiind la inceput de drum. |
Citat:
Poate avem fiecare o alta definitie a ascultarii celei in Hristos Domnul, cu toate ca, daca ma numiti parinte si stati in aceeasi casa cu mine, pentru domnia voastra ascultarea ce buna nu este decat una. Si tot despre aceasta, raspunsul meu pentru dumneavoastra va fi dupa Sfantul Apostol: Citat:
Citat:
Desi sunteti "la inceput", cum marturisiti, sunt sigur ca aveti capacitatea de a accepta ca ceea ce se afla lasat noua de Dumnezeu in Cartea Sfanta nu poate fi rastalmacit de "cei mici si fara putere", decat daca doresc sa-si primejduiasca sufletele. Sper ca inceputul despre care spuneti ca reprezinta prezentul pentru dumneavoastra, sa fie inceputul cel bun! Privindu-va constant in oglinda constiintei proprii si nu in sfaturile ispititoare ale orbilor, veti vedea care este actiunea ce trebuie sa urmati acum, in prezentul dumneavoastra: fie ascultarea de Biserica, chiar (sau mai ales) prin preotii ei ce sunt in Biserica, fie ingrosarea randurilor celor orbi, calauze de alti orbi. Faceti ce vreti, dar sa nu faceti nimic fara binecuvantarea duhovnicului, chiar daca doriti doar sa vorbiti "una-alta" pe forum. Si aici sunt demoni! |
Citat:
„A, da. Gestul rămâne. Nu mă pocăiesc. Nu am comis o crimă".O atitudine deloc ortodoxa as spune,pocainta este un dar de la Dumnezeu ramane ca noi sa profitam de ea si sa primim iertare.Dar spune-mi,cu tine cum ramane?TU,te-ai pocait pentru fapta Mitropolitului cutare? Bine zice Pr.Gheorghe,cuvantul poate fi sabie si pentru cel care-l rosteste. |
Citat:
|
Citat:
nu stiu ce a fost intai ... cartea sau sinodul ... dar e exact asa in carte |
Citat:
|
pt.paradox
(Din pacate cazul Mitropolitului Cutare este doar virful icebergului, a apostaziei care a inceput la 1924 si s-a amplificat continuu si accelerat pina in zilele noastre pentru ca intreg Sinodul este total angrenat in miscarea ecumenista anti-hristica.)
Dupa cum spui tu,toti suntem in aceeasi oala. Inca un motiv in plus ca noi cei de azi sa ne pocaim si sa ne rugam pentru toti cei care au gresit,si pentru Sf.Sinod. Frate,pocainta nu are varsta,sa pricepi acest lucru.Poti gresi toata viata si in ultima clipa sa te pocaiesti de faptele tale,si sa primesti iertare si mantuire.Asa cum cel din ceasul al unsprezecelea a intrat in vie si a lucrat mai putin decat cel venit in ceasul al treilea sau al saselea, si a primit aceeasi moneda,asa se intampla si cu cel care se pocaieste mai tarziu decat unul sau altul.Unul se pocaieste de faptele lui la tinerete,altul mai tarziu sau chiar pe patul de moarte.Dumnezeu prin marea Sa Milostivire asteapta pe fiecare cu rabdare sa se indrepte din greseala lui.Oare Dumnezeu nu are tot dreptul sa faca ce vrea cu cele ce sunt ale Sale,sau ochiul tau vede rau si nedrept? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
nimeni nu a spus asta mai e nevoie de spus ceva? asta in caz ca cineva chiar a crezut ca sunteti de buna credinta |
Citat:
si pentru toti ... chiar si pentru cei care cred ca se aplica numai celorlalti |
Citat:
“In ziua in care Dumnezeu va judeca, prin Iisus Hristos, dupa Evanghelia mea, cele ascunse ale oamenilor.” (Romani 2:16)Iar ca sa fii mintuit trebuie sa-l primesti pe Hristos (care S-a coborit si in Casa Mortilor in Simbata Mare ca sa se faca cunoscut si dreptilor care au trait inainte): “Ca de vei marturisi cu gura ta ca Iisus este Domnul si vei crede in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat pe El din morti, te vei mantui.” (Romani 10:9)Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa se mintuiasca, de aceea, in chipuri de cele mai multe ori nebanuite noua, ii apropie de Credinta cea Adevarata ("Am fost aflat de cei ce nu Ma cautau si M-am facut aratat celor ce nu intrebau de Mine", Romani 10:20), dar oamenii au libertate de vointa si de aceea il accepta sau il resping pe Hristos. A crede ca exista oameni (sanatosi) care n-au auzit in viata lor de Hristos inseamna a te indoi de Pronia Cereasca. Deja in vremea apostolilor Cuvintul era cunoscut pina la marginile Lumii: “Prin urmare, credinta este din auzire, iar auzirea prin cuvantul lui Hristos.MD si Erethorn, va rog sa comunicati si la Vatican! |
Citat:
”Oricine va face voia lui Dumnezeu, acesta este fratele Meu si sora Mea si mama Mea.” (Marcu 3:35) |
Nu sint preot si nici (constient) indrumatorul spiritual al vreunuia de pe acest forum. Fac aceasta precizare pentru ca nu as vrea ca cineva sa traga o asemenea concluzie plecind de la insinuarile “domnului preot”. Eu doar marturisesc oriunde pot Credinta cea Adevarata, pentru ca asa imi cere Sfinta Scriptura, si, tot de aceea, sint si ciine de paza al ortodoxiei (ciine si nu ciinele, fiindca cu toate ca sufar de mindrie, nu o posed chiar intr-atita!), dar si pentru ca cei mai indreptatiti (date fiind pretentiile lor la ortodoxie) sa o faca au alte preocupari si interesuri carora le spun ascultare si care-i tine legati de Mamona (prin ierarhii eretici). Biserica este doar Una, Sfinta, Apostolica si Soborniceasca si numai acolo unde exista succesiune apostolica valida si unde numai si numai ortodoxia Sfintilor Parinti este marturisita. In ultimii aproape 90 de ani multi si-au spus ortodocsi, dar asa cum Sf. Apostol zice “nu cel ce se arata pe din afara e iudeu” (Romani 2:28), pentru ca ar face faptele lui Avram, daca ar fi cu adevarat fiul lui Avram (Ioan 8:39). Vremurile sint tulburi si oamenii ticalositi peste masura, dar asta nu inseamna ca Adevarul nu poate fi vazut de cel care Il cauta si vrea sa se mintuiasca. Un bun inceput ar fi a lua aminte la cuvintele vladicai vrednic de pomenire:
“Nu tot ceea ce poarta numele sfint si drag de Ortodoxie este si ortodox: exista si falsa ortodoxie de care trebuie sa ne temem si sa fugim ca si de foc. Adevarata Ortodoxie e numai aceea care nu accepta si care nu permite prin nimic, nici in invatatura, nici in practica, nici un fel de inovatie care contrazice Cuvintul lui Dumnezeu si hotaririle Bisericii Sobornicesti. |
Citat:
”Daca spurcam Ortodoxia si sfinta Credinta prin impartasire adultera cu ereticii n-o sa scapam de a impartasi pedeapsa care-i asteapta pe eretici in lumea care va sa vina.” (Sf. Ioan cel Milostiv) |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
mai nu stiu....dar mi se pare ca sunt probleme si in biserica ortodoxa...daca se mentin oameni ca Teodosie la Constanta...dupa ce presa a cantat atata despre el....si ce a facut acolo, cred ca sunt probleme.....
|
Lasati-o fratilor mai moale, pentru ce atita zarva ? :)
Personal, la moment sunt pe stil vechi ( Din cauza ca asha sunt bisericile de aici, in Basarabia ), da nu cred ca este asha mare deosebire intre ele pentru a se face atita zarva... In Basarabia aproape toate bisericile sunt pe stil vechi, chiar shi cele subordonate BOR... Serbia dupa cate shtiu la fel (cel putin o parte din ele)... In Rusia la fel... Doar in Romania s-a introdus la asha scara calendarul nou... Shi la noi mitropolia subordonata BOR nu e recunoscuta, shi ce inseamna asta ? Ca o sa ajung in iad ? Ca trebuie sa ma duc la cea subordonata rusiei ?? Personal nu fac nici o diferenta, atita timp cat e biserica, shi nu conteaza calendarul fratilor... Shi lasati treaba cu invingerea diavolului, ca e prea radical spus, mai ales din partea unor mireni ca noi... |
| Ora este GMT +3. Ora este acum 05:51:15. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.