Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Penticostalii si botezul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11290)

stefan florin 02.03.2013 14:28:19

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimus (Post 506920)
Înțeleg că aceasta e o chestiune delicată, datorată atât conflictului dogmatic Apus-Răsărit, cât și chestiunii Trinității contestată tot mai mult în diferite cercuri (și nu mă refer aici doar la martorii lui Iehova), de aceea nici nu mă leg de ea.

faptul ca "verisorii" vostrii (martorii lui iehova) neaga Trinitatea, asta nu inseamna ca au si dreptate. Sa inteleg ca si voi acum imbratisati invataturile mai noi ale familiei?

ioanna 02.03.2013 14:47:43

Botezul s-a facut dintotdeauna in Biserica prin intreita scunfundare (sau intreita turnare, acceptata prin iconomie in unele cazuri). Canonul 50 apostolic prevede cufundarea in apa de trei ori: "Daca vreun episcop sau prezbiter nu va savarsi trei afundari ale unei taine, ci o afundare intru moartea Domnului, sa se cateriseasca. Fiindca nu a zis Domnul: botezati intru moartea mea, ci mergand invatati toate popoarele botezandu-le in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh". Prin Botez, prin scufundarea omului in apa in numele Sfintei Treimi, se produce moartea omului vechi si renasterea lui la viata adevarata a lui Hristos. Pentru a se face intru noi asemanarea mortii lui Hristos si a ingroparii sale cele de trei zile,se face o intreita scufundare.

Botez protestant (luteran) : intreita turnare
http://www.youtube.com/watch?v=2BoRne_3294
Botez anglican: intreita turnare
http://www.youtube.com/watch?v=SObN9WFMJm8
botez protestant(metodist): intreita turnare
http://www.youtube.com/watch?v=mGs7jEehig8

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 506926)
faptul ca "verisorii" vostri (martorii lui iehova) neaga Trinitatea, asta nu inseamna ca au si dreptate. Sa inteleg ca si voi acum imbratisati invataturile mai noi ale familiei?

Sunt apropiati de verisorii lor. Profetul adventistilor, Ellen White, in "Patriarhi si Profeti" spunea ca Iisus este revelat ca si inger a lui Iehova, Arhanghelul Mihail, asa cum spun si martorii, insa paradoxal, adventistii de ziua a saptea nu neaga dumnezeirea sa, chiar daca unii-l vad ca si inger. Tin minte ce ati spus mai demult pe forum: "la intrebarea Iisus=arhanghelul Mihail, adventistii devin la fel de vorbareti ca pestii" :) Grasu77 a lasat-o in "coada de peste" atunci, dupa ce a sugerat ca Iisus este arhanghelul Mihal.

roboam 02.03.2013 16:08:19

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506916)
[i]

Nimeni nu alunga un om ce vine cu o deschidere sincera spre dialog, insa va fi banat cel care calomniaza si denigreaza in mod repetat, pentru a pune capat unui dialog neproductiv.

Off topic:
Dvs.(si nu numai) ati lansat tot felul de presupuneri mincinoase, denigratoare, la adresa adventistilor. Ce faceti? Vaceti scuze? Sau, va cereti afara?

Adventistii nu au facut asa ceva, nici fata de dvs. nici fata de altii. Sit tot ei au fost banati de sute de ori (desi activau numai la sectiunea "secte si culte" ).

Ce numiti dvs. dialog productiv? Acel dialog despre penticostali sau adventistii, in care acestia sa nu poata interveni, ca sa fie facuti in tot felul de dvs. sau cei ca dvs.?

ioanna 02.03.2013 16:12:33

Eu nu lansez presupuneri, eu vad efectiv activitatea unor useri, care au fost banati pentru motive intemeiate.
Probabil pentru d-voastra este perfect normal sa va bateti joc de patriarhul ortodox, numindu-l homosexual si alte aluzii rautacioase, cum a facut un frate adventist sau e firesc sa fim facut slujitori ai Satanei pentru ca alt frate adventist nu intelege cultul icoanelor, totul trebuie sa li se permita adventistilor pe un forum crestin-ortodox,nu? Eu propun ca la intrarea pe site sa fie afisat un mesaj de intampinare de genul "recunoastem ca adventistii sunt niste sfinti, cei mai drepti, cei mai corecti etc. etc. ... deci, lasati-ne in pace, ca nu urcati mai sus, improscand cu norori in noi, in propria noastra casa".

roboam 02.03.2013 16:16:21

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506932)

Tin minte ce ati spus mai demult pe forum: "la intrebarea Iisus=arhanghelul Mihail, adventistii devin la fel de vorbareti ca pestii" :) Grasu77 a lasat-o in "coada de peste" atunci, dupa ce a sugerat ca Iisus este arhanghelul Mihal.

Off topic
Uitati o mostra de afirmatie mincinoasa denigratoare. Una proaspata.

Despre problema rolului de Arhanghel (pe langa multe alte roluri, cum ar fi de Preot, Mijlocitor, Om, Miel, etc) s-a discutat, pe indelete, cu participarea activa a adventistilor. Discutia s-a incheiat, dupa 40 de pagini, deoarece a inchis-o administratorul.
Vedeti aici lunga discutie despre Arhanghelul Mihail, purtata cu adventistii(care nu au fost deloc vorbareti ca pestii):
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=14420
Cat despre Grasu77, el a fost banat (poate stiti dvs. motivul).

Un sfat:incercati sa va concentrati pe tema in discutie si sa nu mai aruncati cu mizerii. Nu sta bine unui pretins crestin.

roboam 02.03.2013 16:20:45

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506946)
Eu nu lansez presupuneri, eu vad efectiv activitatea unor useri, care au fost banati pentru motive intemeiate.
Probabil pentru d-voastra este perfect normal sa va bateti joc de patriarhul ortodox, numindu-l homosexual si alte aluzii rautacioase, cum a facut un frate adventist

Puteti arata cand sau unde a facut vre-un adventist o astfel de afirmatie despre patriarhul ortodox? Sau, este o alta minciuna de a dvs.?

ioanna 02.03.2013 16:21:30

Citat:

În prealabil postat de roboam (Post 506947)
Un sfat:incercati sa va concentrati pe tema in discutie si sa nu mai aruncati cu mizerii.

M-am prins acuma cine sunteti. Armada adventista "ataca" din nou :)
Va las sa va amuzati cu altii, desi, azi fiind Sabatul pentru d-voastra, vi l-ati putea petrece in alta maniera.
Citat:

În prealabil postat de roboam (Post 506949)
Puteti arata cand sau unde a facut vre-un adventist o astfel de afirmatie despre patriarhul ortodox? Sau, este o alta minciuna de a dvs.?

Mai incet cu acuzele de minciuna, uitati-va pe paginile anterioare, chiar pe acest topic.

centesimusseptimus 02.03.2013 16:24:50

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 506924)
atunci fa si tu asa si nu te mai lua dupa "invataturile" Lenutei

Prietene, toată lumea "face așa", nimeni nu e scutit de natura păcătoasă cu care se naște. Fie cei născuți sub semnul Hellenei ori ai Sf. Elena (). Asta desigur nu ne dă dreptul s-o apelăm "Lenuța" ca pe țața de după gard, că o fi vorba de una ori de alta... înțelegi ce vreau să zic, că doar ești băiat bine crescut.

centesimusseptimus 02.03.2013 16:26:12

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 506926)
faptul ca "verisorii" vostrii (martorii lui iehova) neaga Trinitatea, asta nu inseamna ca au si dreptate. Sa inteleg ca si voi acum imbratisati invataturile mai noi ale familiei?

Nu. Să înțelegi ceea ce am zis, că nu mă leg de chestiunea aceasta. Punct.

centesimusseptimus 02.03.2013 16:30:36

Citat:

Botez protestant (luteran) : intreita turnare
http://www.youtube.com/watch?v=2BoRne_3294
Botez anglican: intreita turnare
http://www.youtube.com/watch?v=SObN9WFMJm8
botez protestant(metodist): intreita turnare
http://www.youtube.com/watch?v=mGs7jEehig8

Mulțumesc pentru linkuri. Eu de fapt ceream exemple de botez prin stropire în rândul neoprotestanților - de cele mai multe ori numiți "protestanți" în mediul ortodox.

Citat:

Sunt apropiati de verisorii lor. Profetul adventistilor, Ellen White, in "Patriarhi si Profeti" spunea ca Iisus este revelat ca si inger a lui Iehova

Nice try! La fix ați băgat acel "Iehova" în text (asta apropo de strategie). De parcă iconografia ortodoxă nu-L prezintă la fel ca Înger... într-o anume conjunctură... știți bine care...

ioanna 02.03.2013 16:33:10

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimus (Post 506954)
Mulțumesc pentru linkuri. Eu de fapt ceream exemple de botez prin stropire în rândul neoprotestanților - de cele mai multe ori numiți "protestanți" în mediul ortodox.

Eu am vorbit de protestanti, nu de neoprotestanti. In mediul ortodox chiar se face distinctia.

Citat:

Nice try! La fix ați băgat acel "Iehova în text". De parcă iconografia ortodoxă nu-L prezintă la fel ca Înger... într-o anume conjunctură... știți bine care...
Dar de ce refuzati sa ne raspundeti, la fel ca si Grasu77: Iisus este pentru d-voastra arhanghelul Mihail? da sau nu? Nu vreti sa fiti asemanati cu Martorii, dar oferiti raspunsuri ambigue (cum a facut Grasu77).

centesimusseptimus 02.03.2013 16:37:30

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506955)
Eu am vorbit de protestanti, nu de neoprotestanti. In mediul ortodox chiar se face distinctia.

Ei bine, eu de neoprotestanți; explicând și că acesta e botez biblic (prin scufundare).

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506955)
Dar de ce refuzati sa ne raspundeti, la fel ca si Grasu77: Iisus este pentru d-voastra arhanghelul Mihail? da sau nu? Nu vreti sa fiti asemanati cu Martorii, dar oferiti raspunsuri ambigue (cum a facut Grasu77).

Refuz pentru că:
1. suntem offtopic (la topicul respectiv, am răspuns de prea multe ori chiar)
2. recunosc în încercarea dvs. exact ceea ce ați acuzat la mine: o "strategie" ne-ortodoxă - ca să mă exprim galant...

ioanna 02.03.2013 16:40:46

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimus (Post 506956)
Refuz pentru că:
1. suntem offtopic (la topicul respectiv, am răspuns de prea multe ori chiar)
2. recunosc în încercarea dvs. exact ceea ce ați acuzat la mine: o "strategie" ne-ortodoxă - ca să mă exprim galant...

Bun, atunci e firesc sa refuzam si noi sa mai dialogam cu d-voastra si fratele adventist despre botezul copiiilor, viata de dupa moarte, cultul icoanelor si sabat, pentru ca s-au discutat de prea multe ori si la fel de firesc e ca d-voastra sau Roboam sa NU MAI REVENITI asupra lor.

Va doresc un sabat odihnitor.

centesimusseptimus 02.03.2013 16:46:16

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506957)
Bun, atunci e firesc sa refuzam si noi sa mai dialogam cu d-voastra si fratele adventist despre botezul copiiilor, viata de dupa moarte, cultul icoanelor si sabat

Da, ar fi minunat să refuzați aceste subiecte, dar pe topicul despre Arhanghelul Mihail. Dacă toți ar face astfel, dialogul ar căpăta mai multă fluență și s-ar evita înfruntările contondente.

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506957)
, pentru ca le-am discutat de prea multe ori si la fel de firesc e ca d-voastra sau Roboam sa NU MAI REVENITI asupra lor.

Acesta e motivul pentru care nu revenim (aici) la subiecte amintite de dvs. De ce ne provocați? Și cu toate provocările dvs. uite că nu răspundem la ele...

ioanna 02.03.2013 16:48:39

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimus (Post 506958)
Și cu toate provocările dvs. uite că nu răspundem la ele...

Am inteles, dar pe forum de ce reveniti?
Ce aveti de castigat din discutiile cu ortodocsii?

centesimusseptimus 02.03.2013 16:50:07

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506959)
Am inteles, dar pe forum de ce reveniti?

Din forum public, faceți-l privat și vă garantez că nu voi/vom mai reveni.

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506959)
Ce aveti de castigat din discutiile cu ortodocsii?

Multă, foarte multă experiență în dialogul cu ortodocșii :) Mi-e de un real folos, credeți-mă!

ioanna 02.03.2013 16:52:01

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimus (Post 506960)
Din forum public, faceți-l privat și vă garantez că nu voi/vom mai reveni.

Nu trebuie sa va enervati, e o intrebare fireasca.
Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimus (Post 506960)
Multă, foarte multă experiență în dialogul cu ortodocșii :) Mi-e de un real folos, credeți-mă!

Sunteti pionier adventist?

centesimusseptimus 02.03.2013 16:56:16

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506961)
Nu trebuie sa va enervati, e o intrebare fireasca.

Nu m-am enervat (chiar am evitat semnul exclamării pe care sincer, am vrut să-l pun la sfârșitul frazei), am răspuns cât se poate de calm. Și nu e singura dată când fac această propunere...

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506961)
Sunteti pionier adventist?

N-am înțeles întrebarea. În mediul adventist "pionier adventist" înseamnă cineva dintre promotorii adventismului într-o anumită zonă.

ioanna 02.03.2013 16:58:25

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimus (Post 506962)
N-am înțeles întrebarea. În mediul adventist "pionier adventist" înseamnă cineva dintre promotorii adventismului într-o anumită zonă.

Spuneati ca discutiile de pe forum va ajuta in dialogul cu ortodocsii, de aceea am intrebat daca sunteti "pionier", adica mergeti des in lucrare de evenghelizare? La Martorii lui Iehova cei care au un numar mare de ore de lucrare sunt numiti "pionieri".

centesimusseptimus 02.03.2013 17:00:00

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506963)
Spuneati ca discutiile de pe forum va ajuta in dialogul cu ortodocsii, de aceea am intrebat daca sunteti "pionier", adica mergeti des in lucrare de evenghelizare.

Evanghelizare se poate face și pe scara blocului, ori la școală/servici, nu neapărat în "zone albe", ori în jungle.

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506963)
La Martorii lui Iehova cei care au un numar mare de ore de lucrare sunt numiti "pionieri".

Acum am înțeles. Noi nu folosim terminologia lor.
Așa, și încă un lucru: nu capăt niciun "grad" pe "epoleți" dacă am multe ore de prezență pe un forum ortodox... Ori cum sugera un user de carton că aș primi niscaiva bani...

ioanna 02.03.2013 17:15:59

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimus (Post 506964)
Evanghelizare se poate face și pe scara blocului, ori la școală/servici, nu neapărat în "zone albe", ori în jungle.

Insa d-voastra desfasurati lucrari de evanghelizare? Va considerati indreptatit sa o faceti, credeti ca ati atins un nivel incat puteti sa-i invatati pe altii, sa le sugerati explicatiile d-voastra?

centesimusseptimus 02.03.2013 17:17:34

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506968)
Insa d-voastra desfasurati lucrari de evanghelizare? Va considerati indreptatit sa o faceti, credeti ca ati atins un nivel incat puteti sa-i invatati pe altii?

Consider că mai am multe de învățat. Asta nu mă împiedică să spun ceea ce știu. Nu fac decât să ascult de porunca Domnului.

stefan florin 02.03.2013 19:46:42

Citat:

În prealabil postat de roboam (Post 506947)
Off topic
Uitati o mostra de afirmatie mincinoasa denigratoare. Una proaspata.

Despre problema rolului de Arhanghel (pe langa multe alte roluri, cum ar fi de Preot, Mijlocitor, Om, Miel, etc) s-a discutat, pe indelete, cu participarea activa a adventistilor. Discutia s-a incheiat, dupa 40 de pagini, deoarece a inchis-o administratorul.
Vedeti aici lunga discutie despre Arhanghelul Mihail, purtata cu adventistii(care nu au fost deloc vorbareti ca pestii):
Cat despre Grasu77, el a fost banat (poate stiti dvs. motivul).

Un sfat:incercati sa va concentrati pe tema in discutie si sa nu mai aruncati cu mizerii. Nu sta bine unui pretins crestin.

ati adus vreun verset in care sa scrie CLAR ca Iisus=arhanghelul Mihail? NU!

centesimusseptimus 02.03.2013 19:48:15

ioanna 02.03.2013 21:16:16

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 506975)
ati adus vreun verset in care sa scrie CLAR ca Iisus=arhanghelul Mihail? NU!

Daca citesti doctrinele lor fundamentale, nu apare ca Hristos ar fi arhanghelul Mihail http://www.adventist.ro/index/convin...ezeu-fiul.html , ideea nefiind vehiculata nici la "Marea lupta" si atunci ghici de unde vine aceasta asociere? De la doamna Ellen G. White, bineinteles :) Adventistii cred ca dupa ce Moise a murit si a fost îngropat (Deut. 34, 5:6), a avut loc o lupta intre Mihail si diavol pentru corpul lui Moise (Iuda 9), iar doamna Ellen G. White intr-un comentariu la textul biblic, sugereaza ca Mihail este insusi Hristos:
  • "Am văzut că Moise a trecut prin moarte, dar Mihail a coborât și i-a dat viață înainte ca el să vadă putrezirea. Satana i-a revendicat trupul ca fiind al său, dar Mihail l-a înviat pe Moise și l-a luat la cer. Diavolul a încercat să-i rețină trupul și a protestat amar împotriva lui Dumnezeu, acuzându-L că e nedrept fiindcă îi ia prada. Dar Mihail nu l-a mustrat pe diavol cu toate că prin ispita și puterea acestuia căzuse slujitorul lui Dumnezeu. Hristos l-a trimis cu blândețe la Tatăl Său spunând: „Domnul să te mustre!“ (Elle G.White, Marea Lupta, pag. 22)"
Putem considera "Mihail = Hristos" o teolegumena, nu o doctrina a cultul adventist de ziua a saptea, iar pe doamna White destul de apropiata de martorii lui Iehova, ca si gandire, care il identifica de asemenea pe Hristos cu Mihail, insa merg si mai departe afirmand ca Fiul este creat. (mi se pare totusi ciudat ce spune White, in contextul in care crede ca Hristos e ipostas al dumnezeirii,dar in fine...)

centesimusseptimus 02.03.2013 21:34:21

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506988)
Daca

... + (și cu) parcă... Spre delectarea dumneavoastră, iată aici 41 de pagini pe subiect:

Și acum, putem reveni la topic, vă rog? Mulțumesc.

ioanna 02.03.2013 21:45:20

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimus (Post 506990)
... + (și cu) parcă... Spre delectarea dumneavoastră, iată aici 41 de pagini pe subiect:

Constat ca sunteti extrem de sensibil cand vine vorba de profetul adventist Ellen White, incat incercati sa puneti rapid capat discutiilor. Cum acel topic indicat de d-voastra e inchis, era normal sa comentam in alta parte. Nu am ce sa discut despre botezul la penticostali, s-a spus ce era de zis.

centesimusseptimus 02.03.2013 21:51:44

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506991)
acel topic indicat de d-voastra e inchis

Aceasta deja nu mai e problema mea. Face parte din metodele dvs. de lucru. :3:

ioanna 02.03.2013 21:55:17

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimus (Post 506993)
Aceasta deja nu mai e problema mea. Face parte din metodele dvs. de lucru. :3:

Daca va deranjeaza atat de mult ca s-a postat despre doamna Ellen G. White pe acest topic, nicio problema, fac altul separat.

centesimusseptimus 02.03.2013 22:07:42

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506994)
Daca va deranjeaza atat de mult ca s-a postat despre doamna Ellen G. White pe acest topic, nicio problema, fac altul separat.

În sfârșit... gândul cel bun... Puteați s-o faceți de la început.

stefan florin 02.03.2013 22:22:31

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimus (Post 506990)

...deci botezul copiilor nu e corect datorita faptului ca ei sunt mici si nu-si pot marturisi credinta. Asta sustineti voi?

centesimusseptimus 03.03.2013 07:49:01

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 507007)
...deci botezul copiilor nu e corect datorita faptului ca ei sunt mici si nu-si pot marturisi credinta. Asta sustineti voi?

Nu acesta este singurul motiv. Incorectitudinea are de-a face cu ceva mult mai profund...
Cum operează această taină/sacrament în ce privește mântuirea celui botezat, știind faptul că în cadrul creștinismului există o puternică controversă sacramentală? Esența acestei controverse constă în întrebarea dacă harul se oferă în sau prin semnele sacramentale. Botezul infantil presupune că taina/sacramentul operează iniferent de credința pruncului (credința părinților/nașilor nu se pune), ex opere operato, prin însăși puterea administrării.
Pe de altă parte, botezul biblic are în vedere credința celui botezat, el [botezul] fiind un simbol al îngropării omului cel vechi în "mormântul" de apă și al învierii omului cel nou prin credința în Hristos.

"Iar această mântuire prin apă închipuia botezul, care vă mântuiește astăzi și pe voi, nu ca ștergere a necurăției trupului, ci ca deschiderea cugetului bun către Dumnezeu, prin învierea lui Iisus Hristos" (1 Petru 3:21)

"Îngropați fiind împreună cu El prin botez, cu El ați și înviat prin credința în lucrarea lui Dumnezeu, Cel ce L-a înviat pe El din morți." (Col. 2:12)

Cornel Urs 03.03.2013 10:27:08

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimus (Post 506964)

ca sa veniti prin blocuri si pe la case, incercand sa vindeti niste carti primite din Occident pentru a le citi voi, luand banii obtinuti si folosindu-i in scop personal,
NU MI SE PARE A FI EVANGHELIZARE.

catalin2 03.03.2013 21:49:17

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimus (Post 506894)
Cam atâți cîți bebeluși s-au botezat și la predica Cincizecimii: niciunul! Vrabia nu face "pași", ea țopăie.:3:

Vad ca n-ai mai raspuns sau nu ai mai avut ce sa raspunzi la mesajul meu: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=188
Cred ca acum analizezi daca nu cumva ortodoxia spune adevarul.

centesimusseptimus 03.03.2013 21:56:46

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 507307)
Vad ca n-ai mai raspuns sau nu ai mai avut ce sa raspunzi la mesajul meu: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=188
Cred ca acum analizezi daca nu cumva ortodoxia spune adevarul.

Scuză-mă, credeam că ți-ai dat singur seama de slăbiciunea argumentului tău. Da, cu siguranță erau și prunci în acea mulțime, care au început să predice și să vorbească în limbi imediat ce au pimit Duhul Sfânt... După care desigur au fost și botezați.
Ei, așa e bine?

Illuminatu 03.03.2013 22:47:03

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimus (Post 506891)
Cine ți-a spus acest lucru? Propriul tău subconștient, ori dogma acceptată fără filtrul "deschiderii cugetului" - de care vorbește Biblia?:58:

Dar pruncul conștientizează "păcatul" (involuntar desigur) al udării canapelei? Îi pare rău și evită "săvârșirea" lui pe viitor? Se manifestă această "deschidere a minții" (ascuțită ori obtuză) în vreun fel anume? Și dacă nu, dacă rămâne în "subconștient", se manifestă cumva mai târziu (la 3-4 ani) când condițiile sunt mai favorabile?:58:

Nu inteleg ideea de "deschidere a mintii"? Cum o definesti?
Sa fie acel "open mind" cu care ne acuza pidoznicii? Sper ca in lipsa ta pe forum nu te-ai "documentat" mai profund asupra spiritualitatii ancestrale a adunarii azs din Glendale City!!

centesimusseptimus 04.03.2013 08:13:09

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 507335)
Nu inteleg ideea de "deschidere a mintii"? Cum o definesti?
Sa fie acel "open mind" cu care ne acuza pidoznicii? Sper ca in lipsa ta pe forum nu te-ai "documentat" mai profund asupra spiritualitatii ancestrale a adunarii azs din Glendale City!!

Stai liniștit, numai de opend mind nu vă acuză homosexualii...

Nu importă cum definesc eu botezul (mă mir că nu te-ai săturat de câte ori l-am definit), ci cum îl definește apostolul:

συνειδήσεως ------------- άγαθής ---------------έπερώτημα

a conștiinței ---- bune, curate ---- analiză, angajament

"aceasta este o imagine a botezului, care vă mântuiește acum – el nu este o îndepărtare a murdăriei de pe trup, ci răspunsul [sau: promisiunea (în sensul de angajament); sau: cererea] unei conștiințe bune înaintea lui Dumnezeu – prin învierea lui Isus Cristos" (1 Petru 3,21 - versiunea NTR)

"Aceasta era prefigurarea botezului care vă mântuiește și pe voi astăzi: el nu e o ștergere a necurăției trupului, ci făgăduirea [angajarea] către Dumnezeu a conștiinței celei bune, prin învierea lui Iisus Hristos" (1 Petru 3,21 - versiunea Anania)

Ce angajament, făgăduință, promisiune, analiză, cerere ar putea face conștiința unui bebeluș de 6 săptămâni, nu comntez, ci las scenariștii de filme SF s-o facă...

Illuminatu 04.03.2013 08:49:52

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimus (Post 507416)
Stai liniștit, numai de opend mind nu vă acuză homosexualii...

Nu importă cum definesc eu botezul (mă mir că nu te-ai săturat de câte ori l-am definit), ci cum îl definește apostolul:

συνειδήσεως άγαθής έπερώτημα

a conștiinței bune, curate analiză, angajament

"aceasta este o imagine a botezului, care vă mântuiește acum – el nu este o îndepărtare a murdăriei de pe trup, ci răspunsul [sau: promisiunea (în sensul de angajament); sau: cererea] unei conștiințe bune înaintea lui Dumnezeu – prin învierea lui Isus Cristos" (1 Petru 3,21 - versiunea NTR)

"Aceasta era prefigurarea botezului care vă mântuiește și pe voi astăzi: el nu e o ștergere a necurăției trupului, ci făgăduirea [angajarea] către Dumnezeu a conștiinței celei bune, prin învierea lui Iisus Hristos" (1 Petru 3,21 - versiunea Anania)

Ce ar putea face conștiința unui bebeluș de 6 săptămâni, nu comntez, ci las scenariștii de filme SF s-o facă...

Tu spui "angajament, făgăduință, promisiune, analiză, cerere"?
Unde gasesti in textul biblic cuvintele "promisiune, analiza, cerere"? Astea mi le-ai bagat pe gat la pachet cu "angajament si fagaduinta"? 666, iar faci pe agentul de vanzari cu mine?

Spune-mi, un bebelus are constiinta sau nu?
Constiinta este glasul lui Dumnezeu in om! Cum poti sa aberezi in halul asta si sa spui ca pruncii nu au constiinta? Inseamna ca sunt animale, nu oameni!

centesimusseptimus 04.03.2013 08:56:05

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 507425)
Tu spui "angajament, făgăduință, promisiune, analiză, cerere"?
Unde gasesti in textul biblic cuvintele "promisiune, analiza, cerere"? Astea mi le-ai bagat pe gat la pachet cu "angajament si fagaduinta"? 666, iar faci pe agentul de vanzari cu mine?

Spune-mi, un bebelus are constiinta sau nu?
Constiinta este glasul lui Dumnezeu in om! Cum poti sa aberezi in halul asta si sa spui ca pruncii nu au constiinta? Inseamna ca sunt animale, nu oameni!

Înțeleg că ești furios, dar nu te mai certa cu mine. Ceartă-te cu apostolul Petru (caută în lexicon sensul cuvintelor lui). Ori ceartă-te cu IPS Anania și cu Bădiliță. Sunt ceva mai apropiați de tine....

Illuminatu 04.03.2013 09:24:33

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimus (Post 507426)
Înțeleg că ești furios, dar nu te mai certa cu mine. Ceartă-te cu apostolul Petru (caută în lexicon sensul cuvintelor lui). Ori ceartă-te cu IPS Anania și cu Bădiliță. Sunt ceva mai apropiați de tine....

Nu sunt furios, sunt revoltat pe minciuna. Atata tot!
Dar daca vrei sa vorbim cat de cat coerent si sanu ne mai pierdem timpul unii altora, te rog sa-mi raspunzi: bebelusii au constiinta sau nu?

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:49:55.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.