Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Postul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5059)
-   -   Omul a fost creat vegetarian (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12403)

Florin-Ionut 11.08.2011 16:56:19

Pentru Listener, trei aspecte importante:

1. Există texte în Biblie care au mai multe înțelesuri simultan. Nu te agăța de un singur înțeles crezînd că numai și numai acela poate fi sensul cuvintelor pe care le citești. Am aflat asta ascultînd primele volume ale Filocaliei, într-unul din capitolele semnate de Maxim Mărturisitorul, care comenta anumite citate din Scripturi.

2. Orice mîncare pusă pe masă trebuie binecuvîntată de Dumnezeu care este Același cu Iisus Hristos pe care-L citezi tu mai sus. El sfințește bucatele noastre la rugăciunea preotului, dacă este prezent, sau la rugăciunea noastră nevrednică dar plină de credintă și de recunoștință.

3. Peștii pe care-i prinde omul anului 2011 din iaz sau din ocean tot de la Iisus Hristos vin. :)

Slavă Tatălui și Fiului și Sfîntului Duh pentru mîncarea noastră de fiecare zi, Amin.

the_Listener 11.08.2011 18:05:32

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 388256)

1. Există texte în Biblie care au mai multe înțelesuri simultan. Nu te agăța de un singur înțeles crezînd că numai și numai acela poate fi sensul cuvintelor pe care le citești. Am aflat asta ascultînd primele volume ale Filocaliei, într-unul din capitolele semnate de Maxim Mărturisitorul, care comenta anumite citate din Scripturi.

2. Orice mîncare pusă pe masă trebuie binecuvîntată de Dumnezeu care este Același cu Iisus Hristos pe care-L citezi tu mai sus. El sfințește bucatele noastre la rugăciunea preotului, dacă este prezent, sau la rugăciunea noastră nevrednică dar plină de credintă și de recunoștință.

3. Peștii pe care-i prinde omul anului 2011 din iaz sau din ocean tot de la Iisus Hristos vin. :)

Slavă Tatălui și Fiului și Sfîntului Duh pentru mîncarea noastră de fiecare zi, Amin.

1. desigur ca Sfinta Scriptura are multe intelesuri , si unde am contestat eu asta ? eu am contestat INTELESUL dat de voi si am si explicat GRESELILE VOASTRE .... si ai avut ceva de combatut la versete ? NUUUUU ... asadar COMBATE-MA CU ARGUMENTE pe viitor DIRECT cu SFINTA SCRIPTURA si discutam ... nu ai reusit si asta te doare , si acum o dai cu filosofie .... religia nu e filosofie , si CREDINTA SE TRAIESTE in ADEVAR ... :24:sfintii parinti au facut asta si au spus multe ,DAR TU LE-AI INTELES? :24:
2, nu amice. CINE BINECUVINTEAZA ? asadar TU NU POTI BINECUVINTA , ca altfel ai fi preot .... daca bucatele sunt binecuvintate SI DATE de catre preot ( un aspect pe care vad ca nu il respecti ) atunci discutam altfel ... dar si acolo poti sa il blochezi cu ŽŽ carnea a fost interzisa , dar iisus a mincat ŽŽŽ.... uite un concurs cu titlul ŽŽ cel mai destept ortodoxŽŽ ..... intrebare ... CUM SE POATE EXPLICA INTERZICEREA CARNII , DESI IISUS A MINCAT ? hai sa va vad acum .... si ca sa va si ajut AM DAT DEJA INDICIU in postarile mele INAINTE SA se puna INTREBAREA .... ha ha ha
participi la concurs ? :24:

3. nu amice ... iisus si pesti anii 2011 NICI O LEGATURA ..... CIND A FOST IISUS PE CORABIILE pescarilor ????? :24:
multa iubire

maria32 11.08.2011 18:10:11

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 388256)

as vrea sa adaug ca mancarea se sfinteste si facand asupra ei cu credinta semnul sfintei si de viata datatoarei cruci.

the_Listener 11.08.2011 18:17:11

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 388285)
as vrea sa adaug ca mancarea se sfinteste si facand asupra ei cu credinta semnul sfintei si de viata datatoarei cruci.

ai tu atita credinta incat SA O BINECUVINTEZI ? :24: daca fac semnul crucii asupra TIGARILOR , e ok sa le fumez? :24::24:( sa nu intru in intrebari mai dure sa iti arat ca nu merge ) inainte sa spui timpenii , gindeste ca apoi iara te superi pe mine ca iti raspund ....:24:
multa iubire

moldoveanu 11.08.2011 18:26:42

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 346000)
S-a mai discutat aceasta tema pe un alt topic. Dumnezeu a ales sa nu mai fie prezent in acel pom, iar omul gustand din el, s-a impartasit de lipsa lui Dumnezeu, ceea ce a facut ca firea omeneasca sa primeasca moartea.

Pe ce topic s-a discutat? Mi se pare interesant subiectul. De ce a ales Dumnezeu sa nu fie prezent in acel pom?

the_Listener 11.08.2011 18:34:31

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 388285)

vezi ca am lansat un concurs .... poate ii pui intrebarea duhovnicului tau sa imi spui raspunsul .... sa vedem daca e asa cum mi l-ai decris :24::24:
multa iubire
ps provocarea mea ramine in picioare :24:
multa iubire

moldoveanu 11.08.2011 18:35:04

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 346041)
Nu poti munci si face efort fizic,fara sa ai un consum de carne, de proteine !
sunt de acord ca, carnea nu e buna, insa numai ptv oamenii sedentari sau lenesi .
exemplul este taranul nostru traditional( astazi aproape disparut din pacate !) si care in ciuda consumului masiv de carne are o viata lunga, pentru ca toata ziua facea efort la muncile campului !

My friend, informeaza-te.
In postul mare munceam toata ziua si seara faceam antrenamente fara nici un fel de probleme. Info divers: gladiatorii erau vegetarieni! (ups..) Si faceau cam 8 ore de antrenament zilnic!

Dumitru73 11.08.2011 18:43:15

Citat:

În prealabil postat de moldoveanu (Post 388294)
My friend, informeaza-te.
In postul mare munceam toata ziua si seara faceam antrenamente fara nici un fel de probleme. Info divers: gladiatorii erau vegetarieni! (ups..) Si faceau cam 8 ore de antrenament zilnic!

ce antrenament?

moldoveanu 11.08.2011 19:09:21

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 386571)
am vazut pina acum cum ai facut fata ... nervii erau pe primul loc .... asadar stim cu totii motivele ... :24:
frumoase VORBE :5: ... daca ai avea credinta cit un bob de mustar , ai muta muntii ... nu va mai jucati cu vorbe .... mai bine taceti
multa iubire
ps asta ar trebui sa fie rugaciunea ta
Doamne IISUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU miluieste-ma pe mine PACATOASA ... nu altele ......
multa iubire

Dar tu ai credinta?

moldoveanu 11.08.2011 19:15:31

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 388297)
ce antrenament?

Antrenament de crosetare!
Tu ce fel de antrenamente crezi ca faceau? Dexteritate, viteza, rezistenta. Tehnici de lupta: corp la corp (greco-romane), cu pumnii (box). Scrima, lupta cu sulita, cu diverse si multe arme, plasa etc etc. De acestea depindea in mod direct cat mai aveau sa traiasca. Sa nu mai zic ca multi din ei erau prizonieri de razboi si fiind soldati aveau o rezistenta remarcabila.

Daca pe mine ma intrebi atunci faceam alternativ: aerobic, tae-bo, imitare de arte martiale.

moldoveanu 11.08.2011 19:36:35

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 386908)
asa este draga Melissa, si iesirea evreilor din Egipt a fost tot metaforica, si nasterea lui Hristos a fost defapt metaforica.Daca stau bine si ma gandesc si taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul a fost una metaforica!Glumesc!Intradevar tot ceea ce a facut Iisus a avut si o invatatura divina in spate, dar nu se poate nega faptul ca Iisus nu a mancat carne de peste cu ucenicii sai. Insusi Hristos afirma ca:"A venit și Fiul Omului, mâncând și bând, și ziceți: Iată un om mâncăcios și băutor de vin, prieten al vameșilor și al păcătoșilor! " (Luca 7-34). Poate nega cineva faptul istoric ca ucenicii nu au pescuit, ca nu au aruncat mreaja in dreapta corabiei la indemnul lui Hristos si ca apoi au mancat impreuna? Ca in spatele acestui fapt istoric se afla o invatatura divina nu o neg.Multa iubire!

Vedeti ca sunt unii care va intind capcane! Sunt vre-o nick-uri pe aici care apartin aceleeasi persoane dupa parerea mea.
Interpretarea doar metaforica si ezoterica a Bibliei nu este crestineasca si cu siguranta nu este Ortodoxa! Daca va veti uita un pic mai atent la persoana care intinde capcana va veti da probabil seama!
Iisus Hristos nu a dat Legea Noua ca s-o inteleaga 15 ezoteristi ci a dat-o ca sa o inteleaga masele, adica "ca tot cel ce crede in Mine sa aiba viata vesnica!"

the_Listener 11.08.2011 20:22:38

Citat:

În prealabil postat de moldoveanu (Post 388309)
Dar tu ai credinta?

despre ce credinta vorbesti ? ca daca e aia cu ŽŽmutatul muntilor ŽŽ, nu , daca e alta parte din SFINTA SCRIPTURA , da ....:36:
multa iubire

the_Listener 11.08.2011 20:31:01

Citat:

În prealabil postat de moldoveanu (Post 388318)
Vedeti ca sunt unii care va intind capcane! Sunt vre-o nick-uri pe aici care apartin aceleeasi persoane dupa parerea mea.
Interpretarea doar metaforica si ezoterica a Bibliei nu este crestineasca si cu siguranta nu este Ortodoxa! Daca va veti uita un pic mai atent la persoana care intinde capcana va veti da probabil seama!
Iisus Hristos nu a dat Legea Noua ca s-o inteleaga 15 ezoteristi ci a dat-o ca sa o inteleaga masele, adica "ca tot cel ce crede in Mine sa aiba viata vesnica!"

ai dovezi la ce spui ? da pe fata tot ... daca tot ai impresia ca ce spui e adevarat ARATA-NE .... :25:si atentie ca persoanele care intind capcane NU ANUNTA INAINTE sa te feresti .... nu confunda amice :24:
masele ? hai pe bune ... APOSTOLII AU DUS-O MASELOR PRIN PREOTI SI CREDINCIOSI .... ADICA BISERICA ORTODOXA .... nu esti de acord cu asta ? :24:... si IISUS a mai spus ŽŽ ca nu toti ce imi zic Doamne Doamne , vor intra in imparatia cerurilor ŽŽ .... se contrazice iisus sau nu intelegi tu versetele spuse de tine ? eu merg pe a doua varianta ... tu ? :24:... asadar daca banuiala mea e corecta si la mine te referi , uite ai dreptul sa raspunzi la provocarea INTREBARII MELE .... daca tu nu reusesti mergi la duhovnic sau preotul tau si adu raspunsul ....sau poti sa ii aduci pe ei sa raspunda ....
multa iubire

Melissa 11.08.2011 23:31:11

Citat:

În prealabil postat de moldoveanu (Post 388318)

Ia zi tu mai Sherlock Holmes care esti, despre ce capcane vorbesti?? Hai arata cu degetul clar spre persoana vizata de tine (cu toate nickurile pe care crezi ca le are), vino si cu argumentele aferente,concrete, ca sa vada lumea ca stii ce vorbesti si nu esti paranoic.

Asteptam!:25:

maria32 11.08.2011 23:34:55

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 388287)
ai tu atita credinta incat SA O BINECUVINTEZI ? :24: daca fac semnul crucii asupra TIGARILOR , e ok sa le fumez? :24::24:( sa nu intru in intrebari mai dure sa iti arat ca nu merge ) inainte sa spui timpenii , gindeste ca apoi iara te superi pe mine ca iti raspund ....:24:
multa iubire

iarta-ma dar nu meriti un raspuns la cele spuse mai sus.

maria32 11.08.2011 23:35:42

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 388293)
vezi ca am lansat un concurs .... poate ii pui intrebarea duhovnicului tau sa imi spui raspunsul .... sa vedem daca e asa cum mi l-ai decris :24::24:
multa iubire
ps provocarea mea ramine in picioare :24:
multa iubire

si de ce crezi ca ar fi cineva interesat sa-ti raspunda tie la provocare? eu nu sunt.

pace tie!

the_Listener 11.08.2011 23:48:50

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 388387)
iarta-ma dar nu meriti un raspuns la cele spuse mai sus.

desigur ca nu merit ... ca tu nu stii sa raspunzi .... :4:
multa iubire

the_Listener 11.08.2011 23:49:52

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 388388)
si de ce crezi ca ar fi cineva interesat sa-ti raspunda tie la provocare? eu nu sunt.

pace tie!

iti mai aduci aminte cind ma combateai FARA argumente ? acum ai ocazia sa ii spui duhovnicului tau sa raspunda la intrebare ... si mai are una .... o tii minte ? :4:
multa iubire

maria32 12.08.2011 10:14:24

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 388392)
iti mai aduci aminte cind ma combateai FARA argumente ? acum ai ocazia sa ii spui duhovnicului tau sa raspunda la intrebare ... si mai are una .... o tii minte ? :4:
multa iubire

:) considera-ma te rog un simplu spectator caci nu simt nevoia sa mai dialoghez pe acest topic. Eu nu am nicio nelamurire si nimic nedeslusit asupra caruia sa simt nevoia sa-ti solicit lamuriri.

the_Listener 12.08.2011 10:40:55

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 388465)
:) considera-ma te rog un simplu spectator caci nu simt nevoia sa mai dialoghez pe acest topic. Eu nu am nicio nelamurire si nimic nedeslusit asupra caruia sa simt nevoia sa-ti solicit lamuriri.

sunt convins ca nu ai:24: ... de asta te/ai dus la duhovnic sa ma combati si ai si spus ce nu am spus eu dar ai tras concluzia ca eu gresesc ca asa ti/a zis tie duhovnicul fara sa explici CORECT ce am spus eu ... du/te din nou la el si adu/l AICI ... rugaciunile sunt ascultate , dar nu cum crezi tu .... :24::24:,,,
multa iubire

maria32 12.08.2011 10:45:31

nu am de gand s-o fac

Florin-Ionut 12.08.2011 11:10:41

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 388282)
2, nu amice. CINE BINECUVINTEAZA ? asadar TU NU POTI BINECUVINTA , ca altfel ai fi preot .... daca bucatele sunt binecuvintate SI DATE de catre preot ( un aspect pe care vad ca nu il respecti ) atunci discutam altfel ... dar si acolo poti sa il blochezi cu ŽŽ carnea a fost interzisa , dar iisus a mincat ŽŽŽ.... uite un concurs cu titlul ŽŽ cel mai destept ortodoxŽŽ ..... intrebare ... CUM SE POATE EXPLICA INTERZICEREA CARNII , DESI IISUS A MINCAT ? hai sa va vad acum .... si ca sa va si ajut AM DAT DEJA INDICIU in postarile mele INAINTE SA se puna INTREBAREA .... ha ha ha
participi la concurs ? :24:

În lipsa preotului, mireanul se roagă și Dumnezeu sfințește mîncarea dacă respectivul credincios are credință că Dumnezeu sfințește mîncarea. Eu am credința asta.

Păi nu tu ai scris mai sus că Domnul ne-a îngăduit să mîncăm carne? Nu e o poruncă, e o derogare de la îndemnul pe care l-a făcut omului să mănînce vegetale. Iar în repetate rînduri Hristos a mîncat pește împreună cu ucenicii și cu cele cîteva mii de oameni care-L ascultau, indiferent ce crezi matale despre asta. Scrie negru pe alb și ce rost are să-ți mai scriu încă o dată acele versete pe care ți le-am dat eu și ceilalți colegi de pe forum?

PS1: Eu m-am hotărît să nu mai mănînc carne și nici pește, dar asta e hotărîrea mea particulară. Nu înseamnă implicit că toți trebuie să facă la fel ca mine și că trebuie să mă pun contra întregii Ortodoxii, care dezleagă la proteine animale aproximativ jumătate de an - vezi calendarul.

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 388282)
3. nu amice ... iisus si pesti anii 2011 NICI O LEGATURA ..... CIND A FOST IISUS PE CORABIILE pescarilor ????? :24:
multa iubire

Nu au?! Dar de unde vine mîncarea pe care o mîncăm cu toții, nu de la Dumnezeu? Ai creat tu peștii, legumele, fructele și cerealele cumva?

Dacă nu a fost Iisus pe corăbiile alea înseamnă că peștii nu erau ai Lui și de la El?

PS2: Încearcă să scrii astfel încît să nu ne fie greu să te urmărim: cu majuscule, fără prea multe puncte-puncte, fără atîția muțunoi care mor de rîs, cînd scrii Iisus folosește literă mare la început din respect pentru Creatorul tău șamd. Nu-ți cer să comuți pe tastatura românească, doar un minim de decență dacă tot te afli într-un spațiu public care se vrea pe deasupra creștin și ortodox. Ca să fie și mai multă iubire prin respectul pe care ar trebui să ni-l arăți.

Doamne ajută!

moldoveanu 12.08.2011 11:16:34

Citat:

În prealabil postat de Heurtebise (Post 386864)
Eu nu tin post ca sa pot scoate duhuri ca nu sunt exorcist(!!!).

Postul se tine nu pt a exorciza pe altii ci inclusiv pentru a lupta chiar tu mai usor cu patimile, cu demonii. E ca o platosa cu care te imbraci cand iesi pe campul de lupta (care in cazul nostru e toata viata noastra). Postul nu inseamna regim alimentar ci in primul si primul rand ASCULTARE!
Deci incearca sa tii postul ca sa-ti fie poate un pic mai bine si mai usor!
Citat:

În prealabil postat de Heurtebise (Post 386864)
Cat despre tampeniile mele, macar eu spun ceva; tu doar spui ca spui da' de fapt nu spui nimic.
Debordezi de aroganta prosteasca si autosuficienta si nu de "multa iubire" cum iti place sa crezi!

Aici probabil ai dreptate! Totusi ar trebui sa-i aratam iubire si intelegere, omul e cel mai probabil in una din cele mai grave amagiri diavolesti. Sa ne fereasca Dumnezeu sa ajungem asa! Amin!

the_Listener 12.08.2011 11:32:47

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 388491)
În lipsa preotului, mireanul se roagă și Dumnezeu sfințește mîncarea dacă respectivul credincios are credință că Dumnezeu sfințește mîncarea. Eu am credința asta.

Păi nu tu ai scris mai sus că Domnul ne-a îngăduit să mîncăm carne? Nu e o poruncă, e o derogare de la îndemnul pe care l-a făcut omului să mănînce vegetale. Iar în repetate rînduri Hristos a mîncat pește împreună cu ucenicii și cu cele cîteva mii de oameni care-L ascultau, indiferent ce crezi matale despre asta. Scrie negru pe alb și ce rost are să-ți mai scriu încă o dată acele versete pe care ți le-am dat eu și ceilalți colegi de pe forum?

PS1: Eu m-am hotărît să nu mai mănînc carne și nici pește, dar asta e hotărîrea mea particulară. Nu înseamnă implicit că toți trebuie să facă la fel ca mine și că trebuie să mă pun contra întregii Ortodoxii, care dezleagă la proteine animale aproximativ jumătate de an - vezi calendarul.
!

nu amice DIN FAPTUL CA OMUL INCALCA ce a spus Dumnezeu SI din IUBIREA LUI MARE , omul POATE sa manince DAR NU II E DE FOLOS .....asadar sa nu mai aud replici de genul '' eu maninc carne pentru ca iisus a mincat peste '' ... si acum ia sa vedem VERSETE UNDE IISUS A MINCAT CARNE , lapte , brinza , oua ? ca nu ai raspuns .... hai ca daca tot il aduce in discutie , sa mergem pina la capat

pestele oferit DE IISUS PRIN MINUNE cA si HRANA , nu are nimic de a face cu pestele de care vorbiti voi ... CA DE AIA E MINUNE .... acum intelegi ?
multa iubire

Citat:

Nu au?! Dar de unde vine mîncarea pe care o mîncăm cu toții, nu de la Dumnezeu? Ai creat tu peștii, legumele, fructele și cerealele cumva?

Dacă nu a fost Iisus pe corăbiile alea înseamnă că peștii nu erau ai Lui și de la El?
!

sa inteleg ca si E/URILE , SI ANIMaLELE CU HORMONI DE CRESTERE IN ELE , etc etc etc de la Dumnezeu vin? FA DIFERENTA intre ce DA DUMNEZEU si ce STRICA OMUL si maninca ..... poti ?:24:
sau tu il jignesti pe Dumnezeu , IAR EU NU IMI PERMIT ASTA ..... asadar nu profanati ce face Dumnezeu , ca e fffffffffffff grav ......
multa iubire

Citat:

PS2: Încearcă să scrii astfel încît să nu ne fie greu să te urmărim: cu majuscule, fără prea multe puncte-puncte, fără atîția muțunoi care mor de rîs, cînd scrii Iisus folosește literă mare la început din respect pentru Creatorul tău șamd. Nu-ți cer să comuți pe tastatura românească, doar un minim de decență dacă tot te afli într-un spațiu public care se vrea pe deasupra creștin și ortodox. Ca să fie și mai multă iubire prin respectul pe care ar trebui să ni-l arăți.

Doamne ajută!

litera mare de la IISUS nu are legatura cu a il respecta .... respectul pleaca din cu totul alta parte ...
multa iubire

moldoveanu 12.08.2011 11:36:34

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 388339)
ai dovezi la ce spui ? da pe fata tot ... daca tot ai impresia ca ce spui e adevarat ARATA-NE .... :25:si atentie ca persoanele care intind capcane NU ANUNTA INAINTE sa te feresti .... nu confunda amice :24:
masele ? hai pe bune ... APOSTOLII AU DUS-O MASELOR PRIN PREOTI SI CREDINCIOSI .... ADICA BISERICA ORTODOXA .... nu esti de acord cu asta ? :24:... si IISUS a mai spus ŽŽ ca nu toti ce imi zic Doamne Doamne , vor intra in imparatia cerurilor ŽŽ .... se contrazice iisus sau nu intelegi tu versetele spuse de tine ? eu merg pe a doua varianta ... tu ? :24:... asadar daca banuiala mea e corecta si la mine te referi , uite ai dreptul sa raspunzi la provocarea INTREBARII MELE .... daca tu nu reusesti mergi la duhovnic sau preotul tau si adu raspunsul ....sau poti sa ii aduci pe ei sa raspunda ....
multa iubire

Sa merg la duhovnic pentru elucubratiile tale? Sa-i povestesc despre unul pe forum care cand scrie despre biserica sau Iisus Hristos se tavaleste pe jos de ras?? Parafrazand, nu esti demn nici sa-i dezlegi sandalele duhovnicului meu! (In paranteza fie spus, nu pari cu toate acasa)
In alta ordine de idei, sa-ti dea Dumnezeu sanatate si sa te mangaie cu harul Sau! Iarta-ne Doamne!

ioanna 12.08.2011 11:37:04

Citat:

În prealabil postat de moldoveanu (Post 388496)
Aici probabil ai dreptate! Totusi ar trebui sa-i aratam iubire si intelegere, omul e cel mai probabil in una din cele mai grave amagiri diavolesti. Sa ne fereasca Dumnezeu sa ajungem asa! Amin!

sa inteleg ca asta e un gand curat sau unul murdar dictat dmv. de stim noi cine? Listener e pasionat de studiul biblic si orizontul bogat al literaturii intertestamentare, pe care doreste sa ni-l impartaseasca si noua, intr-un dialog constructiv. Mai are de invatat despre "lectia tactului",atata tot ... muuuult de invatat :)

the_Listener 12.08.2011 11:38:53

Citat:

!

si eu am credinta ca sfinteste tigarile , LE POT FUMA? SI EU AM CREDINTA CA SFINTESTE TOT CE ATINGE EL CA E FARA DE PACAT PRIN SFINTA LUI CRUCE , pot sa folosesc asta pentru ORICE LUCRU pe care il fac bun sau rau ? ca merg ca voi pe ideea ca TOATE IMI SUNT INGADUITE fara sa mai gindesc , partea a doua cu '' dar nu toate de folos'' si fac ORICE ? iar daca ma opriti si spuneti ca nu am voie inseamna CA NU CREDETI ca crucea lui iisus sfinteste .... deci CINE POATE SFINTII ? :77:
multa iubire
dupa ce raspunzi iau si celelalte parti ale postarii tale la discutie ... le facem pe rind ca sa inteleaga toti ce se discuta
multa iubire

the_Listener 12.08.2011 11:42:28

Citat:

În prealabil postat de moldoveanu (Post 388499)
Sa merg la duhovnic pentru elucubratiile tale? Sa-i povestesc despre unul pe forum care cand scrie despre biserica sau Iisus Hristos se tavaleste pe jos de ras?? Parafrazand, nu esti demn nici sa-i dezlegi sandalele duhovnicului meu! (In paranteza fie spus, nu pari cu toate acasa)
In alta ordine de idei, sa-ti dea Dumnezeu sanatate si sa te mangaie cu harul Sau! Iarta-ne Doamne!

desigur ... de asta il chem aici SA MA SALVEZE :21::21::21: tu esti debusolat rau si adevaruri DIRECTE nu poti inghiti ....asadar nu faci fata discutiei , de asta il chem pe el .... ca poate asa PRICEPI SI TU ca ce spun eu e adevarat ... dar daca duhovnicul tau mi/ar da mie dreptate IN DIRECT , tu pentru ca nu intelegi ai fi in stare sa il schimbi ... de asta nu te duci cu problema la el ASA CUM O PREZINT EU , ca e posibil sa imi dea dreptate ....
multa iubire

the_Listener 12.08.2011 11:47:00

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 388481)
nu am de gand s-o fac

desigur ca nu ... ca doar crezi ca ai dreptate ca ti/a confirmat duhovnicul , nu? dar am spus/o si o repet NU AI PUS PROBLEM CUM O PUN EU ... asadar confirmare gresita ....:71:
multa iubire

the_Listener 12.08.2011 11:51:41

Citat:

Postul se tine nu pt a exorciza pe altii ci inclusiv pentru a lupta chiar tu mai usor cu patimile, cu demonii. E ca o platosa cu care te imbraci cand iesi pe campul de lupta (care in cazul nostru e toata viata noastra). Postul nu inseamna regim alimentar ci in primul si primul rand ASCULTARE!
!

serios ? tu esti nou aici NU AI CITIT CE SE DISCUTA , dar ai tras voios concluzia '' inteleapta '' .... ascultare .... morrrrr de rasssss
hai sa iti fac marunt .... nu filosofa cu mine si nu folosi cuvinte in contexte PE CARE NU LE PRICEPI ca te taxez daca spui timpenii :10:
multa iubire

Citat:

Totusi ar trebui sa-i aratam iubire si intelegere, omul e cel mai probabil in una din cele mai grave amagiri diavolesti. Sa ne fereasca Dumnezeu sa ajungem asa! Amin!

sfintule , mai prins .... sa va fereasca Dumnezeu sa nu ajungeti asa :10:
multa iubire

coralina 12.08.2011 12:27:58

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 388498)
.....asadar sa nu mai aud replici de genul '' eu maninc carne pentru ca iisus a mincat peste '' ... si acum ia sa vedem VERSETE UNDE IISUS A MINCAT CARNE , lapte , brinza , oua ? ca nu ai raspuns .... hai ca daca tot il aduce in discutie , sa mergem pina la capat

Dar ia sa ne arati noua unde scrie in Biblie ca Iisus Hristos s-a spalat pe dinti, si-a samponat parul, a folosit sireturi ca sa-si tina pantofii in picioare, samd. Ca altfel nu mai avem nici o justificare pentru a face toate astea, nu?

the_Listener 12.08.2011 12:48:47

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 388517)
Dar ia sa ne arati noua unde scrie in Biblie ca Iisus Hristos s-a spalat pe dinti, si-a samponat parul, a folosit sireturi ca sa-si tina pantofii in picioare, samd. Ca altfel nu mai avem nici o justificare pentru a face toate astea, nu?

iti sunt de folos? atunci ai justificare ... daca nu iti sunt NU aI JUSTIFICARE .... asadar justificarea de a nu minca carne , lapte brinza oua O AI si am dat/o de n ori .... CA NU O CITESTI NU MAI E PROBLEMA MEA ... plus ca am adus si n versete care arata CUM ERA OMUL CIND ERa VEGETARIAN si cum e acum ... si DIFERENTELE SUNT IMENSE .... scuza/ma ca eu vorbesc de sfintii DIN ORtodoxie * si imi cer din nou scuze lor ca ii aduc in discutia asta ), iar voi nu ii luati in calcul .....
multa iubire
ps Dumnezeu a facut omul PERFECT , omul il strica pe OMUL PERFECT si mai are si nesimtirea sa spuna ca Dumnezeu a facut asta .... :24:sau ca Dumnezeu da boli si alte nenorociri ..... asadar NU IL MAI IMPLICATI PE DUMNEZEU IN NENOROCIRILE VOASTRE ca NU E VINOVAT DE ELE ....
MULTA IUBIRE
ps ati inteles ?
multa iubire

the_Listener 12.08.2011 14:00:41

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 388500)
sa inteleg ca asta e un gand curat sau unul murdar dictat dmv. de stim noi cine? Listener e pasionat de studiul biblic si orizontul bogat al literaturii intertestamentare, pe care doreste sa ni-l impartaseasca si noua, intr-un dialog constructiv. Mai are de invatat despre "lectia tactului",atata tot ... muuuult de invatat :)

lasa/i ca imi fac un bine ..... o sa iti explic mai incolo cum :5:
multa iubire

ioanna 12.08.2011 14:27:59

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 388548)
lasa/i ca imi fac un bine ..... o sa iti explic mai incolo cum :5:
multa iubire

daca ei iti fac un bine, fa-le si tu, nu fi egosit.Schimba-ti stilul de exprimare, e uneori ... iritant, ceva mai mult tact :) [nu ca eu as aplica] Nu trebuie sa-mi explici mai incolo nimic, de vreo 7 pagini am pierdut firul , tot asteptand "miraculoasa" ta demonstratie in dialogul cu Florin. O sa ma uit pe topicul asta peste o saptamana, cand se ajunge la o concluzie ... poate :)

the_Listener 12.08.2011 14:31:07

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 388555)
daca ei iti fac un bine, fa-le si tu, nu fi egosit.Schimba-ti stilul de exprimare, e uneori ... iritant, ceva mai mult tact :)
Nu trebuie sa-mi explici mai incolo nimic, de vreo 7 pagini am pierdut firul , tot asteptand "miraculoasa" ta demonstratie. O sa ma uit pe topicul asta peste o saptamana, cand se ajunge la o concluzie

am explicat/o deja ... ai LIPSIT :71:
nu ai inteles , ... cu stilul lor impotriva mea imi fac un bine .... :24:...dar o sa iti explic mai incolo
asadar stilul meu ramine .... :71:
multa iubire

Florin-Ionut 12.08.2011 16:30:09

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 388498)
nu amice DIN FAPTUL CA OMUL INCALCA ce a spus Dumnezeu SI din IUBIREA LUI MARE , omul POATE sa manince DAR NU II E DE FOLOS .....asadar sa nu mai aud replici de genul '' eu maninc carne pentru ca iisus a mincat peste '' ... si acum ia sa vedem VERSETE UNDE IISUS A MINCAT CARNE , lapte , brinza , oua ? ca nu ai raspuns .... hai ca daca tot il aduce in discutie , sa mergem pina la capat

pestele oferit DE IISUS PRIN MINUNE cA si HRANA , nu are nimic de a face cu pestele de care vorbiti voi ... CA DE AIA E MINUNE .... acum intelegi ?
multa iubire

sa inteleg ca si E/URILE , SI ANIMaLELE CU HORMONI DE CRESTERE IN ELE , etc etc etc de la Dumnezeu vin? FA DIFERENTA intre ce DA DUMNEZEU si ce STRICA OMUL si maninca ..... poti ?:24:
sau tu il jignesti pe Dumnezeu , IAR EU NU IMI PERMIT ASTA ..... asadar nu profanati ce face Dumnezeu , ca e fffffffffffff grav ......
multa iubire

litera mare de la IISUS nu are legatura cu a il respecta .... respectul pleaca din cu totul alta parte ...
multa iubire

Ți-aș răspunde mai pe larg, dar nu am timp.

Îți las ca subiect de meditație un verset din Evanghelii, dacă tot subliniezi ce a zis și a făcut numai Iisus:

Ioan 14, 26
Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăța toate și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu.

the_Listener 12.08.2011 17:50:46

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 388586)
Ți-aș răspunde mai pe larg, dar nu am timp.

Îți las ca subiect de meditație un verset din Evanghelii, dacă tot subliniezi ce a zis și a făcut numai Iisus:

Ioan 14, 26
Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăța toate și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu.

multumesc, dar iti dau deja raspunsul ... ACOLO ESTE VORBA DE TRINITATE ,,,,asadar este cu totul alta discutie .....nici o legatura cu subiectul asta :4:

si daca stau bine si ma gindesc cu versetul asta iti dai singur foc la valiza , asadar atentie si mediteaza la el :4: nu il voi folosi impotriva ta decit daca continui sa il aduci in discutie ....:4:

multa ibire

coralina 12.08.2011 17:50:51

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 388528)
iti sunt de folos? atunci ai justificare ... daca nu iti sunt NU aI JUSTIFICARE .... asadar justificarea de a nu minca carne , lapte brinza oua O AI si am dat/o de n ori .... CA NU O CITESTI NU MAI E PROBLEMA MEA ... plus ca am adus si n versete care arata CUM ERA OMUL CIND ERa VEGETARIAN si cum e acum ... si DIFERENTELE SUNT IMENSE .... scuza/ma ca eu vorbesc de sfintii DIN ORtodoxie * si imi cer din nou scuze lor ca ii aduc in discutia asta ), iar voi nu ii luati in calcul .....
multa iubire
ps Dumnezeu a facut omul PERFECT , omul il strica pe OMUL PERFECT si mai are si nesimtirea sa spuna ca Dumnezeu a facut asta .... :24:sau ca Dumnezeu da boli si alte nenorociri ..... asadar NU IL MAI IMPLICATI PE DUMNEZEU IN NENOROCIRILE VOASTRE ca NU E VINOVAT DE ELE ....
MULTA IUBIRE
ps ati inteles ?
multa iubire

Lasa ouale, laptele si branza, eu te-am intrebat de sireturi, pasta de dinti si sampon.
Cum poti crede ca oamenii vor imita pana la detaliu doar ceea ce a facut Iisus Hristos in existenta Sa pamanteana? Atunci hai sa dam foc masinilor, trenurilor, tuturor agregatelor care nu existau pe vremea lui Iisus si sa-ncepem sa ne deplasam pe magari si sa muncim pamantul cu plugul. Sa zdrobim calculatoarele ca nu ne-ajuta la mantuire. Si tot asa.
Ai idee cat de lunga e lista lucrurilor pe care le facem zilnic dar care, dpdv strict biblic, nu ne sunt de folos? Daca am scrie-o pe un sul de hartie am inconjura pamantul cu ea!

Stilul tau argumentativ + formula de final imi amintesc de Mircea Radu si a sa emisiune "Din Dragoste": Iubiti-va mult!

maria32 12.08.2011 17:53:25

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 388608)
Stilul tau argumentativ + formula de final imi amintesc de Mircea Radu si a sa emisiune "Din Dragoste": Iubiti-va mult!

:24:n-as fi crezut ca o sa ajung s-o zic insa pana si Mircea Radu era mai suportabil :)) cat despre partea a doua a propozitiei, ai mare dreptate! :))

the_Listener 12.08.2011 18:53:43

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 388608)
Lasa ouale, laptele si branza, eu te-am intrebat de sireturi, pasta de dinti si sampon.
Cum poti crede ca oamenii vor imita pana la detaliu doar ceea ce a facut Iisus Hristos in existenta Sa pamanteana? Atunci hai sa dam foc masinilor, trenurilor, tuturor agregatelor care nu existau pe vremea lui Iisus si sa-ncepem sa ne deplasam pe magari si sa muncim pamantul cu plugul. Sa zdrobim calculatoarele ca nu ne-ajuta la mantuire. Si tot asa.
Ai idee cat de lunga e lista lucrurilor pe care le facem zilnic dar care, dpdv strict biblic, nu ne sunt de folos? Daca am scrie-o pe un sul de hartie am inconjura pamantul cu ea!

tu ai fost atenta la TITLUL TOPICULUI ce spune ? asadar argumentele tale sunt INEXISTENTE .... pot sa raspund la ele dar nu are rost ..... cind o sa avem subiecte unde se discuta ce intrebi tu . o sa imi spun parerea .... pina atunci te las pe tine sa vezi ce spui tu daca are sens sau nu in contextul crestinismului ADEVARAT ORTODOX.... :21::21:
multa iubire
ps ce confesiune ai ca sa vad de unde sa te apuc:21:
multa iubire
mi s/a mai spus .... am luat si premiu pe comparatia asta ... :21:
multa iubire

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:41:55.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.