![]() |
Pentru Listener, trei aspecte importante:
1. Există texte în Biblie care au mai multe înțelesuri simultan. Nu te agăța de un singur înțeles crezînd că numai și numai acela poate fi sensul cuvintelor pe care le citești. Am aflat asta ascultînd primele volume ale Filocaliei, într-unul din capitolele semnate de Maxim Mărturisitorul, care comenta anumite citate din Scripturi. 2. Orice mîncare pusă pe masă trebuie binecuvîntată de Dumnezeu care este Același cu Iisus Hristos pe care-L citezi tu mai sus. El sfințește bucatele noastre la rugăciunea preotului, dacă este prezent, sau la rugăciunea noastră nevrednică dar plină de credintă și de recunoștință. 3. Peștii pe care-i prinde omul anului 2011 din iaz sau din ocean tot de la Iisus Hristos vin. :) Slavă Tatălui și Fiului și Sfîntului Duh pentru mîncarea noastră de fiecare zi, Amin. |
Citat:
2, nu amice. CINE BINECUVINTEAZA ? asadar TU NU POTI BINECUVINTA , ca altfel ai fi preot .... daca bucatele sunt binecuvintate SI DATE de catre preot ( un aspect pe care vad ca nu il respecti ) atunci discutam altfel ... dar si acolo poti sa il blochezi cu ŽŽ carnea a fost interzisa , dar iisus a mincat ŽŽŽ.... uite un concurs cu titlul ŽŽ cel mai destept ortodoxŽŽ ..... intrebare ... CUM SE POATE EXPLICA INTERZICEREA CARNII , DESI IISUS A MINCAT ? hai sa va vad acum .... si ca sa va si ajut AM DAT DEJA INDICIU in postarile mele INAINTE SA se puna INTREBAREA .... ha ha ha participi la concurs ? :24: 3. nu amice ... iisus si pesti anii 2011 NICI O LEGATURA ..... CIND A FOST IISUS PE CORABIILE pescarilor ????? :24: multa iubire |
Citat:
|
Citat:
multa iubire |
Citat:
|
Citat:
multa iubire ps provocarea mea ramine in picioare :24: multa iubire |
Citat:
In postul mare munceam toata ziua si seara faceam antrenamente fara nici un fel de probleme. Info divers: gladiatorii erau vegetarieni! (ups..) Si faceau cam 8 ore de antrenament zilnic! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Tu ce fel de antrenamente crezi ca faceau? Dexteritate, viteza, rezistenta. Tehnici de lupta: corp la corp (greco-romane), cu pumnii (box). Scrima, lupta cu sulita, cu diverse si multe arme, plasa etc etc. De acestea depindea in mod direct cat mai aveau sa traiasca. Sa nu mai zic ca multi din ei erau prizonieri de razboi si fiind soldati aveau o rezistenta remarcabila. Daca pe mine ma intrebi atunci faceam alternativ: aerobic, tae-bo, imitare de arte martiale. |
Citat:
Interpretarea doar metaforica si ezoterica a Bibliei nu este crestineasca si cu siguranta nu este Ortodoxa! Daca va veti uita un pic mai atent la persoana care intinde capcana va veti da probabil seama! Iisus Hristos nu a dat Legea Noua ca s-o inteleaga 15 ezoteristi ci a dat-o ca sa o inteleaga masele, adica "ca tot cel ce crede in Mine sa aiba viata vesnica!" |
Citat:
multa iubire |
Citat:
masele ? hai pe bune ... APOSTOLII AU DUS-O MASELOR PRIN PREOTI SI CREDINCIOSI .... ADICA BISERICA ORTODOXA .... nu esti de acord cu asta ? :24:... si IISUS a mai spus ŽŽ ca nu toti ce imi zic Doamne Doamne , vor intra in imparatia cerurilor ŽŽ .... se contrazice iisus sau nu intelegi tu versetele spuse de tine ? eu merg pe a doua varianta ... tu ? :24:... asadar daca banuiala mea e corecta si la mine te referi , uite ai dreptul sa raspunzi la provocarea INTREBARII MELE .... daca tu nu reusesti mergi la duhovnic sau preotul tau si adu raspunsul ....sau poti sa ii aduci pe ei sa raspunda .... multa iubire |
Citat:
Asteptam!:25: |
Citat:
|
Citat:
pace tie! |
Citat:
multa iubire |
Citat:
multa iubire |
Citat:
|
Citat:
multa iubire |
nu am de gand s-o fac
|
Citat:
Păi nu tu ai scris mai sus că Domnul ne-a îngăduit să mîncăm carne? Nu e o poruncă, e o derogare de la îndemnul pe care l-a făcut omului să mănînce vegetale. Iar în repetate rînduri Hristos a mîncat pește împreună cu ucenicii și cu cele cîteva mii de oameni care-L ascultau, indiferent ce crezi matale despre asta. Scrie negru pe alb și ce rost are să-ți mai scriu încă o dată acele versete pe care ți le-am dat eu și ceilalți colegi de pe forum? PS1: Eu m-am hotărît să nu mai mănînc carne și nici pește, dar asta e hotărîrea mea particulară. Nu înseamnă implicit că toți trebuie să facă la fel ca mine și că trebuie să mă pun contra întregii Ortodoxii, care dezleagă la proteine animale aproximativ jumătate de an - vezi calendarul. Citat:
Dacă nu a fost Iisus pe corăbiile alea înseamnă că peștii nu erau ai Lui și de la El? PS2: Încearcă să scrii astfel încît să nu ne fie greu să te urmărim: cu majuscule, fără prea multe puncte-puncte, fără atîția muțunoi care mor de rîs, cînd scrii Iisus folosește literă mare la început din respect pentru Creatorul tău șamd. Nu-ți cer să comuți pe tastatura românească, doar un minim de decență dacă tot te afli într-un spațiu public care se vrea pe deasupra creștin și ortodox. Ca să fie și mai multă iubire prin respectul pe care ar trebui să ni-l arăți. Doamne ajută! |
Citat:
Deci incearca sa tii postul ca sa-ti fie poate un pic mai bine si mai usor! Citat:
|
Citat:
pestele oferit DE IISUS PRIN MINUNE cA si HRANA , nu are nimic de a face cu pestele de care vorbiti voi ... CA DE AIA E MINUNE .... acum intelegi ? multa iubire Citat:
sau tu il jignesti pe Dumnezeu , IAR EU NU IMI PERMIT ASTA ..... asadar nu profanati ce face Dumnezeu , ca e fffffffffffff grav ...... multa iubire Citat:
multa iubire |
Citat:
In alta ordine de idei, sa-ti dea Dumnezeu sanatate si sa te mangaie cu harul Sau! Iarta-ne Doamne! |
Citat:
|
Citat:
multa iubire dupa ce raspunzi iau si celelalte parti ale postarii tale la discutie ... le facem pe rind ca sa inteleaga toti ce se discuta multa iubire |
Citat:
multa iubire |
Citat:
multa iubire |
Citat:
hai sa iti fac marunt .... nu filosofa cu mine si nu folosi cuvinte in contexte PE CARE NU LE PRICEPI ca te taxez daca spui timpenii :10: multa iubire Citat:
multa iubire |
Citat:
|
Citat:
multa iubire ps Dumnezeu a facut omul PERFECT , omul il strica pe OMUL PERFECT si mai are si nesimtirea sa spuna ca Dumnezeu a facut asta .... :24:sau ca Dumnezeu da boli si alte nenorociri ..... asadar NU IL MAI IMPLICATI PE DUMNEZEU IN NENOROCIRILE VOASTRE ca NU E VINOVAT DE ELE .... MULTA IUBIRE ps ati inteles ? multa iubire |
Citat:
multa iubire |
Citat:
|
Citat:
nu ai inteles , ... cu stilul lor impotriva mea imi fac un bine .... :24:...dar o sa iti explic mai incolo asadar stilul meu ramine .... :71: multa iubire |
Citat:
Ți-aș răspunde mai pe larg, dar nu am timp. Îți las ca subiect de meditație un verset din Evanghelii, dacă tot subliniezi ce a zis și a făcut numai Iisus: Ioan 14, 26 Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăța toate și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu. |
Citat:
si daca stau bine si ma gindesc cu versetul asta iti dai singur foc la valiza , asadar atentie si mediteaza la el :4: nu il voi folosi impotriva ta decit daca continui sa il aduci in discutie ....:4: multa ibire |
Citat:
Cum poti crede ca oamenii vor imita pana la detaliu doar ceea ce a facut Iisus Hristos in existenta Sa pamanteana? Atunci hai sa dam foc masinilor, trenurilor, tuturor agregatelor care nu existau pe vremea lui Iisus si sa-ncepem sa ne deplasam pe magari si sa muncim pamantul cu plugul. Sa zdrobim calculatoarele ca nu ne-ajuta la mantuire. Si tot asa. Ai idee cat de lunga e lista lucrurilor pe care le facem zilnic dar care, dpdv strict biblic, nu ne sunt de folos? Daca am scrie-o pe un sul de hartie am inconjura pamantul cu ea! Stilul tau argumentativ + formula de final imi amintesc de Mircea Radu si a sa emisiune "Din Dragoste": Iubiti-va mult! |
Citat:
|
Citat:
multa iubire ps ce confesiune ai ca sa vad de unde sa te apuc:21: multa iubire mi s/a mai spus .... am luat si premiu pe comparatia asta ... :21: multa iubire |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:41:55. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.