Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Vreau sa ma intorc in Romania!Ce ma sfatuiti? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13128)

Noesisaa 23.06.2011 18:28:51

Se spune ca a spus Papa Ioan Paul II: "Daca românii ar fi pe atat de romani/latini pe cat se cred, ar fi si romano-catolici. Dar nu sunt..." Ca si celelalte neamuri de origine si limba latina...

guardian knight 24.06.2011 08:01:44

ocolire !

hahaha, konjiro,..... ai ocolit cu buna stiinta miezul intampinarilor mele,dar puteai s-o faci cu mai mare abilitate de sofist,ceea ce nu a fost cazul...
Eu iti recomand sa mai meditezi pe marginea subiecteor dezbatute...

poate ca esti un om prea tanar inca, si ai un sentiment de revolta la adresa tarii noastre si a neamului., cee ce e foarte bine ,la varsta ta !
insa odata cu trecerea anilor pozitia ta se va mai nuanta in problema asta !

Melissa 24.06.2011 14:33:45

Laura draga, priveste adevarul despre Romania!

Sute de bucureșteni, în mare parte pensionari, au stat încă de joi noapte (23 spre 24 iunie 2011) la coadă pentru a prinde promoțiile ( ZAHAR si ULEI )unui supermarket din cartierul Rahova, din Capitală.

http://www.antena3.ro/romania/bucure...ii-129043.html

Daca deschizi linkul, pe langa articolul complet ai si niste filmulete cu adevarata fata a Romaniei de azi!

Daniel_7 24.06.2011 14:44:37

Eu nu pot sa dau un sfat in aceasta privinta,pentru ca nu am stat in alta tara,sa pot face comparatie.

Cred ca si in Romania,daca castigi atat cat sa ai un trai decent,poti trai bine.

konijiro 24.06.2011 14:46:45

Citat:

hahaha, konjiro,..... ai ocolit cu buna stiinta miezul intampinarilor mele,dar puteai s-o faci cu mai mare abilitate de sofist,ceea ce nu a fost cazul...
Care era miezul? Am raspuns la fiecare afirmatie in parte, tocmai ca sa nu ratez "miezul". Tu ai raspuns la modul cat se poate de general, si mi-ai lasat o puternica impresie ca nu ai inteles mai nimic din ce am scris.

Deci, explica-mi te rog, care era miezul?

Citat:

poate ca esti un om prea tanar inca, si ai un sentiment de revolta la adresa tarii noastre si a neamului., cee ce e foarte bine ,la varsta ta !
Total gresit. Nu sunt un razvratit, sunt un realist care a citit suficienta istorie cat sa stie despre ce vorbeste. Si am calatorit suficient in lumea asta incat sa imi dau seama ca o natiune nu e definita de stramosii de acum 2000 de ani, oricat de gloriosi ar fi fost.

korinna 24.06.2011 15:29:32

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 371519)
Se spune ca a spus Papa Ioan Paul II: "Daca românii ar fi pe atat de romani/latini pe cat se cred, ar fi si romano-catolici. Dar nu sunt..." Ca si celelalte neamuri de origine si limba latina...

iar daca latinii romano-catolici ar fi pe atat de drepti in credinta pe cat se cred, ar trebui sa fie cu totii romani (a se intelege poporul roman)... sa fim seriosi, nu natia iti da credinta, dreapta credinta(ortodoxa) este pentru toate neamurile... care vor s-o primeasca... cu toate ca si catolicii propabil ca se mantuiesc, dar Pr. Arsenie Papacioc zice ca nu se stie sigur lucrul asta

konijiro 24.06.2011 15:34:01

Citat:

iar daca latinii romano-catolici ar fi pe atat de drepti in credinta pe cat se cred, ar trebui sa fie cu totii romani (a se intelege poporul roman)... sa fim seriosi, nu natia iti da credinta, dreapta credinta(ortodoxa) este pentru toate neamurile... care vor s-o primeasca... cu toate ca si catolicii propabil ca se mantuiesc, dar Pr. Arsenie Papacioc zice ca nu se stie sigur lucrul asta
Ironic ca spui asta. Daca istoria dupa schisma era un pic diferita, azi am fi fost o tara catolica. Si te-ai fi aflat pe un forum catolic, explicand tuturor cum, de fact, catolicismul e calea adevarata.

korinna 24.06.2011 15:59:35

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 371770)
Ironic ca spui asta. Daca istoria dupa schisma era un pic diferita, azi am fi fost o tara catolica. Si te-ai fi aflat pe un forum catolic, explicand tuturor cum, de fact, catolicismul e calea adevarata.

imi cer iertare frate pentru ironie, insa, de istorie si de apararea ortodoxiei (dreapta marturisire) S-a ocupat insusi Dumnezeu (stiut fiind faptul ca nimic nu se intampla fara voia Lui)... dar lupii de la vest vad ca avanseaza, avanseaza... Dumnezeu sa ne apere si sa ne intareasca in credinta!

faceam o comparatie la un moment dat cu lupta de la sfarsitul veacurilor cand Iisus Hristos va veni cu ingerii de la Est si se va lupta cu cei de la Vest... si atunci nu ai cum sa nu-ti pui intrebarea cat de drept-maritor o fi cu adevarat Vestul?

inca ceva, Vestul este faramitat in sute de bucatele (confesiuni si secte) si toate s-au desprins din catolicism. de ce frate konjiro, de ce catolicismul s-a faramitat in sute si sute de confesiuni si secte, iar Estul cu Ortodoxia sa a ramas triumfator, puternic in credinta, dreapta? incerc sa dau eu un raspuns, pentru ca de cand s-a rupt de Biserica Una intemeiata intru inceput de apostoli, a pierdut Harul Duhului Sfant! de aia!

si ca o creanga ce cade dintr-un copac: se usuca, se ofileste si se rupe cu usurinta! de aia se mai trezea cate un catolic dimineata si zicea ca nu e bun catolicismul si se rupea si-si mai facea niste adepti si tot asa.... cat la suta din Vest mai este cu adevarat catolic (ca sa nu impartim pe greco, sau romano - catolici, ca stiu ca sunt diferente si aici).... ortodoxia este aceeasi de 2000 de ani, de la apostoli... pentru ca omul este acelasi ca structura interioara, chiar daca se schimba decorul, scena teatrului, actorii vor fi acceasi, nu trebuie "modernizata" credinta pe motiv ca e invechita, sau ca s-au schimbat vremurile, asta e o prostie... sufletul nu s-a modernizat, oamenii de acum nu au suflete "upgradate" ... doar scena s-a schimbat, actorii sunt la fel, au alte costume, atat!...

LapetiteMoc 24.06.2011 21:49:46

bizara afirmatie, cel putin slaba ca argumentatie

Citat:

Ma indoiesc ca Papa Ioan Paul al II-lea si-a permis vreodata in viata lui sa faca judecati de acest gen. In acest context, ma pot intreba (retoric, desigur) de ce , polonez fiind, deci avand o limba de origine slava, nu era ortodox? (repet, intrebarea este valabila doar in contextul afirmatiei tale, neluand in considerare istoria poporului polonez si apartenenta majoritara la catolicism)

IonelS 24.06.2011 22:21:49

Laura19, la un moment dat a aparut ca din senin un val de emigrati, sufleteste apatrizi, ziceau ei ca si romani, care incecau sa ne determine sa plecam din tara ! Ai fi zis ca-s angajati de oculta !
Vino acasa , fa-ti studiile, cresti duhovniceste, colinda tara sa intelegi ce ti-a dat Dumnezeu, gaseste-ti un roman cu frica lui Dumnezeu, casatoreste-te, fa copii si traieste-ti viata cuvincios intru mantuire. Cred ca o soarta mai buna de atat nimeni nu-ti poate dori !

Noesisaa 24.06.2011 23:19:21

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 371855)
Ma indoiesc ca Papa Ioan Paul al II-lea si-a permis vreodata in viata lui sa faca judecati de acest gen. In acest context, ma pot intreba (retoric, desigur) de ce , polonez fiind, deci avand o limba de origine slava, nu era ortodox? (repet, intrebarea este valabila doar in contextul afirmatiei tale, neluand in considerare istoria poporului polonez si apartenenta majoritara la catolicism)

Cand a venit la Bucuresti a spus cu umor: ce minunat lucreaza Sfantul Duh, un papa slav intalneste un patriarh latin. :)

LapetiteMoc 24.06.2011 23:28:18

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 371873)
Cand a venit la Bucuresti a spus cu umor: ce minunat lucreaza Sfantul Duh, un papa slav intalneste un patriarh latin. :)

Un enunt speculativ ramane speculativ si atat. Patriarhul de atunci al BOR ar fi comentat aceasta afirmatie. (ca sa ramanem tot in speculativ :5: )

antoniap 25.06.2011 06:53:02

Citat:

Romanii nu trebuie sa caute sa-i placa papei, ci lui Dumnezeu. Papa vrea sa domine si, pe plan politic, este ajutat. Nu tot ce este pe placul lumii este si pe placul lui Dumnezeu. Sa fim lasati in durerea noastra. Daca pe plan economic putem fi saraciti, pe plan sufletesc putem sa ne pastram valorile ortodoxe, daca avem vointa si daca cerem si ajutorul lui Dumnezeu. Portile iadului nu vor birui Ortodoxia.

IonelS 25.06.2011 10:53:05

Voi nu bateti campii crestineste ! Ce are Papa cu reintoarcerea acestei fete in tara data si ei de catre Dumnezeu ?

_ruxa_ 25.06.2011 13:43:14

Citat:

În prealabil postat de korinna (Post 371774)
nu trebuie "modernizata" credinta pe motiv ca e invechita, sau ca s-au schimbat vremurile, asta e o prostie... sufletul nu s-a modernizat, oamenii de acum nu au suflete "upgradate" ... doar scena s-a schimbat, actorii sunt la fel, au alte costume, atat!...

Crestinismul s-a schimbat destul de la inceputurile lui. Ce parere au inaltii prelati despre sacrificiile umane, lapidari si sclavi acum? Erau prezente in biblie ca fiind ceva normal, chiar incurajate de Dumnezeu in numele credintei si mantuirii, iar acum iata ca nici un ortodox nu ar incuraja la asa ceva.

Iata un paradoxur aici. Desi crestinismul s-a schimbat, religia afirma ca este absoluta si nu are de ce sa se schimbe.

Laura19 25.06.2011 13:56:29

N-are treaba nationalitatea cu religia.Si grecii sunt ortodocsi si nu sunt slavi,sunt greci.Filandezii sunt ortodocsi de asemenea,o mare parte din egipteni la fel,cativa evrei deasemenea.App de Polonia,fosta mea profa de engleza e din Polonia si a zis ca limba lor nu e slava,acum nu stiu.Scoala ardeleana a bagat in cap prostia asta cu urmasii Romei,si majoritatea erau greco-catolici,probabil o incercare a catolicilor de a ne face sa trecem la catolicism.Au reusit intr-un fel avand in vedere ca multi din Ardeal au trecut la greco-catolicism in perioada aia.Cum am spus,religia nu are legatura cu nationalitatea,religia este legata de Traditie,obiceiuri etc.,dar nu de originea romanilor.Daca aveti timp si dispozitia necesara,las linkuri cu cateva documentare scurte.
Identitatea pierduta a Romaniei : noi nu suntem urmasii Romei http://www.youtube.com/watch?v=rh6sx7BrTEM
Istoria Adevărată a Românilor http://www.youtube.com/watch?v=EQnK8...eature=related
Tracii din noi (partea 1).mp4 ISTORIE ADEVARATA http://www.youtube.com/watch?v=AE6eW...eature=related -mai este inca o parte,dar o gasiti nu mai postez
Etnogeneza poporului român - Tracii (1/2) http://www.youtube.com/watch?v=v7xek...eature=related
Masacrele Armatei Maghiare "eliberatoare" in Transilvania(1) http://www.youtube.com/watch?v=vF9Np...eature=related -e mai lung,are 4 parti,dar merita vazut.multi batrani povestesc ce li s-a intamplat in 1940,asta e adevarata istorie,cand vezi durerea din ochii batranilor cand isi amintesc prin ce au trecut.personal am cam plans putin,in fine
Mihai Viteazul - Singur împotriva Europei (1/3) http://www.youtube.com/watch?v=Kll3I...eature=related
"S-ar putea să rămânem fără țară" - http://www.youtube.com/watch?v=05u1p...eature=related
Un gând care a speriat și sperie în continuare Europa - http://www.youtube.com/watch?v=ngNq_...eature=related
De ce a dispărut România? (1/2) - http://www.youtube.com/watch?v=gfREj...eature=related
Majoritatea linkurilor sunt episoade din emisiunea Dor de acasă,dr. Mircea Dogaru, , tvRM Educațional, în fiecare Duminică de la ora 17:30(in caz ca va intereseaza)
M-as bucura sa urmariti ce v-am dat si dupa sa discutam.
In Biblie nu scrie de sclavi,scrie de slugi,gen slujitori,acum se folosesc termeni gen menajera,majordon dastea care si acum exista.Si omoratu' cu pietre aia e in legea veche,in cea noua nu mai e,cred.eu asa stiu.Cu toate ca omorarea vrajitoarelor nu e ceva deplasat,numai ca rar omorau pe cine trebuie.De multe ori e mai bine sa tai raul de la radacina.

Laura19 25.06.2011 14:52:56

Legat parintii mei.Stiu ca Taina casatoriei e Taina,e pe vecie teoretic.Dar de asemenea se poate dezlega.BOR accepta 3 casatorii,debicei 2,mai rar a3a.Daca parintii mei nu se inteleg,nu se mai iubesc-aici nu ma refer la pasiunea de cand erau ei tineri-,nu se ajuta nici cum sa ajunga la mantuire,nu vad de ce ar mai sta impreuna,sa se chinuie?Poate au mai multe sanse sa revina la credinta separat.Daca nu merge nu merge,si doar Taina in sine nu ii face pe oameni sa isi rezolve problemele si sa se intelgea.Dragostea cu de-a sila nu se poate si unde dragoste nu e,nimic nu e.Daca Taina casatoriei e ptr vecie,atunci de ce nu zice nimeni nimic de barbatii care si-au parasit familia,sotie si copii,si sau dus la manastire?Cand ai copii ei sunt responabilitatea ta,familia in general,nu mi se pare normal sa pleci la manastire si sa mai fi si primit cand tu ai familie.Cand am zis ca nu exista afectiune in familie,nu m-am referit doar la parintii mei,m-am referit si la mine,in sesnul ca nu exista afectiune,nici fizica nici verbala,intre mine si parintii mei.Mie mi se pare stanjenitor sa imi imbratisez mama sau tatal sau chestii de genu.Asa am fost crescuta.Da mama e mama,mi-a dat viata,dar copilul e mai apropiat de cel care are grija si il baga in seama.O femeia care da viata unui copil nu e neaparat si mama in adevaratul sens al cuvantului.Dovada sta in orfelinate si copii aruncati la ghena sau maltratati in casa.Vorbesc la modul general,nu despre mama mea.Imi iubesc parintii,ii respesc,le sunt recunoscatoare ptr tot ce mi-au oferit si ptr ca m-au crescut.Insa,pe mine cel mai tare ma supara cand acest ti-am oferit totul se rezuma doar la partile materiale si la bani.Deobicei ce nu ai acasa,cauti in alta aprte,si asa ajung multi adolescenti sa se arunce in bratele primului venit,cautand afectiune,bagat in seama,comunicare.De multe ori parintii cer responsabilitati adolescentilor pe masura varstei lor,dar cand vine vorba sa ia seama la parerile lor si la anumite drepturi ii trateaza ca pe niste copii de 5 ani,chit ca au 18-19.Eu nu iau in considerare sa stau cu parintii doar de dragul de a sta pana ma marit.Pierdere de timp as spune.Nu zic sa plec maine,dar la 20-21 eu cred ca esti suficient de mare sa incepi sa stai pe propiile picioare.N-a zis nimeni sa rupi legatura cu familia.Multi copii pleaca la facultate in alt oras alta tara etc. si tot au o relatie cu parintii lor f buna.
Ca sa revin la subiectul initial,m-am hotarat si n-am de gand sa raman in Canada la facultate.N-am de gand sa traiesc in Canada.Pur si simplu nu e ptr mine.Am doua variante momentan,Anglia sau Romania.Inca nu stiu sigur,asa ca pareri legate de facultatea in Ro sunt inca bine venite.Am vb cu parintii mei de multe ori legat de acest subiect.Cand le-am zis de Anglia per ansamblu au fost de acord,cand am zis de Romania au cam fost impotriva.Nu sunt impotriva plecarii mele de acasa la facultate,sunt impotriva Romaniei in general.

Laura19 25.06.2011 15:21:27

1 atașament(e)
Nu de putine ori am auzit/citit zvonuri cum ca Basescu ar fi evreu.Stiu ca sotia lui este de origine evreasca si ca si-a schimbat numele(el).Nu e secret nici faptul ca evreii isi schimba numele ca si femeile garderoba,iar daca e nevoie isi pot schimba religia ca sa dea bine in societate.E nevoie numai sa te uiti la nas si sa vezi ca e evreu:|Ca si jumatate din oamenii din guvern si partide,cu UDRM in frunte.Un evreu presedintele unei tari ortodoxe ar explica colonia de evrei care nu mai inceteaza sa apara in Ro ,faptul ca se fac multe miscari impotriva BOR si faptul ca platim nu stiu ce datorii Israelului.Acum o sa imi ziceti ca doar face reclama evreilor si ca vrea sa fie in ton cu moda:))

Noesisaa 25.06.2011 15:53:30

Laura, sotia lui Basescu este din Suceava, din familie de localnici. Ortodocsi cel mai probabil, in varsta acum, tatal ei e veteran de razboi...razboiul al II-lea. Deci nu era evreu...

Care colonie in crestere de evrei in Romania???

NU MAI CITI PROSTII! Citeste o carte buna. Citeste Sf. Scriptura. Citeste pentru scoala. Invata o limba straina. Mergi la un muzeu. Mergi in parc. Din nou: citeste o carte buna, literatura clasica.

Melissa 25.06.2011 15:58:13

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 371997)
Basescu ar fi evreu.

Si cica Boc ar fi martian..:-))) De aia e asa mic si rau..:-))

N.Priceputu 25.06.2011 16:01:02

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 372005)
Si cica Boc ar fi martian..:-))) De aia e asa mic si rau..:-))

:21: Bună! N-o știam. Totuși, nu e și verde (poate uneori).

LapetiteMoc 25.06.2011 18:47:44

Laura, draga, ce tanara esti! Dar informeaza-te corect, nu pe baza de zvonuri, draga mea!
Cum corect iti spunea "Noesissia" , sotia lui Traian Basescu este ortodoxa, originara din Suceava, din familie de oameni destoinici si credinciosi pana in maduva oaselor. Si asta o stie toata lumea, nu este niciun secret, asa ca speculatiile sunt excluse.

Yasmina 25.06.2011 19:44:33

Abia acum am inteles Laura...
Tu nu ai veni de dragul Romaniei,tu doar vrei sa pleci de langa parinti,care momentan sunt in Canada;iar tu ai doua solutii:Anglia si Romania!
Atunci lasa chestiile alea cu patriotistismul...ca par ieftine,pe bune!
Fii sincera si raspunde la intrebarea daca si parintii tai s-ar intoarce cu tine in Romania nu-i asa ca ai dori sa pleci in alta parte numai sa nu fi langa ei si langa problemele lor???

korinna 25.06.2011 20:18:33

Citat:

În prealabil postat de _ruxa_ (Post 371972)
Crestinismul s-a schimbat destul de la inceputurile lui. Ce parere au inaltii prelati despre sacrificiile umane, lapidari si sclavi acum? Erau prezente in biblie ca fiind ceva normal, chiar incurajate de Dumnezeu in numele credintei si mantuirii, iar acum iata ca nici un ortodox nu ar incuraja la asa ceva.

Iata un paradoxur aici. Desi crestinismul s-a schimbat, religia afirma ca este absoluta si nu are de ce sa se schimbe.

dragutza mea, la ce sacrificii umane te referi? la faptul ca Dumnezeu i-a testat credinta lui Avraam, cerandu-i-l ca jertfa pe fiul sau? si cand a fost sa-l jertfeasca i-a scos in cale o caprita si i-a lasat fiul in viata? la jertfele din vechiul testament ce se duceau la templu din roadele pamantului, si animale? pai asta era legea vechiului testament. Hristos ne cere alta jertfa... "jertfa Lui Dumnezeu, duhul umilit, inima infranta si smerita DUmnezeu nu o va urgisi"... faptele noastre bune, iubirea aproapelui, jertfa pentru aproapele, renuntarea la sine pentru binele lui... Hristos a adus lege noua, iar noi am pastrat-o neschimbata pana azi...

LapetiteMoc 25.06.2011 21:03:53

Citat:

În prealabil postat de korinna (Post 372096)
Hristos a adus lege noua, iar noi am pastrat-o neschimbata pana azi...

"N-am venit sa schimb legea, ci s-o implinesc."

Spun mereu ca Vechiul Testament reprezinta litera legii, iar Noul Testament spiritul ei. Iisus nu a adus o lege noua, ci ne-a invatat sensurile legii date noua de Domnul.

Lege noua o consider pe cea din cuvintele "Lege noua va dau voua: sa va iubiti unii pe altii asa cum Eu v-am iubit pe voi." (pana la jertfa)

IonelS 25.06.2011 22:08:35

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 372082)
Abia acum am inteles Laura...
Tu nu ai veni de dragul Romaniei,tu doar vrei sa pleci de langa parinti,care momentan sunt in Canada;iar tu ai doua solutii:Anglia si Romania!
Atunci lasa chestiile alea cu patriotistismul...ca par ieftine,pe bune!
Fii sincera si raspunde la intrebarea daca si parintii tai s-ar intoarce cu tine in Romania nu-i asa ca ai dori sa pleci in alta parte numai sa nu fi langa ei si langa problemele lor???

Mia femeie cu id arabesc , ne lasi ! De ce esti vicleana si insiduoasa pt a o determina pe fata sa nu se intoarca in PATRIA EI DATA DE DUMNEZEU ?
Sunt sigur ca nu fuge de parinti, ci simte chemarea harica catre ceea ce i-a fost dat de sus - spatiu geografic, credinta apostolica, locuri si duhovnici cu har, peisaje mirifice, ....

Ea de ce sa n-aiba parte de ceea ce strainii vor sa cumpere cu bani, adica locuri cu energii iesite din comun - Monastirea Craiman, Sinca Veche, Namaiesti, Cetatuia de Arges, Ceaslaul, Apuseni....?

Daca tu te-ai insotit cu un arab, ea de ce sa nu se intoarca in tara pt a-si gasi un roman ?

Ea nu vrea sa fuga, ci vrea sa se intoarca !

Toate neamurile pagane vor sa-si faca colonii in Romania , numa tu ai grija malefica sa-i spui unei romancute sa nu se intoarca in propria tara !

TU SA N-AI PARTE DE ACEASTA TARA , CA N-O MERITI !

Yasmina 25.06.2011 22:14:12

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 372116)
Mia femeie cu id arabesc , ne lasi ! De ce esti vicleana si insiduoasa pt a o determina pe fata sa nu se intoarca in PATRIA EI DATA DE DUMNEZEU ?
Sunt sigur ca nu fuge de parinti, ci simte chemarea harica catre ceea ce i-a fost dat de sus - spatiu geografic, credinta apostolica, locuri si duhovnici cu har, peisaje mirifice, ....

Ea de ce sa n-aiba parte de ceea ce strainii vor sa cumpere cu bani, adica locuri cu energii iesite din comun - Monastirea Craiman, Sinca Veche, Namaiesti, Cetatuia de Arges, Ceaslaul, Apuseni....?

Daca tu te-ai insotit cu un arab, ea de ce sa nu se intoarca in tara pt a-si gasi un roman ?

Toate neamurile pagane vor sa-si faca colonii in Romania , numa tu ai grija malefica sa-i spui unei romancute sa nu se intoarca in propria tara !

?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ???????????

Astept sa-ti cer scuze!!!!!

konijiro 25.06.2011 22:37:07

Citat:

imi cer iertare frate pentru ironie, insa, de istorie si de apararea ortodoxiei (dreapta marturisire) S-a ocupat insusi Dumnezeu (stiut fiind faptul ca nimic nu se intampla fara voia Lui)... dar lupii de la vest vad ca avanseaza, avanseaza... Dumnezeu sa ne apere si sa ne intareasca in credinta!
Am devenit ortodocsi, in mare parte, din cauza presiunii venite dinspre bulgari. Nu stiu unde vezi tu lupi din vest avansand. Biserica Catolica pierde enoriasi intr-o veselie in Europa, mai au ceva priza prin America de Sud. Singura religie in crestere in Europa e islamul. Si secularismul, doar ca ala nu e religie.

Citat:

inca ceva, Vestul este faramitat in sute de bucatele (confesiuni si secte) si toate s-au desprins din catolicism. de ce frate konjiro, de ce catolicismul s-a faramitat in sute si sute de confesiuni si secte, iar Estul cu Ortodoxia sa a ramas triumfator, puternic in credinta, dreapta? incerc sa dau eu un raspuns, pentru ca de cand s-a rupt de Biserica Una intemeiata intru inceput de apostoli, a pierdut Harul Duhului Sfant! de aia!
Biserica Catolica s-a faramitat pentru ca in Vest a aparut o masa critica de oameni educati, care au fost suficienti incat intrebarile puse de ei apropo de doctrina catolica sa nu poata fi trecute cu vederea. Vestul a avut universitati din secolul 14, vrei sa iti spun cand a aparut prima pe la noi?

In plus, ti se pare atat de nerezonabil ce a cerut Luther, si anume ca Biblia sa fie accesibila in germana? Crezi ca nu ar fi fost mai bine si pentru ortodocsi, daca slujba se tine in romana, in loc de o limba pe care nu o intelegea nimeni?

Chiar vorbeam cu un preot catolic despre asta, si el imi spunea ca, dupa parerea lui, faptul ca Biserica Catolica a dat piept atat cu Reforma, cat si cu stiinta acum cateva sute de ani (si a pierdut, in ambele cazuri) a fost o binecuvantare, pentru ca le-a dat ocazia sa isi puna intrebari legate de propriile actiuni. Vei observa ca Biserica Catolica are o atitudine mult mai respectuoasa fata de stiinta, pentru ca are la activ un mare numar de batalii pierdute.

Lucru care nu s-a intamplat in Estul ortodox. Asa ca, daca ortodoxia nu s-a rupt, e din cauza ca nu prea a avut cine sa o rupa. Are prea putin de a face cu coeziunea ortodocsilor.

Citat:

ortodoxia este aceeasi de 2000 de ani, de la apostoli...
Haha. Asta e buna. Spune-mi, te rog, care dintre apostoli a adus in discutie Sfanta Treime?

Citat:

pentru ca omul este acelasi ca structura interioara, chiar daca se schimba decorul, scena teatrului, actorii vor fi acceasi, nu trebuie "modernizata" credinta pe motiv ca e invechita, sau ca s-au schimbat vremurile, asta e o prostie...
Omul nu este acelasi. Nu mai suntem aceeasi cu cei de acum 2000 de ani, nici genetic si nici cultural. Cunoastem infinit mai multe lucruri, si traim intr-o cu totul alta lume.

Religia are doua optiuni: va tine pasul cu vremurile, sau va disparea. Despre oricare religie ar fi vorba.

Citat:

Filandezii sunt ortodocsi de asemenea
Sigur ca da. Fix 1,1%. Vezi aici:

http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Finland

Citat:

In Biblie nu scrie de sclavi,scrie de slugi,gen slujitori,acum se folosesc termeni gen menajera,majordon dastea care si acum exista.
In care versiune? De modificarile aduse la traducere ai auzit? S-a modificat din "sclav"in "servitor" atunci cand sclavia nu a mai fost acceptabila social, si doar nu puteau sa lase asa, sa vina ateii aia rai si sa le spuna ca Biblia sustine sclavia, nu?

Citat:

Hristos a adus lege noua, iar noi am pastrat-o neschimbata pana azi...
Te rog frumos sa postezi citatul exact din Noul Testament in care Iisus spune, explicit, ca legile din Vechiul Testament, in totalitatea lor, nu se mai aplica.

Citat:

Si care ar fi acele neamuri, ma rog?

LapetiteMoc 25.06.2011 22:47:20

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 372118)
?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ???????????

Iarta-l, Yasmina , ca nu stie ce spune ! :5::106:

beliver 25.06.2011 23:06:34

Vrei sa te intorci acasa?Ce mai astepti?Apocalipsa....?Doamne ajuta!

guardian knight 25.06.2011 23:09:50

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 371744)
Sute de bucureșteni, în mare parte pensionari, au stat încă de joi noapte (23 spre 24 iunie 2011) la coadă pentru a prinde promoțiile ( ZAHAR si ULEI )unui supermarket din cartierul Rahova, din Capitală.

http://www.antena3.ro/romania/bucure...ii-129043.html

Daca deschizi linkul, pe langa articolul complet ai si niste filmulete cu adevarata fata a Romaniei de azi!

Niste bosorogi, nostalgici comunisti, carora le face placere sa isi reaminteasca tineretea traita pe la cozi !!!

LapetiteMoc 25.06.2011 23:14:18

trist

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 372137)
Niste bosorogi, nostalgici comunisti, carora le face placere sa isi reaminteasca tineretea traita pe la cozi !!!

Ce trist ca va permiteti sa judecati suferintele si neputintele semenilor vostri ! Sa va ocroteasca Domnul cu Mila Lui, nu cu rodul cuvintelor voastre! ("Adevarat va spun ca pentru orice cuvant rostit oamenii vor da socoteala in ziua judecatii.")

konijiro 25.06.2011 23:18:27

Citat:

Sau poate niste oameni pentru care diferenta de 1 leu la kilul de zahar chiar conteaza, mai ales in zilele de dinainte de pensie?
Mama, cata empatie si intelegere crestine emani, stai sa deschid geamul...

LittleSparrow 25.06.2011 23:24:51

Este și sărăcie și suferință în țara asta.

IonelS 26.06.2011 09:13:55

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 372118)
?????????????????

Culmea tupeului fariseic !

Iti permiti luxul sa indepartezi o romancuta de tara ei natala s ai pretentii orientale la scuze crestine !?
Unde te crezi, in harem vorbind cu eunucii ?
Sa-ti fie rusine ! Ceea ce faci tu este un pacat incomensurabil ! Esti Dumnezeu si eu nu stiu ?

Yasmina 26.06.2011 09:33:58

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 372116)

Mai omule,prima regula aici pe forum este sa nu jignesti pe nimeni;daca nu exista aptitudini de comunicare ar fi mai bine sa ne abtinem de a scrie pe forumuri-adica pe intelesul tau,daca nu ai argumente nu ma jigni gratuit si-ti permite sa faci asocieri de prost gust cu privire la persoana mea!

Daca iti vei mai permite sa debitezi idiotenii care privesc persoana mea am sa te raportez ADMINULUI!!!

Yasmina 26.06.2011 10:07:55

Despre mine!

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 372196)
Culmea tupeului fariseic !

Iti permiti luxul sa indepartezi o romancuta de tara ei natala s ai pretentii orientale la scuze crestine !?
Unde te crezi, in harem vorbind cu eunucii ?
Sa-ti fie rusine ! Ceea ce faci tu este un pacat incomensurabil ! Esti Dumnezeu si eu nu stiu ?

Intr-adevar,ma numesc Fatoush Yasmina(familia sotului nu i-a fost pe plac numele meu Carmina si ei mi-au schimbat numele in Yasmina) si m-am casatorit cu un stomatolog arab,care mai are 3 neveste,una dintre ele tot romanca,din Botosani...El a facut facultatea in Romania,la Timisoara si vrea sa se intoarca sa deschida un cabinet in Bucuresti,insa mie imi repugna ideea si nu as vrea sa ma intorc sa port haine musulmane la mine in tara,imi este jena de cunoscuti,prieteni...aici in desert"by the ocean" nu ma cunoaste nimeni...

In urma casatoriei mi-am schimbat religia,am trecut la musulmani dar numai formal iar copiii sunt musulmani si ei;nici nu i-am invatat romaneste ca nu am timp,muncesc prea mult in gospodarie si am grija si de celelalte sotii ale lui Edmir ca eu sunt cea mai mare ca varsta(ele sunt mai tinere).Chiar daca Edmir are 4 sotii(pana acum)aici nu se numeste harem ci familie,iar eunuci nu avem deoarece eu si celelalte femei mature din familie purtam de grija sotiilor tinere(cum am mai spus).

Cred ca am devenit un pic invidioasa pe femeile libere,din acest motiv nu vreau sa vb despre reintoarcerea in tara ca despre o posibilitate fericita!

Si ce daca m-am insotit cu un arab?Imi este interzis sa scriu pe forum?Sau am interzis eu altor femei sa se casatoreasca cu romani asa cum ziceti dvs?
Departe de mine asemenea intentii :)

LapetiteMoc 26.06.2011 10:39:35

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 372204)
Intr-adevar,ma numesc Fatoush Yasmina(familia sotului nu i-a fost pe plac numele meu Carmina si ei mi-au schimbat numele in Yasmina) si m-am casatorit cu un stomatolog arab,care mai are 3 neveste,una dintre ele tot romanca,din Botosani...El a facut facultatea in Romania,la Timisoara si vrea sa se intoarca sa deschida un cabinet in Bucuresti,insa mie imi repugna ideea si nu as vrea sa ma intorc sa port haine musulmane la mine in tara,imi este jena de cunoscuti,prieteni...aici in desert"by the ocean" nu ma cunoaste nimeni...

In urma casatoriei mi-am schimbat religia,am trecut la musulmani dar numai formal iar copiii sunt musulmani si ei;nici nu i-am invatat romaneste ca nu am timp,muncesc prea mult in gospodarie si am grija si de celelalte sotii ale lui Edmir ca eu sunt cea mai mare ca varsta(ele sunt mai tinere).Chiar daca Edmir are 4 sotii(pana acum)aici nu se numeste harem ci familie,iar eunuci nu avem deoarece eu si celelalte femei mature din familie purtam de grija sotiilor tinere(cum am mai spus).

Cred ca am devenit un pic invidioasa pe femeile libere,din acest motiv nu vreau sa vb despre reintoarcerea in tara ca despre o posibilitate fericita!

Si ce daca m-am insotit cu un arab?Imi este interzis sa scriu pe forum?Sau am interzis eu altor femei sa se casatoreasca cu romani asa cum ziceti dvs?
Departe de mine asemenea intentii :)

Sheherezada !!! :15:

Yasmina 26.06.2011 10:47:02

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 372208)
Sheherezada !!! :15:

Chiar ea,in carne si oase!

LapetiteMoc 26.06.2011 10:47:17

Laura, draga, dupa cum bine sublinia Yasmina, tu oscilezi intre Romania si Anglia. Asadar, ideea ca-ti lipsesc Bisericile si Manastirile din Romania, traditiile si ritualul credintei de la noi, nu sta in picioare. Daca oscilai intre Romania si Grecia, inca era mai coerent dorul tau, insa Anglia nu prea are legatura cu ceea ce sustii tu ca necesitate pentru tine. Decanteaza bine ce este in mintea ta, identifica bine ceea ce vrei si roaga-te Domnului sa obtii. Daca tu singura nu stii ce vrei, oare cum vei sti ce sa ceri si cum sa ceri de la Domnul ? Sau mai bine roaga-te sa aleaga Domnul calea: "Doamne, eu sunt o farama neputincioasa a creatiei Tale, ma las in mainile Tale Sfinte sa alegi cum stii mai bine pentru mine!"

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:38:09.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.