![]() |
Citat:
|
Sper sa se intruduca acele camere de luat vederi la absolut toate examenele (inclusiv cele pentru obtinerea unui post). Din pacate societatea este atat de corupta si de inventiva incat cred ca vor mai "transpira" subiecte catre anumiti candidati. Insa sper ca nu va mai fi coruptia in halul acesta.
In privinta promovarii bacalaureatului, multi incearca sa acuze sistemul de invatamant preuniversitar, mai precis profesorii, altii se abtin iar altii ii apara. Sigur ca sunt profesori care se duc la scoala si in timpul programului isi fac procese verbale pentru diferite activitati, sau fac aceste activitati, pentru a obtine punctaje pentru salarii de merit etc. Si impusca doi iepuri de-odata. Alti profesori se duc la catedra si dorm adica predau intr-un mod superficial sau cer elevilor sa conspecteze, pentru ca: 1.nu vor sa mai munceasca penru mizeria de salariu aruncata de catre guvernanti; 2.asta au facut o viata intreaga si le-a mers; 3.sunt incapabili sa predea sau 4.strategie pentru a atrage copii la meditatii in afara scolii ( acele meditatii sunt incluse de fapt, gratuit, in cadrul scolii -recuperare a materiei, pregatire olimpici ori pregatire examene). Un al treilea tip de profesori este cel care se duce, munceste ca robul pentru ca mai crede inca in principii si e cel mai prost dintre aceste tipuri de profesori. Subscriu parerii userului LaPetiteMoq (sper ca am retinut corect numele) ca daca elevi semi-analfabeti sau analfabeti au promovat liceul ba chiar si facultatea, primul lucru este din cauza celor de sus care impuneau profesorilor sa ii promoveze pe x y si z in functie de pile si bani, sau pentru prestigiul scolii ( sa dea bine pe hartie...parca suna a planuri ceausiste). In cazul facultatilor de stat inversandu-se numarul locurilor cu taxa, sigur ca acestea urmareau sa obtina profit cat mai mare prin atragerea si mentinerea unui numar cat mai mare de studenti, pentru ca... trebuiau sa-si auto-subventioneze o parte din buget. Probabil mai sunt si alte cauze ( mentalitatea, etc), insa nu vreau sa va mai retin cu lucruri insignifiante. Dumnezeu sa ne lumineze mintile.Amin! |
Citat:
Dar sub 20 milioane nu cred ca iau, in conditiile in care au, cate ore pe saptamana? Si depinde ce loc ocupa in "foondchain" -ul conducerii universitatii. Si depinde cate locuri are facultatea respectiva la "stat" si cate "cu plata". Acum 20 ani, erau ceva de genul > 60 la "stat" si 15-30 cu plata. Acum sunt 15 "la stat" si restul (cate incape si se gasesc amatori) cu plata. In conditiile in care Universitatile de Stat primesc bani si de la buget, cu siguranta mult peste nevoile scolarizarii celor 15 locuri. Unde se duc banii, nu e greu de ghicit. Macar la cele particulare este oarecum vizibil: cladiri noi, proprietate, de milioane de euro ridicate pe terenuri de sute de mii de euro. Foarte bine ca te-ai reprofilat, si eu am facut la fel. P.S. Prefer fedora :) |
Citat:
Cum zicea cineva, sunt metode "lowtech" de evitare. Una prin faptul ca nu au sunet. A doua, sunt metode "high-tech" pentru care ar trebui cheltuiti cateva milioane de euro pentru a fi neutralizate. De ex. binecunoscuta casca invizibila, cu magnet pe timpan, care nu aveti idee cat de folosita si vanduta este. |
Citat:
Locurile la taxa sunt esentiale pentru o facultate de stat. Intradevar primesc bani de la buget, dar nu suficienti. |
Citat:
2. Esti sigur ca acopera STRICT cheltuielile cu cele 15 locuri/profil fara plata? Eu cred ca sunt cu MULT mai mari, ca sa nu mai vorbim ca la suma in cauza se adauga chiria cladirilor, plata utilitatile, etc. care sunt si ele o forma de finantare, de care alte facultati nu au parte. |
Tu esti absolvent de Spiru sa inteleg.
|
Citat:
|
Citat:
Iar munca de cercetare necesita cam 10 ore zilnic. Asadar nu in nr. de ore efectiv la catedra se cuantifica munca unui profesor, ci in nr. de ore necesar pregatirii acelei ore de la catedra. |
Citat:
Profesorul in cauza este sef de catedra sau asistent? De cati ani era in Universitate? Cate locuri "la stat" are Univesitatea fata de "particular" la profilul tau de ex.? Munca de cercetare, 10 ore zilnic..sa fim seriosi. Cand mai are timp sa predea? Nici un profesor nu are mai mult de 25-30 ore pe saptamana pentru care e platit cu salariul de baza si ce e in plus sunt platite ore suplimentare, daca nu cumva o fi vreun patriot. Poate cercetarea o face din pasiune, nu cred ca e platit pentru asa ceva, nu cu 15 mil pt 50 ore cercetare pe saptamana si 25-30 predat. |
Citat:
Cum crezi ca le stii tu pe toate, bobocule !!! Un asistent nu poate coordona lucrari de disertatie etc. Din acest mic detaliu se intelege ca nu cunosti sistemul din interiosr, insa iti permiti sa judeci munca altora. Paguboasa mentalitate sa crezi ca toata lumea se pricepe la politica, fotbal si invatamant, nu-i asa ? |
Citat:
Depinde de profil, sa nu crezi ca un asistent nu s-ar pricepe sa faca asta. De ex. stiu pe cineva care si-a facut o lucrare singur, seful de catedra fiind 90% depasit de subiectul lucrarii.. :) Cu ce a contribuit el? Pai scrie oleaca mai asa, mai pune un capitol cam asa, cuprinsul sa fie asa, etc. Cum de a avut subiectul respectiv? Si l-a ales singur, din afara listei facute de profesor, avea o pozitie mai privilegiata :) Asadar nu te grabi cu concluziile. Si tot nu m-ai lamurit cu alte aspecte, de ex. nr. de locuri stat/particular la profilul respectiv (care este mai exact), cum munceste omul ala 80 ore pe saptamana si daca ii cere facultatea cele 10 ore de cercetare pe zi si e platit suplimentar pentru ele. |
Citat:
Din punct de vedere legal, un asistent nu poate coordona lucrari. Doar un conferentiar sau un profesor. In rest, discutia pur si simplu nu are rost pentru ca fiecare vorbeste din directie opusa : unul din interiorul sistemului, celalalt din exterior. |
Citat:
Citat:
Ce pacat ca atitudinea asta nu tine loc de adevar.. |
Citat:
P. S. Off-topic: da, fedora e mareata. Ca majoritatea distributiilor red-hat-based. :) Pe ubuntu il folosesc din comoditate, uneori, live. Eu il consider un fel de windows-derivat-din-debian, cu o prima hiba majora: parola de user e aceasi cu cea de root. Favoritele mele: debian, gentoo, centos. |
Citat:
|
Citat:
Acestea sunt consecinte ale faptului ca tineretul nostru este bolnav sufleteste. Nu are repere duhovnicesti, nu stie incotro sa meraga si cum. De aici dezinteresul, violenta etc Daca am fi mai atenti cu copilasii din jurul nostru! |
Citat:
|
Citat:
Nici nu am afirmat ca cine ajunge intr-o Universitate automat o duce bine, ci sunt niste bani (nu putini!) care iau niste cai care sfideaza impresia unora despre austeritatea generala din invatamant. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
In schimb, in cazul tezei de doctorat, este obligatoriu sa fie un profesor universitar cel ce te coordoneaza, conform legii. Citez: 'D. Conducătorul de doctorat Art. 166. — (1) Pot fi conducători de doctorat persoanele care au obținut dreptul de conducere de doctorat înaintea intrării în vigoare a prezentei legi, precum și persoanele care au obținut atestatul de abilitare, având cel puțin funcția de lector/șef de lucrări, respectiv de cercetător științific gradul III. (2) Calitatea de conducător de doctorat este acordată prin ordin al ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului, la propunerea CNATDCU de acordare a atestatului de abilitare, în conformitate cu standardele și procedurile elaborate de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. Aceste standarde se stabilesc pe baza unor criterii de evaluare relevante la nivel internațional, propuse de CNATDCU și aprobate prin ordin al ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului. Standardele minimale de acceptare de către CNATDCU a dosarului pentru obținerea atestatului de abilitare nu depind de funcția didactică sau de gradul profesional și sunt identice cu standardele de acordare a titlului de profesor universitar.' |
Cel putin functia de sef de lucrari zice acolo. Sef de lucrari nu inseamna profesor universitar.
|
Acum e generatia ''goagal''.Oare ce generatie va mai urma?Cat se mai modernizeaza lumea asta?Eu as zice ca mai bine e generatia ''figuri''.
Iertati-ma |
Citat:
Invitat al emisiunii a fost printre altii si ministrul Invatamantului. Acesta a fost intrebat cum se face, ca s-a predat religia in scoli timp de 20 ani, iar elevii nu respecta porunca "Nu fura!" copiind la examene? Raspunsul dat de domnul ministru a fost, ca religia ca obiect de invatamant este optionala, intrucat nu da elevilor raspuns la toate intrebarile lor. Stau acum si ma intreb ce asteptari are domnul ministru de la orele de religie? Cam ce raspuns la intrebarile elevilor ar trebui sa dea putina religie invatata in scoala, ca sa satisfaca curiozitatea elevilor? Prin comparatie: cam cat de mult ne satisface un aparat de aer conditionat, daca noi ne rezumam doar la a citi instructiunile, fara a-l pune in functiune?!? In ce masura ne bucura cea mai noua masina scoasa pe piata, daca noi nu o vedem?!? Religia, ca materie de studiu in clasa, este doar informativa. La aceste informatii se adauga practica noastra de ani si ani de zile. Urmand "informatiile" primite la orele de religie, in timp vom vedea ca primim raspuns la intrebarile noastre si chiar mai mult, unii mai pusi pe treaba, ajungand sa Il vada pe Dumnezeu. Dar a nega importanta religiei in educatia copilului, este grav, in primul rand pentru ca i se rapesc acestuia cunostintele incepatoare de religie in ceea ce priveste motivul existenta lui pe pamant, relatia lui cu Dumnezeu, si modul normal de comportament in societate, alaturi de semeni, sau de aproapele cum spunem in credinta noastra. Acesti copii vor crede ca totul, inclusiv furtul la examene este permis si folositor. Religie inseamna pentru elev in primul rand o buna educatie primita in familie si la scoala. Daca familia fura, caci acum e moda acumularilor necinstite, atunci de unde sa invete copilul ca nu e bine sa furi? De la familie nu, de la scoala nu, atunci de unde? Si in conditiile acestea la ce sa ne putem astepta pe viitor? Consider ca a fost un bun semnal de alarma acest bac, demn de luat in seama. |
Citat:
|
Citat:
E generatia "hi5", "facebook", "da-mi add pe mess".. |
Citat:
Din cate stiu eu, coordonatori pot fi de la lectori in sus, mi se pare ca pot fi si asistenti, dar trebuie aprobare speciala... Stiu asta pentru ca mi-am dat licenta cu un proaspat lector, care s-a implicat si m-a sprijinit cu informatii, carti, bibliografie, sprijin moral ; la disertatie am preferat un prof. univ., sa ma lase in banii mei; am zis mersi ca macar mi-a citit lucrarea, desi nu cu foarte multa atentie, dar am avut colegi carora profesorii nici macar nu au avut cand sa le citeasca... In general, se stie foarte bine cine are timp si disponibilitate sa se implice si cine nu, deci studentul alege in cunostinta de cauza. |
Nu stiu de ce va plangeti atata de nivelul tineretului roman, unii din creationistii ce-si duc veacul p-aici se aseamana destul de mult cu ei. O doamna vorbea pe la inceput despre un elev care zicea ca n-are nevoie de facultati pentru a intoarce banii cu lopata. Asa face si creationistul: el n-are nevoie de studii superioare pentru a intra in dezbateri legate de biologie, paleontologie sau evolutionism, e de ajuns sa citeasca 2-3 aberatii pe sfaturiortodoxe.ro si gata, combaterea evolutionismului devine floare la ureche.
Si-n plus, sunt curios cum s-ar fi descurcat initiatorul topicului la proba de limba romana. |
Acelasi lucru poti sa-l spui si despre evolutionisti, chit ca fac pe savantii si ii dau ca stiinta a facut a dres si a explicat, ca religia e asa si pe dincolo, nu fac decat sa citeze ca papagalii de pe site -urile de educatie "materialist-stiintifica", ei in sine necunoscand efectiv nici macar 1% din lucrurile la care fac trimitere.
Oricum, topicul este despre altceva, frustrarile astea ateiste puteai sa le manifesti pe topicurile dedicate pentru asa ceva. |
Citat:
|
Citat:
Dar sa nu generalizam.. |
Elevii ca elevii, dar profesorii??
Dezastru la titularizare: Mii de profesori au dezertat, zeci au fost prinsi copiind http://www.ziare.com/scoala/titulari...opiind-1107312 |
Citat:
O perla mi-a ramas in minte pentru ca m-a socat din partea unui absolvent de Litere. Aveau de argumentat apartenenta la clasicism si romantism, totodata, a nuvelei istorice "Alexandru Laspusneanul" (C. Negruzzi). Intr-o teza (din Maramures) am citit: "Actiunea se petrece pe malul Nilului dupa al doilea razboi mondial." :39: |
Citat:
probabil ca i-a intimidat Funeriu ;) |
haz de necaz
|
Ganduri din Bucuresti
Daca oamenii nu isi vor staqpani nervii si vor izbucni la orice mica problema, vom deveni un popor bolnav de nervi.
Am exagerat, evident. Constat insa, ca oamenii, cel putin in Bucuresti, nu numai ca rabufnesc f repede, indiferent de motiv, dar mai sunt si mandri de acest lucru. Ma uit la apa, care se scurge din aparatele de climatizare: din unele mai mari curge apa suvoi. Alaturi plantele si iarba se usuca din lipsa de apa. Oare nu s-ar putea valorifica aceasta apa CURATA, provenita din condens? Ne plangem de lipsa de bani, dar nu folosim resursele gratis, care se ofera. Am constatat si un lucru bun: stropitoarele, care uda soselele supraincalzite. Ingenios de simplu! Si ploaia, care a spalat strazile! Multumim, Doamne! Un mare minus: curatenia lasa de dorit in spatiile comune. De ce, dragi concetateni? Oare nu treceti si voi prin gangurile cu miros de WC? Ma gandesc ce de bani s-ar putea castiga din facutul curateniei, ca someri sunt din belsug. |
Citat:
Nicaieri in tara asta eu nu am vazut oameni atat de preocupati doar de propriile nevoi, ca in Bucuresti.(desigur exista si exceptii dar insesizabile pentru ca procentul lor este f. mic) Probabil ca tocmai acest lucru ii face asa cum sunt.. |
Citat:
|
Citat:
Cred ca sunt in mare parte numai clisee!!! |
Citat:
"Ce te falesti intru rautate puternice?" In Bucuresti viata este foarte grea ,e multa agitatie si oamenii sunt stresati. Lipsurile ii streseaza si mai mult. Evident , nu e un motiv pentru astfel de manifestari. In Occident e un alt nivel de trai si exista o educatie civica care se face din familie si scoala. Ca sa fie curat in Bucuresti ar trebui sa fie bani pentru curatenie . Sunt foarte multi oameni fara adapost ,care traiesc la marginea societatii si acestia fac multa mizerie Eu cred ca macar atat ar trebui sa facem si noi ,sa ne civilizam. La mine la bloc este multa verdeata. Vin elevi (e o scoala peste drum) si mananca seminte . Cand trec le spun,dar nu inteleg. I-am mai luat si peste picior ,ca nu se mai civilizeaza, dar degeaba. I-am mai si gonit dar m-am linistit ,ma gandeam ca imi zgarie masina. Daca in scoli s-ar face campanii de adunare a gunoaielor cred ca nici ei nu s-ar mai purta asa. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:14:57. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.