Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Fetele cuminti nu mai sunt la moda? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13666)

Raoul 01.03.2012 00:35:57

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 432493)
Astepti ce, geniule?
Sa te ia de barbat, cu acte in regula?

Pai si de ce te-ar lua daca alea 7-8 luni n-ai facut altceva decat sa..astepti, alternativa la asteptat care o ai in cap fiind chiar si mai jalnica decat ateptatul?

Poti fii mai explicit te rog?

AlinB 01.03.2012 00:41:36

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 432516)
Poti fii mai explicit te rog?

Pui problema foaarte gresit.
Ce astepti tu de fapt de la o fata?

Yasmina 01.03.2012 00:46:46

" Altfel n-ai spune ca nu exista "nepotrivire sexuala". Exista din pacate si produce mari suferinte.".........

Scuzati,despre ce anume vb si cum se manifesta aceasta afectiune?

Chiar credeti in siretlicuri din astea masculine?
Culmea este ca desi se "potrivesc sexual","potriveala"se tot consuma la nesfarsit si casatoria este tot departe asa cum era si la inceput.Paradoxul este ca cei care cauta potrivire sexuala si o si testeaza tot nu se casatoresc(ca si in alte experiente de laborator,"cercetarile" iti rapesc ani buni...)

Raoul 01.03.2012 01:24:50

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 432520)
Pui problema foaarte gresit.
Ce astepti tu de fapt de la o fata?

Pai sora noastra a zis ca toti baietii pe care i-a intrebat daca ar astepta un an o dupa o fata fara ca macar sa o sarute au spus ca nu. Si am spus ca si mie mi se pare exagerat un an. Caci daca astepti si in luna a 10-a sau a 11-a iti da papucii? Nu am spus ca am neaparat asteptari mari,dar nu vad ce e asa rau in sarut de ar trebui sa astept un an.

stefan florin 01.03.2012 09:35:32

Citat:

În prealabil postat de JustNicol (Post 432432)
Referitor la cele de sus, ce mi-a spus un tip, cel de care am vorbit eu mai sus. Ca femeia trebuie sa te si atraga, ca doar nu te bagi in pat doar cu sufletul....Si mi-a mai spus ca nu stai acum sa te uitit la ceas sa te uitit cand au trecut minutele ca sa vina ziua cand poti sa te culci cu ea si ca el la inceput nu ar putea sa tina toate zilele din saptamana.....
Fiecare cu cel doare.
Am intrebat baietii daca ar putea sa stea fara sa sarute o fata timp de un an si mai toti mi-au raspuns ca nu ar putea sa astepte asa mult fara sa o sarute.....
Deci e mai importanta placerea trecatoare decat o iubire de durata pt generatiile din ziua de azi
Vrem sa le facem pe toate repede si fara un rezultat de durata. De aceea toate iubirile/indragosteile patimase se sting repede si au finaluri urate, ................

senorita te inseli. Ce poate fi mai frumos in dragoste decat o sarutare in care partenerul isi pune toata iubirea ce o poarta in acel sarut. Vad ca faci o mare confuzie intre sarut si a face sex cu cineva. E o mare diferenta. Doamne ajuta!

Profetul de carton 01.03.2012 11:50:12

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 432434)
Hai ca sarutul nu cred ca e chiar asa grav. Adica nici sa nu exageram...

daca nu este practicat cu sotia este extrem de grav! este un pacat, se incadreaza in categoria "necuratie".

Mia Mia 01.03.2012 13:29:58

Prin " fete cuminti" am vrut sa spun fete care merg la biserica, se imbraca cuviincios, nu merg prin cluburi, nu injura, nu beau etc , lucruri care tin de moralitate, educatie; cat despre "moda" m-am referit daca mai sunt la cautare aceste fete " mai de moda veche", avand in vedere tendintele societatii de azi

Profetul de carton 01.03.2012 13:38:43

Citat:

În prealabil postat de Mia Mia (Post 432643)
Prin " fete cuminti" am vrut sa spun fete care merg la biserica, se imbraca cuviincios, nu merg prin cluburi, nu injura, nu beau etc , lucruri care tin de moralitate, educatie; cat despre "moda" m-am referit daca mai sunt la cautare aceste fete " mai de moda veche", avand in vedere tendintele societatii de azi

sunt si astfel de fete, destul de multe.

JustNicol 01.03.2012 21:58:14

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 432566)
senorita te inseli. Ce poate fi mai frumos in dragoste decat o sarutare in care partenerul isi pune toata iubirea ce o poarta in acel sarut. Vad ca faci o mare confuzie intre sarut si a face sex cu cineva. E o mare diferenta. Doamne ajuta!

Pai pacatul intra prin placere....Era o conferinta de-a lui Parintele Teofil Paraian care vorbea despre relatia de prietenie intre un baiat si o fata si spunea ca e pacat ca tinerii sa se sarute, caci atunci cand ei se cunosc trebuie sa fie intre ei Iisus Hristos.....De la un sarut se poate ajunge la multe, cat de tare te-ai crede, e mai bine sa eviti ispitele decat sa te arunci in ele si sa nu faci fata.....:)

JustNicol 01.03.2012 22:00:31

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 432606)
daca nu este practicat cu sotia este extrem de grav! este un pacat, se incadreaza in categoria "necuratie".

Sunt de acord cu dvs, aveti mare dreptate!

JustNicol 01.03.2012 22:05:46

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 432531)
Pai sora noastra a zis ca toti baietii pe care i-a intrebat daca ar astepta un an o dupa o fata fara ca macar sa o sarute au spus ca nu. Si am spus ca si mie mi se pare exagerat un an. Caci daca astepti si in luna a 10-a sau a 11-a iti da papucii? Nu am spus ca am neaparat asteptari mari,dar nu vad ce e asa rau in sarut de ar trebui sa astept un an.

Si daca te-ar parasi ti-ar parea rau pt faptul ca nu te-ai sarutat cu ea sau ti-ar parea rau pentru altceva! Lasa ca ai timp toata viata sa te saruti cu viitoarea ta sotia, chiar nu inteleg de ce e asa de important sa te saruti la inceput, sau ti-e frica ca nu o sa simit pasiune la maxim....Ceea ce incepe cu foc si pasiune la inceput se termina repede, sa tii minte!

AlinB 02.03.2012 01:30:25

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 432531)

Cu alte cuvinte, logica ta este ca macar cu atat sa te alegi daca tot n-ai fost in stare sa intretii o relatie serioasa..

Scuze, asta e logica de pierzator.

Raoul 02.03.2012 02:27:51

Citat:

În prealabil postat de JustNicol (Post 432730)
Si daca te-ar parasi ti-ar parea rau pt faptul ca nu te-ai sarutat cu ea sau ti-ar parea rau pentru altceva! Lasa ca ai timp toata viata sa te saruti cu viitoarea ta sotia, chiar nu inteleg de ce e asa de important sa te saruti la inceput, sau ti-e frica ca nu o sa simit pasiune la maxim....Ceea ce incepe cu foc si pasiune la inceput se termina repede, sa tii minte!

Daca m-ar parasi poate nu ar fi o problema,dar daca 5 ar face la fel,ce as ajunge? As pierde ani din viata! Si nu am spus neaparat de la inceput,dar nici 1 an de zile,a aiurea,nu stiu cum sa zic. Ai dreptate si tu ca ceea ce incepe cu foc se termina repede dar nu ma refeream chiar la asta. Mereu cautati extremele mesajelor,ori eu nu asta vroiam sa transmit... Iertare.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 432777)
Cu alte cuvinte, logica ta este ca macar cu atat sa te alegi daca tot n-ai fost in stare sa intretii o relatie serioasa..

Scuze, asta e logica de pierzator.

Nu ai inteles nimic. Nici nu ma asteptam sa o faci.

Profetul de carton 02.03.2012 08:15:49

Citat:

În prealabil postat de JustNicol (Post 432727)
Sunt de acord cu dvs, aveti mare dreptate!

si cat este de neigienic, poti lua helicobacter pylori

Laura19 02.03.2012 08:45:58

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 432790)
si cat este de neigienic, poti lua helicobacter pylori

Sau mononucleoza (boala sarutului)

stefan florin 02.03.2012 09:23:31

Citat:

În prealabil postat de JustNicol (Post 432726)
Pai pacatul intra prin placere....Era o conferinta de-a lui Parintele Teofil Paraian care vorbea despre relatia de prietenie intre un baiat si o fata si spunea ca e pacat ca tinerii sa se sarute, caci atunci cand ei se cunosc trebuie sa fie intre ei Iisus Hristos.....De la un sarut se poate ajunge la multe, cat de tare te-ai crede, e mai bine sa eviti ispitele decat sa te arunci in ele si sa nu faci fata.....:)

si parintele pe ce se bazeaza cand spune ca este pacat ca 2 tineri sa se sarute? El de unde stie? Scriptura nu zice una ca asta.Parca parintele Nicodim Mandita zicea ca e pacat si atunci cand 2 tineri stau pe o banca in parc singuri. Nu vi se par lucruri exagerate? De cand sarutul intra la categoria desfranare? Si daca un baiat saruta o fata dupa 1 an de zile, nu mai este pacat? Daca 2 tineri se iubesc sincer si au frica de Dumnezeu nu v-a intra nici un pacat in relatia lor prin sarutare, vor stii cand sa se opreasca. Bunul Dumnezeu v-a veghea asupra lor. Doamne ajuta!

Profetul de carton 02.03.2012 09:31:19

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 432793)
Daca 2 tineri se iubesc sincer si au frica de Dumnezeu nu v-a intra nici un pacat in relatia lor prin sarutare, vor stii cand sa se opreasca. Bunul Dumnezeu v-a veghea asupra lor.

Pai da, ei nu trebuie decat sa se sarute, ca in rest are grija Domnul de toate, si nu vor pacatui, asta e sigur...

Profetul de carton 02.03.2012 09:32:37

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 432793)
Parca parintele Nicodim Mandita zicea ca e pacat si atunci cand 2 tineri stau pe o banca in parc singuri.

depinde ce fac acei tineri, daca doar stau pe banca, in ce consta pacatul???

stefan florin 02.03.2012 09:38:30

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 432797)
depinde ce fac acei tineri, daca doar stau pe banca, in ce consta pacatul???

prin faptul ca stau singuri pe banca in parc si sunt nesupravegheati de nici un parinte . Asta am citit in cartea "Cele 24 de vami ale vazduhului", vol 1. Doamne ajuta!

stefan florin 02.03.2012 09:40:20

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 432795)
Pai da, ei nu trebuie decat sa se sarute, ca in rest are grija Domnul de toate, si nu vor pacatui, asta e sigur...

Depinde cu ce scop saruta baiatul pe fata nu? Nu toti tinerii se ghideaza dupa instintul animalic

Profetul de carton 02.03.2012 09:45:06

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 432801)
prin faptul ca stau singuri pe banca in parc si sunt nesupravegheati de nici un parinte . Asta am citit in cartea "Cele 24 de vami ale vazduhului", vol 1. Doamne ajuta!

la 20 de ani, mai trebuie supravegheati cand sunt prin parc? daca stau pe banca si discuta, asta nu e un pacat.

stefan florin 02.03.2012 09:48:03

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 432804)
la 20 de ani, mai trebuie supravegheati cand sunt prin parc? daca stau pe banca si discuta, asta nu e un pacat.

eu sunt de acord cu tine. Eu am exprimat doar opinia parintelui Mandita care este una aberanta, cum l-a fel de aberanta este si ideea ca sarutul este pacat

Profetul de carton 02.03.2012 09:53:18

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 432806)
eu sunt de acord cu tine. Eu am exprimat doar opinia parintelui Mandita care este una aberanta, cum l-a fel de aberanta este si ideea ca sarutul este pacat

adica o discutie in parc este tot una cu actul de a se saruta??? e diferenta de intimitate, nu credeti??

stefan florin 02.03.2012 09:58:16

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 432807)
adica o discutie in parc este tot una cu actul de a se saruta??? e diferenta de intimitate, nu credeti??

prietene citeste cu atentie mesajele mele anterioare. Mai intai am zis ca mi de pare absurda ideea ca sarutul este pacat, asa cum zice parintele Teofil Paraian. In schimb parintele Nicodim Mandita a mers si mai departe incat a zis ca e pacat si faptul ca 2 tineri stau pe o banca singuri in parc nesupravegheati (nu am zis ca s-ar saruta, ci doar discuta). Acum ai inteles?

Profetul de carton 02.03.2012 10:19:00

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 432809)
Acum ai inteles?

...............da !

JustNicol 02.03.2012 20:43:51

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 432803)
Depinde cu ce scop saruta baiatul pe fata nu? Nu toti tinerii se ghideaza dupa instintul animalic

Chiar crezi ca nu toti baietii se ghideaza dupa instinctul animalic? Toti oamenii au instincul asta animalic, deoarece sunt facuti din pacat. Oricum e mai bine sa incheiem subiectul asta cu sarutul, fiecare o sa-l traiasca pe propria piele, el stie cel mai bine ce simte si cum simte........

Yasmina 02.03.2012 20:58:42

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 432803)

Daca nu se ghideaza dupa instinctul animalic atunci poate sa stea linistit alaturi de ea fara sa initieze nici o apropiere fizica.Exista mai multe scopuri in a saruta pe cineva pe gura?
Din cate stiu buzele,limba-sunt incluse la zone erogene.

anna21 02.03.2012 21:24:10

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 432888)
Daca nu se ghideaza dupa instinctul animalic atunci poate sa stea linistit alaturi de ea fara sa initieze nici o apropiere fizica.Exista mai multe scopuri in a saruta pe cineva pe gura?

Si eu sunt de parere ca sarutul are mare incarcatura erotica.
Uriasa.
Exista curatie (feciorie) trupeasca si sufleteasca. Cea din urma este usor de pierdut. Fara a prinde chiar de veste...
Dar cum azi oamenii se mint ca iubirea in sine ii curata, este greu sa inteleaga ca sunt cuprinsi de patimi.

mela me 04.03.2012 00:05:42

Cunosc un cuplu ortodox care au fost prieteni o perioada destul de lunga de timp fara sa se sarute, singura atingere intre ei a fost ca se tineau de mana; a fost o prietenie frumoasa si curata pe parcursul careia au ajuns sa se cunoasca mai bine; acum sunt casatoriti de ceva ani , sunt fericiti , au si copilas, merg la Biserica in continuare si nu cred ca regreta ca nu s-au sarutat inainte de casatorie:)

stefan florin 04.03.2012 10:44:46

Citat:

În prealabil postat de JustNicol (Post 432885)
Chiar crezi ca nu toti baietii se ghideaza dupa instinctul animalic? Toti oamenii au instincul asta animalic, deoarece sunt facuti din pacat. Oricum e mai bine sa incheiem subiectul asta cu sarutul, fiecare o sa-l traiasca pe propria piele, el stie cel mai bine ce simte si cum simte........

asa o fi, dar TOTI oamenii au chipul lui Dumnezeu in ei, deci au ratiune si pot sa-si controleze instictele. Doamne ajuta!

stefan florin 04.03.2012 10:47:05

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 432888)

deci dupa tine sarutul este instinct animalic? Numeste-mi te rog un animal care-si saruta femela. Doamne ajuta!

AndruscaCIM 04.03.2012 13:25:00

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 433033)
deci dupa tine sarutul este instinct animalic? Numeste-mi te rog un animal care-si saruta femela. Doamne ajuta!

hahaha.....tare!

Profetul de carton 04.03.2012 13:28:26

Citat:

o pasare: porumbelul

Mihailc 04.03.2012 16:13:56

Oare respirația nu e potențial păcătoasă, că și aerul e plin de ispite olfactive (stimuli erogeni chiar) care pot avaria fecioria sufletească ?

ioan cezar 06.03.2012 01:40:54

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 433071)
Oare respirația nu e potențial păcătoasă, că și aerul e plin de ispite olfactive (stimuli erogeni chiar) care pot avaria fecioria sufletească ?

Dar privirea? Auzul? In genere toate simturile, ca porti de intrare a stimulilor...
Conteaza insa prelucrarea stimulilor.
La fluturi si alte nevertebrate prelucrarea serveste in mare masura instinctului reproducerii. Similar la om, atunci cand controlul comportamentului e regizat in sistemul limbic si paleocortex. Neocortexul, insa, in masura in care detine un oarecare control in lobii sai responsabili cu vointa, limbajul si judecata, poate face ca un stimul erogen sa fie respins, dupa cum se poate intampla si invers: un stimul prin natura lui neerogen (de pilda un morcov sau o cana) sa devina erogen.
Mare enigma creierul si ceea ce face schimburi de energie si informatie cu el...

AlinB 06.03.2012 17:20:21

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 432779)
Daca m-ar parasi poate nu ar fi o problema,dar daca 5 ar face la fel,ce as ajunge? As pierde ani din viata! Si nu am spus neaparat de la inceput,dar nici 1 an de zile,a aiurea,nu stiu cum sa zic. Ai dreptate si tu ca ceea ce incepe cu foc se termina repede dar nu ma refeream chiar la asta. Mereu cautati extremele mesajelor,ori eu nu asta vroiam sa transmit... Iertare.

Daca faci o alegere proasta sau nu stii ce sa faci cu alegerea care ai facut-o ai sa pierzi oricum.

Si da, te refereai exact la asta "daca stau duoa ea un an, macar sa-mi iasa si mie ceva" (fizic vorbind).

Yasmina 06.03.2012 18:42:39

Citat:

ce varsta ai?17,18,19?
ai sarutat o fata pe gura pana acum?nu ai simtit nimic"special"?
cat despre animale,sunt destule care se mangaie,saruta sau danseaza inainte de imperecheiere,nu am timp sa-ti fac un mic rezumat.

Yasmina 06.03.2012 19:01:03

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 433322)
Dar privirea? Auzul? In genere toate simturile, ca porti de intrare a stimulilor...
Conteaza insa prelucrarea stimulilor.
La fluturi si alte nevertebrate prelucrarea serveste in mare masura instinctului reproducerii. Similar la om, atunci cand controlul comportamentului e regizat in sistemul limbic si paleocortex. Neocortexul, insa, in masura in care detine un oarecare control in lobii sai responsabili cu vointa, limbajul si judecata, poate face ca un stimul erogen sa fie respins, dupa cum se poate intampla si invers: un stimul prin natura lui neerogen (de pilda un morcov sau o cana) sa devina erogen.
Mare enigma creierul si ceea ce face schimburi de energie si informatie cu el...

O persoana neinitiata in sex(feciorelnica)nu va avea cu ce sa decodeze acesti stimuli,nu exista un precedent al senzatiilor.Abia dupa stabilirea unei corespondente intre stimul si senzatie,va apare un pattern.
Sexologii spun ca,creierul este cea mai importanta zona erogena si au probabil dreptate.

florinbrasov0 06.03.2012 21:33:36

Citat:

În prealabil postat de Mia Mia (Post 393666)
Atunci cum ramane cu baietii care isi doresc sa intemeieze totusi o familie crestina in adevaratul sens al cuvantului? sau nu mai exista baieti care vor fete cuminti...refuz sa cred asta; voi,cei mai cu experienta de viata ce credeti?

Cine se aseamana, se aduna. Exista,baieti care vor fete cuminti. Doar trebuie sa ai rabdare pana gasesti unul si bun. :)

stefan florin 07.03.2012 09:42:57

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 433461)
ce varsta ai?17,18,19?
ai sarutat o fata pe gura pana acum?nu ai simtit nimic"special"?
cat despre animale,sunt destule care se mangaie,saruta sau danseaza inainte de imperecheiere,nu am timp sa-ti fac un mic rezumat.

doamna am 34 ani. Eu nu am zis ca sarutul nu e nimic special. Intr-un mesaj anterior am zis ca partenerul isi pune toata dragostea in sarutul daruit partenerei. Eu consider aberanta ideea ca 2 tineri care au o relatie sa nu se sarute timp de 1 an de zile pe motiv ca sarutul=pacat. Ce, dupa 1 an de zile e dezlegare la sarutari?

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:04:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.