Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ignorati sectantii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14346)

Illuminatu 18.07.2012 11:03:54

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459454)
Nu e nevoie să vă mai întrebați. Când o editură se prezintă publicului cu un stand de cărți, oferă tot ce are mai reprezentativ. În speță, Editura "Viață și sănătate" oferă și cărți de sănătate și cărți de Viață. Cu "V" mare. De la...:67:

Pana nu demult, traiau in Copsa Mica, jud.Sibiu, 2 frati sectari sambetisti, nascuti in familii de sectari, nutritionati sambeteste de mici copii.
Nu au mai apucat varsta pensionarii, saracii: unul a murit de cancer la plamani si celalalt tot de un tip de cancer, nu-mi aduc acum aminte.

Daca va propovaduiti dogma mincinoasa pe spatele unor asa-zise practici (pseudo)medicale, nu sunteti decat niste amarati de agenti de vanzari de iluzii.

Illuminatu 18.07.2012 11:05:40

Citat:

În prealabil postat de sad story (Post 459507)
Gadea, de la Antena 3 e adventist, fost pastor, dupa spusele presedintelui suspendat, Basescu.

Despre Boc s-a spus ca ar fi penticostal, lucru infirmat de acesta.

Dar Sorin Apostu, fostul primar de Cluj este, cu siguranta, penticostal.

Illuminatu 18.07.2012 11:16:03

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459534)
Trebuie să admiteți că "răsfoitul" nu e totuna cu "cititul". Nici măcar cititul nu se compară cu studiatul. La un studiu atent descoperi lucruri deosebite ce nu le-ai observat la prima citire.
Așa că superficiala răsfoire conduce inevitabil la superficiala catalogare: "cărți eretice".

Dar dupa un rasfoit de inceput iti poti da seama daca merita cartea aceea sa fie citita sau nu.
Abia dupa ce am citit ca un spalacit pe creier "Tragedia veacurilor" mi-am dat seama ca trebuie sa fiu mult mai selectiv in privinta cartilor: cartea lui e.white - uitat pe veci sa-i fie numele - este extrem de plictisitoare, nu are nici macar o trasatura de carte duhovniceasca, de carte care sa se adreseze sufletului.
E o insiruire de fapte istorice, insa nefundamentate istoric si plina de frustrarile celui ce apartine fara voia sa libera unei secte neintegrate social, fundamentata pe o mentalitate de fronda, de rebeliune fata de societate, istorie si, nu in cele din urma, de bunul-simt elementar al comuniunii cu ceilalti oameni.

osutafaraunu 18.07.2012 11:16:19

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 459535)
Pana nu demult, traiau in Copsa Mica, jud.Sibiu, 2 frati sectari sambetisti, nascuti in familii de sectari, nutritionati sambeteste de mici copii.
Nu au mai apucat varsta pensionarii, saracii: unul a murit de cancer la plamani si celalalt tot de un tip de cancer, nu-mi aduc acum aminte.

Daca va propovaduiti dogma mincinoasa pe spatele unor asa-zise practici (pseudo)medicale, nu sunteti decat niste amarati de agenti de vanzari de iluzii.

1. Ca remarcă generală: Copșa Mică era "până nu de mult" cel mai poluat oraș din Europa cu incidența foarte mare a cancerelor pulmonare (printre altele).
  2. Ca remarcă personală: nu mai fă afirmații fără acoperire! Cum se numeau cei doi frați morți de cancer de plămâni "nu de mult" și vegetarieni de mici copii?
  3. Minciuna este încălcare a poruncii lui Dumnezeu.
"Iar partea celor fricoși și necredincioși și spurcați și ucigași și desfrânați și fermecători și închinători de idoli și a tuturor celor mincinoși este în iezerul care arde, cu foc și cu pucioasă, care este moartea a doua." (Apoc. 21,8 - versiunea ortodoxă)

Illuminatu 18.07.2012 11:25:09

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459538)
  1. Ca remarcă generală: Copșa Mică era "până nu de mult" cel mai poluat oraș din Europa cu incidența foarte mare a cancerelor pulmonare (printre altele).
  2. Ca remarcă personală: nu mai fă afirmații fără acoperire! Cum se numeau cei doi frați morți de cancer de plămâni "nu de mult" și vegetarieni de mici copii.
  3. Minciuna este încălcare a poruncii lui Dumnezeu.

1.Dar cei 2 frati nu trebuiau sa traiasca mai mult decat "pacatosii" din Copsa Mica? Aici apare dilema.
2.Numele lor nu ti-l pot spune, dar daca dai tu niste telefoane cu siguranta le vei afla. Nu prea sunt multi sectari sambetisti in Copsa Mica.
3.Perfect de acord cu tine. Perfect valabila si in cazul tau, agent de vanzari 666.

bluester 18.07.2012 11:30:59

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459534)
Trebuie să admiteți că "răsfoitul" nu e totuna cu "cititul". Nici măcar cititul nu se compară cu studiatul. La un studiu atent descoperi lucruri deosebite ce nu le-ai observat la prima citire.
Așa că superficiala răsfoire conduce inevitabil la superficiala catalogare: "cărți eretice".

da , este adevarat ca cititul nu este egal cu rasfoitul.
prima data , citeam cartile (cele eretice) , dupa care , treptat am inceput sa le rasfoiesc pentru ca nu mai aveam rabdare. Iar, in opinia mea, o carte este eretica atunci cand nu corespunde cu dogmele Bisericii (Ortodoxe).

osutafaraunu 18.07.2012 11:32:13

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 459539)
1.Dar cei 2 frati nu trebuiau sa traiasca mai mult decat "pacatosii" din Copsa Mica? Aici apare dilema.

Statistic da, însă la nivel personal sunt doi factori ce pot determina o moarte prematură prin cancer pulmonar: tarele genetice și poluarea.:58:

Citat:

2.Numele lor nu ti-l pot spune

De ce nu-mi poți spune? Cumva pentru că nu e adevărat? Ori nu le-ai reținut? Spune-mi atunci data când au murit. Dacă ai reținut că proveneau din familii adventiste (1) și că erau vegetarieni de mici copii (2) trebuie să cunoști aceste amănunte mai importante!

Citat:

, dar daca dai tu niste telefoane cu siguranta le vei afla. Nu prea sunt multi sectari sambetisti in Copsa Mica.

Cu atât mai ușor de depistat minciuna! Dă tu telefoanele, interesează-te de amănunte și revino cu date concrete. De data asta sunt decis să merg până la capăt cu devoalarea dezinformării.

osutafaraunu 18.07.2012 11:34:52

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 459542)
o carte este eretica atunci cand nu corespunde cu dogmele Bisericii (Ortodoxe).

În cazul acesta este o carte ne-ortodoxă. Ortodoxia nu este normă în acest Univers. Deasupra tuturor stă Dumnezeu!

bluester 18.07.2012 11:42:45

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459546)
În cazul acesta este o carte ne-ortodoxă. Ortodoxia nu este normă în acest Univers. Deasupra tuturor stă Dumnezeu!

Tinand cont ca Biserica Ortodoxa este majoritara in Romania (+Estul si Sud-Estul Europei) , cartile "ne-ortodoxe" au fost ,sunt si vor fi considerate eretice.

osutafaraunu 18.07.2012 11:49:36

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 459549)
Tinand cont ca Biserica Ortodoxa este majoritara in Romania (+Estul si Sud-Estul Europei) , cartile "ne-ortodoxe" au fost ,sunt si vor fi considerate eretice.

Total irelevant! Cărțile Ellenei White au apărut în Statele Unite, unde Biserica Ortodoxă era minoritară, chiar mai minoritară decât adventismul în România.

DragosP 18.07.2012 11:51:39

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459546)

Oricât ai vrea tu să te îmbeți cu Bem-Bem, tot erezie se numește. Nu "ne-ortodoxă" ci "eretică". Cum din păcate sunteți și voi sectanții. Dumnezeu să vă ajute!

osutafaraunu 18.07.2012 11:54:11

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 459554)
Oricât ai vrea tu să te îmbeți cu Bem-Bem, tot erezie se numește. Nu "ne-ortodoxă" ci "eretică".

În cazul acesta se numește "eretică" doar din punctul de vedere al ortodoxiei. În ce privește restul Universului, rămâne cum am stabilit!:4:

bluester 18.07.2012 11:58:40

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459553)
Total irelevant! Cărțile Ellenei White au apărut în Statele Unite, unde Biserica Ortodoxă era minoritară, chiar mai minoritară decât adventismul în România.

m-am referit la tarile majoritar crestin ortodoxe !
Oricum , nu ma intereseaza SUA. O tara fara cultura si plina de prooroci mincinosi. Toate erezii satanice si sectele de acolo vin.

osutafaraunu 18.07.2012 12:02:33

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 459559)
m-am referit la tarile majoritar crestin ortodoxe !
Oricum , nu ma intereseaza SUA. O tara fara cultura si plina de prooroci mincinosi. Toate erezii satanice si sectele de acolo vin.

Crezi că țările majoritar creștin ortodoxe sunt ferite de erezii, prooroci mincinoși, incultură și secte satanice?

bluester 18.07.2012 12:04:33

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459556)
În cazul acesta se numește "eretică" doar din punctul de vedere al ortodoxiei. În ce privește restul Universului, rămâne cum am stabilit!:4:

La Mantuitorul Iisus Hristos se ajunge printr-o singura cale (veche ,infiintata de apostoli, stiută, si sigură=Ortodoxia) si in nici un caz prin mai multe cai.
Orice lucru care se afla pe arătură riscă sa se piarda in intuneric.

bluester 18.07.2012 12:10:04

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459560)
Crezi că țările majoritar creștin ortodoxe sunt ferite de erezii, prooroci mincinoși, incultură și secte satanice?

Nu sunt ferite , insa au o sansa la mantuire. Spre deosebire de ratacitii care s-au lepadat (de bunavoie) de credinta apostolica si au imbratisat inchinarea la tatal minciunii.

osutafaraunu 18.07.2012 12:10:23

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 459561)
La Mantuitorul Iisus Hristos se ajunge printr-o singura cale (veche ,infiintata de apostoli, stiută, si sigură=Ortodoxia) si in nici un caz prin mai multe cai.
Orice lucru care se afla pe arătură riscă sa se piarda in intuneric.

De acord cu tine, cu singura precizare că acea "singură cale" este Iisus Hristos. iar El n-a numit-o niciodată "Ortodoxia", ori "Biserica Ortodoxă".

osutafaraunu 18.07.2012 12:11:35

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 459562)
Nu sunt ferite , insa au o sansa la mantuire. Spre deosebire de ratacitii care s-au lepadat (de bunavoie) de credinta apostolica si au imbratisat inchinarea la tatal minciunii.

Până moare omul, tot mai are o șansă, oricât de rătăcit ar fi.

bluester 18.07.2012 12:14:03

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459563)
De acord cu tine, cu singura precizare că acea "singură cale" este Iisus Hristos. iar El n-a numit-o niciodată "Ortodoxia", ori "Biserica Ortodoxă".

eu vorbeam de calea catre Hristos.

osutafaraunu 18.07.2012 12:18:11

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 459565)
eu vorbeam de calea catre Hristos.

Calea către Hristos o stabilește tot El.

bluester 18.07.2012 12:18:24

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459564)
Până moare omul, tot mai are o șansă, oricât de rătăcit ar fi.

adevarat , pe jumatate.
Dar daca ratacitul afla din nou calea cea dreapta (Ortodoxia) , insa nu vrea sa o urmeze, ci prefera sa se inchine la hristosul fals ... nu cred ca mai are sanse.

bluester 18.07.2012 12:22:08

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459568)
Calea către Hristos o stabilește tot El.

Si a stabilit-o odata pentru intotdeauna ! Este credinta ortodoxa (Una si buna)
Tu crezi ca Hristos se razgandeste din 10 in 10 ani , creand secte dupa bunul plac al oamenilor?

osutafaraunu 18.07.2012 12:26:39

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 459569)
adevarat , pe jumatate.

Care jumătate?

osutafaraunu 18.07.2012 12:29:45

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 459572)
Si a stabilit-o odata pentru intotdeauna ! Este credinta ortodoxa (Una si buna)

Dacă zici că El a stabilit-o, arată-ne unde a zis El că se numește Biserica Ortodoxă!

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 459572)
Tu crezi ca Hristos se razgandeste din 10 in 10 ani , creand secte dupa bunul plac al oamenilor?

Nu Se răzgândește. A creat Biserica Creștină și toți cei care se închină lui în această Biserică, sunt creștini. Desigur, nu sunt și automat mântuiți...

stefan florin 18.07.2012 13:31:04

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 459511)
Daca este asa, atunci dl. osutafaraunu sa nu mai faca afirmatii false.

Multumesc, insa dupa "Marea Lupta" am trecut pe ignore beletristica doamnei White. Oricum, exista suficiente carti despre sanatate, n-are sens sa-mi pierd timpul cu sfaturile profetesei adventiste, care n-aduc nimic nou, ci lucruri stiute. Stiu in mare ce a spus dansa, de aceea m-a surprins afirmatia falsa a fratelui d-voastra, cum ca medicina a ajuns abia dupa 100 de ani la concluziile doamnei White.

doamna, o mare parte din "profetiile" acestei Ellen White au fost facute DUPA ce a avut loc evenimentul profetit. Cum am mai spus, o persoana cu mai mult de 2 neuroni isi da seama ca TOTUL e o facatura. White e infailibila in biserica adventista asa cum papa e infailibil la romano catolici, cu toate ca ei nu recunosc asta public. Daca un membru al aceste biserici se incumeta si neaga macar o profetie de-a ei, liderii lor religiosi IMEDIAT vin si "il scot la lectie" pentru a da socoteala pentru acesta "erezie" a lui

bluester 18.07.2012 13:31:07

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459574)
Dacă zici că El a stabilit-o, arată-ne unde a zis El că se numește Biserica Ortodoxă!

Iisus Hristos a creat ,impreuna cu Sfintii Apostoli, Biserica Crestina.
In anul 1054 Biserica Crestina s-a despartit in doua Biserici : Ortodoxa si catolica. De atunci Biserica Ortodoxa nu am mai suferit vreo schimsa (si a ramas neschimbata in ceea ce priveste dogmatica) spre deosebire de cea catolica.

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459574)
Nu Se răzgândește. A creat Biserica Creștină și toți cei care se închină lui în această Biserică, sunt creștini. Desigur, nu sunt și automat mântuiți...

Biserica este una , nu 1000.
Iar Biserica Crestina nu poate fi "bisericile" aparute la initiativa unor oameni (nu are rost sa-i mai pomenesc , ii stii deja). Biserica Crestina este Biserica ale carei radacini sunt Apostolice.

O biserica intemeiata de oameni (ellen white , william miller, luther , smith etc) nu se poate numi Biserica Crestina deoarece nu poarta pecetea Lui Hristos si a Apostolilor sai.

osutafaraunu 18.07.2012 14:11:19

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 459595)
Iisus Hristos a creat ,impreuna cu Sfintii Apostoli, Biserica Crestina.
In anul 1054 Biserica Crestina s-a despartit in doua Biserici : Ortodoxa si catolica. De atunci Biserica Ortodoxa nu am mai suferit vreo schimsa (si a ramas neschimbata in ceea ce priveste dogmatica) spre deosebire de cea catolica.

Asta e o glumă, sau ce? Întrebarea mea era: Unde a zis Hristos că Biserica creată de El se numește "Biserica Ortodoxă"?

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 459595)
Biserica este una , nu 1000.
Iar Biserica Crestina nu poate fi "bisericile" aparute

Dacă este una de ce-mi vii cu două (BC și BO) vs. 1.000? Recunoaște că e chiar UNA: Biserica Creștină. Și nu mă mai aburi cu rădăcini, răgălii și tufișuri!

mistretul 18.07.2012 15:39:22

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 459554)
Nu "ne-ortodoxă" ci "eretică". Cum din păcate sunteți și voi sectanții.

De ce ne numesti sectanti si eretici? Arata-ne, argumentand cu invataturi din Cuvantul lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura), la care noi ne impotrivim.

ioanna 18.07.2012 16:07:03

Citat:

În prealabil postat de mistretul (Post 459618)
De ce ne numesti sectanti ?

Pentru ca asociatia/cultul d-voastra a aparut la sf. sec. XIX, avand ca si membrii fondatori crestini care s-au desprins din denominatiuni protestante, desprinse la randul lor din Biserica Romano Universala, ce s-a autonimizat la 1054 de Biserica Ortodoxa Universala. BO Universala este Biserica Nedespartita a primului mileniu, din moment ce a pastrat crezul acesteia. Ulterior, Biserica Romana Universala a deviat usor, adaugandu-si unele particularitati/concepte, ce nu existau in primul mileniu (infailibilitatea papala, imaculata conceptie) apoi din ea s-au desprins denominatiunile protestante, ce au deviat mai mult fata de crezul Bisericii Nedespartite, iar in sec.XIX-XX s-au desprins din ele cele np.

SÉCTĂ ~e f. 1) Comunitate religioasă care s-a separat de biserica oficială. 2) fig. Grup de persoane izolate, care susțin o doctrină filozofică, politică etc. /<lat. secta, fr. secte

osutafaraunu 18.07.2012 16:27:06

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 459620)
Pentru ca asociatia/cultul d-voastra a aparut la sf. sec. XIX, avand ca si membrii fondatori crestini care s-au desprins din denominatiuni protestante, desprinse la randul lor din Biserica Romano Universala, ce s-a autonimizat la 1054 de Biserica Ortodoxa Universala. BO Universala este Biserica Nedespartita a primului mileniu, din moment ce a pastrat crezul acesteia. Ulterior, Biserica Romana Universala a deviat usor, adaugandu-si unele particularitati/concepte, ce nu existau in primul mileniu (infailibilitatea papala, imaculata conceptie) apoi din ea s-au desprins denominatiunile protestante, iar din ele cele np.

Destul de amuzantă explicația dvs. deși s-a vrut a fi foarte serioasă... Am totuși aceeași întrebare: Această Biserică Ortodoxă Universală Romană de Răsărit Nedespărțită a Primului Mileniu a fost numită ca atare de Domnul Hristos, ori e o titulatură pompoasă proprie?

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 459620)
SÉCTĂ ~e f. 1) Comunitate religioasă care s-a separat de biserica oficială.

Conform acestei definiții pe care înțeleg că o agreați, Biserica AZȘ nu poate fi numită sectă deoarece:
  1. E Biserică și nu sectă
  2. În America unde a apărut, nu s-a "separat", nici de B.C, nici de B.O.
  3. iar în România (unde ziceți că a fost importată) nu s-a separat de "biserica oficială" (aceasta fiind Biserica Ortodoxă Română).
P.S. La data la care administrativ s-a înființat Uniunea de Conferințe a Bisericii AZȘ, administrativ B.O.R. încă nici nu exista (a apărut la un an după). Destul de hilară situația...

ioanna 18.07.2012 16:31:00

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459622)
E Biserică și nu sectă

Asociatia adventista de ziua a 7-a nu are continuitate apostolica, este o secta aparuta la sf. sec. XIX. E inutil sa negati un adevar EVIDENT. Biserica e doar Una, nu pot exista mai multe, iar adventistii pur si simplu au aparut la 1970 de ani dupa Hristos, cand si-au infintat o biserica.

Este ridicol sa insinuati ca Biserica a aparut in sec.XIX, ea a existat din sec.I; crestinii din primul mileniu au facut parte din aceeasi biserica. Raportat la Biserica Universala, asociatia adventista este o SECTA!

osutafaraunu 18.07.2012 16:35:59

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 459624)
Asociatia adventista de ziua a 7-a nu are continuitate apostolica, este o secta aparuta la sf. sec. XIX. E inutil sa negati un adevar EVIDENT. Biserica e doar Una, nu pot exista mai multe, iar adventistii pur si simplu au aparut la 1970 de ani dupa Hristos.

Continuitatea apostolică este dată de continuitatea învățăturii apostolilor, nu de o anume continuitate ereditară, națională, ori de altă natură ce oricum s-a pierdut în 2.000 de ani. Iar dacă invocați acest gen de continuitate, ea poate fi revendicată foarte bine de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea (care apropos, nu e "Asociație") și apoi mai vedem dacă B.O. poate avea acest statut. În ciuda uriașei și străvechii ei mașinării de propagandă.

ioanna 18.07.2012 16:38:34

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459625)
Continuitatea apostolică este dată de continuitatea învățăturii apostolilor, nu de o anume continuitate ereditară, națională, ori de altă natură ce oricum s-a pierdut în 2.000 de ani.

Asociatia adventista de ziua a 7-a nu are continuitate apostolica, nici istorica. Este ridicol sa credem ca Biserica n-a existat timp de 1900 de ani, toti crestinii fiind damnati, pana a aparut faimoasa doamna White. Nu spunem noi ca Biserica este infailibila, pentru ca e calauzita de Duhul Sfant? Omul poate gresi, insa Biserica nu, ceea ce inseamna ca Duhul Sfant nu permite ca greseala sa persiste, ci ea va fi corijata in cadrul Bisericii. Doamna White s-a desprins de Biserica, n-a ramas in cadrul ei sa fie o "lumina" pentru ea si-a infintat propriul cult, propria comunitate, deci pentru mine, asociatia adventista este o SECTA.

osutafaraunu 18.07.2012 16:48:54

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 459626)
Asociatia adventista de ziua a 7-a

Pentru a II-a oară: Biserica AZȘ nu este o "asociație", o confundați cu Asociația Martorilor lui Iehova care are oficial acest statut.

Citat:

nu are continuitate apostolica, nici istorica

Încă nu mi-e clar la ce fel de "continuitate" faceți referire. Dacă cumva la cea apostolică propriu-zisă, nici B.A.Z.Ș., nici B.O. nu au o asemenea continuitate. Apostolii au murit de aproape 2.000 de ani, iar în cele două biserici amintite nu știu să existe apostoli.

Citat:

Este ridicol sa credem ca Biserica n-a existat timp de 1900 de ani, toti crestinii fiind damnati, pana a aparut faimoasa doamna White.

Dar cine a spus că n-a existat Biserica? Doar dvs. pe baza propriei dvs. prejudecăți! Eu încerc să vă arăt că B.O. n-a existat, cel puțin la anul 31 A.D. (că până la Marea Schismă vă puneți de acord cu confrații catolici dacă a existat sau nu).

Citat:

deci pentru mine, asociatia adventista este o SECTA.

Dacă dumneavoastră sunteți infailibilă precum papa, pe cale de consecință opinia dvs. personală trebuie că e adevărată. Apropos, papesa Ioana a existat într-adevăr?:39:

ioanna 18.07.2012 16:53:55

Citat:

Eu încerc să vă arăt că B.O. n-a existat, cel puțin la anul 31 A.D.
B.O a existat din anul 31 A.D caci crestinii din sec.1 au facut parte din aceeasi Biserica cu crestinii din sec. 3, sec. 7, sec. 11. Adventistii se identifica cu o parte a comunitatii crestine, (cea din sec.I) nu cu Biserica in totalitatea ei.
Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459628)
Dacă dumneavoastră sunteți infailibilă precum papa, pe cale de consecință opinia dvs. personală trebuie că e adevărată. Apropos, papesa Ioana a existat într-adevăr?:39:

Sunt la fel de infailibila ca profetesa Ellen White.

osutafaraunu 18.07.2012 16:58:15

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 459631)
B.O a existat din anul 31 A.D caci crestinii din sec.1 au facut parte din aceeasi Biserica cu crestinii din sec. 3, sec. 7, sec. 11.

Aceeași eroare! Creștinii din sec.I au murit. La fel cei din secolele III, respectiv VII. Dar nu numai ei, ci și creștinismul lor s-a mai răcit pe ici-pe colo...

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 459631)
Sunt la fel de infailibila ca profetesa Ellen White.

Mulțumesc pentru răspuns! Era bine de știut, căci Ellen White a făcut și greșeli.

ioanna 18.07.2012 17:04:28

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459632)
Aceeași eroare! Creștinii din sec.I au murit. La fel cei din secolele III, respectiv VII. Dar nu numai ei, ci și creștinismul lor s-a mai răcit pe ici-pe colo...

Biserica este trupul mistic extins peste veacuri a lui Hristos in intreaga umanitate si creatie. Voi va identificati doar cu prima generatie de crestini, nu si cu generatiile ce i-au succedat, care au facut parte din aceeasi comunitate (Biserica).

osutafaraunu 18.07.2012 17:05:02

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 459633)
Biserica este trupul mistic extins peste veacuri a lui Hristos in intreaga umanitate si creatie. Voi va identificati doar cu primii crestini, nu si cu generatiile ce i-au succedat, care au facut parte din aceeasi comunitate (Biserica).

Cine v-a spus asta?

bluester 18.07.2012 17:13:06

Doamna Ioanna , vorbiti cu peretii si in plus va faceti nervi degeaba.
Adventistii sunt niste rataciti , iar satana ii tine legati de minciunile adventiste (erezii).
Oricat de mult le faceti observatii , tot nu veti putea sa-i convingeti.
Daca asa vor ei sa creada : ca au "continuitate apostolica" prin "respectarea scripturii" ; lasati-i in minciunile lor - daca asa le place sa creada. Oricum , ratacire mai mare ca a lor nu am vazut... chiar azi am gasit in cutia postala o reclama de a lor in care incearca sa avertizeze ca apocalipsa este aproape , si papa de la roma este antihristul. Dar lucrul care mi-a facut si mai mare scarba de erezia lor a fost ca , pe acea reclama a lor , incercau sa faca niste conexiuni intre Sfanta Taina a Euharistiei si femeia curva (din cartea apocalipsei)ce are in mana un pocal.
Asemenea BLASFEMIE nu am mai intalnit ! Si mai au curajul sa se afirme , si sa ne spuna noua ortodocsilor ca suntem in neadevar !

Domnul Dumnezeu sa aiba mila de ei...

bluester 18.07.2012 17:20:28

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459632)

De unde stii ca crestinismul lor s-a racit ?! Ai vorbit cu ei ?
Ati aparut in anii 1890 dupa Hristos , si va dati mari stiutori ai crestinismului primar (sec 1-2 dupa Hristos). Nici macar ratacita ellen white nu a trait atunci ca s-a va arate cum traiau primii crestini.
O intorci ca la ploiesti (cand nu iti convine) ;

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:48:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.