Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Invataturi incredibile, mai putin cunoscute ale adventistilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14420)

Mihai36 20.01.2012 11:17:04

Deci se pare ca diferentele teologice nu sint asa mari , atunci de ce ne-am dori ca ele sa fie mai mari? cui ar servi?

Daca cineva spune despre o aparitie divina fie ea si multimpla ca este perceputa ca fiind ingereasca asta nu inseamna ca acea aparitie si descrierea ei chiar este cu referire la ierarhia divina .

Alta expresie biblica referitoare la partea vizibila noua a unei intrupari divine evident simultan omniprezenta in tot universul este de ex "Sluga lui Dumnezeu" tocmai pentru ca trupul fizic vizibil noua serveste pe Dumnezeu in lucrarea Lui.
Ne dam seama ca ea face referire cel putin la intruparea lui Iisus .

Insa aici expresia este de natura divina -revelata proorocului- iar utilizarea cuvintului inger este de natura umana.

In acest caz Ingerul Domnului este echivalenta cu expresia Aparitia Domnului .

Desi am fi tentati sa consideram doar ingeri (eventual Arhangheli) cele 3 aparitii simultane de sub copacul din Mamvri totusi nu putem fi siguri pentru ca Dumnezeu fiind atotputernic si de nedezlusit El poate apare omului si in aparitie multimpla avind probabil o anumita semnificatie.

la fel si in situatia lui Melchisedec fara sa ii contestam natura divina nu putem spune cu precizie pe Cine il reprezinta el dintre toate ierarhiile ceresti.

stefan florin 20.01.2012 11:19:22

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423381)
Hahahaha! Acum este exact simbolul de care râdeați mai ieri!
Uită-te mai bine ce scrie sub frescă: "Sfânta Treime", iar fresca reprezintă Trei Îngeri. Simbol sau nesimbol, asta e! N-am ce-ți face!

hahahahahahaha...sunt 3 sau unu? Care din ei este Mihail? Dar stai...acolo zice de ingeri si nu de arhangheli! Asa ca....

grasu77 20.01.2012 11:20:30

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 423401)

Numele ebraic Mihail prin traducere devine o întrebare semnificativa care suna astfel: 'Cine este asemenea lui Dumnezeu?

Asa o fi. Dar, nu schimba cu nimic intelesul. Doar nu vrei sa spui ca semnul intrebarii are rolul de a-l smeri pe Mihail, nu cumva sa se creada Dumnezeu, de vreme ce nici nu este. Mihail este un persoanaj pozitiv. Nu-l confunda cu cel rau, care vrea sa se dea Dumnezeu.

Cand o mamica ii spune pruncului ei "cine este frumusel?", tu ce intelelegi? Ca este o afirmatie sau o negatie?

stefan florin 20.01.2012 11:23:48

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 423380)
Ce vrea sa insemne acest "mda.." cu care tot incepi postarile? Trebuie sa intelegem ca stam de vorba cu un om intelept, superior?

Versetele acelea (Daniel 12:1-2) sunt profetice si se refera la vremea cand se va intoarce Mantuitorul (numit Mihail - Cine este ca Dumnezeu), vor fi inviati cei morti si toti ne vom primi rasplata.

Pentru vremurile din urma, Israel nu inseamna o anumita natiune. Cred ca stii asta, dar esti orbit de invataturile traditiei care spun de tot felul de sfinti sau ingeri, ocrotitori ai anumitor locuri sau categorii de oameni (la fel ca in sintoism, unde gasim "bonzi" - fiinte spirituale care ocrotesc diferite locuri sau bresle).

Crezi ca profetul Isaia sau Sfantul Apostol Matei nu stiau de Iisus? Si, totusi l-au numit Emanuel (Dumnezeu este cu noi). Asa si profetul Daniel sau Sfantul Apostol Ioan l-au numit Mihail (Cine este ca Dumnezeu).

si unde ma rog il numeste Matei in evanghelia sa pe Iisus Emanuel?

iuliu46 20.01.2012 11:23:52

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 423411)
Asa o fi. Dar, nu schimba cu nimic intelesul. Doar nu vrei sa spui ca semnul intrebarii are rolul de a-l smeri pe Mihail, nu cumva sa se creada Dumnezeu, de vreme ce nici nu este. Mihail este un persoanaj pozitiv. Nu-l confunda cu cel rau, care vrea sa se dea Dumnezeu.

Cand o mamica ii spune pruncului ei "cine este frumusel?", tu ce intelelegi? Ca este o afirmatie sau o negatie?

Cine este frumusel ? :24:
Mai omule sensul numelui Mihail, raspunsul la intrebarea Cine este ca Dumnezeu este Nimeni nu este ca Dumnezeu.Iisus nu este ca Dumnezeu el este Dumnezeu,cum poti sa te ratacesti in aberatiile astea ?

osutafaraunu 20.01.2012 11:24:16

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 423409)
hahahahahahaha...sunt 3 sau unu? Care din ei este Mihail?

Întreabă-l pe iconar, nu pe mine. Din punctul meu de vedere, acea icoană este o încălcare a poruncii a II-a din Decalog... dar mă rog, aceasta e o altă problemă.

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 423409)
Dar stai...acolo zice de ingeri si nu de arhangheli! Asa ca....

Așa că ce?

grasu77 20.01.2012 11:26:16

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 423412)
si unde ma rog il numeste Matei in evanghelia sa pe Iisus Emanuel?

Matei 1:23.

stefan florin 20.01.2012 11:33:44

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423414)
Întreabă-l pe iconar, nu pe mine. Din punctul meu de vedere, acea icoană este o încălcare a poruncii a II-a din Decalog... dar mă rog, aceasta e o altă problemă.

Așa că ce?

iconarul a pus pe lemn ceea ce scrie in Biblie la Geneza
"Atunci ridicându-și ochii săi, a privit și iată trei Oameni stăteau înaintea lui; și cum l-a văzut, a alergat din pragul cortului său în întâmpinarea Lor și s-a închinat până la pământ."
Geneza 18:2
Capitolul urmator ni se spune ca acesti 3 oameni erau ingeri.
Care din ei era Mihail ca doar Avraam s-a inchinat inaintea lor?

osutafaraunu 20.01.2012 11:43:15

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 423417)
iconarul a pus pe lemn

*pe tencuială (este o frescă). Însă no problem, probabil n-ai fost la Cozia.

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 423417)
ceea ce scrie in Biblie la Geneza
"Atunci ridicându-și ochii săi, a privit și iată trei Oameni stăteau înaintea lui; și cum l-a văzut, a alergat din pragul cortului său în întâmpinarea Lor și s-a închinat până la pământ."
Geneza 18:2
Capitolul urmator ni se spune ca acesti 3 oameni erau ingeri.
Care din ei era Mihail ca doar Avraam s-a inchinat inaintea lor?

Deci se poate ca Scriptura să-L numească "Om", "Înger", "Fiu al Omului", etc., nu înțeleg atunci de ce atâta înverșunare în a nega că e vorba [și] de Domnul Iisus Hristos? E absurdă pretenția ca să-i fie scris Numele în clar într-o carte a VT.

grasu77 20.01.2012 11:53:42

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 423413)
Cine este frumusel ? :24:
Mai omule sensul numelui Mihail, raspunsul la intrebarea Cine este ca Dumnezeu este Nimeni nu este ca Dumnezeu.

Am inteles. Dumneata consideri ca arhanghelul avea un nume care insemna o negatie la adrea lui: "tu nu esti ca Dumnezeu".

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 423413)
Iisus nu este ca Dumnezeu el este Dumnezeu,cum poti sa te ratacesti in aberatiile astea ?

Ai o problema de intelegere. Despre cine este vorba in versetul urmator:"Cel ce este la Dumnezeu" (Ioan 6:46)? Ai fi tentat sa spui ca este vorba de cineva care nu este Dumnezeu. Si, totusi este vorba chiar de Dumnezeu Fiul.

La fel te incurci si cu expresia "cine este ca Dumnezeu". Esti tentat sa spui ca este vorba de cineva care nu este Dumnezeu. Si, totusi acest Personaj (numit "Cine este ca Dumnezeu") este Autorul invierii mortilor si mantuirii celor credinciosi (revezi Daniel 12:1-2).

stefan florin 20.01.2012 11:57:52

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 423415)
Matei 1:23.

mai omule tu nu stii limba romana? Acolo Matei nu-l citeaza pe Isaia? Doamne ajuta!

stefan florin 20.01.2012 12:02:06

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423420)
*pe tencuială (este o frescă). Însă no problem, probabil n-ai fost la Cozia.

Deci se poate ca Scriptura să-L numească "Om", "Înger", "Fiu al Omului", etc., nu înțeleg atunci de ce atâta înverșunare în a nega că e vorba [și] de Domnul Iisus Hristos? E absurdă pretenția ca să-i fie scris Numele în clar într-o carte a VT.

Nu este nici o inversunare. Daca Mihail este inger, atunci e muritor si nu are cum sa fie Dumnezeu-Iisus. Cum se face ca Tatal nu este numit NICIODATA inger, la fel si Duhul Sfant?

grasu77 20.01.2012 12:03:14

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 423424)
mai omule tu nu stii limba romana? Acolo Matei nu-l citeaza pe Isaia? Doamne ajuta!

Ba da. Il citeaza pe Isaia. Si, ce nu este in regula?

nutucutu 20.01.2012 12:06:01

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423379)
Eu zic să încetați a lega șurubul cu ață că mai rău vă afundați în neadevăruri...
  1. Nu eu, ci chiar Isus Christos a afirmat că a fost mort (amintiți-vă: Apoc.1,18),
  2. N-am spus eu că "nu a existat până la înviere", asta ați spus-o dvs.,
  3. N-am afirmat că "Isus Cristos e un înger", asta doar dvs. ați spus. Și cea mai grozavă dezinformare:
  4. "demonii l-au recunoscut pe Domnul nostru Isus Cristos ca Dumnezeu. Dumneavoastra nu prea". Pentru asta trebuie să răspundeți!

1. In parabola fiului risipitor tatal a spus: fiul meu a fost mort si a inviat. Iar fiul nu a fost mort fizic. Moartea, in viziunea catolica, are alta acceptiune decit ceea ce propovaduiti dumneavoastra in contradictie cu Sfinta Scriptura
2. Lamuriti-ma atunci mai bine ce s-a intimplat cu Domnul nostru Isus Cristos dupa moartea Lui pe cruce.
3. Ati afirmat ca Isus Cristos=arthangelul Mihaei. Deci Isus Cristos e un arthanghel. Iarasi contraziceti Sfinta Scriptura pentru nicaieri nu este spus acest lucru.
4. Daca voi fi gresit, voi raspunde, bineinteles. La fel si dumneavoastra daca raspinditi invataturi contrare Sfintei Scripturi.

iuliu46 20.01.2012 12:06:54

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 423422)
Am inteles. Dumneata consideri ca arhanghelul avea un nume care insemna o negatie la adrea lui: "tu nu esti ca Dumnezeu".

Ai o problema de intelegere. Despre cine este vorba in versetul urmator:"Cel ce este la Dumnezeu" (Ioan 6:46)? Ai fi tentat sa spui ca este vorba de cineva care nu este Dumnezeu. Si, totusi este vorba chiar de Dumnezeu Fiul.

Mai grasule Cel ce este la Dumnezeu este Cuvantul.Cuvantul nu este asemenea lui Dumnezeu el este Dumnezeu. (Si Cuvantul era la Dumnezeu,si Cuvantul era Dumnezeu ).Era Dumnezeu nu Asemenea lui Dumnezeu ci CHIAR DUMNEZEU.
Iti mai explic inca o data numele Mihail este o proclamatie :" Cine este asemenea lui Dumnezeu ? " sau poti spune "Cine se poate compara cu Dumnezeu ? ".Asa sant numele ingerilor.Ei il vestesc pe Dumnezeu care este UNUL nu exista un Dumnezeu si inca un Dumnezeu asemenea cu primul.

grasu77 20.01.2012 12:35:52

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 423429)
" Cine este asemenea lui Dumnezeu ? " sau poti spune "Cine se poate compara cu Dumnezeu ? ".Asa sant numele ingerilor.

Ce nume de ingeri mai cunosti? Eu cunosc doar numele de Gabriel, care inseamna (conform ortodoxiei) "omul lui Dumnezeu" (nicidecum ceva care sa sugereze o asemanare cu Dumnezeu).

grasu77 20.01.2012 12:41:24

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 423426)
Daca Mihail este inger, atunci e muritor

Mihail nu este inger ci este arhanghel (singurul arhanghel din Scriptura). Mihai este cel care nu moare ci are viata, aducand invierea mortilor si mantuirea credinciosilor (Daniel 12:1-2). Mihail este una din denumirile date Domnului Iisus Hristos, care are viata si nemurirea.

grasu77 20.01.2012 12:49:15

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 423428)
1. In parabola fiului risipitor tatal a spus: fiul meu a fost mort si a inviat. Iar fiul nu a fost mort fizic. Moartea, in viziunea catolica, are alta acceptiune

Sunteti confuza. In parabola fiului risipitor se vorbeste despre o moarte simbolica (in care nu era necesara ingropaciunea). Va intreb, ce acceptiune are, in viziunea catolica, moartea aceea care te baga in mormant (asa cum a fost Domnul Iisus Hristos).

osutafaraunu 20.01.2012 12:55:18

Citat:

Nu este nici o inversunare. Daca Mihail este inger

Am spus eu că este înger? Este Arhi-înger, adică de-asupra îngerilor.

Citat:

[dacă este înger]atunci e muritor si nu are cum sa fie Dumnezeu-Iisus.

Am spus eu că îngerii sunt muritori? Primesc nemurirea de la Dumnezeu și aceasta condiționat. De ce este nevoie să-mi răstălmăcești orice afirmație de-a mea? Îți spun eu de ce: ca să se potrivească prejudecăților tale. Dar nu este corect!

Citat:

Cum se face ca Tatal nu este numit NICIODATA inger, la fel si Duhul Sfant?

De ce mă întrebi pe mine?

osutafaraunu 20.01.2012 12:56:59

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 423428)
1. In parabola fiului risipitor tatal a spus: fiul meu a fost mort si a inviat. Iar fiul nu a fost mort fizic. Moartea, in viziunea catolica, are alta acceptiune decit ceea ce propovaduiti dumneavoastra in contradictie cu Sfinta Scriptura
2. Lamuriti-ma atunci mai bine ce s-a intimplat cu Domnul nostru Isus Cristos dupa moartea Lui pe cruce.
3. Ati afirmat ca Isus Cristos=arthangelul Mihaei. Deci Isus Cristos e un arthanghel. Iarasi contraziceti Sfinta Scriptura pentru nicaieri nu este spus acest lucru.
4. Daca voi fi gresit, voi raspunde, bineinteles. La fel si dumneavoastra daca raspinditi invataturi contrare Sfintei Scripturi.

În locul dumneavoastră mă abțineam. Singurul punct (4) la care n-ați răspuns, a fost cel la care era nevoie să răspundeți și să vă justificați ori să vă cereți scuze. La celelalte n-ați făcut altceva decât să amplificați dezinformările și să umpleți topicul de spam. Nu v-am putut lămuri pe topicele respective, iar acum aveți pretenția să vă lămuresc aici. Nicio șansă!

http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1205.gif http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1207.gif http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1233.gif

iuliu46 20.01.2012 13:17:53

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 423434)
Ce nume de ingeri mai cunosti? Eu cunosc doar numele de Gabriel, care inseamna (conform ortodoxiei) "omul lui Dumnezeu" (nicidecum ceva care sa sugereze o asemanare cu Dumnezeu).

Doamne dar esti culmea.Nici numele lui Mihail nu sugereaza o asemanare ,tocmai sugereaza ca nimeni nu este asemenea lui Dumnezeu.

Uite aici din Jewish Encyclopedia :

He is one of the chief princes, his name signifying, "Who is like God?" being expressive of God's greatness.

http://www.jewishencyclopedia.com/ar...521-angelology

osutafaraunu 20.01.2012 13:28:32

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 423443)
Doamne dar esti culmea.Nici numele lui Mihail nu sugereaza o asemanare ,tocmai sugereaza ca nimeni nu este asemenea lui Dumnezeu.

Uite aici din Jewish Encyclopedia :

He is one of the chief princes, his name signifying, "Who is like God?" being expressive of God's greatness.

http://www.jewishencyclopedia.com/ar...521-angelology

Apropo de Enciclopedia Iudaică, aceasta recunoaște că Mihail este aceeași persoană cu ”Îngerul feței Domnului”. Tradiția rabinică, Talmudul, ca și apocrifele, Îl identifică cu îngerul din Geneza 22,1; Geneza 32,25; Exod 23,20, care a dat Legea și tablele Legii lui Moise, Unul dintre cei ce l-au vizitat pe Avraam (Gen.18), Îngerul păzitor al lui Israel (Yoma 77/a), care slujește în Sanctuarul ceresc (Mensbat 11a/a).
Nu că acestea ar constitui argumente pentru noi, dar vă știm mari amatori de tradiții :3:

nutucutu 20.01.2012 13:29:30

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423441)
În locul dumneavoastră mă abțineam. Singurul punct (4) la care n-ați răspuns, a fost cel la care era nevoie să răspundeți și să vă justificați ori să vă cereți scuze. La celelalte n-ați făcut altceva decât să amplificați dezinformările și să umpleți topicul de spam. Nu v-am putut lămuri pe topicele respective, iar acum aveți pretenția să vă lămuresc aici. Nicio șansă!

http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1205.gif http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1207.gif http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1233.gif

Deja sint obisnuita. Cind propria invatatura va arata ca gresiti aveti citeva arme: ironia si bataia de joc.

Nu prea am inteles de ce sa-mi cer scuze. Pentru ca propovaduiti dumneavoastra o invatatura care nu se gaseste in Sfinta Scriptura, iar pe la colturi de strada strigati ca va ghidati NUMAI dupa Sfinta Scriptura?

PS Sectiunea aceasta a forumului se numeste "invataturi incredibile ale adventistilor". Daca considerati invataturile dumneavoastra spam... chiar ce concluzie mai putem trage???

nutucutu 20.01.2012 13:35:24

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 423436)
Sunteti confuza. In parabola fiului risipitor se vorbeste despre o moarte simbolica (in care nu era necesara ingropaciunea). Va intreb, ce acceptiune are, in viziunea catolica, moartea aceea care te baga in mormant (asa cum a fost Domnul Iisus Hristos).

Poate ca sint confuza, insa nu ma pot deloc impaca cu urmatoarele idei spuse de dumneavoastra pe forum:

1. Numai Dumnezeu este nemuritor
2. Isus Cristos este arthanghelul Mihai

De aici tragem concluziile
a) arthanghelii sint muritori
b) Domnul nostru Isus Cristos este muritor

Asta inseamna
1. Fie Dumnezeu Fiul e muritor (lucru negat de dl 99)
2. Fie Domnul nostru Isus Cristos e doar om si nu Dumnezeu de vreme ce a murit

iuliu46 20.01.2012 13:42:40

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423447)
Apropo de Enciclopedia Iudaică, aceasta recunoaște că Mihail este aceeași persoană cu ”Îngerul feței Domnului”. Tradiția rabinică, Talmudul, ca și apocrifele, Îl identifică cu îngerul din Geneza 22,1; Geneza 32,25; Exod 23,20, care a dat Legea și tablele Legii lui Moise, Unul dintre cei ce l-au vizitat pe Avraam (Gen.18), Îngerul păzitor al lui Israel (Yoma 77/a), care slujește în Sanctuarul ceresc (Mensbat 11a/a).
Nu că acestea ar constitui argumente pentru noi, dar vă știm mari amatori de tradiții :3:

Nu ma intereseaza Talmudul si alte chestii, e normal ca ei il rejecteaza pe Iisus dar e important ce inseamna exact numele lui pentru ca de aici incepe toata tampenia.Macar in Biblia Iehovista aia au o scuza ca ei traduc : "Si cuvantul era la Dumnezeu , si cuvantul era un dumnezeu ":24:
Deci la ei s-ar potrivi chestia cu arhanghelul.

iuliu46 20.01.2012 13:48:44

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423447)

Dar ma asteptam sa recunosti ca poate ai gresit si nu exista altcineva in Daniel 10 :9:

osutafaraunu 20.01.2012 13:59:13

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 423449)
Nu prea am inteles de ce sa-mi cer scuze.

Pentru minciunile și jumătățile de adevăr scrise de dvs. Însă nu v-am cerut expres s-o faceți, aceasta depinde doar de conștiința dvs.

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 423449)
PS Sectiunea aceasta a forumului se numeste "invataturi incredibile ale adventistilor". Daca considerati invataturile dumneavoastra spam... chiar ce concluzie mai putem trage???

Am numit "spam" chestiunile ce nu aveau legătură cu acest prim subiect al topicului (al doilea n-a apărut încă), asta în condițiile în care exista un topic special pentru chestiunile în cauză.

osutafaraunu 20.01.2012 14:00:19

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 423457)
Nu ma intereseaza Talmudul si alte chestii, e normal ca ei il rejecteaza pe Iisus dar e important ce inseamna exact numele lui pentru ca de aici incepe toata tampenia.Macar in Biblia Iehovista aia au o scuza ca ei traduc : "Si cuvantul era la Dumnezeu , si cuvantul era un dumnezeu ":24:
Deci la ei s-ar potrivi chestia cu arhanghelul.

Nici pe mine nu mă interesează Biblia Iehovistă, căci eu Îl consider pe Domnul Hristos Dumnezeu, nu "un dumnezeu".

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 423462)
Dar ma asteptam sa recunosti ca poate ai gresit si nu exista altcineva in Daniel 10 :9:

Te întreb pentru ultima dată: ai studiat în liniște Daniel 10? Altfel, toate comentariile tale n-au nicio valoare, vorbești despre aceste chestiuni în necunoștință de cauză.

iuliu46 20.01.2012 14:28:11

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423403)
Eu ți-am recomandat să citești tot capitolul 10 din Daniel în liniște. Văd că în schimb, citești altceva și nici liniște nu ai...

Pai e de pe site-ul vostru :
"El scrie la versetul 5 din capitolul 10 urmatoarele: "Am ridicat ochii, m-am uitat si iata ca acolo statea un om îmbracat în haine de in si încins la mijloc cu un brîu de aur din Ufaz. Trupul lui era ca o piatra de hrisolit, fata îi stralucea ca fulgerul si ochii îi erau niste flacari ca de foc, dar bratele si picioarele semanau cu niste arama lustruita si glasul lui tuna ca vuietul unei mari multimi. Eu Daniel am vazut singur vedenia, dar oamenii care erau cu mine n-au vazut-o. Totusi au fost apucati de o mare spaima si au luat-o la fuga ca sa se ascunda". Aceasta descriere a îngerului care i s-a aratat lui Daniel corespunde pe deplin cu chipul în care apostolul Ioan l-a vazut pe Iisus atunci, pe insula Patmos cu ocazia primei sale viziuni. Datorita acestei asemanari unii cititori au fost tentati sa creada ca îngerul vazut de Daniel a fost chiar Domnul Iisus. Dar de fapt asa cum reiese din versetul 13 caruia îi vom da citire mai tîrziu, întelegem ca acest înger este cu totul diferit de Arhanghelul Mihail, un alt nume al Domnului Christos. Acest înger este mai degraba îngerul Gabriel care l-a vizitat pe Daniel mai înainte.":71:

http://apocalipsa.intercer.net/article.php?id=82

Spune-le sa schimbe acolo si unde scrie ca era un om sa inteleaga ca erau cel putin 2...sau 3 cum vede Daniel in cap 12 :4:

osutafaraunu 20.01.2012 14:58:00

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 423478)
Pai e de pe site-ul vostru :
"El scrie la versetul 5 din capitolul 10 urmatoarele: "Am ridicat ochii, m-am uitat si iata ca acolo statea un om îmbracat în haine de in si încins la mijloc cu un brîu de aur din Ufaz. Trupul lui era ca o piatra de hrisolit, fata îi stralucea ca fulgerul si ochii îi erau niste flacari ca de foc, dar bratele si picioarele semanau cu niste arama lustruita si glasul lui tuna ca vuietul unei mari multimi. Eu Daniel am vazut singur vedenia, dar oamenii care erau cu mine n-au vazut-o. Totusi au fost apucati de o mare spaima si au luat-o la fuga ca sa se ascunda". Aceasta descriere a îngerului care i s-a aratat lui Daniel corespunde pe deplin cu chipul în care apostolul Ioan l-a vazut pe Iisus atunci, pe insula Patmos cu ocazia primei sale viziuni. Datorita acestei asemanari unii cititori au fost tentati sa creada ca îngerul vazut de Daniel a fost chiar Domnul Iisus. Dar de fapt asa cum reiese din versetul 13 caruia îi vom da citire mai tîrziu, întelegem ca acest înger este cu totul diferit de Arhanghelul Mihail, un alt nume al Domnului Christos. Acest înger este mai degraba îngerul Gabriel care l-a vizitat pe Daniel mai înainte.":71:

http://apocalipsa.intercer.net/article.php?id=82

Spune-le sa schimbe acolo si unde scrie ca era un om sa inteleaga ca erau cel putin 2...sau 3 cum vede Daniel in cap 12 :4:

1. Nu este site-ul oficial al Bisericii
2. Îngerul Gabriel prezentat în fragmentul citat de tine, nu e singura persoană din Daniel 10.
3. Am încheiat discuția pe acest subiect (Daniel 10), căci observ că te interesează mai mult părerea ta și a altora decât studiul capitolului în discuție.

nutucutu 20.01.2012 15:08:12

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423469)
1.Pentru minciunile și jumătățile de adevăr scrise de dvs. Însă nu v-am cerut expres s-o faceți, aceasta depinde doar de conștiința dvs.

2.Am numit "spam" chestiunile ce nu aveau legătură cu acest prim subiect al topicului (al doilea n-a apărut încă), asta în condițiile în care exista un topic special pentru chestiunile în cauză.

1. Inca nu mi-ati clarificat care au fost minciunile mele, insa va rog sa-mi clarificati ceea ce am inteles eu dint tot ceea ce ati postat dumneavoastra (este raspunsul pe care i l-am dat domnului Grasu)

De aici tragem concluziile:

Asta inseamna ca:
A. Fie Dumnezeu Fiul e muritor (lucru negat de dumneavoastra)
B. Fie Domnul nostru Isus Cristos e doar om si nu Dumnezeu de vreme ce a murit

Am ramas blocata pe aceasta logica pe care am inteles-o de la dumneavoastra, va rog sa-mi clarificati punctele A) si B)

Si sa nu uit: daca dumneavoastra spuneti una si eu inteleg alta, fie dumneavoastra nu explicati suficient de bine, fie eu sint limitata. Nu puneti reaua credinta pe primul loc.

iuliu46 20.01.2012 15:08:25

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423481)
1. Nu este site-ul oficial al Bisericii
2. Îngerul Gabriel prezentat în fragmentul citat de tine, nu e singura persoană din Daniel 10.
3. Am încheiat discuția pe acest subiect (Daniel 10), căci observ că te interesează mai mult părerea ta și a altora decât studiul capitolului în discuție.

Dar pe tine ce te intereseaza ? Ce fel de studiu faci tu acolo ?
Nici eu nu am vrut sa discut cu tine neaparat,am vrut sa scriu tot ceea ce am scris pentru cei care vor sa citeasca.

ovidiu b. 20.01.2012 15:27:44

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 423384)
Revin cu recomandarea de a ii ignora. Sa isi expuna aberatiile altundeva. Argumente nu au. "Chinuie" cuvantul lui Dumnezeu prin interpretarile lor fanteziste. Se contrazic in afirmatii. Nu raspund la intrebarile care nu le convin sau raspund la altceva. Sustin ca unii ar fi afirmat altceva si cand li se cer dovezi nu raspund. Am facut si eu prostia de a incerca sa ma "bat" in argumente cu ei. Mare prostie. Fara rezultat. Mereu eu le raspundeam si ei se ocupau cu diversiunea. Si am renuntat. Daca nu le va mai raspunde nimeni vor mai afirma un timp diverse chestii denigratoare si false,se vor plictisi si vor pleca.

Ehe...eu ca om patit ti-am recomandat sa nu intri in hora...acum ai ajuns la concluzia cea mai buna. Asa este omul pana nu isi sparge capul nu se invata minte.

Lucian008 20.01.2012 15:41:53

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 423486)
Ehe...eu ca om patit ti-am recomandat sa nu intri in hora...acum ai ajuns la concluzia cea mai buna. Asa este omul pana nu isi sparge capul nu se invata minte.

Stiu. Si mi-o asum. In topicul cu ignorarea sectantilor am si spus ca oamenii mai inteligenti decat mine m-au sfatuit sa nu fac prostia asta. Dar eu in incapatanarea mea am facut ce am crezut eu ca pana la urma sa ajung la aceeasi concluzie.

Erethorn 20.01.2012 15:43:34

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423439)
Am spus eu că este înger? Este Arhi-înger, adică de-asupra îngerilor.

Arhanghelul este un înger. Logică primară, domnule: gen-specie; genul înger, specia arhanghel. Un general este conducătorul militarilor, dar și el este tot un militar.

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423439)
Am spus eu că îngerii sunt muritori? Primesc nemurirea de la Dumnezeu și aceasta condiționat.

Logică primară, domnule: ați spus că doar Dumnezeu este nemuritor. Per a contrario, îngerii sunt muritori.

ovidiu b. 20.01.2012 16:03:48

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 423490)
Stiu. Si mi-o asum. In topicul cu ignorarea sectantilor am si spus ca oamenii mai inteligenti decat mine m-au sfatuit sa nu fac prostia asta. Dar eu in incapatanarea mea am facut ce am crezut eu ca pana la urma sa ajung la aceeasi concluzie.

Slava Domnului ca ai ajuns la cocluzia buna. Din greseli invatam. Sper ca si ceilalti sa ajunga cat mai repede la concluzia ta.

ps: cand te lupti cu diavolul nu-i de glumit

osutafaraunu 20.01.2012 16:42:32

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 423482)
1. Inca nu mi-ati clarificat care au fost minciunile mele

Recitiți postările mele #180 și #190 ca să nu mai floodăm fără sens topicul.

Citat:

, insa va rog sa-mi clarificati ceea ce am inteles eu

Asta va trebui să faceți dumneavoastră înșivă. Vă rog nu-mi cereți mie să vă pun ordine în gânduri.

Citat:

dint tot ceea ce ati postat dumneavoastra (este raspunsul pe care i l-am dat domnului Grasu)

Corect, asta am spus.

Citat:

Incorect. Am spus că Arhanghelul Mihail este de fapt Domnul Hristos. Nu e chiar același lucru. În prejudecata dumneavoastră și a tuturor (dar a absolut tuturor) catolicilor și ortodocșilor de pe topic mi-ați sucit fraza aceasta intenționat, căci pentru dumneavoastră există mai mulți arhangheli. Eu -conform Bibliei- cunoscu Unul singur.

Citat:

De aici tragem concluziile:

Incorect. Nici măcar în dreptul îngerilor nu puteți afirma lucrul acesta. Îngerii răi vor fi muritori (sau mă rog, de jure deja sunt), deocamdată sunt cât se poate de vii.

Citat:

Asta inseamna ca:
A. Fie Dumnezeu Fiul e muritor (lucru negat de dumneavoastra)
B. Fie Domnul nostru Isus Cristos e doar om si nu Dumnezeu de vreme ce a murit

Am ramas blocata pe aceasta logica pe care am inteles-o de la dumneavoastra, va rog sa-mi clarificati punctele A) si B)

Logica dumneavoastră care se bazează cel puțin pe o premisă falsă va duce inevitabil la rediscutarea altor două topice (încheiate în coadă de pește) de pe acest subforum. Rămâneți vă rog la subiectul topicului.

osutafaraunu 20.01.2012 16:45:12

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 423483)
Dar pe tine ce te intereseaza ? Ce fel de studiu faci tu acolo ?
Nici eu nu am vrut sa discut cu tine neaparat,am vrut sa scriu tot ceea ce am scris pentru cei care vor sa citeasca.

Mă interesează să aflu de ce sunt "incredibile" învățăturile adventiștilor și mai ales care sunt acelea. Deocamdată v-ați cantonat pe una din învățături (care nici măcar nu face parte din doctrinele fundamentale ale azș), nici aceasta n-ați clarificat-o că ar fi incredibilă și nici n-ați abordat altele. Bănuiesc că ar fi mai multe, odată ce s-a folosit pluralul...

osutafaraunu 20.01.2012 16:53:25

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 423491)
Arhanghelul este un înger. Logică primară, domnule: gen-specie; genul înger, specia arhanghel. Un general este conducătorul militarilor, dar și el este tot un militar.

Logica dumneavoastră privitoare la taxonomia maimuțelor, ori la organigrama A.P.V.-iștilor nu se aplică la Dumnezeu.

Citat:

Logică primară, domnule: ați spus că doar Dumnezeu este nemuritor. Per a contrario, îngerii sunt muritori.

Nici această logică maniheistă, nu cred că se poate aplica aici. Eu am spus doar ce afirmă Scriptura în acest sens:

"păzește porunca fără prihană și fără vină până la arătarea Domnului nostru Isus Cristos pe care, la timpul potrivit, o va face cunoscută fericitul și unicul Stăpânitor, Regele regilor și Domnul domnilor, singurul care are nemurirea, care locuiește într-o lumină de nepătruns, pe care nici un om nu l-a văzut și nici nu va putea să-l vadă, căruia să-i fie cinste și putere veșnicã. Amin!" (1 Tim. 6,14-16 - versiunea Catolică)

"și au înlocuit gloria Dumnezeului nepieritor cu imitația chipului omului pieritor, al păsărilor, al patrupedelor și al reptilelor." (Rom.1,23 - versiunea Catolică) Nicio aluzie la încercarea dvs. taxonomică de mai sus.

grasu77 20.01.2012 17:15:57

Citat:

Arhanghelul este un înger. Logică primară, domnule: gen-specie; genul înger, specia arhanghel.

Unde ati citit ca Singurul arhanghel este un inger?

Citat:

Un general este conducătorul militarilor, dar și el este tot un militar.

Cand Scriptura vorbeste, in repetate randuri, despre Domnul Iisus, in calitate de Comandant al ingerilor, inseamna ca si Mantuitorul devine automat un simplu inger?

Nu v-ati gandit la varianta ca, Cel care-i comanda pe ingeri este diferit de ei?

Citat:

Logică primară, domnule:

Cu astfel de logica va laudati?

P.S. Dvs. ati deschis acest topic despre "inataturi incredibile" ale adventistilor. Ati enuntat una singura, care nu pare deloc incredibila. Mai aveti si alta "invatatura incredibila" sau doar ati facut putin praf?

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:11:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.