Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   NEVOIA DE DIALOG (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1458)

sofiaiuga 11.06.2007 21:46:33

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

În prealabil postat de maria55
Citat:

Vorbesti de o UE atee. Nu cred ca ea asa. Exemplu: in Germania predarea religiei in scoli e obligatorie. Poate nu cred toti, dar statul se implica si se preocupa de educatia religioasa a cetatenilor proprii.

EU ne este atee dar cred si eu ca asta e directia . Dece ?
Spunea un preot care a fost de fata cand s-a discutat Constitutia ca, nu au reusit sa introduca nici un articol referitor la credinta .
Asta era cu vreo 2 ani in urma , (la o predica s-a spus) . Nu am dovezi.

Daca cineva cunoaste vreun articol din Constitutie in sensul asta sa-l spuna .
Pana atunci toti avem dreptate , si niciunul :)

maria

Va dau trei exemple:

ARTICOLUL 30
(1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a [u]credintelor[/i] si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.

(7) Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri.

ARTICOLUL 32
(7) Statul asigura libertatea invatamantului religios, potrivit cerintelor specifice fiecarui cult. In scolile de stat, invatamantul religios este organizat si garantat prin lege.

Este suficient sa cititi Constitutia Romaniei http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=339

De altfel, credinta este o chestiune interioara, intima, o relatie personala a omului cu Dumnezeu, care nu poate fi reglementata prin lege.

Eu ma refer la constitutia U.E. si nu la constitutia Rpmaniei.poti sa citesti pe www.eurosceptic.ro mult mai mult decit am zis eu

Mirean 12.06.2007 11:25:11

Sofiaiuga, site-ul indicat de tine contine pareri subiective. Chiar in prezentarea lui se mentiomeaza: "Eurosceptic.ro îsi propune să ofere informatii si opinii critice despre Uniunea Europeană". este ca si cum ai vrea o parere obiectiva de la site-ul eresulcatolic.

Hai sa cautam una "buna una rea" si sa tragem propriile concluzii.

Mirean 12.06.2007 11:26:59

Sofiaiuga, site-ul indicat de tine contine pareri subiective. Chiar in prezentarea lui se mentiomeaza: "Eurosceptic.ro îsi propune sã ofere informatii si opinii critice despre Uniunea Europeanã". este ca si cum ai vrea o parere obiectiva de la site-ul eresulcatolic.

Pe de alta parte...Constitutia Europeana nu exista.

cozia 12.06.2007 22:30:40

Multumim Sofia,
...mi-a palcut in special articolul asta
http://www.eurosceptic.ro/index.php/2006/06/08/europa-secolului-xx-vazuta-de-un-sfant/

Europa secolului XX vazuta de un sfant
June 8th, 2006

- Un text vechi de peste 50 de ani în actualitate -

(fragment din “Biserica Ortodoxă și ecumenismul” a Sfântului Iustin Popovici, lucrare editată de Mănăstirea Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril – Petru Vodă, 2002, pp. 122-134)

iosif 13.06.2007 00:23:56

Citat:

În prealabil postat de Silviu
Cum legitim?In nici un caz.NU VREAU SA AM TREABA CU ERETICII ASTIA.NU SUNTEM DIN ACEEASI BISERICA.EI SUNT AI SATANEI.DE CE NU INTELEGI ODATA?AI SCRIERILE SFANTULUI APOSTOL PAVEL FRATE.CITESTE-LE.PANA CAND NECREDINTA ASTA?...

Asta m-as intreba si eu in locul tau, Silviu. Pana unde merge necredinta aceasta incat sa fim in stare sa tagaduim prezenta lui Dumnezeu in alt spatiu decat cel ortodox? Pana unde merge obraznicia noastra incat sa putem afirma cine se mantuieste si cine nu? Pana unde ne duce orbirea asta sufleteasca incat sa credem ca doar noi suntem copiii lui Dumnezeu, iar toti ceilalti sunt fii ai satanei, cum ii numesti tu cu atata nonsalanta.

Pana unde merge triumfalismul nostru incat sa consideram ca aceia sunt vanduti iadului, satanei, iar noi ne lafaim in rai doar pentru ca suntem ortodocsi? Pana cand se vor tine lant aceste obraznicii ale noastre, aceste orgolii care ne orbesc ochii, ne fura gandirea, simtirea, credinta, totul?

Pana unde? Pana cand?

iosif 13.06.2007 00:26:24

Citat:

În prealabil postat de cozia
Ai dreptate Silviu, sa-i iubim dar asa mai de departe:)

Cozia, daca ne-ar iubi pe noi Dumnezeu dupa cum meritam....cred ca nu ne-ar mai tine pamantul acesta. Asa ar fi bine sa iti reconsideri sfatul acesta. Avem acelasi Dumnezeu cu multi, in ciuda unor diferente.

cozia 13.06.2007 02:57:03

Sfintul Ilie cred ca a fost cel care a purtat cel mai "constructiv dialog" cu inchinatorii zeului Baal. Si el ca si altii ca el tot din iubire i-a trecut prin sabie, iar Dumnezeu nu s-a indepartat de la el ci i-a marit harul si l-a luat la El cu totul ,in trup si suflet.

Sa luam aminte

Acum nimeni nu zice sa-i trecem prin sabie cum o fac "neamurile" insa nu mai avem timp sa stam la dialog cu ei prin statii si sali de conferinte, iar cind vin la usa inainte sa deschida gura sa-i punem sa spuna Crezul si sa-si faca cruce, iar daca nu o fac...ii trimitem la plimbare...asa cu iubire

Pe de alta parte Iosife, be my guest, si intretine-i tu!:D:D:D:D:D sa te vad cum ajungi de le spui Ptiu, piei Satano!:D:D

cozia 13.06.2007 03:03:11

Bucura-te, Ilie, marite prooroc si inaintemergator al celei de a doua veniri a lui Hristos !

Silviu 13.06.2007 06:48:35

Citat:

În prealabil postat de iosif
Cozia, reprezinti o atitudine extremista. Cum adica dialog in care sa vina si sa isi tina gura? E o impresia falsa ca ii cunoastem sau ca ne cunosc. Bisericile ortodoxe necalcedoniene au stat despartite de celelalte Biserici ortodoxe din pricina lipsei de dialog, din pricina neintelegerilor de ordin lingvistic si nu din pricina continutului de credinta. Dialogul este absolul necesar, noi slujim Cuvantului, continutul este credinta noastra ortodoxa.

Nu vei putea trai cu vecinii tai in aceeasi curte fara ca macar sa le dai buna ziua, fara sa stii nimic despre ei, fara sa ii ajuti sa inteleaga.....si propovaduirea se face doar la cei care sunt smeriti, credinciosi, etc...
Propovaduirea crestina a inceput intr-un mediu extrem de ostil si aceasta nu i-a impiedicat pe apostoli sa mearga mai departe. Marturia noastra nu trebuie intrerupta, chiar daca acum trebuie sa ducem marturia aceasta celor ce s-au rupt de Biserica primara.

Dialogul este solutia pentru multe probleme....unele probleme nu se vor solutiona niciodata, dar macar ce putem face, sa facem!

Ma lasi cu umanismele tale?Ce smeriti?Io nu am vazut smeriti sa vina la biserica noastra dintre eretici,ci numai cu ganduri de prozelitism.De acord cu Cozia.Nimeni nu ii opreste sa se converteasca la ortodoxism.Dar fara sa vina in Biserica sa incerce sa "racoleze" oamenii ca pe PROSTITUATE.Mai lasa-ne cu abureala ta umanista si seaca.Nimic din ce zici nu se reflecata in realitatea contemporana.In loc sa mergem noi sa ii convertim pe ei,vin ei la noi sa ne converteasca(pe la usi,un bunic de-al meu la varsta de 70 de ani s-a hotarat sa treaca la protestanti).Deci,daca au ganduri necurate,si se poate vedea asta d obicei,mai ales daca incep cu"Hai si la noi la biserica sa vezi ce frumos este" - de parca aia e biserica - sa fie respinsi de toti si oricum n-au voie sa intre in biserica ortodoxa pana nu vin cu ganduri de botez.Asa ca nu mai zi tu de altii ca-s extremisti,ca vei ajunge sa ii faci si pe sfinti extremisti,asa cum zicea swi altu aici pe forum.Aveti grija la cuvinte.

Silviu 13.06.2007 06:51:26

Citat:

În prealabil postat de Iorga_Alexandru_1982
Purtarea unui dialog cu alte "biserici" crestine este o expresie a iubirii pe care Biserica noastra o are fata de toti oamenii, precum si a faptului ca ea isi asuma misunea de a vesti in intreaga lume invatatura Mantuitorului(poate cozia va zice "de ce sa mai faca asta daca aceia s-au departat de aceasta invatatura", pt ca Mantuitorul a spus "mergand invatati" nu "mergand vestiti", asta este una din misiunile Bisericii: de a invata.)In activitatea sa de transmitere a invataturii de credinta Bis. a intampinat opozitie inca din perioada primara; nu a renuntat de frica sa nu isi altereze invatatura, nu cunoaste aceasta frica ...nici in perioada contemporana nu o cunoaste .Sunt sigur ca dialogul interconfesional este un lucru benefic ( si pt Biserica, astfel indeplinindu-si misiunea; dar si pt ceilalti care au posibilitatea sa se intoarca la cunoasterea Adevarului) si necesar (nu ne putem izola intr-un turn de fildes). Desigur, in acest dialog Biserica va avea rolul de invatator, de parinte plin de dragoste si nu va face nici o concesie in materie de credinta. Sunt pentru un astfel de dialog (dar marturisesc ca am retineri in ceea ca priveste rugaciunile in comun cu celelalte "biserici")

AHAHAHAHA."Dialogul interconfesional".Ce cuvant pompos.:D:D:D:D Fa tu dialoguri de astea cate vrei.Eu am incercat.Degeaba.Pana acum.

Silviu 13.06.2007 06:54:52

Citat:

În prealabil postat de romandragut
sunt de acord cu amandoi. in timp ce iosif poate incerca un dialog, cozia poate sa se retraga intr-o comunitate inchisa si pur ortodoxa. ma gandesc la diferite manastiri romanesti si grecesti. insa... vad exemplu comunitatile evreiesti care sunt foarte "ortodoxe" si totusi convetuiesc cu celelalte comunitati. nucomunicam, nu suntem deschisi, ne salutam cand ne vedem in vecinatate si atat.

:D:D:D:DD:D: Comunitatile evreiesti sunt ortodoxe in iudaism,Vechiul Testament.:D
E mai bine sa stai intr-o comunitate "ortodoxa",decat cu ereticii sa te rogi sau sa stai in desfrau(lasa ca oricum Dumnezeu e bun si ne iarta pacatele - atitudinea gresita).Te rog sa stai tu in continuare cu cine vrei si sa te rogi cu musulmanii la Allah sau cu chinezii la Buddha,ca de,e tot aia,tot Dumnezeu si ei "este".

Silviu 13.06.2007 07:09:48

Citat:

Eu am discutat cu catolicii si nu e nevoie sa le scoti ochii ca il au pe papa sau alte chestiuni. Nu trebuie sa le scoti ochii ca nu savarsesc liturgia ortodoxa, pentru ca asta nu e o diferenta fundamentala, nu e nevoie sa le scoti ochii ca tin postul altfel, nu e nevoie sa le scoti ochii ca nu sunt ortodocsi.

Si dialogul cu celalalte confesiuni nu presupune renuntarea la convingerile tale si punerea in valoare a ceea ce avem comun, pentru ca ura, dusmania dintre religii nu o motiveaza absolut nimic, absolut nimic. Semnul crestinilor este iubirea, nu exist crestinism acolo unde nu exista iubire! Iubirea nu inseamna renuntarea la adevar, inas nici nu inseamna nutrirea sentimentelor de ura, de respingere...

Avem nevoie de dialog mai mult decat oricand, insa niciodata dialogul nu trebuie sa duca la deformarea adevarului, la renuntarea la adevar de dragul ”iubirii”. Dialogul insa poate duce la o colaborare deosebita intre confesiuni.

Nu te mira ca doar dialogul ecumenic a mijlocit milioanelor de ortodocsi din strainatate sa aiba posibilitatea de a merge la o liturghie ortodoxa, adesea savarsita in locase de cult catolice, protestante, etc. Unele locasuri chiar construite cu sprijin de la aceste confesiuni.

Mi-e teama ca cei care niciodata nu au vazut cum stau lucrurile dincolo, vorbesc din nestiinta.

Dialogul este esential pentru inlaturarea umbrelor unui trecut nedrept, dureros....

Complet irational esti.Si neinformat.Tu vrei sa ne minti ca tu iubesti mereu?Tu iubesti atunci cand Dumnezeu iti daiubirea prin Duhul Sfant.Mai citeste pls.Apoi fa afirmatii aiurea.Ba e nevoie"sa le scoti ochii",ca ei sa vada adevarul e nevoie sa le zici,cine stie,poate...Cand ei iti ataca credinta cu marsavie,trebuie sa ripostezi dur,sa iti pastrezi "verticalitatea",asa cum facea Sfintii.Sa ne amintim ce i-a zis Dumnezeu lui Pavel cand era inchis de romani si astepta judecata evreilor "ortodoxi" : "Indrazneste Pavele...".Asta trebuie sa avem cu ei.Indrazneala in sensul acesta bun.Ca avem de unde.Dumnezeu ne da tot ce avem nevoie in lupta cu intunericul.

Cu ura e o alta chestiune.Da,am dreptul de a-i ura.Pentru ca pacatul lor il urasc,nu faptul ca ei sunt oameni,ca exista.Esti un om confuz si "caldicel".Vezi sa nu se intample cu tine asa cum vesteste Iisus in Apocalipsa de oamenii "caldicei".

"Respingere","Repulsie".Asta imi provoaca si e normal.Tu vrei sa ignori astea din sufletul tau si astfel iti ucizi spiritul,dreapta credinta din tine.E normal sa simti asta pentru niste demoni care participa la orgii sexuale in bisericile lor,sau nu ii recunosc pe sfinti.Vezi ca,nu cumva,in "acest dialog inter-confesional",sa nu ajungi ca Iuda.

Nu ma mir ca vor,prin aceasta falsa "iubire de dialog",sa mai converteasca vro doi trei cati apuca la protestantism,etc. "milioanele" de ortodoxi,desi nu cred ca sunt milioane in strainatate,dar sa zicem ca sunt milioane care s-au dus in acele lacasuri de cult,nu ma incalzesc cu nimic.Aveau Biserici adevarate si in Romania,sau toate tarile ortodoxe.Spune-le alora sa iti povesteasca ce conditii au avut acolo,numai biserici ortodoxe nu erau alea."Contruite cu sprijin"....:D:D:D:D Ba da tu crezi totul ????
Daca cineva vine si iti zice ca a vazut Monstrul din Lockness in Dunare la un gratar,tu il crezi nu?Esti prea naiv.Vezi sa nu devii si tu un eretic.

Silviu 13.06.2007 07:19:09

Citat:

În prealabil postat de Iorga_Alexandru_1982
Purtarea unui dialog cu alte "biserici" crestine este o expresie a iubirii pe care Biserica noastra o are fata de toti oamenii, precum si a faptului ca ea isi asuma misunea de a vesti in intreaga lume invatatura Mantuitorului(poate cozia va zice "de ce sa mai faca asta daca aceia s-au departat de aceasta invatatura", pt ca Mantuitorul a spus "mergand invatati" nu "mergand vestiti", asta este una din misiunile Bisericii: de a invata.)In activitatea sa de transmitere a invataturii de credinta Bis. a intampinat opozitie inca din perioada primara; nu a renuntat de frica sa nu isi altereze invatatura, nu cunoaste aceasta frica ...nici in perioada contemporana nu o cunoaste .Sunt sigur ca dialogul interconfesional este un lucru benefic ( si pt Biserica, astfel indeplinindu-si misiunea; dar si pt ceilalti care au posibilitatea sa se intoarca la cunoasterea Adevarului) si necesar (nu ne putem izola intr-un turn de fildes). Desigur, in acest dialog Biserica va avea rolul de invatator, de parinte plin de dragoste si nu va face nici o concesie in materie de credinta. Sunt pentru un astfel de dialog (dar marturisesc ca am retineri in ceea ca priveste rugaciunile in comun cu celelalte "biserici")

DAca trebuie,ne izolam.Dialogul este un lucru benefic daca contine formula invatator-invatacel.Unde invatatorul e crestin ortodox,iar invatacelul eretic.Dialogul este benefic si are scopul indeplinit atunci cand un eretic sa converteste la ortodoxism,sau macar ii sadeste asta in suflet invatatorul(bineinteles,toate se fac prin Dumnezeu) - cautarea adevarului si a Duhului Sfant.Ce fel de om e ala pe care pe Dumnezeu l-a parasit si s-a lepadat de El si de Duhul?Ce viata normala mai poate avea un astfel de om,din punct de vedere spiritual?Imi raspundeti degeaba ca eu stiu.Niciuna.

E normal sa ai retineri pentru rugaciune in comun: "Ne rugam pentru eretici,nu impreuna cu ei".

Silviu 13.06.2007 07:29:16

Citat:

În prealabil postat de dmb
Mare noroc ca Iisus n-a fost ca noi.Nu se mai mintuia nimeni. Se inchidea El in coltzul lui stiind ca El e cel ortodox si ii lasa pe ceilalti sa crape in legea lor.
De aici incepe problema. De ce ar venii cineva la ortodoxie cind noi nu sintem altfel decit el? Aratam noi iubire cuiva inafara noua insine? Ce avem noi eu, iosif, cozia (numele sint intimplatoare alese) atit de bun in noi incit sa artragem un ratacit? Luminam noi Lumina lui Dumnezeu? Radiem noi iubire? Sintem in credinta dreapta! Asta nu valoreaza doi bani daca nu ne comportam ca atare.
Dialogul trebuie sa aibe loc. Dar trebuie sa fie facut de catre cei care sint ortodocsi cu adevarat nu doar de apartinatori ai bisericii ortodoxe.

Avem exemplu pe Iisus si pe sfinti.Asa cum ei mergeau sa invete lumea crestinism,si isi aparau credinta contra tuturor eretismelor,ex Arie(care zicea ca Iisus nu e Fiul Tatalui ceresc),asa si noi frate trebuie sa ne asemanam lor si sa lupta impotriva eretismelor.Ne aparam credinta,ce e asa greu de inteles?

Nimeni nu e fara pacat.In loc sa judeci,mai bine invata din exemplele bune.Tu te uiti la alea proaste.Intradevar,si ortodoxii pot ajunge in Iad.Dar,botezul in Dreapta Credinta,intemeiata pe Sangele Mantuitorului,e o garantie ca avem sansa sau sanse la mantuire,la a fi vesnic vii in comuniune cu Dumnezeu.Este o garantie pe care nu o ai daca esti luteran.In loc sa te uiti la exemplele bune si sa te asemeni lor,tu ii vezi doar pe aia care,in opinia ta,"nu radiaza de iubire".Da dar aia au sansa la Mantuire,pe cand ereticii s-au lepadat de Dumnezeu.

Acum nu discutam despre cei ortodoxi daca sunt pacatosi sau nu,ci despre eretici si cum ar trebui sa fie "dialogul" cu ei.

Silviu 13.06.2007 07:55:36

Citat:

Cozia, eu cred ca o mai multa atentie la cuvintele tale te-ar ajuta. De unde atata repulsie fata de oameni incat sa spui ca cei implicati in ecumenism sunt asa cum i-ai descris...Mi-e teama ca exagerezi.

Ortodocsii sunt ascultatori, nu dialogheaza? Asta e echivalentul cu ortodocsii nu gandesc! Atentie...ascultarea se face pana la pacat. Daca m-ar invata cineva sa urasc pe altii pentru ca sunt de alta confesiune, cu siguranta nu as asculta asa ceva. Si, fara indoiala, Dumnezeu ar fi mandru de ”obraznicia” mea.

Nu inteleg de ce te aprinzi asa? E un dialog pe care il purtam intre noi, te deranjeaza?

Daca ar exista atata ascultare cum pretinzi tu...cine stie pe unde am fi, poate niste sfinti, poate niste roboti...

Stai linistit, ascultam de Dumnezeu care i-a randuit pe ierarhi, etc. Insa asa cum ti-am spus, nimeni nu ma poate obliga pe motiv de ”ascultare” sa urasc pe altcineva, sa nutresc sentimente intunecate de razbunare.

Istoria e plina de greseli...ortodocsii au gresit si ei. Sa nu aruncam vina doar asupra unora. Sa ramanem totusi in adevar!

Cine a vorbit de razbunare?
Erezia=conlucrarea cu Satan.

Silviu 13.06.2007 07:57:03

Pe tine te intereseaza daca noi ne unim cu Europa sau nu.Nu mantuirea sufletului tau?Ridicol.

Silviu 13.06.2007 08:24:49

Citat:

Citat:

În prealabil postat de Grigorie
Citat:

Ortodoxia nu este superioara catolicismului poate sa spuna orice SFANT PARINTE ORTODOX ce vrea. La fel cum nici catolicul nu este superior ortodoxului.

Nu vorbim in termeni de "superior" si "inferior". In joc este adevarul de credinta, nu slava omeneasca.

Dupa cum te exprimi, am impresia ca nu traiesti nici ortodoxia, nici catolicismul. Cunoaste-le mai bine si vei fi pus in fata unor alegeri.
Tot ce putem sa-ti spunem este ca versiunea ortodoxa a credintei este cea mai veche, e neschimbata in timp si este rodnica duhovniceste. "Pomul se cunoaste dupa roade!"

Daca tu alegi catolicismul, mergi sanatos pe aceasta cale ca nu te opreste nimeni. Numai sa nu incerci sa alterezi ortodoxia cu tot felul de inovatii ca atunci avem dreptul sa refuzam.

grigorie este fofileala. nu btrebuie sa fii catolic sau ortodox pentru ca sa observi ceea ce se intampla. in plus chiar daca nu cred, nu inseamna ca nu am cercetat.

daca tu esti credincios nu inseamna ca tu stii mai mai multe despre ortodoxie, sau ai cunostiinte suficiente.

daca ortodoxia este mai veche si asta ii confera un atuu, explica-mi ce se intampla atunci cu iudaismul. sau celelalte religii care au cateva milenii inaintea crestinismului?

adevarul de credinta? il cunosti tu? pentru ca ti l-a spus cineva? si tu l-ai crezut pe cuvant? ce rost mai are biblia daca totul este de fapt atat de interpretabil?

nu ai voie sa te casatoresti cu un catolic daca esti ortodox... nu ai voie... sa... daca esti catolic, samd.

consider ca esenta din biblie care indeamna la "liniste" este demult uitata si ignorata.

10. Și chemând la Sine mulțimile, le-a zis: Ascultați și înțelegeți:
11. Nu ceea ce intră pe gură spurcă pe om, ci ceea ce iese din gură, aceea spurcă pe om.
12. Atunci, apropiindu-se, ucenicii I-au zis: Știi că fariseii, auzind cuvântul, s-au scandalizat?
13. Iar El, răspunzând, a zis: Orice răsad pe care nu l-a sădit Tatăl Meu cel ceresc, va fi smuls din rădăcină.
14. Lăsații pe ei; sunt călăuze oarbe, orbilor; și dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă.
15. Și Petru, răspunzând, I-a zis: Lămurește-ne nouă pilda aceasta.
16. El a zis: Acum și voi sunteți nepricepuți?
17. Nu înțelegeți că tot ce intră în gură se duce în pântece și se aruncă afară?
18. Iar cele ce ies din gură pornesc din inimă și acelea spurcă pe om.
19. Căci din inimă ies: gânduri rele, ucideri, adultere, desfrânări, furtișaguri, mărturii mincinoase, hule.
20. Acestea sunt care spurcă pe om, dar a mânca cu mâini nespălate nu spurcă pe om.

Matei,15,10-20)

iosif 13.06.2007 10:51:58

Citat:

Complet irational esti.Si neinformat.Tu vrei sa ne minti ca tu iubesti mereu?Tu iubesti atunci cand Dumnezeu iti daiubirea prin Duhul Sfant.Mai citeste pls.Apoi fa afirmatii aiurea.Ba e nevoie"sa le scoti ochii",ca ei sa vada adevarul e nevoie sa le zici,cine stie,poate...Cand ei iti ataca credinta cu marsavie,trebuie sa ripostezi dur,sa iti pastrezi "verticalitatea",asa cum facea Sfintii.Sa ne amintim ce i-a zis Dumnezeu lui Pavel cand era inchis de romani si astepta judecata evreilor "ortodoxi" : "Indrazneste Pavele...".Asta trebuie sa avem cu ei.Indrazneala in sensul acesta bun.Ca avem de unde.Dumnezeu ne da tot ce avem nevoie in lupta cu intunericul.

Cu ura e o alta chestiune.Da,am dreptul de a-i ura.Pentru ca pacatul lor il urasc,nu faptul ca ei sunt oameni,ca exista.Esti un om confuz si "caldicel".Vezi sa nu se intample cu tine asa cum vesteste Iisus in Apocalipsa de oamenii "caldicei".

"Respingere","Repulsie".Asta imi provoaca si e normal.Tu vrei sa ignori astea din sufletul tau si astfel iti ucizi spiritul,dreapta credinta din tine.E normal sa simti asta pentru niste demoni care participa la orgii sexuale in bisericile lor,sau nu ii recunosc pe sfinti.Vezi ca,nu cumva,in "acest dialog inter-confesional",sa nu ajungi ca Iuda.

Nu ma mir ca vor,prin aceasta falsa "iubire de dialog",sa mai converteasca vro doi trei cati apuca la protestantism,etc. "milioanele" de ortodoxi,desi nu cred ca sunt milioane in strainatate,dar sa zicem ca sunt milioane care s-au dus in acele lacasuri de cult,nu ma incalzesc cu nimic.Aveau Biserici adevarate si in Romania,sau toate tarile ortodoxe.Spune-le alora sa iti povesteasca ce conditii au avut acolo,numai biserici ortodoxe nu erau alea."Contruite cu sprijin"....:D:D:D:D Ba da tu crezi totul ????
Daca cineva vine si iti zice ca a vazut Monstrul din Lockness in Dunare la un gratar,tu il crezi nu?Esti prea naiv.Vezi sa nu devii si tu un eretic.

Silviu draga,

Revolta ta este nejustificata si pe cat de nejustificata pe atat de lipsita de bun simt. Esti obraznic si in afara oricarei limite pe care ti-ar impune insasi credinta pe care vrei sa o marturisesti, dar te impiedica instrumentele pe care le folosesti.

Interpretezi literal multe lucruri si se vede ca ar trebui nu numai sa fii informat, ci mai ales sa traiesti ceea ce Dumnezeu cere de la noi. Nu te cheama nimeni sa faci prozeliti, e destul de mult de lucru cu noi si cu ai nostri. Hai sa nu traim SCIENCE FICTION, crezand ca orice pas pe care il facem si toti oamenii pe care ii intalnim si nu sunt ortodocsi apartin intunericului.

Dreptul de ai uri? Mai, frate, cuvantul acesta vadeste irationalitate! N-ai absolut niciun drept sa urasti, indiferent. Sa iti urasti pacatele tale in primul rand si sa ne lasi cu asemenea atitudini de vitejie. N-avem nevoie ca Ortodoxia sa fie aparata de oameni prin ura. UNa e ura, alta e verticalitatea! UNa e ura, alta este fermitatea.

Lasa sa fiu caldicel si sa faca Hristos Bunul ce va voi cu mine. Mai bine caldicel, decat in ura pentru altii, in batjocorire altora, decat sa iau locul lui Dumnezeu si sa judec si sa impart mantuirea unora si altora.

Nu esti informat. Exista milionae de ortodocsi in strainatate! Doar din Ro sunt 3 milioane, apoi vin greci, rusi, sarbi, etc. Dialogul devine o necesitate! Iar acest dialog nu inseamna renuntarea la credinta ortodoxa cum vezi tu lucrurile!
Da, construite cu sprijin. Habar n-ai, te sfatuiesc sa te abtii ca vorbesti din nestiinta. Si stii cum e ca atunci cand nu stim si ne bagam unde nu ne fierbe oala.....rezultatele sunt pe masura.

Aciditatea ta nu face decat sa confirme faptul ca cei care iti impartasesc parerea in aceeasi maniera vehementa nu isi supun niciodata in mod real toate aceste convingeri unui dialog cu Dumnezeu in rugaciune pentru a vedea daca cele ce gandesc si simt sunt corecte!

Atata vreme cat ura ti se pare motivata, esti in afara iubirii si deci in afara relatiei cu Dumnezeu. In numele lui Dumnezeu au fost ucisi oameni, au fost distruse vieti, oamnei calcati in picioare si batjocoriti pe nedrept. Si Dumnezeu nu era de acord cu acestea....si totusi oameni au crezut ca prin aceasta ii aduc jertfa lui Dumnezeu. S-au inselat! S-ar putea sa te inseli si tu....

maria55 13.06.2007 11:02:28

Citat:

Silviu ,
este adevarat ce spune Iosif . Astea sant conditiile in strainatate .Sant multi romani si tarile gazda ne-au sprijinit si ne-au dat voie sa avem biserici sau capele de rugaciune . S-au ne-au imprumutat locasurile lor.

Normal ca a ajutat si tara gazda pentru ca locasurile sant pe teritoriul ei .
Pana aici e totul in regula ,chiar putem sa multumim de ospitalitate .
Ce va iesi mai tarziu e o alta fata a lucrurilor .

Nu trebuie sa-i condamni pe cei plecati .Stii tu cati dintre ei au plecat cu inima stransa , siliti de imprejurari ,sau cati ofteaza in fiecare zi ca nu sant in tara ,sau ce pret au platit si asa mai departe !
Lasa-L pe Dumnezeu sa judece .Poate toate s-au intamplat cu ingaduinta Lui ,si nu poate , asa e.
Si ce ne mai ramane decat din raul pe care il facem in viata sa scoatem ceva bun .
Lupta e importanta !

Eu asa vad , in tot ce se intampla ,o sansa de mantuire .
Asa ca fii mai ingaduitor cu "aveau acasa Biserici" .Esti casatorit ? Stii ce inseamna sa faci si ce zice celalat sa pastrezi pacea in familie ?
Binenteles nu sa renunti la credinta .

Dar eu zic ,cum spunea si Sf. Vasile cel mare , "nu este loc fara Dumnezeu ", cand a fost vorba sa-l trimita in surghiun , daca iti amintesti .
Problema e cum va evolua situatia incontinuare , e greu de spus .
Ne va ajuta Dumnezeu sa nu gresim daca ne punem nadejdea in EL.

Inca ceva .Eu cred ca trebuie sa-i respectam pe toti asa cum sant ,indiferent de religie . Dreptul la Judecata este al Lui .
Numai ca eu ii las pe toti in pace sa traiasca cum vor si tare mult mi-asi dori sa am si eu pacea mea :).

cu drag
maria

iosif 13.06.2007 11:53:10

Maria, nu stiu daca merita osteneala. De obicei, multi dintre cei care cred ca au dreptul sa urasca pe ceilalti pentru ca nu sunt ca ei, fie sunt convertiti de curand si nu au avut timp sa isi inteleaga credinta, fie sunt din aceia care stiu sa citeasca si nu stiu sa inteleaga, fie pur si simplu au atata rautate in inima lor incat gasesc orice forma de a o manifesta, in cazul nostru prin religie, prin raportarea la dreptatea lui Dumnezeu, nestiind ca de fapt noi traim din iubirea Lui si nu din dreptatea Lui. De ar fi fost dupa dreptate, niciunul dintre noi n-ar mai fi trebuit sa traiasca.

Crezi ca ii va folosi marturia ta de la fata locului, ca o persoana care traiesti aceste realitati?

Saurian 13.06.2007 12:20:41

iertati-ma ca ma bag si eu dar vreau sa spun ceva ( va anunt ca n-am citit cele 12 pagini de postari despre ecumenism ca e preaaaaaaaaaaaaa mult pt mine...:D ). Am fost la un botez penticostal si am participat la ceva rugaciune intr-o biserica catolica dedicata Maicii Domnului; in acelasi ieri seara am participat la un priveghi ecumenic ( si nu stiu daca ma voi duce azi la inmormantarea ecumenica ).

Despre penticostali: am fost la botez si odata ma si tinut un cd creat cu muzici de-a lor in mana. Stiti ce am simtit? Ceva rau, ceva demonic. Ca in acele filme in care apare la suprafata un orasel perfect care ascunde faptul ca noaptea oamenii devin ceva zombii care te chinuiesc. A fost foarte infricosator!:(:(:(

Despre catolici: prima data cand am fost in biserica catolica eram impresionat. Mai ales statuietele. Ce bland era Hristos si ma indragostisem de Sf Tereza. Am fost apoi la acea slujba si apoi am mai fost in acea biserica. Simteam plutind ceva rau in aer. Daca a doua oara cand am fost in biserica catolica mi-am pacalit simtirile gandindu-ma ce frumos se roaga acele femei catolice fara preot ( pentru prima data oamenii se rugau impreuna si nu condusi de preot ca si cum si-ar face o datorie ), a treia oara cand eram singur mi-a aparut acea infricosare din nou. Poate nu la fel de intens dar simtea raul plutind in lume.

Despre ecumenici ( ortodocsi, greco si romano catolici si reformati ): nu stiu dar pur si simplu simteam ca particip la ceva ocult, simteam de parca Duhul Sfant nu era prezent acolo. Era un simtamant infricosator si de parca faceam ceva fara voia Duhului Sfant. Singura perioada mai linistita era cand vorbeau preotii ortodocsi si greco-catolici si cand faceau acestia priveghiul ( desi slujba la greco-catolici era identica cu cea a ortodocsilor ). S-au facut slujba in romana ( ortodocsi si greco-catolici ), maghiara ( catolici ) si germana ( reformati ). Murise sotia preotului evanghelic.

In concluzie:FERITI-VA DE ECUMENISM SI ALTE RELIGII!!! singurul ecumenism e cel prezentat de parintele Arsenie Papacioc ( adica in cel in care toti sa treaca la ortodocsi ). Stiu in acelasi timp ca multumita acestor dialoguri ecumenice ortodoxia a fost mai cunoscuta in vest asa ca nu ma bag sa-i judec pe ierarhi. Credeti-ma ca sunt pt ecumenism, sau cel putin am fost. Acum vreau doar sa ma bucur de slujbe ortodoxe care sunt prea lungi pentru unii si de cantarile noastre.

iertati-ma din nou ca m-am bagat

Mirean 13.06.2007 12:55:09

Citat:

În prealabil postat de Saurian
iertati-ma ca ma bag si eu dar vreau sa spun ceva ( va anunt ca n-am citit cele 12 pagini de postari despre ecumenism ca e preaaaaaaaaaaaaa mult pt mine...:D ). Am fost la un botez penticostal si am participat la ceva rugaciune intr-o biserica catolica dedicata Maicii Domnului; in acelasi ieri seara am participat la un priveghi ecumenic ( si nu stiu daca ma voi duce azi la inmormantarea ecumenica ).

Despre penticostali: am fost la botez si odata ma si tinut un cd creat cu muzici de-a lor in mana. Stiti ce am simtit? Ceva rau, ceva demonic. Ca in acele filme in care apare la suprafata un orasel perfect care ascunde faptul ca noaptea oamenii devin ceva zombii care te chinuiesc. A fost foarte infricosator!:(:(:(

Despre catolici: prima data cand am fost in biserica catolica eram impresionat. Mai ales statuietele. Ce bland era Hristos si ma indragostisem de Sf Tereza. Am fost apoi la acea slujba si apoi am mai fost in acea biserica. Simteam plutind ceva rau in aer. Daca a doua oara cand am fost in biserica catolica mi-am pacalit simtirile gandindu-ma ce frumos se roaga acele femei catolice fara preot ( pentru prima data oamenii se rugau impreuna si nu condusi de preot ca si cum si-ar face o datorie ), a treia oara cand eram singur mi-a aparut acea infricosare din nou. Poate nu la fel de intens dar simtea raul plutind in lume.

Despre ecumenici ( ortodocsi, greco si romano catolici si reformati ): nu stiu dar pur si simplu simteam ca particip la ceva ocult, simteam de parca Duhul Sfant nu era prezent acolo. Era un simtamant infricosator si de parca faceam ceva fara voia Duhului Sfant. Singura perioada mai linistita era cand vorbeau preotii ortodocsi si greco-catolici si cand faceau acestia priveghiul ( desi slujba la greco-catolici era identica cu cea a ortodocsilor ). S-au facut slujba in romana ( ortodocsi si greco-catolici ), maghiara ( catolici ) si germana ( reformati ). Murise sotia preotului evanghelic.

In concluzie:FERITI-VA DE ECUMENISM SI ALTE RELIGII!!! singurul ecumenism e cel prezentat de parintele Arsenie Papacioc ( adica in cel in care toti sa treaca la ortodocsi ). Stiu in acelasi timp ca multumita acestor dialoguri ecumenice ortodoxia a fost mai cunoscuta in vest asa ca nu ma bag sa-i judec pe ierarhi. Credeti-ma ca sunt pt ecumenism, sau cel putin am fost. Acum vreau doar sa ma bucur de slujbe ortodoxe care sunt prea lungi pentru unii si de cantarile noastre.

iertati-ma din nou ca m-am bagat

Ce e ala "priveghi ecumenic" si "imnormantare ecumenica"?"

maria55 13.06.2007 13:13:50

Draga Saurian ,
fieare suflet simte si traieste diferit . Nu toti au aceasi sensibilitate si nici nu cred ca-i poti transmite cuiva trairile tale.
Am vazut ca daca omul caruia ii vorbesti nu este din punct de vedere spiritual ca tine , nu intelege , nu primeste cuvantul .

Si eu am mers in locuri unde nu am simtit bucurie si am plecat .
Am o prietena care merge cu regularitate si la catolici si la noi .
Am incercat o discutie am vrut sa inteleg ceva si am lasat-o "balta " .
N-a functionat . Numai Duhul Sfant lucreaza ,fiecare are nevoie de timpul lui ,Dumnezeu stie .

Iosif ,
eu zic ca se merita sa discutam in privinta asta pentru ca nimeni nu s-a nascut invatat . Problema e ca indiferent de convingerile religioase , cred eu , exista puncte comune si puncte care ne despart . Adica la un moment dat se poate zice ,"gata pana aici ,directia mea e alta " sau ceva in genul .

Eu vreau sa zic insa ca nu se poate purta cuvantul lui Dumnezeu fara dragoste .
Dupa mine cred ca in primul rand trebuie sa-l iubim pe Dumnezeu caci daca EL nu pune dragostea Sa in mine , nu pot iubi .
S-a zis si invers , iubim pe aproapele intai . Eu cred viceversa .
Si cum incepi sa-l iubesti ? De la rugaciune pleaca tot .
Omul simte lucrarea Lui in sine si incepe sa se schimbe ,isi da seama de existenta temporara sa zicem ,a Duhului Sf. care toate le poate , apoi revarsa din dragostea sa si la altii .

Mie imi place mult Parintele Savatie care zice , sa-i iubim si pe draci sa ne rugam pentru ei ! Interesant , cine intelege :). Apoi nici un om nu e asa de rau ca un diavol .
Si ce mai spune ? Daca te-ai maniat asteapta sa te linistesti , apoi vorbeste sau lucreaza . Deci nimic cu tulburare , nimic fara dragoste ....etc.
Dar dragostea Dumnezeiasca inaintea celei lumesti :).

Nu trebuie sa am dreptate , nu-mi place sa am ultimul cuvant .Zic numai ca eu asa simt . Fara Duhul blandetii nimic nu functioneaza .

E mai greu pentru cei care slujesc in Sf . Altare , ei trebuie sa spuna cateodata direct ,da sau nu . La nivelul lor nu ma pricep .
Eu am zis numai din punct de vere al unui om de rand.

cu drag
maria

cozia 13.06.2007 18:27:38

Citat:

Hai sa nu traim SCIENCE FICTION, crezand ca orice pas pe care il facem si toti oamenii pe care ii intalnim si nu sunt ortodocsi apartin intunericului.

Iosif ca de obicei continui sa rastalmacesti cuvintele dupa cum iti este tie convenabil.

Silviu prin ce a spus a aratat ca nu este un uritor al celor neortodocsi si "care apartin intunericului". El a facut doar referire la discutiile RELIGIOASE intre NOI ortodocsii si ereticii, oricare ar fi ei, intelegi odata, deci numai cind este vorba de prozelitismul lor di discutiile religioase generate de gurile lor. Sper de data asta sa-ti fie clar. In rest suntem oameni , ca toti oamenii cu vecini de diverse nationalitati si religii, ne respectam, ne ajutam, muncim impreuna, etc, deci cu alte cuvinte ne IUBIM, si pe cit posibil evitam discutiile dogmatice. De fapt este de preferat sa nu deschidem acest subiect niciodata DACA NU SUNTEM INTREBATI CU BUNA CREDINTA, NU ISPITITI!!!.

iosif 13.06.2007 19:30:40

Stii, Cozia, ar trebui sa fim sfinti pentru ca urand pacatul sa nu ajungem sa ii uram si pe oamenii care fac pacatul respectiv.

Nu poti iubi pe oameni, evitandu-i! Si sa stii ca in conditiile dialogului ecumenic de astazi nu se pune problema care pe cine sa convinga, ci cum sa valorificam ceea ce impartasim deja, credinta in Sfanta Treime.

Plus de asta Biserica Ortodoxa are o pozitie foarte clara in ecumenism, extrem de verticala si demna! Daca n-ar fi fost asa, pana acum s-ar fi intamplat multe lucruri neplacute si nedemne.

Mi-e teama ca nu ai suficienta incredere in ierarhii Bisericii tale...

romandragut 13.06.2007 19:33:24

nu imi plac atitudinile beligerante. si nu trebuie sa existe din motive de credinta. aceasta atitudine de respingere si defaimare nu este una sanatoasa inc ontextul actual. este foarte greu s ainveti paci si este atat de usor sa faci razboi.

cozia 13.06.2007 20:05:13

Citat:

Nu poti iubi pe oameni, evitandu-i!

Pai tu nu intelegi ca nu-i evitam decit in masura in care suntem invitati sa pacatuim cu ei, in rest avem grija unul de altul, ne ajutam la nevoie, insa daca te intilnesti in scara blocului cu vecinul musulman care a venit cu afaceri in Romania doar nu o sa incepi sa vorbesti despre Sfinta Treime, nu?, ce rost ar avea, sau daca ii opresti singerarea unui ranit, nu-l intrebi mai intii daca el crede intr-una Soborniceasca si Apostoleasca Biserica, asta este treaba noastra si a celor curiosi si care vor sa afle despre Ortodoxie.
Singura explicatie la ce spui tu este ca tu unul nu-ti poti exprima iubirea decit vorbind despre credinta ta. Tu poate nu intelegi dar problema este ca nu intereseaza pe nimeni parerea noastra, iar noi nu facem prozelitizm. Fiecare stie ce a invatat din familie sau din cultura lor si singura metoda de a ne iubi ca fratii este sa nu discutam despre religie, asa pastrezi pacea cu cei de alta credinta si deasemenea LUCRIND SI FACIND IMPREUNA BINELE.
Nu stiu de unde ai scos-o si pe asta ...cu respectul pentru Ierarhi. Eu nici nu-i cunosc personal , deci cum as putea avea o parere despre ei?

cozia 13.06.2007 20:35:09

Citat:

nu imi plac atitudinile beligerante. si nu trebuie sa existe din motive de credinta. aceasta atitudine de respingere si defaimare nu este una sanatoasa inc ontextul actual. este foarte greu s ainveti paci si este atat de usor sa faci razboi.

...adica daca este nevoie, ii vom da un pahar de apa lui RD si-i vom bandaja ranile daca este nevoie si la fel daca el binevoieste o sa faca acelasi lucru si altuia care are nevoie de ajutor. Sa evitam alte discutii cu oamenii care duc la smintire si mihnire. Sa lasam lumea in pace sa ajunga la concluziile lor mergind pe drumul lor. Cu copiii insa este alta poveste...

sofiaiuga 13.06.2007 22:34:38

Citat:

Cum vedeti realizarea acestui dialog? Care ar fi principalele etape ale acestui dialog?

fiind dialog panortodox trebuie sa participe NUMAI ORTODOCSII SI CEI DUPA VECHIUL SI CEI DUPA NOUL CALENDAR ,REPREZENTANTI ALE TUTUROR BISERICILOR ORTODOXE AUTOCEFALE .TEMELE DE DISCURIAR PUTEA FI;1.clarificarea calendarului cu tinerea sarbatorilor cum este corect [sa stabileasca ei cum este corect].2.inlaturarea comportamentelor extremiste din rindul bisericilor ortodoxe autocefale,care interzic celor de alte etii de pe teritoriul lor efectuarea slujbelor in limba materna ,stiut fiind ca religia este mai bine preceputa in lb.materna.[aci romanii sufera in Serbia,Rusia,Ucraina].3.ATITUDINEA CARE TREBUIE URMATA IN COMUN IN PROBLEMA ECUMENISMULUI.[ABIA APOI SA SE FACA ECUMENISM,IN FELUL CUM HOTARASC TOATE BISERICILE ORTODOXE.4.ASPECTELE DE POLITIZARE ALE BISERICILOR ORTODOXE IN TARILE POSTCOMUNISTE SI atitudini corecte de urmat.
probabil ca ar mai fi si alte aspecte,eu nefiind teolog nu le cunosc .DOAMNE ajuta-le maimarilor nostri sa fie intru--un gind ,altfel ortodoxia va pieri inghitita de ECUMENISM.

sofiaiuga 13.06.2007 22:52:31

Citat:

În prealabil postat de essence_of_living
imi place foarte mult topicul "NEVOIA DE DIALOG".
Nu inteleg de ce se interzice cu atata vehementa in religia noastra cea ortodoxa sa discutam cu persoane din alte religii........DE CE?
De fapt cred ca stiu raspunsul dar as vrea totusi sa mai vad si alte opinii.

DIN ASCULTARE FATA DE SFINTII PARINTI,CACI ASCULTAREA NE FERESTE DE CAI GRESITE CARE DUC LA IAD,Doamne fereste!

sofiaiuga 13.06.2007 23:32:05

Citat:

Subscriu la cele spuse de Mirean. Nu cred ca tehnologia e de vina, ci omul!

e vorba si de salarii mici si de nerespectarea codului muncii de catre patroni,care obliga oamenii sub amenintare de a fi dati afara daca nu accepta sa lucreze 12 ore ZILNIC.AEpuizarea fizica a dus la 2 decese intr-o fabrica la noi a 2 tinere de 30 ani si de 23 ani dupa 3 saptamini de munca prin epuizare .raminind si copii mici de 3 ani, fara mame,in urma acestor situatii oameniloe le e ferica sa mai lucreze ca sa nu pateasca si ei la fel ;deci e vb de drepturile de a munci in conditii corecte si mnu cu program de epuizare ;apoi majoritatea se pling de cefalee,adica dureri de cap f. frecvente ceea ce ma face sa cred ca si atmosfera din hale este toxica si cei de la medicina muncii ,poate ca nu fac controale sau poate ca nu se iau masurilede sesizare a nivelului de toxice si de corectie.In aceste conditii oamenilor le e frica pt un salariu de minm pe economie sa se expuna E f.usor de dat cu parera cind nu te lovesti de asemenea situatii de-a dreptul dramatice si sa dai vina numai pe muncitor,cind vina e a patronului.tot ce va scriu se intimpla la mine in localitate si nu sint povesti ,ci realitaticare ne arata ca omul nu are nici o valoare in fata patronatului strain.MUNCITORII lucreaza insituatie de stres si se vb urit cu ei ;se lucreaza in tensiune psihica si munca pe banda si asa e tensionata .

iosif 13.06.2007 23:34:25

Cozia, un lucru simplu vreau sa te intreb: dupa parerea ta crezi ca Dumnezeu ii poate mantui si pe cei de alte confesiune?

cozia 14.06.2007 00:43:45

Citat:

Cozia, un lucru simplu vreau sa te intreb: dupa parerea ta crezi ca Dumnezeu ii poate mantui si pe cei de alte confesiune?

Iosif,
Ce stiu eu este ca sunt foarte multi oameni smeriti, modesti, blinzi si linistiti, cu multa frica de Dumnezeu, si pastreaza legile date de Dumnezeu insa nu sunt Ortodocsi sau nu merg la Biserica din diverse motive. S-au nascut in alte culturi si nu-i vina lor ca nu au avut de unde sa cunoasca Adevarul Ortodox, Cuvintul, insa dupa parerea mea merita sa se mintuiasca si ma bucur ca sunt amintiti la Sf. Liturghie.
Acesti oameni imi amintesc de o povestire(nu mai tin minte de unde) unde trei pustnici care nu stiau sa se roage, din iubirea lor pentru Dumnezeu spuneau incontinuu

"Noi trei ne rugam la Voi trei"

sofiaiuga 14.06.2007 00:52:52

Citat:

Sofiaiuga, site-ul indicat de tine contine pareri subiective. Chiar in prezentarea lui se mentiomeaza: "Eurosceptic.ro îsi propune să ofere informatii si opinii critice despre Uniunea Europeană". este ca si cum ai vrea o parere obiectiva de la site-ul eresulcatolic.

din pacate la tara ,unde locuiesc eu, se simte [b]pe propria piele,adica infiecare familie in mod negativ aceasta asazisa integrare UE ,fapt care pe noi cei de aici ne face sa ne dam seama cita dreptate au cei ce scriu[link=wwweurosceptic.ro],adica dupa ce pt. asazisa gripa aviara s-a decimat pasaretul sanatoa al tarii[timp in care aau aparut produse din carne cu emblema USA,]s-a interzis oamenilor care de secole vind porci in pietele tarii ,din vezi Doamne ce motive ALE U.E. sa ii mai vinda ;stiti ce repercursiuni au aceste chestii pt oameni cu pensii mici de boala,ca s-au redus locurile de munca, sa isi tina copii pe la cele scoli si facultati.?!Si urmaeza ciobanii la rind .de secole ei au vindut prin pietele tarii populatiei produse proaspete,nu ca cele de la supermarketuri care nu stim de cind stau acolo congelate. Doar nu credeti ca u.e. ii convine mica gospodarie de la tara ,care aprovizioneaza si pe cei de la orase,si sa nu cuparam toti produsele lor!In concluzie oamenii cu venituri mici care mai cistigau un ban in plus pt trai ,si nu sint putini acestia,ci majoritari,vor saraci si mai mult si copiii vor fi in nr. mai mare analfabeti sau fara facultata, ca nu mai isi permit sa ii trimita.Daca cititisi articolele legate de acest subiect si pe [link=www.conservarorii.ro siwww.nouadreapta.org.,www.altermedia.ro] veti trge niste concluzii mai obiective in leg. cu aceasta integrare U.E.

Mirean 14.06.2007 14:59:33

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga
Citat:

din pacate la tara ,unde locuiesc eu, se simte [b]pe propria piele,adica infiecare familie in mod negativ aceasta asazisa integrare UE ,fapt care pe noi cei de aici ne face sa ne dam seama cita dreptate au cei ce scriu[link=wwweurosceptic.ro],adica dupa ce pt. asazisa gripa aviara s-a decimat pasaretul sanatoa al tarii[timp in care aau aparut produse din carne cu emblema USA,]s-a interzis oamenilor care de secole vind porci in pietele tarii ,din vezi Doamne ce motive ALE U.E. sa ii mai vinda ;stiti ce repercursiuni au aceste chestii pt oameni cu pensii mici de boala,ca s-au redus locurile de munca, sa isi tina copii pe la cele scoli si facultati.?!Si urmaeza ciobanii la rind .de secole ei au vindut prin pietele tarii populatiei produse proaspete,nu ca cele de la supermarketuri care nu stim de cind stau acolo congelate. Doar nu credeti ca u.e. ii convine mica gospodarie de la tara ,care aprovizioneaza si pe cei de la orase,si sa nu cuparam toti produsele lor!In concluzie oamenii cu venituri mici care mai cistigau un ban in plus pt trai ,si nu sint putini acestia,ci majoritari,vor saraci si mai mult si copiii vor fi in nr. mai mare analfabeti sau fara facultata, ca nu mai isi permit sa ii trimita.Daca cititisi articolele legate de acest subiect si pe [link=www.conservarorii.ro siwww.nouadreapta.org.,www.altermedia.ro] veti trge niste concluzii mai obiective in leg. cu aceasta integrare U.E.

Potriovit noii legislatii taranii isi pot vinde linistiti produsele in piete. Putina igiena impusa de UE nu a stricat nimanui!

Masuri anti-aviara au fost impuse de autoritatile nationale, in toate tarile in care exista acest pericol, nu de UE.

Ai vazut cate cazuri de trichineloza apar de la porci? De altfel oamenii inca ii pot vinde catre abatoare! Ca si mieii!

Pensiile mici nu au legatura cu UE! Asa au fost mereu!

Ce sa mai...? Mi se pare ca exagerezi. Este chestiune de mentalitate. Omul era obisnuit sa stea in confortul oferit de "stat", iar capitalismul l-a luat pe nepregatite.

Cati de la tine din sat s-au gandit sa se organizezentr-o asociatie agricola cu bani luati pe fonduri europene? cati s-au interesat de aceste fonduri?

Apoi vii si imi spui de noua dreapte (legionari declarati, pe care unii ii suspectraza de fascism)...

romandragut 14.06.2007 15:25:34

Citat:

Citat:

ador laptele crud de vaca. insa de cate ori am cumparat lapte indoit cu apa sau care s-a stricat. smantana cu faina etc. este nevoie de progres.

ce-i acre plang dupa comunim pot sa o faca, insa pentru familia mea acest lucru a insemna un blestem. parintii, bunicii nu au fost membrii de partid. bunicul a fost deportat. taica-meu a fost declarat dizident pentru ca nu a vrut sa se inscrie in partid.

am fost de doua ori bagati la legea 18. si totusi tot timpul am fost cu fruntea sus. am inteles ce inseamna sa fii jos si am inteles ce inseamna curatenie si igiena. oamenii la sate traiesc in mizerie. sa facem o comparatie intre taranul roman si taranul din vestul europei.
este intr-adevar un sco, insa fara acest soc nu vom putea sa ne curatim tara. si avem mult de curatit. romania este o tara atat de frumoasa insa aceasta frumusete nu ii este respectata.

iosif 14.06.2007 17:04:02

Citat:

În prealabil postat de cozia
Citat:

Iosif,
Ce stiu eu este ca sunt foarte multi oameni smeriti, modesti, blinzi si linistiti, cu multa frica de Dumnezeu, si pastreaza legile date de Dumnezeu insa nu sunt Ortodocsi sau nu merg la Biserica din diverse motive. S-au nascut in alte culturi si nu-i vina lor ca nu au avut de unde sa cunoasca Adevarul Ortodox, Cuvintul, insa dupa parerea mea merita sa se mintuiasca si ma bucur ca sunt amintiti la Sf. Liturghie.
Acesti oameni imi amintesc de o povestire(nu mai tin minte de unde) unde trei pustnici care nu stiau sa se roage, din iubirea lor pentru Dumnezeu spuneau incontinuu

"Noi trei ne rugam la Voi trei"

In sfarsti, ajungem la un numitor comun. Aceasta este ideea pe care am tot subliniat-o aici, de fiecare data si anume ca toti suntem in grija lui Dumnezeu si El are o solutie pentru fiecare. Nu noi mantuim pe nimeni, ci El ii mantuieste pe oameni, pe fiecare om care se apropie de El si ii cere aceasta mantuire, sansa vietii vesnice.

Vezi...lucrurile trebuie puse uneori in extrema pentru a intelege! Asa se intampla si cu noi oamenii care doar in situatii extreme, dificile ne dam seama de anumite lucruri!

Dumnzeu sa aiba grija de toti si noua tuturor sa ne dea puterea, ravna si priceperea sa ne pastram darul cel minunat al Ortodoxiei si sa devenim luminatori dupa voia lui cea sfanta!

MARIUS_DANIEL 17.06.2007 00:18:14

Dialogul ecumenic e o frectie la un picior de lemn.S-a spus ca daca intram in U.E. noi,ortodocsii vom avea sansa sa aducem adevarul si celorlalti,dar de fapt situatia sta invers.Aici e toata inselarea aceasta cu unitate in diversitate.Aiurea.Scopul nu e defapt ca noi sa-i aducem la adevar pe eretici,ci ereticii sa ne relativizeze si sa ne perverteasca noua credinta.De aceea Biserica rusa a si spus ca exista sanse mari sa se retraga din acest dialog,cum ar trebui sa facem si noi.

iosif 17.06.2007 19:37:39

Marius, tu vorbesti despre niste pericole posibile. Insa te duci intr-o extrema si afirmi ca aceste pericole deja s-au concretizat!

Fii sigur ca BOR nu ar face niciun compromis care sa puna in pericol credinta noastra!

Unitatea in diversitate o traieste si lumea ortodoxa, pentru ca fiecare BO are propriile ei traditii, etc. E vorba aici de o unitate a credintei exprimata intr-o diversitate de forme. Asa a fost mereu in BO!

sofiaiuga 18.06.2007 19:24:06

Citat:

Citat:

Citat:

Potriovit noii legislatii taranii isi pot vinde linistiti produsele in piete. Putina igiena impusa de UE nu a stricat nimanui!

Masuri anti-aviara au fost impuse de autoritatile nationale, in toate tarile in care exista acest pericol, nu de UE.

Ai vazut cate cazuri de trichineloza apar de la porci? De altfel oamenii inca ii pot vinde catre abatoare! Ca si mieii!

Pensiile mici nu au legatura cu UE! Asa au fost mereu!

Ce sa mai...? Mi se pare ca exagerezi. Este chestiune de mentalitate. Omul era obisnuit sa stea in confortul oferit de "stat", iar capitalismul l-a luat pe nepregatite.

Cati de la tine din sat s-au gandit sa se organizezentr-o asociatie agricola cu bani luati pe fonduri europene? cati s-au interesat de aceste fonduri?

Apoi vii si imi spui de noua dreapte (legionari declarati, pe care unii ii suspectraza de fascism)...

daca pensiile nu au leg. cu UE asigurarea unui trai decent al populatiei de la tara se face prin comertul liber cu animale vii ,care este pina azi interzis de cind am intrat in UE;oamenii nu-si permit sa cumpere carnea cu kg. ce de la macelarii ca ies f. scump de 7 ori mai scump decit daca ar cumpara animalul viu si sa-l taie acasa.
in leg. cu GRIPA AVIARA ar trebui sa mai vezi si alte pareri ca de ex.[link=www.conservatorii.ro]care au un comunicat pe aceasta tema ;de altfel toate comunicatele lor sint laobiect si ar trebui citite de toata lumea mai ales manifestul,apelul catre tineri si doctrina lor.
legionarii nu au fost fascisti,dar am scris un pic mai mult la topicul cu legionarii si nu vreau sa ies din subiectul acestui topic.DOAMNE AJUTA!

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:41:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.