![]() |
Citat:
Nu ii trimite in lume, in mijlocul oamenilor casatoriti si ii pune sa isi duca crucea acolo! si ptr a va face o impresie de isipitele la care e supus un slujitor al altarului, in lume, spovedind femei(chiar daca maritate si cinstite fara nici un fel de alt gand, ce sa mai vorbim de acele care umbla ca viespile cautand barbati fie ei in pantaloni, fie in sutana-- si din pacate nu glumesc, lumea e plina de ele) va recomand cartea Roxana a lui Gala Galaction! Din pacate, realitatea a dovedit-o ca desfranarea in cazul clericilor necasatoriti este mai mare decat in cazul celor casatoriti! |
Citat:
Nu demontează nimic fragmentul acela, doar cimentează niște aberații în capetele celor deja contaminați de ele. De altfel, Mihnea, o bună parte din ce-ai susținut pe-aici se contrazice cu o constatare elocventă emisă la Vatican II ( "înfrânarea desăvârșită și perpetuă pentru împărăția cerurilor... nu este pretinsă de însăși natura preoției"). Ce vreau totuși să nu se uite, este că ortodoxia apără libertatea persoanei și sfințenia vieții de familie, neimpunând condiții exterioare pentru hirotonie care să creeze o prăpastie între cler și popor. De fapt, despărțirea catolicismului de sensul profund al vieții a adus în istorie totalitarismul și terorismul religios, confundate eronat de către modernitate cu esența creștinismului. Cei care doresc să afle ce s-a întâmplat cu Biserica Romei înainte și după schismă au la dispoziție o lucrare onestă, scrisă de un important teolog catolic: http://www.librariasophia.ro/img/poz...rme_modele.jpg http://www.librariasophia.ro/carti-O...an-so-126.html O să observați că teologii apuseni sunt conștienți de erorile endemice ale catolicismului și analizează cu destulă probitate consecințele lor în evoluția lumii dintotdeauna, propunând posibile soluții de ieșire din impas. |
Citat:
Citat:
Intuitiv, eu m-aș aștepta invers: mai degrabă la ieromonahi să găsesc curățenie. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
17. Și vă îndemn, fraților, să vă păziți de cei ce fac dezbinări și sminteli împotriva învățăturii pe care ați primit-o. Depărtați-vă de ei.(Rom16,17) |
Citat:
|
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
28. Petru i-a spus lui Isus: "Iată, noi am părăsit toate și te-am urmat!" 29 Isus i-a spus: "Vă spun adevărul, nu este nimeni care să fi părăsit - pentru mine și pentru evanghelie - 30 casă, frați, surori, mamă, tată, copii sau pământ fără să primească, deja în acest timp, de o sută de ori mai mult: case, frați, surori, mame, copii și pământuri - desigur nu fără persecuții -, iar în cealaltă lume viața veșnică. |
Citat:
“PREOȚII” CATOLICI CU CÂINII ÎN BISERICĂ (PHOTO) – februarie 14, 2012 Με τα σκυλία στο ναό !!! Source: http://aktines.blogspot.com |
Citat:
29 aprilie 2012, 11:44 Preoții catolici refuză să dezvăluie cazurile de pedofilie luate la cunoștință la spovedanie Preoții catolici din Irlanda refuză să dezvăluie actele de pedofilie dacă sunt mărturisite la spovedanie. Asociația Preoților Catolici din Irlanda a anunțat oficial că nu vor raporta cazurile de agresiune sexuală față de adulți și nici față de minori dacă le sunt aduse la cunoștință în timpul spovedaniei. Clericii încalcă astfel o lege esențială din Irlanda care stipulează că infracțiunile de care află oamenii Bisericii, printr-o cale sau alta, trebuie raportate de îndată la poliție. Deși asociația a fost atenționată de însuși ministrul Justiției, Alan Shatter, preoții catolici refuză să se conformeze legii, chiar dacă riscă 10 ani de închisoare. Refuz categoric Purtătorul de cuvânt al asociației, părintele Sean McDonagh, a declarat pentru Irish Central: "În niciun caz nu aș încălca secretul confesional pentru absolut nimeni". De aceeași părere este și episcopul Raymond Field din Dublin: "Secretul confesional este inviolabil în ceea ce mă privește și am încheiat orice discuție pe această temă". "Aștept ca orice cleric care află că unul dintre oamenii veniți la Biserică este un agresor sexual să se adreseze poliției. Nu este normal ca un pedofil să primească așa-zisă iertare divină după ce a violat un copil", a declarat ferm Ministrul Justiției din Irlanda. |
Citat:
4.000 de cazuri de abuzuri ale preotilor catolici asupra copiilor Vaticanul a recunoscut ca a investigat mai mult de 4.000 de cazuri de abuzuri sexuale asupra copiilor, in ultimii 10 ani, potrivit unor declaratii facute de un cardinal din Statele Unite. Cardinalul a dezvaluit cum au fost investigate cele peste 4.000 de cazuri de abuz sexual al preotilor asupra copiilor, in ultimii 10 ani, relateaza Daily MailJoseph William Levada, cardinal american, a facut anuntul in deschiderea unei conferinte pe tema fenomenului la scara larga care a zguduit Biserica Romano-Catolica, prezentand cazuri inregistrate peste tot in lume. PapaCardinalul Levada a descris acest numar ca fiind "o crestere dramatica" si a venit ca urmare a indignarii globale fata de problema in urma careia Benedict al XVI-lea a fost nevoit sa-si ceara scuze in nenumarate randuri atunci cand a vizitat victimele. Totodata, cardinalul a spus ca Biserica Catolica are obligatia de a raporta preotii pedofili politiei si autoritatilor civile. El a amintit ca Papa a urgentat "o profunda reinnoire" a Bisericii. Grupul victimelor a spus, totusi, ca actiunea Vaticanului nu este decat "un exercitiu de relatii publice" si a cerut sa fie facute publice arhivele secrete cu documentele care contin detalii cu mii de cazuri de abuzuri sexuale, lucru pe care Vaticanul l-a refuzat pana acum. Scandalul copiilor abuzati de preotii romano-catolici a explodat in urma cu 18 luni, cand au fost dezvaluite sute de cazuri in Irlanda, Belgia, Austria, Elvetia si Germania. Desi initial Vaticanul a abordat o pozitie defensiva, Papa Benedict a declarat in ultimele luni ca Bisericii "ii pare sincer rau" pentru "gravele erori" comise in trecut si ca s-a intalnit cu victimele din Marea Britanie si din Malta. |
Citat:
|
" Pozitiv si Negativ " ! ! !
Citat:
"Vaticanul a recunoscut ca a investigat mai mult de 4.000 de cazuri de abuzuri sexuale asupra copiilor, in ultimii 10 ani, potrivit unor declaratii facute de un cardinal din Statele Unite." Ce este pozitiv si negativ aici ? ? ? |
Citat:
Pe de alta parte, justitia pamanteana are propriile metode de lucru, destul de eficiente, nu e nevoie sa apeleze la preoti. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu incercati sa rastalmaciti cuvintele mele, eu m-am referit fosrte clar la preotii care refuza sa tradeze secretul spovedaniei. Deci, va intreb din nou - vi se pare normal sau acceptabil, in orice circumstante, ca un preot sa tradeze secretul spovedaniei ? Este asa ceva acceptabil in BOR ? |
Citat:
|
"Mod de operare"- INCREDIBIL !
Biserica Catolica este din nou in centrul unui scandal privind abuzurile sexuale, dupa ce un preot german a recunoscut acuzatiile privind relatiile cu trei baieti minori.
Barbatul in varsta de 46 de ani a recunoscut toate cele 280 de acuzatii legate de acte sexuale care au avut loc pe parcursul a opt ani de zile, informeaza ziarul german Sueddeutsche Zeitung. Preotul si-a ales victimele dintre enoriasi, mai precis un baiat pe care il pregatea pentru impartasanie, dar si doi frati pe care i-a luat cu el in excursii la Disneyland. |
Citat:
Sau poate sunteti de parere ca pentru un preot catolic ar fi ok sa tradeze secretul spovedaniei ? Mai spuneti-mi ceva. La o cautare pe google dupa "scandal sexual BOR" revin un numar semnificativ de linkuri. De la abuzuri sexuale ale preotilor, pana la starete care nasc prunci, avem de toate. Presa nu doarme. Si, atentie, vorbesc doar despre BOR. La o cautare in limba engleza, putem gasi nenumarate alte linkuri depre Biserica Ortodoxa a Greciei, Rusiei etc. Iat[ un exemplu: http://news.google.com/newspapers?ni...g=4342,1102103 Acum, sa presupunem ca eu m-as apuca sa infiintez un thread intitulat "Noi scandaluri zguduie Biserica Ortodoxa Romana", unde sa postez, asa, indiscriminatoriu, toate barfele presei de scandal si toate acuzatiile care se aduc clerului BOR. Vi s-ar parea corect ? Vi s-ar parea crestinesc ? |
Citat:
|
Citat:
Intrebarea era daca acest gen de thread este de bun simt sau nu, si care ar fi reactia initiatorului threadului daca si eu as face un thread similar despre BO. |
Citat:
Intelegeti odata ! ! ! |
Citat:
|
Citat:
si http://www.crestinortodox.ro/forum/s...0&postcount=63 Am dat eu toate cazurile gasite pe net, din fericire doar unul am gasit in Grecia. Cum am evidentiat acolo: una e un pacat grav, alta e ca un preot s-a certat cu vecinul. Apoi, una sunt nascocirile presei si atacuri fara noima (cum sunt si in BO, si probabil si in BC) si alta sunt cazurile reale. Legat de deschiderea unui post similar, problema e ca este un forum ortodox, la fel un ortodox nu prea poate sa deschida un topic similar pe forumul catolic. Dar pe forumul catolic am citit multe acuzatii la adresa Bo, preotilor, ierarhilor, unele din ele inventate si unele chiar ilare. Dintre cele ilare, un user (ca sa nu exagerez, nici adminul si nici multi useri nu erau de acord cu exagerarile sale) a scris odata ca postul RAI a fost scos din grila de programe din cazua Patriarhului, ca sa nu se mai transmita duminica mesa catolica. Alta data, ca ortodocsii sunt arieni pentru ca nu accepta Filioque. Mai erau si niste mesaje mai dure cateodata. In schimb ierarhii erau facuti constant securisti, ortodocsii hoti ca au furat bisericile, unii ierarhi jigniti. Eu raspundeam, nu aveam de ce sa ma supar de fiecare data pentru ce se scrie. |
Citat:
|
Credinta te inalta, activismul te injoseste.
Domnule Cristian, va "felicit" pentru inventia dvs. speciala: hibridul de forum religios si tabloid. Se pare ca mai aveti de luptat cu entitatea, numita de Sfinti Parinti, inclusiv ai Rasaritului, "arhicon", care va inspra la fapte fara...rost, sa nu zic altfel. Avand in vedere ca s-a stabilit, pe alte topice, ca cei care lovesc mediatic in BC nu au intentiile cele mai bune in privinta credintei in ansamblu, si ca va veni randul demolarii politico-mediatice si a BO, din perspectiva acelor scelerati, si ca oricum obsedatii de hula la adresa Bisericii lui Cristos, fie ea de o parte sau cealalta a "liniei Cerularie", pot gasi materaile pentru obsesia lor in presa laica, ce rost avea aceasta tabloidizare a acestui forum, cu un topic de nivel cancan.ro? Stiti cum ii numeste Sf. Teofan Zavoratul, care numai "ecumenist", fie si avant la lettre, nu a fost, pe cei care isi proclama "zelul", zoomuind paiul din ochii altora? Scandalagii, pe bune. In rusa se zice kricuny. Ati aflat cumva ca vreun "papistas" s-a dat la vreun tanar monah orto, de ati abandonat pozitia inteleapta, paternala si profunda de pana acum de pe forum?
Nu mai vorbesc de atacurile naspa la persoana. Sau faza cu "Dementrius"... Fratele Mihnea nu e "cu misiune"; sigur ca nici fratele Mihai..nici macar eu, caruia imi sare mustarul extrem de rapid. Ma uimeste aceasta paranoia bizantinoid-securista. Bunicul meu a fost exact genul acesta de om; era un avocat care apara tocmai acuzatul, si asta pe bune, adica refuzand instrumentarea politica, in procese manarite de comunisti. Fratele Mihai este tot acelasi gen, care daca ar fi vremurile de asa natura, sunt sigur ca asa ar face. Se vede si la cei doi frati ai mei in Cristos de pe forum ca sunt din aceeasi "endangered species": oameni care aplica credinta, nu fac din ea manusa de box psihologic pentru jocuri de haita umana care se autoaduleaza. Nu ai idee cat bine face un medic ca Mihnea. Eu, unul, stiu. Nu am vazut asta cu ochii trupului la fratele Mihai si doamna Nutucutu, nu am avut onoarea sa ii cunosc personal, dar e vizibil cu ochii mintii, din distinctia si credinta lor ardenta si matura manifestata pe forum. Eu cunosc personal un tip, fata de care un anume staret s-a cam...dat, asa ca hai sa nu facem jacuzzi din mocirla psihologica a vituperarii fratelui nostru uman de alta credinta, ca nu e cazul ca anume organizatii sa se considere imaculate...fie acele grupuri si cica divino-umane, ok? Am si eu materiale de tabloid, cacalau... Dupa acest topic, mi-e greata. Si sa nu se vina cu logica tembela "tu esti oaspete, noi gazde, deci taci si suporta". Dupa logica asta, cand vin eu in Titan, ar trebui sa puneti baietii de dupa blocuri sa ma scarpine nitel, sau daca veniti in Colentina, eu sa fac acelasi lucru, ca de, imi pot permite pe teren propriu. Stupid de adolescentin ar fi, asa e? No, atunci aplicati o tzara un "mutatis mutandis"...Sunteti intelectual, deci se poate. Pentru persoana dvs. am in continuare un profund respect. Pentru aceasta initiativa, o la fel de profunda tristete si dezamagire. |
Citat:
O spun public: si daca as fi fost ortodox, stilist, (neo)protestant sau agnostic/ateu, tot aceeasi pozitie as fi avut. e o chestie de treaba aia ridicola numita "bun-simt", care e multime inclusa in oceanul acela microcosmic numit "umanitate"...Ah, sa ma ierte unii, vobesc de lucruri inferioare, desigur, fanatismului imbecil.... |
Citat:
on topic: daca tot suntem pe can-can religios, imi spune si mie cineva ce-i cu scurgerea aceea de informatii de la Vatican? A aratat azi la stiri,dar n-am prins tot. |
Citat:
|
Citat:
Insa am retinut alte apelative cu care ne-ati gratulat pe acest forum, d-voastra, domnul Dragomir si altii. |
Citat:
ine, cand am avut de-a face cu tampitei gen savo sau neica nimeni, normal ca am raspuns pe calapodul lor. |
Citat:
|
Citat:
|
Eu cred ca ce se intampla in ultimul timp are legatura si cu ce se intampla in SUA dar repet principala problema e in interiorul bisericii nu in afara ei.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:59:11. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.