Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Spuneti NU vaccinurilor-VACCINAREA: EROAREA MEDICALA A SECOLULUI (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15130)

AlinB 19.11.2012 18:10:04

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 482462)
[b]Două eleve de 16 ani de la Liceul "Emil Racoviță", colege de clasă, au leșinat

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 482467)
Tuturor ne-a fost frica in copilarie de injectie, dar nu am auzit sa lesine atatia elevi doar de frica...

atatia ...doua, multi, intr-adevar, o adevarata epidemie de lesin.

UNNOOM 19.11.2012 19:11:31

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 482880)
antivaccinist convins stie ca cea mai buna sursa de informare in acest sens sunt homeopatii.

De cand homeopatii? Parca erau rumpologii!(?)
Minuntul 6 si 50 secunde: http://www.youtube.com/watch?v=bR-k8pXAGs8

ovidiu b. 19.11.2012 19:19:44

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 482822)
Subiectul vaccinului este unul interesant! Aici aveti un curs despre vaccin oferit gratuit de Universitatea Johns Hopkins

https://www.coursera.org/course/vacctrials

Pentru finalizarea cu succes a cursului primesti certificat de absolvire!

(Ar fi bine ca noi, cei care criticam vaccinul, sa stim despre ce scriem pe aici!)

Amice mai bine ai promova un curs care să studieze prevenirea bolilor printr-o alimentație sănătoasă și nu prin vaccinurii. De ce să mă vaccinez când mâncarea mea ar trebui să fie medicamentul? De ce să nu previn boala în mod natural și nu indus, forțat de om? Și îți aduc la cunoștință că ești pe un forum creștin ortox, deci ești conștient al cui avocat ești? Alin tocmai ți-a semnalat ce surse folosești.

ovidiu b. 19.11.2012 19:28:41

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 482889)

Amice, alt măscărici nu ai gsit...limbajul folosit de protagonistul acestui filmulet (cel puțin la minutul ales de tine) și atitudinea sa...e clar că e în "adevăr".

Uite aici o conferință adevărată și din care poți și învăța ceva, poate reușești să faci diferența: http://www.orthodoxtube.com/viewvide...i-suceava.html

UNNOOM 19.11.2012 19:28:42

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 482890)
Amice mai bine ai promova un curs care să studieze prevenirea bolilor printr-o alimentație sănătoasă și nu prin vaccinurii. De ce să mă vaccinez când mâncarea mea ar trebui să fie medicamentul? De ce să nu previn boala în mod natural și nu indus, forțat de om? Și îți aduc la cunoștință că ești pe un forum creștin ortox, deci ești conștient al cui avocat ești? Alin tocmai ți-a semnalat ce surse folosești.

Nu stiu ce chestii vegetariene ai consumat (sub diferite forme) de nu ti-ai dat seama ca Alin ii ironiza pe antivaccinisti!

Apropo! Sursa respectiva nu este masonica ci reptiliana (reptilienii sunt cei care i-au invatat pe oameni stiinta secreta a rumpologiei)!

AlinB 19.11.2012 21:31:14

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 482890)
Amice mai bine ai promova un curs care să studieze prevenirea bolilor printr-o alimentație sănătoasă și nu prin vaccinurii. De ce să mă vaccinez când mâncarea mea ar trebui să fie medicamentul? De ce să nu previn boala în mod natural și nu indus, forțat de om? Și îți aduc la cunoștință că ești pe un forum creștin ortox, deci ești conștient al cui avocat ești?

Daca tu crezi ca un ciocan e tot ce ai nevoie ca sa fii tamplar, sa nu te miri ca ramai fara degete.

Alimentatia sanatoasa nu e medicament universal.
Oricat de bine ai fi hranit (daca iti permiti), sunt o multime de situatii cand tot un antibiotic te salveaza.

Ca sa nu mai vorbim ca sunt boli de care in majoritatea cazurilor, nu te salveaza nimic, oricat de sanatos te-ai crede, poate cu exceptia preventiei prin vaccinare.

De curiozitate, cam ce medicamente ai prin casa?

Citat:

Alin tocmai ți-a semnalat ce surse folosești.
Sunt prea subtil cu ironia?

UNNOOM 19.11.2012 21:34:18

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 482922)

Deloc! Doar ca nu stie ovi ce este ala un homeopat!

ovidiu b. 19.11.2012 23:30:11

Citat:

Daca tu crezi ca un ciocan e tot ce ai nevoie ca sa fii tamplar, sa nu te miri ca ramai fara degete.

Și cum ai ajuns tu la concluzia asta?

Citat:

Alimentatia sanatoasa nu e medicament universal.

Și ce ar trebui să fie?

Citat:

Oricat de bine ai fi hranit (daca iti permiti), sunt o multime de situatii cand tot un antibiotic te salveaza.

O mulțime de situații în viziunea ta. În viziunea mea sunt puține sau chiar deloc.

Citat:

Ca sa nu mai vorbim ca sunt boli de care in majoritatea cazurilor, nu te salveaza nimic, oricat de sanatos te-ai crede, poate cu exceptia preventiei prin vaccinare..

E părerea ta. De când sunt vaccinurile astea?

Citat:

De curiozitate, cam ce medicamente ai prin casa?

Normal ar fi fost să mă întrebi de când nu am mai folosit un medicament. Poate fi casa plină de medicamente, dar să nu le folosesc.

Citat:

Sursa indicată era una bună.

ovidiu b. 20.11.2012 00:05:56

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 482924)
Deloc! Doar ca nu stie ovi ce este ala un homeopat!

Noroc cu alții care știu.

Patrie si Credinta 20.11.2012 01:42:36

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 482966)
Și cum ai ajuns tu la concluzia asta?

O mulțime de situații în viziunea ta. În viziunea mea sunt puține sau chiar deloc.

in viunea ta: asta nu inseamna ca e si adevarata. caci, te rog, spune-mi, ce ierburi si infuzii ar trebui eu, sau ar fii trebuit sa ia taranul european de acum cateva secole, cand facea de exemplu:
-rabie;
-TBC;
-malarie;
-tetanos;
-febra galbena;
-meningita;
-holera;
-anthrax;

Miha-anca 20.11.2012 01:51:56

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 482992)
in viunea ta: asta nu inseamna ca e si adevarata. caci, te rog, spune-mi, ce ierburi si infuzii ar trebui eu, sau ar fii trebuit sa ia taranul european de acum cateva secole, cand facea de exemplu:
-rabie;
-TBC;
-malarie;
-tetanos;
-febra galbena;
-meningita;
-holera;
-anthrax;

Esti sigur ca acum cateva secole existau aceste boli?
In Levetic, de exemplu, nu se mentioneaza decat o singura boala: lepra.
Intre timp numarul bolilor s-a inmultit, asa cum si pacatele noastre s-au inmultit.

Patrie si Credinta 20.11.2012 01:52:11

In the early 2000s Islamic religious leaders in northern Nigeria advised their followers not to have their children vaccinated with oral polio vaccine. The boycott caused cases of polio to arise not only in Nigeria but also in neighboring countries. The followers were also wary of other vaccinations, and Nigeria reported over 20,000 measles cases and nearly 600 deaths from measles from January through March 2005.[10] In 2006 Nigeria accounted for over half of all new polio cases worldwide.[11] Outbreaks continued thereafter; for example, at least 200 children died in a late-2007 measles outbreak in Borno State.

m-am gandit ca are legatura.

Raoul 20.11.2012 01:57:51

Cum spuneam si in alta parte, eu am inceput sa imi fac si sa beau kombucha:

http://www.kombu.de/romania1.htm

http://www.youtube.com/watch?v=5XqxFEhG-8o

Raoul 20.11.2012 01:59:42

EDIT:

Dublu post! Sorry!

Patrie si Credinta 20.11.2012 02:16:59

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 482994)
Esti sigur ca acum cateva secole existau aceste boli?
In Levetic, de exemplu, nu se mentioneaza decat o singura boala: lepra.
Intre timp numarul bolilor s-a inmultit, asa cum si pacatele noastre s-au inmultit.

m-as si mira sa se pomeneasca de febra galbena si TBC IN MIJLOCUL DESERTULUI.
noooooooo, au aparut ieri aceste boli.
si se stie ca una dintre principalele roluri ale VT e de catalog epidemiologic.

bun,sa ziceam ca nu aveam inainte aceste boli. cu ce ne tratam naturist daca ne musca cutu-cutu?

Raoul 20.11.2012 02:30:36

Eu as intreba altceva: cum se trata atunci o banala operatie de apendicita?

Si din acele boli, posibil sa fi fost. Parca doar SIDA e creata in laborator.

AlinB 20.11.2012 15:20:44

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 483002)

Pai cica faceau ceva chirurgie si pe atunci.
Iar unii chiar supravietuiau.

Oricum, atunci se murea si de la o infectie la masea.
Nu-mai-stiu care faraon se pare ca a murit din cauza asta.

Lepra era cea mai cunoscuta din motive emotionale - daca te imbolnaveai, nu mureai imediat, te chinuiai groaznic si aratai cumplit.

AlinB 20.11.2012 15:23:14

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 482997)
Cum spuneam si in alta parte, eu am inceput sa imi fac si sa beau kombucha:

http://www.kombu.de/romania1.htm

http://www.youtube.com/watch?v=5XqxFEhG-8o

Este iar la moda?

AlinB 20.11.2012 15:26:28

Citat:

...

Lemn de brad, ansamblat in forma paralepipedica si cu capac.
Prin unele regiuni i se zice "tron".

Miha-anca 20.11.2012 15:45:25

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 483001)
m-as si mira sa se pomeneasca de febra galbena si TBC IN MIJLOCUL DESERTULUI.
noooooooo, au aparut ieri aceste boli.
si se stie ca una dintre principalele roluri ale VT e de catalog epidemiologic.

bun,sa ziceam ca nu aveam inainte aceste boli. cu ce ne tratam naturist daca ne musca cutu-cutu?

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 483002)

Si din acele boli, posibil sa fi fost. Parca doar SIDA e creata in laborator.

Nu am raspuns la intrebarile voastre, dar poate aveti voi raspuns la intrebarea mea:
Cum se trateaza bolile pe care nu le dovedesc medicii cu toate medicamentele si toata aparatura existenta?

(Raspuns: Prin rugaciunea unui preot [cu inaintevedere] adresata Maicii Domnului.)

Patrie si Credinta 20.11.2012 17:21:10

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 483056)
Nu am raspuns la intrebarile voastre, dar poate aveti voi raspuns la intrebarea mea:
Cum se trateaza bolile pe care nu le dovedesc medicii cu toate medicamentele si toata aparatura existenta?

(Raspuns: Prin rugaciunea unui preot [cu inaintevedere] adresata Maicii Domnului.)

foarte corect.

lore86 20.11.2012 17:57:51

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 483055)
Lemn de brad, ansamblat in forma paralepipedica si cu capac.
Prin unele regiuni i se zice "tron".

inainte recomand o spovedanie generala si Sfanta Impartasanie.

lore86 20.11.2012 18:05:51

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 482880)
Aia e sursa masonica, orice antivaccinist convins stie ca cea mai buna sursa de informare in acest sens sunt homeopatii.
Dupa cum bine se stie, apa chioara si zaharul, n-au ucis pe nimeni, mai ales in cantitati homeopatice, iar placebo uneori chiar functioneaza.

mai ales la bebelusi si copii mici placebo functioneza de minune! ;)

lore86 20.11.2012 18:14:40

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 482462)
"Leșinul nu este o reacție adversă postimunizare, administrarea vaccinului făcându-se corespunzător. De fapt, elevii au leșinat sau li s-a făcut rău deoarece le-a fost frică de înțepătură", a precizat medicul-șef al DSP Vaslui, Luminița Costache."

o manifestare cu efect intarziat. Doua ore i-a luat emotiei sa ajunga la creier si sa determine lesinul.
oare nu se stie ca traim in secolul vitezei?
Tot e bine ca fata nu a lesinat a doua sau a treia zi, bineinteles de frica.

AlinB 20.11.2012 19:46:00

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 483082)
mai ales la bebelusi si copii mici placebo functioneza de minune! ;)

Important e sa functioneze la parinti.
Daca parintele are impresia ca s-a vindecat copilul datorita placebo -ului (aka tratament homeopat) atunci au mai castigat un client!

Desigur, antibioticele administrate in paralel sau faptul ca o raceala trece oricum si fara tratament special, nu se iau in calcul.

lore86 20.11.2012 20:23:07

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 483097)
Important e sa functioneze la parinti.
Daca parintele are impresia ca s-a vindecat copilul datorita placebo -ului (aka tratament homeopat) atunci au mai castigat un client!

Desigur, antibioticele administrate in paralel sau faptul ca o raceala trece oricum si fara tratament special, nu se iau in calcul.

aiurea. Am urmat nenumarate tratamente homeopate, unele s-au simtit imbunatatiri vizibile dupa prima administrare, in alte situatii nu am observat nici o schimbare si in alte cazuri am remarcat o inrautatire a simptomelor.
Dar in majoritatea cazurilor, daca exista o comunicare eficienta intre medic si pacient/parinte se obtin rezultate bune.
Cand vorbesti din exterior lucrurile par altfel...Cand vorbesti din experienta, situatia se mai schimba .

AlinB 20.11.2012 22:12:02

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 483107)
aiurea. Am urmat nenumarate tratamente homeopate, unele s-au simtit imbunatatiri vizibile dupa prima administrare, in alte situatii nu am observat nici o schimbare si in alte cazuri am remarcat o inrautatire a simptomelor.

Tratament exclusiv homeopatic?
Test dublu orb?

UNNOOM 20.11.2012 22:34:14

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 483130)
Tratament exclusiv homeopatic?
Test dublu orb?

Oamenii simpli nu prea au ajuns in zona scepticismului! Din pacate ei sunt prima victima a homeopatilor!

Am renuntat sa le mai cer dovada testului in dublu orb... ! In general ii ascult si merg mai departe... nu prea se merita sa le spui ca homeopatia (sau orice altceva din zona pseodustiintei) nu functioneaza!

ovidiu b. 21.11.2012 11:44:56

Citat:

Pe măsură ce s-a întărit desfrânarea în mădularele oamenilor, a scăzut și puterea lor de apărare împotriva bolilor de tot felul, iar căzând în acestea foarte greu se tămăduiesc, deși mijloacele de vindecare sunt din ce în ce mai bune. Orice fel de desfrânare (de ex lăcomia pântecelui) e o putrezire înceată, ca gunoiul care arde…și scurtează zilele omului.

Citat:

Te chinui degeaba. Crezi că unii înțeleg sensul acestui cuvânt. Ei își pun încrederea mai mult în oameni și medicamente decât în Dumnezeu. Nu spun că doctorii sau medicamentele nu își au rolul lor. Doamne ferește! Dar să încercăm ceea ce putem să facem noi să nu cerem de la oameni (doctori) sau de la Dumnezeu. Adică putem renunța la multe mâncăruri grele și nepotrivite, la multe obiceiuri proaste - fumat, alcool, cafea, cola și altele...Putem de asemenea apela la mișcare în aer liber, o plimbare prin parc sau altfel de mișcare și multe altele.

ovidiu b. 21.11.2012 12:58:57

Citat:

......

Nu există boală (vorbind la modul general) care nu poate fi tratată, bineînțeles depistată în fază incipientă și nu în fază terminală. Să stau să dau rețeta fiecărei boli inșirate de tine din păcate nu am cum, pentru că nu există o rețetă universal valabilă (bineînțeles sunt anumite idei general valabile specifice bolii respective), ci ea se dă pe individ, luând în calcul particularitățile celui bolnav, plus că nu sunt dietorapeut să pot face acest lucru.

Oricum nu ai înțeles ideea mea, adică apărarea împotriva bolii trebuie să fie preventivă, prin post și rugăciune, printr-o viață liturgică, printr-o alimentație corectă și echilibrată, atunci boala nu mai are efect.

cezar_ioan 21.11.2012 14:07:08

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 483232)
apărarea împotriva bolii trebuie să fie preventivă, prin post și rugăciune, printr-o viață liturgică, printr-o alimentație corectă și echilibrată, atunci boala nu mai are efect.

Consider ca o astfel de atitudine este cea mai potrivita pentru orice om, cu atat mai mult pentru un crestin.
Un prieten medic, danez care lucra prin anii 90 in Crucea Rosie si care a vizitat multe tari ale lumii printre care si Romania, a facut candva o observatie usturatoare pentru mine, ca roman.
A zis cam asa: "La voi toata lumea admira vracii si vindecatorii, ii ridicati in slavi, le cam faceti statui... In schimb, profilaxia e foarte slab dezvoltata. In alte tari e tocmai invers: se investesc bani, inteligenta, creativitate tocmai in profilaxie, prin informare sistematica, prin educatie, prin programe de igiena generala a vietii. Fumati mult, beti mult, mancati tot felul de lucruri nesanatoase, in cantitati mari si la modul dezordonat...Norocul vostru ca aveti Biserica, altfel va trezeati cu totii in saloanele de chirurgie si reanimare... Parca aveti prea mare incredere in miracole, cand de fapt ati pierdut aproape totul si e cam tarziu pentru a va bucura de tot darul vietii... Nu cumva aveti un mod aparte de a abuza de Mila lui Dumnezeu?"
M-a necajit atunci danezul, dar anii ce-au trecut au confirmat din plin observatia lui.

Si imi amintesc de o gluma care circula printre jucatorii de sah: muta, muta repede, ai timp destul apoi sa te gandesti!...

antiecumenism 23.11.2012 20:58:10

http://www.mediafax.ro/social/reacti...itala-10342066

Reacții adverse la vaccinul BCG din Danemarca: Zece bebeluși, internați la Institutul "Marius Nasta" din Capitală

Reacțiile adverse apar după câteva luni, poate chiar cinci luni. Acum, sunt internați zece bebeluși cu reacții adverse grave. Ei au între două și patru luni", a spus medicul de la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta".
Murgoci a precizat că bebelușii au fost operați, iar în prezent se află sub tratament. "Micuții au TBC ganglionar. Ganglionii umflați sunt în zona axială și claviculară, cu abces. Au fost operați, le-a fost scos puroiul, iar acum iau tratament cu antitubercolitice", a explicat medicul.
Numai în spitalul bucureștean au fost tratați, anul acesta, 50 de copii cu reacții adverse la vaccinul BCG importat din Danemarca.

"Danemarca nu a avut TBC. Ei au făcut vaccinul odată cu sosirea imigranților. În schimb, în România, incidența tuberculozei rămâne printre cele mai ridicate din Europa. Din datele nostre, peste 300 de copii au făcut reacții adverse la vaccinul danez. În plus, tratamentul tuberculostatic este foarte agresiv pentru bebeluși", au mai spus experții naționali în BCG."

Miha-anca 23.11.2012 22:38:08

S-a discutat la TV cazul acestui vaccin BCG, ocazie cu care a fost contactata telefonic Andreea Marin Banica. Aceasta a spus ca face o campanie pentru un alt vaccin. Lucrul acesta m-a pus pe ganduri, caci pana acum fiecare stia ca trebuie sa-si vccineze copiii cu anumite vaccinuri, pentru care nu se mai facea nici o campanie. Aici suna a bani! Scoatem bani chiar si din piatra seaca, adica din sanatatea copiilor nostri? Oare nu se merge prea departe?
Si oare cat de greu este ca sa puna iar pe picioare fabrica de medicamente de la Iasi? E mai ieftin sa cumparam din strainatate? Ma indoiesc. In Scandinavia se practica cele mai mari preturi si dupa cum se vede in acest caz, fara a oferi cel mai bun vaccin. USL, dormi?!?

AlinB 24.11.2012 14:40:49

Aiureli.
Se pare ca e vorba de o eroare de fabricatie care a afectat doar anumite loturi.

Sa-l vad pe dl. "antiecumenism" ca face o campanie antisorici ca de trichineloza au fost si mai multe cazuri de-a lungul timpului.

antiecumenism 24.11.2012 14:59:28

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 483873)
Aiureli.
Se pare ca e vorba de o eroare de fabricatie care a afectat doar anumite loturi.

Sa-l vad pe dl. "antiecumenism" ca face o campanie antisorici ca de trichineloza au fost si mai multe cazuri de-a lungul timpului.

-de unde stii tu ca e doar o eroare de fabricatie,i-ai intrebat pe danezi si ei au fost atat de sinceri incat au recunoscut ? normal ca or fi zis ca e doar o eroare doar nu or sa zica ca vaccinurile lor au efecte negative dezastruoase
-daca copilul tau ar fi patit-o ,si i-ar fi aparut ganglioni dinaia mari care trebuie operati ce mai ziceai ca e doar o eroare de fabricatie ?

Miha-anca 24.11.2012 21:11:14

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 483873)
Aiureli.

Interesanta ipoteza, dar pe mine nu ma multumeste, caci au avut de suferit niste copii.

Ceea ce ma mira este, ca aici in Nord nu s-a spus nici un cuvintel despre acest insucces al acestei Fabrici de medicamente "Serum Institut". De obicei presa nu tace in asemenea ocazii. Oare de ce a tacut de data asta?!?
Ma indoiesc ca "eroarea de fabricatie" e ceva la ordinea zilei; aici oamenii sunt foarte seriosi, cand e vorba de productie. Nimic nu e lasat la voia intamplarii si nici nu se musamalizeaza un asemenea eveniment.

UNNOOM 24.11.2012 21:23:14

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 483881)
-de unde stii tu ca e doar o eroare de fabricatie,i-ai intrebat pe danezi si ei au fost atat de sinceri incat au recunoscut ? normal ca or fi zis ca e doar o eroare doar nu or sa zica ca vaccinurile lor au efecte negative dezastruoase
-daca copilul tau ar fi patit-o ,si i-ar fi aparut ganglioni dinaia mari care trebuie operati ce mai ziceai ca e doar o eroare de fabricatie ?

Normal ca este un experiment de distrugere a poporului roman, buricul pamantului, poporul ales! Am devenit atat de importanti incat vor sa ne extermine!

Suntem singurii capabili sa ne opunem reptilienilor. Parca, daca imi amintesc bine, am descris situatia exacta aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=1401&page=11

vlad90 24.11.2012 21:56:29

Dr. Christa Todea‑Gross: "Singura soluție pe care o văd în viitor este renunțarea la

http://vladherman.blogspot.ro/2012/1...a-solutie.html

UNNOOM 24.11.2012 22:03:11

Citat:

În prealabil postat de vlad90 (Post 483941)

Citind acest forum si reclama de pe blogul tau imi dau seama cat de prost sunt ca nu scriu o carte dinasta ca sa fac niste bani pe seama ignorantei... ca oricum majoritatea ignorantilor nu pot fi scosi din starea lor!

Vad o cruce jos in dreptul editurii. Antivaccinismul este o pozitie oficiala a bisericii (sau a unei ramuri a ei)?

ovidiu b. 24.11.2012 22:05:22

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 483933)
Normal ca este un experiment de distrugere a poporului roman, buricul pamantului, poporul ales! Am devenit atat de importanti incat vor sa ne extermine

Amice, vorbești din neștiință. De folos ți-ar fi să fii mai atent ce vorbești.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:24:39.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.