![]() |
Sandu Tudor
|
Citat:
|
1 atașament(e)
Duhovnic contemporan, stareț al unei mănăstiri românești.
|
Indiciu: a fost stareț timp de 10 ani la o mănăstire din Ardeal
Mănăstirea este foarte cunoscută |
pr. Ioan de la Recea?
|
Nu...alt indiciu: a adunat scrierile unui mare duhovnic contemporan, contribuind astfel la publicarea unui șir de cărți.
|
Daca a postat Ovidiu, inseamna ca manastire "foarte cunoscuta" in Ardeal e ori Prislopul ori Sambata de Sus. Cum Prislopul e de maici, ramane Sambata de Sus, unde au fost si par. Arsenie si par. Teofil. Pe lista wiki, singurul staret timp de 10 ani a fost par. Serafim Popescu, un nume evocat cu duiosie de par. Teofil :)
Si un cuvant despre el de la par. Teofil: Ce părere aveți prea cuvioase despre marii duhovnici ai ortodoxiei și cât de mult v-a influențat părintele Serafim de la mănăstirea Sâmbăta? Am păreri bune despre cei care sunt buni. Și duhovnicii sunt tot oameni și ei pot să și greșească, să fie altfel decât îi dorim. Dacă ai norocul să găsești in îndrumător bun, mergi pe calea bună. Cu părintele Serafim am fost coleg de mănăstire. L-am cunoscut în 1942 și l-am reântâlnit șapte ani mai târziu în 1949, apoi din 1 aprilie ’53 până la moartea părintelui în 1990, am fost colegi de mănăstire, mi-a fost îndrumător sufletesc. A fost un om excepțional, nu prea știu oamenii despre el, iar eu am scris în cartea „Amintiri despre duhovnici pe care i-am cunoscut” și despre părintele Serafim. Am zis că părintele Serafim a fost un om de care s-au bucurat oamenii și am scris despre el așa, despre veselia lui, despre dragostea lui. Am de la părintele Serafim niște îndrumări bune. L-am întrebat odată pe părinte : ”Ce voi putea face eu- simplu călugăr fiind- pentru binele altora, cum pot să-i ajut?” și părintele Serafim mi-a zis: „Dragă, să știi că nu noi îi ajutăm pe oameni, Dumnezeu îi ajută prin noi. Pregătește-te în așa fel ca să poată Dumnezeu să lucreze prin credința ta”. Era în 1953 când am vorbit eu cu părintele Serafim despre asta... V-ați convins repede de acest adevăr? Mi-am dat seama că a avut dreptate, un an mai târziu. Atunci am avut un moment, din care am înțeles că eu am fost omul cel mai potrivit pentru o situație anume. Părintele Ștefan Slevoacă a avut o fată care la unsprezece ani și-a pierdut vederea și a fost foarte greu și ei, le-a fost greu părinților. Și asta a fost pentru mine, o descoperire, că părintele Serafim a avut dreptate. |
1 atașament(e)
In speranta ca am raspuns corect, pun si eu o imagine.
|
Indiciu - e un sfant monah bizantin.
|
Sf. Simeon Noul Teolog
|
Citat:
Bine ai venit, Delia! Posteaza urmatoarea imagine, te rog! |
1 atașament(e)
daca a mai fost, scuze.
hint - parinte cipriot, duhovnic al unei manastiri din UK, ,,nepotul" duhovnicesc al unui mare sfant |
Părintele arhimandrit Zaharia Zaharou de la Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul“ - Essex.
|
In persoana. Anul acesta am avut ocazia sa-l vad ,,live". E ucenicul Parintelui Sofronie Saharov care, la randul sau, a fost ucenic al Sfantului Siluan Athonitul. In prezent, e duhovnic la manastirea intemeiata de Parintele Sofronie, Sfantul Ioan Botezatorul din Essex, Anglia.
your turn, Mirela |
1 atașament(e)
Viitor Ierarh român, aici la absolvirea Seminarului din Cluj, în anul 1987.
|
PS Irineu Duvlea
|
Citat:
Așteptăm următoarea poză/ imagine ! |
1 atașament(e)
Sfânt Apostol din soborul extins (cei 70)
|
Citat:
|
Citat:
|
1 atașament(e)
Iata si o doamna
|
Poeta Zorica Lațcu, maica Teodosia.
|
Citat:
|
Citat:
Nici mie nu-mi pare. http://s13.postimage.org/59wxifqmb/joc1234.jpg O fi si acesta Valeriu, dar mai degraba aduce cu Valeriu Gafencu, decat cu Valeriu Anania. [IMG]http://s7.postimage.org/6vvvg3fxz/images_CAT5_NG82.jpg[/IMG] Iata cum arata Valeriu Anania pe vremea cand era tanar student [IMG]http://s12.postimage.org/poz3q16ix/foto.jpg[/IMG] si aici in ultimii ani din viata http://s9.postimage.org/kcgsc9k8b/images_CA9_AWI6_C.jpg |
Citat:
Zorica Latcu - Un oaspe [COLOR=#422817]Strainul, care-aseara a poposit la noi, L-am ospatat cu paine, cu vin si cu masline. I-am asternut in graba un pat de frunze moi, N-am intrebat nici cine-i si nici de unde vine. Facuse cale lunga, strainul, pana-n sat. Cu poala hainei mele i-am sters de praf piciorul. Ulei de levantica pe plete i-am turnat, Cu vin batran si dulce umplutu-i-am ulciorul. Era frumos, cu barba ca floarea de alun, Cu ochii plini de vraja tariilor albastre. Eu mi-am adus aminte de veacul cel strabun; Oare vreun zeu sa sada pe prispa casei noastre? El mi-a vorbit, dar nu stiu, surioara, ce mi-a spus. Ca rodia de dulce-i pe buza lui cuvantul, Ca murmurul de ape, ca freamatul de sus Din pomi cu floarea alba, cand ii adie vantul. Spunea despre iubirea cea fara de pacat, De-o patima, curata ca flacara de soare, Despre o jertfa sfanta pe-altarul nepatat, Spunea despre durerea de-a pururi roditoare. Si mi-a patruns in suflet si chipul lui cel drag, Si vraja nesfarsita din vorba lui domoala; In linistea de seara torceam fuioru-n prag. Si lacrimi mari cazura din ochii mei in poala. Strainul, care-aseara a poposit la noi, Mi-a tulburat odihna cu sete negraita. Am stat o noapte-ntreaga amandoi. Dar el nu-ntinse mana spre floarea daruita. Cu dragoste de frate mi-a multumit, in zori, Cand a plecat + strainul + pe drumul ud de roua. Si mi-au ramas in urma, ca mirosul de flori, Cuvintele lui stranii si blande: +Pace voua+. L-am urmarit in zare, cu gene arse-n plans, Privind lumina alba cum ii juca in plete Si asternutu-i moale cu dor in pumni l-am strans, Lasand mireasma calda de frunze sa ma-mbete.[/COLOR] Alte poezii aici - http://www.versuri-si-creatii.ro/poe...latcu-6zucdzd/ Urmatoarea poza, Mirela! |
1 atașament(e)
Și de la mine tot o doamnă!
|
Eu am luat poza de pe blogul
http://corortodox.blogspot.ro/2011/0...-pedrumul.html Posibil să-i fi încurcat autorul/compilatorul materialului respectiv. Uite un motiv bun să mă retrag din jocurile astea, până nu începe să-mi placă! |
Și cine e ”doamna”? :4: ...un indiciu primim?
|
Maica Siluana Vlad (n-am sesizat din prima că întrebarea anterioară era de fapt o ironie amicală).
Distracție plăcută în continuare! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
1 atașament(e)
Nu, nu, regula e regulă.
O ultima provocare.... N-a fost sfântă, nici "figură religioasă", dar cu siguranță a fost o femeie și jumătate..... |
Citat:
|
1 atașament(e)
Un chip bland
|
Citat:
Os dejo con Dios! |
Citat:
Ierarh roman... |
Și nu are nici pisică...)))
|
Citat:
E simpluuuu. |
ÎPS Iustinian Chira. Considerați că a răspuns Ovidiu!
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:58:03. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.