![]() |
Citat:
Dar stii cum sunt sectarii, doar ei stiu cand trebuie interpretat figurat si literal, restul nu au intelepciunea youtueasca care sa-i faca sa vada lucrurile ca ei. Adica deformat. :21: |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Imi aduc aminte ca te-am intrebat odata in ce fel va pregateste BC in ceea ce priveste venirea Antihristului; si mi-ai raspuns ca voi va pregatiti pentru a doua venire a Domnului! In cazul acesta nu te ajuta nici un filmulet de pe You tube! Succes! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Pecetea Duhului Sfânt se primește la Mirungere, nu la Botez. |
Citat:
|
Citat:
http://ro.orthodoxwiki.org/Mirungere |
Citat:
Vrei sa-mi spui ca copilul botezat nu primeste pecetea Duhului Sfant dupa ce iese din cristelnita? Trebuie ca copilul ortodox sa astepte pana la confirmare? De cand exista confirmare la ortodocsi?!? Citez din http://ro.orthodoxwiki.org/Mirungere: "în Biserica Ortodoxă mirungerea este aplicată în mod normal copiilor imediat după botez" Ei, acuma stii! |
Citat:
Observația legată de termenul "confirmare" trădează faptul că n-ai citit decât cel prima frază din textul indicat, întrucât ceva mai încolo găseai și răspunsul. Politețea este un tip de atitudine pe care nu-l risipesc ca să le cultiv altora falsele păreri de sine. Citat:
|
Citat:
Despre acest gen de greseli vorbeste si Sfantul Serafim de Sarov. Se intampla si la case mai mari, adica la oameni nevoitori, renumiti pentru sfaturile date. De ce? Din cauza ca au vrut sa adauge ceva si de la ei insisi pe langa cele inspirate de Dumnezeu sau pe langa cele spuse de duhovnicul lor. De aceea, cat timp vietuim in trup, putem face cu totii astfel de greseli: si eu si tu si altii ca noi. Atitudinea corecta in asemenea situatii, spunea un parinte, este sa aratam greseala fara a desfiinta persoana, indiferent cine ar fi: ,,Aici, (aici si aici) a gresit binecuvantatul (a). |
Citat:
+ continuarea audio : PARINTELE ARSENIE PAPACIOC DESPRE PROBLEMA ACTELOR CU CIP (31 august 2010): “Se face zgomot prea devreme si asta este in favoarea dusmanului” :) |
În SUA au început discriminările din cauza neacceptării actelor cu cip: o elevă a fost suspendată pentru că a refuzat legitimația cu cip RFID
Daca BOR accepta documentele cu cip, atunci intr-adevar se poate intampla asa ceva si la noi. Nu vom mai putea spune ca respingem documentele cu cip din motive religioase, iar crestinii ar care le resping ar putea fi tratati ca infractori. Asadar se va repeta povestea ,,- Cine a dat foc Romei?" ,,- Crestinii!!!" De aceea, sa cerem din nou BOR sa-si exprime clar pozitia fata de documentele cu cip. |
Citat:
|
Citat:
Am postat inregistrarea integrala a Pr.Papacioc, sa stim exact ce a zis, complet. Alin a spus ca ar dori inregistrarea integrala, asa ca am postat-o. Nu vad unde este paguba daca postam inregistrarea integrala. |
Alternativa la carduri de sanatate cu cip
Daca in privinta actelor de identitate, a cardurilor bancare si de credit si a celor de sanatate care contin cip, se poate discuta si dezbate problema, in privinta cipurilor implantate in corpul uman consider ca este o monstrozitate, si nici un om cat de cat cu capul pe umeri si intreg la minte nu ar accepta asa ceva! Probabil cei cativa care au acceptat asa ceva nu-s chiar intregi la minte!
|
Citat:
Pe de alta parte, sistemul ne va constrange in fel si chip sa le luam si pe acelea. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Acolo unde ma aflu, imi asum pozitia pe care o am si suport consecintele. Cam asa se pune problema. De asemenea, daca insistam, BOR care suporta si ea presiuni, ne va sprijini. Daca nu, atunci vom aluneca la gramada: mireni, calugari, preoti si ierarhi. Ca mireni putem spune lucrurilor pe nume mai mult decat daca am fi preoti si putem solicita sprijin din partea Patriarhiei Romane. BOR sunt si eu si tu si alti ortodocsi din Romania. Pentru noi e important care va fi pozitia oficiala fata de problema documentelor cu cip. Daca noi, crestinii, am fi uniti in aceasta problema, atunci ierarhii ar tine seama de dorinta noastra. Dar asa, cand vad ca ne grabim sa ne urcam in masina indiferent de tipul de permis de conducere, ce sa mai spuna si ei? Sunt si ei in bataia trasnetelor acolo pe functiile lor, iar presiuni exista si asupra lor. |
Citat:
Citat:
Citat:
Apropo, am intrat în "criză" de soluții viabile: post, rugăciune, viața liturgică? |
Citat:
frunte = gândire mână = faptă |
Citat:
|
Așadar să nu pierdem adevăratele arme duhovnicești, în favoarea celor lumești și oricum trecătoare. Oare nu sunt îngăduite de Sus aceste cipuri? Chiar pr Paisie Aghioritul spunea că vor trece și astea. Citez: "Ne așteaptă evenimente, dar nu vor dura mult. Pe cât s-a vătămat Ortodoxia prin comunism, tot atât se va vătăma și acum".
|
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=8836&page=99 In Apocalipsa scrie clar ,,Si ea (fiara) ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si nuamrul ei este sase sute saizeci si sase" (Biblia,Apocalipsa, 13:16-17) ,,Cine se inchina fiarei si chipului ei si primeste semnul ei pe fruntea lui, sau pe mana lui, va bea din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat,in potirul maniei sale, si se va chinui in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului. Si fumul chinului lor se suie in vecii vecilor. Si nu au odihna nici ziua nici noaptea cei ce se inchina fiarei si chipului ei si oricine primeste semnul numelui ei.’’ Biblia; Apocalipsa, cap. 14, versetele 9-11. 1. Este ceva fara de care nu putem vinde sau cumpara, deci are implicatii economice, sociale si spirituale. 2. Ne aduce neliniste in viata aceasta si in cea vesnica. Sa ne gandim ca prin acel microcip ni s-ar transmite un anumit tip de energie despre care vorbea userul Alexandru Anastasiu si ca toata ziua am deveni preocupati de sex si cam atat. Simpla acceptare microcipului coroborata cu efectele ulterioare duc sau nu la o lepadare definitiva de Hristos? |
De acord, nici eu nu sunt pentru globalizarea aceasta politico-economică, care urmărește de fapt globalizarea religioasă a lumii (New Age). Noi spunem că suntem liberi în UE, dar e fals, noi suntem robi ai UE, căci noi nu mai avem propia putere de decizie, ci facem ce ne dictează și ne impune UE. Unde mai libertatea noastră? Acum ne impun tot felul de sisteme electronice mai mult sau puțin folositoare (unii le văd folositoare, eu unul nu). Categoric nu sunt de acord. Oricum când vom ajunge să nu mai putem cumpăra sau vinde numai cu cipul (așa cum presupune că va fi), eu zic că Dumnezeu ne va da și soluția. Eu am nădejdea că Dumnezeu nu ne lasă.
|
Citat:
|
Citat:
|
Pr Gavriil spune că "nu sție", adică e posibil ca cei care acceptă actele să nu mai poată să se opună pecetluirii. Dar spune clar: "NU ȘTIU", apoi continuă cu "E POSIBIL", adică s-ar putea să...
|
Citat:
|
Citat:
p.s ca sa fiu carcotasa as avea o observatie,daca tot ai dat acel dialog. Parintele n-a spus ca el personal nu primeste, nu s-a referit la persoana dansului, ci daca citesti dialogul vezi ca i-a oferit sfatul unui alt preot, (ce-i ceruse parerea), ce sa le spuna enoriasilor atunci cand acestia vin la el tematori, panicati de cip. Parintele Papacioc i-a sugerat parintelui mai tanar ca pe astfel de oameni tot n-ai cum sa-i linistesti, sa le dai explicatii, deci n-are sens sa se piarda in tot felul de povesti ci sa le spuna simplu :"eu nu primesc". Sfatul unui duhovnic trebuie sa-l linisteasca pe om, nu sa-l tulbure si mai tare, deci daca omul e deja panicat de cip, duhovnicul il ajuta sa nu o ia razna, sa nu devina si mai agresiv, ci-i va spune: eu nu primesc, atat trebuie sa-i spuna. Parintele Mihail: Si eu am incercat sa-i temperez pe multi care se inspaimanta si care devin la un moment dat foarte agresivi… - Parintele Arsenie: Parinte draga, n-ai sa reusesti. Trebuie raspuns: eu nu primesc asa ceva. Atat. |
|
Citat:
Citat:
Invers poate ca da. Citat:
Mai rau de atata "obisnuinta" ce poate fi? Mai mult chiar, cei ca tine vor accepta orice compromis atat timp cat nu implica un act cu cip. |
Citat:
|
Citat:
Sunt banii o problema spirituala in sensul "pecetii apocaliptice? Este posibil sa se ajunga si la plata exclusiva cu card si Apocalipsa tot sa nu vina. Solutiile sunt sub nas dar nu oricine are ochi se pare.. Este plata cu card o forma de lepadare? Lucrurile sunt atat de simple si contrar asteptarilor, se pare ca tocmai mintile simple le fac complicate si ajung la asa mari probleme "duhovnicesti".. |
Citat:
Taina Mirungerii Aceasta Taina este atât de strâns legata de Taina Botezului, încât s-ar putea spune ca formează împreună cu aceea un singur tot cu două părti distincte.Ea e ca un fel de continuare a Botezului. De aceea nu începe în slujba Bisericii cu o intro-ducere deosebită, ca celelalte Taine, ci dupa botezarea si îmbracarea celui ce a primit Botezul, preotul citeste în continuare o rugăciune prin care cere lui Dumnezeu să i se dăruiască celui nou luminat prin apă si prin Duh, si pecetea daru-lui Sfântului si întru tot puternicului Duh. Apoi îi unge cu Sfântul Mir părtile principale ale trupului, zicând: Pecetea darului Sfântului Duh. Legarea strânsă a acestei Taine de Botez se arata si în faptul ca, dupa ungerea cu Sfântul Mir, preotul înconjoară de trei ori analogul, cu cel botezat si miruit, cântând: Câti în Hristos v-ati botezat, în Hristos v-ati si îmbrăcat. Aliluia. (Dogmatica ortodoxa, vol3. pag.43, pr.D Staniloae) Caehismul Ortodox: Sfanta Taina a Ungerii cu Sfantul Mir http://www.credo.ro/catehism2.php?q=63 In vorbirea noastra comuna, suntem obisnuiti sa spunem "botez" la intreaga slujba, cu toate ca in cadrul slujbei se savarsesc doua taine. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:36:06. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.