Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Adevaratul motiv al demisiei Papei Benedict ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16127)

Miha-anca 17.02.2013 01:24:03

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 504189)
daca eu ortodoxa citesc aici o postare elogioasa despre papa Benedict, postare scrisa de dl. Mihnea si ma smintesc si spun "are dreptate, mare conducator al crestinatatii este suveranul pontif", cum sunt eu fata de invatatura ortodoxa, eu care am invatat ca si aici pe pamant si in ceruri cap al Bisericii este Hristos? iar daca alt ortodox citeste apoi ce spun eu si zice, asa e mai frate, nu sunt eu omul prin care vine sminteala? Are acest fapt legatura cu mantuirea mea sau nu?

Tocmai de aceea spuneam, ca acest topic ar fi trebuit deschis la sectiunea "Biserica Catolica", nu aici. Forumul este ortodox si ar trebui sa deschidem topicuri acolo unde le e locul.
Si ai dreptate, ca nu poti sa spui "are dreptate X", care vine cu o invatatura straina ortodoxiei. Ma intreb de ce nu isi scrie fiecare user care ii este religia. La cei mai multi catolici scrie ce este; cam greu sa ne smintim. Dar sunt multi altii, la care nu scrie nimic.

dobrin7m 17.02.2013 01:26:54

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 504210)
Vad ca "prigonirea" inseamna ca au fost declarati schismatici de catre autoritatea ortodoxa competenta. Cel putin asa scrie aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/Esphigmenou_Monastery

Mai scrie ca acesti calugari care s-au rupt de Biserica ortodoxa tin chiar de Patriarhia Ecumenica.

Doamna dobrin, dv sunteti ortodoxa ? Va rugati la fiecare Liturghie pentru patriarhul Daniel ? Stiti ca preafericirea sa e in comuniune cu patriarhul ecumenic, nu cu schismaticii de pe Athos, nu ?

Imi pare ca dv si multi autointitulati ortodocsi de aici o luati pe panta protestantismului. Ati lipit niste teze pe usile Augsburgului de pe Athos si va spuneti "noi suntem Biserica". Nu inteleg, atunci, ce aveti contra stilistilor ori puciosilor ? Ce au facut ei mai grav, de ce ei ar fi schismatici, iar dv nu ?

wikipedia nu poate fi o autoritate in cuvant legat de ceea ce se intampla la Manastirea Esfigmenou. Asa pot veni si eu sa spun ce a spus vecinul meu legat de acest fapt insa asta nu inseamna ca este o autoritate in cuvant.

Eu nu ma grabesc sa spun ca in Athos sunt schismatici cum o faceti dvs. Ati pus piciorul vreodata acolo sa vedeti exact ce se intampla? Si de altfel eu nu fac pe nimeni schismatic si eretic ci doar adopt invatatura parintilor nostri si incerc sa ascult de ei.

Imi puteti spune o singura idee macar afirmata de mine care ar fi protestanta? oricum eu va iert pentru jignirea adusa. si nu numai atat dar am sa incerc sa o si uit ca si cum nu a fost adresata.

Pentru noi ortodocsii Sfantul Munte reprezinta centrul ortodoxiei asa ca va rog mult sa nu mai atacati Gradina Maicii Domnului cu atat mai mult cu cat desfranari, comploturi, tradari nu vor razbate din Sfantul Munte niciodata asa cum razbat toate acestea din Vatican.

Puteti sa incercati sa ma discreditati. Eu stiu credinta mea, si Dumnezeu stie, asa ca nu am nici o teama. iar daca Domnul ingaduie aceasta inseamna ca asa trebuie si toate le primesc cu bucurie de la Domnul.

dobrin7m 17.02.2013 01:32:48

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 504214)
Ai căzut în plasa neânțelegerii și al "ciudățenilor", precum @ mihailc , dar n-are importanță , precum văd că n-are importanță nici mântuirea noastră și nici a celor din jurul nostru. Nici tu și nici colegul tău mihailc , n-ați înțeles de ce și pentru ce , și pentru cine am pus acel link . Mai citiți și voi printre rânduri , vedeți contextul , adică să vă puneți ceva mai mult mintea la treabă, și să vă întrebați:"mă de ce o fi pus ăsta linkul aici și acum. . .? "Mă așteptam din partea ta la o înțelegere adevărată și nu o confirmare a inepției lui mihailc , dar în fine, mare grijă totuși la mântuire , cel puțin așa cred eu în prostia mea .

se prea poate. Acum sunt obosita, insa maine am sa recitesc totul. nu te contrazic.
De altfel am vazut ca discutiile prea aprinse imi fac mai mult rau decat bine. Si nu duc la nimic bun. cel putin pentru mine nu sunt de loc ziditoare.
Cred ca ma intorc la rugaciunile mele, la studiul Scripturii si al Sfintilor Parinti si las altcuiva cui ii este randuit de Dumnezeu sa pazeasca ortodocsii de erezii. Aici am gresit eu, insa a venit din prea multa ravna.

cristiboss56 17.02.2013 01:41:42

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 504222)
se prea poate. Acum sunt obosita, insa maine am sa recitesc totul. nu te contrazic.
De altfel am vazut ca discutiile prea aprinse imi fac mai mult rau decat bine. Si nu duc la nimic bun. cel putin pentru mine nu sunt de loc ziditoare.
Cred ca ma intorc la rugaciunile mele, la studiul Scripturii si al Sfintilor Parinti si las altcuiva cui ii este randuit de Dumnezeu sa pazeasca ortodocsii de erezii. Aici am gresit eu, insa a venit din prea multa ravna.

Da, am înțeles și nu-i supărare ! Mă retrag și eu acum din discuții pentru că peste câteva ore va începe utrenia și trebuie puțină odihnă înainte . Duminică binecuvântată !

Mihailc 17.02.2013 01:42:11

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 504214)
Ai căzut în plasa neânțelegerii și al "ciudățenilor", precum @ mihailc , dar n-are importanță , precum văd că n-are importanță nici mântuirea noastră și nici a celor din jurul nostru. Nici tu și nici colegul tău mihailc , n-ați înțeles de ce și pentru ce , și pentru cine am pus acel link . Mai citiți și voi printre rânduri , vedeți contextul , adică să vă puneți ceva mai mult mintea la treabă, și să vă întrebați:"mă de ce o fi pus ăsta linkul aici și acum. . .? "Mă așteptam din partea ta la o înțelegere adevărată și nu o confirmare a inepției lui mihailc , dar în fine, mare grijă totuși la mântuire , cel puțin așa cred eu în prostia mea .

În așteptarea dovezilor care să confirme "inepția" subsemnatului, altele decât declarațiile pasionale scrise la nimereală, să mai citim o dată printre rânduri.....

Iată cum arată fragmentul în contextul său și faceți comparația cu bucata tranșată cu barda hermeneutică de cristiboss:

Sfantul Ignatie scrie:
"Ce spectacol vrednic de plans in hohote: crestinii care nu stiu in ce consta propriu-zis crestinismul! Privirea noastra intalneste acest spectacol neincetat: rareori vedem cate o exceptie, rareori putem intalni, in numeroasa gloata a celor ce se numesc crestini, unul care e crestin nu doar cu numele, ci si in fapt!
Intrebarea pe care o puneti dumneavoastra a devenit o intrebare obisnuita astazi: de ce sa nu se mantuiasca paganii, mahomedanii si asa numitii eretici?. Spuneti ca printre ei se gasesc oamnei cat se poate de buni. A-i pierede pe acesti oameni buni este contrar milei lui Dumnezeu!... Mai multe, spuneti ca: aceasta este contrar chiar ratiunii umane. Doar ereticii sunt si ei crestini. Sa te socoti mantuit, iar pe membrii altor credinte pierduti, este o nebunie, este o trufie fara margini... (ii scria acea femeie Sfantului Ignatie).
Crestinilor, ii raspunde Sfantul, voi vorbiti despre mantuire, dar habar n-aveti ce este mantuirea, de ce au nevoie oamenii de mantuire si, in sfarsit, nu-L cunoasteti pe Hristos, singurul mijloc al mantuirii noastre! Iata adevarata invatatura despre acest obiect, invatatura Sfintei, Universalei Biserici: Mantuirea consta in restituirea partasiei cu Dumnezeu. Aceasta comuniune a fost pierduta de intreg neamul omenesc prin caderea in pacat a protoparintilor. Tot neamul omenesc e o categorie de fiinte pierdute. Pieirea este domeniul tuturor oamenilor, atat a celor virtuosi cat si a raufacatorilor. Ne zamislim in faradelegi, ne nastem in pacat. Coborau in iad, dupa sfarsirea pribegiei pamantesti, nu doar pacatosii, ci si dreptii Vechiului Testament. La atata se limiteaza puterea faptelor bune omenesti. Acesta este pretul virtutilor firii noastre cazute!

Iată și versiunea cristiboss:

Citat:

Sa luam aminte , dragi colegi forumisti !

"Ce spectacol vrednic de plans si de plans in hohote: crestini care nu stiu in ce consta propriu-zis crestinismul! Privirea noastra intalneste acest spectacol neincetat; rareori vedem cate o exceptie, rareori putem intalni, in numeroasa gloata a celor ce se numesc crestini, unul care e crestin nu doar cu numele, ci si de fapt. Intrebarea: "De ce sa nu se mantuie paganii, mahomedanii si asa numitii eretici?" a devenit o intrebare obisnuita astazi. "Printre ei se gasesc oameni cat se poate de buni. A-i pierde pe acesti oameni buni ar fi contrar milei lui Dumnezeu!… Mai mult, aceasta e contrar chiar ratiunii umane sanatoase! Doar ereticii sunt si ei crestini. Sa te socoti mantuit iar pe membrii altor credinte - pierduti, este o nebunie, este o trufie fara margini!"
Crestinilor! Voi vorbiti despre mantuire, dar habar nu aveti ce este mantuirea, de ce au nevoie oamenii de mantuire si, in sfarsit, nu-L cunoasteti pe Hristos - singurul mijloc al mantuirii noastre! Iata adevarata invatatura despre acest obiect, invatatura Sfintei, Universalei Biserici: mantuirea consta in restituirea partasiei cu Dumnezeu. Aceasta comuniune a fost pierduta de intregul neam omenesc prin caderea in pacat a protoparintilor. Tot neamul omenesc e o categorie de fiinte pierdute. Pieirea este domeniul tuturor oamenilor, atat a celor virtuosi, cat si a raufacatorilor."
Sunt niște cuvinte lipsă și o decontextualizare care lasă impresia că partea bolduită ar fi părerea sfântului Ignatie. Faceți singuri diferența, și după aceea mai vorbim despre inepții!

Miha-anca 17.02.2013 01:44:22

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 504196)
Atunci cand am aflat despre demisia Papei m-am gandit ca nu va trece mult timp pana cand vom citi carti sau vedea filme despre "adevaratul motiv".
De aceea am crezut ca e bine sa deschid un topic, mai mult ca o invitatie la gluma, mai mult ca un exercitiu de imaginatie in care sa citim azi aici ceea ce altii vor scrie in carti sau arata in filme peste ceva timp.Ca lucrurile s-au transformat intr-o dezbatere mai serioasa in care fiecare isi spune parerea mai buna sau mai rea, mai pe placul nostru sau nu, asta nu mai e vina mea.
Daca vorbim serios eu cred ca chiar daca suntem despartiti de BRC, orice se intampla acolo ne va afecta si pe noi, datorita influentei BRC in lume.Am citit de exemplu pe topicurile catolice despre un cardinal care spunea ca e timpul sa-i privim pe toti cu alti ochi, inclusiv homosexuali.Daca o gandire ca aceasta isi va face locul in BRC, atunci cu siguranta si noua ne va fi mai greu aici.Deci pana la urma ar trebui sa ne intereseze.

Nu cred ca avem voie sa fim surprinsi de mersul lumii. Dumnezeu ne-a pregatit si pentru acele vremuri.

AlinB 17.02.2013 01:50:52

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 504216)
Biserica, si in special compartimentul petrin responsabil de unitatea Bisericii, nu renunta nici dupa secole la negocieri pentru ca schismaticii sa isi reia locul in Biserica. Dupa cum, dupa atatea negocieri catolico-ortodoxe, aveti motive sa stiti. Uite, cu (unii) anglicani Biserica a reusit: astazi sunt acasa, dupa secole de despartire. Speranta Bisericii este ca toti copiii ei, care au plecat, sa se intoarca.

Si totusi e adevarat ca desi aici va afisati ca romano-catolic convins, pe forumul romano-catolic ati scris ca si admirator/avocat SSPX -ist/lefebvrian, motiv pentru care ati si fost banat cel putin o data?

cristiboss56 17.02.2013 01:53:37

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 504226)
În așteptarea dovezilor care să confirme "inepția" subsemnatului, altele decât declarațiile pasionale scrise la nimereală, să mai citim o dată printre rânduri, observând că ai mutilat un text pe care l-ai cioplit în așa fel încât să semene confuzie.

Iată cum arată fragmentul în contextul său și faceți comarația cu bucata tranșată cu barda de cristiboss:

Sfantul Ignatie scrie:
"Ce spectacol vrednic de plans in hohote: crestinii care nu stiu in ce consta propriu-zis crestinismul! Privirea noastra intalneste acest spectacol neincetat: rareori vedem cate o exceptie, rareori putem intalni, in numeroasa gloata a celor ce se numesc crestini, unul care e crestin nu doar cu numele, ci si in fapt!
Intrebarea pe care o puneti dumneavoastra a devenit o intrebare obisnuita astazi: de ce sa nu se mantuiasca paganii, mahomedanii si asa numitii eretici?. Spuneti ca printre ei se gasesc oamnei cat se poate de buni. A-i pierede pe acesti oameni buni este contrar milei lui Dumnezeu!... Mai multe, spuneti ca: aceasta este contrar chiar ratiunii umane. Doar ereticii sunt si ei crestini. Sa te socoti mantuit, iar pe membrii altor credinte pierduti, este o nebunie, este o trufie fara margini... (ii scria acea femeie Sfantului Ignatie).
Crestinilor, ii raspunde Sfantul, voi vorbiti despre mantuire, dar habar n-aveti ce este mantuirea, de ce au nevoie oamenii de mantuire si, in sfarsit, nu-L cunoasteti pe Hristos, singurul mijloc al mantuirii noastre! Iata adevarata invatatura despre acest obiect, invatatura Sfintei, Universalei Biserici: Mantuirea consta in restituirea partasiei cu Dumnezeu. Aceasta comuniune a fost pierduta de intreg neamul omenesc prin caderea in pacat a protoparintilor. Tot neamul omenesc e o categorie de fiinte pierdute. Pieirea este domeniul tuturor oamenilor, atat a celor virtuosi cat si a raufacatorilor. Ne zamislim in faradelegi, ne nastem in pacat. Coborau in iad, dupa sfarsirea pribegiei pamantesti, nu doar pacatosii, ci si dreptii Vechiului Testament. La atata se limiteaza puterea faptelor bune omenesti. Acesta este pretul virtutilor firii noastre cazute!

Sunt niște cuvinte lipsă și o decontextualizare care lasă impresia că partea bolduită ar fi părerea sfântului Ignatie. Faceți singuri diferența, și după aceea mai vorbim despre inepții!

Iar te repezi , iar și iar , dar te iert , pentru că ăsta-i noul tău stil , sau poate așa ai fost mereu ! De ce nu dai linkul textului pe care l-am dat pentru citirea și înțelegerea întregului articol ? De ce inciți la ură, minciună , dezinformare și dezbinare ? Noapte bună !

AlinB 17.02.2013 02:02:22

Fara suparare Cristi, dar Mihail a postat un context mult mai larg, ce e drept, putea fi mai larg si din care se intelege altceva decat ce ai postat tu initial daca nu cumva din cauza prea putinelor cuvinte ai fost inteles gresit.

Sa vedem acum care isi calca pe inima si posteaza si link. :)

Mihailc 17.02.2013 02:02:25

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 504229)
Iar te repezi , iar și iar , dar te iert , pentru că ăsta-i noul tău stil , sau poate așa ai fost mereu ! De ce nu dai linkul textului pe care l-am dat pentru citirea și înțelegerea întregului articol ? De ce inciți la ură, minciună , dezinformare și dezbinare ? Noapte bună !

http://eresulcatolic.50webs.com/mnecredinciosi.html

Aștept teoria ta legată de "ură, minciună, dezinformare și dezbinare", desigur altele decât retorica pasională și agresivă!

Mihnea Dragomir 17.02.2013 02:11:01

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 504228)
Si totusi e adevarat ca desi aici va afisati ca romano-catolic convins

Sunt catolic convins. Apartin Bisericii GRECO-catolice, desi in prezent, din cauza marii raritati a parohiilor greco-catolice din Franta, frecventez pe cele romano-catolice. Dupa cum vedeti, intercomuniunea are mari avantaje.

Citat:

, pe forumul romano-catolic ati scris ca si admirator/avocat SSPX -ist/lefebvrian, motiv pentru care ati si fost banat cel putin o data?
Deosebirea de vederi dintre mine si inginerul care administreaza forumul catolic consta in raspunsul diferit la intrebarea: "este SSPX (=lefebvrienii) in schisma ?". In timp ce el considera ca este vorba de o grupare schismatica, parerea mea este ca e vorba de o grupare catolica, chiar daca aflata la limita catolicismului si cu evidente tendinte schismatice. Asadar, e o deosebire de nuanta. Pe de alta parte, nuanta-nuanta, dar e mare cat casa: nu e totuna sa fii catolic sau sa fii acatolic.
Potrivit definitiei pe care am dat-o (catolic = in comuniune cu Papa), trebuie observat ca Papa nu a considerat niciodata SSPX in schisma. Pe de alta parte, SSPX a apelat la o inginerie canonica, dar acestea sunt lucruri deja subtile, tinand de dreptul canonic catolic, probabil ca nu il intereseaza pe cititorul ortodox. In orice caz, SSPX a contribuit enorm la revenirea Liturghiei Tridentine. Daca astazi ma pot bucura, in Franta, de o slujba in latina asa cum se facea in vremea Papei Grigore cel Mare, acest lucru il datorez SSPX, care a facut presiuni asupra Sfantului Parinte spre a permite acest lucru.

Miha-anca 17.02.2013 02:22:59

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 504226)
În așteptarea dovezilor care să confirme "inepția" subsemnatului, altele decât declarațiile pasionale scrise la nimereală, să mai citim o dată printre rânduri.....

Iată cum arată fragmentul în contextul său și faceți comparația cu bucata tranșată cu barda hermeneutică de cristiboss:

Sfantul Ignatie scrie:

Versiunea cristiboss este cea corecta. Sf. Ignatie se refera la intrebarea femeii pe pagina 14, unde vorbeste despre erezie:

<<Spre intarirea celor de mai sus, Sfantul Ignatie Briancianinov raspunde unei femei, care - asemenea "crestinilor" de azi - nu accepta ca sunt "multi chemati, putini alesi" si ca alesii sunt tocmai adevaratii ortodocsi. >>

Iar raspunsul Sfantului incepe pe pagina 15. Cititi si singuri pe Scribd, pag. 14-15:
http://www.scribd.com/doc/38547137/I...Neortodocsilor

Mihailc 17.02.2013 02:34:22

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 504235)
Versiunea cristiboss este cea corecta. Sf. Ignatie se refera la intrebarea femeii pe pagina 14, unde vorbeste despre erezie:

<<Spre intarirea celor de mai sus, Sfantul Ignatie Briancianinov raspunde unei femei, care - asemenea "crestinilor" de azi - nu accepta ca sunt "multi chemati, putini alesi" si ca alesii sunt tocmai adevaratii ortodocsi. >>

Iar raspunsul Sfantului incepe pe pagina 15. Cititi si singuri pe Scribd, pag. 14-15:
http://www.scribd.com/doc/38547137/I...Neortodocsilor

Probabil că și ție afectele negative îți dereglează spiritul de obsevație! Versiunea cristiboos o găsești în postarea 175!

Ce-ai citat anterior din postarea mea este fragmentul complet!

Miha-anca 17.02.2013 02:41:38

Am dat likul intregii lucrari. Are 28 pagini si se citeste intr-o clipita. Este f instructiva.
Mihailc, te poti incapatana cat vrei, intrabarea femeii e pe pagina 14 a lucrarii Sf. Ignatie; iar raspunsul lui incepe la pag. 15.
Deschide linkul, pe care l-am dat mai sus, mergi la cele doua pagini si te lamureste singur. Apoi intoarce-ti tie cuvintele adreasate pe nedrept altora.

iuliu46 17.02.2013 02:48:08

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 504240)
Am dat likul intregii lucrari. Are 28 pagini si se citeste intr-o clipita. Este f instructiva.
Mihailc, te poti incapatana cat vrei, intrabarea femeii e pe pagina 14 a lucrarii Sf. Ignatie; iar raspunsul lui incepe la pag. 15.
Deschide linkul, pe care l-am dat mai sus, mergi la cele doua pagini si te lamureste singur. Apoi intoarce-ti tie cuvintele adreasate pe nedrept altora.

Ce e scris cu italic apartine femeii pe pagina 15.Si mie mi se pare bine ce a scris Cristi, a sarit cateva cuvinte dupa "Intrebarea" dar de bolduit a bolduit foarte bine, mai bine decat aia in carte. :D

Patrie si Credinta 17.02.2013 02:58:02

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 504233)
Dupa cum vedeti, intercomuniunea are mari avantaje.

asta ar zice-o si un neoprotestant ;)

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 504233)
Deosebirea de vederi dintre mine si inginerul care administreaza forumul catolic consta in raspunsul diferit la intrebarea: "este SSPX (=lefebvrienii) in schisma ?". In timp ce el considera ca este vorba de o grupare schismatica, parerea mea este ca e vorba de o grupare catolica, chiar daca aflata la limita catolicismului si cu evidente tendinte schismatice. Asadar, e o deosebire de nuanta. Pe de alta parte, nuanta-nuanta, dar e mare cat casa: nu e totuna sa fii catolic sau sa fii acatolic.
Potrivit definitiei pe care am dat-o (catolic = in comuniune cu Papa), trebuie observat ca Papa nu a considerat niciodata SSPX in schisma. Pe de alta parte, SSPX a apelat la o inginerie canonica, dar acestea sunt lucruri deja subtile, tinand de dreptul canonic catolic, probabil ca nu il intereseaza pe cititorul ortodox. In orice caz, SSPX a contribuit enorm la revenirea Liturghiei Tridentine. Daca astazi ma pot bucura, in Franta, de o slujba in latina asa cum se facea in vremea Papei Grigore cel Mare, acest lucru il datorez SSPX, care a facut presiuni asupra Sfantului Parinte spre a permite acest lucru.

ce inginerie canonica?
suna interesant.

Miha-anca 17.02.2013 03:00:57

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 504241)
Ce e scris cu italic apartine femeii pe pagina 15.Si mie mi se pare bine ce a scris Cristi, a sarit cateva cuvinte dupa "Intrebarea" dar de bolduit a bolduit foarte bine, mai bine decat aia in carte. :D

DA, doar ceea ce e scris cu italic, dar nu tot textul de la pag 15.

Mihailc 17.02.2013 03:09:19

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 504151)
Ioane , tocmai am postat o invataura , un cuvant de folos care m-a pus nitel pe ganduri , si sunt convins ca acest cuvant este de folos oricarui om cu picioarele pe pamant , ancorat in realitate si nu numai in teorii !
Iata cele postate pe alt thread : " Raspunsuri Duhovnicesti ":
Sf. Ignatie Briancianinov despre mântuirea ereticilor
Sa luam aminte , dragi colegi forumisti !

"Ce spectacol vrednic de plans si de plans in hohote: crestini care nu stiu in ce consta propriu-zis crestinismul! Privirea noastra intalneste acest spectacol neincetat; rareori vedem cate o exceptie, rareori putem intalni, in numeroasa gloata a celor ce se numesc crestini, unul care e crestin nu doar cu numele, ci si de fapt. Intrebarea: "De ce sa nu se mantuie paganii, mahomedanii si asa numitii eretici?" a devenit o intrebare obisnuita astazi. "Printre ei se gasesc oameni cat se poate de buni. A-i pierde pe acesti oameni buni ar fi contrar milei lui Dumnezeu!… Mai mult, aceasta e contrar chiar ratiunii umane sanatoase! Doar ereticii sunt si ei crestini. Sa te socoti mantuit iar pe membrii altor credinte - pierduti, este o nebunie, este o trufie fara margini!"
Crestinilor! Voi vorbiti despre mantuire, dar habar nu aveti ce este mantuirea, de ce au nevoie oamenii de mantuire si, in sfarsit, nu-L cunoasteti pe Hristos - singurul mijloc al mantuirii noastre! Iata adevarata invatatura despre acest obiect, invatatura Sfintei, Universalei Biserici: mantuirea consta in restituirea partasiei cu Dumnezeu. Aceasta comuniune a fost pierduta de intregul neam omenesc prin caderea in pacat a protoparintilor. Tot neamul omenesc e o categorie de fiinte pierdute. Pieirea este domeniul tuturor oamenilor, atat a celor virtuosi, cat si a raufacatorilor."

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...133#post504133

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 504240)

Citește încă o dată pagina 15 din link-ul dat de tine și compară cu cea scris cristiboss. În fine, dacă nici acum nu observi diferența consider intervenția ta o altă aiureală pe lângă subiect, cum ne-ai obișnuit de altfel.

Mihnea Dragomir 17.02.2013 03:09:43

Hai, ca ati ajuns sa vorbiti de acelasi lucru. Gasiti un motiv mai bun de sfada.

cristiboss56 17.02.2013 06:47:48

Buna dimineata , user mihailc !

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 504249)
Citește încă o dată pagina 15 din link-ul dat de tine și compară cu cea scris cristiboss. În fine, dacă nici acum nu observi diferența consider intervenția ta o altă aiureală pe lângă subiect, cum ne-ai obișnuit de altfel.

Cum poti fi atat de superficial si sa "uiti"de la mana pana la gura afirmatia ta despre acest Sfant , si sa continui in a jigni pentru ati acoperi "greseala" ? Nu era mai corect sa-ti ceri scuze , sau poate mandria ajunsa in stadiu prea avansat te opreste s-o faci ?
Uiti ce ai spus ?
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif
Spre intelegere :

Stranie încercare de combatere a ecumenismului, utilizând în subtext speculații teologice lutherane.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...166#post504166

Mai , chiar nu observi ca esti ridicol cu afirmatia ta :"speculații teologice lutherane."

In fine , nu vreau sa ma tulbur mai mult decat merita caci plec la utrenie , dar iti spun sincer ca de la un timp o dai rau , rau , in bara cu a ta "cultura" teologica !
Fuguta la Biserica !

Miha-anca 17.02.2013 06:48:04

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 504249)

Bine, Mihailc! Cristian a sarit un paragraf, dar cu toate astea, cine vrea intelege. Am pus linkul mai sus. Cine vrea poate citi toata lucrarea Sf. Ignatie.

cezar_ioan 17.02.2013 19:06:57

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 504176)

Apreciez foarte mult postarile userului Pelerin spre rasarit.

In acest caz sper sa aveti intelegere si pentru bietul Patriarh.
Asa cum dvs. apreciati postarile unui eretic, asa si bietul patriarh a apreciat "postarile" unui eretic inca si mai mare. Ba, inca, Suveran al ereticilor.

Him.... Ura imbracata in vestmintele (pseudo)credinciosiei, tot ura ramane. Iar lupul tot lup.
Daca ati putut sa treceti peste faptul ca Pelerinul e de alta confesiune (intrucat v-au ciugulit la ego vorbele lui), ati fi putut avea un strop de onestitate sa treceti si peste faptul ca Patriarhul o fi avut motivele lui intemeiate sa scrie un text public elogios la adresa Papei.
Ati fi putut, dar ati ales altceva.

Se pare ca tulburarea v-a cuprins din nou, desi parea potolita statornic. Vedeti ce inseamna iluzia lucrarii de sine?
Cum vine ceva care va contrazice niscaiva puncte de convingeri personale, cum va pierdeti luciditatea si omenia si aruncati cu pietre, grabita, in semeni si in cel pe care altadata il numeati frate bun. Si asta doar pentru ca v-am atras atentia la ura de semeni si la violenta.
V-am atras dvs. atentia, precum si altor useri plini de rautate vadita, pe care o cunosteam deja din alte imprejurari. Nu am spus ca sfintii nostri ar fi plini de ura, ci am scris ca voi cei care va jucati de-a credinciosii pe forum sunteti ipocriti si asteptati un prilej cat de mic sa va aratati adevarata fata. Infantili, ca de obicei, copii perversi si fara bun simt.
Vai voua, crestini inchipuiti. Vai voua ca va mintiti singuri, de-o viata, si nu dati semne ca ati fi dispusi sa renuntati la jugul minciunii.
Va lafaiti in rautate ca porcu-n laturi. Pofta buna!

cezar_ioan 17.02.2013 19:08:04

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 504203)
Ca sa fiu corect, Cezar nu se referea la sfinti pentru ca spune: "Sa invocam toti sfintii, incrancenat si cu ochii negri de ura..." Se refera la cei ce invoca sfintii, nu la sfinti.

Frumoasa observatie din partea ta. Multumesc, omule!

cezar_ioan 17.02.2013 19:13:46

[quote=Mihnea Dragomir;504210]Stiti ca preafericirea sa e in comuniune cu patriarhul ecumenic, nu ?

/QUOTE]

Nu, nu stie. Cand ii e lezata inchipuirea ortodoxista si grozava subiectivitate nu mai stie decat sa isi faca furtuna de rigoare. O apuca crizele de furie. O stim bine, din anii trecuti.
Eu credeam ca i-a trecut, ca s-a mai inzdravenit cu nervii, ca i-a facut bine ascultarea de duhovnic si programul de rugaciuni.
Dar ma tem ca a fost o simpla aparenta si atat.
Caracterul omului se schimba foarte greu. sau deloc.
Grea treaba lepadarea de sine.

stefan florin 17.02.2013 19:42:21

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 504246)
ce inginerie canonica?

inginerie canonica! Interesant termen

dobrin7m 17.02.2013 19:54:04

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 504383)
In acest caz sper sa aveti intelegere si pentru bietul Patriarh.
Asa cum dvs. apreciati postarile unui eretic, asa si bietul patriarh a apreciat "postarile" unui eretic inca si mai mare. Ba, inca, Suveran al ereticilor.

Him.... Ura imbracata in vestmintele (pseudo)credinciosiei, tot ura ramane. Iar lupul tot lup.
Daca ati putut sa treceti peste faptul ca Pelerinul e de alta confesiune (intrucat v-au ciugulit la ego vorbele lui), ati fi putut avea un strop de onestitate sa treceti si peste faptul ca Patriarhul o fi avut motivele lui intemeiate sa scrie un text public elogios la adresa Papei.
Ati fi putut, dar ati ales altceva.

Se pare ca tulburarea v-a cuprins din nou, desi parea potolita statornic. Vedeti ce inseamna iluzia lucrarii de sine?
Cum vine ceva care va contrazice niscaiva puncte de convingeri personale, cum va pierdeti luciditatea si omenia si aruncati cu pietre, grabita, in semeni si in cel pe care altadata il numeati frate bun. Si asta doar pentru ca v-am atras atentia la ura de semeni si la violenta.
V-am atras dvs. atentia, precum si altor useri plini de rautate vadita, pe care o cunosteam deja din alte imprejurari. Nu am spus ca sfintii nostri ar fi plini de ura, ci am scris ca voi cei care va jucati de-a credinciosii pe forum sunteti ipocriti si asteptati un prilej cat de mic sa va aratati adevarata fata. Infantili, ca de obicei, copii perversi si fara bun simt.
Vai voua, crestini inchipuiti. Vai voua ca va mintiti singuri, de-o viata, si nu dati semne ca ati fi dispusi sa renuntati la jugul minciunii.
Va lafaiti in rautate ca porcu-n laturi. Pofta buna!

Cezar Ioan eu nu urasc pe nimeni. Asta stie Dumnezeu mai bine decat dvs. Nu am facut decat sa ascult tocmai de parintii nostri. Pentru mine cuvantul celor din Sfantul Munte are mare importanta. Nimic de la mine nu am adaugat. Am postat doar scrisorile Sfintei Chinonite a Sfantului Munte legate de ecumenism si de Patriarhia ecumenica. De asemenea am postat si Deosebirile fundamentale între Ortodoxie și Papism de Mitropolitul Ieroteos Vlahos. Deci daca eu am postat cuvintele monahilor din Sfantul Munte ( si acestea va par pline de ura prin acuzarile ce mi le aduceti) si a acestui mitropolit si a multor altor voci de varf din ortodoxie inseamna ca sunt si acestia plini de ura si tulburare?
Despre asta este vorba. cand voi posta, imbracate in haine de poezie si pline de iluzii , propriile mele idei si pareri despre ortodoxie atunci sa ma acuzati de ura daca acestea poarta ura. Insa atata timp cat postez din ceea ce ne invata parintii nostri, nu puteti face acest lucru fara sa acuzati tocmai pe parintii si isihastri nostri ortodocsi - a caror cuvinte am postat si care au fost pricina de tulburare pentru dvs - ca sunt plini de ura. este aici o nuanta subtila pe care multi o sesizeaza.

Iar acest cuvant al dvs este departe de a fi un cuvant bun, crestinesc si odihnitor pentru semenii dvs. Din el razbate mare ura si mandrie prin comparatiile ce le faceti si prin duhul ce il raspandeste. insa nu uitati ca nu ma supar pe dvs tocmai pentru ca am invatat sa raspund cu bunatate celor ce ma necajesc. Dvs nu ati invatat inca asta.

Acum ceva timp m-ati intrebat daca sa ramaneti pe forum sau nu ca este multa rautate ce va tulbura. va amintiti ce v-am zis? sa va sfatuiti cu duhovnicul si ca noi trebuie sa ajungem la masura de a nu ne tulbura relele si de a nu ne hrani mandria laudele dupa cum ne invata Sf. Macarie Egipteanul.

Spre deosebire de dvs care va considerati un crestin adevarat , plin de iubire fata de toti oamenii deci inclusiv fata de cei care va necajesc , (exemplu concret cuvintele dvs de mai sus) eu ma recunosc o pacatoasa ce vrea sa se indrepte. asadar da frate Cezar, sunt rea, cu pacate si nu stiu cum de ma mai rabda Dumnezeu. Asadar eu fac tot ce pot sa ma indrept insa am nevoie de multa rugaciune. Rugati-va si pentru mine, pacatoasa sa ma indrept. Si toti ceilalti care va considerati buni, sau cel putin mai buni ca altii rugati-va pentru mine ca eu nu sunt la fel de buna ca si voi.

dobrin7m 17.02.2013 20:05:37

[quote=cezar_ioan;504390]
Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 504210)
Stiti ca preafericirea sa e in comuniune cu patriarhul ecumenic, nu ?

/QUOTE]

Nu, nu stie. Cand ii e lezata inchipuirea ortodoxista si grozava subiectivitate nu mai stie decat sa isi faca furtuna de rigoare. O apuca crizele de furie. O stim bine, din anii trecuti.
Eu credeam ca i-a trecut, ca s-a mai inzdravenit cu nervii, ca i-a facut bine ascultarea de duhovnic si programul de rugaciuni.
Dar ma tem ca a fost o simpla aparenta si atat.
Caracterul omului se schimba foarte greu. sau deloc.
Grea treaba lepadarea de sine.

Sigur ca stiu dle Cezar Ioan. de altfel nu e treaba mea sa judec pe nimeni, cine si de ce este in comuniune si cum si pentru ce. Eu doar ascult de invatatorii bisericii noastre. Nu eu asez in barca ereziei pe nimeni si nici nu am de gand sa o fac.
insa am o intrebare" cititi textul de mai jos:

"MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU LA DUMINICA ORTODOXIEI – 2012:PAPEI BENEDICT AL XVI-LEA ECUMENIȘTILOR ȘI TUTUROR ERETICILOR ANATEMA!”

DE DUMINICA ORTODOXIEI – 2012 INIMA ORTODOXIEI A BĂTUT ÎN PIREU!
“PAPEI BENEDICT AL XVI-LEA, ANATEMA!”
“Lui Benedict al XVI-lea, decăzutului ereziarh, care – potrivit Canoanelor, nu este papă și patriarh al Romei celei vechi, și celor care se împărtășesc cu el, anatema!”
ANATEMA! ANATEMA! ANATEMA!
În Catedrala Mitropolitană „Sfânta Treime” din Pireu, arhiplină de credincioși, s-a prăznuit Duminica Ortodoxiei sub protia Înalt Preasfințitului Mitropolit de Pireu și Falir Serafim. La sfârșitul Dumnezeieștii Liturghii, Mitropolia a cinstit cu cea mai înaltă distincție onorifică a sa – Crucea de Aur a Sfântului Spiridon cu stea – pe luptătorii pentru neprihănita credință: Prea Cucernicul și eruditul Protopresbiter Gheorghios Metallinos, profesor emerit al Universității din Atena, pe Prea Cucernicul și eruditul Protopresbiter Theodoros Zisis profesor emerit al Universității din Tesalonic și pe distinsul domn Lavrentios de Georgio, președinte al Asociației Filo-ortodoxe Cosma Flamiatos. Înalt Preasfințitul le-a mulțumit și i-a încurajat să-și continue puternicele lor lupte pentru Ortodoxie neadormiți și neobosiți.
ANATEMATISMELE MITROPOLITULUI SERAFIM DE PIREU

ÎN DUMINICA ORTODOXIEI – 2012

Printre cei dați anatemei: papa Benedict al 16-lea, rabinii, musulmanii, iehoviștii și … ECUMENIȘTII!!!

Mitropolitul Serafim de Pireu, în cadrul Dumnezeieștii Liturghii praznicale din Duminica Ortodoxiei din acest an (2012), a anatematizat printre alți eretici vechi pe ereticii monofiziți, monoteliți și monergiști, pe Dioscor și Sever, pe Varlaam și Achindin, dar și pe papa Benedict al 16-lea și pe cei ce se împărtășesc cu el, pe Martin Luther, Calvin, Zwingli și regele Henric al VIII-lea și toate ramurile protestantismului, pe rabinii iudaismului și pe musulmanii care hulesc Sfânta Treime, ca și pe membrii societății anonime “Turnul de veghere” – martorii lui Iehova, pe cei care nu primesc Sfintele Sinoade a toată lumea – al IV-lea, al V-lea, al VI-lea și al VII-lea, și în cele din urmă pe cei care predică și învață panerezia ecumenismului sincretist – inter-creștin și inter-religios.

Intrebarea este: Este Mitropolitul de Pireu in plina criza de furie si cu nervii slabiti?

anatemele aici in josul paginii: http://graiulortodox.wordpress.com/2...roteos-vlahos/

N.Priceputu 17.02.2013 20:12:10

soră dobrin7m, în ce calitate dă un mitropolit aceste anateme? Din câte știu, anatemele erau date în trecut de sinoadele ecumenice, nu de câte un episcop singular. Are el reprezentativitate pentru întreaga Biserică Ortodoxă?

Și dacă aderi la părerile celor care-l contestă pe patriarhul ecumenic, oare Dumnezeu îl contestă atunci când, intrând în noaptea de Înviere în Sfântul Mormânt, iese de acolo cu sfânta lumină?

Ești adepta unei Biserici particulare, care nu este în comuniune cu Patriarhia Ecumenică? Sau doar pe cale să rupă această comuniune?

celestial_pottery 17.02.2013 20:14:15

[quote=dobrin7m;504411]
Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 504390)

Sigur ca stiu dle Cezar Ioan. de altfel nu e treaba mea sa judec pe nimeni, cine si de ce este in comuniune si cum si pentru ce. Eu doar ascult de invatatorii bisericii noastre. Nu eu asez in barca ereziei pe nimeni si nici nu am de gand sa o fac.
insa am o intrebare" cititi textul de mai jos:

"MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU LA DUMINICA ORTODOXIEI – 2012:PAPEI BENEDICT AL XVI-LEA ECUMENIȘTILOR ȘI TUTUROR ERETICILOR ANATEMA!”

DE DUMINICA ORTODOXIEI – 2012 INIMA ORTODOXIEI A BĂTUT ÎN PIREU!
“PAPEI BENEDICT AL XVI-LEA, ANATEMA!”
“Lui Benedict al XVI-lea, decăzutului ereziarh, care – potrivit Canoanelor, nu este papă și patriarh al Romei celei vechi, și celor care se împărtășesc cu el, anatema!”
ANATEMA! ANATEMA! ANATEMA!
În Catedrala Mitropolitană „Sfânta Treime” din Pireu, arhiplină de credincioși, s-a prăznuit Duminica Ortodoxiei sub protia Înalt Preasfințitului Mitropolit de Pireu și Falir Serafim. La sfârșitul Dumnezeieștii Liturghii, Mitropolia a cinstit cu cea mai înaltă distincție onorifică a sa – Crucea de Aur a Sfântului Spiridon cu stea – pe luptătorii pentru neprihănita credință: Prea Cucernicul și eruditul Protopresbiter Gheorghios Metallinos, profesor emerit al Universității din Atena, pe Prea Cucernicul și eruditul Protopresbiter Theodoros Zisis profesor emerit al Universității din Tesalonic și pe distinsul domn Lavrentios de Georgio, președinte al Asociației Filo-ortodoxe Cosma Flamiatos. Înalt Preasfințitul le-a mulțumit și i-a încurajat să-și continue puternicele lor lupte pentru Ortodoxie neadormiți și neobosiți.
ANATEMATISMELE MITROPOLITULUI SERAFIM DE PIREU

ÎN DUMINICA ORTODOXIEI – 2012

Printre cei dați anatemei: papa Benedict al 16-lea, rabinii, musulmanii, iehoviștii și … ECUMENIȘTII!!!

Mitropolitul Serafim de Pireu, în cadrul Dumnezeieștii Liturghii praznicale din Duminica Ortodoxiei din acest an (2012), a anatematizat printre alți eretici vechi pe ereticii monofiziți, monoteliți și monergiști, pe Dioscor și Sever, pe Varlaam și Achindin, dar și pe papa Benedict al 16-lea și pe cei ce se împărtășesc cu el, pe Martin Luther, Calvin, Zwingli și regele Henric al VIII-lea și toate ramurile protestantismului, pe rabinii iudaismului și pe musulmanii care hulesc Sfânta Treime, ca și pe membrii societății anonime “Turnul de veghere” – martorii lui Iehova, pe cei care nu primesc Sfintele Sinoade a toată lumea – al IV-lea, al V-lea, al VI-lea și al VII-lea, și în cele din urmă pe cei care predică și învață panerezia ecumenismului sincretist – inter-creștin și inter-religios.

Intrebarea este: Este Mitropolitul de Pireu in plina criza de furie si cu nervii slabiti?

anatemele aici in josul paginii: http://graiulortodox.wordpress.com/2...roteos-vlahos/

Nu, in nici un caz, doamna. E doar in obisnuitul narcisism confesional, tipic pentru cei mai multi dintre noi. Eu ma exclud, caci nu prea cred in...nimic, foarte putin in eticheta borcanului uman care suntem fiecare, deci ma dau deoparte. Dar acest delir narcisic si autointretinut este in manifestare pe ambele maluri ale Tibrului...sau ale Marii Egee, sau Negre, sau...

celestial_pottery 17.02.2013 20:15:04

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 504416)
soră dobrin7m, în ce calitate dă un mitropolit aceste anateme? Din câte știu, anatemele erau date în trecut de sinoadele ecumenice, nu de câte un episcop singular. Are el reprezentativitate pentru întreaga Biserică Ortodoxă?

Și dacă aderi la părerile celor care-l contestă pe patriarhul ecumenic, Oare Dumnezeu îl contestă atunci când, intrând în noaptea de Înviere în Sfântul Mormânt, iese de acolo cu sfânta lumină?

Ești adepta unei Biserici particulare, care nu este în comuniune cu Patriarhia Ecumenică? Sau doar pe cale să rupă această comuniune?

Excelente si la obiect intrebari!

celestial_pottery 17.02.2013 20:17:46

Mi se pare ca dl. Ioan Cezar merge pe linia zisa "calea imparateasca". Adica cea a echilibrului. Facatorul echilibrului duhovnicesc, este Acelasi cu Facatorul Universului. Gresesc?

Mihailc 17.02.2013 20:25:36

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 504252)
Cum poti fi atat de superficial si sa "uiti"de la mana pana la gura afirmatia ta despre acest Sfant , si sa continui in a jigni pentru ati acoperi "greseala" ? Nu era mai corect sa-ti ceri scuze , sau poate mandria ajunsa in stadiu prea avansat te opreste s-o faci ?
Uiti ce ai spus ?
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif
Spre intelegere :

Stranie încercare de combatere a ecumenismului, utilizând în subtext speculații teologice lutherane.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...166#post504166

Mai , chiar nu observi ca esti ridicol cu afirmatia ta :"speculații teologice lutherane."

In fine , nu vreau sa ma tulbur mai mult decat merita caci plec la utrenie , dar iti spun sincer ca de la un timp o dai rau , rau , in bara cu a ta "cultura" teologica !
Fuguta la Biserica !

Dar de unde știi că sunt ridicol? Că nici n-ai întrebat măcar la mă refeream, doar faci așa etichetări fără noimă, precum ai mai procedat și cu alți useri nu cu mult timp în urmă. În fine...prefer să o dau în bară pe cont propriu, decât să dorm în așternuturile calde ale ignoranței convenabile.

dobrin7m 17.02.2013 20:27:49

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 504416)

Și dacă aderi la părerile celor care-l contestă pe patriarhul ecumenic, Oare Dumnezeu îl contestă atunci când, intrând în noaptea de Înviere în Sfântul Mormânt, iese de acolo cu sfânta lumină?

Eu nu pot sa va raspund. Asta puteti dvs sa intrebati printr-o scrisoare deschisa direct Mitropolitului de Pireu. Scrieti-i si intrebati-l in ce calitate.

nu sunt adepta nici unei biserici particulare , sunt membra a Bisericii ortodoxe romane, si traind cativa ani langa Muntele Athos iubesc Gradina Maicii Domnului si toti parintii si monahii ce vietuiesc acolo. Iar daca glasul lor imi spun sa am grija la ecumenism asa voi face. Eu am incredere in ei.
de altfel nu numai ei spun asta:

"Pr. Dumitru Staniloaie: "Eu nu sunt pentru ecumenism! A avut dreptate un sarb, Iustin Popovici, care l-a numit panerezia timpurilor noastre"

Pr. Gheorge Calciu Dumitreasa: "Eu sunt impotriva ecumenismului! O socot cea mai mare erezie a secolului nostru"

Pr. Arsenie Papacioc: "Sunt impotriva! Pe viata si pe moarte impotriva! Ce ecumenism?"
Pr. Ardian Fageteanu: "Ecumenismul este o erezie, erezia secolului XX"

Pr. Ilie Cleopa: "Noi ortodocsii suntem putini dar suntem Biserica intreaga. Noua nu ne lipseste nimic! Noi n-avem ce imprumuta de la protestanti dar nici de la catolici!"

Pr. Iustin Parvu: "Ecumenismul nu e nascut din parerile bisericilor, ci din gandirea proprie a unor pastori ce nu au nimic profund crestin si religios in ei ci doar o viata politica"

Pr. Arsenie Boca: "Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apuslui. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa"

Cuv. Paisie Aghioratul: "Cu durere in suflet marturisesc ca, dintre toti filounionistii (ecumenistii n.e.) pe care i-am cunoscut, nu am vazut pe nici unul sa aiba nu miez, dar nici macar coaja duhovniceasca. Cu toate acestea, stiu sa vorbeasca despre dragoste si unire, desi ei insisi nu sunt uniti cu Dumnezeu, fiindca nu L-au iubit."

Sf. Efrem Sirul: "Vai acelora care se intineaza cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeiestile Scripturi! Vai de cei citi murdaresc sfinta credinta cu eresuri sau incheie vreo intelegere cu ereticii!"

sa stiti ca fiecare va fi judecat pentru faptele sale de la patriarh pana la cel de pe urma muritor. De asta nu am nici o problema in legatura cu comuniunea Patriarhiei ecumenice. Eu sunt prea mica sa ma apuc sa gandesc eu daca e bine sau nu.
in schimb cand e vorba de credinta mea incerc pe cat posibil sa ascult glasul parintilor cum sunt si cei de mai sus, in ceea ce priveste ecumenismul.

cristiboss56 17.02.2013 20:29:44

Mesajul Patriarhului României adresat Papei Benedict al XVI-lea

http://www.basilica.ro/_upload/img/3...0b4pc15epa.jpg

Sanctității Sale,
Papa BENEDICT al XVI-lea

Sanctitatea Voastră,

Cu surprindere și întristare, am aflat că din motive de sănătate vă retrageți din slujirea de Episcop al Romei și Suveran Pontif al Bisericii Catolice.
Vă mulțumim în mod deosebit pentru prietenia și respectul pe care le-ați arătat față de Biserica Ortodoxă Română și mai ales față de ortodocșii români din diaspora occidentală.

Ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos să vă dăruiască multă sănătate și mult ajutor în continuarea misiunii Sanctității Voastre prin intermediul rugăciunii și al scrierilor teologice și spirituale.

Cu deosebită stimă și frățească dragoste în Hristos Domnul,

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

cezar_ioan 17.02.2013 20:42:59

Ce va faceti acum sora Dobrin?
Il afurisiti si pe Patriarhul BOR?

dobrin7m 17.02.2013 20:50:14

"Cuvintele noastre ortodoxe sunt ca armele care îi apără pe ai noștri și îi lovesc pe eretici. Aceste cuvinte nu îi lovesc pentru a-i doborî, ci pentru a-i ridica după ce au căzut. Acesta este scopul luptei noastre: să îi ajutăm și pe vrășmașii noștri să se mântuiască." (Sf. Ioan Gură de Aur).

cezar_ioan 17.02.2013 20:52:08

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 504423)
http://www.basilica.ro/_upload/img/3...0b4pc15epa.jpg

Sanctității Sale,
Papa BENEDICT al XVI-lea

Sanctitatea Voastră,

Cu surprindere și întristare, am aflat că din motive de sănătate vă retrageți din slujirea de Episcop al Romei și Suveran Pontif al Bisericii Catolice.
Vă mulțumim în mod deosebit pentru prietenia și respectul pe care le-ați arătat față de Biserica Ortodoxă Română și mai ales față de ortodocșii români din diaspora occidentală.

Ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos să vă dăruiască multă sănătate și mult ajutor în continuarea misiunii Sanctității Voastre prin intermediul rugăciunii și al scrierilor teologice și spirituale.

Cu deosebită stimă și frățească dragoste în Hristos Domnul,

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Ei, ce ne facem sora Dobrin?
Il palmuiti si pe Patriarhul BOR cu citate din sfinti? Ii dati si Patriarhului Daniel cu bata citatelor peste cap?

cristiboss56 17.02.2013 20:57:36

Cu adevarat !

"Vă mulțumim în mod deosebit pentru prietenia și respectul pe care le-ați arătat față de Biserica Ortodoxă Română și mai ales față de ortodocșii români din diaspora occidentală."
Cu adevarat ortodocsii romani din diaspora occidentala au fost ajutati acolo unde nu existau Biserici Ortodoxe , sunt semnale venite de peste tot in acest sens !
Doamne ajuta !

dobrin7m 17.02.2013 20:57:37

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 504426)
Ce va faceti acum sora Dobrin?
Il afurisiti si pe Patriarhul BOR?

acum ma intrebati aceasta din prea multa dragoste si echilibru duhovnicesc?
sau din prea multa ura si furie?

si de e una si de e alta le primesc , nu de alta dar numai practicand credinta cu oamenii ne cunoastem cu adevarat propriile pacate.

cezar_ioan 17.02.2013 21:02:30

Atat de des am fost ridiculizat pe forum si am fost insultat fara retinere cand m-am adresat userilor de alte confesiuni cu apelativul "frate" si "sora". Asa cum imi soptea inima si cum imi spunea constiinta, fara a fi insa ecumenist in sensul criticat indeobste al termenului.
Vazind acum ca Patriarhul BOR il numeste pe Suveranul Pontif "frate intru Hristos Domnul", m-am mai linistit. Sunt in acelasi tren spre iad cu Patriarhul, conform opiniei ortodoxistilor de pe forum. Lucru care poate imi va aduce niscaiva iertare, intrucat ascultarea de Pastor e treaba de oaie supusa, iar nu de capra rebela.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:26:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.