![]() |
Citat:
Omule mîndru ! DA ! Recunosc că eu sunt mîndru ! Nu am avut niciodată pretenția ca alții să asculte de mine. Doar de Scriptură și de Sfinții Părinți. Nu am spus nimic că ai sau nu ai duhovnic, nici de vrednicia preoților lui Hristos nu am vorbit ! Dar tu ? Tu recunoști, că ești așa cum te-am numit ? Cum recunosc și eu că sunt mîndru, zi arogantule îngîmfat, recunoști ce ești, "Illuminat" plin de mîndrie, recunoști ? Bucurii. |
Citat:
1. Mantuitorul Hristos a marturisit ucenicilor Sai ca a venit "la oile cele pierdute ale casei lui Israel". Adu-ti aminte ca nici nu a dorit sa o asculte pe femeia canaaneanca pentru ca nu era una din oile pierdute ale casei lui Israel. Intrebarea e ce statut aveau atunci cei din alte neamuri? 2. Fariseii sunt numiti fii ai diavolului, fii ai minciunii pentru ca se pozitionau ca inamici ai Adevarului. Oare noi, ortodocsii, care suntem fii ai Bisericii, ai Adevarului, cand adoptam o atitudine fariseica de inamici ai Adevarului - cum sunt, de exemplu, ortodocsii care sustin homosexualitatea sau ateismul - , suntem sau nu fii ai diavolului? Eu cred ca da. Bine, dar atunci sectarii care fac din minciuna un fel de a fi si de a exista sunt sau nu prin excelenta fii ai diavolului? Eu cred ca da! Intrebarea e daca filiatia universala - cea de fii ai lui Dumnezeu prin nastere - o acopera pe cea adoptiva, harica. Eu cred ca nu, si aduc aici ca argument inceputul Sf.Evanghelii a Sf.Ap.si Evanghelist Ioan: "La inceput a fost Cuvantul..." Adica "La inceput" anunta o noua Creatie ce implica O NOUA FILIATIE, cea adoptive, prin har. Eu unul nu i-as numi pe sectari fratii mei. Ei sunt, insa, aproapele meu. |
Citat:
Doamne ajută. Da, statut de cîini, toți eretici sunt ca niște cîini ce hărțuiesc Adevărul. Dar tot i-a vindecat Domnul fiica ! Vezi ? Cu etica ta cu tot, prea fățărnicia dumneavoastră, tu duci direcția fundu iadului ! Cu Biblia în brațe, strigînd : "Aproapele meu! Aproapele meu! Aproapele meu! Dar eu mi-am iubit aproapele, ca mine însumi! Și mai mult decît pe mine însumi cum m-au învățat sfinții." Considerînd pe oameni doar aproapele tău, dar cînd vine vorba, i-ai spune eretic, fără să-i arăți că-l iubești spunînd frățiorul meu rătăcit în erezie. Și poate pînă la plecarea ta în iad (dacă tot așa o ții) aștept un răspuns la întrebarea de mai sus, la celălalt post al meu. Sau aștept în zadar, prea iluminarea dumnevoastră ? :) Bucurii. |
Citat:
|
Citat:
Nu îți voi răspunde pentru că deja s-au adunat 3 lucruri la care trebuie să-mi răspunzi, plus o erezie nouă ce ai scos, cu filiația ! Deci ești în pericol. Vorbind la modul cel mai serios acum. Erezia, sigur, fără să îți dai seama de ea, spusă de tine, o ai aici: Citat:
Cu gem de minciunele în ea. De la vrăjmaș. Din nou îți spun, tot cu dragoste, dute la Sfinții Părinți, și pentru Romani 8, și pentru Ioan 1. Ești în mîndrie pînă peste cap, frățior drag ! Aleargă la duhovnic. Acum vorbesc cît de poate de serios. Amîndoi suntem în mîndrie și te rog hai să nu vorbim dogmatică aici. Că ne prindem urechile. Aleargă la duhovnic. Bucurii. |
Citat:
Citat:
[quote=Daniel_Ortodox;552696] La fel cum citatele despre mîntuirea prin credință sunt unele, prin mîntuirea prin fapte sunt altele, încununate de mila și harul lui Dumnezeu Hristos și Sîngele și Trupul Său, sunt altele. Citat:
Marcu 8:12 "Isus a suspinat adânc în duhul Său și a zis: „Pentru ce cere neamul acesta un semn? Adevărat vă spun că neamului acestuia nu i se va da deloc un semn.”" As vrea mai multe informatii despre faptul ca apa sfintita nu mai are microbi dupa sfintire, daca se poate. Ar fi foarte interesant. Moastele nu au putrezit deloc? Vezi. Iarasi exagerezi. Citat:
Iadul este locul unde vor merge cei pacatosi, nu cei fara pacat. Citat:
Doamne, da' cat de clar este totul scris in Biblie... si totusi e atat de complicat pentru unii care prefera religia lor in schimbul lui Dumnezeu. Iacov 2 nu spune ca credinta nu mantuieste, ci ca doar credinta adevarata mantuieste. Daca ar fi asa cum ai zis tu atunci de ce a zis Iacov in capitolul 2 "Avraam l-a crezut pe Dumnezeu si acest lucru i-a fost socotit ca neprihanire" O sa zici ca neprihanirea nu inseamna mantuire? Daca da, atunci reciteste citatul de mai sus din Tit 3:5-7. A se observa ca in citatul de mai sus scrie "prin Isus Hristos, Mântuitorul nostru", nu prin Maria. Citat:
Conform Tit 3:7 neprihanit => mantuit Citat:
Citat:
Ma refeream la credinta crestina adevarata, nu la orice credinta. Citat:
Efeseni 1:4-5 "În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinți și fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui, ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiați prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale," Vezi? Dumnezeu ne-a ales pe noi, nu noi L-am ales pe El. Asta e un verset care sustine ideea de predestinare. Nu ai cum sa contrazici asta. Mantuirea noastra este 100% bazata pe Dumnezeu, fara niciun merit al nostru. Da, crestini vor avea fapte bune, dar nu datorita firii lor pacatoase, ci datorita lui Dumnezeu care ne ajuta la asta. Citat:
Luca 16:25-26 "Fiule”, i-a răspuns Avraam, „adu-ți aminte că, în viața ta, tu ți-ai luat lucrurile bune, și Lazăr și-a luat pe cele rele; acum aici, el este mângâiat, iar tu ești chinuit. Pe lângă toate acestea, între noi și între voi este o prăpastie mare, așa ca cei ce ar vrea să treacă de aici la voi sau de acolo la noi să nu poată.”" -> VERSETELE ASTEA ARATA CA RUGACIUNEA PENTRU MORTI NU ARE NICIO BAZA BIBLICA. Aici ni se arata ca odata ce ai murit, soarta iti este scrisa pentru totdeauna. Deci, tot crezi ca trebuie sa ne rugam pentru morti? Ar trebui să fac cum spui. Dumnezeu să mă ierte. Spune și tu, frățior rătăcit, în loc de Isus, spune Mîntuitorul Iisus Hristos. Citat:
|
Citat:
2. Marcu 16, 16: "Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi." Citeste cu atentie versetul. Cine va fi osandit? Cel ce nu va crede, nu cel ce nu se va boteza. Nu adauga nimic la Biblie. Citat:
|
Citat:
Uite versiunea New King James "For He who is mighty has done great things for me, And holy is His name." Si cam acelasi lucru spun toate versiunile pe care o sa le gasesti. Niciuna nu va zice ca Dumnezeu S-a inchinat inaintea ei. Cum poti sa spui asa ceva??? Maria insasi a zis "Și s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu." Deci Maria Il numeste pe Dumnezeu, Mantuitorul ei. Tu ai impresia ca Maria e egala sau chiar mai mare decat Dumnezeu? Nimic din Biblie nu sustine prostia asta. Da, e o prostie mare. Si nu voi tacea in fata oricarui lucru care incearca sa ii fure slava Creatorului universului. Numai El e vrednic de lauda, nimeni altul. Alte versete mai ai? Citat:
2. Astept versete biblice care sa sustina divinitatea Mariei, asa cum pretinti tu. 3. Arhanghelul Gavriil nu i s-a inchinat. Ci a zis "Și intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei." -> Asta nu e o inchinare, ci o forma de salut. Unde ziceai ca scrie "Plecaciune" ? 3. Dumnezeu Tatal nu i s-a inchinat, si nici Dumnezeu Fiul. Unde apare asta in Biblie? La chestia aia cu "marire". Tu chiar nu vrei sa intelegi ca "marire" nu are cum sa insemne "inchinare"? In nicio versiune de Biblie nu se sugereaza o astfel de interpretare. Ai obiceiul sa iti creezi propriile definitii la anumite cuvinte? Ciudat obicei. Citat:
"că mult poate rugăciunea dreptului care se face". (Iacov 5, 16) -> RUGACIUNEA NU POATE NICIODATA SA INDEPLINEASCA LUCRURILE CONTRARE VOII LUI DUMNEZEU. Citat:
Citat:
Maria a spus ceva de genu' "Ce onoare ca dintre toate femeile din ziua de astazi din Israel, Dumnezeu m-a considerat pe mine ca fiind vrednica de a-L aduce pe lume pe Mantuitorul lumii". Asta e interpretarea corecta. Ceea ce faci tu e o idolatrie, te inchini unui oricare alt lucru in afara de Dumnezeu. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
- rugaciunea la sfinti - inchinarea la Maria - ideea ca mantuirea e prin fapte, cand de fapt Biblia spune contrariul - rugaciunea pentru morti, despre care Biblia spune ca odata ce mori, destinul ti-este scris - si cate si mai cate altele Citat:
Draga frate, ai uitat cumva de versetul asta din Coloseni 4:17 "Și orice faceți, cu cuvântul sau cu fapta, să faceți totul în Numele Domnului Isus și mulțumiți, prin El, lui Dumnezeu Tatăl." Versetul asta ne spune sa facem totul in numele lui Isus, nu in numele Mariei. Daca ai fi un crestin adevarat te-ai conforma acestui verset si l-ai asculta. Te rog, nu uita chestia asta. Isus a murit pe cruce pentru noi, nu Maria. Isaia 53:6 "Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, și prin rănile Lui suntem tămăduiți." 1 Timotei 2:5 "Căci este un singur Dumnezeu și este un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni: Omul Isus Hristos" |
Citat:
Citat:
Ce frumoase si adevarate sunt acele versuri: "That Christ has regarded my helpless estate, And hath shed His own blood for my soul" "My hope is built on nothing less than Jesus' blood and righteousness. I dare not trust the sweetest frame, but wholly lean on Jesus' name. On Christ the solid rock I stand, all other ground is sinking sand" Citat:
Ai mintit vreodata? Sunt sigur ca da. Ai fura vreodata ceva? (oricat de nesemnificativ ar fi acel obiect; inclusiv filme, muzica, jocuri sau orice alt software de pe net) Sunt sigur ca da. L-ai iubit totdeauna pe Dumnezeu cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, cu tot cugetul tau si cu toata puterea ta? Daca nu, atunci ai incalcat cea mai mare porunca din Biblie. Ai urat vreodata pe cineva? Sunt sigur ca da. Isus a spus ca daca urasti pe cineva e ca si cum ai fi omorat pe cineva. ura = omor. Deci, intelegi acum cat de pacatos esti si tu? Tu te compari cu alti oameni si spui "Eu nu sunt chiar asa ca X sau ca Y", dar Dumnezeu nu te va compara in Ziua Judecatii cu alti oameni, ci te va compara cu Legea lui. Dumnezeu este atat drept cat si iubitor. Deoarece este drept, El nu poate sa lase pacatul nepedepsit. Si deoarece El este iubitor, a alcatuit un plan prin care sa putem fi iertati. Iubirea lui Dumnezeu este demonstrata prin faptul ca ne-a dat o sansa sa fim iertati, o sansa pe care noi nu o meritam: Romani 5:6-8 "Căci, pe când eram noi încă fără putere, Hristos, la vremea cuvenită, a murit pentru cei nelegiuiți. Pentru un om neprihănit cu greu ar muri cineva; dar pentru binefăcătorul lui, poate că s-ar găsi cineva să moară. Dar Dumnezeu Își arată dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi." Citat:
Citat:
Efeseni 1:4 "În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinți și fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui, ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiați prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale," Eu cred ca Dumnezeu a ales incat de la inceput anumit oameni pe care sa-i salveze, si in acelasi timp cred in liberul albitru, ca fiecare dintre noi suntem responsabili pentru viata noastra, altfel ar fi ciudat ca Dumnezeu sa ne trimita in iad pentru pacatele nostre, daca El ne-a predestinat sa pacatuim, fara ca noi sa fi avut vointa proprie. Deci, cred atat predestinarea cat si liberul arbitru. Nu inteleg prea bine cum se imbina acest doua concepte, dar cred ca asta invata Biblia si asta voi cred. Citat:
Citat:
Citat:
|
Doamne ajută.
Citat:
Înțelegere nu înseamnă doar citire, ci supunere. Din secolul I pînă azi, a fost aceași învățătură ! Corectă ! A Ortodoxiei ! Dreaptă. Fără erezie. Vino acasă. Citat:
Ce ai vorbit tu sunt erezii. Vino acasă. Acesta este Adevărul (!!!) : Harul este darul concret al prezenei i lucrării reale i personale a lui Dumnezeu în creaia Sa. Prin har, Dumnezeu iartă păcatele i îl schimbă pe omul (făcut după chiupul Său) ca acesta să devină din ce în ce mai mult după asemănarea lui Dumnezeu. Harul nu este doar un dar nemeritat făcut de Dumnezeu omului, ci i aspectul concret al atitudinii iubitoare a lui Dumnezeu faă de om. Harul este energia divină necreată prin care Dumnezeu se împărtăete omului prin Sfintele Taine i toate binecuvântările Lui. Cretinii consideră că sunt mântuii prin har, care este un dar al lui Dumnezeu i nu o recompensă pentru fapte bune; totui, faptele bune însele sunt o împreună-lucrare cu harul lui Dumnezeu, iar harul schimbă pe om în mod real, cu efecte vizibile în viaa omului. Harul nu este o energie impersonală. Biserica Ortodoxă crede că harul este dat omului prin persoanele Sfintei Treimi i că orice aciune sau lucrare a lui Dumnezeu către om vine de la Tatăl, prin Fiul, în Duhul Sfânt, după o formulare a Sfântului Chiril al Alexandriei. Biserica învaă că harul lui Dumnezeu îi cheamă pe toi, dar nu silete pe nimeni, ci trebuie ca omul să răspundă din proprie voină chemării dumnezeieti: Iată, stau la ușă și bat; de va auzi cineva glasul Meu și va deschide ușa, voi intra la el și voi cina cu el și el cu Mine." Apocalipsa 3,20). Omul nu poate ajunge la unirea desăvârită cu Dumnezeu (theosis) fără harul i ajutorul lui Dumnezeu, însă are un rol important de jucat în conlucrarea sa cu Dumnezeu. Cu toate că lucrarea lui Dumnezeu este incomparabil mai mare decât cea a omului, Harul dumnezeiesc i voina umană liberă trebuie să conlucreze. Sfintele Taine sunt considerate ca "vehicule ale harului", dar nu într-un chip mecanic sau legalist, ci pentru că Dumnezeu este prezent i activ în Biserica Sa. Biserica pune în evidenă rolul Duhului Sfânt în viaa cretinilor. Ea a păstrat disciplina ascetică a postului i milosteniei, dar aceasta nu este îneleasă doar ca o formă de pocăină pentru păcatele trecute sau ca mijloc de dobândire a harului. În Biserica Ortodoxă, asceza este o formă de "antrenament" spiritual menit să ajute omul să se elibereze treptat de păcat, să se curăească de "omul vechi" pentru a permite harului dumnezeiesc să lucreze cât mai liber în el. De aceea, doctrina purgatoriului i ideea de "recompensare a meritelor" dobândite prin asceză nu îi are sensul i rostul în Biserica Ortodoxă. Acoperiul casei se sprijină pe temelii i pe restul construciei. Fundaiile sunt ele însele săpate pentru a susine acoperiul. Acest lucru este în acelai timp util i necesar, căci acoperiul nu se poate susine fără temelie, iar temeliile nu slujesc la nimic fără acoperi. Tot astfel, harul lui Dumnezeu se păstrează prin respectarea poruncilor, iar urmarea poruncilor slujete drept temelie, prin darul lui Dumnezeu. Harul Duhului nu poate rămâne în noi fără inerea poruncilor, însă inerea poruncilor nu ne poate sluji la nimic fără harul lui Dumnezeu." - Sf. Simeon Noul Teolog. Citat:
Citat:
Citat:
Dar ia uite ce le va spune Hristos ! Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: "Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut? Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea." - Matei 7, 21-23. Vai de ereticii cărora li se vor spune aceste cuvinte...VINO ACASĂ ! Citat:
Nu are legătură Marcu 8, 12, cu Sfînta Aghiasmă și Sfintele Moaște. Nicio legătură. VINO ACASĂ. Citat:
|
Citat:
Citat:
Simplu. Dar ereticii cred că dacă stau acasă cu mîinile în sîn și doar cred, se mîntuiesc. Ți-am arătat mai sus, cum îi va trimite Hristos de la El, pentru că au lucrat fărădelegea, chiar dacă au făcut și minuni, ca să piardă pe cei aleși (creștinii). Să nu fi printre ei. VINO ACASĂ ! Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Erezie. "Dumnezeu vrea ca toți oameni să se mîntuiască și la cunoștiința Adevărului să vină." - Timotei 2, 3-4 Nu există predestinație ! Erezie. Iad. VINO ACASĂ ! Citat:
Citat:
Acolo arată răsplătirea celor bogați pe pămînt și răsplătirea celor săraci în Ceruri. Despre rugăciunea pentru cei morți ți-am arătat la Macabei și nu numai. Dar amintesc de Macabei, deoarece cărțile ce ereziile protestante le-au scos din Biblie, precum Macabeii, au existat în secolele 1,3,7,10,15,20,21, în Biblie. Mereu. Doar că Luther le-a scos. Și i-a scos și lui Luther, Dumnezeu, partea din Rai. VINO ACASĂ. Bucurii. |
Doamne ajută.
Citat:
Citat:
Citat:
3 lucruri, scoate 1 și nu mai e mîntuire. Ți-am mai spus deja și repet, faptele bune sunt și alte credințe, toată lumea face fapte bune, dar nu au credința creștină fără erezie. De aceea trebuie credință, și fapte și har. Nu ești în toate mințile frățior iubit, sau ce-ai pățit? Îndoctrinare nu există. E simplu. Cercetezi și vezi unde e Adevărul și unde nu-i. Și apoi mărturisești Adevărul. Bucurii. |
Doamne ajută.
Citat:
Big! înseamnă mare, nu great! Big things e ce spui tu că înseamnă lucruri mari. Ori în Biblie nu spune așa ceva. Great things, în context înseamnă mărire, sau slăvire, sau proslăvire. Da, New King James Version e varianta Bibliei Ortodoxe în limba engleză! Mi-a dat-o un prieten Ortodox din America, de la americanii ortodocși, de la creștini. Biblia Ortodoxă în limba engleză pe care o am, traduce tot great things, care înseamnă MĂRIRE ! Deci Dumnezeu i-a făcut MĂRIRE, la SFÎNTA FECIOARĂ MARIA ! TU CE MĂRIRE ÎI FACI? Ți-am scanat din Biblia mea ortodoxă, creștină mai exact, New King James Version, din Engleză. --- SĂ VEZI ADEVĂRUL ! --- http://imageshack.com/a/img833/1414/k3m1.jpg Citat:
Spune că o vor ferici, toate neamurile ! TU CUM O FERICEȘTI ? "For behold, henceforth, all generations will call me blessed." Lk 1, 48. "Că iată de acum mă vor ferici (binecuvînta, mări, slăvi) toate neamurile" Luca 1, 48. TU CUM O FERICEȘTI PE SFÎNTA FECIOARĂ MARIA ? E PREASFÎNTĂ SPUN CREȘTINII, FAȚĂ DE DOAR MARIA, ERETICII. TU CUM O FERICEȘTI PE SFÎNTA FECIOARĂ MARIA ? NEAMUL PENTICOSTAL CUM O FERICEȘTE, CONFORM LUCA 1, 48. NEAMUL ADVENTIST, BAPTIST, IEHOVIST ȘI TOȚI ERETICII, CUM O FERICESC PE PURUREA FECIOARA MARIA ? CUM MAI EXACT ? DACĂ ȘI ÎNGERUL I-A FĂCUT PLECĂCIUNE-ÎNCHINĂCIUNE, TU CUM ANUME ÎI FACI ? Citat:
Citat:
Dacă e plină de har și Domnul este cu ea, nu e sfîntă? Sigur că e sfîntă. Altfel nu ar fi plină de har și Domnul nu ar fi cu ea. Uite divinitatea. Dar cum anume o fericești? Că spune că o vor ferici toate nemurile ? Dacă și îngerul i-a făcut plecăciune-închinăciune, tu cum anume o fericești ? Și cum îi faci plecăciune-închinăciune ? "Binecuvîntată ești tu între femei" - Luca 1, 28. Între toate femeile ! Binecuvîntată ! Cea mai sfîntă. Preasfîntă. Uite divinitatea. Dar cum anume o fericești ? Că spune că o vor ferici toate neamurile ! Dacă și îngerul i-a făcut plecăciune-închinăciune, tu cum anume o fericești ? Și cum îi faci plecăciune-închinăciune ? Citat:
Păi dacă un ARHANGHEL îi face plecăciune-închinăciune, TU, frate rătăcit, DANIEL S., CUM ANUME ÎI FACI PLECĂCIUNE-ÎNCHINĂCIUNE ? Spune că o vor ferici toate neamurile ! TU CUM ANUME O FERICEȘTI ? Că ești din neamul romînesc ! Toate neamurile, spune acolo la Luca 1, 48. TOATE NEAMURILE O VOR FERICI ! Tu, din neamul romînesc, cum o fericești ? Citat:
~ DUMNEZEU CEL PUTERNIC, I-A FĂCUT MĂRIRE. Păi dacă Dumnezeu Cel Puternic, i-a făcut mărire... : 1. TU CUM ÎI FACI MĂRIRE, CA ȘI CEL PUTERNIC ȘI SFÎNT ESTE NUMELE LUI ? 2. CUM O FERICEȘTI CA ȘI TOATE NEAMURILE ? 3. CUM ÎI FACI PLECĂCIUNE-ÎNCHINĂCIUNE, CA ȘI ARHANGHELUL ? Cum mai exact ? |
Citat:
Citat:
"Dar, cum, nu iti dai seama, scrasnirea dintilor, intunericul din afara, chinuripe vesnicie, toate cele?" Ba da. Dar daca stau lucrurile cum zici, acolo vreau sa ajung. Nu vreau o tehnicalitate legala care sa ma scoata pe nedrept. Daca eu sunt Hitler, spanzurati-ma la Nurenberg. Cel mai oribil lucru pe care al putea cineva sa il faca ar fii sa ma salveze. Citat:
Nu vreau ca Dumnezeu sa il vada pe Iisus cand se uita la mine. Vreau sa ma vada pe mine, sincer, in toate pacatele si esecurile mele. Si voi accepta consecintele faptelor mele. Asta sunt. Nu e vorba ca nu ma consider pacatos, sau ca as fii mai bun ca altii. Nu incerca tehnici psihologice vrednice de Aiud pe mine, ca nu merg. Citat:
In scholarly literature it has been generally recognised for some time that the penal substitution theory was not taught in the Early Church.[1][2][3][4][5][8][9][11] The ransom theory of atonement in conjunction with the moral influence view was nearly universally accepted in this early period.[12][13][14] Christian theologians, particularly from the fourth century AD onward, began to hold a variety of other atonement ideas in addition to this view, particularly the Ransom theory of atonement.[15] Citat:
Citat:
Uite lista si continutul apocrifelor nou-testamentare(care au fost pastrate pana acum): http://www.sacred-texts.com/chr/apo/index.htm |
Citat:
Despre săracul Lazăr și bogatul nemilostiv, e pilda, care arată răsplătirea bogatului pe pămînt și răsplătirea săracilor în Ceruri. Pentru bogatul nemilostiv nu s-a rugat nimeni. Dacă se ruga cineva se ridica din iad, dar asta numai Biserica poate face. Ai cartea Macabeilor, dar despre Macabei iar am vorbit mai înainte, cum a scos Luther cîteva cărți din Biblie, cînd ele existau decînd lumea creștină. Și Dumnezeu i-a scos partea din Ceruri. DAR, PE LÎNGĂ PUTEREA DIN MACABEI AVEM PUTEREA ȘI LA MATEI ! DATĂ NOUĂ, BISERICII, DE LA HRISTOS ! "Adevărat grăiesc vouă: Oricâte veți lega pe pământ, vor fi legate și în cer, și oricâte veți dezlega pe pământ, vor fi dezlegate și în cer." Matei 18, 18. BISERICA ARE PUTEREA DATĂ DE HRISTOS SĂ DEZLEGE PĂCATE ȘI SĂ TRIMITĂ PE OM DIN IAD, ÎN RAI ! Să-ți intre bine în cap ! ȘI TOT PUTERE DE LA MATEI ARE, DE LA HRISTOS: "Și toate câte veți cere, rugându-vă cu credință, veți primi." Matei 21, 22. BISERICA MAI ARE PUTEREA DE LA IOAN, DE LA HRISTOS: "Dar și acum știu că oricâte vei cere de la Dumnezeu, Dumnezeu îți va da." Ioan 11, 22. Deci Biserica cere oricîte ! De la Dumnezeu. Și Biserica Creștină primește. BISERICA CREȘTINĂ ESTE ORTODOXIA ! SINGURUL ! ADEVĂR ! CREȘTIN ! CARE EXISTĂ PE PĂMÎNT ! ALTCEVA E EREZIE ! Ortodoxia nu a avut, nu are și nu va avea doctrine false ! În vecii vecilor. Amin. BISERICA RIDICĂ DIN IAD ! OAMENII ! CREȘTINII ! BIBLIC VORBESC ! NU ȘTIM CINE A AJUNS ÎN IAD, DE ACEEA EXISTĂ RUGĂCIUNILE PENTRU FIECARE OM ADORMIT ÎN DOMNUL ! MINUNAT E ADEVĂRUL ! SĂ-ȚI FIE CLAR ! Citat:
Mai citește și II Petru 3, 16. Citat:
Citat:
Deci repet, creștinii se smeresc, nu se mîndresc cu absolut nimic. Ci se smeresc pe sine prin tot ce fac, ce spun, cum se poartă, tot. Dacă spui: "eu sunt sfînt" ! Ai căzut în mîndrie. Citat:
Da, nu am contrazis Efeseni 2, 8. Mîntuirea este dar de la Dumnezeu, venită prin credință, fapte și har. Da, Ioan 3, 16. Dar și musulmanii cred în Iisus. Îl consideră profet. Nu vor pieri nici ei, ci vor avea viață veșnică, așa-i? Conform Ioan 3, 16 ? Nu-i adevărat, vor pieri. Pentru că nu au botezul creștin și nu au Trupul și SÎngele Domnului, și nu recunosc pe Hristos, ca Fiul al lui Dumnezeu și Însuși Dumnezeu. "Nu oricine îmi va zice Doamne Doamne"... știi deja. Ereticii, musulmanii, păgînii, nu pot intra în Ceruri și nu vor intra. Nu se vor mîntui. Citat:
Citat:
Altfel mergi în iad, că ești în erezie. Citat:
DAR ATENȚIE ! Fericește pe Sfinta Fecioară Maria, cum spune că o vor ferici toate neamurile. Fă-i închinăciune sau plecăciune, cum i-a făcut Arhanghelul. Fă-i mărire ! Cum i-a făcut CEL PUTERNIC ! DUMNEZEU CEL PUTERNIC ! SFÎNTA TREIME ! Așa fă și tu ! TOT ! REPET, TOT ! CE ESTE ÎN BISERICA CREȘTINĂ (ORTODOXĂ) ESTE BIBLIC, ESTE ADEVĂRUL ! ESTE BISERICA LUI HRISTOS ! CEA UNA ! ÎN CARE NU EXISTĂ EREZIE ! Ține minte și VINO ACASĂ ! Bucurii. |
Citat:
Citat:
Citat:
In mare sunt de acord cu ceea ce ai scris despre Har, si e cam diferit de ceea ce ai zis inainte :)) Nu e nicio aura sau lumina sau mai stiu eu ce. Ceea ce zicea Sf. Simeon Noul Teolog e asemanator cu ceea ce am zis eu, in sensul ca am zis ca e un dar, in niciun caz o lumina care poate vazuta cu ochii. Si in plus, Dumnezeu nu ne indeamna sa ne pocaim de pacate, ci ne PORUNCESTE! (Fapte 17:30 "Dumnezeu nu ține seama de vremurile de neștiință și poruncește acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască;") Citat:
Citat:
Citat:
2. Nu era vorba despre aia, ci despre X-ulescu care a zis ca minunile sunt semne ca ortodoxia este religia adevarata. La aia se referea. |
Citat:
Ce se intampla daca cumva un ortodox pacatuieste cu 1 minut inainte sa vina Hristos a doua oara, si nu mai are timp (sau uita) sa isi ceara iertare si sa se spovedeasca? Ce se va intamplat cu el? Va merge in cer sau iad? Astept raspuns. Neprihanit nu inseamna mantuit? Ia citeste pasajul asta din nou si gandeste-te iarasi: Tit 3:5-7 "El ne-a mântuit, nu pentru faptele făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui, prin spălarea nașterii din nou și prin înnoirea făcută de Duhul Sfânt, pe care L-a vărsat din belșug peste noi, prin Isus Hristos, Mântuitorul nostru; pentru ca, odată socotiți neprihăniți prin harul Lui, să ne facem, în nădejde, moștenitori ai vieții veșnice." Pavel spune ca odata ce suntem socotiti neprihaniti, vom fi automat mostenitorii ai vietii vesnice, ma gandesc ca si tu iti dai seama ca asta inseamna "mantuit". Nu eu te contrazic, ci Biblia pe care tu o imparti in parti pe care alegi sa le crezi si parti pe care le ignori. De ce tii atat de mult la Iacov 2 ca si o dovada pentru mantuirea prin fapte, cand exista o explicatie foarte buna care spune ca Iacov se referea ca credinta care este doar o marturisire verbala fara o schimbar in inima este o credinta moarta. Nu credinta adevarata, deoarece credinta adevarata fa produce fapte, ci credinta asemanatoare demonilor care cred ca Isus exista, dar acea credinta nu ii va mantui, la credinta asta se referea Iacov. Vezi. Exista explicatii foarte corecte pentru Iacov 2, dar tu nu ai nicio explicatie pentru Efeseni 2:8, 2 Corinteni 5:17, Tit 3:5, Ioan 3:16, si zeci de alte versete, care nu numai ca spun ca mantuirea e doar prin fapte, si resping cu vehementa orice fapta motiv pentru mantuire. Cum explici aceste lucruri? Adevarul e ca nu ai nicio explicatie, ci tu alegi sa le ignori. Romani 10:11 "Dacă mărturisești deci cu gura ta pe Isus ca Domn și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit." Vrei sa spui ca si in cazul acesta, "mantuit" inseamna orice altceva numai "mantuit" nu? ---------------------- Romani 3:23-28 : "23 Căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu. 24 Și sunt socotiți neprihăniți, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea care este în Hristos Isus. 25 Pe El, Dumnezeu L-a rânduit mai dinainte să fie, prin credința în sângele Lui, o jertfă de ispășire, ca să-Și arate neprihănirea Lui; căci trecuse cu vederea păcatele dinainte, în vremea îndelungii răbdări a lui Dumnezeu; 26 pentru ca, în vremea de acum, să-Și arate neprihănirea Lui în așa fel, încât să fie neprihănit, și totuși să socotească neprihănit pe cel ce crede în Isus. 27 Unde este, dar, pricina de laudă? S-a dus. Prin ce fel de lege? A faptelor? Nu; ci prin legea credinței. 28 Pentru că noi credem că omul este socotit neprihănit prin credință, fără faptele Legii." Trebuie sa fi orb sa nu vezi, ceea ce spune Pavel. Pavel nu numai ca spune ca mantuirea se obtine doar prin credinta, el spune in acelasi pasaj ca nu suntem mantuiti prin fapte. Asa ca ideea ta ca uneori se vorbeste despre mantuirea prin credinta, si alta data prin mantuirea prin fapte, este o idee gresita. Pavel vorbea clar impotriva faptelor ca motiv pentru mantuire. Atunci cand credem cu adevarat in Isus, neprihanirea Lui ne este atribuita noua, si asta e singura metoda de a intra in cer. Apocalipsa 21:27 spune "Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăiește în spurcăciune și în minciună; ci numai cei scriși în Cartea Vieții Mielului." Atunci cand vei sta inaintea lui Dumnezeu bazandu-te 100% pe faptele, neprihanirea si meritele lui Isus, atunci vei sta inaintea lui plin de incredere. Altfel, nu ai cum sa ajungi in cer bazandu-te pe faptele tale, crezand ca iti poti cumpara mantuirea cu faptele tale. In Isaia 64:6 scrie "Toți am ajuns ca niște necurați, și toate faptele noastre bune sunt ca o haină mânjită." -> Chiar si faptele noastre bune sunt niste lucruri urate inaintea lui Dumnezeu. Faptele noastre bune nu ne pot sterge faptele noastre rele. Deci, ori mergem in iadul vesnic ca sa platim pretul pentru ele, ori ne incredem 100% in Cel care a platit pedeapsa in locul nostru. Alta alternativa nu este Romani 3:24 "Și sunt socotiți neprihăniți, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea care este în Hristos Isus." -> FARA PLATA! Intelegi? Fara Plata! Si mai repet inca odata: Fara plata! Asta inseamna ca nu trebuie sa platesti pentru a fi considerat neprihanit, nu trebuie sa dai nimic lui Dumnezeu ca sa fi neprihanit. Darul este un lucru pe care il primesti de la cineva pe gratis? Asa-i? Nu trebui sa platesti nimic ca sa primesti un dar, pentru ca asta inseamna un dar... si mantuirea este un dar, nu trebuie sa-i dai nimic lui Dumnezeu ca sa-l primesti -> "Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu." - Efeseni 2:8 ---------------------- TE ROG RASPUNDE-MI LA ASTA: De ce a murit Hristos pe cruce? |
Citat:
2. Vezi ca nu ai inteles nimic din ce ti-am spus? Noi nu credem ca pur si simplu zici "Cred in Isus" si gata, faci ce vrei de acum in colo ca esti mantuit orice ai face. NU ASTA CREDEM, ASA CA INCEARCA SA INTELEGI ASTA CA SA NU MAI REPET. Multumesc. Prin credinta in Isus, Dumnezeu te transforma intr-o faptura noua (Asta spune Biblia, nu eu), o faptura noua va avea o viata noua, o viata schimbata, o viata in care va uri lucrurile pe care Dumnezeu le uraste, si va iubi lucrurile pe care Dumnezeu le iubeste. Asta definitia unei fapturi noi. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
2 Corintei 5:17 "Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi." Poti citi? E greu de inteles? Un exemplu foarte bun pentru pocainta adevarata/schimbarea adevarata este Apostolul Pavel. Apostolul Pavel credea ca Isus a fost cel mai mare eretic care a umblat vreodata pe pamant, si credea ca crestinii erau o secta oribila care trebuia sa fie arestati sau omorati. In drum spre Damasc, Isus l-a "intalnit" pe Pavel. Si din momentul acela toata realitatea lui Pavel s-a intors la 180 de grade. Totul di viata lui s-a schimbat. Pavel a inceput sa il iubeasca pe Isus si sa il considere Fiul Dumnezeului Celui Viu, si pe crestini sa ii considere ca fiind oamenii lui Dumnezeu. Asta este un exemplu de o faptura noua... nu cine stie ce aluzie la nu stiu ce alcoolic... Citat:
Daca nu, atunci explica-mi te rog versetele astea: "În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinți și fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui, ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiați prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale," Vrei sa spui ca a fost beat Pavel cand a scris versetele astea? |
Citat:
Dupa ce mori, urmeaza judecata, nu urmeaza nicio perioada in care ti se poate ierta pacatele. Pavel credea ca a parasi trupul inseamna a fi acasa la Domnul ("Da, suntem plini de încredere, și ne place mult mai mult să părăsim trupul acesta, ca să fim acasă, la Domnul."). Pilda cu Lazar si bogatul arata ce se intampla dupa moarte oamenilor, nu vorbeste numai despre rasplatirea bogatilor pe pamant si a saracilor in ceruri, ci despre viata bogatilor si saracilor atat pe pamant cat si dupa moarte. Si Avraam a zis ca nu exista nicio cale pentru ca cei din iad sa treaca in cer si invers, si nici nu ni se da vreun verset in Biblie care sa ne indice ca acest lucru ar fi posibil prin rugaciune. Macabei si toate celelalte carti apocrife nu fac parte din Biblie. De ce? Uite niste motive: - niciuna dintre ele nu spun despre ele ca sunt inspirate de Dumnezeu - au fost scrise in perioada aia de 400 de ani de liniste, in care Dumnezeu nu a mai trimis inspiratie sau profeti, si aceste carti recunosc acest ucru: 1 Macabei 9:27, 1 Macabei 14:41 - contin invataturi false: porunca de a folosi magie, ideea ca iti poti cumpara iertarea pacatelor, darea de bani pentru pacatele celor morti. - nu contin caracteristicile cartilor canonice, nu sunt profetice, nu contin confirmari supranaturale, nu contin profetii despre Mesia - nicio carte canonica nu ii citeaza dand impresia ca ar fi inspirate de Dumnezeu - cartile apocrife au fost acceptate in biserica catolica in mod oficial deabia in secolul al XVI-lea, ca raspuns impotriva protestantilor. - si cea mai buna dovada ca aceste carti nu sunt inspirate de Dumnezeu este faptul ca insusi Isus nu lea considerat a fi carti inspirate: Luca 11:49-51 "49 De aceea Înțelepciunea lui Dumnezeu a zis: „Le voi trimite proroci și apostoli; pe unii din ei îi vor ucide, iar pe alții îi vor prigoni, 50 ca să se ceară de la acest neam sângele tuturor prorocilor, care a fost vărsat de la întemeierea lumii: 51 de la sângele lui Abel până la sângele lui Zaharia, ucis între altar și Templu; da, vă spun, se va cere de la neamul acesta!" In vremea lui Isus existau 2 "versiuni" ale Vechiului Testament: Biblia evreiasca, si Biblia septuaginta. Biblia evreiasca continea 24 de carti (care erau exact cele 39 de carti pe care le au protestantii in Vechiul Testament, numai ca erau aranjate diferit si unele erau unite intre ele, de acea erau doar 24, dar erau exact aceleasi) de la Geneza la Cronici, iar cea septuaginta continea traducerea in greaca a Biblii evreiesti, la care s-a adaugat cartile apocrife, si septuaginta incepea cu Geneza si se termina cu Maleahi. In Luca 11:49-51 Isus spune ca toti martiri lui Dumnezeu, de la Abel la Zaharia, adica de la primul la ultimul, sangele lor vor fi cerut de la neamul acela. Dar stai putin, in Biblia septuaginta, ultimul martir al lui Dumnezeu care a fost ucis nu a fost Zaharia, dar in Biblia evreiasca (care nu continea cartile apocrife) ultimul martir este Zaharia. Deci, prin asta vedem ca Isus considera Biblia evreiasca (Vechiul Testament protestant de astazi) ca fiind dat prin inspiratie divina. Isus a stiut de existenta septuagintei, dar nu a citat de acolo, pentru ca nu a considerat-o a fi 100% inspirata de Dumnezeu. Asta e, dupa parerea mea, cel mai argument impotriva cartilor apocrife. Astept raspuns la intrebarea "Voi de ce aveti cartile apocrife in Biblia voastra?" TE ROG, GANDESTE-TE LA ASTA PUTIN: Nu a existat niciun moment din viata ta in care l-ai iubit pe Dumnezeu cu toata inima ta, cu toata mintea ta, cu tot cugetul tau, si cu toata puterea ta (asta e cea mai mare porunca, si TU AI INCALCAT-O !!!). Deci cum poti sa spui ca tu te poti mantui prin faptele tale???? Toate faptele tale bune nu sunt altceva decat niste haine manjite inaintea lui Dumnezeu (Isaia 64:6). Ai nevoie de un Salvator, nu te poti mantui singur prin faptele tale! |
Citat:
1. Tu ai spus acolo ca botezul trebuie facut NEAPARAT prin apa. Deci, talharul de pe cruce nu s-a botezat niciodata daca botezul e prin apa. 2. Marcu 16, 16: "Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi." Citeste cu atentie versetul. Cine va fi osandit? Cel ce nu va crede, nu cel ce nu se va boteza. Nu adauga nimic la Biblie. Recunosti ca ai gresit spunand chestiile astea doua de mai sus? Citat:
Nu te-am intrebat ce i-ar fi spus preotul ortodox talharului DUPA ce Isus i-a zis ca e mantuit, ci te-am intrebat si te intreb din nou pentru a 425 oara: Ce i-ar fi spus preotul ortodox daca acesta ar fi stat in fata crucii pe care murea talharul (inainte ca Isus sa-i fi spus talharului ca este mantuit), daca talharul l-ar fi intrebat "Vreau sa fiu mantuit. Ce trebuie sa fac?" Iti spun eu ce i-ar fi spus: Trebuie sa te botezi in apa, trebuie sa vi la biserica la spovedanie, si vazand ca tu esti batut in cuie pe cruce, aceste lucruri sunt imposibile pentru tine, asa ca tu nu mai ai nicio sansa. Asta i-ar fi spus. In niciun caz nu i-ar fi spus ca si Pavel "Crede in Isus si vei fi mantuit". Cum poti sa te consideri crestin cand in intrebarile astea ma minti in continuu?? Tu traiesti in minciuni? Cum poti sa spui ca esti crestin? Temnicerului nu îi spune ești gata mîntuit ! Nu vezi? Îi spune: vei fi mîntuit. Va fi mîntuit dacă are și fapte și har. 3 lucruri, scoate 1 și nu mai e mîntuire. Ți-am mai spus deja și repet, faptele bune sunt și alte credințe, toată lumea face fapte bune, dar nu au credința creștină fără erezie. De aceea trebuie credință, și fapte și har.[/quote] Esti ... incredibil de mincinos. Asta imi arata ca nu l-ai intalnit pe Isus niciodata, ca daca l-ai fi intalnit nu ai mintii atata. Fapte 16:30 "Atunci temnicerul a cerut o lumină, a sărit înăuntru și, tremurând de frică, s-a aruncat la picioarele lui Pavel și ale lui Sila; i-a scos afară și le-a zis: Domnilor, ce trebuie să fac ca să fiu mântuit? Pavel și Sila i-au răspuns: Crede în Domnul Isus, și vei fi mântuit tu și casa ta." Ce i-a spus Pavel sa faca? Sa creada, asta i-a spus. Si ce i-a spus ca se va intampla dupa ce va crede? Ca va fi mantuit. Niciunde in pasajul asta nu se vorbeste ABSOLUT nimic despre fapte. Cat de nerusinat si nesimtit trebuie sa fi ca sa introduci "fapte" in pasajul ala. Esti orb si nu vezi bine? Unde vezi tu fapte, frate, acolo? Sa te ajute Dumnezeu sa vezi adevarul, ca eu sunt constient ca nu sunt capabil sa te ajut. Doar Domnul mai poate face ceva pentru tine. Citat:
Nu m-am nascut chiar ieri, asa ca nu mai incerca chestii d-astea atat de mincinoase. Nu ti-e rusine sa minti atata pentru cultul tau? Big = Great. Ai dictionar de sinonime in engleza? Cauta sa vezi. Si in plus, de unde iti vine tie ideea ca "great things" inseamna marire sau slavire sau proslavire??? E cea mai penibila interpretarea de-a ta pana acuma. Nu are nici macar un gram de dovada. Nimic nu iti sustine parerea, doar niste iluzii sau niste traditii pentru care incercati sa gasiti niste dovezi biblice. Daca e asa cum zici tu atunci versetul asta din Romani 8:30 ("Și pe aceia pe care i-a hotărât mai dinainte, i-a și chemat; și pe aceia pe care i-a chemat, i-a și socotit neprihăniți; iar pe aceia pe care i-a socotit neprihăniți, i-a și proslăvit.") inseamna ca Dumnezeu se inchina fiecarui credincios. Daca Dumnezeu nu se inchina credinciosilor, atunci marire nu inseamna inchinare. Daca esti atat de batut in cap incat sa crezi ca marire, un simplu cuvant iti da de inteles ca trebuie sa ne inchinam Mariei, atunci zi-mi din ce oras esti ca sa iti recomand niste psihiatrii buni. Citat:
Citat:
Citat:
Dinivitatea apartine lui Dumnezeu, si numai Lui. Cauta definitia divinitatii si poate poate o sa iti revii. Ioan Botezatorul era plin de Har si Dumnezeu era cu el. Hai sa ne rugam lui!!!!! Citat:
Cum o fericesc? Pur si simplu cand ma gandesc la ea, ma gandesc ca a fost o femeie binecuvantata de Dumnezeu prin faptul ca Dumnezeu a ales-o sa fie cea prin care sa vine Isus pe pamant. A fost o femeie binecuvantata de Dumnezeu prin alegerea aceasta. Binecuvantara este un lucru pe care il primesti de la Dumnezeu, nu pentru ca meriti, ci pentru ca Dumnezeu asa a vrut. Deci Maria nu merita neaparat binecuvantarea acea, ci Dumnezeu a ales sa i-o dea. Citat:
Cum sa consider ca e tot aia, daca e atat de clar ca nu e? :))))))))) |
Citat:
Asta-i Evanghelia lui Hristos. Care e alternativa ta? Ca il putem mituii pe Dumnezeu cu faptele noastre bune (Isaia 64:6 spune ca faptele noastre bune sunt niste haine manjite inaintea lui Dumnezeu) ca sa ne ierte?? Asta ar fi incredibil de oribil. Mania dreapta a lui Dumnezeu trebuia sa fie satisfacuta, si ea a fost satisfacuta prin moartea lui Isus pe cruce, atunci cand Dumnezeu l-a zdrobit pe Isus pentru pacatele noastre (nu uita ca Isus a fost voluntar, nu victima) Isaia 53:10 "It pleased the Lord to crush him", si neprihanira lui Isus este atribuita celor care cred in El, doar prin modul acesta putem intra in cer, avand in vedere ca Apocalipsa 21:27 se spune "Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăiește în spurcăciune și în minciună; ci numai cei scriși în Cartea Vieții Mielului." Trebuie sa fim 100% perfecti ca sa intram in cer, si asta se poate doar prin sangele Mielului care a murit pentru noi. Citat:
|
Citat:
Citat:
Crestinismul timpuriu nu avea Biblie, cum avem astazi si cum probabil iti imaginezi. Erau zeci de Epistole, Evanghelii si carti aflate in circulatie atunci. Lista actuala, de carti stabilite ca fiind adevarate, nu a aparut decat in secolul IV. Ceea ce cam sfarama orice pretentie de sola scripturism istoric. Citat:
Eu stiu cum ma aflu fata de Dumnezeu. Imi stiu pacatele. Dar daca, ipotetic, teoria ta ar fi adevarata, as face singurul demn posibil, si mi-as accepta soarta de damnat. |
Doamne ajută.
Citat:
Măi copile, fi atent: Da, spuse unei Biserici. Bisericii nu zidurilor, ci oamenilor. Biserica e alcătuită din oameni, mădularele ei, deci păcătoșii. Hristos nu a venit pentru cei drepți, ci pentru cei păcătoși, nu pentru cei sănătoși, ci pentru cei bolnavi, spune Biblia, știi, nu ? Deci DE CE SECTARII sau ERETICII SE NUMESC SFINȚI ? Dacă Hristos a venit pentru păcătoși și pentru bolnavi ? Răspunde te rog. Deci nu mai fă parte din adunările ce slujesc unui hristos mincinos ! DEMONILOR PLINI DE MÎNDRIE ! Să te numești sfînt e mîndrie ! Citat:
Nu, eu nu am aură, ca sfinții pictați în Sfintele Icoane, care vor judeca lumea, conform Scripturii, dar acea aure trebuie să o dobîndim ! Curățirea, luminarea și îndumnezeirea. Ereziile protestante nu au nevoie de așa ceva, pentru că nu se vor mîntui. IEȘI DIN EREZIILE PROTESTANTE, CĂ NU TE VEI MÎNTUI ! ȚINE MINTE, NU TE VEI MÎNTUI. Citat:
Citat:
Începînd din Biblie, primul eretic, Simon Magul, care vroia să cumpere harul. Ca și penticostalii, care cred ei că au har, s-a coborît "duhul", le-a dat grăirea în limbi, cînd spune că "darul limbilor va înceta" (I Corinteni 13, 8) și alte daruri le-a mai dat "duhul", dar duhul demonilor. Revin la subiect, Biserica s-a luptat cu multe erezii, arianismul, nestorianismul, pnevmatomahii, monofiziții, origenismul, iconoclasmul, papistașii, și în Hristos Iisus, le-a biruit pe toate, doar că unii eretici biruiți, nu au vrut să audă Adevărul și au continuat ereziile. Ei bine pentru aceia, ereticii care au continuat ereziile, deși Biserica le-a arătat Adevărul, este Matei 7, 21-23, așa au spus Sfinții Părinți, în secolele 1-8, care deși s-au rugat la Dumnezeu și au zis "Doamne Doamne", tot au lucrat fărădelegea (erezia), și nu au urmat lui Hristos, ci hristoșilor mincinoși, care spune că vor veni. Păi au venit, ca să piardă și pe cei aleși (creștinii), în ereziile hristoșilor mincinoși. SĂ VI ACASĂ DRAGUL MEU ! ÎN CREȘTINISM, NU ÎN EREZII. Citat:
Deci Sfintele Moaște, ale Sfinților, sunt de două tipuri, care Dumnezeu permite să se despară, anume capul, degetele, acelea sunt de obicei Sfintele Moaște care au oase neputrezite, apoi Sfinte Moaște întregi, care Dumnezeu nu a permis să se despartă, care au și trupul neputrezit, nu numai oasele neputrezite. Acelea de obicei, sunt în Sfinte Racle mari, în Sfinte Biserici sau Sfinte Mănăstiri mari, pentru a arăta cinstea locului, unde Hristos alege să fie slăvit. Și să închid gura șarpelui eretic căruia te închini, șă-l biruiesc în Hristos, spune-mi te rog de ce a înviat trupul unui mort, cînd a fost pus peste Sfintele Moaște ale Proorocului Elisei ? (4 Regi 13, 21) Și mai este: la Apocalipsa 6, 9: "a deschis pecetea a cincea, am văzut, sub jertfelnic, sufletele celor înjunghiați pentru cuvântul lui Dumnezeu și pentru mărturia pe care au dat-o." Uite Sfinții Martiri. Sub jertfelnic, așa cum face Biserica lui Hristos, pune părți din Sfintele Moște ale Sfinților Martiri sub jertfelnic, în Sfîntul Altar, la temelia Sfintei Mese, adică jertfelnicul, unde se jertfește Hristos. Și altele, dar doar acestea le scriu acum. Deci răspunde-mi de ce învie morții cînd se ating de Sfintele Moaște, cum vedem la Proorocul Elisei ? Bucurii. |
Doamne ajută.
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
FAPTE, să LUCRĂM. Altfel credința e moartă. Deci mîntuirea, vine DOAR prin credința dreaptă, fără erezie, lucrarea faptelor și harul prin care am fost chemați și izbăviți, dacă avem credința fără erezie și dacă am lucrat faptele bune. Deci Efeseni 2, 8, Tit 3, 5 Ioan 3, 16, NU CONTRAZIC Iacov 2 și Filipeni 2 ! Doar compleatză, întregesc ! Arată Adevărul și sfărîmă ereziile. Arată, că harul lui Hristos, prin care am fost izbăviți, VINE să ne MÎNTUIASCĂ, numai și DOAR DACĂ, avem dreapta credință creștină, fără erezie, și dacă am lucrat faptele bune ale credinței. Doar atunci vine harul izbăvitor, și are loc oferirea mîntuirii, dacă vede Hristos că nu am omorît credința creștină, cea fără erezie, conform Iacov 2, și dacă am LUCRAT, cu frică și cu cutremur faptele luminii, conform Filipeni 2, 12. Atunci harul lui Hristos izbăvitor, ne va oferi MÎNTUIREA ! Altfel, fapte bune poate face și oricine nu e creștin, sau pot face și ereticii, dar NU se mîntuiesc, fără credința creștină cea UNA. Și invers, și un creștin autentic, în credința cea UNA, adică ortodox, NU se va mîntui dacă nu are fapte, deși are credința dreaptă. Îți amintesc iarăși, la Matei: "Nu oricine îmi zice Doamne Doamne" și ereticii se sperie și spun că au fapte, cum Doamne? "nu în numele Tău, minuni am făcut, și morți am înviat?" Și nu se vor mîntui. Pentru că minuni și semne, spune Biblia că vor face și hritoșii mincinoși, cărora ereziile slujesc. Le va zice Hristos: "Plecați de la Mine, căci Eu nu vă cunosc pe voi, cei ce lucrați fărădelegea", adică ereziile. Și islamismul este o erezie, ca protestantismul. Repet: VINO ACASĂ ! În creștinism, ca să te poți mîntui. Romani 10:11 "Dacă mărturisești deci cu gura ta pe Isus ca Domn și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit." Vrei sa spui ca si in cazul acesta, "mantuit" inseamna orice altceva numai "mantuit" nu?[/quote] Da, vei fi mîntuit ! În Biblia Creștină (nu eretică), spune te vei mîntui. Deci nu spune că ești gata mîntuit ! Trebuie să ai și fapte, altfel credința fără fapte este moartă. Citat:
Dar nu cred că înțelegi, că te ține strînd hristosul mincinos. Citat:
Trebuie să ne SILIM, adică să ne obligăm spre ea, spune la Luca 16, 16. Pentru că trupul vrea cele ale trupului, care sunt contra celor ale duhului, care vrea cele ale duhului, spune la Romani. De aia trebuie să ne silim spre Împărăția Cerurilor. "Împărăția cerurilor se ia prin străduință și cei ce se silesc pun mâna pe ea." - Matei 11, 12. Da? Cum spune la Luca 16, 16, așa și la Matei 11, 12. Străduință, silință ! ca să poți lua neprihănirea lui Hristos. Altfel NU te mîntuiești ! Hristos și-a făcut partea ! Anume că îți oferă POSIBILITATEA, sau poți spune ȘANSA, ca tu, om muritor păcătos și bolnav (nu sfînt, cum spun ereticii protestanți) să TE SILEȘTI, sau SĂ TE STRĂDUIEȘTI, spre Împărăția Cerurilor. Este C-L-A-R ? E limpede ? Citat:
Nu mai sta în erezie ! Că nu te vei mîntui ! Ci vei merge în iad, ca toți ereticii. Bucurii. |
Doamne ajută.
Citat:
O să văd ce răspuns "satisfăcător" o să dai tu la Hristos și la sfinții care te vor judeca la Judecată. Citat:
Fără să te SILEȘTI, fără să te STRĂDUIEȘTI, cum spune la Luca 16, 16 și la Matei 11, 12, fără să LUCREZI cu frică și cu cutremur la mîntuire, cum spune la Filipeni 2, 12, fără acestea, NU EXISTĂ MÎNTUIRE ! Copilaș ! Punct. Citat:
Citat:
Da, nu faptelel noastre ne mîntuie, dar fără ele, credinșa este moartă și nu există mîntuire. Simplu de tot. Citat:
Acum răspunde-mi și tu: În biblia ereticului cornilescu, scrie plecăciune. La noi, la creștini, scrie închinare. Deci cum îi faci tu plecăciune la Sfînta Fecioară Maria ? Sau închinare. În "biblia" ereticului cornilescu scrie că i-a făcut lucruri mari Cel Puternic, la Biblia creștină spune că i-a făcut mărire. Spune-mi tu cum ce lucruri mari îi faci Sfintei Fecioare Maria ? Deși e traducere greșită, lucruri mari, ți-am dovedit, e great things, nu big things, deci lucruri minunate, mărire, adică, slăvire, nu lucruri mari, dar în fine, lucruri mari. Cum îi aduci lucruri mari? Cum anume faci? Dacă Cel Puternic i-a făcut lucruri mari, tu cum îi faci lucruri mari ? Dacă Cel Puternic, Dumnezeu Treime, a cinstito așa mult, că i-a făcut lucruri mari, tu cum anume o cinstești ? Cum mai exact ? Ce fel de plecăciune îi faci ? Ca și Arhanghelul Gabriel, sau Gavriil ? Și fără să amintesc că spune că o vor ferici toate neamurile... Sau "îmi vor zice fericită fericită", spune la biblia ereticului cornilescu. BĂ ! Copile ! FI ATENT ! Fă măcar atît ! Conform "bibliei" cornilescu ! "Plecăciune", "mă vor numi fericită" și "i-a făcut lucruri mari" ! Fă un lucru mare ! Anume: Ia Sfînta Icoană cu Sfînta Fecioară Maria, și fă-i plecăciuni și numește-o fericită ! Fi atent ! Spune cum i-a spus îngerul, cum spune la cornilescu, înger ! Spune-i cum i-a zis el: "Plecăciune, ție, căreia ți s-a făcut mare har; Domnul este cu tine, binecuvântată ești tu între femei!" și apoi spune : "Te numesc fericită ! Te numesc fericită ! Te numesc fericită ! Te numesc fericită ! Te numesc fericită !" Și fă plecăciuni, cînd spui cuvintele astea ! Nu-i biblic ? Ba da e biblic ! Doar nu ești tu mai presus de înger, nu ? Doar nu crezi că ești sfînt, nu ? Ești păcătos și bolnav, nu ? Că pentru păcătoși și pentru cei bolnavi a venit Hristos ! Deci fă și tu așa, cum am spus mai sus, plecăciune, cu cuvintele care trebuiesc. Fă măcar așa. Este conform Bibliei ??? ESTE !!! Fă asta de 40 de ori, sau de 30 de ori, sau de 90 de ori. Sau de 200 de ori. De cîte ori vrei tu ! Sau de fiecare dată cînd te rogi ! De 3 ori pe zi, sau de 5 ori pe zi ! Fă așa ! Să-ți ajute Dumnezeu. Citat:
Ci cum interpretarea protestantismul la Efeseni 1, 4-5 este erezie ! Aia e erezie ! Și IAD ! Da, Dumnezeu a ales de la întemeierea lumii, pe toți oamenii, să se mîntuiască și la cunoștiința adevărului să vină. (conform I Timotei 2, 4). DA? Toată omenirea să fie în EL ! Conform I Timotei 2, 4. Doar că nu toată omenirea Îl vrea ! Deci a ales toată omenirea să se mîntuie, dar nu mîntuită cu forța ! PREDESTINAȚIE NU EXISTĂ ! ESTE EREZIE DIN SECOLUL 5, DE LA ERETICUL ORIGEN ! PREDESTINAȚIA E EREZIE ! ~ TOȚI PROTESTANȚII CARE AȚI CITIT ACESTE RÎNDURI ! ~ ~ FIE CĂ AVEȚI SAU NU CONT PE FORUMUL CREȘTIN ! ~ ~ VĂ CHEM ACASĂ ! ~ ~ ÎN CREȘTINISM ! IEȘIȚI DIN EREZIE ! ~ ~ CĂ ALTFEL NU VĂ VEȚI MÎNTUI ! ~ ~ AȚI FOST AVERTIZAȚI ! ~ ~~~ HRISTOS A ÎNVIAT ! ~~~ |
dovezile actuale pe care le da DUMNEZEU ca biserica lui este cea ortodoxa ,stilpul si temelia adevrului ,pe care nici potile iadului nu o vor birui sunt ;
SINGURA CA VECHIME CARE NU A SCHIMBAT NIMICA DIN VREMEA APOSTOLICA. LUMINA DE LA Sfintul mormint din simbata Patilor. Minunile si vindecarile pe care le face Domul prin MAICA DOMNULUI [exista si carti in care sunt povestite] si prin sfintii sai adeverind astfel ceea ce spune psalmistul DAVID,anume'MINUNAT ESTE DUMNEZEU INTRU SFINTII SAI",adica ei putind sa faca pina in zilele noastre ceea ce Mintuitorul a facut cind umbla pe pamint,adica vindecari ,invieri din morti, Hotaririle luate cu privire la credinta adevarata s-au facut asa cum Mintuitorul a statornicit ,prin sinoade ,adica consultari ale oamenilor induhovniciti ai acelor vremuri ,care sunt acuma in rindul sfintilor si prin care si azi primim ajutor daca il cerem,pentru vindecari ,obtinerea unui post sau casatorii potrivite..s.a. Numai cine nu vrea nu poate vedea adevarul exprimat foarte clar in biserica ortodoxa de la inceputul vremurilor pina astazi ! Daca voi va uitati doar la uscaturile din padure atunci nu veti vedea padurea de ucaturi,adica adevarul credintei ortodoxe.Dar daca va rugati cu credinta ca Domnul sa lumineze intunericul mintilor si inimilor voastre atunci cu siguranta veti primi raspuns in ciuda uneltirilor satanei.Si noi nu ne consideram decit pacatiosi ,noi ortodocsii ,care si noi avem nevoie de aceasta rugaciune pe care mi se pare ca SF.GRIGORE PALAMA a facut-o;DOAMNE ,LUMINEAZA INTUNERICUL MINTII MELE' |
Doamne ajută.
Citat:
Tîlharul s-a mîntuit prin CREDINȚĂ, FAPTE ȘI HAR ! Așa cum se mîntuiesc creștinii care nu au erezie (ortodocșii) astăzi și în vecii vecilor. Ți-am vorbit mistic, deși nu trebuia. Îți voi da răspunsul practic, care duce la mistic, altfel misticul nu îl poți înțelege. Cînd tîlharul era pe cruce, nu erau versetele care arată că cine nu are BOTEZ nu se mîntuiește, și nici versetele care arată că cine nu are TRUPUL și SÎNGELE DOMNULUI nu se mîntuiește. Cînd tîlharul era pe cruce nu exista Biblie. Ăsta e răspunsul practic. Iar răspunsul mistic, este care l-ai primit deja, că CREDINȚA ÎN HRISTOS, ce a avuto tîlharul prin -faptele- mărturisirii cu gura lui: "Doamne pomenește-mă cînd vei veni întru Împărăția Ta", adică Îl vedea pe Hristos ca fiind Dumnezeu, numindu-l Doamne, se smerea și se pocăia, cerînd să fie pomenit în Împărăția Cerurilor, da? Prin aceste fapte, alături de credința dreaptă, fără erezie, în harul lui Hristos care era lîngă el pe Sfînta Cruce, i s-au socotit acestea 3, CREDINȚA, FAPTELE și HARUL, drept botez și împărtășanie. Așa i s-au socotit. Așa spun Sfinții Părinți, în secolele 1-4. Dacă îi contrazici pe Sfinții Părinți, contrazici pe Duhul Sfînt Însuși, de Care ei erau plini. ÎN NUMELE DOMNULUI, ÎȚI ZIC: DESCHIDEȚI MINTEA ! LEAPĂDĂ EREZIA ! PRIMEȘTE CREȘTINISMUL ! Citat:
Citat:
Da, i-a spus Sfîntul Apostol Pavel să creadă (nu Pavel, că nu te-ai tras cu el de șireturi) să creadă și "vei fi mîntuit" ! Deci va fi mîntuit ! Cînd moare, și cînd merge la Hristos ! Atunci va fi ! Pînă atunci trebuie să-și trăiască viața ! În Biblie Creștină (nu eretică) spune: te vei mîntui ! Adică atunci ! Nu acum. Atunci cînd vei muri. Dar luăm "biblia" cornilescu, nicio problemă: "vei fi mîntuit". Cînd? Atunci ! La adormirea în Hristos. Și pînă atunci -sunt- mîntuit ? NU! Trebuie FAPTE! - Iacov 2, Trebuie să te SILEȘTI - Luca 16, 16, pînă atunci trebuie să te STRĂDUIEȘTI - Matei 11, 12 și trebuie să LUCREZI cu frică și cu cutremur la mîntuirea ta - Filipeni 2, 12. ATUNCI ! ȘI DOAR ATUNCI ! VEI -FI- MÎNTUIT ! CÎND LA JUDECATĂ SE VA VEDEA CĂ AI FĂCUT ACESTEA, avînd credința creștină dreaptă, fără erezie. Atunci Harul lui Hristos, te va mîntui ! Doar atunci ! Citat:
NU AM MINȚIT NICIODATĂ, în nimic din ce am spus în ACEST TOPIC ! Nu apăr un cult. Apăr și mărturisesc ADEVĂRUL ! Ca și Adevărul să mărturisească pentru mine ! Dacă se va milostivi de mine... Citat:
Limba engleză și romînă biblică, și -orice- limbă biblică, nu se supune regulilor gramaticale (mereu în schimbare), pentru că de exemplu, vedem că în TOT Noul Testament, anume în 35 de locuri, satan, satanei, satano, deși e substantiv, nu apare scris cu S mare, ci s mic. Crezi că întîmplător este asta? Nu întîmplător. satana cu s mic așa trebuie scris ! Mereu cu s mic. Deci, apoi, Biblia, nu se supune nici la sinonimele ! Firesc, logic. Deci "great" nu e sinonim în Biblie cu "big" ! Big things, înseamnă lucruri mari. Dar dacă apare Great Things, -nu întîmplător-, este pentru a arăta cît de mare cinste trebuie să-i fie acordată Sfintei Fecioare Maria (măcar așa spune-i, nu doar Maria, creștinii fără erezie, ortodocșii, îi spun Preasfîntă, că e prima între Sfinți, cea mai mare, în fine asta e alt subiect). Lămurit? Great, în Biblie nu e sinonim cu big. La fel cum satan se scrie cu s mic, în tot Noul Testament. Great Things, înseamnă lucruri de mărire, de slăvire, sau proslăvire ! Da, Dumnezeu slăvește omul, punîndu-l în slava Sa ! îți arăt mai jos. Citat:
Tu crezi că Dumnezeu e un dictator, care spune să i ne închinăm, că așa ordonă El? Nu. Dumnezeu, indirect, DA, se închină omului ! Dumnezeu S-a lăsat pălmuit de oameni, scuipat, bătut, batjocorit, legat la ochi și se jucau cu El, bătîndu-L, biciuit, răstignit ! Da, Dumnezeu S-a lăsat ucis de oameni ! Da, Domnul S-a smerit pe Sine, chip de rob luînd. S-a smerit, tocmai ca să vină să fie judecat de oameni, apoi să fie omorît de oameni. Dumnezeu slăvește omul, luînd pe om, în slava Sa ! proslăvindu-l ! În luminare, apoi îndumnezeire, Dumnezeu proslăvește pe omul care L-a urmat și L-a ascultat ! Dumnezeu, direct, DA, proslăvește pe om ! Îl slăvește pe om ! Ține minte ! Dumnezeu nu e plin de mîndrie, nu e dictator ! Dumnezeu, vrea ca toți oamenii să se mîntuiască și la cunoștiința Adevărului să vină. Adică la fie proslăviți. Toți oamenii. Asta vrea Dumnezeu ! Și pentru asta, nu ne obligă. Nu ne bagă cu forța, nici în iad, nici în Rai ! Noi alegem, prin credința și faptele noastre, unde vrem să ajungem. Deci ține minte aceste lucruri. |
Citat:
Interesant... Oare ce le vor spune ereticii, creștinilor, la Judecată ? În fine... Ți-am scris la finalul acestui răspuns despre închinarea la Preasfînta Născătoare de Dumnezeu ! Citat:
La fel cum romînii care spun Iisus, cu doi i, dacă sunt ortodocși și au fapte și har (că dreapta credință o au deja) se vor mîntui, și ereticii, oricum ar spune, Iisus, sau Isus, nu se vor mîntui. Citat:
Citat:
Iar cînd spui divinizare, sau te divinizez, nu mai înseamnă "dumnezeu" acelei religii, ci înseamnă închinare sau plecăciune. Deci cînd spui, cum ai afirmat mai sus: "Divinitatea aparține lui Dumnezeu și numai Lui", e o contradicție în termeni. Un laic, sau un istoric, ți-ar spune: care dumnezeu? Deci, ca să fie Adevărul, exprimi așa: ~ Domnul Dumnezeu Savaot Iubire, Sfînta Treime, este Unicul și singura Divinitate Adevărată, iar în creștinismul fără erezie, al Sfintei Scripturi tradusă corect, este divinizat și slăvit, și pentru creștinii ce se învrednicesc de la El, prin urmarea și ascultarea de El, Dumnezeu, îi slăvește, făcîndu-i părtași la slava Sa. Amin. ~ Da, ne rugăm Sfîntului Ioan Botezătorul, să se roage pentru noi lui Dumnezeu, cum vedem rugăciunile sfinților în Apocalipsa 8, 3-4. Adevărații sfinți, nu oamenii care pe pămînt se numesc sfinți, că ei defapt sunt eretici în mîndrie, că Hristos a venit pentru cei bolnavi și păcătoși, nu pentru sfinți. Sfinții nu sunt mijlocitori, mijlocitori către Tatăl fiind doar Hristos, dar sfinții se roagă pentru noi, dacă noi le cerem acest lucru. Citat:
Și abea apoi, în Luke 1, 29, este scris: what MANNER of greeting (fără s, adică nu greetings) is this, care se traduce ad literam, adică strict după sensul literei: "-ce fel de întîmpinare e aceasta-", dar cum Biblia, nu se supune formelor gramaticale, cum ți-am arătat mai sus, și nu se supune traducerii stricte ad-literam a textului, vine traducerea "bibliei" cornilescu, care este plecăciune, un sens corect dat cuvîntului, ca și închinăciune. Citat:
Citat:
Poftim uite, îți dau Adevărul, ca să poți plînge: Copile ! FI ATENT ! Fă măcar atît ! Conform "bibliei" cornilescu ! "Plecăciune", "mă vor numi fericită" și "i-a făcut lucruri mari" ! Fă-i un lucru mare ! Doar și Dumnezeu i-a făcut un "lucru mare", nu? Fă-i și tu un lucru mare ! Anume: Ia Sfînta Icoană cu Sfînta Fecioară Maria, și fă-i plecăciuni și numește-o fericită ! Spune măcar cum i-a spus îngerul, cum spune la cornilescu, înger ! Spune-i cum i-a zis el: "Plecăciune, ție, căreia ți s-a făcut mare har; Domnul este cu tine, binecuvântată ești tu între femei!" și apoi spune : "Te numesc fericită ! Te numesc fericită ! Te numesc fericită ! Te numesc fericită ! Te numesc fericită !" Și fă plecăciuni, cînd spui cuvintele astea ! Doar nu ești tu mai presus de înger, nu ? Doar nu crezi că ești sfînt, nu ? Ești păcătos și bolnav, nu ? Că pentru păcătoși și pentru cei bolnavi a venit Hristos ! Deci fă și tu așa, cum am spus mai sus, plecăciune, cu cuvintele care trebuiesc. Fă măcar așa. Este conform Bibliei ??? ESTE !!! Fă asta de 40 de ori, sau de 30 de ori, sau de 90 de ori. Sau de 200 de ori. De cîte ori vrei tu ! Sau de fiecare dată cînd te rogi ! De 3 ori pe zi, sau de 5 ori pe zi ! Fă așa ! Să-ți ajute Dumnezeu. Na, mai rîzi acuma? Te-a smerit Dumnezeu, printrun păcătos ca mine ! Și mai spun următoarele: Interpretarea protestantismul la Efeseni 1, 4-5 este erezie ! "El ne-a și ales, înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinți și fără de prihană înaintea Lui. --- Nu există predestinație. E erezie ! Și IAD ! --- Iar apoi spune -să fim sfinți-, nu spuneți că sunteți deja sfinți, că nu sunteți sfinți. E lipsă de smerenie și multă mîndrie. Că spune Biblia, că Hristos a venit pentru cei bolnavi, pentru cei păcătoși, nu pentru cei drepți. Deci nu spuneți că sunteți sfinți ! --- Iar Adevărul acesta este ! --- Nu există predestinație ! Da, Dumnezeu a ales de la întemeierea lumii ca să fim sfinți și fără de prihană înaintea Lui "pe toți oamenii, să se mîntuiască și la cunoștiința adevărului să vină." (conform I Timotei 2, 4). DA? Toată omenirea să fie în EL ! Conform I Timotei 2, 4. Doar că nu toată omenirea Îl vrea ! Deci a ales toată omenirea să se mîntuie, dar nu mîntuită cu forța ! PREDESTINAȚIE NU EXISTĂ ! ESTE EREZIE DIN SECOLUL 5, DE LA ERETICUL ORIGEN ! PREDESTINAȚIA E EREZIE ! ~ TOȚI PROTESTANȚII și NEOPROTESTANȚII CARE AȚI CITIT ACESTE RÎNDURI ! ~ ~ FIE CĂ AVEȚI SAU NU CONT PE FORUMUL CREȘTIN ! ~ ~ VĂ CHEM ACASĂ ! REPET ! VĂ CHEM ACASĂ ! ~ ~ ÎN CREȘTINISM ! IEȘIȚI DIN EREZIE ! VENIȚI ACASĂ, ÎN ORTODOXIE ~ ~ CĂ ALTFEL NU VĂ VEȚI MÎNTUI ! ~ ~ AȚI FOST AVERTIZAȚI ! NU AVEȚI CUVÎNT DE ÎNDREPTĂȚIRE ~ ~~~ HRISTOS A ÎNVIAT ! ~~~ |
Citat:
Citat:
Citat:
Eu am zis ca Harul este un dar de la Dumnezeu, si nu o aura sau vreo lumina care poate fi vazuta cu ochiul. Tu ai zis ca Harul este aura si lumina de pe fata lui Isus Ceea ce se spunea Sf. Simeon Noul Teolog este destul de asemanator cu ceea ce am zis eu, dar tu nu ai fost de acord cu mine, ci ai continuat sa afirmi ca Harul este aura sau lumina pe pe fata lui Isus, cand chiar si acela pe care l-ai citat a spus foarte asemanator cu ceea ce am zis eu. Cata incapatanare, cat orgoliu in tine... Asta imi arata ca chiar si in situatia in care iti dovedesc 100% ca am dreptate, tu tot nu o vei recunoaste niciodata. Fara suparare, dar esti ciudat. Citat:
1 Corinteni 13:8 nu spune ca vorbirea in limbi a incetat, ci ca va inceta intr-o zi. Cunostiinta a incetat? Nu. La fel e si cu vorbirea in limbi. Citat:
Si mumiile egiptene sunt neputrezite, exista diferite substante care protejeaza pana la un anumit grad descomunerea, de unde stii ca nimeni nu le-a dat cu substante similare acelora care au fost folosite pentru mumii? Unde a zis Isus ca trupul credinciosilor nu vor fi descompusi? Alt mit/obicei de-al vostru. Daca prin protestanti te referi la oameni care credeau ca mantuirea este doar prin credinta, si ca faptele sunt consecintele credintei adevarate, atunci trebuie sa te informez, nu ca nu stiai deja, de Clement, de Augustin, si alti pe care ortodocsii ii considera sfinti. |
Citat:
Nu inteleg la ce ideea de-a mea ai vrut sa raspunzi vorbind despre Apocalipsa 6:9, ca ma tot gandesc, dar nu imi dau seama. Sau e perioada aia a anului in care trebuie sa scriem versete care nu au nicio legatura cu subiectul discutat? :)) Ce spui de baiatul asta care a considerat ca mai bine moare decat sa se lepede de Hristos? A mers in cer sau in iad? "I’m talking about Christianity. I have spent my life in jungles. I have spent my life freezing in the Andes Mountains. I have seen people die. A little boy, Andrew Myman [phonetic], the Muslims shot him five times through the stomach and left him on a sidewalk simply because he cried out, 'I am so afraid but I cannot deny Jesus Christ. Please don’t kill me, but I will not deny Him.' And he died in a pool of blood. And you talk about being a radical Christian because you wear a tee shirt, because you go to a conference. I’m talking about holiness. I’m talking about Godliness." (Paul Washer) Citat:
Citat:
Proverbe 17:15 "Cel ce iartă pe vinovat și osândește pe cel nevinovat, sunt amândoi o scârbă înaintea Domnului." Ai citit cu atentie versetul asta de mai sus? In Proverbe, Dumnezeu ne spune ca persoana care il iarta pe cel vinovat este o scarba inaintea Domnului, deci cum poate Dumnezeu sa ierte pe cineva, si totusi El sa ramana drept? Cum poate Dumnezeu pur si simplu sa ierte pacatele ortodocsilor prin spovedanie, daca in Proverbe 17:15, Dumnezeu ne spune ca acest lucru este o scarba inaintea Lui? Care e solutia ta? Romani 4:5 "pe când, celui ce nu lucrează, ci crede în Cel ce socotește pe păcătos neprihănit, credința pe care o are el îi este socotită ca neprihănire." Din versetul de mai sus observam ca Acela care declara pe pacatos ca fiind neprihanit este Dumnezeu. Explica-mi confuzia asta. Explica-mi aceasta aparenta contradictie dintre Romani 4:5 si Proverbe 17:15. Citat:
|
Citat:
DE CE LE IGNORI? Ti-am mai explicat mai demult ce zice Iacov 2, uite aici: "The scriptures clearly teach that we are saved (justified) by faith in Christ and what He has done on the cross. This faith alone saves us. However, we cannot stop here without addressing what James says in James 2:24, "You see that a man is justified by works, and not by faith alone." There is no contradiction. All you need to do is look at the context. James chapter 2 has 26 verses: Verses 1-7 instruct us not to show favoritism. Verses 8-13 are comments on the Law. Verses 14-26 are about the relationship between faith and works. James begins this section by using the example of someone who says he has faith but has no works, "What use is it, my brethren, if a man says he has faith, but he has no works? Can that faith save him?" (James 2:14). In other words, James is addressing the issue of a dead faith, a faith that is nothing more than a verbal pronouncement, a public confession of the mind, and is not heart-felt. It is empty of life and action. He begins with the negative and demonstrates what an empty faith is (verses 15-17, words without actions). Then he shows that type of faith isn't any different from the faith of demons (verse 19). Finally, he gives examples of living faith that has words followed by actions. Works follow true faith and demonstrate that faith to our fellow man, but not to God. James writes of Abraham and Rahab as examples of people who demonstrated their faith by their deeds. In brief, James is examining two kinds of faith: one that leads to godly works and one that does not. One is true, and the other is false. One is dead, the other alive; hence, "Faith without works is dead," (James 2:20). But, he is not contradicting the verses above that say salvation/justification is by faith alone. Also, notice that James actually quotes the same verse that Paul quotes in Rom. 4:3 amongst a host of verses dealing with justification by faith. James 2:23 says, "and the Scripture was fulfilled which says, and Abraham believed God, and it was reckoned to him as righteousness.'" If James was trying to teach a contradictory doctrine of faith and works than the other New Testament writers, then he would not have used Abraham as an example. Therefore, we can see that justification is by faith alone and that James was talking about false faith, not real faith when he said we are not justified by faith alone." Citat:
Citat:
Citat:
Efeseni 2:8-9 "Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni." VEZI MINCINOSULE? VEZI? Pavel subliniaza ca mantuirea nu se obtine prin fapte! Trebuie sa fi foarte indoctrinat ca sa citesti versetul ala si sa iti apara cuvantul "fapte" in minte. |
Citat:
Daca e asa, si Isus a murit pentru toti oamenii din lume, si murind pe cruce a platit pentru toate pacatele lumii, atunci de ce mai merg oamenii in iad, daca pacatele lor au fost ispasite de Isus pe cruce? Stii de ce? Pentru ca Isus a murit doar pentru anumit oameni, nu pentru toti, conform Efeseni 1:4 "În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinți și fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui" Daca planul lui Dumnezeu era ca toti oamenii sa ajunga in cer, atunci el a esuat. Ce zici de asta? Citat:
Mai, omule, ce sa fac ca sa iti intre in cap ca o faptura noua va avea automat fapte noi, pentru ca Duhul lui Dumnezeu se afla in interiorul crestinului. Nu se spune ca trupul nostru este Templul Duhului Sfant. Daca chiar suntem in Hristos, atunci vom deveni fapturi noi, si Duhul Sfant ne va ajuta sa facem fapte bune, si sa ne transformam treptat tot mai mult si tot mai mult inspre chipul lui Hristos. Asta spune Biblia pe care tu nu o crezi. Citat:
Citat:
Citat:
EU AM ZIS, OMULE, CA LUCRURI MARI INSEAMNA GREAT THINGS, SI TU AI ZIS CA LUCRURI MARI INSEAMNA BIG THINGS!!!! Acuma le inversezi?? Gata, nu imi mai pun mintea o persoana care minte in continuu, care nu recunoaste ca greseste nici chiar atunci cand acest lucru e extrem de evident, care nu intelege logica, care se preface atotstiutoate si care are pe deasupra si amenzie si uita ce s-a discutat mai devreme si incepe sa zica ca mi-a dovedit ca great things inseamna lucruri mari, desi exact asta i-am dovedit eu mai devreme, si el zicea ca nu am dreptate. Citat:
Daca Dumnezeu a ales de la intemeierea lumii ca toti oamenii sa fie mantuiti, si totusi nu toti vor fi mantuiti pentru ca nu toti vor, atunci dumnezeul tau e incapabil sa faca ceea ce si-a propus. Nu m-as inchina inaintea unui dumnezeu atat de neputincios. Adevarul e ca Dumnezeul Bibliei a ales doar anumiti oameni ca sa fie mantuiti, asta ne spune Efeseni 1:4-5, pentru ca sa isi arate gloria Lui (Efeseni 1:6) si dragostea Lui prin salvarea a unor oameni care nu meritau altceva decat iadul vesnic. Tot ce face Dumnezeu este spre gloria Sa, nu spre gloria nevrednicilor de oameni. |
Amandoi va invartiti in jurul cozii fiecaruia, vorbiti de subiecte diferite, va invartiti in jurul a doua cozi diferite si va contraziceti. Cum se numeste asta? Cam seamana a nebunie.
DanielS vorbeste de mantuirea obiectiva, prin faptul ca omul nu se poate mantui prin faptele Legii vechi, in afara Sf.Cruci si a Mantuitorului Hristos... si are dreptate. Iar Daniel_Ortodox vorbeste de mantuirea subiectiva, adica mantuirea obiectiva transpusa si asumata IN MOD PERSONAL de fiecare om de pe pamant si lucrarea sinergica a omului cu harul in vederea mantuirii... si are dreptate. Acum ideea e ca Daniel_Ortodox admite si parerea lui DanielS despre mantuirea obiectiva, insa nu am reusit sa deslusesc daca DanielS admite idea de mantuire subiectiva, adica credinta, fapte si har. |
Citat:
Harul devine o portita juridica, iar faptele sunt neconsiderate, luate doar separat. Nu sunt tratate in sinergie cu credinta. Unul zice ca omul are nevoie de apa, datorita referintelor la "apa vietii", iar altul ca omul are nevoie de mancare, datorita scenei cu "acesta este trupul Meu", si celorlate referinte la mancare din Testamente. Unul tipa ca o moara flamand, altul ca omul nu poate trai fara apa. |
Doamne ajută.
Citat:
Înainte de întemeierea Bisericii creștine, toți oamenii mergeau în iad, doar că în iad era un loc pentru drepți numit -sînul lui Avraam-, care NU e Rai, nu e Împărăția Cerurilor. Deci nu mergea nimeni la nicio judecată, nu exista judecată, pentru că nu exista Legea Iubirii, exista legea talionului. Doar că drepții erau într-adevăr, fără chinuri în sînul lui Avraam (față de cei din iadul luat pentru viața lor stricată), dar erau în întuneric, -fără Hristos-, erau lipsiți de orice mîngîiere, -fără Hristos-, erau fără răsplătire, oricît de drepți au fost, pentru că încă nu a fost împlinită profeția că a venit Răscumpărătorul, Fiul lui Dumnezeu, Mielul lui Dumnezeu, și Dumnezeu Adevărat, care ridică păcatul lumii. Înțelegi acuma? Ereticii spun și ei săracii cum pot, că nu cunosc Adevărul. Hristos s-a coborît la iad să scoată pe cei drepți de acolo, înainte de Înviere, (înainte de Înviere, ca să nu mai stea drepții din sînul lui Avraam, nicio clipă lipsiți de Rai) pentru că a fost, este și va fi Răscumpărătorul tuturor oamenilor, care Îl primesc ca Răscumpărător. Drepții L-au primit și Îl așteptau, iar noi, Îl primim prin dreapta credință creștină, cea-fără-erezie, ortodoxă. Iar după întemeierea Bisericii Creștine, tot mai există sînul lui Avraam în iad, care nu e un iad temporar, ci cea mai ușoară pedepasă din iadul veșnic, și în sînul lui Avraam, este tot întuneric, și lipsa de mîngîierea lui Hristos, și lipsa de orice răsplătire și acum, după Hristos, a început și acolo să fie chin, doar că e cel mai ușor, e ca și cum ai fi mereu stresat aici pe pămînt, fiind cea mai ușoară pedepasă din iad. Sînul lui Avraam, nu degeaba a fost numit așa, pentru că e Avraam, nemîngîiat, căzut, în starea de așteptare a lui Hristos, în Iad, Răscumpărătorul promis de Tatăl la alungarea din Rai. În sînul lui Avraam azi, mai merg doar ortodocșii, mulți creștini ortodocși, care s-au botezat creștinește, nu în erezie, și au mers apoi în erezii, și mai merg ortodocșii care deși botezați și împărtășiți, au avut o viață stricată foarte, per total, sau cei botezați care nu s-au Împărtășit deloc, tot acolo merg. Și acum atenție, acolo nu merg musulmanii de exemplu, ei merg în iadul plin de suferințe și chin, pentru că nu L-au acceptat pe Hristos ca Dumnezeu Adevărat în Sfînta Treime, și Fiul lui Dumnezeu, în sînul lui Avraam nu merg ateii, budiștii, ci merg în iadul cel plin de suferințe și chinuri, pentru același motiv, ca și musulmanii, nu merg hindușii în sînul lui Avraam, pentru că au 33 de milioane de zei, și jertfesc idolilor, pe lîngă Hristos, pe care da, îl cred Dumnezeu, dar nu înțeleg nimic din creștinism, și nu se botează și nu se Împărtășesc. În sînul lui Avraam, care e cea mai ușoară pedeapsă a iadului, nu merg ereticii, ci în chinurile și suferințele mari ale iadului, pentru că au avut tot timpul Adevărul lîngă ei, în Biserica cea Dreptslăvitoare, Mireasa lui Hristos, Cea Una, Ortodoxă, fără erezie, dar ei nu au acceptato, au schimbat învățăturile mîntuitoare, și au tras oamenii spre ele, mințind și înșelînd turma lui Hristos. Dar trăgînd linie, sînul lui Avraam, tot iad se numește, chiar dacă e cea mai ușoară pedeapsă din iad, și fiind iad, logic, nu e Rai, nu e Împărăția Cerurilor, nu e "ceea ce ochii nu au văzut, urechile nu au auzit, iar mintea omului nu s-a suit să cunoască", cum spune Scriptura. Revin, Biserica a primit puterea de a dezlega orice pe pămînt și dezlegate vor și în ceruri, sau de a lega orice pe pămînt și dezlegate vor fi și în ceruri, precum ți-am arătat versetul, a mai primit puterea de a cere lui Dumnezeu, spune: "oricîte veți cere cu credință, veți primi" și Biserica a mai primit puterea: "cere și ți se va da, caută și vei găsi, bate și ți va deschide." În momentul cînd are loc desfășurarea evenimentului lui Lazăr și bogatul nemilostiv, nu exista Biserica Creștină. Deci nu se putea ruga pentru bogatul nemilostiv. De aceea acolo arată răsplătirea săracilor în ceruri, față de chinurile ce le-au avut pe pămînt și invers, răsplătirea bogaților nemilostivi pe pămînt, pentru faptele lor bune, și chinurile ce le vor avea în iad. Deci Biserica Biruitoare din Ceruri, fiindcă a biruit în Hristos, sfinții de acolo se roagă pentru noi, ca și noi să biruim, și nu se roagă pentru cei din iad, pentru că nu i s-a dat putere de a dezlega de pe pămînt și dezlegate vor fi și în ceruri, pentru Biserica Biruitoare, nemaifiind nevoie de acea putere de a lega și dezlega, fiind biruitori deja, de aceea rugăciunile Bisericii Biruitoare, nu pot opri sfîrșitul lumii. Ci oamenii de pe pămînt, aduc sau întîrzie sfîrșitul lumii. Cînd nu se va mai săvîrși Liturghie pe pămînt, și trupul și sîngele Domnului nu va mai fi dat păcătoșilor spre sfințire, atunci va fi sfîrșitul. De aceea preotul e mai mare și decît un înger, și decît orice sfînt, pentru că el, preotul, ține în mîinile lui în Sfîntul Potir, pe Hristos Însuși. Biserica Biruitoare nu poate avea efect cu rugăciunile ei asupra acestui lucru, sfîrșitul lumii, decît rugăciunile pentru Biserica Luptătoare, adică noi, creștinii ortodocși. Iar noi, aici, Biserica Luptătoare, cu puterile ce ni s-au dat, de a "călca peste șerpi și peste scorpii și peste balauri" și puterea de "a face lucruri mai mari decît cele ce le-a săvîrșit Hristos", spune chiar Hristos, așa putere de mare ni s-a dat, păi dacă Hristos a scos drepții din iad, Biserica Luptătoare adică noi, nu putem scoate pe drepți din iad? Să-mi fie cu iertare, dar e lipsă de gîndire să spui că nu putem scoate din iad. Și repet, nu Biserica scoate, ci Dumnezeu, prin rugăciunile Bisericii. La fel cum lucrurile mai mari decît cele ce le-a săvîrșit Hristos nu noi le facem, de capu nostru, ci tot de la Hristos putem acestea. Da? Deci, noi, creștinii, pentru puterile ce ni s-au dat, nu numai că scoatem creștinii din iad, dar mutăm munții din loc. La propriu, de vom avea credință cît un grăunte de muștar. Pentru că credința nu e materială, nu se poate simți în palmă ca un grăunte de muștar. Și nu întămplător a spus Hristos muștar, pentru că e singura semință, cea mai mică semință, din care iasă un copac foarte mare și puternic și bogat, în care păsările își fac cuiburi și alte animale trăiesc acolo. Adică, pentru că grăuntele de muștar e bob material, și credința nu e materială, palpabilă, de aceea face comparație, anume să avem credință așa de mare, ca și cum s-ar materializa, și nu în orice, ci întrun grăunte de muștar. De ce muștar? E ca bobul de grîu, care doar după ce moare, în pămînt, aduce rod, multe alte boabe în loc. La fel și cu muștarul, care e sădit și iasă copacul, cu mii și mii de alte boabe în loc, adică să ne jertfim viața pentru credința cea dreaptă, adevărată și fără erezie, și Domnul va lucra prin noi. Deci Biserica Biruitoare, ei, au alte puteri care sunt mai mari decît ale noastre, și noi Biserica Luptătoare, avem alte puteri care sunt mai mari decît ale lor. Și suntem O SINGURĂ BISERICĂ în HRISTOS, în COMUNIUNE, fără nicio erezie. Dacă mai ai nelămuriri, te ajut cu drag. Numai, te rog, nu mai sta în erezie. |
Doamne ajută.
Citat:
O erezie și o prostie mare ce spui tu acolo. Mare de tot, și fără logică, de la diavol, vrăjmașul lui Dumnezeu și al omului. Așa mă rog: "Doamne Dumnezeule, nu permite satanei, și puteriloc întunericului, care conduc creierele ereticilor, să îmi dai mie creștinului botezat și împărtășit minciunile ce le dau lor, ci zdrobește Doamne Iisuse Hristoase minciunile lor pe piatra cea din capul unghiului, care ești Tu Hristoase. Slavă Ție, Doamne, Iisuse Hristoase ! Miluiește-ne pe noi, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale, de Dumnezeu Născătoarea și pururea Fecioara Maria. Amin. Copile ! În vremea lui Iisus (cu doi i), grecii erau creștini ? Nu vezi prostia care o spui ? Grecii erau păgîni ! Cu zeii lor păgîni, și zeul fără nume, despre care Sfîntul Apostol Pavel le spune în Faptele Apostolilor că e Hristos. Elinii, adică grecii, abea apoi devin creștini, și pentru că aveau cea mai avansată limbă vorbită și scrisă de pe pămînt, la acea oră, ei sunt PRIMII care traduc Biblia Vechiului Testament, din ebraică și aramaică, în grecește ! Și așa apare SEPTUAGINTA ! Traducerea celor 70 de bătrîni înelepți greci. Care toți au tradus EXACT la fel, deși erau pe insule diferite, și nu se vizitau ! Și erau alte grupuri care îi vizitau și comparau și le aduceau mîncare, pe durata traducerii Bibliei Vechiului Testament. Deci ! Ce vedem ? Ei au tradus EXACT ce AU VĂZUT că conține BIBLIA ebraică. Adică 53 ! 53 de cărți ale Vechiului Testament ! EXACT ca în BIBLIA CREȘTINĂ. 53 de cărți ale Vechiului Testament. Care o au astăzi singurii care mai sunt creștini pe pămînt. Ortodocșii. Și care au și tradus-i și împărțito corect ! Nu Cronici, și alte erezii de prin "biblia" ereticilor. Creștini ! Ardeți în foc, acele "biblii" și nu veți avea păcat în ceruri, ci veți avea răsplată. Cum și eu am binecuvîntare de la duhovnic, și am ars 3 pînă acum. Acelea nu sunt biblii, sunt erezii. Și duc omul în iad. Ereticul Martin Luther, călugăr în ereziile romano-catolicilor iasă și face alte erezii: a scos de capu lui, 10 cărți din Vechiul Testament și chiar și din Noul Testament vroia să scoată 4 cărți, dar a fost sfătuit și s-a insistat în preajma lui de prinți și alți susținători ai lui, să nu facă asta că e greșit. Dar a marcat totuși, în Noul Testament, acele patru cări ce vroia să le scoată ca fiind drept Antilegomena: Evrei, Iacob, Iuda i Apocalipsa lui Ioan. Iar ereticul Luther, precum am mai spus și repet a 4-a oară, s-a apucat și a scos cărți după capul lui și Dumnezeu i-a scos partea și lui din Rai și tuturor celor ce îl mai urmează. Și ereticii nu vor ajunge nici în sînul lui Avraam, și fiind eretici, Biserica nici nu se va ruga pentru ei. Oh, vai vouă ! Protestanții și cîteva secte de neoprotestanți de azi le numesc azi, acele 4 cărți ca fiind deuterocanonice în loc de Antilegomena. Dar ei, ereticii protestanții și neoprotestanții nu știu ce înseamnă deuterocanonice. Deutero-canonice, care înseamnă : canon = învățătură mîntuitoare, și deutero = ce afirmă învățăturile Bisericii Creștine. Sau o completează, sau mai exact, nu spun erezii, nu spun lucruri noi, sau schimbate, ci ajută Biserica Creștină în învățătura mîntuitoare, susține și confirmă învățăturile deja existente. Cărțile deutero-canonice, pot fi numite pe drept "ne-canonice", dar strict cu sensul, că nu aduc un canon nou, nu aduc nimic nou, nu aduc o învățătură nouă, ci doar o completează pe cea care există, o confirmă, o afirmă ! Ele se mai numesc și cărți bune de citit, tocmai pentru că confirmă învățătura Bisericii Creștine. Ortodoxă, se înțelege. Deci cărțile Vechiului Testament sunt 53, între care sunt 10 cărți deutero-canonice, existente din primele secole creștine, care Biserica Creștină (cea-fără-erezie, Ortodoxă) le-a denumit deutero-canonice. Dar protestanții spun că ele sunt adăugate de Biserică. Dar mint. Nici ei nu știu ce vorbesc. Biserica ! A fost deja înființată, cînd are loc traducerea Vechiului Testament, și ele, toate 53 de cărți ale Vechiului, erau deja în Biblia Vechiului Testament din ebraică și aramaică, altfel, nu le-ar fi putut traduce în Biblia Vechiului Testament, în SEPTUAGINTA ! Da, mai există cărți, numite de Biserica Creștină, apocrife, nu cărțile care le numesc ereticii protestanți, ca fiind apocrife, și acele cărți, numite de Biserică(!) apocrife, nu de erezii, apărute după terminarea canonului Biblic, cu 53 de cărți în Vechiul Testament și 27 în Nou Testament, în total 80 de cărți ale Sfintei Scripturi, iar Biserica, le-a numit apocrife, sau termenul grecesc de pseudoepigrapha traducându-se literal ca false scrieri, pentru că cuprind scrieri eretice, ce nu confirmă scrierile mîntuitoare de credință creștină (fără-erezie, ortodoxă). Orice nelămurire mai ai, te rog să spui, ca să pot zdrobi în Hristos, șarpele care te ține legat, să fie zdrobit de piatra cea din capul unghiului, care este Hristos. Citat:
49. De aceea și înțelepciunea lui Dumnezeu a zis: "Voi trimite la ei prooroci și apostoli și dintre ei vor ucide și vor prigoni"; 50. Ca să se ceară de la neamul acesta sângele tuturor proorocilor, care s-a vărsat de la facerea lumii, 51. De la sângele lui Abel până la sângele lui Zaharia, care a pierit între altar și templu. Adevărat vă spun: Se va cere de la neamul acesta. Da, Zaharia este ultimul profet, conform Luca 11, 49-51. Dar atenție. În primul rînd, lămurim un termen. De la Abel la Zaharia, nu erau martiri. Tu ai spus că Isus spune că toțui sunt martiri. Greșit și ca exprimare creștinească, și e greșit și ca tălcuire Scripturistică. Martiri sunt cei ce mor în numele și pentru Hristos. Aceia, sunt prooroci. Martiti sunt martiri, prooroci sunt prooroci și Apostoli sunt Apostoli. Dar da, se poate spune, că murind, fiind uciși, prorooci, sunt martiri. După Zaharia a venit Sfîntul Ioan Botezătorul. Care era deja în Hristos, deci era sfînt. Deci el este și prooroc, poate fi considerat prooroc, fiind pe drept prooroc, dar este și sfînt. Deci Biblia Creștină(!) cea corectă, Septuraginta, afirmă pe bună dreptate, conform Luca 11, 49-51, că Zaharie e ultimul profet. Pentru că Sfîntul Ioan Botezătorul, este veriga ce deschide Noul Testament, arătînd, fiind Înaintemergătorul Răscumpărătorului, Iisus Hristos. Dogmatic exprimat corect, proorocii Vechiului Testament nu erau sfinți, de aceea Zaharie e ultimul profet, căci în Vechiul Testament nu există sfințenie, sfințenia venind doar prin Hristos. Dar cum nu e nici erezie să îi numim sfinți, pe drepții Vechiului Testament, din moment ce Dumnezeu i-a ales, Biserica Creștină, cea fără erezie, îi numește Sfinți Prooroci. Pe toți. Pe bună dreptate. Și doar dacă ne exprimăm dogmatic spunem diferit. Iisus (cu doi i), nu consideră vechiul testament corect ca fiind cel protestant de astazi, cel protestant de azi, a apărut în secolul 15, prin ereziile lui Martin Luther. Deci acel vechi testament, lutheran, nu este socotit de creștini ca fiind inspirat, (inclusiv de Hristos, desigur, prin Biserica Creștină cea-fără-erezie, Ortodoxă, sau Primară), deci nefiind sub inspirație divină. Ci Vechiul Testament, COMPLET, cu cele 53 de cărți este sub inspirație divină. Cel al lui Luther, cu 10 cărți scoase din el, nu mai este Vechiul Testament COMPLET și corect, mai ales cu o mulțime mare de greșeli de traducere, pentru a-și putea strecura mare parte din erezii acolo, cînd ea, Biblia, timp de 15 secole, pînă la Luther a fost corectă și completă, Luther ce face ? Vine și are pretenția să desființeze (în mîndria lui cea mare), 15 secole de creștinism ? Nici pomeneală ! De aceea ereticului Luther i-a fost scoasă partea din Rai, și tuturor celor ce urmează traducerilor și trunchierilor biblice făcute de el, de asemenea, le-a fost scoasă partea din Rai, și ne le va readăugată, decît dacă vin, sau revin în Biserica Creștină Primară, fără erezie, Ortodoxă. Amin. |
Doamne ajută.
Citat:
Păi atunci de ce spune la Filipeni 2, 12: "cu frică și cu cutremur să lucrăm la mîntuirea noastră"? Pentru cine spune? Pentru sfinți? Nu, pentru cei păcătoși și bolnavi, pentru care a venit Hristos. "Nu este om care să viu și să nu greșească.", spune Scriptura. Da? Păi atunci de ce spune: "doar cei ce se silesc" la Luca 16, 16? De ce trebuie să ne silim? Pentru că facem păcate. Sfinții nu se mai silesc? Ba da. Pentru că fac păcate și ei. Și dacă fac păcate, se mai numesc sfinți? CATEGORIC NU. Pentru că e mîndrie, și lipsa profundă a smereniei. Și mai spune la Matei 11, 12, de cei ce se străduiesc: "împărăția cerurilor se ia prin străduință și cei ce se silesc pun mâna pe ea." Sfinții nu se străduiesc? Ba da. Și de ce oare? Pentru că fac păcate. Și dacă fac păcate, mai sunt ei sfinți? CATEGORIC NU. Lipsa smereniei și prezența adîncă a mîndriei, prin stăpîniile întunericului, îi pun să spună aceste lucruri. Și să-și bată joc de ei, de ereticii "sfinți", care contrazic Biblia. Citat:
Citat:
Da, harul este un dar de la Dumnezeu, exprimat în Sfintele Icoane, prin aura ce înconjoară Capul Sfinților, pe Hristos, de la Hristos, în Hristos, pentru Hristos, spre Hristos, din Hristos. Sunt de acord cu tine, atunci cînd te exprimi corect, creștinește, și nu eretic, ci în Adevăr, așa ca Sfîntul Simeon Noul Teolog. Să-i spui Sfîntului Simeon, să se roage pentru neputințele tale, și să te scoată Domnul din erezie. Așa să-i ceri. Și te va ajuta Sfîntul Simeon, să ieși din erezie, "că mult poate rugăciunea dreptului care se face", înaintea lui Dumnezeu, cum ți-am dovedit că spune Scriptura, în alt răspuns. Da, vei avea 100% dreptate, cînd vei spune ce am spus și eu mai sus, ceea ce este creștinește și nu eretic. Pînă atunci vei rămîne cum ai fost, și cum vrednic numești, așa tu ești, plin de mîndrie, și plin de toate fiicele și fii mîndriei, orgoliu, vanitate, încăpăținare... Citat:
Așa și Simon Magul, dacă s-a văzut refuzat, o fi mers acasă, întunecatul, și și-a imaginat el că totuși a primit harul Duhului Sfînt (ca și penticostalii) și s-o pus pe muncă, se credea și el Apostol și sfînt, dar vorbea numai minciuni. Ca și penticostalii astăzi. Și ca și baptiștii și adventiștii, și iehovștii, și toți alți eretici. ACEȘTIA(!) SUNT ERETICII de care vorbești, aceștia sunt X-ulescu de care vorbești. Aceștia sunt cei de care Sfîntul Apostol Pavel (nu Pavel, că nu te-ai tras de șireturi cu el), spune că dacă vor vesti altă Evanghelie, să fie anatema, chiar și un înger din ceruri de ar fi (cazul mormonilor, de exemplu). Deci aceștia sunt ANATEMA ! Și vor fi pînă nu se vor întoarce acasă, în Singurul și UNicul Adevăr care există "Un Domn, o credință, un botez" - Efeseni 4, 5. Iar de nu, vor veni acasă, ANATEMA vor rămîne în veacul veacurilor, și tot ANATEMA va striga la ei la Judecată, Sfîntul Apostol Pavel, care va judeca lumea, alături de alți sfinți, căci sfinții vor judeca lumea, conform I Corinteni 6, 2. Și nu ereticii "sfinți", ci Sfinții Bisericii Celei Vii și Adevărate, Apostolice, Primare, Universale, Mireasa Lui Hristos, pe care nici porțile iadului nu o vor birui pe ea ! Cea care a fost este și va fi fără erezie, în veacul veacului. Amin. Citat:
Ți-am spus că Sfintele Moaște (cu cuvîntul "Sfintele") nu au putrezit, fără să știu că tu credeai că sunt la fel oasele obișnuite cu Sfintele Moaște. iar apoi ți-am dat răspunsul cel Adevărat, arătîndu-ți că și Sfintele Moaște care au oase, sunt tot Sfintele Oase neputrezite, din Sfintele Trupuri neputrezite, ale Sfinților Bisericii Creștine (Ortodoxe), din secolul I creștin, pînă la sfîrșitul veacurilor. Citat:
Și să citești din nou versetul care ți l-am dat, unde un mort înviază cînd este pus peste trupul proorocului Elisei. Ca să poți veni acasă și să ieși din erezie Citat:
Și cînd spune protestanți, da mă refer la eretici protestanți (și neoprotestanți, tot aia e și tot în iad ajung). Să ieși din erezie. Ca să nu ajungi în iad. Să ieși din erezie, ca să poți ajunge în Împărăția Cerurilor. Hristos a înviat ! |
Citat:
Creștine ! Ori mărturisește Adevărul, vino și fi-mi alături, împreună în Hristos, ori cel puțin nu sminti. Că nu se învărte nimeni în jurul cozii. El se învărte în jurul ereziei, iar eu fiind în Adevăr, și cu mila Domnului, Adevărul descoperindu-mi-se pe Sine prin studierea teologie, iată acum pot să aduc Lumină peste erezie, și să-i arăt ce formă, diformă, are erezia protestantă. Iertare. Hristos a înviat ! |
Doamne ajută.
Citat:
Îți spun eu de ce, pentru că Dumnezeu chiar și după moartea sfîntului Său, îl prețuiește pe acel sfînt al Său, îl slăvește, prin neputrezirea Sfîntului său Trup, și neputrezirea Sfintelor sale Oseminte, arată oamenilor Cine a lucrat în acel sfînt al Său, la Cine s-a închinat acel sfînt și arată oamenilor, că nu prin oricine spune Doamne Doamne... (îți amintești versetul, cred) lucrează Dumnezeu, ci prin acela care spune Doamne, Doamne în credința nestricată în Dumnezeu Savaot, nu baal, în Hristos Iisus, Dumnezeu Adevărat și Fiul lui Dumnezeu, nu în hristoșii mincinoși, și în Duhul Sfînt, nu în duhurile întunericului care stăpînesc ereziile și păgînismul. Și dacă nu e așa, cum îți vorbesc, atunci spune concret, de ce doar și exclusiv cînd s-a atins mortul de Sfintele Moaște ale lui Elisei, doar atunci a înviat mortul ? De ce nu a înviat înainte de a se atinge de Sfintele Moaște ale Sfîntului Prooroc Elisei ? E ca și cum spui, uite cîte versete îți aduc eu și tu cu un singur verset biruiești erezia mea? Da, Hristos (nu eu) cu un singur verset biruiește erezia în care crezi. Pentru că nu versetele sunt de vină. Toate sunt adevărate. Este de vină interpretare lor. trunchierea, adică tăierea lor. Ereziile consideră unele versete mai importante și altele mai puțin importante. Și așa apare erezia. Toate sunt la fel de importante. Depinde cum te raportezi la ele. În Adevăr, sau în erezie. Da, e de ajuns Iacov 2. Cine nu îndeplinește Iacov 2, nu se mîntuiește. cine nu are fapte, poate să aibe credința drepată (ortodoxă), că tot nu se mîntuiește. Dar îți mai dau și Filipeni 2, 12, și Matei 11, 12 și Luca 16, 16 (uite coplilaș, îți aduc și eu versete multe). Dar da, e de ajuns un singur verset, dacă nu împlinești, și schimbi Evanghelia, acel om este anatema, și nu se mîntuiește. Așa că aceasta este învățătura creștină sănătoasă: mîntuirea se obține prin CREDINȚA, care lucrează FAPTE, în HARUL dat de Dumnezeu, Hristos Mîntuitorul. Citat:
Ți-am mai explicat odată, acum e a doua oară. Citat:
|
Citat:
Și îți mulțumesc, dar am studiat logică în seminar, și apoi am descoperit minunat, că Hristos nu se supune nici unei logici omenești. Nu-i minunat ? Să devii creștin, dragul meu, să nu mai stai în erezie. Să ieși de acolo. și să scuturi praful de pe picioarele tale, ieșind din acel cuib de vipere, drept mărturie pentru tine, în ziua judecății. Să ieși de acolo, ca să te poți mîntui. Citat:
Citat:
Da, am citit cu atenție versetul ! Tu l-ai citit cu atenție ? Fi atent: Dumnezeu -nu- spune că persoana care îl iartă pe cel vinovat este o scîrbă înaintea Domnului. Dacă spui asta, ai tăiat versetul și ai căzut în erezie. Dumnezeu spune: cel ce iartă pe vinovat și osîndește pe nevinovat ! Atenție ! Este vorbă de încălcare poruncii din cele 10 porunci: mărturia mincinoasă. Nu permite ereziile să taie versetul, și să-l compună după mintea lor. Că te trag în iad cu ele, cu tot cu eretici. Deci nu are treabă versetul cu Taina Sfintei Spovedanii. Și acum soluția care o ceri: Vrei taina Sfintei Spovedanii? Uite: "Adevărat grăiesc vouă: Oricâte veți lega pe pământ, vor fi legate și în cer, și oricâte veți dezlega pe pământ, vor fi dezlegate și în cer." - Matei 18, 18. Preotul iartă și dezleagă, pentru că i s-a dat putere de sus. Și oricîte iartă și dezleagă preotul cu puterea dată lui direct din Sfânta Treime, așa va fi iertat și dezlegat și în Împărăția Cerurilor, pentru cel spovedit, și oricîte nu iartă și nu dezleagă preotul lui Hristos Cel Adevărat, atunci nici în Împărăția Cerurilor nu va fi iertat și dezlegat ! tu crezi că Biserica Creștină glumește cu aceste lucruri ? Crezi că ne jucăm ? Mîntuirea și iadul nu sunt o joacă. Taina Spovedaniei, nu e glumă cum cred ereziile în interpretarea proverbelor lor. Taina Sfintei Spovedanii e mîntuitoare și obligatorie pentru mîntuire. Și nu e valabilă la romano-catolici. Doar la ortodocși. Acum iată, că ai soluția pe care ai ceruto ! "Mergi; de acum să nu mai păcătuiești." - Ioan 8, 11. Și să ieși din erezie, ca să te poți mîntui. Hristos a înviat ! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:52:38. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.