Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Atacurile din "interior" la adresa Bisericii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1785)

Silviu 06.06.2007 20:44:39

Citat:

În prealabil postat de maria55
Nu sant de acord cu cel care a scris ca incultura e ridicata la rang de virtute crestina .Uitati-va la americani si vestici .S-au "prins" toti ca banul e important si ca sa-l castigi nu -ti trebuie cultura .

Americanul intrebat pe strada unde-i inima , arata ficatul !(la TV)
Asa ca sa nu generalizam zic eu . E o patima a tuturor popoarelor .Se invata tot mai putin ,asta stie fiecare nu trebuie sa spun eu !

In legatura cu impartasania eu zic ca nu e nici o metoda recomandata !
Poti sa te impartasesti des sau rar sau deloc , daca nu te impinge sufletul ,degeaba .

Spovedania e tot asa , nu poti sa mergi sa marturisesti si sa te scalzi voit in acceleasi greseli .(nu ma refer la lucruri marunte ,daca e ceva cosiderat marunt )
Spovedania inseamna si o schimbare de directie !

Mai multa iubire dragilor , intelegere , toti santem neputinciosi , sau nu ?
Omul se indreapta si daca ii spui frumos , nu trebuie sa -l critici mereu .

Scuze daca nu sant pe intelesul tuturor !

maria

La fel si cu rugaciunea.Daca nu te impinge sufletul degeaba o zici.Mai rau faci,pentru ca duci numele Domnului in desert.Decat sa o spui asa mai bine nu o mai spui,cu alte cuvinte,sa fim in firea noastra,fara sa ne agitam degeaba ca mai mult rau facem asa.Cu America si tarile vestice nu e numai problema inculturii,dar si a eretismului,si a legilor prea permisive,par example casatorie intre homo(sapiensi):) si alte bazdaganii reprezentative ale raului diavolesc pe pamant.Daca ar fi numai incultura,ce bine ar fi.

ancah 06.06.2007 21:31:36

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Pai se da copy/paste din degete, nimic nu trece prin filtrul ratiunii... Ce...Pr. John nu e credibil? Ce nu ai citit "Robin Hood"? :D

Multumim pentru aportul substantial pe care il aduci in descoperirea adevaratei fete a ecumenismului.

Sylvie 07.06.2007 12:29:11

Mirean,daca tu,care te crezi atotstiutor,AI FII IERARH...???,NU AS ASCULTA DE TINE...:)!
Crezi ca,NUMAI cel cu MULTA CARTE ARE DREPTUL DE A FII IERARH...????
Ia pune-te pe citit VIETILE SFINTILOR IERARHI...???,SI APOI mai discutam...;):).

Sylvie 07.06.2007 12:33:19

Liviu,daca ai fi stat macar cat am stat eu in Manastire,NU AI MAI GANDI ASA...???.

Mirean,te-as sfatui macar o saptamana sa stai departe de sotia ta si sa te duci la Manastire,ca SA CUNOSTI SI TU CE INSEAMNA ASCULTAREA...:).Nu e un pacat daca te duci si tu SA TE MAI LUMINEZE PUTIN DUMNEZEU...:).

antiecumenism 07.06.2007 12:40:00

Citat:

Pai se da copy/paste din degete, nimic nu trece prin filtrul ratiunii... Ce...Pr. John nu e credibil? Ce nu ai citit "Robin Hood"? :D

[size=2]De ce nu ar fi credibil.

Mai multe informatii despre el si Biserica Ortodoxa Rusa Sf. Nicolae - Dallas - Texas din America gasesti pe sit-ul:
http://www.allsaintsofamerica.org/
[/size]

antiecumenism 07.06.2007 13:09:56

[size=3]CUCERNICUL PARINTE DUMITRU STANILOAE :
"Eu nu prea sunt pentru ecumenism; socotesc ca ecumenismul este produsul masoneriei; iarasi vor sa relativizeze credinta adevarata. A avut dreptate Biserica zicand ca nu prea suntem uniti. ECUMENISMUL ESTE PAN-EREZIA TIMPULUI NOSTRU. Biserica Romano-Catolica si Biserica Ortodoxa nu sunt doua surori. Nu exista decat un singur cap al Bisericii, Iisus Hristos. Nu poate exista decat un singur trup, adica o singura Biserica. Deci notiunea de Biserici surori este improprie."
[/size]

Parintele Staniloaie este considerat cel mai mare teolog al romanilor,are studii post-universitare,este traducatorul filocaliilor,a scris destule carti,a avut o viata duhovniceasca,a participat la intalniri ecumenice deci cred ca este credibil..si totusi tu nu vrei sa ti cont de opinia lui.Oare de ce ?

Sylvie 07.06.2007 15:16:23

Scuze...:D!Era vorba de Silviu,nu de Liviu...???.

cozia 08.06.2007 03:23:01

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism
si totusi tu nu vrei sa ti cont de opinia lui.Oare de ce ?[/b]

Frate AntiEcumenism, nu-ti mai bate capul cu trio-ul acesta deja supercunoscut(Iosif, Mirean si mai nou secretara lor Calator care altceva nu fac decit sa se puna de-a curmezisul, ca sa faca pe plac ziarului(lor) pentru care lucreaza), pastreaza-ti energia pentru cine merita si ca sa ne mai aduci vesti si informatii ziditoare
Iti multumim pentru efortul de a gasi aceste citate si asteptam si altele:)

Doamne Ajuta!

Silviu 08.06.2007 05:56:22

Citat:

În prealabil postat de Sylvie
Liviu,daca ai fi stat macar cat am stat eu in Manastire,NU AI MAI GANDI ASA...???.

Mirean,te-as sfatui macar o saptamana sa stai departe de sotia ta si sa te duci la Manastire,ca SA CUNOSTI SI TU CE INSEAMNA ASCULTAREA...:).Nu e un pacat daca te duci si tu SA TE MAI LUMINEZE PUTIN DUMNEZEU...:).

Da stiu,am exagerat.Scuze pentru cei dezinformati.Trebuie sa nu stam in lene si sa facem cat mai multe rugaciuni.Eram zapacit.Ma lupta dracii astia de ma omoara:)

Sylvie 08.06.2007 11:59:03

Si pe mine,insa iarta-ma daca te-am mahnit...???!

Mirean 08.06.2007 15:30:59

Citat:

Mirean,daca tu,care te crezi atotstiutor,AI FII IERARH...???,NU AS ASCULTA DE TINE...:)!
Crezi ca,NUMAI cel cu MULTA CARTE ARE DREPTUL DE A FII IERARH...????
Ia pune-te pe citit VIETILE SFINTILOR IERARHI...???,SI APOI mai discutam...;):).

Sylvie, tu, desi casatorita, ai trecut prin manastire, apoi ai fugit de acolo, indepartata fiind, pe drept cuvant de un ierarh!
Crezi ca esti cea mai indreptatita sa vorbesti despre ascultare? Tu care nu ti-ai tinut nici sotul...si nici in manstire nu ai stat?

Vezi-ti lungul nasului si "putintele", Sylvie...

PS - Esti ultima persoana de la care as primi un sfat in privinta ascultarii!

Mirean 08.06.2007 15:32:23

Citat:

În prealabil postat de cozia
Citat:

si totusi tu nu vrei sa ti cont de opinia lui.Oare de ce ?[/b]

Frate AntiEcumenism, nu-ti mai bate capul cu trio-ul acesta deja supercunoscut(Iosif, Mirean si mai nou secretara lor Calator care altceva nu fac decit sa se puna de-a curmezisul, ca sa faca pe plac ziarului(lor) pentru care lucreaza), pastreaza-ti energia pentru cine merita si ca sa ne mai aduci vesti si informatii ziditoare
Iti multumim pentru efortul de a gasi aceste citate si asteptam si altele:)

Doamne Ajuta!

"Crestinesti" cuvinte, Cozia! Te caracterizeaza!

Mirean 08.06.2007 15:42:25

Citat:

Citat:

[size=2]De ce nu ar fi credibil.

Mai multe informatii despre el si Biserica Ortodoxa Rusa Sf. Nicolae - Dallas - Texas din America gasesti pe sit-ul:
http://www.allsaintsofamerica.org/
[/size]

Prietene, dai copy/paste fara sa tii cont ca este un forum pentru dicutii!

Referitor la credibilitate: cand amintesti de Staniloae sau de Teofil as fi vrut sa te opresti ca sa discutam. Punctul de vedere al celor doi este pertinent, dar, in contextul actual (am vorbit de "ecumenismul activ" si despre perceptia fenomenului) consider ca trebuie sa dicutam.

Referitor la un oarecare pr. John, un "ilustru necunoscut" de la o biserica americana, citat pe un site...ce sa cred. Pai fac eu 2 site-uri in care spun ca ce vreau si iau niste "anonimi" sa-si dea cu parerea....

De aceea eu propun sa discutam.

Sylvie 08.06.2007 16:29:08

Mirean,nu-i asa ca sunt pacatoasa...:D?Eu recunosc,dar TU RECUNOSTI CA ESTI PACATOS...;):p:dozingoff:?

Mirean 08.06.2007 16:35:59

Citat:

Mirean,nu-i asa ca sunt pacatoasa...:D?Eu recunosc,dar TU RECUNOSTI CA ESTI PACATOS...;):p:dozingoff:?

Pacatul si "pacatosenia" sunt chestiuni personale. "Exterior", pot sa vad ca esti rautacioasa si nepregatita pentru subiectele care le abordezi pe forum. Probabil, intre cele doua sesizari, exista o relatia de cauzalitate. Parerea mea...

Sylvie 08.06.2007 16:48:07

Mirean,vad ca eviti sa-mi raspunzi CONCRET daca esti PACATOS..;).
Iar in privinta subiectelor pe care le abordez,chiar M-AS BUCURA daca MI-AI DA SFATURI,CA SA NU MAI GRESESC,ca tot sunt eu nepriceputa...;)???:p.

Mirean 08.06.2007 17:50:32

Citat:

Mirean,vad ca eviti sa-mi raspunzi CONCRET daca esti PACATOS..;).
Iar in privinta subiectelor pe care le abordez,chiar M-AS BUCURA daca MI-AI DA SFATURI,CA SA NU MAI GRESESC,ca tot sunt eu nepriceputa...;)???:p.

Sunt cel mai pacatos! Cum ti-am mai spus: nu dau sfaturi (nu sunt atat de intelept)...doar discut!

Sebastiana 08.06.2007 18:06:41

Mirean,si eu sunt mult prea pacatoasa,dar de ce nu dau sfaturi atunci cand cineva ti le cere????Esti zgarcit la vorba?;)Ca sincera sa fiu,nu mi-ai lasat aceasta impresie chiar deloc,sau nu mai este Odin langa tine sa te ajute sa dai sfaturi sau sa ii expui punctele lui de vedere,de fapt????

calator 08.06.2007 18:48:12

sylvie te multumesti cu declaratia lui mirean sau vrei de la mine lista cu pacate? Secretara fiind ii tin evidenta

calator 08.06.2007 19:04:45

cozia cel putin esti perseverent, folosesti acelasi tip de atacuri si impotriva Bisericii si impotriva oamenilor adica de doi lei....Dar in fond ignoranta trebuie mascata cumva nu?

Mirean 08.06.2007 19:09:38

Citat:

În prealabil postat de Sebastiana
Mirean,si eu sunt mult prea pacatoasa,dar de ce nu dau sfaturi atunci cand cineva ti le cere????Esti zgarcit la vorba?;)Ca sincera sa fiu,nu mi-ai lasat aceasta impresie chiar deloc,sau nu mai este Odin langa tine sa te ajute sa dai sfaturi sau sa ii expui punctele lui de vedere,de fapt????

Mi-ai cerut parere si nu ti-am dat? :)

Sylvie 08.06.2007 19:58:32

Mirean,acum IMI PLACE de tine...:rolleyes:.Avem ceva in comun...;):O MULTIME DE PACATE...???.

Sylvie 08.06.2007 20:01:58

Si cum sunt,ca de obicei,cam distrata...:)am uitat sa-ti spun ca vreau SA DISCUTAM,SA ITI DAI CU PAREREA la ceea ce scriu eu...:.

Mirean 08.06.2007 20:12:48

Citat:

Si cum sunt,ca de obicei,cam distrata...:)am uitat sa-ti spun ca vreau SA DISCUTAM,SA ITI DAI CU PAREREA la ceea ce scriu eu...:.

Multe din postarile tale sunt relatari ale unor experiente personale. Evit sa le raspund pentru ca, dezaproband ceea ce postezi tu, ma plasez pe pozitii de "atac le persoana"; de la o vreme incerc sa evit asemenea postari :).

cristiboss56 08.06.2007 22:46:34

Citat:

Am vazut ca pe acest forum pericolele pentru Biserica sunt identificate, in special, cu "exteriorul" (secte, ecumenism, globalizare, UE etc).

Vreau sa aduc in discutie si pericolele din interior: ignoranta, incultura, "gruparile religioase" din interiorul Bisericii si, nu in ultimul rand, neascultarea fata de ierarhi.

In stilul-mi caracteristicv va rog scrieti argumentat. Eventual fara atacuri la persoana (prietenii stiu de ce...). :D

Va dau un exemplu la care sa meditati putin. Frati de ai nostri de pe acest forum au crezut ca este mai bine sa-si faca propriul forum crestin. Si-au facut forumul, improscind cu noroi acest forum cu bune si relele lui. Nu a fost de ajuns si au inceput sa racoleze membri de aici pentru a se inscrie in noul forum. Cei ce au savirsit asta fapta erau membri de baza aici , dar au decazut in "intuneric"prin tradarea lor. Metodele lor sint cel putin de neinteles pentru un crestin convins !

Mirean 09.06.2007 08:36:40

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Citat:

Am vazut ca pe acest forum pericolele pentru Biserica sunt identificate, in special, cu "exteriorul" (secte, ecumenism, globalizare, UE etc).

Vreau sa aduc in discutie si pericolele din interior: ignoranta, incultura, "gruparile religioase" din interiorul Bisericii si, nu in ultimul rand, neascultarea fata de ierarhi.

In stilul-mi caracteristicv va rog scrieti argumentat. Eventual fara atacuri la persoana (prietenii stiu de ce...). :D

Va dau un exemplu la care sa meditati putin. Frati de ai nostri de pe acest forum au crezut ca este mai bine sa-si faca propriul forum crestin. Si-au facut forumul, improscind cu noroi acest forum cu bune si relele lui. Nu a fost de ajuns si au inceput sa racoleze membri de aici pentru a se inscrie in noul forum. Cei ce au savirsit asta fapta erau membri de baza aici , dar au decazut in "intuneric"prin tradarea lor. Metodele lor sint cel putin de neinteles pentru un crestin convins !

Cam asa apare si schisma: Dintr-un motiv sau altul, unii se considera mai luninati, parasesc Biserica, isi fac o structura paralela, apoi improasca cu noroi fosta Biserica. Exista si exemple in acest caz...

D.C. 09.06.2007 10:13:19

Fara ispite nimeni nu se mantuieste, sa nu uitam ca este plin calendarul de tradatori, de curvari, de ucigasi. Sa nu judecam ca sa nu fim judecati. Ba cu mai multa dragoste si durere sa ne rugam pentru fratii cei din "intuneric".

cristiboss56 09.06.2007 20:05:02

Noi, sau eu cel putin, nu ma lupt cu oamenii , ci cu ideile si faptele lor. Pe toti ii iubesc deopotriva. Mihnire nu este egal cu ura, indignarea nu este egal cu ura , mania nu este egal cu ura. Noi nu avem dreptul sa judecam si nici sa urim. Dar lupta cu ideile , conceptele, patimile etc. nu intra nici pe departe in contradictie cu dragostea noastra fata de semenii nostri, cu atitudinea noastra de buni crestini.

D.C. 09.06.2007 20:31:16

Pr Arsenie Papacioc:
Ce ne facem parinte cu dracul? Raspunde parintele razand, ce ne facem fara el? El este un "tolerat". Noi suntem chipul si asemarea Lui. Deci sa nu ne temem de atacuri din interior. Sa luptam cu patimile noastre ele sunt primele care trebuiesc zdrobite. Cand cineva cauta sa ne omoare, nu ne gandim la cel care a ordonat moartea, ci la cel care tine cutitul asupra noastra. Cutitul este Patima fiecaruia. Patima opreste rugaciunea iar fara rugaciune sufeltul e mort.

mirelat 09.06.2007 22:45:26

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56

draga cristi, nu crezi ca "racolat" e prea mult spus?... ti s-a facut doar o invitatie sa cunosti si un alt forum crestin; suficient ca nu i-ai dat curs, nu cred ca era cazul sa arunci cuvinte grele. apropo, eu una nu am mai scris de mult pe acel forum din cauza unor disensiuni administrative, insa nu imi aduc aminte ca acolo sa se improaste cu noroi acest forum, pur si simplu se discuta probleme de viata spirituala, ca si aici. pentru conformitate, iata adresa: http://fecioara-maria.myforum.ro/index.php

si inca ceva, cred ca exista multe alte forumuri crestine pe internet, nu vad care este problema daca cineva isi imparte timpul intre mai multe.

D.C. 12.06.2007 09:47:43

Imi pare rau ca nu dispun de timpul necesar sa rasfoiesc putin si celalat forum. Sau poate trebuie invitatie?:) E ca in povestea lui Columbeanu, dupa atat publicitate negativa au ajuns totusi vedete.:)
cu respect carol.

A! si era sa uit cristiboss, sa ne temem de pacatele noastre si daca le-am terminat sa trecem si la ale aproapelui.:)

MARIUS_DANIEL 17.06.2007 00:47:06

Calugarii greci ce au semnat scrisoarea sunt schismatici,nu?Dar patriarhul ecumenic ce e?De ce prigoneste de cativa ani sfanta manastire Esfigmenu,cea mai bogata duhovniceste din cele de pe muntele Athos?Asta e atitudine de crestin ortodox,care mai e si patriarh?Nimic nu justifica asta,chiar daca acei calugari ar fi fost intradevar schismatici.Unde ai mai auzit tu vreodata ca ortodocsii sa prigoneasca pe cineva?Iti spun eu ce este,este prigoana masonica.Patriarhia ecumenica nu e altceva decat o loja masonica unde se dau si se primesc ordine.De acolo a primit ordin si I.P.S.Daniel,de la prietenul sau patriarh, sa faca slujbe ecumeniste prin toata Moldova.

MARIUS_DANIEL 17.06.2007 01:09:00

Marturie cu dedicatie pentru MIREAN&CO.

http://antiecumenism.blogsarena.com/1379/IMPOTRIVA+ERETICILOR.html

calator 17.06.2007 01:13:31

BOR este eretica?? dar tu din ce biserica faci parte?

MARIUS_DANIEL 17.06.2007 01:28:44

Citat:

În prealabil postat de calator
BOR este eretica?? dar tu din ce biserica faci parte?

Din pacate,din aceeasi B.O.R.Crede-ma ca nu-mi face deloc placere sa acuz Biserica noastra,dar asta-i adevarul.Cand iubesti pe cineva si acela face rau,nu cauti sa-l indrepti?Il lasi sa se piarda?

calator 17.06.2007 13:02:02

Si cum o sa indrepti tu BOR?

MARIUS_DANIEL 17.06.2007 13:03:16

Spuneam ca ierarhii adevarat ortodocsi si aparatori ai credintei au fost cenzurati sa atace ecumenismul.De aceea apar multe site-uri,care nu sunt neaparat ale calugarilor,cum se spunea pe aici,din motiv ca fie nu au cunostiinte de asa ceva,fie nu au timp,misiunea lor fiind alta acolo unde sunt,dar din cauza pumnului in gura,n-au gasit alta forma de a se exprima si a nu tacea in fata acestui mare pericol.Totusi,exista cel putin un preot simplu,care nu ii este frica sa spuna lucrurilor pe nume si sa-L marturiseasca pe Hristos.Este vorba de parintele Gheorghe,ce a si spus intr-o predica faptul ca nu-l intereseaza nici daca dau zece episcopi anatema asupra lui si-l caterisesc,el va spune adevarul pana la capat.Asa da preot ortodox,daca am avea macar si un mitropolit ca el alta ar fi situatia.

P.S.Si am uitat sa-ti spun ceva domnule MIREAN.Vezi ca in regulamentul acestui forum ortodox exista o regula ce spune clar ca este interzisa orice forma de propaganda ecumenista,pe care tu o faci cu succes de ceva vreme.Asa ca ai grija ca s-ar putea sa primesti un ban pe IP daca mai continui cu asta.

calator 17.06.2007 13:04:36

ori iti face placere ori ai un interes altfel de ce ai acuza BOR de erezie cand nu ai dat nici un exemplu concret prin care sa arati o schimbare de dogma/ a adevarului de credinta?

MARIUS_DANIEL 17.06.2007 13:08:00

Citat:

Si cum o sa indrepti tu BOR?

Eu nu stiu daca o sa indrept B.O.R.,dar macar sa ajutam pe altii ce incep sa cada in erezie,smintindu-se de ecumenismul practicat de B.O.R.Daca am aduce si B.O.R.pe calea cea buna cu atat mai bine.NU avem voie sa tacem,adevarul trebuie spus pana la capat,cu orice pret.

MARIUS_DANIEL 17.06.2007 13:10:27

Citat:

ori iti face placere ori ai un interes altfel de ce ai acuza BOR de erezie cand nu ai dat nici un exemplu concret prin care sa arati o schimbare de dogma/ a adevarului de credinta?

Ce exemple mai vrei,sora?S-au dat destule.Dati-mi voi o dovada in care Sf.Parinti se rugau cu ereticii.NU o sa gasiti asa ceva.Intelegeti odata,altfel va veti pierde sufletele.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:24:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.