Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Parintii sunt impotriva (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18566)

Copacel 04.08.2016 14:14:40

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 627757)
Creștinii, fiind iubitori de Hristos, nu folosesc cuvântul ăsta atât de vulgar și diabolic -sex,

http://www.kerigma.ro/carti.php?detalii=20606
Avem doara si tehnici.
Mai vezi si Dex.

PS: merge "boli cu transmitere prin unire intima" ?:21:

Igor_Paslusnik 04.08.2016 14:21:39

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 627762)
http://www.kerigma.ro/carti.php?detalii=20606
Avem doara si tehnici.
Mai vezi si Dex.

PS: merge "boli cu transmitere prin unire intima" ? (da merge)

O vai... Doamne ferește... Există așa ceva...

Oamenii care scriu, citesc și împlinesc ce e în cartea aceea machiată și parfumată, dar blestemată și stricătoare de suflet, nu sunt iubitori de Hristos.

Iar acel site este al neo-protestantismului și al ereziilor lor.

Și cartea și eresurile lor sunt urâtori și hulitori de Hristos și de Sfinții.

Recomand lecturarea Vieților Sfinților, cele 12 volume, câte unul pe fiecare lună, sau măcar Viețile Sfinților Căsătoriți.

http://www.librariasophia.ro/img/poz...casatoriti.jpg

https://www.agaton.ro/admin/upload/C...intenie_c2.jpg https://www.agaton.ro/admin/upload/C...intenie_c4.jpg

ioan67 04.08.2016 14:30:53

Obsesia fecioriei... Fobia de sex (pana si cuvantul este diabolic, ce sa mai zic de fapta)... Normativitatea casatoriei... Taina Nuntii inteleasa ca vindecatoare si sfintitoare a tuturor patimilor si nedesavarsirilor si, pe acest fond, impingerea unor oameni care se vor blestema toata viata unul pe altul intr-o afacere care se va dovedi paguboasa: casatoria celor care nu se iubesc si care nu sunt potriviti unul cu celalalt...
Eu nu cred ca astea sunt lucruri crestinesti, ci abateri si deformari ale Evangheliei. Un mod prost de a intelege si trai Cuvantul, o caricatura aproape generalizata, din pacate, a iubirii in mediile care se cred, vai, crestine. Si inca ortodoxe!

Istoria Bisericii contine nenumarate momente de poticnire si rascruce, e ca un rau cu multe meandre, datorate unor tipare de gandire si practici care au ramas vii in mintea crestinilor dar care nu apartin Evangheliei. Iudaismul, aristotelianismul si alte filosofii, gnosticismul, diverse practici si mentalitati pagane - toate acestea au facut sa apara, iata, in secolul xx oameni care exalta casatoria si pun conditii aberante celor care inmuguresc in iubire.

Poate e bine sa reflectam: ce binecuvinteaza si sfinteste Duhul lui Hristos la Cununie? Iubirea sau normativitatea unor minti inguste? Ce voieste sa transfigureze, in elanul crestinului catre mantuire si sfintire, Duhul Sfant: dragostea dintre barbat si femeie sau filosofia unor teologi de ocazie? De ce ne casatorim? Ca sa ne iubim tot mai dumnezeieste? Sau ca sa implinim prejudecatile si neintelegerile unor gura-casca lipsiti si de bucuriile dragostei si de ratiunea credintei?

Poate ca atunci cand vorbim despre iubirea altora ar fi bine sa fim mai discreti, mai cumpatati. Tainele nu se abordeaza cu tractorul, ca sa nu urmeze abatorul.

crinrin 04.08.2016 14:52:40

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 627766)
Obsesia fecioriei... Fobia de sex (pana si cuvantul este diabolic, ce sa mai zic de fapta)... Normativitatea casatoriei... Taina Nuntii inteleasa ca vindecatoare si sfintitoare a tuturor patimilor si nedesavarsirilor si, pe acest fond, impingerea unor oameni care se vor blestema toata viata unul pe altul intr-o afacere care se va dovedi paguboasa: casatoria celor care nu se iubesc si care nu sunt potriviti unul cu celalalt...
Eu nu cred ca astea sunt lucruri crestinesti, ci abateri si deformari ale Evangheliei. Un mod prost de a intelege si trai Cuvantul, o caricatura aproape generalizata, din pacate, a iubirii in mediile care se cred, vai, crestine. Si inca ortodoxe!

Istoria Bisericii contine nenumarate momente de poticnire si rascruce, e ca un rau cu multe meandre, datorate unor tipare de gandire si practici care au ramas vii in mintea crestinilor dar care nu apartin Evangheliei. Iudaismul, aristotelianismul si alte filosofii, gnosticismul, diverse practici si mentalitati pagane - toate acestea au facut sa apara, iata, in secolul xx oameni care exalta casatoria si pun conditii aberante celor care inmuguresc in iubire.

Poate e bine sa reflectam: ce binecuvinteaza si sfinteste Duhul lui Hristos la Cununie? Iubirea sau normativitatea unor minti inguste? Ce voieste sa transfigureze, in elanul crestinului catre mantuire si sfintire, Duhul Sfant: dragostea dintre barbat si femeie sau filosofia unor teologi de ocazie? De ce ne casatorim? Ca sa ne iubim tot mai dumnezeieste? Sau ca sa implinim prejudecatile si neintelegerile unor gura-casca lipsiti si de bucuriile dragostei si de ratiunea credintei?

Multumesc!

Igor_Paslusnik 04.08.2016 15:07:08

Citat:

Obsesia fecioriei... Fobia de sex (pana si cuvantul este diabolic, ce sa mai zic de fapta)... Normativitatea casatoriei...

Cine are urechi de auzit să audă :

Normativitatea căsătoriei este Hristos. Scopul căsătoriei? Mântuirea celor doi ce-au devenit Una.

Reamintesc recomandarea: Sfântul Ioan Gură de Aur - Cuvântări despre viața de familie.

Fecioria n-a fost niciodată o obsesie, ci un dar al Domnului și o mulțumire a binecuvântărilor de la Dumnezeu.

Iar fecioria se pierde după căsătorie. Înainte de căsătorie, este curvie, sau desfrânare. La fel și după căsătorie, abuzarea de unirea intimă, se numește "desfrânare în viața de familie". Fără să amintesc de dejecțiile aduse asupra umanității, de sodomizarea soției, unirea intimă în dos, care o transformă nu numai în obiect folosit la pofte carnale, dar va și dispărea din partea soțului, stima și respectul față de ea.
Dacă fecioria s-a pierdut înaintea căsătoriei, Hristos prin Biserică, mai salvează, ce și cât vrea omul să fie salvat.

Citat:

Taina Nuntii inteleasa ca vindecatoare si sfintitoare a tuturor patimilor si nedesavarsirilor si, pe acest fond, impingerea unor oameni care se vor blestema toata viata unul pe altul intr-o afacere care se va dovedi paguboasa: casatoria celor care nu se iubesc si care nu sunt potriviti unul cu celalalt...

Cu ce-i de vină Hristos și Biserica că ei se blestemă? Dacă ei nu vor să aibe o relație vie și înfloritoare cu Hristos și Biserica Sfinților Săi, nimeni nu-i de vină, decât ei înșiși. Demonii abea așteaptă să pună pe astfel de oameni. Și pun pe destui mâna, prea mulți...

Citat:

Nu există creștinism, înafara Ortodoxiei.
Nu vreau să fac apropouri la desfășurarea vieții de familie în Hristos a frăției tale, frate Ioan, dar dacă nu e tocmai o viață în Hristos, nu înseamnă că acea viață nu există pentru aceia care vor s-o urmeze. Există, e plină de belșug și binecuvântare, a plină de rod și bucurie, e plină de virtuți, curăție, feciorie în căsătorie și naștere de prunci (culmea), plină de luminare și îndumnezeire.

Nu înseamnă că dacă frăția ta sau sora "crinrin" sau alții nu va-ți păstrat curați trupește, în feciorie până la căsătorie, sau nu a-ți avut o stare a fecioriei după căsătorie, în căsătorie, nu înseamnă că aceste lucruri minunate nu există.

Aveți aici Campania de încurajare a Fecioriei înainte de Nuntă:

http://ortodoxiatinerilor.ro/relatii...a-la-casatorie

Suntem mii la nivel național, care reușim lucrul acesta. Fiindcă iubim cu adevărat pe Hristos, nu numai din gură, ci cu sufletul și fapta.

Citat:

Istoria Bisericii contine nenumarate momente de poticnire si rascruce, e ca un rau cu multe meandre, datorate unor tipare de gandire si practici care au ramas vii in mintea crestinilor dar care nu apartin Evangheliei. Iudaismul, aristotelianismul si alte filosofii, gnosticismul, diverse practici si mentalitati pagane - toate acestea au facut sa apara, iata, in secolul 20 oameni care exalta casatoria si pun conditii aberante celor care inmuguresc in iubire.

Abaterea și deformarea Evangheliei, e printre altele desfrânarea. Anume mai multe persoane cu care se unește intim, creștinul...
Înainte de Sfânta Taină a Cununiei, sau mai rău pentru mântuirea lui... după Taina Cununiei...

Biserica, fiind călăuzită de Duhul Sfânt, nu a avut niciodată poticniri, ci mereu a învățat sfințenia pe om. A vindecat omenirea de pofte și dorințe carnale, le-a oferit înflorirea nobleței ființei umane. A fi creștin, oricât de iudat sună, înseamnă a fi nobil, aristocrat, patrician, lord. Așa sunt cetățenii Împărăției Cerurilor.

Faptul că omenirea a preferat să primească în minte sălbăticiile și carnalul și dospirea întunericului în inima lor, asta nu-i problema lui Hristos. Domnul ne spune clar:
"Cine nu este cu Mine este împotriva Mea și cine nu adună cu Mine risipește." - Matei 12, 30. Atât. Trupul omului a devenit Templu/Biserică, al Duhului Sfânt, lăcaș al Sfintei Treimi.

Citat:

Poate e bine sa reflectam: ce binecuvinteaza si sfinteste Duhul lui Hristos la Cununie? Iubirea sau normativitatea unor minti inguste?

Cine dă definiția Iubirii? Compromisul? Modernismul? Filosofia? Psihologia? Aparentul și încurajatul echilibru al materiei cu sufletul? Sau Sfințenia? Și Duhul Sfânt? Taine, frate Ioane, taine. Pe care doar în har, le vezi, le înțelegi, le trăiești, le dăruiești...

Citat:

Ce voieste sa transfigureze, in elanul crestinului catre mantuire si sfintire, Duhul Sfant: dragostea dintre barbat si femeie sau filosofia unor teologi de ocazie?

Ce este transfigurarea? Ce este dragostea dintre bărbat și femeie? Ce este filosofia, față de ce este Teologia? Cine dă definiția lor și cu ce scop?

Și precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoștință, așa și Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine. Plini fiind de toată nedreptatea, de desfrânare, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înșelăciune, de purtări rele, bârfitori, grăitori de rău, urâtori de Dumnezeu, ocărâtori, semeți, trufași, lăudăroși, născocitori de rele, nesupuși părinților, neînțelepți, călcători de cuvânt, fără dragoste, fără milă. - Romani 1, 28-31.

Sunt creștinii printre acei oameni ? Niciodată. Greșesc acei oameni ? Deosebit de mult...

Trupul însă nu e pentru desfrânare, ci pentru Domnul, și Domnul este pentru trup. - I Corinteni 6, 13.

Orice păcat pe care-l va săvârși omul este în afară de trup. Cine se dedă însă desfrânării păcătuiește în însuși trupul său. Sau nu știți că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveți de la Dumnezeu și că voi nu sunteți ai voștri? - I Corinteni 6, 18-19.

Citat:

De ce ne casatorim? Ca sa ne iubim tot mai dumnezeieste? Sau ca sa implinim prejudecatile si neintelegerile unor gura-casca lipsiti si de bucuriile dragostei si de ratiunea credintei?

Ne căsătorim ca să ne mântuim unul pe altul și unul prin altul și ca să ne curăm, luminăm și îndumnezeim în Taina Căsătoriei. Lucruri astea nu sunt glume, cum nici Hristos, Duhul Sfânt, harul, Apostolii, Sfinții nu sunt glume, ei sunt și azi și fac același lucru. Cum nici boala, moartea, iadul sau Împărăția Cerurilor, nu sunt glume.
Și nu vor fi vreodată.

"Căci la înviere, nici nu se însoară, nici nu se mărită, ci sunt ca îngerii lui Dumnezeu în cer." - Matei 22, 30.

Căsătoria este o condiție trecătoare a materiei căzute, pentru înmulțirea în comuniunea a oamenilor și asumarea responsabilității pocăinței pentru redobândirea Raiului pierdut.

Citat:

Poate ca atunci cand vorbim despre iubirea altora ar fi bine sa fim mai discreti, mai cumpatati. Tainele nu se abordeaza cu tractorul, ca sa nu urmeze abatorul.

Iubirea și tractorul, spui? Discreția și abatorul? Taine? Of...

Sfânta Treime, Hristos, harul Duhului Sfânt, Biserica, Sfinții. Atât. Restul... trecător și efemer, lugubru, sinistru, care ne răpesc timpul vieții.

Grijă mare... Foarte mare grijă la gânduri, cuvinte și fapte.

"Și fericit este acela care nu se va sminti întru Mine." - Luca 7, 23.

ioan67 04.08.2016 15:18:42

Da Igor, zici bine despre demnitatea casatoriei si despre darul fecioriei.
Nu am de gand sa te contrazic in vreun fel.
Numai ca eu m-am referit la altceva, anume la modul cum sunt deformate aceste lucruri din nenumarate pricini, printre care vechile mentalitati (precrestine) si pudibonderiile pietiste care au urmat.
Iar a da recomandare unui om sa se casatoreasca, in afara cazului ca ii esti duhovnic (asadar faci parte dintr-o relatie de ascultare in Biserica), mi se pare o prostioara - ca sa ma tin la blandeturi.
Daca ai fi constient de gravitatea/maretia casatoriei ai fi un pic mai retinut cand ii indemni pe altii sa dea buzna la casnicie. Esti sigur ca toti oamenii trebe impinsi la Preotie, de pilda?

Igor_Paslusnik 04.08.2016 15:38:29

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 627784)
Numai ca eu m-am referit la altceva, anume la modul cum sunt deformate aceste lucruri din nenumarate pricini, printre care vechile mentalitati (precrestine) si pudibonderiile pietiste care au urmat.

Da, aici, da sunt de acord, că mentalitățile precreștine, fiind lipsite de desăvârșire, nu că au greșit, dar aveau altă măsură, altă înțelegere, altă abordare, alte atitudini față de căsătorie și multe altele ale lor de atunci. Dar nu-i de vină Hristos, nici Sfinții, Biserica, creștinii.
Dacă atâta-i duce căpșorul, și asta vor, asta fac...

Iar "pudibonderiile", aici există măsură. Noblețea, aristocrația, unui creștin, cuprinde și pudicitate. Întro măsură sau alta a sfințeniei ce o dorește, a Împărăției ce o râvnește.

Citat:

Iar a da recomandare unui om sa se casatoreasca, in afara cazului ca ii esti duhovnic (asadar faci parte dintr-o relatie de ascultare in Biserica), mi se pare o prostioara - ca sa ma tin la blandeturi.

Frate Ioan... duhovnicul îi da mai mult o ascultare, decât o recomandare.
În plus, a venit pe forum, să ceară ajutor, sfaturi. Le-a primit.
Și apoi mai în plus, sunt vrednici de căsătorie, calificați, să-i spunem modern, iar în Hristos, vor fi fericiți și împliniți.

Și sunt și încurajați spre căsătorie, fiindcă n-au rezistat trupește în feciorie până la căsătorie, deci acum, în concubinaj, sunt în desfrânare și curvie. De asta trebuie să-i ferim mai mult ca de orice. Fiindcă îi perciclitează, le pune în foarte mare pericol mântuirea.
Duhul Sfânt, în Biblie, trage semnale puternice de alarmă, față de acest subiect.

În plus, vedem depravarea societății, ateismul, incalificabilitatea căsătoriei, respingerea ei, nedorirea sfințeniei, a mântuirii, a lui Hristos, când un om are în timp, mai multe persoane cu care se cunoaște intim și i se pare un lucru normal, Doamne ferește.

Iar sunt niște oameni atât de minunați, un caz atât de fericit și binecuvântat, să fie aici pe forum, să-i putem sprijini și întări, cum să nu se căsătorească?

Să se căsătorească ! :) Amin ! Să le ajute Dumnezeu.

Iar acestea, ca o recomandare, un sfat, o povățuire, nu o ascultare duhovnicească.

Citat:

Daca ai fi constient de gravitatea/maretia casatoriei ai fi un pic mai retinut cand ii indemni pe altii sa dea buzna la casnicie. Esti sigur ca toti oamenii trebe impinsi la Preotie, de pilda?

Niciodată gravitate. Căsătoria e unul din cele mai minunate lucruri ce s-au întâmplat omenirii, după căderea primilor oameni, Adam și Eva. Nu pentru dulceața unirii intime ce-o aduce căsătoria (asta-i bonus) ci pentru posibilitatea ca prin căsătorie, să redobândim cerurile, Raiul pierdut, veșnicia în Dumneu Iubire Infinit...

Iar Căsătoria, e un cu totul alt lucru, față de Preoție.
Căsătoria îți deschide Cerurile. Dar Preoția te pune în căsătorie și îți arată drumul, te călăuzește spre Cerurile deschise.

Doamne ajută.

ioan67 04.08.2016 16:08:06

Igor, a fi pudic, cel putin uneori, cred ca e lucru bun. Mi se mai intampla si mie, uneori...:)
A fi, insa, pudibond e deja altceva. E o deformare de caracter, printre altele... Nu e o virtute, ci o meteahna.

*
O parte a crestinilor a "ajutat" la instalarea, copios cultivata mai apoi prin secole, a pudibonderiei. Aceasta a avansat in asa fel incat cea mai mica sugestie/aluzie catre actul sexual ii face pe unii sa paleasca ori sa roseasca. Unii mai si lesina, parol!
Ei bine, astfel de cazuri tin mai mult de patologia sufletului si de meschinarie, nu de sanatate ori virtute.

E drept ca prin aceste consideratii nu vrem, Doamne fereste, sa facem apologia nesimtirii, a grosolaniei, a destrabalarii etc. Sunt un om care trage, atat cat mai e omeneste posibil, la curatie si asa am fost de cand ma stiu. Mai cred si ca lumea e plina de obscenitati, de tot felul de mizerii ale unei moralitati invinse de senzualitati necontrolate si mult prea exaltate.
Dar solutia nu e nicidecum negarea sau interpretarea rusinoasa a vietii, ci intelegerea lucrurilor in alcatuirea lor naturala, mai intai si apoi la niveluri tot mai inalte (spiritualizate, induhovnicite).

Bublisor 04.08.2016 16:27:13

Citat:

În prealabil postat de crinrin (Post 627745)
Nu doar ca esti o persoana modesta care a acceptat atatia ani prietenia cu un baiat ce nu se ridica la anumite pretentii, dar esti caracterizata si de cumintenie?
Doar tu stii ce sta in spatele acestor "calitati".

P.S. Daca nu-l iubesti, poate ar fi mai bine sa asculti de mama, indiferent de motivele pe care le invoca ea. Iar daca nu stii cum anume sa-l iubesti pe cel alaturi de care vei traiesti o viata, mergi la un duhovnic sa-ti explice el.

Nu te grabi sa-ti revendici dreptul la maturitate, esti inca un copil!

Mereu am fost o persoana modesta si niciodata nu am suportat superioritatea indiferent de ce functie detin. Am crescut intr.o familie modesta,stiu ce inseamna greul,dar odata ajunsa la facultate nu mi.am schimbat mentalitatea doar prin prisma functiei pe care o voi avea. Pot spune ca sunt si o fata cuminte,desi nu stiu exact la ce va referiti,am avut o educatie mai stricta si poate asta mi.a prins bine,nu sunt genul sa pierd noptile prin cluburi,sa am un anturaj " rau" etc,ba din contra sunt destul de linistita,mi.am ascultat parintii mereu doar relatia mea a fost motiv de discutie intre noi.

Ma gandesc ca acest baiat nu a aparut in viata mea intamplator,poate chiar e jumatatea mea sau poate trebuie sa invat ceva din aceasta experienta.

vsovi 04.08.2016 16:35:31

pt. Igor

Domnule Igor,

Nu prea înțeleg în numele cui vorbești tu, scri tu, dai sfaturi, te prezinți ca noi, nu știu și nu se înțelege care noi, ''tratezi'' și ''rezolvi'' probleme, faci ''îndemnuri''...

Ești cumva tu reprezentantul vreunei mînăstiri?
Ești tu vreun călugăr rătăcit pe forum?
Ești tu însărcinat de vre-un preot sau vre-un stareț sau vre-un duhovnic să îndrumi ortodocșii sau forumiștii?
Ești tu un ortodox care poți să-ți permiți să vorbești în numele tuturor ortodocșilor?

Ai un limbaj foarte bisericos, alunecos, tumultos în care amesteci toate de-avalma, inclusiv judeci, jignești, dai sentințe, știi tu totul mai bine ca toți... (și eu pățesc la fel)

Nu vreau să te critic sau să te opresc, dar nu prea înțeleg ''tratamentele'' tale...

Ești medic, ești duhovnic?.. sau ești vreo tincuță în haine monahale... de cuvînt îndestulător?

Cine te pune să folosești tu toate scripturile, toți sfinții, toată ortodoxia, toate bisericile și să vorbești de parcă ai vorbi în numele tutuor?

Deci nu vreau să te critic, ci pur și simplu, citind ce scrii și cum scrii, nu îți poți da seama cu cine stai defapt de vorbă... Eu nu-mi pot da seama ci mă simt așa amețit de cap și jignit și călcat în picioare în locul oricui m-aș pune dintre cei cărora le scrii tu ca din partea orotodoxiei.

Nu ți se pare că ar fi frumos să vorbești doar în numele tău și eventual al Duhului de la Dumnezeu care locuiește în tine?

Eventual în numele a ceea ce ai priceput tu din scripturi... dar nu să ajungi să lași să se înțeleagă că ceea ce tu îndemni, sfătuiești și judeci și condamni și știi ar fi defapt în asentimentul întregii ortodoxii de la Adam și pînă azi...

Te rog frumos să încerci să mă lămurești căci eu vrînd să citesc ce răspunzi unuia sau altuia am impresia că stau de vorbă cu o tincuță care și-a luat haină monahală și s-a apucat să facă tratamente pe net.

Te rog nu te supăra, dar te rog să-ți clarifici felul în care pui problema, adică cine ești și pe cine reprezinți și în numele cui vorbești și de pe ce treaptă te adresezi tu interlocutorilor tăi cărora le răspunzi folosind mulțime de argumente ''ortodoxe''.

Deci te rog nu te supăra și te rog fă-mă să înțeleg cine este acest Igor Paslusnik? E numele tău?
De ce ai acolo o carte care se deschide singură?
De ce amesteci toate și le aduci pe toate cele din ortodoxie în argumentație împreună cu părerile tale de multe ori auto-îndreptățite prea mult și trecînd cu ele peste buna cuviință a unei discuții căci judeci și calci în picioare și jignești de parcă nu ai jigni...

Te rog deci să mă lămurești ca să știu cum să încerc să-ți citesc postările.
Altfel am impresia că stau de vorbă cu un om deprimat care dă mulțime de sfaturi și îndemnuri ca o tincuță îmbrăcată călugărește sperînd ca astfel, prin mulțimea deșartă a textelor date deavalma, să se auto-trateze pe sine folosindu-se de drogul ăsta deșertificator și risipitor ce-i încîntă lăudăroșenia...

Spune dragul meu, cu cine stăm noi de vorbă cînd citim ce scrii și în numele cui vorbești?

În numele unui călugăr, a unui mirean ortodox, al unui preot, al unei mînăstiri... deci te rog să-mi clarifici aceste aspecte dacă vrei să te pot crede că ești de bună credință.

vsovi 04.08.2016 16:58:23

Citat:

În prealabil postat de Bublisor (Post 627793)
Mereu am fost o persoana modesta si niciodata nu am suportat superioritatea indiferent de ce functie detin.

Trebuie să răbdăm superioritatea altora dacă ea se dovedește dreaptă iar tu nu trebuie să ai complexe de inferioritate, toți greșim și toți suntem păcătoși în general așa că nu trebuie ca modestia exagerată să nu te lase să-ți împlinești iubirea. Mă refer la iubirea de Dumnezeu.

Citat:

Am crescut intr.o familie modesta,stiu ce inseamna greul,dar odata ajunsa la facultate nu mi.am schimbat mentalitatea doar prin prisma functiei pe care o voi avea.
E foarte bine că nu-ți dorești bogății lumești căci modestia asta numită sărăcie, pe care nu vrei să o părăsești pentru funcții, te eliberează de toate dorințele deșarte. Deci ești de apreciat pentru o astfel de modestie.

Citat:

Pot spune ca sunt si o fata cuminte,desi nu stiu exact la ce va referiti,am avut o educatie mai stricta si poate asta mi.a prins bine,nu sunt genul sa pierd noptile prin cluburi,sa am un anturaj " rau" etc,ba din contra sunt destul de linistita,mi.am ascultat parintii mereu doar relatia mea a fost motiv de discutie intre noi.
Mă bucur să aud că ai dus pînă acuma o astfel de viață curată. De ce și pentru ce vrei să ți-o strici?

Citat:

Ma gandesc ca acest baiat nu a aparut in viata mea intamplator,poate chiar e jumatatea mea sau poate trebuie sa invat ceva din aceasta experienta.
Păi tu pui pe seama superstițiilor relația ta? Sau crezi că Dumnezeu vrea să-ți dăruie ''experiențe'' să nu zic sexuale?

Deci în primul rînd trebuie să-ți lămurești dacă e iubire ceea ce simți pentru el, adică gîndindu-te la alți băieți ar trebui să fi sigură că numai el e alesul... trimisul... marea ta iubire... și în orice alte condiții, cînd alți pretendenți ai cunoaște sau ai întîlni, inima ta ar înclina numai și numai spre el.

Dar trebuie să îl și cunoști cu adevărat, căci dacă îți faci doar vise frumoase și basme și povești despre el... atunci te vei complexa singură gîndind că e Christos sau Făt Frumos... deci îndrăznește să-ți dai seama ce faci... căci o relație fără iubire e un calvar, o iubire închipuită e mai rea decît o ură, căci te face prizonieră pentru o viață unei minciuni.

Eu te sfătuiesc să-l iubești mult mai mult pe Dumnezeu și văzînd ce zice prietenul tău și cum se manifestă în fața marii tale iubiri de Dumnezeu sincere... să tragi tu concluzia dacă îl iubești și pe el cu adevărat sau doar din complexul tău de inferioritate și modestie exagerată... care n-ar trebui să fie un argument, căci n-ai de ce să fii complexată... orice om e foarte frumos și foarte bine făcut de Dumnezeu... nimeni nu e mai de apreciat și mai superior ca altul doar așa că își dă aere de superioritate și te ia peste picior și în balon.

Deci îndrăznește să te lămurești și apoi să-ți dai seama pe cine și cum iubești și ce vrei de la viața ta și de la Dumnezeu.

Igor_Paslusnik 04.08.2016 17:10:24

Părinții sunt împotriva căsătoriei? Dumnezeu nu e împotrivă !

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 627792)
Igor, a fi pudic, cel putin uneori, cred ca e lucru bun. Mi se mai intampla si mie, uneori...:)
A fi, insa, pudibond e deja altceva. E o deformare de caracter, printre altele... Nu e o virtute, ci o meteahna.
*
O parte a crestinilor a "ajutat" la instalarea, copios cultivata mai apoi prin secole, a pudibonderiei.
Aceasta a avansat in asa fel incat cea mai mica sugestie/aluzie catre actul sexual ii face pe unii sa paleasca ori sa roseasca. Unii mai si lesina, parol!
Ei bine, astfel de cazuri tin mai mult de patologia sufletului si de meschinarie, nu de sanatate ori virtute.

E drept ca prin aceste consideratii nu vrem, Doamne fereste, sa facem apologia nesimtirii, a grosolaniei, a destrabalarii etc. Sunt un om care trage, atat cat mai e omeneste posibil, la curatie si asa am fost de cand ma stiu. Mai cred si ca lumea e plina de obscenitati, de tot felul de mizerii ale unei moralitati invinse de senzualitati necontrolate si mult prea exaltate.
Dar solutia nu e nicidecum negarea sau interpretarea rusinoasa a vietii, ci intelegerea lucrurilor in alcatuirea lor naturala, mai intai si apoi la niveluri tot mai inalte (spiritualizate, induhovnicite).

Da, așa da, total de acord. Foarte corect și frumos spus și formulat.

Ce frăția ta numești "pudibond", eu numesc habotnic: "vai, nu mănânc la masă cu vameșii și păcătoșii, că uite ce stricați sunt ei și ce mult mă lupt eu, și ei miros urât și eu sunt curat și pe dinăuntru și de dinafară".
Nu așa frate.
Cu cât vezi mai bine, cu atât ți se arată, în ce măsură au ceilalți nevoie de Hristos și Îl oferi, în măsura în care Îl ai și tu, dăruitorul.

Dacă Domnul Hristos, s-a băgat în rahatul și murdăriile și puroiul nostru, ne-a tăiat cu cuvântul și ne-a curățat și ne-a vindecat, nu la fel trebuie să facem și noi? Ba da, în măsura dragostei noastre, a discernământului și scopului nostru.

Dar ! Frate Ioane !

Când ne băgăm poate în cele mai adânci abisuri al iadului: consecință a căderii din nemurire, din Rai, "dobândirea hainelor de piele" cum spune la Facere, trupul cel greu, carnea, omul care-a devenit cautător al plăcerilor, ca să înlocuiască adevărate plăceri pierdute din Rai, dătătoarele de viață plăceri, cum e ascultarea de Dumnezeu, omul căzut care ușor e tras demoni în falsele plăceri lascive, senzuale, voluptoase, pervertite, ca să eșueze să găsească adevărata plăcere din viața aceasta căzută: a primi înțelegerea cunoașterii trăirii înmulțirii dăruitoare prin Duhul Sfânt a Domnului Hristos și Hristosul lui Dumnezeu.

Aici deci, în aceasta, nu mai poate fi vorba de pudibonderie, nici de habotnicie, fiindcă aici e lupta cea mare, practic, între suflet și trup.

Primește-mă frate Ioane cu ce îți spun ca o mireasmă a vieții, să nu îți fiu mireasmă a morții:

"Pentru că suntem lui Dumnezeu bună mireasmă a lui Hristos între cei ce se mântuiesc și între cei ce pier;
Unora, adică, mireasmă a morții spre moarte, iar altora mireasmă a vieții spre viață.
" - II Corinteni 2, 15-16.

Și acum mireasma care pe unii din voi vă ucide, iar altora vă dă viață :

"Căci cei ce sunt după trup cugetă cele ale trupului, iar cei ce sunt după Duh, cele ale Duhului." - Romani 8, 5.
"Drept aceea, fraților, nu suntem datori trupului, ca să viețuim după trup. Căci dacă viețuiți după trup, veți muri, iar dacă ucideți, cu Duhul, faptele trupului, veți fi vii." - Romani 8, 12-13.
"îmbrăcați-vă în Domnul Iisus Hristos și grija de trup să nu o faceți spre pofte." - Romani 13, 14.
"Fugiți de desfrânare! Orice păcat pe care-l va săvârși omul este în afară de trup. Cine se dedă însă desfrânării păcătuiește în însuși trupul său." - I Corinteni 6, 18.
"De aceea Dumnezeu i-a dat necurăției, după poftele inimilor lor, ca să-și pângărească trupurile lor între ei" - Romani 1, 24.
"Iar cei ce sunt în carne nu pot să placă lui Dumnezeu. Dar voi nu sunteți în carne, ci în Duh, dacă Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi. Iar dacă cineva nu are Duhul lui Hristos, acela nu este al Lui. Iar dacă Hristos este în voi, trupul este mort pentru păcat; iar Duhul, viață pentru dreptate" - Romani 8, 8-10.
"Iar desfrâu și orice necurăție și lăcomie de avere nici să se pomenească între voi, cum se cuvine sfinților" - Efeseni 5, 3.
"Găsesc deci în mine, care voiesc să fac bine, legea că răul este legat de mine. Că, după omul cel lăuntric, mă bucur de legea lui Dumnezeu; Dar văd în mădularele mele o altă lege, luptându-se împotriva legii minții mele și făcându-mă rob legii păcatului, care este în mădularele mele. Om nenorocit ce sunt! Cine mă va izbăvi de trupul morții acesteia?" - Romani 7, 21-24.
"De unde vin războaiele și de unde certurile dintre voi? Oare, nu de aici: din poftele voastre care se luptă în mădularele voastre?" - Iacov 4, 1.
"Pentru că, deși umblăm în trup, nu ne luptăm trupește. Căci armele luptei noastre nu sunt trupești, ci puternice înaintea lui Dumnezeu, spre dărâmarea întăriturilor. Noi surpăm iscodirile minții, și toată trufia care se ridică împotriva cunoașterii lui Dumnezeu și tot gândul îl robim, spre ascultarea lui Hristos." - II Corinteni 10, 3-5.

Mai mult de atât, eu unul, aici, în digital, n-am ce să fac.

Fie vouă după credința voastră.

crinrin 04.08.2016 17:24:09

Modestia si cumintenia sunt virtuti atunci cand omul, avand toata libertatea si conditiile, nu apeleaza la cele contrare lor.
Daca te-ai nascut intr-o familie modesta, pe undeva e normal sa ai o atitudine de om modest. De asemenea, daca ai avut parte de o educatie stricta, cu multe reguli si restrictii impuse, e firesc sa nu te poti numi altfel decat o fata cuminte. Dar cand vei face dovada acestor calitati si in alte conditii, atunci vei putea spune ca ai niste daruri de care trebuie sa te ingrijesti sa nu le pierzi si sa lucrezi cu ele spre binele tau si al altora.

In alta ordine de idei, pe mine ma ingrijoreaza aceasta modestie care nu te lasa sa vezi grija si dragostea mamei. Daca ei nu i-o fi fost usor, o fi ceva rau ca-si doreste pentru fata ei o viata mai buna? Si nu e numai asta. Omul de langa tine ar trebui sa-ti fie superior ca sa te ajute si pe tine sa cresti. Sau macar sa plecati de pe aceeasi pozitie. Altfel, iti asumi nesilita de nimeni un alt rol.

Apoi, esti si vei ramane o fata cuminte, gratie educatiei de acasa. O cumintenie care s-ar putea insa sa nu treaca toate testele. De pilda, s-ar putea ca, in cazul in care vei vrea sa te impartasesti, preotul sa-ti spuna ca nu ai voie. De ce? Pentru ca Hristos cere de la noi, inainte de toate, curatenie. Prin urmare, daca ai relatii trupesti nebinecuvantate nu esti deloc cuminte. Cuminte poate fi o alta care, desi frecventeaza discotecile si are un anturaj "rau", nu cocheteaza cu desfranarea ci este curata.

Bublisor 04.08.2016 17:28:50

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 627796)
Trebuie să răbdăm superioritatea altora dacă ea se dovedește dreaptă iar tu nu trebuie să ai complexe de inferioritate, toți greșim și toți suntem păcătoși în general așa că nu trebuie ca modestia exagerată să nu te lase să-ți împlinești iubirea. Mă refer la iubirea de Dumnezeu.

E foarte bine că nu-ți dorești bogății lumești căci modestia asta numită sărăcie, pe care nu vrei să o părăsești pentru funcții, te eliberează de toate dorințele deșarte. Deci ești de apreciat pentru o astfel de modestie.

Mă bucur să aud că ai dus pînă acuma o astfel de viață curată. De ce și pentru ce vrei să ți-o strici?

Păi tu pui pe seama superstițiilor relația ta? Sau crezi că Dumnezeu vrea să-ți dăruie ''experiențe'' să nu zic sexuale?

Deci în primul rînd trebuie să-ți lămurești dacă e iubire ceea ce simți pentru el, adică gîndindu-te la alți băieți ar trebui să fi sigură că numai el e alesul... trimisul... marea ta iubire... și în orice alte condiții, cînd alți pretendenți ai cunoaște sau ai întîlni, inima ta ar înclina numai și numai spre el.

Dar trebuie să îl și cunoști cu adevărat, căci dacă îți faci doar vise frumoase și basme și povești despre el... atunci te vei complexa singură gîndind că e Christos sau Făt Frumos... deci îndrăznește să-ți dai seama ce faci... căci o relație fără iubire e un calvar, o iubire închipuită e mai rea decît o ură, căci te face prizonieră pentru o viață unei minciuni.

Eu te sfătuiesc să-l iubești mult mai mult pe Dumnezeu și văzînd ce zice prietenul tău și cum se manifestă în fața marii tale iubiri de Dumnezeu sincere... să tragi tu concluzia dacă îl iubești și pe el cu adevărat sau doar din complexul tău de inferioritate și modestie exagerată... care n-ar trebui să fie un argument, căci n-ai de ce să fii complexată... orice om e foarte frumos și foarte bine făcut de Dumnezeu... nimeni nu e mai de apreciat și mai superior ca altul doar așa că își dă aere de superioritate și te ia peste picior și în balon.

Deci îndrăznește să te lămurești și apoi să-ți dai seama pe cine și cum iubești și ce vrei de la viața ta și de la Dumnezeu.

Nu sunt deloc complexata,dar nu am vrut sa fiu ca cei care ajung "sus" uita de unde au plecat. Poate si de asta nu m.a deranjat ca el nu are studii superioare.

De.a lungul timpului am mai avut tangente cu baieti care s.au dovedit interesati de mine dar pe care eu i.am refuzat,deci cred ca asta nu e o problema.

ioan67 04.08.2016 17:32:46

Igor, nu stim noi pentru cine voieste Dumnezeu casatoria unuia sau a altuia. De unde sa stim daca Domnul binecuvinteaza casatoria lui Ion cu Ana, de pilda?
Una e sa cugetam ca Domnul binecuvinteaza casnicia ca alternativa la libertinaj ori desfrau, alta e sa indemnam pe oricare doi tineri sa se casatoreasca, in baza argumentului ca Domnul binecuvinteaza casnicia.
Igor, Dumnezeu binecuvinteaza si pe tractoristi, atunci cand ei pornesc sa are ogoarele... Ar trebui acum sa indemnam pe toti tinerii sa devina tractoristi, pe temeiul ca noi suntem crestini oratori? Ma tem ca am pacatui, nu de alta dar poate ca Domnul vrea ca unii din ei sa fie patiseri ori strungari. Sau, poate, ii voieste scafandri, mai stii?

Asadar, una e sa ne bucuram atunci cand doi tineri se casatoresc, din iubire si credinta,
alta e sa zicem oricui, asa la gramada, casatoriti-va!
Ultima varianta nu e nici treaba noastra, cred, nici lucru cu discernamant. Daca se iubesc unul pe altul si daca Domnul voieste ca ei sa isi uneasca vietile si sa se desavarsasca impreuna, fii linistit ca vor gasi o cale, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa faca si acest pas.

Bublisor 04.08.2016 17:33:17

Citat:

În prealabil postat de crinrin (Post 627798)
Modestia si cumintenia sunt virtuti atunci cand omul, avand toata libertatea si conditiile, nu apeleaza la cele contrare lor.
Daca te-ai nascut intr-o familie modesta, pe undeva e normal sa ai o atitudine de om modest. De asemenea, daca ai avut parte de o educatie stricta, cu multe reguli si restrictii impuse, e firesc sa nu te poti numi altfel decat o fata cuminte. Dar cand vei face dovada acestor calitati si in alte conditii, atunci vei putea spune ca ai niste daruri de care trebuie sa te ingrijesti sa nu le pierzi si sa lucrezi cu ele spre binele tau si al altora.

In alta ordine de idei, pe mine ma ingrijoreaza aceasta modestie care nu te lasa sa vezi grija si dragostea mamei. Daca ei nu i-o fi fost usor, o fi ceva rau ca-si doreste pentru fata ei o viata mai buna? Si nu e numai asta. Omul de langa tine ar trebui sa-ti fie superior ca sa te ajute si pe tine sa cresti. Sau macar sa plecati de pe aceeasi pozitie. Altfel, iti asumi nesilita de nimeni un alt rol.

Apoi, esti si vei ramane o fata cuminte, gratie educatiei de acasa. O cumintenie care s-ar putea insa sa nu treaca toate testele. De pilda, s-ar putea ca, in cazul in care vei vrea sa te impartasesti, preotul sa-ti spuna ca nu ai voie. De ce? Pentru ca Hristos cere de la noi, inainte de toate, curatenie. Prin urmare, daca ai relatii trupesti nebinecuvantate nu esti deloc cuminte. Cuminte poate fi o alta care, desi frecventeaza discotecile si are un anturaj "rau", nu cocheteaza cu desfranarea ci este curata.

Eu va inteleg si in acelasi timp o inteleg si pe mama mea. Dar atunci cand sunt sentimente si eu sunt fericita cu el,mai conteaza faptul ca nu e la acelasi nivel cu mine? Oare nu pot doi oameni sa isi faca o situatie impreuna pornind de la nimic,mai ales daca se si iubesc?

Florinvs 04.08.2016 17:43:40

Citat:

În prealabil postat de Bublisor (Post 627801)
Eu va inteleg si in acelasi timp o inteleg si pe mama mea. Dar atunci cand sunt sentimente si eu sunt fericita cu el,mai conteaza faptul ca nu e la acelasi nivel cu mine? Oare nu pot doi oameni sa isi faca o situatie impreuna pornind de la nimic,mai ales daca se si iubesc?

Pai asta este o falsa problema ca nu ar fi la "accelasi nivel" cu dumneavoastra! Trebuie sa fiti constienta de faptul ca nici o meserie (atata timp cat este legala si morala) nu poate fi considerata superioara sau inferioara altei meserii! Orice meserie are rolul si importanta ei in societate, si contribuie in mod egal la progresul societatii!

Igor_Paslusnik 04.08.2016 17:59:56

Citat:

Modestia și cumințenia sunt virtuți și atunci când omul nu are libertate și condiții. Libertatea o dă Hristos, care aduce modestia și cumințenia.
Sunt unii oameni născuți în familii modeste, care sunt aroganță. Sau născuți în familii arogante care sunt modești.
Sunt unii oameni născuți în familii stricte, care sunt răi și păcătoși. Sau născuți în familii rele și păcătoase, care caută sfințenia.
Pe forum nu poate să facă dovada cumințeniei și dorinței de îmbunătățire. Aici vine să culeagă pentru mântuirea ei.
Iar când va avea daruri, nu se va lăuda cu ele, ci le va înmulți și dărui, mulțumind lui Dumnezeu, cu bucurie.

Citat:

Mama și orice femeie, dacă nu are pe Hristos temelia și centru vieții ei, va greși. Mult sau mereu.
Mama surioarei noastre "bublișor", spune să nu-l ia de soț pe prietenul ei, fiindcă e mai sărac, nu are facultăți, părinții lui nu sunt foarte străluciți, deci mama lui "bublișor", nu are pe Hristos în viața și mintea ei.

Deci mama ei, crede mama ei că îi dorește binele fiicei ei, dorindu-i un confort cât mai bun, lux, comoditate, alături de un soț cât mai bogat, înstărit, așezat, fără să se gândească la riscuri, ci doar la un aparent și prea trecător bine, al fiicei ei. Deci mama ei, din mândria ei, crede greșit că îi dorește binele, o ține departe de mântuire, căsătorindu-se cu un băiat modest, asemenea ei, lângă care are mai mari șanse să se îmbunătățească unul pe altul în Hristos, decât șanse ar avea la unul mai bogat, care complexat de oarecare inferioritate ce-a va vedea la ea, o va desconsidera, poate cu timpul o va înșela, o va neglija și altele mai grave, Doamne ferește.

Deci iată, sufletul, rațiunea, conștiința surioarei noastre "bublișor", care tinde spre mântuire, tinde spre Domnul, vede în inima ei, simte, că mama ei nu o învață de bine, n-o învață spre mântuire și simte nevoia să respingă dorința mamei, și bine face, dar totuși nu are curajul să facă pasul hotărâtor spre căsătorie și îmbunătățirea alăuturi de el, în Hristos, prin Biserică, întro viață cu lupte, care oricum le va avea, dar cu mai mari șanse de biruire.
Pentru că ei sunt cu adevărat pe aceași poziție, se iubesc de 8 ani, au început unirea intimă unul cu altul...

Nu pot da cu piciorul la 8 ani, și la ieșirea din feciorie unul cu altul. Să o ia de la început cu un altul, despre care nu știe nimic? Și mai grav, cu acela să se căsătorească după câteva luni, regretând mai târziu? Numai fiindcă a ascultat de mama ei bolnavă de mândrie și lacomă după bani?

Nu... asta nu...

Iar omul superior care să o ajute să crească și pe ea și pe el, le va fi duhovnicul, toții preoții și episcopii cei buni și de dragoste jertfelnici. Fără să mai amintesc de Sfinți, care orice carte a unui Sfânt canonizat o va deschide și va citi, în acel moment, Sfântul îi vorbește și le vorbește.

Și tu faci pe "duhovnica", soră "crinrin"? Pe lângă "nacu simona", a mai răsărit o "duhovnică"? Ce multe femei duhovnici pe forum... Mai înainte o luai în șuturi pe "bublișor" și acum, cu același ton atoateștiutor, vii să o înveți duhovnicie? Dorindu-i practic și tu, demolarea fericirii ei ?

Se luptă vrăjmașul puternic...

Citat:

Nu. Este și va rămâne o fată cuminte, grație dragostei ei pentru Hristos, nu numai a educației de acasă, care educație se poate strica, se poate îmbolnăvi, fiindcă unde nu este Hristos, cel puțin nu este în mintea mamei ei, apar atâtea riscuri de învățătură mincinoasă și greșită, în nesăbuințe...

Da, va primi Sfintele Taine ale Împărtășaniei, depinzând și de dragostea, chibzuința, rugăciunile și discernământul duhovnicului, cât și mai ales de pocăință ei și a lor și îndreptarea ei și a lor.

Relațiile trupești le vor opri, dacă nu le-au și oprit deja, fiindcă se pregătesc de nuntă. Și măcar cu 3 luni înainte de nuntă, trebuie să fie curați. Dacă nu chiar cu 6 luni, vor reuși, dacă se apropie de Hristos și de Biserică.

Îi spui că nu e deloc cuminte? Ești tu, soră, tare cuminte, nu? Ai fost extrem de cuminte, în tinerețile tale, așa-i? Bârna din ochiul tău, soră, apoi paiul din ochiul altora. Ai văzut cât ai suferit din pricina nesăbuniței și neascultării tale, provenite din mândrie? Smerește-te și mulțumește lui Hristos și nu mai repeta greșelile.

Iar aceea care frecventează discotecile, în anturajuri rele, nu e cuminte, și nu va fi preacurând cuminte, cât timp stă în acele medii stricăcioase de suflet, de trup și mântuire.
Iar "bublișor", nu e una din acele fete, numai pentru simplul fapt că e aici, căutând să culeagă pentru mântuirea ei.

vsovi 04.08.2016 18:06:43

Uite dragă Igore, îți fac o analiză pe text, te rog să nu te superi.

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 627797)
Da, așa da, total de acord. Foarte corect și frumos spus și formulat.

Aici dai un răspuns bun, care reprezintă ceea ce ai înțeles tu din textul lui Ioan67.

Citat:

Ce frăția ta numești "pudibond", eu numesc habotnic: "vai, nu mănânc la masă cu vameșii și păcătoșii, că uite ce stricați sunt ei și ce mult mă lupt eu, și ei miros urât și eu sunt curat și pe dinăuntru și de dinafară".
Nu se știe din cine citezi, pare că din ceva călugăr dar pare să fie și vocea ta ''călugărească'' dacă te adresezi lui Ioan cu frăția ta, deci pare că vocea ta se erijează sub cuvintele altuia, unui duhovnic. Deci nu-s lămurit dacă e citat inventat de tine susținînd tu că așa spun habotnicii, e un citat din vreun călugăr care spune el cum spun habotnicii?.. sau ce e? Sau e o pistă falsă pentru a amesteca termenii deoarece habotnicii nu sunt totuna cu sclifosiții sau cu fariseii... ci habotncii sunt niște credincioși care cred ei că prin mulțimea habotniciei lor, făcută ca să fie văzuți de oameni, vor fi mai degrabă ascultați de Dumnezeu. Deci nimic rău în a fi habotnic departe de ochii oamenilor și dacă habotnicia ta nu este defapt o necredință îmbrăcată în mulțime de nevoințe și habotniceli...

Citat:

Nu așa frate.
Iar trag concluzia că ești călugăr, frate de mînăstire... căci pe tine te vezi frate în timp ce lui am impresia că îi spui doar așa... ca să te dai călugăr.

Citat:

Cu cât vezi mai bine, cu atât ți se arată, în ce măsură au ceilalți nevoie de Hristos și Îl oferi, în măsura în care Îl ai și tu, dăruitorul.
Citatul ăsta pare că ar fi din sfință, din duhovnici, din călugări, pare o înțelepciune... defapt dacă analizez textul mai profund mie îmi rezultă că iar te lauzi că tu Îl ai pe Hristos și că cu cît îl dăruiești mai mult altora cu atît îl ai mai mult. Mă gîndesc dacă îți dai seama că nu poți dărui abuzînd, adică devenind un risipitor care tot dăruie cu forța și cu deasila... defapt doar ca să se laude că el Îl are pe hristos mai mult ca alții. Îți dai seama unde îți este duhul cînd dai astfel de ''înțelepciuni''?
Citat:

Dacă Domnul Hristos, s-a băgat în rahatul și murdăriile și puroiul nostru, ne-a tăiat cu cuvântul și ne-a curățat și ne-a vindecat,
Aici folosești un limbaj neaoș, călugăresc,

Citat:

nu la fel trebuie să facem și noi? Ba da, în măsura dragostei noastre, a discernământului și scopului nostru.
Tu întrebi, tu răspunzi, și iată cît ești tu de vrednic că practic te dai mîntuitorul care se bagă în orice mocirlă. Deci iar rezultă că te lauzi și că împlinești ce ne-a cerut hristos întărind că asta trebuie să faci și tu și noi.

Dragul meu, noi ceilalți nu trebuie să nu ne băgăm așa ca tine ci trebuie să avem grijă de hainele cele albe și curate pe care ni le-a spălat. Trenuie să-i urmăm cu grijă să nu recădem, să nu ne remurdăprim, să nu ne lăudăm.

Citat:

Dar ! Frate Ioane !
Aici ești deja aiuritor... căci folosești acest frate nu pentru a rezona cu frățietatea ci a te lăuda tu că ești frate de mînăstire... sau că ești ceva duhovnic care se auto-îndreptățește ''slujind''.

Citat:

Când ne băgăm poate în cel mai adânc abisuri al iadului: consecință a căderii din nemurire, din Rai, "dobândirea hainelor de piele" cum spune la Facere, trupul cel greu, carnea, omul care-a devenit cautător al plăcerilor, ca să înlocuiască adevărate plăceri pierdute din Rai, dătătoarele de viață plăceri, cum e ascultarea de Dumnezeu, omul căzut care ușor e tras demoni în falsele plăceri lascive, senzuale, voluptoase, pervertite, ca să eșueze să găsească adevărata plăcere din viața aceasta căzută: a primi înțelegerea cunoașterii trăirii înmulțirii dăruitoare prin Duhul Sfânt a Domnului Hristos și Hristosul lui Dumnezeu.
Deci iată ce mare filozofie și ''înțelepciune'' scoți din tine adică zici că tu cu Hristos sau tu cu călugării sau tu cu sfinții înțelepți cînd vă băgați în iad... defapt căutați înțelegerea și cunoașterea trăirii a lui Dumnezeu. Păi e defapt complet aiurea ce susții căci pot trage concluzia simplă că nu Dumnezeu ci că tu te bagi în iad ca să cunoști, adică păcătuiești ca să cunoști și să înțelegi... deci păcătuiești pentru cunoaștere iar asta e o patimă foarte grea, e un satanism, o nenorocire ce caută știință și lăudăroșenie prin păcătuire.

Citat:

Aici deci, în aceasta, nu mai poate fi vorba de pudibonderie, nici de habotnicie, fiindcă aici e lupta cea mare, practic, între suflet și trup.
Adică susții că ești în stare să intrii în orice mocirlă ca Hristos, ducînd tu lupta cea mare... a ortodoxie... cu tot păcatul și cu toată lumea... deci defapt te folosești de Hristos ca să te erijezi la meritele luptei Sale... să cad eu sau alții pe spate la ce lucruri mari săvîrșești tu... Păi dragul meu, cu cine te lupți? Ca don Chihote tu te lupți cu morile de vînd? Tu visezi vre-o luptă și te pui lîngă apostoli, lîngă sfinți, lîngă călugări, lîngă Hristos dînd impresia că tu te lupți așa ca ei? Nu-ți miroase a lăudăroșenie?

Citat:

Primește-mă frate Ioane cu ce îți spun ca o mireasmă a vieții, să nu îți fiu mireasmă a morții:
Și iată ai ajuns să vrei să fii primit ca o mireasmă a duhului sfînt... adică tu îi ceri lui Ioan ca să te primească pe tine și nu pe Dumnezeu așa... păi îți dai seama în ce abis al lăudăroșeniei ești căzut?

continuarea mai jos

vsovi 04.08.2016 18:07:16

continuare pt. Igor

Citat:

"Pentru că suntem lui Dumnezeu bună mireasmă a lui Hristos între cei ce se mântuiesc și între cei ce pier;
Unora, adică, mireasmă a morții spre moarte, iar altora mireasmă a vieții spre viață.
" - II Corinteni 2, 15-16.
Aici ești Apostol, ești mucenic, ești mireasmă, ești toată ortodoxia și toți călugării și toate bisericile... tu, tu împreună și cot la cot cu ei... nu ți se pare că defapt mireasma aia vine din lăudăroșenie delirantă ce se încîntă cu sine?

Dragul meu, nu doresc să te lovesc sau să te cert ci îți fac analiza asta ca să te liniștești și să încerci să te lămurești ce fel de duh vorbește în tine ca să te ceercetezi în ce necredință foarte lăudăroasă apari mimînd credința călugărească, apostolică, ortodoxia...

Citat:

Și acum mireasma care pe unii din voi vă ucide, iar altora vă dă viață :
Iar aici cu vorbe catastrofale, melodramatice dai citate peste citate sperînd tu că...
Citat:

"Căci cei ce sunt după trup cugetă cele ale trupului, iar cei ce sunt după Duh, cele ale Duhului." - Romani 8, 5.
"Drept aceea, fraților, nu suntem datori trupului, ca să viețuim după trup. Căci dacă viețuiți după trup, veți muri, iar dacă ucideți, cu Duhul, faptele trupului, veți fi vii." - Romani 8, 12-13.
"îmbrăcați-vă în Domnul Iisus Hristos și grija de trup să nu o faceți spre pofte." - Romani 13, 14.
"Fugiți de desfrânare! Orice păcat pe care-l va săvârși omul este în afară de trup. Cine se dedă însă desfrânării păcătuiește în însuși trupul său." - I Corinteni 6, 18.
"De aceea Dumnezeu i-a dat necurăției, după poftele inimilor lor, ca să-și pângărească trupurile lor între ei" - Romani 1, 24.
"Iar cei ce sunt în carne nu pot să placă lui Dumnezeu. Dar voi nu sunteți în carne, ci în Duh, dacă Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi. Iar dacă cineva nu are Duhul lui Hristos, acela nu este al Lui. Iar dacă Hristos este în voi, trupul este mort pentru păcat; iar Duhul, viață pentru dreptate" - Romani 8, 8-10.
"Iar desfrâu și orice necurăție și lăcomie de avere nici să se pomenească între voi, cum se cuvine sfinților" - Efeseni 5, 3.
"Găsesc deci în mine, care voiesc să fac bine, legea că răul este legat de mine. Că, după omul cel lăuntric, mă bucur de legea lui Dumnezeu; Dar văd în mădularele mele o altă lege, luptându-se împotriva legii minții mele și făcându-mă rob legii păcatului, care este în mădularele mele. Om nenorocit ce sunt! Cine mă va izbăvi de trupul morții acesteia?" - Romani 7, 21-24.
"De unde vin războaiele și de unde certurile dintre voi? Oare, nu de aici: din poftele voastre care se luptă în mădularele voastre?" - Iacov 4, 1.
"Pentru că, deși umblăm în trup, nu ne luptăm trupește. Căci armele luptei noastre nu sunt trupești, ci puternice înaintea lui Dumnezeu, spre dărâmarea întăriturilor. Noi surpăm iscodirile minții, și toată trufia care se ridică împotriva cunoașterii lui Dumnezeu și tot gândul îl robim, spre ascultarea lui Hristos." - II Corinteni 10, 3-5.
sperînd tu că iată:
Citat:

Mai mult de atât, eu unul, aici, în digital, n-am ce să fac.
Ai făcut tu tot ce se putea pentru salvarea noastră...

Păi dragul meu Igor, te rog revino-ți la liniștea credinței... căci nu trebuie să ne mîntuiești ca tincuțele și nici să ne vindeci învederîndu-ne judecător toate citatele scripturistice sau ale sfinților... defapt doar te surpi pe tine însuți și cazi într-o profunăd lăudăroșenie ce vine dintr-o necredință, căci necredința, bat-o vina, e cea care te mînă să faci tot ce e posibil ca să ne mîntuiești și iată că noi tot nu ne mîntuim... deci tu practic nu crezi că Dumnezeu ne poate mîntui și de aceea te ridici tu în numle întregii ortodoxii și a tuturor scripturilor și faci tot ce se putea... aici în digital... căci dacă ai fi de față ai face și mai mult... mai mult ca Corogeanu sau ca cine știe ce Tincuță.

Citat:

Fie vouă după credința voastră.
Și iată termini apoteotic de parcă ai fi Hristos, sau un Apostol sau ortodoxia sau un Duhovnic foarte mare sau un călugăr plin de Har... defapt tu nu faci decît să dai apă la moară necredinței tale foarte lăudăroase care face tot posibilul ca să te piardă, să te condamne la mîndrie și prostie.

Deci te rog mult să te oprești din felul acesta aiuritor de a-ți mărturisi ortodoxia. Liniștește-te postește și nu te mai lăsa tîrît de slava deșartă.

Iartă-mă dacă iar am fost prea dur cu tine, dar nu-ți vreau răul și cred că te duci în jos pe topogan spre iad crezînd că urmezi lui Hristos sau că mîntuiești sau că aperi ortodoxia.

Îți recomand să scrii maxim 10 rînduri la o postare cum m-a sfătuit și pe mine Copăcel și să dai maximul un citat și să vorbești doar în numele icoanei la care te închini, sau bisericii și a crucii unde cazi și te rogi.

Less is more!

Nu spun că n-ai dreptate, precis că ai înțeles tu preabine destule și că ai dreptate să susții că cei de la care au înțeles au dreptate dar e vorba de duhul în care ar fi trebuit să le spui... și tu le spui într-un duh risipitor și lăudăros și lacom, un duh deșertificator, foarte lacom de slavă deșartă și de mărire de sine... deci cred că nu te afli pe un drum bun dacă continui așa.

Iartă-mi deci analiza și te rog să te lămurești în ce duh scrii tu toate astea și în numele cui.

nacu simona 04.08.2016 18:15:03

Parintii sunt impotriva

Citat:

În prealabil postat de Bublisor (Post 627793)
Mereu am fost o persoana modesta si niciodata nu am suportat superioritatea indiferent de ce functie detin. Am crescut intr.o familie modesta,stiu ce inseamna greul,dar odata ajunsa la facultate nu mi.am schimbat mentalitatea doar prin prisma functiei pe care o voi avea. Pot spune ca sunt si o fata cuminte,desi nu stiu exact la ce va referiti,am avut o educatie mai stricta si poate asta mi.a prins bine,nu sunt genul sa pierd noptile prin cluburi,sa am un anturaj " rau" etc,ba din contra sunt destul de linistita,mi.am ascultat parintii mereu doar relatia mea a fost motiv de discutie intre noi.

Orice se poate intampla, dar nimic nu este intamplator, desigur.
Insa chestia cu jumatatea, cu sufletul pereche tine mai degraba de un aforism, ori de un amatorism filozofic, ca si zodiile, norocul , destinul si tot ce NU se poate controla si stapani de vointa si cunoasterea omului.
Insa nu ar trebui sa te opresti aici, ci cauta sa mergi catre un adevar palpabil, in care sa te implici constient, rezonabil si responsabil.
Este de apreciat si faptul ca esti o fata modesta, drept pentru care nu ar trebui niciodata sa uiti de unde ai plecat, dar asta nu inseamna ca trebuie sa te multumesti cu putin, sau cu orice.
Ca esti cuminte, comparativ cu alte fete, aici este si meritul parintilor tai, pe care ii felicit si ii respect.
Si eu am o fata studenta la buget(urmeaza primul an) si este la fel de cuminte, si a inteles si importanta cuminteniei inainte de casatorie, la fel cum a inteles si iubitul ei, student si el.
Deci pana la urma viata noastra nu este totusi un hazard, ci noi insine ne-o construim si daca nu stim sa-i punem piloni de rezistenta si tot ce mai trebuie, atunci macar sa luam in considerare un proiect avizat, caci prezinta oricum mai multa garantie si protectie.
Asa cum noi toti de pe forum ne-am silit sa te ajutam fiecare cum a crezut de cuviinta, aducand dovezi, experienta si bunavointa, asa si tu ar trebuie sa nu te opresti doar la nivelul unor constatari empirice, ci zbate-te sa-ti dezvolti orizontul cunoasterii, sa stai de vorba - dupa cum toti te-au sfatuit- cu unul sau cu mai multi preoti duhovnici, si sa cauti sa implinesti ceeea ce majoritatea dintre ei te sfatuiesc.
Daca insa nu te atrage credinta, ceea ce nu este un repros din partea mea, caci nu este obligatoriu sa fim toti la fel, atunci macar asculta de parinti. Daca nici acest lucru nu te indeamna inima sa faci, atunci consulta macar un psiholog,sau un doctor, care este oricum deja introdus in starea de spirit a breslei in care vei ajunge si tu.
Suntem cu inima alturi de tine si ne rugam sa-ti gasesti cat mai repede usurare de toate indoielile tale si sa iti gasesti pacea sufleteasca.
Iti doresc sa devii un doctor adevarat, caci avem foarte multa nevoie de astfel de oameni.
Maica Domnului sa fie cu tine!

vsovi 04.08.2016 18:16:34

Citat:

În prealabil postat de Bublisor (Post 627799)
Nu sunt deloc complexata,dar nu am vrut sa fiu ca cei care ajung "sus" uita de unde au plecat. Poate si de asta nu m.a deranjat ca el nu are studii superioare.

De.a lungul timpului am mai avut tangente cu baieti care s.au dovedit interesati de mine dar pe care eu i.am refuzat,deci cred ca asta nu e o problema.

Păi el nu s-ar putea simți complexat și inferior dacă nu are studii superioare și tu ai? Sau poate el se laudă că e un jmecher plin de bani.

Păi dacă dealungul timpului ai refuzat mulți băieți, pe acesta nu-l refuzi doar pentru că crezi tu că ți-a sosit timpul măritișului? Sau de ce nu-l refuzi și pe acesta? Oare din superstiția asta, a sosirii timpului de măritiș, refuzi să vezi că n-are facultate și că tu fiindu-i superioară poate că el nici măcar nu te iubește ci doar te consideră superioară părîndu-i că te poate folosi ca să fie și el mai sus prin tine?.. și tu prin banii lui?

De ce nu vrei să te lămurești dacă îl iubești? Nu zic să te îndoiești de iubirea ta pentru el ci zic să te lămurești dacă nu cumva ''iubirea'' ta sau a lui nu are la baza tot felul de interese și superstiții. Superstiții care defapt nu sunt iubire ci iluzia unei iubiri ajungînd voi amîndoi pînă la urmă într-o capcană a căsătoriei. Și asta pentru că nu vreți să vă lămuriți dacă vă iubiți și dacă sunteți unul pentru altul tot ceea ce vă doriți... tot ce vă doriți după Dumnezeu.

Igor_Paslusnik 04.08.2016 19:04:11

"vsovi" iartă-mă te rog și pomenește-mă pe mine păcătosul și iubitorul de Hristos.

Bublisor 04.08.2016 19:37:23

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 627808)
Păi el nu s-ar putea simți complexat și inferior dacă nu are studii superioare și tu ai? Sau poate el se laudă că e un jmecher plin de bani.

Păi dacă dealungul timpului ai refuzat mulți băieți, pe acesta nu-l refuzi doar pentru că crezi tu că ți-a sosit timpul măritișului? Sau de ce nu-l refuzi și pe acesta? Oare din superstiția asta, a sosirii timpului de măritiș, refuzi să vezi că n-are facultate și că tu fiindu-i superioară poate că el nici măcar nu te iubește ci doar te consideră superioară părîndu-i că te poate folosi ca să fie și el mai sus prin tine?.. și tu prin banii lui?

De ce nu vrei să te lămurești dacă îl iubești? Nu zic să te îndoiești de iubirea ta pentru el ci zic să te lămurești dacă nu cumva ''iubirea'' ta sau a lui nu are la baza tot felul de interese și superstiții. Superstiții care defapt nu sunt iubire ci iluzia unei iubiri ajungînd voi amîndoi pînă la urmă într-o capcană a căsătoriei. Și asta pentru că nu vreți să vă lămuriți dacă vă iubiți și dacă sunteți unul pentru altul tot ceea ce vă doriți... tot ce vă doriți după Dumnezeu.

Din cate stiu eu nu se simte complexat de faptul ca eu am studii superioare si el nu. Asa cum bine ati citit in celelalte posturi noi suntem de 8 ani impreuna,eu eram o copila cand am inceput prietenia cu el,am crescut impreuna si faptul cum ma simt alaturi de el,ca imi ofera liniste,implinire,intelegere ma face sa raman in continuare in aceasta relatie.
Nu este un "jmecher" plin de banj,ci doar un baiat modest care a trecut prin multe,nu a avut o copilarie tocmai fericita si care munceste pt a avea un trai decent. Interese nu cred ca sunt pt ca nu e unul mai cu "mot" decat celalalt.

vsovi 04.08.2016 19:38:26

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 627813)
"vsovi" iartă-mă te rog și pomenește-mă pe mine păcătosul și iubitorul de Hristos.

N-am dragul meu frate și prieten de ce să te iert... că nu mi-ai greșit mie cu nimic ci văd cum îți strici singur credința și mă doare pentru tine ca de orice om.

De aceea te sfătuiesc și te rog să încearci să răspunzi mai des dacă vrei dar mai lămuritor, mai clar, mai simplu, și cu maxim unul două citate încercînd să nu te erijezi împreună cu citatul la vrednicia ce decurge din el... ci să te folosești de el ca un păcătos fără să arăți că tu te consideri păcătos.

Eu cred că-ți folosește să discuți postînd mai des dar cu un text mai limpede, mai liniștit...

Deci ne iartă Dumnezeu, iar eu nu am de ce să te iert căci nu mi-ai greșit mie cu nimic ci eu ți-am greșit băgîndu-mă în discuția ta cu alții și de aia te-am și rugat să nu te superi însă trebuie să încercăm să primim îndreptarea... să ne dăm seama, să ne lămurim, să ne cercetăm dacă suntem în duhul Credinței așa cum sfătuia sf. Ap. Pavel.

Acuma nici prea scurt și des nu e bine să postezi ci uite postează cîte 10 rînduri și un citat maxim două.

Apoi dacă mai ai ceva de zis, mai postează unul și apoi încă unul și tot așa ca să te faci înțeles. Și cred că aș putea citi mai bine și aș putea înțelege mai bine mai ales dacă prin texte nu ai abuza și nu ai speria cititorii făcîndu-i în toate feleurie de parcă tu te-ai lupta cu toate sectele, eresurile, dracii, păgînismele, duhurile rele, satanele, iadurile și de parcă tu ai apăra ortodoxia și nu Dumnezeu.

Mersi că ai citit ce ți-am spus... și sper că te redresezi din alunecarea în duhul necredinței și lăudăroșeniei...

vsovi 04.08.2016 19:45:31

Citat:

În prealabil postat de Bublisor (Post 627815)
Din cate stiu eu nu se simte complexat de faptul ca eu am studii superioare si el nu. Asa cum bine ati citit in celelalte posturi noi suntem de 8 ani impreuna,eu eram o copila cand am inceput prietenia cu el,am crescut impreuna si faptul cum ma simt alaturi de el,ca imi ofera liniste,implinire,intelegere ma face sa raman in continuare in aceasta relatie.
Nu este un "jmecher" plin de banj,ci doar un baiat modest care a trecut prin multe,nu a avut o copilarie tocmai fericita si care munceste pt a avea un trai decent. Interese nu cred ca sunt pt ca nu e unul mai cu "mot" decat celalalt.

Dar ce s-a întîmplat cu dragostea dintre voi în acești 8 ani?.. ești fericită că îl iubești pe el? E fericit el că te iubește? Vă bucurați voi că sunteți împreună și că simțiți iubire unul pentru altul?

Că doar ești liniștită... e egal cu zero, e ca și cum ți-ar fi un body-guard care te-ar păzi să nu ți se întîmple ceva rău... dar îl iubești tu mult pe Dumnezeu cu recunoștiință pentru că l-ai întîlnit și pentru că ți l-a dăruit și că ai o relație cu el de 8 ani?

Și cînd te întreb dacă vă iubiți mă gîndesc și la fidelitate și la dorirea binelui pentru partenerul de viață și mai ales dorirea mîntuirii lui... căci de astea se bucură iubirea ce ne vine de la Dumnezeu... se bucură să ne iubim unii pe alții și să ne rugăm unii pentru alții.

nacu simona 04.08.2016 20:02:53

Parintii sunt impotriva

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 627808)

Tu vrei sa o faci sa-si puna serios intrebarea:Il iubesc ? Sau mai degraba o ispitesti daca e in stare sa-ti dea acel raspuns deplin:Il iubesc atat de mult incat mi-as da viata pentru el.

Oare avem dreptul asupra acestor analize coercitive? Sa lasam fata sa-si traga sufletul.
Nu-i putem pompa cu de-a sila nici credinta, nici iubire, nici casatorie, nici despartire.
Apoi noi am neglijat un lucru: toti o consideram lipsita de discernamant, ca si cand Hristos nu S-a intrupat si pentru ea, ca si cand ar exista un timp strict al deciziilor luate corect, ca si cand doar ei nu i se mai ingaduie a gresi si ca si cand daca acum ar lua o hotarare care sa ne uimeasca pe toti, asta ar insemna ca de-acum inainte nu se va mai confrunta cu situatii in care sa trebuiasca sa ia decizii capitale. Si peste toate astea noi venim ca unii cu desavarsire curati si statornici in credinta si iubire.
Bublisor ar trebui sa stie ca si noi ne luptam, nu cu lumea si cu oamenii, ci cu noi insine, cu patimile noastre, cu nedesavarsirile noastre, cu multele noastre slabiciuni si ca niciunul dintre noi nu este desavarsit si fara de pacat.
Viata este o lupta continua si nu consta intr-o singura victorie, sau o singura infrangere, dar in acelasi timp viata este plina si de frumusete, daca avem constiinta impacata.

Igor_Paslusnik 04.08.2016 20:09:54

Citat:

În prealabil postat de nacu simona (Post 627807)
Insa nu ar trebui sa te opresti aici, ci cauta sa mergi catre un adevar palpabil, in care sa te implici constient, rezonabil si responsabil.

Acel adevăr este dragostea lui, declarată, mărturisită, susținută, alături de dorința lui de a se căsători cu ea și a fi o familie împreună.

Citat:

dar asta nu inseamna ca trebuie sa te multumesti cu putin, sau cu orice.

Unde spune Hristos, că nu trebuie să ne mulțumim cu puțin? Când? Unde? Sau care Apostol, sau Sfânt Părinte, spune asta?

Citat:

Ca esti cuminte, comparativ cu alte fete, aici este si meritul parintilor tai, pe care ii felicit si ii respect.

Dacă părinții ei sunt manipulatori și posesivi, să nu-i asculte. Dacă nu o îndeamnă la mântuire și căsătorie, fiindcă acel băiat nu câștigă suficient, nu are diplome și alte aberații, părinții ei, amândoi sau numai unu, greșește cumplit.

Citat:

Si eu am o fata studenta la buget (urmeaza primul an) si este la fel de cuminte, si a inteles si importanta cuminteniei inainte de casatorie, la fel cum a inteles si iubitul ei, student si el.

Felicitări fetei tale, surioară. Dar cu "bublișor", dacă a înțeles mai târziu importanța fecioriei, ce facem? E de lepădat? Niciodată. O ajutăm cum putem.
Și dacă ea îl iubește pe iubitul ei cu care e de 8 ani, și dragostea-i este împărtășită și susținută de a lui, au toate clauzele posibile, mai ales de la Dumnezeu, să se căsătorească, spre mântuire.

Citat:

Deci pana la urma viata noastra nu este totusi un hazard, ci noi insine ne-o construim si daca nu stim sa-i punem piloni de rezistenta si tot ce mai trebuie, atunci macar sa luam in considerare un proiect avizat, caci prezinta oricum mai multa garantie si protectie.

Doar cu Hristos și în Hristos, prezintă o garanție și protecție, inclusiv în cazul lui Iov.

Citat:

Asa cum noi toti de pe forum ne-am silit sa te ajutam fiecare cum a crezut de cuviinta, aducand dovezi, experienta si bunavointa, asa si tu ar trebuie sa nu te opresti doar la nivelul unor constatari empirice, ci zbate-te sa-ti dezvolti orizontul cunoasterii, sa stai de vorba - dupa cum toti te-au sfatuit- cu unul sau cu mai multi preoti duhovnici, si sa cauti sa implinesti ceeea ce majoritatea dintre ei te sfatuiesc.

Da, de acord, dar acea dezvoltare a orizontului cunoașterii, să fie numai prin prisma Bisericii și a lui Hristos, altfel, este o dezvoltare spre iad.

Citat:

Daca insa nu te atrage credinta, ceea ce nu este un repros din partea mea, caci nu este obligatoriu sa fim toti la fel, atunci macar asculta de parinti.

Când părinții te învață prostii din orgoliile și patimile lor, nu trebuie să asculte de ei.

Citat:

Daca nici acest lucru nu te indeamna inima sa faci, atunci consulta macar un psiholog, sau un doctor, care este oricum deja introdus in starea de spirit a breslei in care vei ajunge si tu.

Orice îți spune psihologul, până la urmă tot cum vrei tu vei face. Important e să vrei să faci ce te învață Hristos, Biserica, Sfinții.

Citat:

Suntem cu inima alturi de tine si ne rugam sa-ti gasesti cat mai repede usurare de toate indoielile tale si sa iti gasesti pacea sufleteasca.

În inima ta, tu o vrei despărțită de prietenul ei, cu asta inimă îi ești alături tu, soră... Of... Și ne mirăm că musulmanii fac 8 sau 10 copii și de altele ne mirăm, dar nu ne mirăm de ce nu este Hristos în viața noastră...

Citat:

În prealabil postat de nacu simona (Post 627820)
Tu vrei sa o faci sa-si puna serios intrebarea:Il iubesc ? Sau mai degraba o ispitesti daca e in stare sa-ti dea acel raspuns deplin:Il iubesc atat de mult incat mi-as da viata pentru el.

Când o persoană își dă viața pentru altă persoană, nu înseamnă nici că se sinucide, nici că se pune în fața gloanțelor, ci că își jertfește viața pentru acea persoană.
Dacă și-au jertfit deja unul cu altul 8 ani din viață, e firesc că se iubesc. Apoi, dacă se despart, e ca și cum acei 8 ani de viață, au fost aruncați la gunoi.
Cât de mică trebuie să fie inima unui om, să-și dorească așa ceva?

Citat:

Oare avem dreptul asupra acestor analize coercitive? Sa lasam fata sa-si traga sufletul.

Dragostea nu e coercitivă, deci nu constrânge, e libertatea prin excelență. Sigur că își trage sufletul, tu te simți obosită nu ea, dooamnă "duhovnic".
Când aduceți acel canon, doamnă duhovnic?

Citat:

Nu-i putem pompa cu de-a sila nici credinta, nici iubire, nici casatorie, nici despartire.

Dar ți-ai dori, așa-i, doamnă "duhovnic"? Analizând psihologic, lucrurile despre care vorbești, le dorești și le înmulțești înăuntrul tău. Deci aveți spirit dictatorial.

Citat:

Apoi noi am neglijat un lucru: toti o consideram lipsita de discernamant, ca si cand Hristos nu S-a intrupat si pentru ea, ca si cand ar exista un timp strict al deciziilor luate corect

Nu, eu n-am considerat-o nicio secundă lipsită de discernământ. Ci cu multă iubire față de el.
Da, există un timp strict al deciziilor luate corect. Când Hristos, prin harul Duhului Sfânt, locuiește înăuntrul omului.

Citat:

ca si cand doar ei nu i se mai ingaduie a gresi si ca si cand daca acum ar lua o hotarare care sa ne uimeasca pe toti, asta ar insemna ca de-acum inainte nu se va mai confrunta cu situatii in care sa trebuiasca sa ia decizii capitale.

I se îngăduie a greși. Tocmai de aceea se străduiește, și prin noi, să nu greșească. Căsătorindu-se cu el și înmulțind împreună o viață în Hristos, nu vor greși.
În plus, toate deciziile sunt oarecum capitale, pentru mântuirea noastră, pentru toate vom da socoteală.

Citat:

Si peste toate astea noi venim ca unii cu desavarsire curati si statornici in credinta si iubire. Bublisor ar trebui sa stie ca si noi ne luptam, nu cu lumea si cu oamenii, ci cu noi insine, cu patimile noastre, cu nedesavarsirile noastre, cu multele noastre slabiciuni si ca niciunul dintre noi nu este desavarsit si fara de pacat.

Suntem păcătoși, și ne silim, din luptele noastre, să ne mântuim. Și așa ne sfătuim, spre mântuire.
Și ba da, ne luptăm și cu lumea, sunt trei mari lupte ale creștinului: cu lumea, cu noi înșine și cu demonii.

Citat:

Viata este o lupta continua si nu consta intr-o singura victorie, sau o singura infrangere, dar in acelasi timp viata este plina si de frumusete, daca avem constiinta impacata.

Nu vom avea niciodată conțiința curată, fiindcă niciodată nu facem deajuns, și pururea suntem nevrednici de tot și toate, și mereu la mila Domnului.

Nu mai fă pe duhovnica, doamnă, că nu ești. Sfaturile tale sunt foarte lumești și fără sevă mântuitoare.

Bublisor 04.08.2016 20:10:55

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 627817)
Dar ce s-a întîmplat cu dragostea dintre voi în acești 8 ani?.. ești fericită că îl iubești pe el? E fericit el că te iubește? Vă bucurați voi că sunteți împreună și că simțiți iubire unul pentru altul?

Că doar ești liniștită... e egal cu zero, e ca și cum ți-ar fi un body-guard care te-ar păzi să nu ți se întîmple ceva rău... dar îl iubești tu mult pe Dumnezeu cu recunoștiință pentru că l-ai întîlnit și pentru că ți l-a dăruit și că ai o relație cu el de 8 ani?

Și cînd te întreb dacă vă iubiți mă gîndesc și la fidelitate și la dorirea binelui pentru partenerul de viață și mai ales dorirea mîntuirii lui... căci de astea se bucură iubirea ce ne vine de la Dumnezeu... unii pentru alții.

Da il iubesc si nu ma vad fara el si suntem fericiti cabd suntem impreuna. Asa cum zicea cineva aici,pe el cunosc bine,ii stiu fiecare gest,stiu cum sa gestionez anumite situatii in functie de amandoi. Nu stiu cum sa va explic,nu imi gasesc cuvintele pt a descrie exact.

Igor_Paslusnik 04.08.2016 20:29:43

Citat:

În prealabil postat de Bublisor (Post 627823)
Da il iubesc si nu ma vad fara el si suntem fericiti cabd suntem impreuna. Asa cum zicea cineva aici,pe el cunosc bine,ii stiu fiecare gest,stiu cum sa gestionez anumite situatii in functie de amandoi. Nu stiu cum sa va explic,nu imi gasesc cuvintele pt a descrie exact.

Ce frumoasă mărturisire ai făcut, vă doresc să rămâneți cel puțin la fel de fericiți ca acum. Depinde de voi. În Hristos nu doar că veți reuși asta, dar veți reuși de sute de ori mai mult. Îmbunătățește-te spre mântuire și îl vei sfinți și pe el minunat.

Vă sfătuiesc cu drag, în Domnul, să vă căsătoriți și să vă sfințiți toată viața.

Doamne ajută.

CristianR 04.08.2016 20:31:10

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 627816)
Acuma nici prea scurt și des nu e bine să postezi ci uite postează cîte 10 rînduri și un citat maxim două.

Vezi cum ai ajuns la vorba lui Alin? :)

vsovi 04.08.2016 20:48:04

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 627825)
Vezi cum ai ajuns la vorba lui Alin? :)

Nu cumva Copăcel era cel ce m-a sfătuit?
AlinB nu putea citi mai mult de un rînd și cu toate astea știia el mai bine tot ce scriam... inclusiv că aș fi troll și că mi-aș bate joc de orotodoxie... deducînd el logic cum nimeni nu-și dădea seama decît el... deși nu era în stare să citească mai mult de un rînd.

Deci nu cred că Alin m-a sfătuit ci că Alin m-a persiflat mereu ironizîndu-mă. De sfătuit m-a sfătuit să scriu maxim 10 rînduri, am impresia, fratele Copăcel.

Poate mă înșel,.. și oricum dacă lucururile ar sta exact invers atunci ar fi la fel de frumos.

Oricum... sfatul respectiv l-am dat mai departe că mie nu mi se potrivea... eu scriu mult dar nu din necredință și ca să mă laud cu ea ci din dorința de a nu da naștere la alte intepretări absurde din ceea ce scriu... adică vrînd să fiu limpede ca să nu stîrnesc amestecări, încurcături, neînțelegeri, dubii, zăbăvnicii, clătiri... prin ceea ce scriu.

Să poată rămîne omul senin și lămurit și bine dispus că a înțeles ceea ce a citit, asta ținteam.

Și crede-mă că nu fac niciun efort scriind. E o bucurie pentru mine pe care aș vrea s-o translatez și celor ce citesc.

Sper ca bucuria Credinței să treacă sticla și să se simtă și la voi... și aș vrea să nu mă laud cu ea căci n-am niciun merit... e un dar minunat la care luăm parte împreună.

Credința vine de sus și e deschisă tuturor....... ''Pe pămînt pace și între oameni bună voire.''

vsovi 04.08.2016 21:17:27

Citat:

Aș fi vrut ca măcar să-și dea seama dacă simte cu Adevărat iubire... și dacă simte așa ceva atunci e liberă să ia mai departe orice decizie pentru viața ei... bine ar fi dacă ar urma sfaturilor ce vin de la Dumnezeu pentru că nimeni nu o iubește mai mult pe ea și pe prietenul ei oricît de iubitor și sfătuitor s-ar arăta.

Citat:

Nu prea avem... dar dacă fata a venit la vulturi, la corbi și la bufnițe... poate rămîne și cu un răspuns bun, de-al ei, bun pentru viitorul ei.

Citat:

Ba putem... tragem cu pompa apă din fîntînă sau din izvor și îi dăm să bea... Să bea pînă îi cade bine la suflet și la inimă. Deci putem dar nu e frumos s-o silim și s-o speriem ca s-o obligăm să bea. Bea cît vrea și cît poate.

Citat:

Apoi noi am neglijat un lucru: toti o consideram lipsita de discernamant, ca si cand Hristos nu S-a intrupat si pentru ea, ca si cand ar exista un timp strict al deciziilor luate corect, ca si cand doar ei nu i se mai ingaduie a gresi si ca si cand daca acum ar lua o hotarare care sa ne uimeasca pe toti, asta ar insemna ca de-acum inainte nu se va mai confrunta cu situatii in care sa trebuiasca sa ia decizii capitale.
N-am neglijat, chiar nu are discernămînt, nici el nici ea, iar el acuma bea prea multe beri... deci în 8 ani de cînd se cunosc el a ajuns un împătimit de bere... iar patima asta Bublișor știe că el nu o avea acum 8 ani.

Citat:

Si peste toate astea noi venim ca unii cu desavarsire curati si statornici in credinta si iubire.
Ne lăudăm ca proștii, eu nu sunt la nivelul vieții ei modeste, curate, fidele, studioase...

Citat:

Bublisor ar trebui sa stie ca si noi ne luptam, nu cu lumea si cu oamenii, ci cu noi insine, cu patimile noastre, cu nedesavarsirile noastre, cu multele noastre slabiciuni si ca niciunul dintre noi nu este desavarsit si fara de pacat.
Așa este, ne luptăm să nu mai păcătuim de loc pe cît posibil. Ce frumos ar fi să și reușim.... prin mila lui Dumnezeu, dar să reușim.

Citat:

Asta vine de la Credință și de la iertare, cu cît iertăm mai adînc și din toată inima așa vom fi și noi iertați și împăcați... dar asta e musai să vină din iubire de Dumnezeu căci altfel e slavă deșartă.

crinrin 04.08.2016 23:09:31

Daca vrei, fa urmatorul test de imaginatie - daca ai fi, sa zicem, vanzatoare, ai accepta prietenia cu un doctor?

Inca ceva. Cum s-a intamplat ca in cei 8 ani de cand sunteti prieteni abia de curand ati trecut la alt nivel?

Copacel 04.08.2016 23:14:46

Citat:

În prealabil postat de crinrin (Post 627849)
Daca vrei, fa urmatorul test de imaginatie - daca ai fi, sa zicem, vanzatoare, ai accepta prietenia cu un doctor?

Majoritatea femeilor ar accepta.Doctor = spaga la greu , neimpozabila = vacante si excursii in strainate, genti Vuiton,
etc, etc.
Citat:

Inca ceva. Cum s-a intamplat ca in cei 8 ani de cand sunteti prieteni abia de curand ati trecut la alt nivel?
Simplu.Pentru ca in realitate nu este o relatie.Ceea ce ii uneste pe amandoi este frica de societate si de a cunoaste oameni noi.

Igor_Paslusnik 04.08.2016 23:41:51

"crinrin"... ce goală e omenirea fără Hristos, nu? ce sterpi, ce cruzi și reci devenim cu toții fără El, așa-i?

Jonnyw2013 04.08.2016 23:47:34

Citat:

În prealabil postat de nacu simona (Post 627613)
Codependenta este intr-adevar boala celui care sufera din cauza celui care este cazut intr-un pacat de moarte. De exemplu, un copil poate suferi consecintele pacatului parintesc fara a avea vreo legatura constientizata cu pacatul acestuia. De regula copilul este acaparat de diverse boli psihice, manifestate prin hiperactivitate, irascibilitate, anorexie, sau mai grav, prin autism, somnambulism, epilepsie, etc. Veti spune, dar, ca sunt copii autisti ai caror parinti sunt ok, nu sunt betivi, nu sunt adulteri... Da, dar nu cunoastem noi viata lor intima, pornografia pe care o practica, sau anumite pacate sufletesti grele,ura ori credinte oculte, chiromantie, vrajitorie, etc, etc. Sau pur si simplu au( sau nici nu au) cununia religioasa fara a se fi spovedit mai inainte si fara a implini canonul aferent. Am dat doar cateva exemple.
Codependenta afecteaza deci pe cel care traieste langa un pacatos notoriu, manifestindu-se ori prin aceeasi boala cu a pacatosului, sau manifestandu-se prin alte boli .Codependenta la adult se bazeaza pe dorinta de a controla pe cel bolnav, de exemplu pe sotul betiv.Dar nereusind, apare frustrarea, chinul psihic, bulversarea: stress, depresie, bulimie sau anorexie, fumat, drog, alcoolism, adulter,etc. In general copiii alcoolicilor manifesta boala codependentei ajungand la aceeasi patima cu parintele alcoolic, dar nu numai.
Astfel sotia unui alcoolic isi pierde preocuprea de sine,stima de sine, se imbolnaveste psihic, devine obsedata de a controla si a sti tot ce se intampla cu sotul ei si nu are liniste daca acesta nu inceteaza cu bautura, sau cu adulterul, de ce nu! Aceasta boala se caracterizeaza, dpdv duhovnicesc, pe judecarea celuilalt (a pacatosului) si ignorarea propriei persoane sau si a propriilor pacate. Asta in cazul adultilor. Iar copiii, din cauza stresului familial devin depresivi, alcoolici la randul lor, depravati, labili psihic etc, fiind nevoie a se lua in considerare cauza bolii lor pentru a fi tratata corespunzator si oarecum diferit de codependenta adultilor. Codependenta este deci imbolnavirea psihica a omului din cauza deficitului si deficientei de iubire in familie, caci este o boala care isi are radacinile in familie,prin ruperea echilibrului emotional si caderea in dependenta fata de vicii.
La acest risc al imbolnavirii de codependenta se expune Bublisor, daca, Doamne fereste, casatorindu-se cu iubitul ei acesta ar ajunge alcoolic declarat.
Cred ca nu trebuie neglijata suspiciunea ca si iubitul lui Bublisor este codependent, deoarece e posibil sa manifeste aceeasi boala cu tatal sau, datorata lipsei stimei de sine si a unui dezechilibru sufletesc, generat de atmosfera familiala in care a trait fiind copil.
Deci la el nu trebuie tratat simplu alcoolismul, ci codependenta, adica sa fie adus in situatia echilibrului sufletesc prin constientizarea bolii si a luptei impotriva ei prin deasa spovedanie, prin Sfantul Maslu si Impartasanie, daca ii va da dezlegare duhovnicul la aceasta din urma, dar si prin multa iubire si intelegere a celor din jur. Iar boala lui va fi vindecata cand se va simti usurat de orice fel de dependenta, fie fizica, fie emotionala, putand fi in stare sa se controleze luand decizii sanatoase si motivate in viata.
Pentru ca alcoolismul este doar o manifestare a codependentei, nu boala in sine si de indata ce alcoolicul nu mai are materia alcoolului, singur reprimandu-si-o,sau convins de catre altii sa o faca, aproape in mod sigur va inlocui aceasta patima a alcoolului cu alta: mancare, sau sex, sau pornografie, sau drog, etc. pentru ca boala lui nu a fost tratata (lipsa stimei de sine), ci doar efectul.
De aceea am spus ca pe Bublisor cine o va sustine in purtarea acestei cruci grele, daca Doamne fereste va fi asa cum s-ar parea sa fie? Caci parintii nu ar face decat sa-i reproseze(ei nedorind casatoria) si de aici ochi scosi, etc, etc, toate in capul lui Bublisor. Nu-i usor sa impingi pe cineva la inaintare nestiind sigur la ce il impingi.
Nu stiu daca m-am facut inteleasa.
Sunt multe de spus despre aceasta boala care este generatoare de toate sociopatiile si ravagiile umanitatii si care a dus la distrugerea familiei, tinzandu-se la inlocuirea ei cu surogate in care iubirea vie si sanatoasa sufleteasca sa fie inlocuita cu cea trupeasca, numita sex. Pentru ca suntem bolnavi si nu mai ajungem acolo unde trebuie si atunci ne multumim cu cat avem si putem sa zicem ca asa e normal.
Doamne ajuta!

Ce e interesant pe toate posturile, sau daca nu pe foarte multe, dati titlul „Parintii sunt impotriva” ma tot gandesc care e calitatea dvs aici? Poate stiti mai multe decat noi?

Legat de codependenta si alte teorii dinastea psihologice? Cu ce pot ajuta psihologii anumite boli sau deficiente dobandite sau inascute Ex pornografie? Nici psihologi ,nici pe forumurile pe care am intrebat, nu m-au ajutat prea mult in lupta asta ca sa nu intre un anumit semnal nedorit,erotic pe Internet in casa mea,ptr multi ani. Spune-ti ca si cel de langa, sufera de faptul ca sta nelinistit de problema celuilalt .Si concret cum poate fi ajutat un om dinasta de un psiholog care constata asa zisa codependenta?

Ei mai usor pot constata dar mai greu pot ajuta. Trebuie vointa si dragoste unul ptr altul ca sa treci de toate problemele care apar.Psihologii astia ii vad ca niste "puturi fara apa". Ei te vad bolnavi tot timpul.Spunea cineva ca, daca unealta cu care lucrezi este un ciocan toate lucrurile le vei vedea ca si pe un cui.Aveam o matusa psiholog, care ea traia cu impresia ca unii din nepotii ei merg la ea ca sa faca psihoterapie.Ei mergeau sa o vada sa pastreze legatura cu ea ,probabil ii mai spuneau si lucruri mai intime dar ei mergeau sa o vada ptr ca locuiau intr-un oras apropiat.
Am luat ex pornografiei si erotismului ptr ca am incercat sa blochez accesul in casa mea de multi ani.Nu am dorit sa am o proximitate cu erotismul virtual.Am rezolvat-o singur .Au durat ani dar am rezolvat-o.De atunci ii fac reclama cum stiu la programul K9WebProtection .La un moment dat am auzit o predica a unui preot mare:"Blocati ceea ce va departeaza de Hristos!" si de ce sa las chestia asta gratuita in viata mea???...
Ma uit in unele locuri unde scrieti , va contraziceti uneori,Spune-ti undeva :"sa moara oamenii unii ptr altii"(cuvinte mari) si pe de alta parte de ce sa ia aceasta cruce?

Da Societatea nu e prea pregatita sa ajute .Dimpotriva incurca !Ex cu programul Midnight oferit fara acordul beneficiarilor de firma Telekom cum am mai mentionat undeva.La protestul meu au spus ca oricum era doar zero virgula nu stiu cati euro?Le-am spus :”Nu ma intereseaza!Ma deranjeaza ideea!Poate am copii mici si nu stiu cum sa-l blochez!”

E usor sa spui e codependent.E langa un pacatos!Un neispravit!Si-a ratat viata!Ce faci Societate ptr oameni ca sa ii ajuti???
Doamne ajuta!

Jonnyw2013 04.08.2016 23:56:58

Citat:

În prealabil postat de Bublisor (Post 627232)
Asa este,tocmai asta uita mama mea ca toti suntem oameni si suntem egali indiferent de meserie,statut social. Pe parcurs poate o sa se obisnuiasca cu ideea. Prefer sa regret ceva ce am facut,decat sa regret ceva ce n am facut si sa.mi para rau ca n am avut curajul sa risc.

Da si eu am avut situatii cand nu am facut ceva si am regretat.
Citat:

În prealabil postat de Bublisor (Post 627232)

Care e parerea mea:
-relatiile trupesti care le-ati avut, vor lasa la amandoi o influenta mare in sufletul amandorura,ori ca va veti casatorii sau nu.De aceea sunt procasatorie.O femeie poate sa il ridice sau sa il coboare pe barbat.
-Cum s-a mai mentionat aici.Cateva beri nu reprezinta nimic.Suntem un grup de colegi care mai serbam zilele colegilor si plecarile in concediu.Uneori se merge de catre unii si la cinci beri si nu am ajuns nici unul alcoolic.Dar fiecare om e diferit, noi nu il cunoastem.
-Esti singura in masura sa hotarasti ce va fi cu viata ta.Un duhovnic care sa va cunoasca pe amandoi v-ar da mai bune sfaturi ca noi aici,si ar fi bine sa ii ceri sfatul.
Dumnezeu sa te ajute sa iei cea mai buna decizie Bublisor!

nacu simona 05.08.2016 01:21:01

Parintii sunt impotriva

Citat:

În prealabil postat de Jonnyw2013 (Post 627857)
Ce e interesant pe toate posturile, sau daca nu pe foarte multe, dati titlul „Parintii sunt impotriva” ma tot gandesc care e calitatea dvs aici? Poate stiti mai multe decat noi?

Legat de codependenta si alte teorii dinastea psihologice? Cu ce pot ajuta psihologii anumite boli sau deficiente dobandite sau inascute Ex pornografie? Nici psihologi ,nici pe forumurile pe care am intrebat, nu m-au ajutat prea mult in lupta asta ca sa nu intre un anumit semnal nedorit,erotic pe Internet in casa mea,ptr multi ani. Spune-ti ca si cel de langa, sufera de faptul ca sta nelinistit de problema celuilalt .Si concret cum poate fi ajutat un om dinasta de un psiholog care constata asa zisa codependenta?

Ei mai usor pot constata dar mai greu pot ajuta. Trebuie vointa si dragoste unul ptr altul ca sa treci de toate problemele care apar.Psihologii astia ii vad ca niste "puturi fara apa". Ei te vad bolnavi tot timpul.Spunea cineva ca, daca unealta cu care lucrezi este un ciocan toate lucrurile le vei vedea ca si pe un cui.Aveam o matusa psiholog, care ea traia cu impresia ca unii din nepotii ei merg la ea ca sa faca psihoterapie.Ei mergeau sa o vada sa pastreze legatura cu ea ,probabil ii mai spuneau si lucruri mai intime dar ei mergeau sa o vada ptr ca locuiau intr-un oras apropiat.
Am luat ex pornografiei si erotismului ptr ca am incercat sa blochez accesul in casa mea de multi ani.Nu am dorit sa am o proximitate cu erotismul virtual.Am rezolvat-o singur .Au durat ani dar am rezolvat-o.De atunci ii fac reclama cum stiu la programul K9WebProtection .La un moment dat am auzit o predica a unui preot mare:"Blocati ceea ce va departeaza de Hristos!" si de ce sa las chestia asta gratuita in viata mea???...
Ma uit in unele locuri unde scrieti , va contraziceti uneori,Spune-ti undeva :"sa moara oamenii unii ptr altii"(cuvinte mari) si pe de alta parte de ce sa ia aceasta cruce?

Da Societatea nu e prea pregatita sa ajute .Dimpotriva incurca !Ex cu programul Midnight oferit fara acordul beneficiarilor de firma Telekom cum am mai mentionat undeva.La protestul meu au spus ca oricum era doar zero virgula nu stiu cati euro?Le-am spus :”Nu ma intereseaza!Ma deranjeaza ideea!Poate am copii mici si nu stiu cum sa-l blochez!”

E usor sa spui e codependent.E langa un pacatos!Un neispravit!Si-a ratat viata!Ce faci Societate ptr oameni ca sa ii ajuti???
Doamne ajuta!

Cu psihologia nici eu nu sunt de acord. Era doar o explicatie mai lumeasca-sa zicem-la ce se intampla in societatea bolnava de azi. Transpunerea codependentei in termeni duhovnicesti se numeste judecarea aproapelui.De obicei cei ce se concentreaza pe pacatele cuiva risca sa cada in aceleasi patimi, sau oricum sufera o cadere , putand deveni chiar mai rau decat cel pe care-l judeca. Noi avem voie sa ne ingrijoram doar de pacatele noastre,iar pe ale altora e bine sa le trecem cu vederea si sa nu le judecam, are cine sa le judece, iar daca putem sa ajutam sa nu ezitam sa o facem.

"Spune-ti undeva :"sa moara oamenii unii ptr altii"(cuvinte mari) si pe de alta parte de ce sa ia aceasta cruce?"

Recunosc ca sunt cuvinte mari, ele sunt pentru sfinti.Le amintesc pentru a-i aduce pe oameni cu picioarele pe pamant, deoarece noi credem ca iubim, dar de fapt nu ne dam seama ca de fapt "ne iubim" doar pe noi in cel mai egoist mod.
Aceasta cruce ( de care vorbeai)si-o ia acela care il cunoaste pe Dumnezeu si stie ce inseamna asta. Nu e pentru toata lumea.
Insa sa stii ca o mama si-ar da viata pentru copiii ei, fara sa considere ca face un lucru "mare".
Hristos Si-a dat viata pentru noi din iubire, este o realitate, dar daca nu intelegi ce inseamna acest lucru, cu ce sunt eu vinovata?
Si mai spui acolo ca ma contrazic. Nu ai aratat care este contradictia.Poate ca vorbeam de lucruri diferite. Sunt convinsa ca am dat nastere la o confuzie, nu o contradictie in sine.
Poate nu am corelat lucrurile suficient de clar.

Mai spui ca societatea nu ajuta suficient pe cei care au nevoie. Este adevarat.Suntem egoisti si rai.

"E langa un pacatos!Un neispravit!Si-a ratat viata".

Sa speram ca nu. Oricum nu este sanatos sa gandim asa despre altii. Nu exista om fara pacat. Se spune ca la unii pacatele merg inaintea lor, iar la altii vin in urma. A nu avea pacate vizibile si grosiere nu inseamna ca esti curat de pacate. Pacate facem si cu gura si cu ochii si cu urechile si cu gandurile rele si imprastiate.
Unul poate face un pacat mare o data intr-un an, iar noi pacatuim in fiecare minut cu gandul. Si tot in iad ajungem.

"Cu ce pot ajuta psihologii anumite boli sau deficiente dobandite sau inascute Ex pornografie"

Macar daca ar fi recunocute drept boli si tot ar fi bine. Inascute nu este tocmai un termen potrivit. Impotriva acestor boli luptam cu totii sa le ingradim cat de mult putem, fara sa lovim pe nimeni. Caci nu vrea nimeni sa cada in pacate, toti suntem inselati de diavol din cauza mandriei din noi.

Sa ne iubim unii pe altii si sa consideram pe celalalt mai bun decat noi si prioritar.
Iar vorbe mari. Stiu.
Atunci sa nu mai vorbim, sa trecem direct la fapta.
Doamne ajuta!

ioan67 05.08.2016 01:40:57

Citat:

În prealabil postat de Jonnyw2013 (Post 627857)
Legat de codependenta si alte teorii dinastea psihologice? Cu ce pot ajuta psihologii anumite boli sau deficiente dobandite sau inascute ...
...Si concret cum poate fi ajutat un om dinasta de un psiholog care constata asa zisa codependenta?

Nu sunt sigur daca intrebati sau daca deja afirmati cu siguranta.
Daca intrebati, va pot spune (cu oarece siguranta) ca v-ati lamuri indeajuns asupra acestei dileme dind curs uneia dintre aceste situatii (sau mai bine ambelor):
a) sa urmati o facultate de psihologie, cu speranta ca aveti insusirile personale potrivite; n-ar strica si un master, eventual un doctorat - cred ca v-ati lamuri cat de cat cum sta treaba...:)
b) sa intrati intr-o relatie de consiliere/psihoterapie pentru a experia concret raspunsul la nedumerirea dvs.
Daca, insa, ati formulat deja un raspuns care minimalizeaza rostul psihologiei si al psihologilor fara sa aveti experienta academica si practica a psihologiei, atunci... nu stiu ce sa mai zic.

Citat:

Ei mai usor pot constata dar mai greu pot ajuta. Trebuie vointa si dragoste unul ptr altul ca sa treci de toate problemele care apar.
Categoric e nevoie de vointa si dragoste, precum ziceti. Dar uneori nu e suficient, pur si simplu. Ca exemplu, oricata vointa si dragoste am eu ca sa invat greaca veche si ebraica, va marturisesc ca nu imi iese. Am nevoie de ajutorul unui profesor si de alte conditii...:)

Citat:

Psihologii astia ii vad ca niste "puturi fara apa". Ei te vad bolnavi tot timpul.
Da, cand e seceta mare, cand "soarele s-a topit si a curs pe pamant" (cum zicea Poetul), e posibil ca unele fantani sa sece. Dar nu e mereu asa, se mai gaseste si cate un izvoras sau o chiuveta cinstita prin tagma psihologilor.
Cat priveste faptul ca un psi te vede bolnav tot timpul, ei bine de obicei e taman invers: psihologii cauta mai mult la resursele de sanatate decat la elementele morbide; cei care se ocupa cu bolile sunt psihiatrii, nu psihologii. Apoi, psihologia clinica si psihoterapia sunt doar o mica parte din specializarile pe care le poate avea un psiholog. Unii, de pilda, se ocupa cu psihologia sportului. Credeti-ma ca doar de bolnavi nu le arde lor cand lucreaza cu un sportiv pentru a-l aduce in forma optima pentru competitie! Altii se ocupa cu pedagogia/invatarea, altii cu munca, altii cu arta etc.etc. Deci nu toti au tangente cu tulburarile sufletesti si cu activitatea terapeutica, ci sunt preocupati de nenumarate alte activitati.

Citat:

Doamne ajuta!
Aici chiar nu am inteles ce ati vrut sa spuneti, ma iertati.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:12:12.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.