![]() |
Frumoase povesti,interesante.Am citit topicul si pot spune ca m-a atras.
Gindindu-ma la numele lui mi-am adus aminte de o idee citita la Virgil Maxim :ce frumos ca nu suntem identici,ca nu ne asemanam unii cu altii f. mult pt. ca atundci ...urletul ne-ar cuprinde". Dupa aceasta mi-am amintit de subiectul unui curs de dogmatica a inaltului PS. Irineu al Olteniei in care spunea ca oamenii nu sunt identici;semanam intre noi oarecum dar nu suntem chiar la fel.Continua ca inca de la facere oamenii au fost diferiti(chiar de la Adam si Eva) si ca si in Rai ,cind vor ajunge,vor primi locuri diferite(nu amintesc acum motivul)pt. ca suntem diferiti.Genetica a reliefat(uneori mult prea ingimfata stiinta ne da peste nas mai ales atunci cind nu-i credem pe sfinti, cei ce au scris pt. noi si nu pt. ei)paradoxul in sensul ca desi suntem construiti din ,,caramizi" aproape identice,hazardul genetic face ca la un moment dat in structura sa apara alte caramizi straine si astfel nici macar genetic nu mai ne asemanam. Neasemanarea psiho-socio-culturala este cea mai evidenta fiind rezultatul factorilor din mediul social asupra unui substrat aproape identic. Frumusetea si deliciul vietii poate consta si in faptul ca nu ne asemanam deloc ! Rezultatele le vedem lesne cu totii. Ce ziceti ! Nu este grozav ca suntem diferiti unul de altul? |
Daca ne-am asemana unii cu altii, daca am fi identici, ar fi mare plictiseala si tristete.
|
Citat:
Mulțumesc bunului Dumnezeu pentru cele pe care le am. Îmi place să dăruiesc. Nu am întodeauna ce, dar mă bucur chiar și atunci când pot dărui o floare. |
Citat:
|
Citat:
|
Baietelul meu, oride cate ori simte nevoia, cand mergem in oras imi daruieste cate o "ploritzica ", oricare o intalneste in cale, floare de papadie, in general cele de camp., de la marginea drumului...pentru el sunt doar flori si este foarte entuziasmat cand mi le daruieste, zambeste si intinde gurita pentru a-l pupa, sa-i rasplatesc gestul. Uneori depune chiar eforturi suplimentare pentru a-mi aduce o floricica dintr-o gradina indepartata si cu acces greoi.
Nimic nu se compara cu inocenta nealterata a unui copil ! In ochii lui curati, florile sunt doar flori, jucariile, jucarii menite sa le caracterizeze lumea, toate capata rostul atat de simplu al existentei. Copii sunt ingeri ! |
1 atașament(e)
Citat:
|
Citeodata ma gindesc..ce bine ar fi daca ar ramine mereu ingerasi micuti si scumpi si nu ar mai creste :))
|
@ory: cata dreptate ai! Pentru un copil nu exista decat adevarul, totul este real!
|
Citat:
De-aia zice Mantuitorul sa fim ca pruncii pentru a dobandi Imparatia, dar cat de greu este... |
@ory: poate o pot ajuta pe sora ta, da-mi mesaj pe privat daca mai e interesata.
Nu cred ca ai dreptate in ce priveste valoarea unei diplome. Calitatea sistemului de educatie nu e echivalenta cu intreaga cultura si istorie a unui popor, si chiar nu e neaparat influentata de acestea. |
Multumesc, Cristina, am sa vorbesc cu sora mea si-ti voi raspunde, sper ca ai observat ca sunt (suntem) din Galati. (de la profil ).
Imi cer scuze pentru afirmatia facuta, am vrut sa spun ca acea calitate a diplomei, depinde de tara care o apreciaza, respectiv de conducatorii acesteia...nu am vrut sa spun, nicidecum de poporul acesteia, popor care se stie ca se supune legilor si sistemului. |
Imi place sa le povestesc copiilor cate ceva. Nu-mi place ca cei ce nu mai sunt copii au renunat la povestiri.
|
@costel: eu una nu am renuntat, mie imi plac in continuare povestile (fie sub forma de filme sau desene animate, dar mai ales povestite de catre cineva).
@ory: da, am vazut ca sunteti din Galati, cu toate ca nu am presupus ca sora ta e in acelasi oras cu tine neaparat. Eu am vrut sa spun ca diplomele nu reflecta in nici un fel cultura unui popor, chiar daca sistemul de educatie ar fi bun. Eminescu nu avea nici o diploma. diplomele reprezinta niste conventii, niste standarde, care atesta o anumita structura a unei pregatiri teoretice. Un stat nu poate da "valoare" diplomelor decat creand un sistem de educatie care sa aiba la baza valori reale. |
"atotcunoscatorii/ele"
Citat:
|
Citat:
Ce nu-mi place: ca o pot admira doar virtual. Intotdeauna asociez imaginea acestor flori cu ziua de nastere, cand casa era plina de gladiole primite in dar de la prieteni |
3 atașament(e)
Citat:
|
Dorina ce faci ca sa ai asa gladiole frumoase? le scoti peste iarna din pamant?
|
Imi place sa citesc,sa vizionez un film bun,sa ascult muzica buna(clasica,rock si ceva jazz),sa cunosc femei frumoase,sa calatoresc si sa vizitez tari diferite din punct de vedere cultural,imi place sa port discutii interesante cu prietenii,sa petrec momente de liniste alaturi de familie,tenisul si alte sporturi etc.
Nu imi plac verile incinse,filmele proaste,tinerii cu impresii de staruri,discutiile inutile,habotnicii,orasele aglomerate si lipsite de farmec(vezi Bucurestiul),misoginii etc. |
Citat:
|
Or fi ele frumoase,dar asta nu schimba cu nimic fata orasului:)
|
Citat:
|
Imi place berlinul, e verde, imi plac finlandezii ca nu sunt corupti, imi place bundesliga si premier league.....nu imi place cand se injura, imbulzeala la biserica, neamabilitatea vanzatorilor nostri, cand intri in magazin si tristetea oamenilor de pe strada...
|
a .. si imi plac si fetele satene sau blonde....fara prostii...detest mincinosii si snobii....urasc masinile si as vrea sa dispara.....raus:104:
|
Imi plac florile decorative si imi place sa constat cum cresc, cum infloresc; imi plac decoratiunile interioare si cumpar cu placere orice obiect care personalizeaza " cuibul meu", imi plac plimbarile si shoppingul, imi plac culorile armonioase,imi place arta, imi plac zilele cu soare, imi plac filmele deosebite care transmit mesaje puternice, imi plac oamenii, imi plac oamenii bine dispusi, imi place zambetul, imi place sa zambesc....imi place sa iubesc si sa fiu iubita :)...
|
imi plac trenurile si garniturile demetrou ca sunt mai ecologice, imi plac bicicletele, imi plac cafenelele, imi place cappuccino cu lapte, ciocolata after eight, ciocolata primola cu lichior de cirese, nu prea imi plac tiganii, fumatorii, laudarosii si ca nu exista un bar pentru nefumatori(sportiv) in bucuresti...
|
Mai nou am dezvoltat o pasiune pentru bonsai...si astept sa ii transform in adevarati copaci in miniatura ;), dar pentru asta trebuie muuuulta munca si documentare, of of of
|
Mie imi place marea, primavara in luna mai, imi place sa ninga cu fulgi mari ca in povesti, imi plac copacii cu crengile zaharisite de zapada, imi place mirosul de brad si de portocale, imi place sa imi sufle vantul prin par, imi place soarele in asfintit, imi plac plimbarile prin Cismigiu toamna, cand sunt frunze si castane pe jos, imi place sa am timp sa casc gura prin magazine, librarii si anticariate, nu imi plac aglomeratia, masinile, ploaia, mocirla, nu imi place sa fiu stresata si sa mi se dea termene, detest birocratia si plimbarile de la un ghiseu la altul.
|
Mie imi place natura, o iubesc...tot ce este viu ...verde, padurile cand fosnesc, raurile, lacurile, marea chiar si cand este "suparata" - cu valurile ei nelinistite si albe uneori, florile - aproape toate, un miracol al naturii!) lacramioarele in special, violetele, ghioceii sunt foarte delicate, trandafirii foarte frumos "creionati" de D-zeu si f.frumos mirositori - unii, muzica clasica in general cea mai linistitoare, pian, vioara, iubesc zambetul copiilor - sunt dependenta de dragostea lor, imi place sinceritatea, urasc fatarnicia, lasitatea, rautatea - n-o accept, imi place sa pot comunica cu oamenii sa ne imbogatim sufleteste unii pe altii, sa ne ajutam sa intram in stari mai bune, sa ne inaltam sufleteste, intelectual, moral si sa ne jucam asa uneori delectandu-ne sufleteste unii pe altii!
|
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ooooooo !
Imi plac oamenii, ma fascineaza fiinta lor, trupul lor, gandirea lor , indiferent de statutul pe care-l au. Nu sunt prea sociabila, poate tocmai de aceia am cugetat in tacere si am simtit cat de formidabili sunt oamenii din jur., oamenii de dincolo de " imprejur ". |
Citat:
:25: |
imi place sa cunosc oameni noi, sa fiu inconjurata de prieteni(am putini dar de calitate)
imi place natura, calatoriile, povestile, imi place sa spun povesti copiilor mei(si nu numai). uneori mi-as dori sa se reduca tot universul la lumea curata a copiilor cu care lucrez, sa ma amuz de perlele lor, de vorbele lor stalcite dar atat de dragi, de bucuria lor fara margini, de ochii lor stralucind de bucurie.(abia acu inteleg de ce Mantuitorul nr e cere curatia lor:) nu suport ingamfarea, prostia, incapatanarea prosteasca, habotnicia |
Imi plac nucile, florile margaritar, cum canta greierul, dimineata, pomii infloriti, roua, jocul cu copiii, sa ascult povesti si amintiri.
Nu-mi place sa fiu singur printre altii. |
imi plac sporturile, muzica(rock deocamdata), calatoriile, natura...
imi face placere sa ofer o mana de ajutor oricui... nu-mi plac manelele, kitsch-urile, dezordinea... nu-mi plac oamenii care au carenta de neuroni si totusi se cred superiori... |
craciunul imi pla:3:ce cel mai mult....apoi bundesliga si premier league...
|
Imi plac lucrurile simple si naturale.
Casa romaneasca, cartile normale, mancarea naturala, hainele din materiale lasate de Dumnezeu, oamenii simpli si deschisi. Nu imi plac lucrurile artificiale, denaturate, false. Nu imi plac lucrurile moderne si proaste, nu imi place mancarea cu chimicale, nici cartile SF sau "de duzina", nu imi plac hainele de plastic si cu embleme, nu imi plac oamenii "de firma". Totul cade in gol, spre o falsitate dureroasa. Cand unul cauta simplitatea, e catalogat direct: invechit, prost si "impotriva societatii dornice de dezvoltare". |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:52:25. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.