![]() |
Citat:
-igiena e un lux, -deplasările cu mașina, trenul, tramvaiul,taxiul și autonomia de deplasare pe sute de km sunt un lux, -detergenții, deodorantul și gelurile de duș sunt un lux, - cărțile sunt un lux *a crescut TVA cu 5 procente - mai mult decât la jocurile de noroc, -excursiile sunt un lux, -lumina e un lux, -căldura e un lux, - fructele de sezon sunt un lux, cireșele 10-15 lei kg, pepenele verde 5 lei kg, -legumele din România sunt un lux -carnea din gospodărie e un lux - practicarea unui sport, drumețiile, mersul la sală, echipamentele sportive și îmbrăcămintea sunt un lux - hainele noi sunt un lux - pelerinajele sunt un lux - întreținerea animalelor de companie sau a unui acvariu e un lux Atunci pentru ce mai merită trăită viața, sau cum vede sistemul să-ți trăiești viața ? Vom ajunge să ni se numere și picăturile de apă pe care le bem ? Dar ce mă miră dacă ți-au tăiat dreptul la aer în plandemie când te-au obligat să stai cu masca aceea care se infecta repede pe nas și să inhalezi dintr-o pânză plină de microbi și bacterii 4-6-8-10 ore pe zi, de ce nu ți-ar tăia și dreptul la apă ? |
Citat:
Nu stiu cum e la Cluj, dar in regat, lumea amarata culege apa cu picatura ptr a trage apa la buda. Stiu bloc unde locatarii au fost obligati sa prezinte felel in care isi gestioneaza apa la robinet ptr ca s au semnalat " pierderi" necontorizate. Iti dai seama? Batranele sarace nu trag apa, indeasa fecalele cu un minim de apa si infunda tevile care astfel refuleaza la cei de sub ele. ...am vazut cu ochii mei, nu i din auzite. Nu i gluma, eliminarea fecalelor umane combinata si cu ceva probleme mintale firesti la batranii deshidratati duce la adevarate drame de bloc. Ca urmare, da, MAI NOU, viața civilizata este in UE , deci automat si la noi perceputa drept un lux. Ai auzit ce dușuri zilnice sunt recomandate oficial in Germania? ...cele cu carpa uda! Incalzirea cu sisteme de lumanari intr un vas ceramic, cu familia in jurul lui. Ei incet incet NE ANUNTA ce urmeaza. Drept concluzie, este jalnic sa fi sarac si mai ales singur si batran. Daca nu esti prins intr un ong, ca multi oameni smecheri, sau o instiitutie care sa ti PLATEASCA drumul in viata, intretinerea personala, curentul, apa, gazul, canalizare, oricare ar fi el, in lume sau in biserica si manastire, totul se transforma intr o drama, o lupta in deal. |
Citat:
Dacă e să ne luăm după învățătura sistemistă, înseamnă că bazinele olimpice și cele de agrement nu vor mai fi permise, acvariile gigantice, delfinariile vor fi interzise. Totuși oamenii își merită soarta fiindcă le arăți că e rău și ei tot votează la 4 mâini neo-liberalismul. Sigur establishmentul german se spală la cârpă și se încălzește la vas circular |
Citat:
Nu este gluma. Tineretul intelege aceste transformari radicale a perceptiei si sunt de acord, motiv pentru care a si fost ales ND. |
Noutăți despre stegarul dac de la reprezentantul său legal Dan Chitic, s-ar fi oprit din greva foamei:
https://www.youtube.com/watch?v=dPqIxBgK6K4 |
Citat:
Uite aici o analiza concreta reala bine documentata bazata pe fapte si actiuni reale: " Anonim18 iulie 2025 la 14:13 Aflam din emisiunea lui dan diaconescu de pe youtube de acum 5 zile ca minunatul Stegar Dac a stat, alaturi de practic actuala sotie, cu anii in piata manifestand pentru soros, alaturi de ong-urile stipendiate la vedere de organizatiile lui. Soros despre care puteai afla chiar si atunci informatii relevante pe net - de pilda ca mentorul lui este filosoful popper, care profeseaza si profetizeaza dizolvarea statului national (ideea centrala a esentialului concept de societate deschisa). Si, mai recent, Stegarul paladin aflam ca a fost varf de lance la 10 august - o manifestatie impotriva celei mai SUVERANISTE guvernari de dupa 89, cu realizari remarcabile, SINGURA care a denuntat EXPLICIT securismul si a redus, tot in premiera, bugetul serviciilor. Inainte cu luni de zile chiar de 10 august, mesajele erau in clar ca va avea loc o lovitura de stat (dupa modelul grindeanu) - adica vor forta intrarea in guvern si se vor baricada acolo. URMAND SCANDALUL IN MEDIA UE SI SPRIJIN EXTERN. Lepra rares bogdan era unul din cei mai vehementi si nu folosea deloc metafore; un alt ticalos care dadea explicatii in clar era securistul maries - la b1 sau nasul. Mi-e greu sa cred ca n-a fost Stegarul si in victoriei la mitingurile anti-dragnea. Avocatul si amicul lui, mihai rapcea, a stat cu lunile; ba chiar a avut si un blog zilnic, la cald, sa determine si alti luptatori pentru sclavie sa se alature. Adica in rezumat, eroul nostru a fost trup, suflet si steag CU ANII alaturi de partida care-l tine azi inchis, abuziv. A manifestat fara preget, SANS PEUR ET SANS REPROCHE pentru un regim dictatorial, PENTRU STATUL SECURIST ASERVIT EXTERN, pentru LICHEFIEREA STATULUI NATIONAL si DEVALIZAREA LUI TOTALA DE ACTIVE ECONOMICE, pentru PROCURORII DUMNEZEI si JUSTITIA LUI KAFKA - ce nu da socoteala nimanui, pentru O SOCIETATE FARA FEED-BACK si MILITARIZATA, condusa de servicii si de SOCIETATEA IN CIVIL. Asa-i cand ai 4 facultati, ce nevoie sa mai ai si de gandire si de informare ... Macar s-a distrat bine. Cat despre tara si natie n-au decat sa se descurce, el n-a facut decat sa fluture un steag - doar n-a mancat usturoi ... Al Răspundeți" Nu iti alege eroii care ti-i vara astia sub nas. Nu astia sunt eroii nostrii. De adevăratii eroi nu vei afla de la tembelizor ci din cu totul alte surse tainice, duhovnicesti nepromovate de vipere si sacali. |
Citat:
Dacă stau să mă gândesc stegarul a cam fost peste tot inclusiv la protestele anti-guvernamentale împotriva câinelui de Băsescu, și chiar și Marian Ceaușescu a fost atunci, sunt unii care apar mereu pe domeniul public la acțiuni și nu stau în case. Bravo lor totuși că sunt activi și nu sunt niște moluște care stau în casă. Totuși l-ai potcovit bine pe Rareș Bogdan, și-a tras omul mandat pe viață de europarlamentar, și e milionar în euro din salarii și indemnizație, e plimbat cu Merțanul, viață de lux. Mai rar așa escroc. |
Problema este ca sunt prea putini copii.
Adevaratul motiv ar taierilor de buget intr o tara modesta dpdv al finantarilor in educatie.
https://www.edupedu.ro/profesorul-ra...sari-desfiint/ |
Citat:
Când erau clase de 30-31 de elevi erau prea mulți elevi și prea puțini bani, oricum profesorii și-o merită cu vârf și îndesat au votat la 4 mâini Nicușor Dan și s-au implicat și în campanie deșențată pt el, să ne mai lase. Pe lângă asta de 35 de ani cercul profesoral votează ticăloșii din PSD-PNL-UDMR șamd care numai au adâncit dezastrul socio-demografic. __________ Apropo și de programul cornul și laptele despre care se vb în articol - trebuie analizat în localitățile și școlile unde era necesar și eventual să se primească mai mult în pachetul zilnic pentru anumite categorii de elevi și scos în școlile de fițe unde se arunca la câini sau se juca fotbal cu cornul. Ce făcea guvernul era să risipească în multe zone unde mâncarea se arunca sau doar îngrășa. |
Citat:
Dacă am fi avut măcar terenuri de sport, atletism, bazine, ștranduri, autostrăzi, AQUA-parkuri, chiar și cu salarii mici parcă nu simțeai atât de acut situația. |
Incredibil, un administrator de plajă face săraci niște tineri fiindcă își pun prosopul pe plajă și nu cumpără un loc pe șezlong:
https://www.youtube.com/shorts/gE4NXk3eEVY Știre doto tv https://www.youtube.com/watch?v=C9FSvL63n84 Legea prevede 30% loc pt cearceafuri. Cel mai nesimțit afacerist de pe litoral https://www.youtube.com/shorts/Bv1dE4eifQg |
Citat:
|
Citat:
https://www.youtube.com/watch?v=Hw9Hucoo-Vw Scenele sunt ireale, nici Kușturica nu reușea să surprindă așa ceva. |
Citat:
Cei care se plang de preturi mari exgereaza, adica au posibilitatea sa cumpere de la supermarket unde preturile sunt la fel peste tot. Legat de saracie si preturi mari se pare ca in 2025 romanii au spart recordurile la vacante, se estimeaza ca vor cheltui pana la finalul anului peste 11 miliarde de euro numai la extern, mai mult decat in 2023 sau 2024. |
Citat:
Dacă trebuie să lași 30% pt cearceafuri lași și cu asta basta, nu te târguiești, nu vii cu gorilele la intimidare cum a fost acu câțiva ani, nu obligi adulții să ia șezlong și pt copii dacă s-au plătit deja 2. Mai e și o lege că restaurantele trebuie să dea un pahar cu apă gratis de la robinet, atunci trebuie respectată. Citat:
Se învârt zeci de milioane de euro în jurul la mizeriile astea care îndobitocesc tineretul. Nu mai spun de încasările stomatologilor sau ale oftalmologilor, plin de cabinete și clinici peste tot. Dar asta poate înseamna că de fapt populația se îndatorează, că inflația a ridicat tarifele în mod nesimțit, că unii cheltuie mai mult decât produc și rostogolesc datorii în ideea de a se simți bine și a trăi pe picior mare. |
În Vama Veche se taxează și lingurița de lapte din cafea cu 4 lei, în condițiile în care 1 litru de lapte e vreo 6-12 lei.
https://adevarul.ro/stiri-interne/so...gn=CrossExtern Exemplu de faliment turistic. |
Citat:
Nu-ți înțeleg stupoarea în care te afli. După aproape trei generații de trai în capitalism de tip american??? Oare nu asta ai ales drept tip de societate, din momentul când a picat tiranu’? Zău ca nu vă înțeleg. De ce vă trimiteți in disperare copiii la Harvard și la Paris, Londra să învețe capitalism pe pâine, iar aici vă plângeți de lipsa dreptății sociale? Harvard-ele nu-ți predau așa ceva. |
Citat:
Așa jăpcari nu am văzut sau auzit prin Spania, Italia, șamd Vorbești frăția ta de parcă eu aș fi avut vreo vină că a căzut Ceaușescu, care oricum murea în câțiva ani că l-au prins tot pișat pe el, cu diabet, avea deja parkinson. Fii sigur că nu eram cretin să ies în stradă, mai ales văzând acum că mulți au ajuns boschetari, sau cu familii destrămate, sau nu mai pot nici să-și întemeieze o familie și alte nenorociri că Ro e o piață de carne vie, donatori de organe, căsătorii din interes, mame surogat și sclavizați care fac munci mizerabile pt care occidentalii nu se deranjează. Era mult mai ușor în comunism decât acum dacă îți vedeai de treabă, singurul lucru oribil era că Biserica nu putea să-și facă misiunea public, cu radio, presă șamd. Citat:
|
Citat:
De unde crezi că au învățat golanii stricați găinăriile astea dacă nu de acolo? De exemplu la Paris cafeaua deja scumpă este tripla în preț dacă șezi în anumite locuri, terasa, lângă vitrină samd . Adică faza cu laptele ți o strecoară altfel prin ego, mai ales dacă te filează ca ești cu zambilica după tine și nu poți da înapoi. Plătești oricât ca doar domnișoară așteaptă gesturi generoase… |
Citat:
Citat:
În plus de asta nu au nicio treabă cu normele din industria ospitalității, cu dezvoltarea unui business organic în timp. Citat:
|
Citat:
Nu platesti laptele sau cafeaua platesti locatia, platesti ambianta sau mai bine zis ambitia ca esti mare si tare si iti permiti. De fapt cred ca asta deranjeaza cel mai mult pe ceilalti, ca exista oameni care isi permit, o percep ca pe o sfidare! In vremurile comuniste exista un egalitarism artificial, intretinut de forta de constrangere a statului, de aici vin si nostalgiile, capitalismul a permis anumitor oameni sa devina foarte bogati (in fapt si in comunism era asta, dar numarul era mai mic si cu perdea, cine crezi avea acces in Olimp in hotelurile alea misto in care se filma Nea Marin miliardar, iti zic eu doar stabii din partid si cunostintele lor, clasa muncitoare mergea la alea mai ieftine). |
Citat:
Plus că în Vama Veche nu era niciodată o stațiune de fițe, ci de oameni care stătea pe la cort cu cheltuieli minime, fără manelism și altele, mai degrabă cu hipiotism din ăsta de trai de pe azi pe mâine semi-boschetăresc pe plajă. |
Citat:
Fara un set solid de principii conducatoare a vietii noastre personale, credinta si valorile ei fiind pe primul plan, nu suntem decat niste frunze in vant, niste rahatei. Din principiu REFUZ sa ma conformez smecherilor si micilor tirani de litoral:)) cu toate capcanele lor spurcate si tot pe principiul asta trebuie ca toti/toate sa si aleaga partenera/partenerul de viata dupa PRINCIPII SOLIDE! Propun ca mereu sa fiti pregatiti sa luat atitudine vocala PE FATA, LIVE, impotriva acestor magarii si abuzuri. INSA, ATENTIE!! TREBUIE SA O FACETI IN MOD INFORMAT! Sa mentionati tuturor celor care VA ASCULTA ca nu banii sunt problema ca din PRINCIPIU refuzati sa va conformati acestor indivizi smecheri. Nu-i faceti lichele pe fata pentru a evita confruntari fizice pe cat se poate. |
Citat:
|
inselatorii vrajitoresti
Citat:
Priviti ce case, ce porti... Inselatoriile PENTRU BANI MULTI se tin lant in Romania de azi si s-au extins mai nou in toate planurile spirituale. Toti observam cu tristete si dezgust si avem multe de povestit dar mai bine tinem pentru noi. |
Din păcate persistă dezastrul de mediu de la Poiana Teiului de după inundații, nu se intervine susținut cum se spunea în presă:
https://www.facebook.com/george.simi.../?locale=ro_RO |
Citat:
Unde vede Simion jale eu văd oportunitate să ți strângi lemne și să-ți asiguri încălzirea pentru 10 ani, plus reparații garduri etc. Glumește? Asta Este mana cerească, un adevărat DAR DUMNEZEIESC. Închiriem basculanta și cu cange lungi de pe mal shop pe butuci. Cules zi și noapte până nu tâbara toți. |
Citat:
|
Fază incredibilă și îmbrânceli între Miron Cozma și un pretins afectat de la mineriade, nu știm în ziua de azi care mai e autentic având în vedere practica de a-și trage mulți certificate false de revoluționar.
https://www.youtube.com/shorts/yLgFrT0oV0s |
Nu mi se pare incredibil, mai degraba clasic. Recent numele unui ministru mi-a adus aminte de cineva chiar afectat de mineriade, nu mai stiam nimic de el si am aflat ca e la o manastire din Valcea. E vorba de fostul actor Dragos Pislaru, a jucat intr-un film vechi redifuzat acum 2-3 saptamani pe cinemaraton ("Drumet in calea lupilor"), subiectul acelui film era inspirat din asasinarea lui Nicolae Iorga de legionari. Dragos Pislaru il interpreta chiar pe Horia Sima, la mineriada din 90 securistii au distribuit minerilor o imagine din film in care Dragos era imbracat in legionar (evident fara sa le spuna ca e din film, o manipulare ordinara care vad ca prinde si acum), aproape l-a costat viata pe actor.
https://www.youtube.com/watch?v=ZSeU9k_sGLc Am vazut filmul documentar integral, superb. |
a mai fost un film cu un actor batut la mineriada ,care s-a restras la manstire.
Tocmai pregatea parca ceva piesa de cehov. O fi aceiasi poveste? |
Citat:
|
Citat:
Unii îl confundau pe monahul Valerian cu Dragoș Pătraru - umoristul acela expirat care face propagandă mascată usr. Pătraru, Pîslaru, Dragoș, Valerian, e chiar amuzant. Valerian Pîslaru a fost tocat de mineri, prin diversiunea intenționată că se află legionari în Piață, parcă la interviurile alea cu care-și face protv audiență de Paști, după ce 364 de zile le dă lături tv în capul cetățenilor a spus de faza aceea de la mineriadă: Interviu Valerian https://www.youtube.com/watch?v=cKh6yZccyvo |
Ce ne mai pregătește guvernul, închisoare pentru neplata amenzilor, deocamdată doar în fază de proiect legislativ
https://www.activenews.ro/opinii/Inc...arbarie-199235 |
Amenzi
In SUA daca nu-ti platesti amenzile de circulatie poti sa o incurci. Nu neaparat cu inchisoare, dar daca se acumuleaza, nu le platesti si un judecator stabileste ca nu le platesti din reacredinta, e sfidare si deja se intra intr-o zona penala. Mie mi se par toti astia care se vaita de represiune si abuz din partea statului acilea niste prefacuti, cand ajung in alte tari sunt mielusei, pe partea asta de circulatie rutiera. Una e sa nu ai bani de impozit si alta e sa mergi ca un nebun pe sosele si sa te plangi ca nu ai bani de amenzi.
|
Citat:
Poți să încasezi amenzi de circulație și ca pieton, biciclist, trotinetar, etc așa că oricine poate fi vizat. Legea e un cretinism, nu cred că se referă numai la amenzile de circulație ci pe la orice amenzi și creanțe - datorii neplătite, inclusiv dacă se fac de 500% facturile la energie la un consum mai mic nu mai faci față, sau dacă impozitul crește cu 200% în 2 ani. |
VIDEO | Daniel David îi trimite la muncă pe studenții cărora le-a tăiat bursele
Daniel David, ministrul Educației, i-a trimis la muncă pe studenții care protestează față de tăierea burselor. El le-a recomandat să-și caute măcar un job part-time din care să câștige niște bani. „Nu vreau să vă supăr, doar poate cumva, poate că m-aș gândi să îmi iau și un job part-time“, i-a zis David unui student. „Știu, noi nu avem cultura asta, dar eu sunt mai familiarizat un pic cu mediul american. Acolo, studenții au și un job part-time, nu doar vara, când nu au cursuri, uneori și pe parcursul anului“, a zis Ministerul Educației. Sute de studenți au protestat ieri la Timișoara față de tăierea burselor de către Guvernul Bolojan. Protestul a fost organizat de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). _______________ E incredibil tupeul ăstuia de birocrat neo-european care știe că nu poate păți nimic și urinează în capul celor mai slabi, îmbuibat în salarii, sporuri și funcționar public de lux - viager în universitate pe care a folosit-o ca pe o trambulină de parvenire politică, întinând principiul neutralității politice universitare. El nu trebuie să facă naveta ca să-și completeze clasele și se va bucura la pensie și de un spor de special, pt timpul cât a distrus viețile altora în ministeriat. Pentru penibilul ăsta munca intelectuală care generează bursa, nu e tot un efort cuantificabil financiar în America sau pe oriunde, acolo se taie bursele așa din px, nu se dă nimic. |
Citat:
O bună parte din tineretul americanizat vor să fie vestici numai în spirit UNTOLD, cică rebeli, adică paraziți care taie frunze la câini spre disperarea părinților care ajung de și smulg părul din cap. |
Citat:
Mulți au abandonat studiile din cauza slujbei și s-au plafonat într-un domeniu slab. Citat:
Aici era situația unor bursieri, merite deosebite în învățare nu la niște studenți care abia luau bac-ul, în capul lor s-a pișat păcăliciul ăsta trimițându-i la muncă. Ce note a avut nenorocitul ăsta Daniel David în facultate ? Citat:
|
Citat:
Studenți de valoare, hai să fim serioși Iorest. In lumea asta? Sper ca glumești! Poate vre-unul mai ciudat, viitor președinte… |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:09:14. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.