Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Mari Duhovnici si predicile lor (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5036)
-   -   Ierodiacon Visarion Iugulescu (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2007)

geo.nektarios 26.10.2009 23:17:02

Cum l-am inteles eu pe Pr.Visarion

Eu l-am cunoscut personal si direct pe Pr.Visarion, poreclit „rasoforul”. (am scris mai sus - cu mult - ca pr.NU a fost Rasofor ci IERODIACON - calugar cu harul slujirii Diaconesti la Sf.Altar). Si nu m-a vatamat cu nimic, ci din contra am avut numai de CASTIGAT pt ca l-am ascultat; nu m-a invatat NIMIC DIFERIT de Sf.Biserica sau de Sf.Parinti, sau de Sf.Canoane, ci mai mult, datorita Sf.Sale am ajuns ORTODOX, desi inainte era sa ajung sa fiu „botezat” la Baptisti; datorita Sf.sale am ajuns de am studiat Teologia. Depinde cum intelege fiecare, dupa mintea si priceperea sa, dupa credinta si dorinta de mantuire, dupa Iubirea de aproapele! Mi-a fost NU duhovnic, ci INDRUMATOR in viata duhovniceasca, am urmat sfaturile sale, iar cuvintele sale mi-au patruns adanc in suflet. Asa cum cineva s-a atasat mai mult de Pr.Cleopa, asa si eu de Pr.Visarion. Imi place si Pr.Cleopa fff.mult, ba chiar i-am citit toate cartile si am invatat si de la sf.sa multe. Culeg de la fiecare parinte „polenul” duhovnicesc pt a face „mierea” dulce a sfinteniei.

Nu trebuie sa fii invatat sau simplu, ca sa fii „visarionist” (catalogare batjocoritoare) ci fiecare se ataseaza de un parinte spiritual pe care il simte fiecare aproape de sufletul sau si IN care se ODIHNESTE!!!!

Mi-e mi-a fost aproape Pr.Visarion Iugulescu (acum s-a dus la Domnul), pt altcineva Pr.Cleopa, pt altcineva Pr.Rafail Noica, sau Pr.Teofil Paraian, sau Pr.Arsenie Papacioc, sau Pr.Iustin Parvu.

Doamne ajuta!!!

Florentina75 29.10.2009 18:13:39

RE ptr toti care-s impotriva Parintelui Visarion

Viata m-a invatat si mi-a aratat ca cei care l-au ponegrit pe parintele Visarion au facut acelasi lucru si cu alti parinti ...asa ca draga domnule N........tinand cont ca sunteti preot...atitudinea nu este tocmai conforma cu ceea ce se invata in biserici la predica...
Cred ca ar trebui sa se inteleaga ca greselile visarionistilor nu sunt ale parintelui... asta inseamna ca: - daca copilul este hot ...parintele este cu siguranta un om minunat care l-a invatat pe copil sa nu faca asa ceva.
Citind cele scrise de useri am constatat ca se incearca cu mare ardoare ponegrirea parintelui Visarion...mai ales de catre cei pe care la un moment dat i-a ajutat si i-a indrumat.....
Asa se ajunge la sminteala si la SCARBA fata de oamenii care nu au dreptul sa spuna nimika.... si unde este mila si iertarea si ..toate acele lucruri de care ar trebui sa se ocupe oamenii... NICAIERI SI NICIUNDE.....

ViermeSiNuOm 26.01.2010 19:34:43

[quote=mirelat;37782]OK, am dat search pe google si asta este ceea ce am gasit eu despre "Visarionisti"

Ia mai da un search pe http://www.ierodiaconvisarion.ro

Biografie

PĂRINTELE IERODIACON VISARION IUGULESCU

Părintele Ierodiacon Visarion Iugulescu este unul din marii misionari ai Bisericii Ortodoxe Române din ultimele decenii, un mărturisitor și adânc trăitor al credinței ortodoxe.

Lucrarea sa misionară, desfășurată cu râvnă și dragoste înflăcărată, pe linia celei mai pure tradiții creștin-ortodoxe, a avut impact asupra unei mase mari de credincioși.

Cuvântul său vibrant și magnetic a atras la o viață nouă, duhovnicească, mii de suflete, în special tineri, care au venit la lumina lui Hristos, umplând bisericile, ceea ce l-a făcut pe un cunoscut ierarh ortodox să-l numească “un miracol al zilelor noastre”.

Efortul său susținut pentru renașterea spirituală a credincioșilor a avut ca bază învățătura Sfinților Părinți.

Se naște la Brănești, jud. Dâmbovița, în luna octombrie 1922, primind la botez numele de Vasile. Încă de copil a avut înclinații spre activitatea misionar-duhovnicească. Iubea foarte mult biserica, era aprins în credință, se instruia citind operele Sfinților Părinți, fiind animat de dorința de a ști cât mai multe învățături pentru mântuirea sufletului.

A luat contact cu misionarii creștini care străbăteau satele, propovăduind cuvântul lui Dumnezeu. Mergea împreună cu ei din sat în sat și în multe biserici, chiar tânăr fiind, ținea predici și întărea credința în popor. Picta troițe și icoane pentru ajutor misionar și își petrecea viața sfătuind și îndrumând pe creștini pe calea Domnului.

În timpul războiului este luat militar la Brașov, la cavalerie, fiind impresionat de disciplina din armată. Duminica, când ostașii mergeau la biserică împreună cu ofițerii, cânta la strană și, cu învoirea preotului, predica în prezența ofițerilor și ostașilor. Pleacă pe front în Rusia, unde, în timpul luptelor este luat prizonier, împreună cu ostașii companiei. În drum spre lagărele din Siberia reușește să fugă, ca prin minune, cu ajutorul lui Dumnezeu, și se întoarce în țară.

După eliberare s-a retras în părțile Brașovului unde a cunoscut mulți părinți duhovnicești, misionari autorizați ce propăvăduiau în toată țara.

Între 1948-1950, zi de zi, a făcut misionarism cu părintele Damaschin (fost stareț al mânăstirii Lainici), până ce autoritățile le-au interzis, luând măsuri drastice. Părintele Damaschin, apreciind predicile sale și plăcându-i hotărârea și starea sa sufletească, l-a recomandat mitropolitului Irineu Mihălcescu și, astfel, primește hirotesia de ipodiacon misionar la moaștele Sf. Cuvioase Parascheva de la Iași. Avea vârsta de 28 de ani.

Între timp cunoaște asociația misionară ortodoxă “Patriarhul Miron” din București, pe părintele Iosif Gafton, pe scriitorul Alexandru Lascarov-Moldovanu, pe Vasile Ionescu, pe părintele Toma Gherasimescu de la “Mărgăritarele lumii”, unul din cei mai mari misionari din țară.

Simțind nevoia de liniște și, totodată, dorind viața pustnicească, se retrage în munții Reteiului, dar Dumnezeu îl trimite din nou în lume și este hirotonisit ierodiacon, cu numele Visarion, pentru mânăstirea Balaciu, de Prea Sfințitul episcop Antim Angelescu al Buzăului, pe 25 decembrie 1950 la catedrala episcopală din Buzău.

Aici, cu binecuvântarea starețului a desfășurat aceeași activitate de întărire sufletească, făcându-și mulți ucenici. Mulți dintre ucenicii dânsului au devenit călugări, diaconi, preoți, stareți de mânăstiri. Amintim aici pe părintele protosinghel Ilarion Lupașcu, fost stareț al schitului românesc “Prodromul” de la sfântul munte Athos.

De la Balaciu e cerut de mitropolitul Efrem la mânăstirea Cernica, unde vine cu un număr însemnat de ucenici. Urmează cursurile de ghizi și e repartizat ca ghid la mânăstirea Snagov.

În anul 1960 este afectat de acel odios decret prin care se dispunea închiderea unor mânăstiri și scoaterea călugărilor tineri din mânăstiri. Funcționează pe post de cântăreț la mai multe biserici.

În anul 1973 se stabilește la biserica Sf. Nicolae-Sârbi din București, unde timp de 10 ani a desfășurat o neobosită activitate duhovnicească, vestind cu timp și fără timp cuvântul lui Dumnezeu, alinând, mângâind suflete zbuciumate, mustrând cu blândețe, îndreptând sufletele spre Hristos.

Impresiona prin vocea sa îngerească care era predestinată rugăciunilor și psalmodierii, intona la strană cântările bisericești ca nimeni altul și, mai ales, trezea conștiințele prin puterea adevărurilor conținute în predicile pe care le rostea din fața sfântului Altar.

Cu ochii blânzi și isteți, cu fața angelică și chipul monahicesc, părintele Visarion trăda o mare trăire. O lumină ca a sfinției sale nu putea fi ascunsă sub obroc și, în scurt timp, se adună în juru-i o mulțime de tineri, biserica începu să se umple de lume și să devină neîncăpătoare.

Mulți din cei împovărați de păcate, care intrau în contact cu sfinția sa, oricâte vicii ar fi avut, se transformau, renășteau în niște oameni însănătoșiți sufletește.

Sfinția sa împărțea în dar, cu generozitate cruciulițe, icoane, cărți religioase cu învățături sfinte, vieți de sfinți, rugăciuni, cărți care în vremea aceea erau mărgăritare de mult preț și cu anevoie de găsit, casete cu predici ziditoare de suflet, predici care erau înregistrate de credincioși în timpul slujbelor. Multe din aceste lucruri erau greu de procurat și cu mari sacrificii.

Era înzestrat și cu darul picturii. Multe din icoanele pictate de sfinția sa împodobesc și astăzi casele creștinilor sau diferite biserici unde au fost donate.

Despre sine, îi plăcea mai mult să afirme că este un “pictor de suflete”.

Actele caritabile făcute împreună cu credincioșii, în funcție de împrejurările de atunci și de posibilități, vizau spitalele, azilele de bătâni, orfelinatele, familiile cu situații materiale precare, copii nebotezați de la casele de copii, care erau botezați, persoane decedate care nu aveau pe nimeni să le facă înmormântare.

De asemenea, persoanele care aveau talent (muzică, pictură, sculptură, poezie, etc.) erau încurajate să-și pună “talantul” în slujba Domnului.

Treptat, acțiunile dânsului au stârnit invidia multora care nu se puteau ridica la aceeași înălțime și, în urma unor uneltiri, în 1983, urmează anchete, interogatorii, interzicerea dreptului de a mai predica.

Deși nu a fost găsit vinovat cu nimic, din acel moment, i s-a interzis accesul în biserică și i s-a impus pensionarea, forțat.

Moment greu, atât pentru sfinția sa cât și pentru credincioșii care erau tulburați de nedreptatea ce i se făcuse. Dragostea puternică de Dumnezeu l-a făcut să primească cu demnitate și bărbăție încercările.

Credincioșii care îl urmaseră s-au răspândit pe la mai multe biserici, răspunzând solicitărilor preoților și creându-se în biserici focare de credință, care radiau și celor din jur.

Acționând cu multă înțelepciune, își desfășoară acum lucrarea misionară acoperit, ca “în catacombe”, potrivit conjuncturii și posibilităților vremii.

Datorită condițiilor de viață și încercărilor prin care a trecut sănătatea sfinției sale s-a zdruncinat mult.

După evenimentele din decembrie 1989 s-a creat mai mult spațiu de lucru pe plan duhovnicesc. Are acum posibilitatea să facă o catehizare vastă, procedând cu abilitate și răspândind cuvântul lui Dumnezeu în mase mari de auditori.

Este invitat de mulți preoți, atât din București cât și din provincie și ține predici în multe biserici, predici apreciate cu superlative și care aveau menirea de a lumina mintea, a întări voința și a sensibiliza sentimentele pentru primirea lui Hristos în suflet.

S-au continuat și în această perioadă acțiunile practice în slujba Bisericii, și cele caritabile și s-a răspuns solicitărilor venite din partea preoților. Ucenici cu zel misionar au desfășurat cu succes acțiuni misionare cu ajutorul unor filme religioase pe diapozitive, insoțite de comentarii care înfiorau și făceau să vibreze adâncurile ființei.

Împreună cu ucenicii apropiați a scos revista “Pâine și apă pentru suflet”, foarte căutată și apreciată de credincioșii Bisericii noastre, adresată tuturor celor care vor să cunoască și să trăiască credința ortodoxă.

În tot ce a întreprins a demonstrat o mare cunoaștere a sufletului omenesc pe care l-a dominat cu iubire adâncă.

Activitatea părintelui Visarion în cadrul Bisericii lui Hristos, zelul său misionar, asemenea unui adevărat apostol, stăruința sa pentru luminarea sufletelor și renașterea spirituală a credincioșilor, au avut un răsunet puternic în rândul credincioșilor Bisericii noastre ortodoxe.

Puternica sa personalitatea rămâne vie în inimile celor care îl admirăm și iubim.

Mariusica 16.02.2010 10:34:15

vad ca geo.nektarios's se irita foarte tare cand unii il numesc pe parintele "rasofor".
intradevar, nu a fost rasofor.
ca sa folosesc aceleasi caractere: nu a fost IERODIACON ci IPODIACON
este totusi o diferenta

FiulRisipitor 16.02.2010 17:24:42

In primul rand Dumnezeu sa ma ierte ca indraznesc sa scriu fara probabil a avea cunostinte necesare, dar poate va ajuta sa va dati seama cum se vede din exterior treaba asta, in al doilea rand sa ma ierte Dumnezeu ca am pierdut o zi de munca citind tot ce s-a scris. Poate ma lasa sufletul sa fac vreo milostenie din banii primiti azi degeaba.
Contradictii peste contradictii si mai ales stundeti la telogie. Spunea cineva: "Cand vezi atati savanti contrazicandu-se, iti dai seama ca orice aberatie poate fi demonstrata stiintific". Indrasnesc sa va spun ca mai bine ati tacea (si eu la fel), mai bine sa vorbeasca pietrele decat mandria noastra de oameni "cunoscatori". N-am facut teologia, dar mai citeam prin cartiile lui soramea de la teologie, si am vazut si eu o groaza de aberatii - daca pui in paralel scrierile Sfintilor Parinti. Pana si cartile de dogmatica folosite pentru mine pareau mult deformate fata de Dogmatica Sfantului Ioan Damaschin (am spus PENTRU MINE de aceea am considerat necesar sa citesc si cea scrisa de Sf. Ioan). Si soramea cand a terminat teologia a spus ca ani buni nu vrea sa mai auda de asa ceva, si mai ales de teologi (care una spun si alta fac). Mai tarziu am aflat (nu mai retin unde am citit) ca nu toti Sfintii scriu pe masura sufletelor noastre, iar asta nu ne da nici un drept sa atacam pana nu suntem noi mai sfinti ca ei. Asa ca sa ne limitam la ce este potrivit pentru inima noastra, iar daca ceva ni se pare deplasat lasam deoparte pana ajungem noi sfinti, si apoi corectam.
Cateva lucruri care mi-au atras atentia:
1. Legat de cine poate sau nu poate sa predice - Dan Puric predicand. Desi m-a uimit usor candva, nu mai e printre admiratii mei, asta nu inseamna ca parintele Iustin Parvu este de dispretuit ca i-a permis sau i-a dat binecuvantare (nici macar nu stiu daca s-a intamplat asa ceva). Deci pana la urma oricine poate predica daca are permisiunea celor mai mari.
2. Caractere de secta (preluate dintr-o carte cred) - peste 90% din caracterele enumerate ar trebui sa faca parte si din activitatea bisericii ortodoxe. 8% legate de comportamentul "adeptilor"... sunt multi care exagereaza oriunde te-ai duce; pana si batranica care vine la tine in biserica si-ti spune sa-ti faci cruce!
3. Daca tot este un proces in toata regula, cu avocati si judecatori, apoi fratilor nu mai spuneti:"stiu eu" "am vazut eu" "a spus cutare" "a scris preot cutare" - veniti cu dovada concreta: data ora, inregistrarea video/audio, poze, etc etc. astfel juratii (adica eu :) ) sa poata da un verdict.

Si la final mai bine "sa arunce piatra cel care este fara de pacat(greseala)".
Pentru mine subiectul e incheiat. Daca aveti comentarii va rog PM.

Edit:
4. Am uitat sa amintesc ca unii sustin ca a fost dezaprobat de parintele Cleopa, dar uita ca si parintele Cleopa de curand a fost scos deja informator al securitatii si pe deasupra si ecumenist. :))
Nu ma intelegeti gresit: pentru mine parintele Cleopa cat si Arsenie Boca sunt le fel de importanti, despre Visarion nu stiu nimic.

Mariusica 17.02.2010 09:06:41

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 212912)
...

3. Daca tot este un proces in toata regula, cu avocati si judecatori, apoi fratilor nu mai spuneti:"stiu eu" "am vazut eu" "a spus cutare" "a scris preot cutare" - veniti cu dovada concreta: data ora, inregistrarea video/audio, poze, etc etc. astfel juratii (adica eu :) ) sa poata da un verdict.

Cred ca glumesti.
Iar ca sa glumesc si eu te intreb: dar de proba cu martori ai auzit?

Iar pentru stiinta ta: exista si inregistrari audio - video.

FiulRisipitor 17.02.2010 09:31:44

Citat:

În prealabil postat de Mariusica (Post 213120)
Cred ca glumesti.
Iar ca sa glumesc si eu te intreb: dar de proba cu martori ai auzit?

De acord cu tine, dar pana si martorii vor fi verificati daca nu cumva sunt martori mincinosi. :)

Citat:

În prealabil postat de Mariusica (Post 213120)
Iar pentru stiinta ta: exista si inregistrari audio - video.

Nu contest acest fapt, am citi in mesajele de aici ca exista asa ceva. Ce trebuie facut sa fi cu date exacte. Caseta/CD - locatia unde se gaseste o greseala dogmatica ora/minut/sec sau Cartea/revista - pagina/paragraful si greseala.

Mariusica 17.02.2010 10:23:43

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 213127)
De acord cu tine, dar pana si martorii vor fi verificati daca nu cumva sunt martori mincinosi. :)

Nu contest acest fapt, am citi in mesajele de aici ca exista asa ceva. Ce trebuie facut sa fi cu date exacte. Caseta/CD - locatia unde se gaseste o greseala dogmatica ora/minut/sec sau Cartea/revista - pagina/paragraful si greseala.

Pentru a-mi dovedi mie ceva, nu imi trebuie decat un martor: propria persoana, care a vazut si a auzit multe.

Florentina75 22.02.2010 19:24:29

Mai Mariusica ....daca nu ti-a placut atunci cand ai fost martor de ce nu ai avut curajul sa-l intrebi pe parintele toate nelamuririle tale...ca asa e mai corect, nu ?
Acum ca nu mai este nu stiti cum sa-l blamati mai rau....
Crestineste este sa spui atunci cand ai o nelamurire..nu sa o judeci dupa nu stiu cat timp...

caliyo 23.02.2010 09:21:50

Citat:

În prealabil postat de Mariusica (Post 213150)
Pentru a-mi dovedi mie ceva, nu imi trebuie decat un martor: propria persoana, care a vazut si a auzit multe.

Poate te-a deranjat atitudinea anumitor persoane, dar ma indoiesc ca parintele ti-a cauzat vreo neplacere.
Nu e de vina parintele pt. felul in care s-au comportat acele persoane. El nu a vrut sa fie asa. Intotdeauna a dat sfaturi bune, nu a cautat sa iasa in fata, sa fie cunoscut de oameni ( prin tv, presa, radio). Nu a vrut functii inalte, nici macar Taina Preotiei, tocmai pt. ca toti credinciosii pe care ii indruma sa mearga sa se spovedeasca la preoti. Nu a purtat haine scumpe, nu s-a ghiftuit cu mancare, nu avut nimic al lui personal. In tot ceea ce a facut , a urmarit mantuirea oamenilor , nu interesul lui personal.
Iar printre cei care i-au ascultat predicile , sunt cu siguranta si persoane exemplare nu numai ,,pleavaŽŽ.

Mariusica 23.02.2010 10:17:17

Citat:

În prealabil postat de Florentina75 (Post 215364)
Mai Mariusica ....daca nu ti-a placut atunci cand ai fost martor de ce nu ai avut curajul sa-l intrebi pe parintele toate nelamuririle tale...ca asa e mai corect, nu ?
Acum ca nu mai este nu stiti cum sa-l blamati mai rau....
Crestineste este sa spui atunci cand ai o nelamurire..nu sa o judeci dupa nu stiu cat timp...

Ai facut parte din aceasta "lucrare"?
Daca nu, iti spun eu care era problema.
In acest moment mi-ar fi mult mai usor sa intru in audienta la Presedintele Romaniei, decat imi era atunci sa il vad personal pe Parintele Visarion.
Stii cum se spune: pana la Dumnezeu te mananca sfintii.

Mariusica 23.02.2010 10:22:03

Citat:

În prealabil postat de caliyo (Post 215536)
Poate te-a deranjat atitudinea anumitor persoane, dar ma indoiesc ca parintele ti-a cauzat vreo neplacere.
Nu e de vina parintele pt. felul in care s-au comportat acele persoane. El nu a vrut sa fie asa. Intotdeauna a dat sfaturi bune, nu a cautat sa iasa in fata, sa fie cunoscut de oameni ( prin tv, presa, radio). Nu a vrut functii inalte, nici macar Taina Preotiei, tocmai pt. ca toti credinciosii pe care ii indruma sa mearga sa se spovedeasca la preoti. Nu a purtat haine scumpe, nu s-a ghiftuit cu mancare, nu avut nimic al lui personal. In tot ceea ce a facut , a urmarit mantuirea oamenilor , nu interesul lui personal.
Iar printre cei care i-au ascultat predicile , sunt cu siguranta si persoane exemplare nu numai ,,pleavaŽŽ.

Sa inteleg ca si tu faci parte din aceasta grupare?
Problema e ca persoanele deranjante erau tocmai cei ce erai mai apropiati parintelui si cei care acum au preluat conducerea acestei lucrari, dupa moartea dansului.
De ei de ce nu pomeneste nimeni nimic?

caliyo 23.02.2010 22:03:13

Eu am venit la biserica datorita predicilor parintelui Visarion, lui ii datorez f multe, fac parte dintr-o familie necredincioasa si daca nu ar fi fost acest parinte Visarion pe care multi azi il critica, eu as fi fost departe de Dumnezeu asa cum sunt si ceilalti membri ai familiei mele( incepand de la strabunici, bunici, matusi, unchi, parinti, verisori).
Tot datorita lui am facut facultatea de Teologie. Cand am intrat acolo, stiam multe lucruri de dogmatica, istorie bisericeasca, morala, patrologie, invatate din predicile parintelui , incat colegii mei se mirau cum de stiu atatea. Parintele s-a documentat mult inainte de a scrie aceste predici, chiar daca nu avea diploma de facultate.
Pentru toate binefacerile pe care le-am primit din partea lui, ar trebui oare sa fiu nerecunoscatoare pt. ca X sau Y din anturajul lui nu s-a comportat cum trebuie?

Mariusica 24.02.2010 09:01:01

Citat:

În prealabil postat de caliyo (Post 215841)
Eu am venit la biserica datorita predicilor parintelui Visarion, lui ii datorez f multe, fac parte dintr-o familie necredincioasa si daca nu ar fi fost acest parinte Visarion pe care multi azi il critica, eu as fi fost departe de Dumnezeu asa cum sunt si ceilalti membri ai familiei mele( incepand de la strabunici, bunici, matusi, unchi, parinti, verisori).
Tot datorita lui am facut facultatea de Teologie. Cand am intrat acolo, stiam multe lucruri de dogmatica, istorie bisericeasca, morala, patrologie, invatate din predicile parintelui , incat colegii mei se mirau cum de stiu atatea. Parintele s-a documentat mult inainte de a scrie aceste predici, chiar daca nu avea diploma de facultate.
Pentru toate binefacerile pe care le-am primit din partea lui, ar trebui oare sa fiu nerecunoscatoare pt. ca X sau Y din anturajul lui nu s-a comportat cum trebuie?

Din cate am citit eu pe acest post, majoritatea criticilor au fost indreptate asupra visarionistilor nu asupra pr Visarion.
Dar daca ar fi sa-i reprosez ceva, i-as reprosa faptul ca a tolerat anumite practici.

veveritza 24.02.2010 16:59:04

Citat:

În prealabil postat de Mariusica (Post 215569)
Sa inteleg ca si tu faci parte din aceasta grupare?
Problema e ca persoanele deranjante erau tocmai cei ce erai mai apropiati parintelui si cei care acum au preluat conducerea acestei lucrari, dupa moartea dansului.
De ei de ce nu pomeneste nimeni nimic?

Pentru ca se urmeaza invatatura parintelui si nu a altor persoane; vrei sa spui ca cineva te obliga sa fii de acord cu parerile proprii sau ca erai obligat sa faci ceva nu ai fi vrut?

http://www.SiteVacuum.com/publisher/...IconShadow.gifhttp://www.SiteVacuum.com/publisher/...IconShadow.gif

Mariusica 24.02.2010 17:41:55

Citat:

În prealabil postat de veveritza (Post 216161)
Pentru ca se urmeaza invatatura parintelui si nu a altor persoane; vrei sa spui ca cineva te obliga sa fii de acord cu parerile proprii sau ca erai obligat sa faci ceva nu ai fi vrut?

http://www.SiteVacuum.com/publisher/...IconShadow.gifhttp://www.SiteVacuum.com/publisher/...IconShadow.gif

cum adica invatatura altor persoane?
dar ai dreptate, ceilalti parinti ai bisericii sunt considerate de voi doar alte persoane.
obligatia nu era explicita ci implicita.
cum se numesc cei care nu va mai vregventeaza adunarile? chiar daca ei continua sa mearga la biserica.
iti spun eu: "cazuti"

veveritza 24.02.2010 22:21:02

Citat:

În prealabil postat de Mariusica (Post 216184)
cum adica invatatura altor persoane?
dar ai dreptate, ceilalti parinti ai bisericii sunt considerate de voi doar alte persoane.
obligatia nu era explicita ci implicita.
cum se numesc cei care nu va mai vregventeaza adunarile? chiar daca ei continua sa mearga la biserica.

La raspunsul pe care ti l-am dat eu la intrebarea pusa de tine si ceea ce ai raspuns tu....... nu stiu daca mai merita sa discutam;
Ramai in pace si linisteste-te sufleteste; nu uita sa "fregventezi" biserica la fel de des cum ai facut-o pana acum!

Mariusica 25.02.2010 08:55:22

Citat:

În prealabil postat de veveritza (Post 216305)
La raspunsul pe care ti l-am dat eu la intrebarea pusa de tine si ceea ce ai raspuns tu....... nu stiu daca mai merita sa discutam;
Ramai in pace si linisteste-te sufleteste; nu uita sa "fregventezi" biserica la fel de des cum ai facut-o pana acum!

Eu am spus pana acum multe lucruri despre care ai zis ca sunt neadevarate.
Spune unde este minciuna mea?
Ca sa iti raspund concret la intrebare, ar trebui sa reascult cateva zeci de casete audio.
Dar se pare ca nu ai citit unde am spus ca neregulile mari nu se gasesc in predici.

Florentina75 26.02.2010 18:52:58

Re:

Este adevarat ca se intra greu la parintele si ca unii gresesc dar nu inteleg de ce-l judeci pe parintele ...chiar nu poti sa pui in practica ceea ce te-a invatat si sa-i respecti deciziile...care tie, unuia sau altuia i se par gresite....
Daca ai facut parte din lucrare si te-a deranjat ceva de ce nu ai spus atunci ...la momentul acela...
Asta e intrebarea mea?
Daca ai o nemultumire legata de o persoana de ce nu iei legatura cu acea persoana ca sa-i poti spune ceea ce crezi tu ca este gresit...care este scopul tau de scrii pe forum ca parintele este asa si asa...sau mai bine sa te intreb ce folos ai ? castigi ceva ??
:68:

caliyo 27.02.2010 21:46:14

Citat:

În prealabil postat de Mariusica (Post 216184)

Problema nu era cu cei care nu mai frecventau adunarile, ci cu cei care se lasau definitiv de biserica. In majoritatea cazurilor cam asa s-a intamplat. Cunosc personal cazuri de crestini care erau paraleli cu religia, iar datorita predicilor parintelui au luat si ei contact cu biserica. Insa dupa ani de zile, fete credincioase s-au casatorit cu baieti nedusi pe la biserica , sau, mai rau au inceput sa traiasca in concubinaj cu ei, si s-au dat dupa ei ( adica adio biserica). Valabil si viceversa( baieti credinciosi cu fete necredincioase).

Dumitru73 28.02.2010 11:59:26

Citat:

În prealabil postat de caliyo (Post 217458)
Problema nu era cu cei care nu mai frecventau adunarile, ci cu cei care se lasau definitiv de biserica. In majoritatea cazurilor cam asa s-a intamplat. Cunosc personal cazuri de crestini care erau paraleli cu religia, iar datorita predicilor parintelui au luat si ei contact cu biserica. Insa dupa ani de zile, fete credincioase s-au casatorit cu baieti nedusi pe la biserica , sau, mai rau au inceput sa traiasca in concubinaj cu ei, si s-au dat dupa ei ( adica adio biserica). Valabil si viceversa( baieti credinciosi cu fete necredincioase).

Inteleg ce vrei sa spui.
Dar eu ma refeream la cei ce paraseau "lucrarea" nu si biserica.
Spre exemplu, cel mai cunoscut este cazul 11 Iunie, unde aproape toti membrii lucrarii ce mergeau acolo, in urma unor scandaluri, au ales sa ramana la biserica 11 Iunie alaturi de pr Grigore. Este vorba de cazul de care vorbeste pr David cand pomeneste de visarionisti.
Iar acestia au fost considerati "cazuti" desi majoritatea merg si astazi la aceeasi biserica.

Florentina75 28.02.2010 16:12:24

Nu cred ca li se spune "cazuti " ptr ca numai Dumnezeu stie cine este si cine nu este cazut....
Daca pleci din lucrare si urmezi drumul bisericii nu inseamna ca esti cazut....asa ca ...cei care sunt in lucrare nu cred ca afirma asa ceva...
Legat de fetele si de baietii care s-au casatorit ....bravo lor...fiecare e liber sa faca ce vrea ...dar in acelasi timp trebuie sa te gandesti si la suflet nu numai la trup...ptr cei care renunta la Dumnezeu sau nu mai sunt crestini activi , eu cred ca exista o mare pierdere ptr ei....ptr ca sufletul cere...hrana asa cum a fost el obisnuit....asa ca ...pe de alta parte gandeste-te la parintele ca la o mama cum crezi ca s-a simtit cand a vazut ca o parte dintre cei pe care i-a invatat lucruri bune acum nici macar o cruce nu-si mai fac...tu cum te-ai simti daca ai vedea ca, copilul tau este total schimbat...nu te-ar durea...
Daca stam si ne gandim nici parintele Porfirie nu era de acord ca cei care frecventeza biserica sa se casatoreasca cu persoane care nu merg la biserica stiind ca acei crestini vor renunta ...nu..? Exemplul cel mai concludent este legat de fata care s-a casatorit cu un mason...ce a urmat...schimbare ei si nu a lui..nu?
Eu nu zic ca nu exista persoane care au gresit dar tu nu mergi la biserica ptr ei ...mergi ptr sufletul tau..nu?
Uneori trebuie sa treci peste toate astea si sa nu negi munca parintelui...ca e mare greseala....

Dumitru73 01.03.2010 09:29:30

Citat:

În prealabil postat de Florentina75 (Post 217696)
Nu cred ca li se spune "cazuti " ptr ca numai Dumnezeu stie cine este si cine nu este cazut....
Daca pleci din lucrare si urmezi drumul bisericii nu inseamna ca esti cazut....asa ca ...cei care sunt in lucrare nu cred ca afirma asa ceva...
Legat de fetele si de baietii care s-au casatorit ....bravo lor...fiecare e liber sa faca ce vrea ...dar in acelasi timp trebuie sa te gandesti si la suflet nu numai la trup...ptr cei care renunta la Dumnezeu sau nu mai sunt crestini activi , eu cred ca exista o mare pierdere ptr ei....ptr ca sufletul cere...hrana asa cum a fost el obisnuit....asa ca ...pe de alta parte gandeste-te la parintele ca la o mama cum crezi ca s-a simtit cand a vazut ca o parte dintre cei pe care i-a invatat lucruri bune acum nici macar o cruce nu-si mai fac...tu cum te-ai simti daca ai vedea ca, copilul tau este total schimbat...nu te-ar durea...
Daca stam si ne gandim nici parintele Porfirie nu era de acord ca cei care frecventeza biserica sa se casatoreasca cu persoane care nu merg la biserica stiind ca acei crestini vor renunta ...nu..? Exemplul cel mai concludent este legat de fata care s-a casatorit cu un mason...ce a urmat...schimbare ei si nu a lui..nu?
Eu nu zic ca nu exista persoane care au gresit dar tu nu mergi la biserica ptr ei ...mergi ptr sufletul tau..nu?
Uneori trebuie sa treci peste toate astea si sa nu negi munca parintelui...ca e mare greseala....

Esti membra a acestei "lucrari"? Daca da, atunci ar trebui sa stii ca asa le spune. Daca nu, atunci crede-ma pe cuvant, pentru ca am dreptate.
Dupa cum scrii pari a fi membra, dar nu stiu daca esti noua sau mai veche.
Dar daca ai fi mai veche ai stii ca pana acum cativa ani, casatoria era practic interzisa in aceasta "lucrare", desi teoretic nimeni nu era impotriva.

veveritza 01.03.2010 12:13:24

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 217996)
Esti membra a acestei "lucrari"? Daca da, atunci ar trebui sa stii ca asa le spune. Daca nu, atunci crede-ma pe cuvant, pentru ca am dreptate.

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 217996)
Dupa cum scrii pari a fi membra, dar nu stiu daca esti noua sau mai veche.
Dar daca ai fi mai veche ai stii ca pana acum cativa ani, casatoria era practic interzisa in aceasta "lucrare", desi teoretic nimeni nu era impotriva.

Da, ai dreptate, un visarionist sta la usa bisericii si interzice intrarea in biserica pentru oficierea casatoriei:24:

Dumitru73 01.03.2010 12:19:24

Citat:

În prealabil postat de veveritza (Post 218030)

Da, ai dreptate, un visarionist sta la usa bisericii si interzice intrarea in biserica pentru oficierea casatoriei:24:

De cati ani esti in "lucrare"?

veveritza 01.03.2010 13:30:32

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 218033)
De cati ani esti in "lucrare"?

de multi, multi ani...mai asculta o data predica despre casatorie si fii mai atent la continut; mai citeste si alte carti ale parintelui Arsenie Boca si vezi ce spune despre casatorie; mai vezi ce spune si Sf Apostol Pavel referitor la casatorie; mai vezi ce spun si alti parinti induhovniciti....fa o sinteza si apoi arunca piatra asupra parintelui Visarion

Dumitru73 01.03.2010 13:50:55

Citat:

În prealabil postat de veveritza (Post 218069)
de multi, multi ani...mai asculta o data predica despre casatorie si fii mai atent la continut; mai citeste si alte carti ale parintelui Arsenie Boca si vezi ce spune despre casatorie; mai vezi ce spune si Sf Apostol Pavel referitor la casatorie; mai vezi ce spun si alti parinti induhovniciti....fa o sinteza si apoi arunca piatra asupra parintelui Visarion

O da, esti o visarionista autentica :-)
In primul rand nu am aruncat cu piatra.
In al doilea rand era vorba de "lucrare", nu de alti parinti.
Iar in altreilea rand cred ca am spus ca era o diferenta intre teorie si practica.

veveritza 01.03.2010 14:07:40

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 218075)
O da, esti o visarionista autentica :-)

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 218075)
In primul rand nu am aruncat cu piatra.
In al doilea rand era vorba de "lucrare", nu de alti parinti.
Iar in altreilea rand cred ca am spus ca era o diferenta intre teorie si practica.

O, cat mi-as dori sa fiu autentica asa cum ma crezi tu....
te rog sa spui ce spune diferit parintele Visarion fata de cei citati mai sus, referitor la subiectul casatorie..
care este diferenta intre teorie si practica?

Dumitru73 01.03.2010 14:16:39

Citat:

În prealabil postat de veveritza (Post 218080)

O, cat mi-as dori sa fiu autentica asa cum ma crezi tu....
te rog sa spui ce spune diferit parintele Visarion fata de cei citati mai sus, referitor la subiectul casatorie..
care este diferenta intre teorie si practica?

Teoria suna cam ca la sf ap Pavel, ca e bine sa te casatoresti, dar si mai bine sa sa nu.
Dar daca tot o faci ai grija cu cine o faci.

Dar in practica lucrurile se petreceau putin cam altfel.
In sensul ca se lua doar partea cu "mai bine nu".
Practic iti era aproape imposibil sa te casatoresti in "lucrare" fara sa te arate lumea cu degetul. Chiar daca o data intrat in randul lumii perceptia se schimba.
Am fost multi ani intr-o grupa de baieti si stiu bine ce vorbesc, ca doar ne-am confruntat cu astfel de probleme. cel putin in Bucuresti au fost mari probleme in acest sens.

veveritza 01.03.2010 14:32:46

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 218084)
Teoria suna cam ca la sf ap Pavel, ca e bine sa te casatoresti, dar si mai bine sa sa nu.
Dar daca tot o faci ai grija cu cine o faci.

Dar in practica lucrurile se petreceau putin cam altfel.
In sensul ca se lua doar partea cu "mai bine nu".
Practic iti era aproape imposibil sa te casatoresti in "lucrare" fara sa te arate lumea cu degetul. Chiar daca o data intrat in randul lumii perceptia se schimba.
Am fost multi ani intr-o grupa de baieti si stiu bine ce vorbesc, ca doar ne-am confruntat cu astfel de probleme. cel putin in Bucuresti au fost mari probleme in acest sens.

Cred ca depinde de fiecare cum intelege asta; stiu multe persoane care s-au casatorit tinand cont de sfaturi si le merge foarte bine si cunosc si din cei care s-au casatorit fara sa tina cont de sfaturi si acum plang si isi smulg parul din cap ca nu au ascultat; cand au venit greutaitile si incercarile au inceput sa carteasca, sa se planga, sa se indeparteze de biserica;deci iata cum se imbina teoria cu practica
Dar fii te rog sincer si spune invatatura parintelui Visarion sa nu lasam loc de confuzii
Din cate stiu chiar si in Bucuresti s-au casatorit si nu a fost o tragedie pentru nimeni; care au fost asa zisele "mari probleme"? au fost urmariti, le-a facut cineva vreun rau, i-a impiedicat cineva sa mearga mai departe pe drumul credintei? sincer chiar nu inteleg!
este foarte adevarat ca eu eram deja casatorita cand am cunoscut pe parintele; acum daca as da timpul inapoi tot asa as proceda adica m-as casatori; crezi ca cineva mi-ar sta impotriva?

Dumitru73 01.03.2010 15:15:28

Citat:

În prealabil postat de veveritza (Post 218094)
Cred ca depinde de fiecare cum intelege asta; stiu multe persoane care s-au casatorit tinand cont de sfaturi si le merge foarte bine si cunosc si din cei care s-au casatorit fara sa tina cont de sfaturi si acum plang si isi smulg parul din cap ca nu au ascultat; cand au venit greutaitile si incercarile au inceput sa carteasca, sa se planga, sa se indeparteze de biserica;deci iata cum se imbina teoria cu practica
Dar fii te rog sincer si spune invatatura parintelui Visarion sa nu lasam loc de confuzii
Din cate stiu chiar si in Bucuresti s-au casatorit si nu a fost o tragedie pentru nimeni; care au fost asa zisele "mari probleme"? au fost urmariti, le-a facut cineva vreun rau, i-a impiedicat cineva sa mearga mai departe pe drumul credintei? sincer chiar nu inteleg!
este foarte adevarat ca eu eram deja casatorita cand am cunoscut pe parintele; acum daca as da timpul inapoi tot asa as proceda adica m-as casatori; crezi ca cineva mi-ar sta impotriva?

Depinde si in grupa ai fi fost.
La mine in grupa aceasta politica nu prea a fost pusa in aplicare, dar la grupele de fete era prapad.
Stiu N cazuri, despre baieti care voiau sa se insoare. Asa cum cere legea Bisericii, nu altfel.
Cum ar fi trebuit sa procedeze? E gresit daca incerci sa abordezi fata care iti place? Interzice biserica asa ceva? Nu. Nici pr Visarion nu a zis asa ceva. Dar iti pot da multe exemple, cu nume de baieti care au fost in situatia asta. Nici nu poti sa iti inchipui ce a fost pe capul lor dupa aceea. Se ajungea pana si la expresii de genul "ce ba ti s-a facut de femeie?", scuzati limbajul.
Ti se spunea ca de fapt tu pentru asta vii la biserica, ca sa te insori. Ca nu te intereseaza Hristos, ci doar femeia. etc, etc.
Daca esti din Bucuresti ar trebui sa-ti aduci aminte ce valuri au fost cand s-a maritat Mariana (sora lui Lenu) cu Vlad (actualul pr Vladimir).
Si iti mai spun ceva, la modul cel mai sincer. Mi-a spus o data un epitrop ca el considera casatoria ca nefiind altceva decat o curvie legalizata. Nu zic ca aceasta teorie era generalizata, nu am auzit asta decat la el. Dar nici ceilalti nu erau mai prejos.
Chestia asta cu casatoria a fost unul dintre motivele care m-au scarbit si m-au facut sa plec de aici.

Nimic din cea a scris pana acum, aici sau in orice alta postare, nu este exagerat. Totul este perfect adevarat.

Florentina75 05.03.2010 16:53:50

Poate pare tradare ...dar cu aceasta problema m-am confruntat si eu ...dar ...am trecut peste ea si cand am sa ma decid sa ma casatoresc am sa o fac, sigur cu cineva din afara .
Cred ca ce spui despre baieti este adevarat...si mie mi-a placut de cineva din int si cand am rugat o prietena sa ne faca cunostinta mi s-a spus ca nu corespund...asa ca in final am luat drumul c..... si a incercarilor de a gasi pe cineva care sa te inteleaga ca vrei sa mai mergi si la slujbe.....
Stiu ca nu am nici o scuza si ca voi plati ptr asta ...dar stiu ca parintele nu a spus niciodata ca nu e voie sa te casatoresti. Stiu si cum ne spunea parintele sa fie o casnicie si cred ca se bucura cand vedea familiile crestine asa cum trebuie.
Asa ca draga Dumitru 73 nu trebuia sa pleci, ca tu nu vii decat ptr sufletul tau si daca vrei ptr parintele care a fost mai mult decat bun cu noi.

Florentina75 05.03.2010 16:57:51

In final trebuie sa recunosti ca nu parintele a gresit ci noi cei care nu am inteles invatatura corect, nu ??

Dumitru73 06.03.2010 11:31:02

Citat:

În prealabil postat de Florentina75 (Post 220531)
Poate pare tradare ...dar cu aceasta problema m-am confruntat si eu ...dar ...am trecut peste ea si cand am sa ma decid sa ma casatoresc am sa o fac, sigur cu cineva din afara .
Cred ca ce spui despre baieti este adevarat...si mie mi-a placut de cineva din int si cand am rugat o prietena sa ne faca cunostinta mi s-a spus ca nu corespund...asa ca in final am luat drumul c..... si a incercarilor de a gasi pe cineva care sa te inteleaga ca vrei sa mai mergi si la slujbe.....
Stiu ca nu am nici o scuza si ca voi plati ptr asta ...dar stiu ca parintele nu a spus niciodata ca nu e voie sa te casatoresti. Stiu si cum ne spunea parintele sa fie o casnicie si cred ca se bucura cand vedea familiile crestine asa cum trebuie.
Asa ca draga Dumitru 73 nu trebuia sa pleci, ca tu nu vii decat ptr sufletul tau si daca vrei ptr parintele care a fost mai mult decat bun cu noi.

Multumesc pentru ca imi dai dreptate, macar si partial.
Dar am si spus ca parintele nu ne-a impus sa nu ne casatorim.
Dar nici epitropii nu faceau asta teoretic.
Dar din punct de vedere practic ... era o impunere fatisa.

Dumitru73 06.03.2010 11:32:22

Citat:

În prealabil postat de Florentina75 (Post 220532)
In final trebuie sa recunosti ca nu parintele a gresit ci noi cei care nu am inteles invatatura corect, nu ??

Vezi ca nu pot sa-ti raspund la mesajul privat.
Zice ca nu poti primi mesaje.

Dumitru73 06.03.2010 16:16:44

Citat:

În prealabil postat de Florentina75 (Post 220531)

La ce "tradare" te refereai?

Florentina75 06.03.2010 17:54:01

Faptul ca am recunoscut...ca se poate intampla si asa. Dar sa stii ca nici un epitrop nu a spus vreodata sa nu te casatoresti, poate ai avut nesansa sa auzi asa ceva, eu una nu am auzit niciodata nu.

Dumitru73 06.03.2010 18:01:32

Citat:

În prealabil postat de Florentina75 (Post 221032)
Faptul ca am recunoscut...ca se poate intampla si asa. Dar sa stii ca nici un epitrop nu a spus vreodata sa nu te casatoresti, poate ai avut nesansa sa auzi asa ceva, eu una nu am auzit niciodata nu.

Nu ca am avut nesansa sa aud.
Stiu nu 1, nu 2, multe cazuri de genul asta.
Unele lasandu-se chiar cu scandaluri.

"ca se poate intampla"? ... dar ai recunoscut ca te-ai confruntat si tu cu aceasta problema.

speranta 06.03.2010 18:12:17

dragi mei...am citit si eu acest subiect de la inceput pana la sfarsit,as vrea sa va spun parerea mea...e doar o simpla parere,nu am de gand sa mai dau curs la alte discutii.
sincer sa va spun imi pare rau ca iubim anumiti oameni atat de mult si pe altii ii vedem mai nimic,toti suntem pacatosi...daca am putea sa luam de la fiecare ce e bun...fara sa ajungem la idolatrie(caci asa se intelege)...si sa nu mai judecam pe nimeni ce bine ar fi....
despre parintele Visarion (Dumnezeu sa il odihneasca)...nu il cunosc personal dar banuiesc ca a fost un om cu frica lui Dumnezeu,nu stiu cat e de vinovat,vina mai mult mi se pare din partea noastra ca mireni ca facem dintr-un om aproape o idolatrie(sa ma iertati ca am zis asta)... eu personal (ma dau ca exemplu)daca as fi fost o crestina ortodoxa care a mers la dansul in biserica si i-am ascultat predicile,nu vad ca trebuie sa ma numesc "visarioana" n-as accepta niciodata sa zic ca fac parte dintr-o alta grupare,m-as simti ca si cum nu as face parte din aceeasi credinta cu semenii mei ...cand eu stiu ca m-am nascut ortodoxa....n-as vrea sa ma separ intrun nici un fel...si sa spun ca e mai multa credinta in predicile unui parinte, fata de un alt parinte.
stim cu totii ca ortodox inseamna cred in Dumnezeu,si am fost botezata in numele lui Iisus Hristos...de ce sa ma separ printr-o alta denumire...caci eu de fapt cred in Dumnezeu ca toti ceilalti...parintele Visarion a avut menirea doar sa propavaduiasca Sfanta Evanghelie...e un om ales de Dumnezeu....un om normal dealtfel.
Grija mea de crestin ortodox e sa ascult sfaturile sfintilor parinti pentru indreptarea mea...si pentru a ma intari ori de cate ori sunt cazuta...caci sa fim sinceri ne abatem de multe ori de la cele 10 porunci,o luam pe aratura cu faptele...pentru asta mergem noi la biserica ,sa ne intarim, sa ne indreptam,cu speranta ca vom ajunge sa ne mantuim...si sa fim frati cu toti ...asta imi doresc...avem dreptul sa iubim parintii nostrii de suflet ...dar sa nu ajungem sa ne facem inima rea,prin a face o concurenta intre ei care e mai bun...caci nici un Sfant parinte care nu mai e printre noi ,nu si-ar fi dori sa isi vada semenii in aceasta situatie...acel Sfant plange pentru noi,pentru ca ne-am ranit sufleteste...si ne indepartam de adevarata credinta in Dumnezeu...
sa ma iertati ...imi doresc atat de mult sa fim frati cu totii...am tagaduit sa trimit acest mesaj ,pentru ca nu vreau sa mai existe discutii contradictorii....dar totusi v-am scris fara rautate...

alinutza109 06.03.2010 19:01:13

2 atașament(e)
Buna seara,eu nu l-am cunoscut pe Parintele Visarion in viata ci am ajuns voit la mormantul dansului la un an dupa ce plecase la Domnul.Mai fratilor si surorilor,cu ce v-a gresit acest misionar care nu ne-a invatat decat sa vedem lumina?Eu din predicile dansului am descoperit lumina,am inteles folosul spovedaniei,imparasaniei,am inteles anumite pacate pe care pana atunci nu le constietizam.Am vazut atata ura chiar din partea celor care au facut parte din lucrare.Eu nu fac parte din nici o lucrare dar va spun sincer mi-am cumparat hrana duhovniceasca pe care dansul a lasat-o in urma,am studiat-o si zau daca am gasit ceva gresit.Eu nu imi aduc aminte in nici o predica unde Parintele Visarion sa ne fi invata ceva de rau.A,ca era dur cu pacatul sau spunea unora lucrurile in fata si poate deranja.Dansul nu cred ca avea cunostinta de ce se intampla in toata tara asta si de multe ori sunt sigura ca daca cineva auzea ceva de rau poate nu ai spunea sa nu se supere si sa-l tulbure.PARINTELE VISARION a fost un mare misionar,in nici o casa crestina nu ar trebui sa lipseasca cartea PAINE SI APA PT SUFLET.Imi aduc aminte ca dupa ce am ascultat cateva predici,l-am decoperit pe youtube cu un clip DESPRE MOARTE .Am plans ore in sir,era prima data cand ai vedem chipul bland al Parintelui Visarion.Apoi mi-am dorit sa ajung la Cernica sa-i vad mormatul.Trebuie sa stiti ca in tot cimitirul acela nu l-am cautat deloc,pt ca nu-ar fi fost greu.Era cel mai ingrijit si frumos mormant din Cernica.Acolo a venit un preot din Cernica pt ca ne-a vazut f multi stansi la mormant si a facut o ECTENIE Mica la mormant si asa frumos a vorbit Parintele Paisie Ipatie de Parintele Visarion de mi s-au umplut ochii de lacrimi.Mai oameni buni,nu judecati asa invata Parintele Visarion si daca unu a zis o prostie sau i s-a intamplat lui ceva acum sa generalizam?OF.Parinte Visarion vegheza si fi mijlocitorul nostru ca pacatosi suntem cu totii.AMIN

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:19:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.