Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intamplari adevarate (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5035)
-   -   minunile Sf. Nectarie 2 (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2059)

tigerAvalo9 03.06.2010 21:42:26

Nu stiti prin Galati vreo sursa unde pot gasi mir de la Sfantul Nectarie?Daca stiti va rog sa-mi spuneti,si nu numai Sf.Nectarie ci si alti Sfinti.Stiti cumva?Multumesc mult.

4ndreea 03.06.2010 22:39:20

Poate e o intrebare stupida, dar... Cand spui mir de la Sf Nectarie, mai exact, la ce te referi? Ulei sfintit din candela de langa moastele sfantului?

annajanette 03.06.2010 23:28:39

Citat:

În prealabil postat de 4ndreea (Post 256220)
Poate e o intrebare stupida, dar... Cand spui mir de la Sf Nectarie, mai exact, la ce te referi? Ulei sfintit din candela de langa moastele sfantului?

da sau ulei sfintit pur si simplu

tigerAvalo9 03.06.2010 23:52:21

Citat:

În prealabil postat de 4ndreea (Post 256220)

Da,exact la asta ma refer.

geo.nektarios 04.06.2010 15:27:45

REPOSTARE! Va rog sa luati aminte!

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 256202)
Nu stiti prin Galati vreo sursa unde pot gasi mir de la Sfantul Nectarie?Daca stiti va rog sa-mi spuneti,si nu numai Sf.Nectarie ci si alti Sfinti.Stiti cumva?Multumesc mult.

Ulei de la Sf.Nectarie!!! Frati Crestini,
a umbla dupa mir de la Sf.Nectarie este multora cu NEPUTINTA!! Nu multi ajung in Eghina, nu multi ajung nici macar la Bucuresti la Radu-Voda, la Schitul Sinca-Noua din Brasov, la Biserica Sf.Nectarie din Iasi!
Dar fiecare din noi putem avea ORICAND acasa ULEI de la Sf.Nectarie!!! CUM???
Am spus de N ori pe acest topic, am spus si altora pe privat sau alte topice, am spus oricand am avut ocazia: orice ulei din candela ars inaintea icoanei Sf.Nectarie este vindecator, in functie de CREDINTA celui ce se unge!

Este de ajuns ca sa ai o icoana cu Sf.Nectarie, sa iei un pahar din casa mai frumos, il umpli cu ulei si cumperi o pluta cu fitil (se gaseste la biserici si la magazine bisericesti) si pui sa arda inaintea icoanei Sf.Nectarie, te ungi din candela aceea si te rogi la Sf.Nectarie si faci Acatistul sau, si acelasi efect il are, ca si atunci cand ai avea ulei din candela Sf.Nectarie din EGhina sau locasurile mai sus mentionate!

NU CONTEAZA LOCUL, CI CREDINTA CU CARE TE UNGI!
Icoane cu Sf.Nectarie se gasesc acum peste tot, pahare se gasesc in casele oamenilor, ulei la fel, pluta si fitile la fel, ce mai asteptam? sa ne pice din cer??? NU!! Toate ne sunt la indemana, ne lipseste numai CREDINTA!!!

Sau poate nu aveti incredere in ceea ce va zic si va marturisesc, ca unul care are atata „experienta” in lucrarea Sf.Nectarie!!! Am trait pe cont propriu MULTE si toate numai prin credinta, si nu m-a invatat nimeni, dar va zic sa aveti incredere ca Sf.Nectarie lucreaza oricum, si cu ulei si FARA ulei din candela sa, si ca NU conteaza de unde e: din Athos, din Eghina, din Romania, sau Spania!

AVETI INCREDERE CA PRIN CE VA ZIC SA AVETI FIECARE ACASA CANDELA IN FATA ICOANEI SF.NECTARIE SI SA VA UNGETI CU CREDINTA DIN EA, VETI AVEA SI TAMADUIRE SI PACE SI BUCURIE DE LA SF.NECTARIE!

vasilik 05.06.2010 15:42:48

Nu stiu daca ceea ce vreau eu sa scriu se potriveste a fi scris in cadrul acestui topic dar atat de nelinistita si de stresata sunt incat ma simt ca un robot care face totul mecanic. Am mai scris pe acest forum ca am probleme mari la facultate si sunt in pericol de a nu putea sustine examenul de licenta si asta ma face sa cedez psihic deoarece daca se va intampla asta nu stiu ce explicatie le voi da parintilor mei, care, saracii numai ei stiu cate sacrificii au facut ca sa pot urma si eu o faculte. Scriu aici in speranta ca imi veti da fiecare un sfat, asa cum ati facut-o de fiecare data. Ma aflu in perioada examenelor(in sesiune mai exact) si in perioada in care lucrarea mea de licenta ar trebui, teoretic, sa fie aproape gata, dar, practic nu este nici pe departe asa. Diseara la ora 18.00 trebuie sa primesc rezultatul la un examen (la un examen restant mai exact) si asta....ma omoara pentru ca mi-e frica sa nu il pic din nou, ceea ce este foarte posibil din cauza ca profesorul este foarte sever. Mai sunt 2 ore si 40 de minute si voi afla raspunsul iar eu nu mai pot sa astept. M-am apucat sa invat pentru examenul de luni dar nu pot deoarece imi vin in minte mii si mii de ganduri iar de cateva zile corpul meu a "achizitionat" o portie zdravana de emotie si stres care se manifesta printr-un tremur pe care il simt si in degete. Nu ma pot concentra la nimic, nu pot sa invat nimic, nu pot sa lucrez mai departe la lucrarea de licenta, ma simt condusa de acel tremur, de acel stres. Culmea e ca seara nu se face ora 21.00 si ma simt terminata de oboseala. Ma pun in pat si astept sa se faca ora 22.00 ca sa se culce toata lumea din casa mea ca sa pot citi si eu in liniste un acatist sau o rugaciune dar.....eu la ora 22.00 sunt cuprinsa de "coma" somnului si efectiv nu ma pot ridica din pat. In mintea mea, imi doresc sa ma ridic sa citesc macar o rugaciune, dar trupul meu e atat de bolnav din cauza oboselii incat nu sunt in stare sa ridic un deget. Mai mult decat atat, aflata in acea "coma" a somnului, tresar adeseori, si imi aduc aminte ca lucrarea mea de licenta nu e gata, ca mai am nu stiu cate examene de dat pe care e posibil sa nu le i-au si uite asa....ma macin, ma consum iar stresul si grijile isi fac loc din ce in ce mai mult in viata mea. Si acum cand scriu aici, corpul meu parca asteapta cu inima la gura rezultatul acelui examen pe care ceva imi spune ca o sa il pic. Va rog din tot sufletul meu, dati-mi un sfat ca sa ma pot linisti si sa am puterea si rabdarea de a invata cat mai mult pentru examene si sa am puterea intelectuala de a-mi realiza cat mai bine lucrarea de licenta. Spuneti-mi va rog, ce acatist sau rugaciune sa citesc ca sa ma pot linisti si sa imi limpezesc mintea. Va implor!!!

tigerAvalo9 05.06.2010 16:48:34

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 256393)
Ulei de la Sf.Nectarie!!! Frati Crestini,
a umbla dupa mir de la Sf.Nectarie este multora cu NEPUTINTA!! Nu multi ajung in Eghina, nu multi ajung nici macar la Bucuresti la Radu-Voda, la Schitul Sinca-Noua din Brasov, la Biserica Sf.Nectarie din Iasi!
Dar fiecare din noi putem avea ORICAND acasa ULEI de la Sf.Nectarie!!! CUM???
Am spus de N ori pe acest topic, am spus si altora pe privat sau alte topice, am spus oricand am avut ocazia: orice ulei din candela ars inaintea icoanei Sf.Nectarie este vindecator, in functie de CREDINTA celui ce se unge!

Este de ajuns ca sa ai o icoana cu Sf.Nectarie, sa iei un pahar din casa mai frumos, il umpli cu ulei si cumperi o pluta cu fitil (se gaseste la biserici si la magazine bisericesti) si pui sa arda inaintea icoanei Sf.Nectarie, te ungi din candela aceea si te rogi la Sf.Nectarie si faci Acatistul sau, si acelasi efect il are, ca si atunci cand ai avea ulei din candela Sf.Nectarie din EGhina sau locasurile mai sus mentionate!

NU CONTEAZA LOCUL, CI CREDINTA CU CARE TE UNGI!
Icoane cu Sf.Nectarie se gasesc acum peste tot, pahare se gasesc in casele oamenilor, ulei la fel, pluta si fitile la fel, ce mai asteptam? sa ne pice din cer??? NU!! Toate ne sunt la indemana, ne lipseste numai CREDINTA!!!

Sau poate nu aveti incredere in ceea ce va zic si va marturisesc, ca unul care are atata „experienta” in lucrarea Sf.Nectarie!!! Am trait pe cont propriu MULTE si toate numai prin credinta, si nu m-a invatat nimeni, dar va zic sa aveti incredere ca Sf.Nectarie lucreaza oricum, si cu ulei si FARA ulei din candela sa, si ca NU conteaza de unde e: din Athos, din Eghina, din Romania, sau Spania!

AVETI INCREDERE CA PRIN CE VA ZIC SA AVETI FIECARE ACASA CANDELA IN FATA ICOANEI SF.NECTARIE SI SA VA UNGETI CU CREDINTA DIN EA, VETI AVEA SI TAMADUIRE SI PACE SI BUCURIE DE LA SF.NECTARIE!

Multumim draga George pentru acest sfat.Asa am sa fac.Doamne ajuta!

ai2 05.06.2010 19:34:35

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 255465)
Sfant inconstient ??? Mai bine iti ceri iertare de la sfant pentru vorba asta aiurea si batjocoritoare. Vezi ca o sa te certe Dumnezeu.

Sa tii minte, ca orice sofer, dupa un an de zile nu face mai mult de 10 intrebari, pana in 15.
La o firma soferii angajati au fost testati si majoritatea au luat pana in 16.

Accidentele nu se intampla pentru ca nu stii legea ci pentru ca te lepezi de Dumnezeu.
Daca nu ai Dumnezeu se intampla raul, nu daca citesti acatiste.
Din contra, chiar daca esti sofer prost dar ai credinta, te ajuta Dumnezeu mult pentru credinta ta.

Hai s-o luam altfel. Daca un politist i-ar fi dat carnetul fara ca respectivul sa fie in stare sa ia examenul. Cred ca ai auzit de scandalul din Arges cu carnetele de conducere. Cum ii cataloghezi pe acei politisti?
Daca accidentele nu se intampla din cauza ca nu stii legea, atunci de ce totusi se mai da examen auto?

gabriela8 05.06.2010 20:11:55

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 256714)
Hai s-o luam altfel. Daca un politist i-ar fi dat carnetul fara ca respectivul sa fie in stare sa ia examenul. Cred ca ai auzit de scandalul din Arges cu carnetele de conducere. Cum ii cataloghezi pe acei politisti?
Daca accidentele nu se intampla din cauza ca nu stii legea, atunci de ce totusi se mai da examen auto?

Cand banul primeaza, omul devine in multe situatii inconstient!

Callyope 05.06.2010 20:25:59

Si eu am primit ajutor de la Sfantul Nectarie

Cred in Dumnezeu, dar nu inteleg multe din religia ortodoxa (sunt botezata ortodox), probabil intr-o zi o sa inteleg, o sa-mi lumineze Dumnezeu mintea. Am inceput prin a spune asta pentru a se vedea ca nu sunt genul "crede si nu cerceta".Defapt vroiam sa va povestesc, ca am fost foarte rau, mi s-a descoperit un nodul la san si se suspecta ca ar fi c. (nu vreau sa scriu cuvantul, mi-e groaza de el), din aceasta cauza am intrat in depresie, nu ma mai interesa nimic. O prietena pur si simplu m-a rugat sa merg la Manastire la Radu-Voda, la Sfantul Nectarie si in diperarea mea am mers. M-am rugat,am plans ,m-am spovedit pentru primaoara in viata mea si sincer cam multe pacate se adunasera, am mers la slujba de Sfantul Maslu, doar de 3 ori,si in final am mers si la spital, la Fundeni, la Oncologic, unde dragilor sunt atatia oameni bolnavi, atatia oameni care sufera...
Am facut operatia, care a fost foarte usoara, a 2 a zi mi-au dat drumul acasa si nici urma de c., a fost benign!!!Nu am simtit nici un fel de durere, iar a doua zi era ziua mea de nastere, cel mai frumos cadou din viata mea! Sanatoasa!!! Stiti cand esti sanatosa, slaba,prezentabila,placuta, fara probleme (nu o luati ca o lauda) si cineva iti ureaza "Sanatate!!!" ai impresia ca intr-un fel face "misto" de tine si te gandesti "nu putea sa-mi ureze sa castig la loto sau sa-mi cumpar BMW!"Eu am invatat ca defapt nimic nu este mai pretios decat sanatatea, nu mi-ar fi folosit la nimic banii daca nu eram sanatoasa si acum nu vreau decat sa mi se ureze de sanatate !Am promis sfantului Nectarie ca am sa merg la Eghina si am sa povestesc ce mi s-a intamplat. La una din slujbele de Sfantul Maslu m-am asezat langa un stalp in partea stanga de unde se vedea incoana Sfintei Parascheva si am avut tot timpul impresia ca Sfanta se uita la mine (asta apropo de ce spunea cineva pe aici ca Sfantul te alege) si am rugat-O si pe Ea sa ma faca bine ,i-am promis si Ei ca am sa merg la Iasi .Dupa ce am iesit din spital, dupa perioada de medical m-am intors la birou si mi-am aranjat sa plec in Grecia,tot, bilete de tren, rezervare hotel,orarele de tren si ferryboat, etc, trebuia sa merg cu o prietena dar inainte de plecare ea s-a razgandit , initial am avut teama sa plec singura in Grecia, dar promisesem, asa ca l-am rugat pe Sfantul Nectarie sa aiba grija de mine si am plecat singura! Nu vreau sa va plictisesc doar daca vreti va povestesc si cum a fost pe insula Eghina. Weekendul trecut am fost si la Iasi la Porumbita (asa ii spun eu Sfintei Parascheva) si sunt bucuroasa ca am putut sa-mi tin promisiunile.

Vroia cineva (nu mai stiu exact cine pentru ca am citit toate postarile de aici si nu sunt putine) mir de la Sfantul Nectarie, eu merg destul de des la Manastirea Radu Voda, deci pot sa va aduc, doar ca trebuie sa imi spuneti cum sa facem sa il si primiti, trimiteti-mi mesaj pe privat.

Apropo de mir in noaptea care am dormit la spital cu mine in rezerva era o fata de 31 de ani cu cancer de col gradul 2, s-a uns si ea cu mir-ul meu de la Sfantul Nectarie, in timpul operatiei se face un test care spune de ce natura este tumora si ce grad, ei i-a iesit de data asta gradul1 , iar la ultimul control m-a sunat , era bucuroasa ca doctora ii spuse ca este foarte bine si nici numai trebuie sa faca chimio-terapie. Judecati singuri daca este o alta minune.

Mai era o fata aici care avea probleme cu lucrarea de licenta, da-mi mai multe amanunte despre tema poate te ajut eu cu o lucrarea gata facuta. Am doua lucrari de licenta, una "Raport de Evaluare pentru înscrierea în Situațiile Financiare la SC....." sau
" Promovarea .....in cadrul societatii..."

Callyope 05.06.2010 20:37:28

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 256714)

Mersul cu masina este ca si mersul cu bicicleta, este chestie de indemanare nu de teorie, poti sa stii legea foarte bine si sa nu fii indemanatic! Eu am picat de 3 ori la traseu, desi stiam legislatia foarte bine , adica sala am luat-o de fiecare data cu punctaj maxim, dar asta nu facea din mine un sofer foarte indemanatic ci doar o persoana cu memorie buna !
Accidentele se intampla din neatentie, din neindemanare , din cauza excesului de viteza din teribilism, etc...Daca faci un accident pentru ca nu ai acordat prioritate nu inseamna neaparat ca nu stii legislatie, ci poate nu ai vazut ca vine cineva, ai uitat sa te asiguri s-au ti-a sunat telefonul.

vasilik 06.06.2010 00:26:59

Citat:

În prealabil postat de Callyope (Post 256731)
Cred in Dumnezeu, dar nu inteleg multe din religia ortodoxa (sunt botezata ortodox), probabil intr-o zi o sa inteleg, o sa-mi lumineze Dumnezeu mintea. Am inceput prin a spune asta pentru a se vedea ca nu sunt genul "crede si nu cerceta".Defapt vroiam sa va povestesc, ca am fost foarte rau, mi s-a descoperit un nodul la san si se suspecta ca ar fi c. (nu vreau sa scriu cuvantul, mi-e groaza de el), din aceasta cauza am intrat in depresie, nu ma mai interesa nimic. O prietena pur si simplu m-a rugat sa merg la Manastire la Radu-Voda, la Sfantul Nectarie si in diperarea mea am mers. M-am rugat,am plans ,m-am spovedit pentru primaoara in viata mea si sincer cam multe pacate se adunasera, am mers la slujba de Sfantul Maslu, doar de 3 ori,si in final am mers si la spital, la Fundeni, la Oncologic, unde dragilor sunt atatia oameni bolnavi, atatia oameni care sufera...
Am facut operatia, care a fost foarte usoara, a 2 a zi mi-au dat drumul acasa si nici urma de c., a fost benign!!!Nu am simtit nici un fel de durere, iar a doua zi era ziua mea de nastere, cel mai frumos cadou din viata mea! Sanatoasa!!! Stiti cand esti sanatosa, slaba,prezentabila,placuta, fara probleme (nu o luati ca o lauda) si cineva iti ureaza "Sanatate!!!" ai impresia ca intr-un fel face "misto" de tine si te gandesti "nu putea sa-mi ureze sa castig la loto sau sa-mi cumpar BMW!"Eu am invatat ca defapt nimic nu este mai pretios decat sanatatea, nu mi-ar fi folosit la nimic banii daca nu eram sanatoasa si acum nu vreau decat sa mi se ureze de sanatate !Am promis sfantului Nectarie ca am sa merg la Eghina si am sa povestesc ce mi s-a intamplat. La una din slujbele de Sfantul Maslu m-am asezat langa un stalp in partea stanga de unde se vedea incoana Sfintei Parascheva si am avut tot timpul impresia ca Sfanta se uita la mine (asta apropo de ce spunea cineva pe aici ca Sfantul te alege) si am rugat-O si pe Ea sa ma faca bine ,i-am promis si Ei ca am sa merg la Iasi .Dupa ce am iesit din spital, dupa perioada de medical m-am intors la birou si mi-am aranjat sa plec in Grecia,tot, bilete de tren, rezervare hotel,orarele de tren si ferryboat, etc, trebuia sa merg cu o prietena dar inainte de plecare ea s-a razgandit , initial am avut teama sa plec singura in Grecia, dar promisesem, asa ca l-am rugat pe Sfantul Nectarie sa aiba grija de mine si am plecat singura! Nu vreau sa va plictisesc doar daca vreti va povestesc si cum a fost pe insula Eghina. Weekendul trecut am fost si la Iasi la Porumbita (asa ii spun eu Sfintei Parascheva) si sunt bucuroasa ca am putut sa-mi tin promisiunile.

Vroia cineva (nu mai stiu exact cine pentru ca am citit toate postarile de aici si nu sunt putine) mir de la Sfantul Nectarie, eu merg destul de des la Manastirea Radu Voda, deci pot sa va aduc, doar ca trebuie sa imi spuneti cum sa facem sa il si primiti, trimiteti-mi mesaj pe privat.

Apropo de mir in noaptea care am dormit la spital cu mine in rezerva era o fata de 31 de ani cu cancer de col gradul 2, s-a uns si ea cu mir-ul meu de la Sfantul Nectarie, in timpul operatiei se face un test care spune de ce natura este tumora si ce grad, ei i-a iesit de data asta gradul1 , iar la ultimul control m-a sunat , era bucuroasa ca doctora ii spuse ca este foarte bine si nici numai trebuie sa faca chimio-terapie. Judecati singuri daca este o alta minune.

Mai era o fata aici care avea probleme cu lucrarea de licenta, da-mi mai multe amanunte despre tema poate te ajut eu cu o lucrarea gata facuta. Am doua lucrari de licenta, una "Raport de Evaluare pentru înscrierea în Situațiile Financiare la SC....." sau
" Promovarea .....in cadrul societatii..."

Eu sunt fata care are probleme cu lucrarea de licenta. Uite-ma, e 12 noaptea iar eu din cauza stresului nu ma pot odihni dar nici nu pot sa lucrez macar putin la licenta pentru ca ma simt ca si cum as fi legata de maini si de picioare si nu stiu de ce. Tresar din 2 in 2 minute, cu gandul ca nu imi pot sustine lucrarea de licenta, dar in fine, daca asa imi este dat....Tema mea de licenta se numeste "Beneficiile structurii si managementul resurselor umane". E o tema foarte ampla si complicata care pur si simplu imi pune piedici. Daca ma poti ajuta in vreun fel, te rog din tot sufletul sa o faci deoarece pur si simplu sunt in pragul disperarii. Iar daca o vei face Dumnezeu iti va rasplati indoit, iar lucrul asta ti-l pot garanta!

valentinalogo 06.06.2010 04:37:39

Citat:

În prealabil postat de vasilik (Post 256819)
Eu sunt fata care are probleme cu lucrarea de licenta. Uite-ma, e 12 noaptea iar eu din cauza stresului nu ma pot odihni dar nici nu pot sa lucrez macar putin la licenta pentru ca ma simt ca si cum as fi legata de maini si de picioare si nu stiu de ce. Tresar din 2 in 2 minute, cu gandul ca nu imi pot sustine lucrarea de licenta, dar in fine, daca asa imi este dat....Tema mea de licenta se numeste "Beneficiile structurii si managementul resurselor umane". E o tema foarte ampla si complicata care pur si simplu imi pune piedici. Daca ma poti ajuta in vreun fel, te rog din tot sufletul sa o faci deoarece pur si simplu sunt in pragul disperarii. Iar daca o vei face Dumnezeu iti va rasplati indoit, iar lucrul asta ti-l pot garanta!

Doamne ajuta, tuturor!

Cred ca nu-i intamplator ca am ajuns aici (pe forum, cu acest subiect).
Am citit cum va ajutat pe voi Sfantul Nectarie si am plans mult... Nu stiu daca lacrimile mele sunt curate ori cu pacat dar va pot descrie cum m-am simtit...

M-am simtit ca un copil care se uita cu jind cum fratii sai primesc daruri de la parintii lor, iar el nu. Acest copil are incredere in parintii sai...stie ca si el este iubit la fel ca si fratii lui... numai ca... nu intelege...nu poate decatsa creada ca intr-o buna zi se va invrednici si el sa primeasca un dar...
Acum iar plang di trebuie sa fac pauza! osa revin!
Oricum va implor sa nu intelegeti cumva gresit!!! EU MA BUCUR PENTRU VOI!

valentinalogo 06.06.2010 05:42:52

Asteptare...

Parintele CLEOPA, spunea " Rabdare...! Rabdare...! Rabdaree........!"
La fel si geo.nektarios, dadea exemplu din invataturile sfintilor parinti si anume
"...RABDARE IN SUFERINTA pt ca rabdarea ne aduce umilinta si ne tine in SMERENIE, apoi ne INTARESTE CREDINTA si dragoste de a ne PURTA CRUCEA asa cum Insusi Hristos a facut-o, dar si Bineplacutul Sau Sfantul NEctarie! ".....

Stiu dragii mei....sstiu toate astea... dar este atat de greu uneori!...

Ma bucur sincer pentru voi toti! Voi ati fost bolnaviori..! Eu nu am cunoscut boala...! dar asm cuunoscut durerea sufleteasca....si inca o durere sfasietoare ...! cu care incerc sa traiesc avand in fata ochilor pe Iisus rastignit pe cruce...!

Si de cat ori imi vine sa spun nu mai pot....ma uit la El si-mi spun "El a putut"
iar de cate ori imi spun ca este nedrept....ma intreb retoric..." dar pentru El a fost drept"
Nici pe departe nu compar cele doua situatii (SA-MI FIE CU IERTARE daca am indus aceasta idee) ci numai DUREREA SI ACCEPTAREA EI...!

Stiu ca Bunul Dumnezeu .... ma cerceteaza... ori poate este asta o mare ispita...(de a deznadajdui).... dar sa stiti fratilor ca chiar daca sunt o plangacioasa...imi duc crucea si ma rog la Dumnezeu sa ma intareasca...dar imi este greu...

Nici nu stiu prea bine de ce va scriu... va rog mult de tot sa ma iertati daca va tulbur dar tin sa repet ma bucur pentru voi...!

Nu stiu cine zicea sa aprindem candela la icoana Sfantului Nectarie...In aceasta seara am aprins aceasta candela...

Am sa revin pentru ultima data sa va spun cum mi-a vorbit mie Sfantul Nectarie!

valentinalogo 06.06.2010 06:10:46

Hai sa rezolvam problema ta!

Citat:

În prealabil postat de vasilik (Post 256819)

Draga mea,
Imi doresc sa te ajut pentru ca nu cred in nimic "intamplator"!

Am scris pana acum ddeja doua msaje...Este pentru primele dati cand scriu pe un forum...
Recitind ce am scris si temandu-ma sa nu fiu "prea ridicola"... am observat ca am inceput sa scriu raspunzand mesajului tau....

Ceea ce eu am scris (mi-am strigat durerea), nu are legatura cu mesajul tau!

dar...dar...dar...recitind mesajul tau am realizat ca s-ar putea sa te pot ajuta efectiv!
Nu stiu prea multe date despre ce ai nevoie realmeente asta o sa decizi tu, daca crezi ca iti pot fi de folos.

Am terminat AsE-ul -Facultatea de Management in 1997. Am lucrat 7ani ca Director Resurse Umane si 3 ani ca psiholog specializat pe psihologia muncii.
In 2005 am terminat Psihologia. De 3 ani lucrez in invatamant si am trecut prin: doua licente, o dizertatie si o cercetare.

Da-mi te rog mai multe detalii sa vedem cum si in ce fel te pot ajuta!

Pe de alta parte sa stii ca emotiile nu dispar oricat de mult ai fi obisnuita cu examenele! Dar le poti gestiona putin mai bine!
Emotiile te obosesc foarte mult.... incearca sa nu le dai frau liber...Roaga-te mereu si accepta-ti emotiile ca pe ceva frresc si trecator... Eu chiar sunt convinsa ca va fi BINE...

Curaj, si Doamne ajuta!
Eu astept...decizia iti apartine...oricum TE ASIGUR CA VE-I TRECE CU BINE PRIN ASTA!

valentinalogo 06.06.2010 06:50:22

Asteptare...

Citat:

În prealabil postat de valentinalogo (Post 256848)
Parintele CLEOPA, spunea " Rabdare...! Rabdare...! Rabdaree........!"
La fel si geo.nektarios, dadea exemplu din invataturile sfintilor parinti si anume
"...RABDARE IN SUFERINTA pt ca rabdarea ne aduce umilinta si ne tine in SMERENIE, apoi ne INTARESTE CREDINTA si dragoste de a ne PURTA CRUCEA asa cum Insusi Hristos a facut-o, dar si Bineplacutul Sau Sfantul NEctarie! ".....

Stiu dragii mei....sstiu toate astea... dar este atat de greu uneori!...

Ma bucur sincer pentru voi toti! Voi ati fost bolnaviori..! Eu nu am cunoscut boala...! dar asm cuunoscut durerea sufleteasca....si inca o durere sfasietoare ...! cu care incerc sa traiesc avand in fata ochilor pe Iisus rastignit pe cruce...!

Si de cat ori imi vine sa spun nu mai pot....ma uit la El si-mi spun "El a putut"
iar de cate ori imi spun ca este nedrept....ma intreb retoric..." dar pentru El a fost drept"
Nici pe departe nu compar cele doua situatii (SA-MI FIE CU IERTARE daca am indus aceasta idee) ci numai DUREREA SI ACCEPTAREA EI...!

Stiu ca Bunul Dumnezeu .... ma cerceteaza... ori poate este asta o mare ispita...(de a deznadajdui).... dar sa stiti fratilor ca chiar daca sunt o plangacioasa...imi duc crucea si ma rog la Dumnezeu sa ma intareasca...dar imi este greu...

Nici nu stiu prea bine de ce va scriu... va rog mult de tot sa ma iertati daca va tulbur dar tin sa repet ma bucur pentru voi...!

Nu stiu cine zicea sa aprindem candela la icoana Sfantului Nectarie...In aceasta seara am aprins aceasta candela...

Am sa revin pentru ultima data sa va spun cum mi-a vorbit mie Sfantul Nectarie!

Cineva la biserica mi-a spus de Sfantul Nectarie si de ajutorul sau...Asa am ajuns prima data la manastirea Radu-Voda sa ma rog Sfantului Nectarie. Nu am primit nici un raspuns.... Ceea ce trebuie mentionat aici este ca rugaciunea mea a fost o mare "balba".

Considerand ca m-am balbait cu mare talent... am simtit stringent nevoia sama duc samai incerc o data! Asa am si facut numai ca tot m-am balbait....Nu stiu cum sa a explic dar eram nehotarata in ceea ce vroiam...

Cand am vazut cum stau lucrurile m-am dus a treia oara si........... Permiteti-mi sa folosesc urmatorul scenariu: eu sunt sora voastra iar Sfantul Nectarie (asa cum il numea cineva mai inainte), bunicul nostru care vine si va imparte voua fructe: mere, pere si prune. Eu cu toate ca sunt langa voi, in fata bunicului, nu primesc nimic, deoarece....am crezut eu... ca m-am balbait. Asa ca imi fac curaj si a treia oara cer si eu o vaarianta din trei....adica: "BUNULE da-mi te rog si mie... fie mere, fie pere, fie prune...!

si.......AM PIMIT! Ce?!...Ce am cerut! Prune!....

concret:
Una dintre variante a fost sa ma ajute sa ma linistesc. La ora 17 am cerut...la ora 23 am prinmit raspunsul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dragut a fost moddalitatea!
Merita s-o stiti.
Calcam rufe si ma uitam la TV pe Trinitas...La un moment dat incepe emisiunea "Cuvant pentru suflet". Pana aici nimic deosebit numai ca,....pe fundal se auzea cantat ACATISTUL SFANTULUI NECTARIE!....Mi-a atras atentia, deoarece nu mai il auzisem la televizor pana atunci, auzisem multe acatiste dar nu pe al Sfantului Nectarie!....M-am uitat cu atentie si ce credeti!... Subiectul emisiunii era LINISTIREA SUFLETEASCA!!!!!!!!!!!

ATUNCI AM STIUT CA SFANTUL NECTARIE ESTE LANGA MINE IN NEVOIA MEA!

MULTUMESC SFINTE NECTARIE!
AJUTA-I PE TOTI iar printre ei, ajuta-ma si pe mine! Amin!

valentinalogo 06.06.2010 06:58:03

Citat:

În prealabil postat de valentinalogo (Post 256849)
Draga mea,

Am scris pana acum ddeja doua msaje...Este pentru primele dati cand scriu pe un forum...
Recitind ce am scris si temandu-ma sa nu fiu "prea ridicola"... am observat ca am inceput sa scriu raspunzand mesajului tau....

dar...dar...dar...recitind mesajul tau am realizat ca s-ar putea sa te pot ajuta efectiv!
Nu stiu prea multe date despre ce ai nevoie realmeente asta o sa decizi tu, daca crezi ca iti pot fi de folos.

Am trecut prin: doua licente, o dizertatie si o cercetare si sunt specializata pe Resurse Umane.

Pe de alta parte sa stii ca emotiile nu dispar oricat de mult ai fi obisnuita cu examenele! Dar le poti gestiona putin mai bine!
Emotiile te obosesc foarte mult.... incearca sa nu le dai frau liber...Roaga-te mereu si accepta-ti emotiile ca pe ceva frresc si trecator... Eu chiar sunt convinsa ca va fi BINE...

Curaj, si Doamne ajuta!
Eu astept...decizia iti apartine...oricum TE ASIGUR CA VE-I TRECE CU BINE PRIN ASTA!

Iti oi raspundenegresit numai ca nu cred ca voi reusi chiar astazi1

Callyope 06.06.2010 08:00:38

Vasilik, uite deja suntem doua care vrem sa te ajutam cu lucrarea, asa ca ia-o usor, calmeaza-te si spune-ne exact ce aume iti lipseste si unde nu te descurci. Sper ca ai luat restantele...

Valentinalogo nu stiu ce anume te necajeste, nu iti spun sa ai rabdare sau sa insisti asta deja o stii deja, nu are importanta ca te-ai "balbait" si nu ai stiut sa iti spui rugaciunea, eu singura rugaciune pe care o stiu este "Tatal, nostru!" , dar o spun de fiecare data de cateori am probleme, mi-e frica sau sunt in incurcatura, ma linistete si ma ajuta. Dupa operatie am fost la Duhovnicul meu de la Radu-Voda, care mi-a spus "Ai vazut, Dumnezeu nu este rau, din cand in cand ne mai da cate una ca sa ne schimbam, sa realizam unde gresim, ca sa ne faca sa ne intoarcem la el." Poate si tu ai nevoie sa te schimbi, sa indrepti ceva...poate ceva nu faci bine...Mergi din nou la Manastirea Radu Voda si stai de vorba cu un duhovnic, el stie sa iti explice multe lucruri pe care nu le intelegi.

Jamaica 06.06.2010 09:48:36

Citat:

În prealabil postat de vasilik (Post 256652)
Nu stiu daca ceea ce vreau eu sa scriu se potriveste a fi scris in cadrul acestui topic dar atat de nelinistita si de stresata sunt incat ma simt ca un robot care face totul mecanic. Am mai scris pe acest forum ca am probleme mari la facultate si sunt in pericol de a nu putea sustine examenul de licenta si asta ma face sa cedez psihic deoarece daca se va intampla asta nu stiu ce explicatie le voi da parintilor mei, care, saracii numai ei stiu cate sacrificii au facut ca sa pot urma si eu o faculte. Scriu aici in speranta ca imi veti da fiecare un sfat, asa cum ati facut-o de fiecare data. Ma aflu in perioada examenelor(in sesiune mai exact) si in perioada in care lucrarea mea de licenta ar trebui, teoretic, sa fie aproape gata, dar, practic nu este nici pe departe asa. Diseara la ora 18.00 trebuie sa primesc rezultatul la un examen (la un examen restant mai exact) si asta....ma omoara pentru ca mi-e frica sa nu il pic din nou, ceea ce este foarte posibil din cauza ca profesorul este foarte sever. Mai sunt 2 ore si 40 de minute si voi afla raspunsul iar eu nu mai pot sa astept. M-am apucat sa invat pentru examenul de luni dar nu pot deoarece imi vin in minte mii si mii de ganduri iar de cateva zile corpul meu a "achizitionat" o portie zdravana de emotie si stres care se manifesta printr-un tremur pe care il simt si in degete. Nu ma pot concentra la nimic, nu pot sa invat nimic, nu pot sa lucrez mai departe la lucrarea de licenta, ma simt condusa de acel tremur, de acel stres. Culmea e ca seara nu se face ora 21.00 si ma simt terminata de oboseala. Ma pun in pat si astept sa se faca ora 22.00 ca sa se culce toata lumea din casa mea ca sa pot citi si eu in liniste un acatist sau o rugaciune dar.....eu la ora 22.00 sunt cuprinsa de "coma" somnului si efectiv nu ma pot ridica din pat. In mintea mea, imi doresc sa ma ridic sa citesc macar o rugaciune, dar trupul meu e atat de bolnav din cauza oboselii incat nu sunt in stare sa ridic un deget. Mai mult decat atat, aflata in acea "coma" a somnului, tresar adeseori, si imi aduc aminte ca lucrarea mea de licenta nu e gata, ca mai am nu stiu cate examene de dat pe care e posibil sa nu le i-au si uite asa....ma macin, ma consum iar stresul si grijile isi fac loc din ce in ce mai mult in viata mea. Si acum cand scriu aici, corpul meu parca asteapta cu inima la gura rezultatul acelui examen pe care ceva imi spune ca o sa il pic. Va rog din tot sufletul meu, dati-mi un sfat ca sa ma pot linisti si sa am puterea si rabdarea de a invata cat mai mult pentru examene si sa am puterea intelectuala de a-mi realiza cat mai bine lucrarea de licenta. Spuneti-mi va rog, ce acatist sau rugaciune sa citesc ca sa ma pot linisti si sa imi limpezesc mintea. Va implor!!!

Draga Vasilik sunt cam in aceeasi situatie ca si tine, am fost studenta la 2 facultati , din cauza unei boli stupide nu am mai putu merge la scoala, in scurt timp am fost exmatriculata de la una iar la cealalta in prag de exmatriculare... am vrut sa ma sinucid, atata munca, atat sacrificiu- si al alor mei- si ramaneam fara nimic. M-a ajutat Bunul Dumnezeu sa promovez la facultatea cu care ramasesem... De boala tot nu scap, am varsat la bani la medici si degeaba. Eu citesc ACATIST PENTRU IZBĂVIREA DE BOALĂ CATRE PREADULCELE IISUS, DOCTORUL SUFLETELOR ȘI AL TRUPURILOR NOASTRE , incearca si ai sa vezi cum te linisteste!

gabriela8 06.06.2010 10:08:31

Citat:

În prealabil postat de vasilik (Post 256652)

Citeste Acatistul Duhului Sfant! ajuta foarte pentru luminarea mintii si reusita la examene! De asemenea nu trebuie sa lipsesti de la Sfanta Liturghie in duminici si in sarbatori(pe cat posibil).

vasilik 06.06.2010 10:14:00

Citat:

În prealabil postat de Jamaica (Post 256862)
Draga Vasilik sunt cam in aceeasi situatie ca si tine, am fost studenta la 2 facultati , din cauza unei boli stupide nu am mai putu merge la scoala, in scurt timp am fost exmatriculata de la una iar la cealalta in prag de exmatriculare... am vrut sa ma sinucid, atata munca, atat sacrificiu- si al alor mei- si ramaneam fara nimic. M-a ajutat Bunul Dumnezeu sa promovez la facultatea cu care ramasesem... De boala tot nu scap, am varsat la bani la medici si degeaba. Eu citesc ACATIST PENTRU IZBĂVIREA DE BOALĂ CATRE PREADULCELE IISUS, DOCTORUL SUFLETELOR ȘI AL TRUPURILOR NOASTRE , incearca si ai sa vezi cum te linisteste!

Multumesc pentru sfat, am sa descarc de pe net acest acatist si am sa il citesc. Iar tie nu iti doresc decat multa sanatate si Dumnezeu impreuna cu toti sfintii sa te ajute.

vasilik 06.06.2010 10:29:21

Citat:

În prealabil postat de valentinalogo (Post 256849)
Draga mea,

Am terminat AsE-ul -Facultatea de Management in 1997. Am lucrat 7ani ca Director Resurse Umane si 3 ani ca psiholog specializat pe psihologia muncii.
In 2005 am terminat Psihologia. De 3 ani lucrez in invatamant si am trecut prin: doua licente, o dizertatie si o cercetare.

Curaj, si Doamne ajuta!

Nu ma descurc sub nici o forma la partea practica a lucrarii de licenta, iar daca dumneavoastra spuneti ca ati fost Director la Departamentul de Resurse Umane poate ma puteti ajuta. Mai exact la partea practica, trebuie sa realizez un obiectiv pe care eu il urmaresc, pe baza caruia sa formulez doua ipoteze, iar apoi pe baza acestui obiectiv si acestor ipoteze sa realizez un chestionar cu intrebari. Nu stiu daca m-am facut inteleasa, recunosc ca am o tema de licenta foarte complicata si ampla, si din acest motiv nu reusesc sa o fac. Va rog tare mult, va implor, puteti si stiti sa imi dati o idee cat de mica, ca sa am macar un punct de plecare. Va multumesc mult si Dumnezeu sa va ajute!!!

vasilik 06.06.2010 10:33:40

Ca sa vedeti cat de stresata sunt, am uitat sa va spun ca obiectivul meu (dat de profa) este analiza influentei structurii organizationale asupra Managementului Resurselor Umane. Efectiv, oricat de mult m-as gandi nu imi vine nici o idee, dar poate ca dumneavoastra stiti. Mi-e si rusine sa va rog, ma simt ca o naiva care nu e in stare sa isi intocmeasca lucrarea de licenta. Stau si ma intreb pentru ce am mai dat la facultate daca nu reusesc sa o termin. Astept cu nerabdare sfatul dumneavoastra.

valentinalogo 06.06.2010 13:27:09

Ok. "norocoaso"- Let's play

Citat:

În prealabil postat de vasilik (Post 256872)
Ca sa vedeti cat de stresata sunt, am uitat sa va spun ca obiectivul meu (dat de profa) este analiza influentei structurii organizationale asupra Managementului Resurselor Umane. Efectiv, oricat de mult m-as gandi nu imi vine nici o idee, dar poate ca dumneavoastra stiti. Mi-e si rusine sa va rog, ma simt ca o naiva care nu e in stare sa isi intocmeasca lucrarea de licenta. Stau si ma intreb pentru ce am mai dat la facultate daca nu reusesc sa o termin. Astept cu nerabdare sfatul dumneavoastra.

Da, stiu, si am sa te ajut cu mare drag!

Te rog in schimb, nu-mi spune dumneavoastra si incepi a-mi spune simplu Valentina.
Apoi da-mi un termen minim pentru a intra in ceva amanunte ca sa "punem inceput bun"lucrarii tale DEOARECE:
1. TOATA NOAPTEA AM STAT PE net
2. aCUM AM VENIT DE LA SFANTA LITURGHIE iar tu esti de doua ori norocoasa pentru ca inainte sa ma culc nu stiu de ce am intrat iar pe forum!! VEZI CA NIMIC NU-I INTAMPLATOR?!

cE TREBUIE SA RETII ESTE DOAR CA AS AVEA NEVOIE DE CEVA ORE DE SOMN SI CE ESTEE SI MAI IMPORTANT CA AM SA TE AJUT CU DRAG NUMAI LINISTESTE-TE UN PIC SI MAI PUNE PE NET CEVA AMANUNTE !

Te pup si Dumnezeu sa ne ajute pe toti in toate cele Bune pe care le dorim a face!

valentinalogo 06.06.2010 13:51:58

Bal..bal...Bal...

Citat:

În prealabil postat de Callyope (Post 256856)
Vasilik, uite deja suntem doua care vrem sa te ajutam cu lucrarea, asa ca ia-o usor, calmeaza-te si spune-ne exact ce aume iti lipseste si unde nu te descurci. Sper ca ai luat restantele...

Valentinalogo nu stiu ce anume te necajeste, nu iti spun sa ai rabdare sau sa insisti asta deja o stii deja, nu are importanta ca te-ai "balbait" si nu ai stiut sa iti spui rugaciunea, eu singura rugaciune pe care o stiu este "Tatal, nostru!" , dar o spun de fiecare data de cateori am probleme, mi-e frica sau sunt in incurcatura, ma linistete si ma ajuta. Dupa operatie am fost la Duhovnicul meu de la Radu-Voda, care mi-a spus "Ai vazut, Dumnezeu nu este rau, din cand in cand ne mai da cate una ca sa ne schimbam, sa realizam unde gresim, ca sa ne faca sa ne intoarcem la el." Poate si tu ai nevoie sa te schimbi, sa indrepti ceva...poate ceva nu faci bine...Mergi din nou la Manastirea Radu Voda si stai de vorba cu un duhovnic, el stie sa iti explice multe lucruri pe care nu le intelegi.

Multumesc, Callyope pentru sugestie, astept aceasta vacanta sa ma pot linisti/regasi poate intr-o manastire cu ajutorul lui Dumnezeu si apoi cu siguranta am sa vorbescv cu un duhovnic, dar acum daca as vrea sa fac acest lucru nu as putea spune decat tot "bal...bal.."
Doamne ajuta-ne pe toti!

valentinalogo 06.06.2010 14:23:06

Citat:

În prealabil postat de valentinalogo (Post 256892)
Da, stiu, si am sa te ajut cu mare drag!

Te rog in schimb, nu-mi spune dumneavoastra si incepi a-mi spune simplu Valentina.
Apoi da-mi un termen minim pentru a intra in ceva amanunte ca sa "punem inceput bun"lucrarii tale DEOARECE:
1. TOATA NOAPTEA AM STAT PE net
2. aCUM AM VENIT DE LA SFANTA LITURGHIE iar tu esti de doua ori norocoasa pentru ca inainte sa ma culc nu stiu de ce am intrat iar pe forum!! VEZI CA NIMIC NU-I INTAMPLATOR?!

cE TREBUIE SA RETII ESTE DOAR CA AS AVEA NEVOIE DE CEVA ORE DE SOMN SI CE ESTEE SI MAI IMPORTANT CA AM SA TE AJUT CU DRAG NUMAI LINISTESTE-TE UN PIC SI MAI PUNE PE NET CEVA AMANUNTE !

Te pup si Dumnezeu sa ne ajute pe toti in toate cele Bune pe care le dorim a face!

Vasilik uite, pana ce imi fac eu somnul de care am nevoie si pana ce ai sa ne spui tu amanunte de genul - ce termene ai la lucrare, daca ai scris ceva teorie si de unde ai luat-o ca sa formulam si practica in functie de partea de teorie, care sunt autorii (bibliografie-cei imoortanti sau CEL IMPORTAN), s.a- eu am sa-ti scriu una dintre ideile care mi-au venit intre timp.

- Stii ca orice intreprindere sau organizatie are la baza o S.O. (structura organizatorica) a carei reprezenTare grafica este ORGANIGRAMA.
- S.O. poate fi supradimensionata sau subdimensionata (cum iti place tie-fie ai surplus de resurse umane fie ai un deficit de resurse umanee)
- in ambele cazuri este vorba de un managEment defectuos care IMPUNE obligatoriu o reproiectare a structurii organizatorice avand la baza Principiul rentabilitatii economice..................bla...bla...bla...bla.. ..

Ce te rog sa-mi explici in schimb, este care-i treaba cu foirmularul/chestionarul din ce episod al filmului face parte ?

Scuze ca nu m-am prins dar chiar trebuie sa dorm un pic!

nico.dia 06.06.2010 14:47:42

sfantul nectarie ,face minuni mereu

am sa va pvestesc o istoriara,am copilarit cu doua fete,la un moment dat vietile noastre au luat alt curs.ele doua s-au calugarit una este la o mastire in apuseni ,iar cealalta despre care am sa va vb este la mastirea ghighiu,intatamplarea a facut ca dupa multi ani cand nu mai stiam nimic de ea,sa vina la mine la serviciu ,cu calendare,cartii bisericesti,iconite,cealalta maicuta a impartit iconitele iar mie mi-a revenit o iconita cu iisus hristos cand bade la usa,pentru a i se deschide,cu luna decembrie,lunain care m-am nascut,andreea,o intreaba pe o colega ,cine este fata de la ultimul birou,iar colega mi-a spus claudia ,maicuta intreaba de tine,.cand mi-am ridicat ochii din dosare si m-am uitat la ea,am spus tu esti andeea?ia mi-a raspus ,da eu sunt.o emotie puernica,si o fericire,mi-a cuprins sufletul .am facut schiimb de numere de telefon,vorbeam la telefon ,pana la un moment dat cand sunand o maicuta ,mi-a spus ca e la ascultate si nu poate vb sau in pelerinaje[trebuie sa va spun ca la vremea respectiva nu stiam ca este la mastirea ghighiu]
de multa vreme imi propusesem sa ajung la mastirea ghighiu. in aceea saptamna o colega a spus ca se duce la o biserica cu hramul sfanta paraschiva,si atunci iam rugat-o sa ia niste flori sa le duca sfintei paraschiva,tot atunci am avut misiunea ca sa zic asa sa vorbesc cu o mamica care avea copilasul bolnav si purta numele sfantuli''NECTARIE'' mamica fiind suparata pe sistem social .i-a vb de sfantul nectarie ,caare grija si il va proteja pe cel mic
ca minuni se fac tot timpul si ca trebuie sa aiba credinta,mamica a plans ,i-am spus ca sfantul nectarie e cu cel mic tot timpul,si ca trebuie sa se roage neincetat .a venit si ziua de duminica, ploua si era rece .am ajuns la sfanta manastire ,am prins si sfintele daruri,si crezul ,si tatal nostru,.ploua marunt,dar era o ploaie linistitoare,ce aducea pace in suflet,cred ca erau peste 600 de persoane,am stat mai mult de45 de minute ca sa ma pot inchina la sfintele icoane.am plecat cu o pace si o fericire in suflet greu de scris in cuvinte.
miercuri,venind de la servici la ora16 ce mi-a venit ,mi-am spus in sinea mea[ma duc sa ma tund] mama andreei este frizerita.
era de serviciu,i-am spus ca am fost la mastirea ghighiu,si sunt fericita.am intrebat de andreea,si am aflat ca e la manstirea ghighiu,mi-au dat lacrimile.,va dati seama ca am fost acolo ,si poate am trecut una pe linga alta in multimea aceea si nu am vb
m-a cuprins o emotie puernica ,noroc ca stateam pe scaun la tuns. mi-a propus sa ajung din nou la manastirea ghighiu intr-o zi sa stau la slujba ,si vorbesc cu ea
deci minuni se intampla
cine ar fii crezut ca mi se poate intampla asa ceva, sunt fericita poate chiar si acum cand va scriu ,undeva intrun colt de lume se intampla o minune ,
trebuie doar sa credem
nimic fara dumnezeu

vasilik 06.06.2010 15:42:59

Citat:

În prealabil postat de valentinalogo (Post 256907)
Vasilik uite, pana ce imi fac eu somnul de care am nevoie si pana ce ai sa ne spui tu amanunte de genul - ce termene ai la lucrare, daca ai scris ceva teorie si de unde ai luat-o ca sa formulam si practica in functie de partea de teorie, care sunt autorii (bibliografie-cei imoortanti sau CEL IMPORTAN), s.a- eu am sa-ti scriu una dintre ideile care mi-au venit intre timp.

- Stii ca orice intreprindere sau organizatie are la baza o S.O. (structura organizatorica) a carei reprezenTare grafica este ORGANIGRAMA.
- S.O. poate fi supradimensionata sau subdimensionata (cum iti place tie-fie ai surplus de resurse umane fie ai un deficit de resurse umanee)
- in ambele cazuri este vorba de un managEment defectuos care IMPUNE obligatoriu o reproiectare a structurii organizatorice avand la baza Principiul rentabilitatii economice..................bla...bla...bla...bla.. ..

Ce te rog sa-mi explici in schimb, este care-i treaba cu foirmularul/chestionarul din ce episod al filmului face parte ?

Scuze ca nu m-am prins dar chiar trebuie sa dorm un pic!

Bine Valentina, am sa iti scriu aici informatiile de care ai nevoie:
1.Chestionarul
Cred ca ar fi mai bine sa o iau cu inceputul si sa iti ca partea practica a lucrarii mele de licenta consta intr-o cercetare la firma S.C.DEDEMAN S.R.L., care este o firma de retail(vanzari). In primul rand trebuie sa spun ce cercetez, adica, mai precis, care este obiectivul cercetarii. Bineinteles ca obiectivul cercetarii mele este "analiza influentei structurii organizatorice asupra managementului resurselor umane". De aici, pe baza acestui obiectiv trebuie sa alcatuiesc doua ipoteze, ca dupa aceea sa pot realiza un chestionar de intrebari pe un esantion de 20 de persoane iar in functiile de raspunsurile lor sa pot trage concluziile. Nu stiu daca sunt inteleasa, dar cred ca ar fi mai bine daca am face schimb de id-urile de mess pentru a ne fi mai usor in comunicare( bineinteles, asta cu acordul tau).
Eu am un model de licenta pentru partea practica, cam cum ar trebui sa arate, si poate ca daca ti-as trimite-o, ti-ar fi si tie mai usor.
2. Biblioografia
Ca si surse de inspiratie pentru partea teoretica am folosit urmatoarele carti:
1. Managementul Resurselor Umane(manual de practica) - Michael Amstrong
2. Managementul personalului - G.A.Cole
3. Managementul vanzarilor - Bill Donaldson
4. Concurenta intr-o lume plata - Victor K. Fung
5. Managementul resurselor umane - Adriana Prodan
6. Management - Concepte si Aplicatii practice - Panaite Nica
7. Bazele managementului - Ion Dijmanescu

Sper ca toate aceste informatii sa iti fie de folos si poate pe messenger o sa iti dau mult mai multe informatii de care ai nevoie.

tigerAvalo9 06.06.2010 17:01:39

Pentru cine nu a citit va recomand cartea in care sunt prezentate viata,minunile si acatistul Sf.Nectarie plus invataturi.Este o carte rosie care costa in jur de 10 lei de la Editura Egumenita.Imi cer ca fac reclama dar interesul nu e acesta ci de a impartasi cu voi cartea.Pentru cei ce vor sa-L cunoasca mai bine luati cartea,nu veti regreta.Cartea se numeste:Sfantul Nectarie Taumaturgul.Doamne ajuta!Eu am citit viata si mai demult si acum in carte si am ramas profund impresionat de viata lui si sfaturile lui.Doamne ajuta!

mirabela 06.06.2010 21:28:42

Daca aveti nevoie de formularea unui chestionar, va ajut cu mare placere. Am lucrat 7 ani in studii de piata.

Doamne ajuta.

Citat:

În prealabil postat de vasilik (Post 256927)
1.Chestionarul
Cred ca ar fi mai bine sa o iau cu inceputul si sa iti ca partea practica a lucrarii mele de licenta consta intr-o cercetare la firma S.C.DEDEMAN S.R.L., care este o firma de retail(vanzari). In primul rand trebuie sa spun ce cercetez, adica, mai precis, care este obiectivul cercetarii. Bineinteles ca obiectivul cercetarii mele este "analiza influentei structurii organizatorice asupra managementului resurselor umane". De aici, pe baza acestui obiectiv trebuie sa alcatuiesc doua ipoteze, ca dupa aceea sa pot realiza un chestionar de intrebari pe un esantion de 20 de persoane iar in functiile de raspunsurile lor sa pot trage concluziile. Nu stiu daca sunt inteleasa, dar cred ca ar fi mai bine daca am face schimb de id-urile de mess pentru a ne fi mai usor in comunicare( bineinteles, asta cu acordul tau).
Eu am un model de licenta pentru partea practica, cam cum ar trebui sa arate, si poate ca daca ti-as trimite-o, ti-ar fi si tie mai usor.
2. Biblioografia

Sper ca toate aceste informatii sa iti fie de folos si poate pe messenger o sa iti dau mult mai multe informatii de care ai nevoie.

vasilik 06.06.2010 23:12:27

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 256992)
Daca aveti nevoie de formularea unui chestionar, va ajut cu mare placere. Am lucrat 7 ani in studii de piata.

Doamne ajuta.

V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu realizarea unui chestionar pe baza acelui obiectiv pentru ca efectiv nu am nici o idee, mai bine spus nu sttiu sa fac si nu cunosc pe nimeni sa ma ajute.Cum am putea discuta mai in detaliu? Dumnezeu sa va ocroteasca.

valentinalogo 07.06.2010 13:51:15

let's play

Citat:

În prealabil postat de vasilik (Post 256927)
1.Chestionarul
2. Biblioografia

draga Vasilika, da-mi ID-ul tau de mess ca sa te bag in lista mea!
Cu siguranta m-ar ajuta! si implicit si pe tine!
Acum eu sunt la servici si nu stau mult...am intrat doar pentru tine deoarece vreau sa-mi tin promisiunea...!
si inca ceva ...folosesc acest titlu "let's play" in comunicarea cu tine poate te mai detensionezi putin.....! Nu mi-ai zis nimic de termen!

In concluzie scrie ID-ul tau sau nu stiu cum se face..... eu ajung cu mult mai usor pe mess decat pe forum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Te pup!

vasilik 07.06.2010 14:30:20

Te-am adaugat in lista mea de messenger. Sper ca putem vorbi mai multe acolo!!! Iar in legatura cu termenul acesta nu prea exista. Imi trebuie cat de repede se poate:mad:

mirabela 07.06.2010 23:31:32

Multumesc inca o data Sf. Nectarie, pentru ca aseara mi-a alinat durerea si am putut sa dorm linistita.

Doamne ajuta

whyme80 10.06.2010 15:53:33

Inca o minune

Buna ziua,
As vrea sa va mai aduc la cunostinta o alta minune pe care a savarsit-o Sf. Nectarie pentru mine.
Acum o luna am fost programata la interviu pentru viza turistica SUA.Vreau sa va spun ca m-am dus foarte increzatoare, convinsa fiind ca o sa o iau, cu toate ca citisem pe forum ca trebuie sa ai foarte mult noroc ca sa o obtii, in afara actelor pe care ti le creau ei sau mai bine zis , care considerai tu ca ti-ar fi de folos la ambasada pentru a-i convinge ca nu esti un potential imigrant si ca ai toate motivele sa te intorci in tara.
Acolo, erau 3 barbati si o femeie, iar unul dintre ei mi s-a parut foarte nesuferit si m-am rugat sa nu dau interviul cu el, dar bineinteles ca de ce ti-e frica de aia nu scapi.
M-am prezentat in fata lui foarte increzatoare, el era foarte zambitor, mi-a pus 3 intrebari, nu s-a uitat pe nici o hartie pe care i-o adusesem, iar la final mi-a spus cu zambetul pe buze ca nu ma incadrez in standardele pentru viza si la revedere.
Nu vreti sa stiti ce dezamagta am fost cand am auzit asta, dar asta era viata mergea mai departe.
Dupa o luna prietenul meu, pe care vreau sa-l vizitez in SUA, a insistat sa mai aplic o data, pentru ca asta este o tehnica a lor sa mai aplici ca sa le pleci taxa de mai multe ori.
In cele din urma mi-am luat inima in dinti si am fcut asta inca o data.
Mentionez faptul ca la primul interviu nu stiam de existenta Sf. Nectarie, insa la scurt timp dupa interviu am aflat de el si am inceput sa ma rog necontenit la el si sa ma duc aproape zilnic la Manastirea Radu Voda.
Avand in vedere ca prima oara am fost sincera cu cei de la ambasada pentru ca toata lumea spunea ca nu este bine sa minti, pentru ca ei se vor prinde , a doua oara am hotarat sa isc si sa "jonglez" un pic cu informatiile pe care le voi furniza.
Astfel incat in ziua interviului m-am prezentat mai sigura pe mine decat prima oara pentr ca stiam ca Sf. Nectarie o sa fie alaturi de mine( ma gandeam si la faptul ca daca nu reusesc sa o iau, poate asa e sa fie, si nu mai am ce face fara sa pun la indoiala minunile pe care le-a savarsit Sf. Nectarie de-a lungul timpului).
Cand am ajuns acolo, l-am vazut pe tipul care m-a respins prima oara si speram sa nu il dau tot cu el, dar soarta m-a pus din nou fata in fata cu el.
Cand m-a vazut la ghiseu si-a adus aminte de minte, si mi-a spus sec ai mai fost aici acum o luna si o sa vorbesti cu colegul meu.
Va dati seama ca atunci am realizat ca totul s-a terminat, si pur si simplu imi venea sa plec acasa, fara sa mai sustin vreun interviu pentru ca stiam sigur ca o sa fiu respinsa.
Tipul de la ghiseu s-a dovedit foarte de treaba insa, si am fost atat de sigura pe mine atunci cand vorbeam cu el incat nu-mi luam privirea de la el, avand si o atitudine sfidatoare parca, pentru ca vroiam sa-l conving cu tot dinandinsul ca tot ceea ce-i spuneam este adevarul gol- golut, iar dupa un sir destul de lung de intrebari , totul a culminat cu viza pe 10 ani.
Nu vreti sa stiti cat de bucuroasaa eram si cum ii multumeam Sf. Nectarie pentru minunea pe care a savarsit-o cu mine.
Sper din tot sufletul ca acest minanat sfant sa ajute pe toata lumea asa cum m-a ajutat pe mine, si mai sper sa ma ajute si atunci cand o sa plec in SUA in legatura cu drumul care este foarte lung si cu aventura mea acolo.
Doamne Ajuta!

OmuBun 10.06.2010 16:11:30

In primul rand felicitari sincere pentru viza!
Despre aceasta minune, mi-ar placea sa ne intalnim peste 10 ani si sa ne povestesti cat de mult te-a ajutat sa te implinesti duhovniceste! Aseara dupa ora 21.00, pe Radio-Trinitas, am ascultat partea a treia a conferintei unui regretat mare duhovnic al Bisericii Ortodoxe si printre altele vorbea si de riscurile din Tara tuturor Posibilitilor, asupra propriei mantuiri... Si era in mare contradictie cu minunea de care vorbesti. Cat despre artificiu cu micile neadevaruri... ma intreb ce spunea bietul Sf. Nectarie!?...

Mtcrysty17 11.06.2010 09:51:07

Nectarie

Am si eu o problema. iubesc o fata care la randul ei ma iubeste mai mult, lucru pe care mi l-a dovedit de multe ori. insa acum 5 luni a intrat in viata mea alta, care ma ispitea mereu. si cea pe care o iubesc a aflat de ea si dupa ce m-a amenintat sa incetez si pe mine si pe cealalta intr-o zi a clacat dupa ce a aflat multe lucruri rele dar care erau inventii ale altor persoane invidioase pe iubirea noastra. si astfel, dupa 2 ani de iubire ne-am despartit. de 5 luni m-am schimbat total. am suferit mult, l-am redescoperit pe Dumnezeu, postul adevarat, credinta adevarata, sf nectarie si multe lucruri minunate. toate s-au nascut din suferinta si lacrimi. de 5 luni, nadejdea mea e mai mare, dar sf nu ma ajuta deloc in problema asta. nu stiu cum sa-l mai rog, am fost si la radu voda si degeaba, ea nu poate sa ma ierte desi inca ma iubeste. vreau sa mentionez ca sfantul a facut nenumarate minuni cu mine si familia mea, dar totusi nu ma asculta. va rog sa ma scuzati pentru acest post, stiu ca altii au probleme mult mai mari, dar majoritatea a-ti iubit si stiti cum e. poate are cineva vreun sfat bun. multumesc si sfantul nectarie si bunul Dumnezeu sa va aiba in paza.

geo.nektarios 11.06.2010 13:56:29

Citat:

În prealabil postat de Mtcrysty17 (Post 258371)
Am si eu o problema. iubesc o fata care la randul ei ma iubeste mai mult, lucru pe care mi l-a dovedit de multe ori. insa acum 5 luni a intrat in viata mea alta, care ma ispitea mereu. si cea pe care o iubesc a aflat de ea si dupa ce m-a amenintat sa incetez si pe mine si pe cealalta intr-o zi a clacat dupa ce a aflat multe lucruri rele dar care erau inventii ale altor persoane invidioase pe iubirea noastra. si astfel, dupa 2 ani de iubire ne-am despartit. de 5 luni m-am schimbat total. am suferit mult, l-am redescoperit pe Dumnezeu, postul adevarat, credinta adevarata, sf nectarie si multe lucruri minunate. toate s-au nascut din suferinta si lacrimi. de 5 luni, nadejdea mea e mai mare, dar sf nu ma ajuta deloc in problema asta. nu stiu cum sa-l mai rog, am fost si la radu voda si degeaba, ea nu poate sa ma ierte desi inca ma iubeste. vreau sa mentionez ca sfantul a facut nenumarate minuni cu mine si familia mea, dar totusi nu ma asculta. va rog sa ma scuzati pentru acest post, stiu ca altii au probleme mult mai mari, dar majoritatea a-ti iubit si stiti cum e. poate are cineva vreun sfat bun. multumesc si sfantul nectarie si bunul Dumnezeu sa va aiba in paza.

Suflete binecuvantat,
Sf.Nectarie desi ne ajuta foarte mult, mai ales cand STIE ca trebuie sa intrevina, si o face fara ezitare, sunt si momente in care NU raspunde imediat! De ce?
Aceasta „problema” nu este numai cu Sf.Nectarie ci si cu Maica Domnului si alti Sfinti, sau Insusi Hristos!
Cum asa? Dumnezeu lucreaza (asculta rugaciunea) prin mijlocirea Maicii Domnului, lucreaza prin Sfintii Sai, dar NUMAI CAND NE ESTE DE FOLOS!
De aceea, „nu stiti ce cereti” ne este de intarirea cuvantului mentionat! Noi nu stim ce sa cerem de la Hristos, sau cerem si nu ni se da, pentru ca nu ne este de folos! Rugaciunea trebuie sa fie pe cat de sincera pe atat de curata!
In rugaciunea catre Sfinti, Maica Domnului, Dumnezeu, trebuie sa fim SINCERI cu ceea ce ceram ca daca suntem vicleni, El stie si ne rusineaza, trebuie sa CEREM CU STARUINTA, ca daca ne rugam o perioada si apoi cedam, inseamna ca NU AM CERUT CU CREDINTA, si nu am vrut cu adevarat ce am cerut! Apoi sa CREDEM ca putem fi ajutati, nu sa ne indoim... „daca nu ma asculta... M-am rugat si am spus sincer, dar... nu stiu..” aici deja se vede NEINCREDEREA in ajutorul divin! Apoi sa CEREM SA SE FACA VOIA DOMNULUI, desi cerinta noastra este cea spusa Lui, SA LASAM SA FACA DOMNUL CUM STIE CA NE VA FI SPRE SLAVA LUI!
Sa cerem sa ne arate daca ne este de folos ceea ce cerem! Ca daca e de folos, iti va da Domnul ceea ce ceri. Iar daca nu ti se da, dupa MULTA rugaciune, ti se va arata ca nu ti-a fost de folos, printr-o iconomie divina, printr-o minune a Sa! Nu vei ramane neincredintat! Iar daca intarzie indeplinirea rugaciunii, inseamna ca NU iti este de folos cand ceri, pt ca Dumnezeu Cel Atoatestiutor, in INTELEPCIUNEA Sa Dumnezeiasca STIE CAND sa iti dea!
Asa este cu rugaciunea catre Dumnezeu, Maica Domnului si catre Sfinti!

De aceea, roaga-te la Sfantul Nectarie nu sa iti dea inapoi pe iubita ta, ci DACA ITI ESTE SPRE FOLOS SA FITI IMPREUNA, SA RANDUIASCA EL CUM STIE CA SA VA IMPACATI si sa rusineze pe cei rau-clevetitori!! Iar daca nu iti va fi spre mantuire relatia cu ea (mantuirea in familie este impreuna) sa te incredinteze si sa te linisteasca! Vorbeste SINCER cu Sf.Nectarie asa cum ne spui noua „forumistilor”! Si vei vedea ca SINCERITATEA SIMPLA si ADEVARATA, aducea roade!

Fii binecuvantat!!!

Mtcrysty17 11.06.2010 14:18:29

Multumesc pentru sfat geo.nektarios. cand vad ca nu ma ingrijesc de rugaciune il rog pe Dumnezeu sa-mi dea suferinta, pentru ca stiu ca aceasta aduce rabdare si nadejde. tot timpul cand ma rog la sfant incep prin ai cere credinta si nadejde, pentru ca stiu ca prin acestea voi birui orice ispita. lacrimile sincere si smerenia stiu ca imi vor fi rasplatite de Dumnezeu. Ii multumesc mereu ca mai sunt oameni asemeni dumneavoastra care calauziti de Duhul sfant mangaie durerea celor suferinzi si ii invata pe cei nestiutori. o sa va urmez sfatul intocmai. nadejdea mea este tatal... doamne ajuta...

maria2010 13.06.2010 23:04:53

Inca o minune

Multumesc Sf Nectarie si Maicii Domnului care ma ajuta si nu ma lasa ! Sunt casatorita dar din pacate viata ne-a facut sa stam despartiti eu in Romania el in strainatate ,ne vedem cam la o luna -doua si este foarte greu. La ultima intalnire l-am gasit pe sotul meu moracanos, intr-o depresie maxima gandisu-se chiar la o separare.Cand am revenit in tara pasii m-au purtat la Manastirea Radu Voda si am citit Acatistul in fiecare zi iar semnele nu au intarziat sa apara. Sotul va veni in tara peste cateva zile si sunt convinsa ca Sf Nectarie ne va ajuta in continuare sa depasim obsacolele si sa rezolvam sa ne mutam impreuna.Rugati-va cu incredere maxima ,ca Sf Nectarie ajuta !

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:22:06.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.