Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Barbatul, capul femeii? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3352)

Traditie 26.03.2008 10:44:29

Citat:

În prealabil postat de 7th_Brigade_TzHL

Daca vrei ca cei doi sa faca treaba egala, de ce nu propui sa mearga si ea la taiat de lemne, cu pricamerul in centru orasului, la tarnacop, in mina de carbuni, etc...

Ceea ce vrea Dumnezeu este nu o familie anarhica ci o celula organizata a societatii, in care fiecare membru al familiei sa lupte la postul care i s-a desemnat de Dumnezeu.

Nu erai tu care ziceai ca munca face bine?

Dumnezeu nu vrea celule ale societtaii, societatea este o manifestare antihristica, individualista, Dumnezeu vrea ca toti sa fie una în Dumnezeu.

maria55 26.03.2008 11:08:51

Citat:

În prealabil postat de Traditie
Trebuie sa mori lumii ca sa te poti ocupa cu contemplatia. Daca nu faci asta, nu vei câstiga Duhul Sfânt.

Scopul vietii e dobândirea Duhului Sfânt.

Si cum se moare lumii , in lume traind ?

Traditie 26.03.2008 11:51:33

În fiecare clipa renunti la voia ta si de a face si de a nu face ceva si astepti sa-ti descopere Dumnezeu voia Lui.

Cei care practica acest lucru mult timp, ajung sa "auda" voia lui Dumnezeu, asa cum spune Scararul.

nimeni 26.03.2008 13:10:48

asta sa o spui la buna! femeia e capul casei. si sunt femei care se descurca cu copii foarte bine fara barbati. ce atata sex si protejare. a trecut vremea in care femeia era suspusa. nu sunt femeile atatd e voinice ca si barbatii insa clar va spun ca o femeie poate gandi bine cu capul ei! atentie ce va spun, va simti voi cu musca pe caciula, misogini urati si nerusinati!

7th_Brigade_TzHL 26.03.2008 13:20:58

Citat:

Dumnezeu nu vrea celule ale societatii

Cuvintele tale sunt o razvratire impotriva vointei lui Dumnezeu.

1 Corinteni 7:38 Asa ca, [color=red]cel ce isi marită fecioara bine face[/color]; dar cel ce n-o mărită si mai bine face.

Evanghelia lui Ioan 17
15. [color=red]Nu Ma rog ca sa-i iei din lume[/color], ci ca sa-i pazesti pe ei de cel viclean.
16. Ei nu sunt din lume, precum nici Eu nu sunt din lume.
17. Sfinteste-i pe ei intru adevarul Tau; cuvantul Tau este adevărul.
18. [color=red]Precum M-ai trimis pe Mine în lume, si Eu i-am trimis pe ei în lume.[/color]

maria55 26.03.2008 13:25:44

Citat:

În prealabil postat de maria55
Scopul vietii e dobândirea Duhului Sfânt.

Poti dobandi Duhul Sfant prin rugaciunea aproapelui ?
Sau cat de mult beneficiezi de rugaciunea aproapelui ?
Ce trebuie sa faca cel care e mai "treaz " pentru cel care "doarme" inca ?

Cum se face ca unii se mantuiesc numai la plecare din lumea aceasta ,prin credinta partenerului ?

maria

maria55 26.03.2008 13:26:47

Afirmatia e a lui Traditie , scuze ! Nu -mi insusesc meritele altuia .

vsovi 26.03.2008 13:52:18

Citat:

În fiecare clipa renunti la voia ta si de a face si de a nu face ceva si astepti sa-ti descopere Dumnezeu voia Lui.

Cei care practica acest lucru mult timp, ajung sa "auda" voia lui Dumnezeu, asa cum spune Scararul.

Asta inseamna sa te rupi de Biserica, de scripturi, de aproapele tau ce face voia lui Dumnezeu, de Cruce, de Icoana, de celelalte dar shi de rugaciune, caci ashteptzi o descoperire... poi shi daca tzi-ar descoperi tu nu ai cum pricepe daca nu ai baza, daca nu ai experientza, te trufeshti shi mandreshti shi ascultzi de draci care itzi dau minuni, e cea mai mare mandrie sa doreshti a-tzi taia voile ca sa ascultzi de minuni...

Traditzie draga, pe zi ce trece ma dezamageshti tot mai tare...

Poi la Biserica, la liturghie auzi Voia Lui, iar daca n-ai priceput, stai de vorba cu preotul, dar citeshte ca sunt cartzi shi asha aflii ca milostivire de pe pozitzii smerite voieshte Dumnezeu, din inima curata shi smerita, duh umilit, shi nu jertfele care itzi ia din bogatzie, din bou sau animalele tale, milostivire catre saracul creshtin, strainul, sarmanul ce se roaga shi pentru tine daca-l ajutzi shi care face voile lui Dumnezeu ca e curat, cinstit, smerit, deci e aproapele tau care face voile lui Dumnezeu, fratele tau...

dar tu nu voile astea le doreshti ci sa auzi tu voile lui Dumnezeu, shi tzi le-a spus shi in clar, post, rugaciune, randuiala, credintza, subordonare, slujire nu doar de ochii shefului ce ca pentru Dumnezeu, frica de Dumnezeu, evlavie, dragoste curata shi nefatzarnica, impacare cu dushmanii, cautarea pacii de sus, lepadarea diavolilor shi ereticilor, lasarea razbunarii in seama lui Dumnezeu, vegherea in somnul pacatelor in noaptea pacatelor, duhovnicia, metanoia, pocaintza, devenirea creshtin ceresc shi nu lumesc, shi neascultarea duhului mandriei shi al certei shi slujirea la idolul lacomiei...

sa-tzi mai spun voi de ale lui Dumnezeu?

ca doar o porunca a dat Dumnezeu prin Adam shi omul n-a vrut niciuna, iar cand ii descopera sharpele tot felul de porunci din vazduh sau din orishice lucru, shtii cum asculta omul? imediat, shi se pregateshte cu entuziasm sa primeasca poruncile respective, ascultand voile respective, ca doar ii place omului orice ii da sa creada scamatorii aia care vin dupa Hristos, sau inaintea lui shi sa vezi cum shtie atunci sa implineasca porunci, nu mai are nevoie de nici un indreptar... de nici o taiere a voilor, ca le face shi se roaga de dracul sa i le dea de facut, ca pana acolo se ajunge, abea ashteapta sa le faca asha de mult le iubeshte pe alea cu elan shi aplomb, dar pe alea de la Dumnezeu se face ca nici nu le shtie... De ce? ca zice ca shi-a taiat voia, shi ashteapta un batran care sa-l scoata din zapaceala...

Poi prima porunca daca zicea Dumnezeu in loc de sa nu manci din pomul... zicea sa nu te mandreshti? ce faceai smerenia trufizata a lacomiei? ca daca te indreptazteshti pentru ca eshti nemultzumit de libertate, acum vrei sa ai edenul fara porunci shi sa-tzi cada din cer porunca lipsa? Arata-mi Doamne Voia Ta... Poi nu asha a zis Hristos, ci Faca-se Voia Ta precum in Cer asha shi pe Pamant... Ca voia lui Dumnezeu in scripturi e scrisa, iar celor ce o plinesc li se scrie Voia lui Dumnezeu in inima cea noua intru Hristos.

Deci Traditzie ce vrei defapt?
Poi sf Ion Scararul traia in Dumnezeu ca a ajuns ca tot facand Voia lui Dumnezeu, pocaintza, rugaciunea, indreptarea shi smerenia, sa auda shi sa vada shi sa simta ca Bun este Domnul...

dumneata umblii dupa minuni, ca sa-tzi arate ele voia lui Hristos, poi ce arata minunile facute de Hristos? arata porunca a patra, ca Sabatul a fost dat pentru om shi ca Dumnezeu, Hristos, ca Domn al Sabatului, dezleaga toata faptura venita la El din robie shi o adapa ca sa se odihneasca... iar Sabatul cel nou este Sfanta Duminica a invierii in care n-ai voie sa faci nici o lucrare de sambata seara pana luni Dimineazta... dar nu odihna spurcata de tip weekend cu tzigara shi alcool shi chefuri gastonomice cu fetitze ci sfanta odihna... aia este voia venita prin minune pe care o ashteptzi dumneata... cel putzin asha se vede in scripturi...in pilda vietzii lui Hristos, dar porunca este sa-tzi aminteshti de ziua Domnului ca s-o sfintzeshti, astfel ca zice ca 6 zile SA LUCREZI shi in ziua shaptea... deci asha-tzi aminteshti de Ziua Domnului, lucrand 6 zile... ca a 7 sa-tzi fie cinstita, s-o cinsteshti... sa tzi-o Binecuvinteze Domnul.... iar in a 5-a porunca zice sa Cinsteshti pe mama shi pe tatal Tau...

sa-tzi mai spun voi scrise de ale lui Dumnezeu? sau o sa-i mai ceri sa-tzi descopere alta, ca poate daca pe astea nu le faci, atunci cand o sa-tzi ceara sa faci scamatorii, pe alea o sa le urmezi... fireshte...??????:(

AndreiB 26.03.2008 13:58:26

dar citeshte ca sunt cartzi shi asha aflii ca milostivire de pe pozitzii smerite voieshte Dumnezeu, din inima curata shi smerita, duh umilit,.... poi frate , in caz ca nu intelegi, a renunta la voia ta exact asta inseamna: SMERENIE, INIMA CURATA, DUH UMILIT... pentru ca cine nu le are, nu va renunta nicicind la propriai vointa...

AndreiB 26.03.2008 13:59:52

iar din ce spune traditie eu nu inteleg ca s-ar referi la persoana sa, ci la cei imbunatatiti, pentru ca sfintii in viata aud Cuvintul Lui Dumnezeu si nu se semetesc.

7th_Brigade_TzHL 26.03.2008 14:11:25

Citat:

Deci sfatul pentru gospodine este din ce deduc de aici sa astepte pana cand Dumnezeu le va descoperi ca trebuie sa faca treburi "ingrate" la bucatarie si sa se supuna barbatului?

Dumnezeu a vorbit deja prin Sfanta Scriptura, prin Biserica Ortodoxa, prin Adevarata Sfanta Traditie si prin preoti, a astepta ca sa iti vorbeasca si tie mai personal vei risca sa devi lenes (persoanele de pe acest forum se exclud):
Pildele lui Solomon 26:16 Lenesul se crede intelept in ochii lui, mai mult decat sapte sfetnici întelepti.

cozia 26.03.2008 14:23:56

Citat:

În prealabil postat de maria55
Afirmatia e a lui Traditie , scuze ! Nu -mi insusesc meritele altuia .

Nu e a lui ci a Sf. Serafim de Sarov

vsovi 26.03.2008 15:17:01

Citat:

În prealabil postat de AndreiB
dar citeshte ca sunt cartzi shi asha aflii ca milostivire de pe pozitzii smerite voieshte Dumnezeu, din inima curata shi smerita, duh umilit,.... poi frate , in caz ca nu intelegi, a renunta la voia ta exact asta inseamna: SMERENIE, INIMA CURATA, DUH UMILIT... pentru ca cine nu le are, nu va renunta nicicind la propriai vointa...

poi asta o fi insemnand, dar Traditzie zicea ceva de para malaiatza in gura lui natafleatza shi ishi taia voile ca sa apara para pe cerul senin shi sa-i zica Dumnezeu ...Ia shi Mananca!... poi atunci unde este porunca? "Sa nu ispiteshti pe Domnul Dumnezeul Tau"? caci cei pentru care face Domnul Minune, erau amaratzi, staruitori in rugaciune shi saraci shi nenorocitzi... care au lasat toate pentru Hristos... shi mai primeau cate un peshte sau paini de mancare de la El... dar shi atunci era frica multa ca shi scamatorii fac tot felul de dracovenii...

dar ai dreptate ca nu intzeleg caci smerenie nu poate sa existe decat la sfintzi, la Dumnezeu ca noi doar pocaintza putem dobandi shi conshtiintza curata shi conshtiintza greshelilor de fiecare clipa... iar inima curata shi duh umilit asta se primeshte in vreme indelungata ca e lupta cu mandria, viclenia shi spurcaciunea la adresa lui Hristos shi lui Dumnezeu, deci n-am cum pricepe shi nu intzeleg decat asha superficial shi teoretic... deci in principiu, vorbesc, citesc, dar n-am intze-legere ci intze-liberare sau intzepenire defapt intzinare ???:(:( asha ca...

Iar traditzie nu se refera la persoana Sa ci la noi, ca sa facem noi asha... cum a intzeles el shi crede ca a priceput bine asha cum cred shi eu ca shtiu, dar credintza asta ca shtiu e trufie, ca trebuie sa shti, dar sa nu crezi ca shtii, ci sa crezi ca nu shtii dar sa le shtii pe toate de la sfintzii care au facut drept...shi tu sa faci asha cum reusheshti mai bine de tzi se inclina inima curata dupa Voia lui Dumnezeu.:)

Traditie 26.03.2008 18:23:31

Citat:

În prealabil postat de nimeni
insa clar va spun ca o femeie poate gandi bine cu capul ei! atentie ce va spun, va simti voi cu musca pe caciula, misogini urati si nerusinati!

Eu sunt de acord.

Cuvintele tale sunt o razvratire impotriva vointei lui Dumnezeu.
Dumnezeu vrea sa mântuiasca lumea, dar ea, adica societatea, e ceva demonic. Societatea nu e (doar) suma indivizilor ci totul, relatiile între ei, modul de comportament.

Ce trebuie sa faca cel care e mai "treaz " pentru cel care "doarme" inca ?

Nu stim ce trebuie sa facem, nu exista reguli fiindca planurile lui Dumnezeu sunt foarte complexe si deseori surprinzatoare.

Asta inseamna sa te rupi de Biserica, de scripturi, de aproapele tau ce face voia lui Dumnezeu, de Cruce, de Icoana, de celelalte dar shi de rugaciune, caci ashteptzi o descoperire... poi shi daca tzi-ar descoperi tu nu ai cum pricepe daca nu ai baza, daca nu ai experientza, te trufeshti shi mandreshti shi ascultzi de draci care itzi dau minuni, e cea mai mare mandrie sa doreshti a-tzi taia voile ca sa ascultzi de minuni...

Nu înseamna sa te rupi de Biserica ci doar de viata de acum si nu e vorba de minuni.

Adevarata cunoastere e în Duhul Sfânt, Scriptura ofera niste idei dar nu poate comunica adevarata cunoastere.

Afirmând acestea, tu negi lucrarea directa a Duhului Sfânt în oameni.

dar tu nu voile astea le doreshti ci sa auzi tu voile lui Dumnezeu, shi tzi le-a spus shi in clar, post, rugaciune, randuiala, credintza, subordonare, slujire

Nu e vorba doar de identificarea voii lui Dumnezeu ci, mai important, de ramânerea permanenta în rugaciune, sau pocainta, deschisi Duhului Sfânt pentru ca El sa poata sa ne preschimbe mintea (întelegerea) si inima (poftele).

Deci sfatul pentru gospodine este din ce deduc de aici sa astepte pana cand Dumnezeu le va descoperi ca trebuie sa faca treburi "ingrate" la bucatarie si sa se supuna barbatului?

Dumnezeu a vorbit deja prin Sfanta Scriptura, prin Biserica Ortodoxa, prin Adevarata Sfanta Traditie si prin preoti, a astepta ca sa iti vorbeasca si tie mai personal vei risca sa devi lenes (persoanele de pe acest forum se exclud):
Pildele lui Solomon 26:16 Lenesul se crede intelept in ochii lui, mai mult decat sapte sfetnici întelepti.

Daca petrecem raspânditi în activitati lumesti si gânduri Dumnezeu nu are cum sa lucreze în noi.
Ca si Vsovi, tu sustii ca a cauta pe Dumnezeu direct, prin rugaciune, ar fi gresit. Dar care altul e scopul omului daca nu unirea cu DUmnezeu în mod real nu alegoric sau metaforic? Deci daca nu cauti sa te unesti acum cu Dumnezeu, când o s-o faci?

vsovi 26.03.2008 20:17:55

Draga Traditzie, frate bun, nu-mi pune mai mult decat vorbesc la guritza ca e o exagerare a vederii tale care vrea sa vada asha cum crede ea ca ash combate eu... dar nu te combat ca zici de multe ori bine, asha cum trebuie spus, shi fiindca zici asha eu te cred pe calea buna, shi ma bucur, dar cand vad ca nu zici bine, atunci ma doare shi ceva ma face sa-tzi spun iarashi, ca Domnul ne spune mereu shi atunci eu sa stau sa dorm? Dorm destul acasa ca lenesh am fost o viatza de om, dar nu mai e vreme de lene... asha ca ce n-am reushit eu macar sa faca altzii...

spui asha:

"Dumnezeu vrea sa mântuiasca lumea, dar ea, adica societatea, e ceva demonic. Societatea nu e (doar) suma indivizilor ci totul, relatiile între ei, modul de comportament."

Ce frumos shi bine ai spus, shi te aprob

"Nu stim ce trebuie sa facem, nu exista reguli fiindca planurile lui Dumnezeu sunt foarte complexe si deseori surprinzatoare."

cum sa nu shtim, vezi aici e problema aia a ta, shtim dar nu trebuie sa credem ca shtim, shi ce shtim ca trebuie facut? sa strigam pe Dumnezeu pentru el, sa ne rugam, sa postim pentru ala care a cazut shi nu s-a mai ridicat shi e fratele nostru, shtim, dar nu mai vrem sa citim daca am uitat

"Afirmând acestea, tu negi lucrarea directa a Duhului Sfânt în oameni."

Nu draga Traditzie, dar Dumneata negi nu vrei sa mai vezi Lucrarea Duhului Sfant in Lumea Creshtina, in romanii noshtrii, in cartzi, intre oameni, intre creshtinii ortodocsi, in cuget shi in mintea omului, in suflet shi in inima duhovniceasca din atriul Drept acolo unde mai e ceva dar nu-tzi spun, acolo unde trebuie sa ne rugam...

Lucrarea Directa a Duhului Sfant in oameni nu se face chiar direct, ci intotdeuna este un trimis, un preot, un prooroc, shi trebuie sa te afli in proorocie, adica in paza poruncilor lui Dumnezeu... tu vrei doar asha un nor peste tine shi gata, zici ca te-a acoperit Domnul, dar aia sunt nori fara apa shi scamatori ce se ascund in hainele tale... Dar Duhul Sfant te vede mereu shi shtie ce faci, vede cum ieshi din cale...
Shi Duhul Sfant vine prin mijloacele sfintzitoare, daca le foloseshti, daca le iubeshti, daca te tzii curat, shi ai credintza shi le foloseshti, nu doar asha cum ai vrea dumneata, shi te pecetluieshti shi eshti duhovnicesc, shi ai o viatza sfanta de om ceresc... atunci vine shi te deslusheshte, te aduce la linia dreapta... dumneata am impresia, shi de asta mi-e frica sa nu cazi in rugaciuni shi impregnari cu duhul rau, ca alea se dau duhovniceshti dar trupeshti sunt... shi tu stai shi crezi ca e duhul dar e echipa de scamatori care te fac una cu deshertul... mi-e frica pentru tine ca nu mai citeshti, nu mai vrei celelate care itzi fac bine, ci doar asha tu shi Duhul Sfant care nu-l da Dumnezeu doar asha cum crezi tu, ci la aia care demonstreaza prin viatza lor, la aia de-i iubeshte... eu vad la tine ca nu vrei altceva decat liberare de restul cerintzelor, ca nu-tzi place subordonarea... dar atunci cum o sa te subordonezi Duhului Sfant care a dat toate poruncile shi toata scriptura shi a facut din parintzii sfintzi, scripturi traite, vii, dar care au urcat shi urcarea inseamna cum spune Hristos razboi greu cu patima, dar noi nu simtzim nici o lupta, pentru ca n-am urcat, de aia, asha zice Hristos...

Nu neg lucrare Duhului Sfant in oameni, ci oamenii o leapada pentru o falsa lucrare, shi e o lucrare a scamatorilor shi oamenii cred ca e lucrarea Duhului Sfant, nu e... ca daca ar fi ai vedea roadele, ar fi omul fericit, plin de drag de credintza shi Biserica, ar fi omul bun shi cu inima curata, fara viclenie shi nu ar avea ganduri shi trairi ascunse de Dumnezeu shi nu l-ar ura pe Hristos, nu s-ar ascunde prin Baruri de El... deci s-ar vedea roadele nefatzarnice... dar nu sunt, e doar cu numele creshtin, shi el crede ca Duhul Sfant il transforma... Poi cum nu l-ar transforma, dar unde e Invatzatura din Duhul Sfant? Unde e cartea pe care o invetzi data de la Dumnezeu? Unde sunt Psalmii, Cantecele, dorul, iubirea? nu sunt... poi daca nu sunt cum atunci sa fie Lucrarea?

"Nu e vorba doar de identificarea voii lui Dumnezeu ci, mai important, de ramânerea permanenta în rugaciune, sau pocainta, deschisi Duhului Sfânt pentru ca El sa poata sa ne preschimbe mintea (întelegerea) si inima (poftele). "

ei vezi aici ai zis ca in carte, frumos shi adevarat... asha cred shi eu... dar eu nu shtiu nici o rugaciune, sau una sau doua... iar Domnul spune ca asha sa le sudam una de alta asha cum sudeaza fumatorul tzigarile... nu e voie sa fumezi, dar de ce fumezi cand ai putea sa spui rugaciuni in taina inimii tale asha cum ai fuma un pachet de tzigari, sau cum sorbi din cafea dimineatza... nici Cafea nu e voie, dar se bea de cateva ori pe zi...

"Daca petrecem raspânditi în activitati lumesti si gânduri Dumnezeu nu are cum sa lucreze în noi.
Ca si Vsovi, tu sustii ca a cauta pe Dumnezeu direct, prin rugaciune, ar fi gresit. Dar care altul e scopul omului daca nu unirea cu DUmnezeu în mod real nu alegoric sau metaforic? Deci daca nu cauti sa te unesti acum cu Dumnezeu, când o s-o faci?"

Ba a-l cauta direct, sa te rogi direct, bine este cum cautzi dumneata, dar rupt de lume shi nu de ceilaltzi credincioshi, ca se vezi cum fac ei, sa te sfatuieshti, sa invetzi, sa pricepi, dar sa urmezi lucrurile bune de la ei... sa le invetzi temeinic, fara pata... dumneata cand spui direct mereu vrei sa lashi din una pentru alta, shi vom da socoteala nu numai de ce am facut ci shi ce am lasat, ca nu ai voie sa lepezi ceva de la Dumnezeu, nu e vreme de neglijentza... Dar trebuie sa te rogi shi prin sfintzi, shi prin Parintzi shi Preotzi shi ceilaltzi dreptzi credincioshi ca Dumnezeu nu vine fara Ingerii Sai shi fara Sfintzii Sai... doar cand ii lasa pe totzi ca sa te scoata din pacate pe tine, mai vine shi asha... de parca asha shti eu cum Face Domnul... doar cum vedem shi auzim shi citim shi credem ca a facut asha shtim shi noi, dar trebuie tainuit ca daca afla dushmanii aia ne surpa mai frate bun... ca in fiecare familie este cate un tradator, shi noi tradam des, mult tradam, ca am calcat stramb shi uram pe Hristos, dar el cate nu ne-a invatzat, dar ne-am suparat shi gata, am uitata tot binele... shi nu mai cautam nimic... iarta-ma fratziorule ca mult am mai vorbit... dar mi-e frica shi pentru tine ca te vad cu credintza buna shi cinstit, dar pacalit mereu de duhul rau care face scamatorii... shi atunci iar imi vine sa te strunesc... dar struneshte-te shi tu, dar nu te potzi struni daca nu citeshti bine ce zic ceilaltzi... citeshte bine shi pleaca shi urechea dar shi credintza ca shtii, ca daca iar ne mandrim, iar ne ciondanim shi nu mai e loc de cearta, ca astea trebuiau sa nu existe la creshtini, dar nu de ochii lumii, ci in mintea shi inima noastra... sa nu aiba duhul rau loc, sa-i pui tu carbuni incinshi in cap prin bunatatea ta shi nu el sa faca din tine scena satirica... ca vede celalat creshtin shi-l apuca frica... se mira ca nu te potzi abtzine sa nu scrii lucruri neintzelepte... deci ma iarta...

Traditie 26.03.2008 21:35:41

Citat:

În prealabil postat de vsovi
Lucrarea Directa a Duhului Sfant in oameni nu se face chiar direct, ci intotdeuna este un trimis, un preot, un prooroc, shi trebuie sa te afli in proorocie, adica in paza poruncilor lui Dumnezeu... tu vrei doar asha un nor peste tine shi gata, zici ca te-a acoperit Domnul, dar aia sunt nori fara apa shi scamatori ce se ascund in hainele tale... Dar Duhul Sfant te vede mereu shi shtie ce faci, vede cum ieshi din cale...
Shi Duhul Sfant vine prin mijloacele sfintzitoare, daca le foloseshti, daca le iubeshti, daca te tzii curat, shi ai credintza shi le foloseshti, nu doar asha cum ai vrea dumneata, shi te pecetluieshti shi eshti duhovnicesc, shi ai o viatza sfanta de om ceresc... atunci vine shi te deslusheshte, te aduce la linia dreapta

Roada duhovniceasca nu vine de la lucrarea Duhului prin Tainele Bisericii si ceilalti oameni, sunt necesare si acestea dar progresul duhovnicesc vine din legatura directa a omului cu Dumnezeu, legatura care se mentine exclusiv prin viata de rugaciune neîncetata.

Nu se poate sa te pocaiesti doar uneori, Duhul Sfânt nu poate lucra daca tu dedici chiar si o secunda altui lucru fiindca dacafaci asta mintea se schimba, cade în uitare si greu de spus daca Dumnezeu mai are sansele sa-l întoarca pe om la întelegerea de dinainte.

7th_Brigade_TzHL 27.03.2008 01:23:20

Citat:

...Duhul Sfânt nu poate lucra daca tu dedici chiar si o secunda altui lucru fiindca dacafaci asta mintea se schimba, cade în uitare si greu de spus daca Dumnezeu mai are sansele sa-l întoarca pe om la întelegerea de dinainte.

Am sa iti dau niste exemple sa iti arat ca si daca ne gandim la alte lucruri timp de o secunda sau mancam cu placere o pruna, nu pierdem Duhul Sfant:

Traditie, cum explici tu faptul ca David avea Duhul Sfant inainte de a o vedea pe Bat Sheba facand baie, iar apoi poate spune folosind timpul prezent a verbului a lua:
Psalm 50:12 Nu ma lepada de la fata Ta si Duhul Tau cel sfant [color=red]nu-l lua[/color] de la mine.

Cum se explica ca Samson se pregatea sa se insoare cu o filisteanca, nesocotind indemnul parintilor si:
Judecatori 14
5. Deci s-a dus Samson cu tatal sau si cu mama sa la Timna; iar cand s-au apropiat de viile Timnei, iata un leu tanar venea racnind inaintea lor.
6. Atunci [color=red]s-a coborat peste el Duhul Domnului[/color] si el a sfasiat leul ca pe un ied; si nu avea nimic in mana. Si n-a spus tatălui său si mamei sale ce facuse.

Cum se explica ca a mers la ospat cu filistenii la Ascalon, si in ziua a saptea:
Judecatori 14
19. Atunci [color=red]s-a coborat peste el Duhul Domnului[/color] si s-a dus în Ascalon si, ucigand acolo treizeci de oameni, a dezbracat de pe ei hainele si a dat randurile de haine celor ce au ghicit ghicitoarea sa. Si s-a aprins mania lui si s-a dus la casa tatălui său.

Traditie 27.03.2008 01:36:57

Duhul Sfânt face ce vrea, nu-L opreste nimeni sa ramâna într-un pacatos sau sa plece, are vointa libera.

Dar pacatul si placerea omoara sufletul, de aceea de obicei Duhul Sfânt se retrage când un om cade în pacat, ca el sa simta necesitatea de a se pocai.

Deci, prezenta Duhului Sfânt nu este totuna cu mântuirea, desi mântuirea e Duhul Sfânt.

Nu e suficient ca cineva sa aiba Duhul Sfânt, trebuie sa fie di curat de pacate si placeri si îndumnezeit, adica curatat de natura omeneasca.

Traditie 27.03.2008 04:23:42

Feminitatea este o denaturare a chipului lui Dumnezeu. O fetita crescuta izolat de societate nu-si va dezvolta atributele feminitatii si astfel va ramâne mai aproape de chipul lui Dumnezeu.

Subordonarea femeii fata de barbat nu face decât sa autorizeze mentinerea femeii în feminitate, separând-o astfel de Hristos, în Care nu mai este barbat sau femeie.

Când sufletul se înalta în rugaciune el nu mai simte ca e barbat sau femeie, deci împartirea pe sexe nu ne ajuta în unirea cu Dumnezeu.

istoica 27.03.2008 09:10:18

Citat:

Duhul Sfânt nu poate lucra daca tu dedici chiar si o secunda altui lucru fiindca daca faci asta mintea se schimba, cade în uitare si greu de spus daca Dumnezeu mai are sansele sa-l întoarca pe om la întelegerea de dinainte.

Traditie, modul in care pui tu probemele in general,cred ca sunt valabile pentru calugari. Pentru mireni,desi este de dorit, zic eu dupa mintea mea, fara sa am convingerea ca nu gresesc, nu se pune problema cchiar atat de strict.Iar daca tu poti sa indeplinesti toate pe care le expui pe forum este foarte bine. Dar pentru majoritetea cred ca sunt sarcini foarte grele. Eu am inteles ca, citez din memorie:"in imparatia lui Dumnezeu, multe locasuri sunt." Ceea ce nu putem noi, completaza Dumnezeu, cu conditia sa ne recunoastem neputinta noastra in fata Lui, si sa-l rugam sa ne ierte.

vsovi 27.03.2008 09:47:37

Citat:

Feminitatea este o denaturare a chipului lui Dumnezeu. O fetita crescuta izolat de societate nu-si va dezvolta atributele feminitatii si astfel va ramâne mai aproape de chipul lui Dumnezeu.

Subordonarea femeii fata de barbat nu face decât sa autorizeze mentinerea femeii în feminitate, separând-o astfel de Hristos, în Care nu mai este barbat sau femeie.

Când sufletul se înalta în rugaciune el nu mai simte ca e barbat sau femeie, deci împartirea pe sexe nu ne ajuta în unirea cu Dumnezeu.

Nu este feminitatea nici o denaturare, doar interpretarea din noi o denatureaza, shi trimiterile noastre catre scarbe...

Atributele feminitatzii nu se refera la spurcaciuni shi la desfranari ci la chipul femeii creat de Dumnezeu, la partea femeiasca...

Chipul lui Dumnezeu se desavarsheshte nu in izolare ci in duhovnicie, adica rabdand ocarile ce vin de la lume sau daca eshti in izolare de la draci shi nepasare shi lene dar rabdare intru Hristos...

Subordonarea femeii fatza de barbat are shi sensuri duhovniceshti shi nu pe cele care le vede domnia ta, sadomatzochism sodomist-gomoric, cum se vede in lumea lui antihrist

Mentzinerea femeii in feminitate ei nu inseamna disponibilitatea ei spre relatzii cu oricine, ci duhovnicia feminina, nobletze, curatzie, sentimente adanci de curatzenie, credintza shi fidelitate...

Autorizarea subordonarii nu se refera la patimi shi pacate ci la mai marii duhovniceshti ce trebuiesc cinstitzi prin ascultare

In Hristos nu mai este barbat sau femeie ca indivizi ci sunt un singur trup care nu mai poate fi numit nici barbat shi nici femeie caci de feciori luandu-se au format trupul credincios neadulterin cununta shi beinecuvantat, astfel ca in Hristos au format trup duhovnicesc ingeresc nestricacios... shi asta nu inseamna ca li s-a anulat caracteristicile feminine sau masculine... dar e adevarat ca mai bine fara puterea din ele daca te duc in iad, in calcarea poruncilor, shi szminteala, caci uni se fac verguri pentru imparatzie, altzii din nashtere iar pe altzii ii fac oamenii, dar in Imparatzie se vorbeshte despre trup ingeresc shi nu asexuat, iar trupul ingeresc al celor cununatzi este cel neadulterin, in care cununile fecioriei se unesc shi se formeaza o singura cununa care trebuie dusa pana la sfarshit, shi atunci vor primi cununa ingereasca... asha cum cei doi heruvimi de aur ishi aveau ariple unite, tot asha cei doi vor moshtenii impartzia cerurilor cu aripi unite formand un singur trup duhovnicesc, curat shi nu asexuat, dar nu-i exclus sa fie shi asexuat dar nu este foarte relevant ci indumnezeirea este mai relevanta.

Cum sa nu mai simta, dumneata ai impresia ca rugaciunea shterge din trasaturile persoanei? ea sterge doar mocirla shi ranile pacatelor, Rugaciunea shi Dumnezeu nu a stricat prin nimic Curat Templul Nashterii Sale, Preacurata shi Preasfanta Fecioara pastrandu-shi complet fecioria shi feminitatea din moment ce a devnit Maica Domnului shi nu Tatal Lui... astfel ca de foarte multe ori Mantuitorul o numeshte Femeie... shi nu cu sensurile desfranate pe care le consideram noi... ci cu sensurile Dumnezeieshti ale creatziei, caci parte Barbateasca shi parte Femeiasca i-a creat...

deci vad ca tu o tzii pe a ta mereu oricat ash vorbi, shi eu pe ale mele, atunci nu ne ramane decat sa ne rugam sa ne lumineze Dumnezeu pacatele noastra shi sa nu osandim pe fratele nostru/aproapele nostru care face voile lui Dumnezeu... pe care niciodata nimeni nu-l ia in seama... asta pentru ca lucreaza cu pricepere, in taina, shi nu doar de ochii shefului ci ca pentru Dumnezeu ashteptand cu frica ziua cand va da socoteala... :)

Traditie 27.03.2008 11:04:19

Citat:

Atributele feminitatzii nu se refera la spurcaciuni shi la desfranari ci la chipul femeii creat de Dumnezeu, la partea femeiasca...

Chipul lui Dumnezeu se desavarsheshte nu in izolare ci in duhovnicie, adica rabdand ocarile ce vin de la lume sau daca eshti in izolare de la draci shi nepasare shi lene dar rabdare intru Hristos...

Nu exista chip al femeii.

Constiinta feminina se dezvolta din cunoasterea propriilor caracteristicia anatomice la care se adauga preocuparea pentru aspect, careare un efect alienator. Parul lung de exemplu accentueaza constiinta feminina si cum ziceai tu, este plin de draci, adica atâta atât în ea cât si în barbati aprinderea trupeasca.

vsovi 27.03.2008 13:23:39

Citat:

Citat:

Nu exista chip al femeii.

Constiinta feminina se dezvolta din cunoasterea propriilor caracteristicia anatomice la care se adauga preocuparea pentru aspect, careare un efect alienator. Parul lung de exemplu accentueaza constiinta feminina si cum ziceai tu, este plin de draci, adica atâta atât în ea cât si în barbati aprinderea trupeasca.

Domnule imi pare rau ca mereu combatzi pe langa subiect...

Chipul Femeii exista, dar nu vrei sa-l vezi, cate fecioare curate shi mironositze desavarshite in duhovnicie shi mucenitze...

Caci dupa Chipul lui Dumnezeu I-a facut parte Barbateasca shi parte Femeiasca... deci exista oricat dai dumneata adevaruri din astea ... nici nu shtiu sa le calific... observatzii de parca ar avea in spate studii shi experientza de o viatza... asha nishte adevaruri de neclintit... fii domnule serios cu adevarurile astea fataliste, ca nishte superstitzii... ca imi vine sa stau dreptzi in fatza lor shi sa bat pas de defilare...

Eu am zis, adica nu am zis ci am repetat ca un papagal dupa Hristos, ca in parul taiat sunt mii de draci, asta inseamna ca femeia daca se tunde ishi necinsteshte capul shi mai bine s-ar rade in cap, astfel ca nu parul lung atzatza ci parul taiat...

deci mereu invartoshezi Cuvantul ca sa nu fie desranare... dar daca il lashi neinvartoshat nu este desfranare shi nu dupa cum ni se pare noua ca le protejam pe femei sau pe barbati, ci dupa cum reushesc ele sa asculte de Cuvantul lui Dumnezeu...

iar aprinderea trupeasca vine din lacomie shi mandrie... cum spun sfintzii parinzti duhovnici shi din moda zilelor noastre, moda lumii, lumea... urmarea lumii duce la desfranare dar shi contra lumii tot la desfranare duce, ca noi nu trebuie sa fim contra shi nici pentru ci urmatori ai lui Hristos.

Conshtiintza feminina se dezvolta din poftele barbatului shi a barbatului din lacomia barbatului Babilonului astfel ca iata izvorul catastrofei... cele 7 patimi izvorate din tatal minciunii, maica patimii shi fiul pacatului... iar fii shi ficele lor sunt cata frunza shi iaraba sau cat nisipul oceanelor iar din fiecare fiu shi fiica sentimentala a lor, puzderie de samantza, asha ca praful de pe toba sau ca ce vrei dumneata shi fiecare inradacineaza cate un mic antihrist...??????:(

Traditie 27.03.2008 13:29:49

Dar tu de unde scoti mesajele astea profetico-poetice?

Eu pot sa argumentez afirmatiile mele, de fapt ce spun sunt de obicei analize ale unor fenomene obiective.

Tu scoti niste locutiuni fara a argumenta ideile.

Când am zis ca parul lung accentueaza constiinta feminina e o explicatie a unui fenomen verificabil. Când am zis ca atâta atât pe ea cât si barbatii iarasi e ceva verificabil.

7th_Brigade_TzHL 27.03.2008 14:17:37

Citat:

Parul lung de exemplu accentueaza constiinta feminina si (...) este plin de draci, adica atâta atât în ea cât si în barbati aprinderea trupeasca.

Traditie draga, Sfanta Scriptura te contrazice:
1 Corinteni 11
14. Nu va invata oare insasi firea ca necinste este pentru un barbat sa-si lase parul lung?
15. Si ca [color=red]pentru o femeie, dacă isi lasa parul lung, este cinste[/color]? Căci părul i-a fost dat ca acoperămant.
16. Iar dacă se pare cuiva că aici poate să ne găsească pricina, un astfel de obicei (ca femeile să se roage cu capul descoperit) noi nu avem, nici Bisericile lui Dumnezeu.

vsovi 27.03.2008 15:31:11

Citat:

Dar tu de unde scoti mesajele astea profetico-poetice?

Eu pot sa argumentez afirmatiile mele, de fapt ce spun sunt de obicei analize ale unor fenomene obiective.

Tu scoti niste locutiuni fara a argumenta ideile.

Când am zis ca parul lung accentueaza constiinta feminina e o explicatie a unui fenomen verificabil. Când am zis ca atâta atât pe ea cât si barbatii iarasi e ceva verificabil.

dupa ce ochi verifici?, ala plin de tina sau ala curatzit cu alifia lui Hristos, deshi ma gandesc ca e ala cu ocheanul sub forma de barna... ca tu zici ca parul lung atzata... shi mai zici sa fie lepadata conshtiintza feminina... poi nu numai femeia e ushuratica ci shi barbatul, shi ce ar trebui dupa teoriile shi solutziile tale cu barbatul care curveshte? sa-shi ia fusta, sa se fardeze, sa nu se mai uite in oglinda? cum il tratezi pe barbatul curvar? ca vad ca pe femeie o lashi fara conshtiintza shi tunsa scurt, barbateshte, barbatul poate shi el dupa tine trebuie sa nu mai aiba conshtiintza masculina? sau amandoi sa aiba conshtiintza asexuata, de vergur? Tzi-am mai zis amandoi trebuie sa aiba conshtiintza duhovniceasca, shi aia trebuie cautata, ca prin aia ishi stapanesc oamenii orice inclinatzii negative, iar daca se fac verguri pentru Hristos, atunci e mai bine decat sa curveasca sau sa devina adulterini, dar daca sunt curatzi? nu curvesc... ce sa faca in opinia ta, sa lepede ce nu e stricat?... poi numai pacatosului sa i se ia a zis Hristos iar dreptului, credinciosului, celui nepacatos, sa i se dea...

verificabil nu e asha cum cautzi dumneata, astea sunt teoriile antihristice care ishi permit sa verifice shi sa solutzioneze la altzii in batatura, stiintza pentru tot globul pamantesc shi buletine de recensamant cu cod de bare ca shi nume nou... dar Dumnezeu tzine seama de fiecare, de necazul fiecaruia, de starea respectiva, daca esti barbat un fel de canon, daca eshti femeie altfel de canon... dumneata nici macar barbatzi shi femei nu mai acceptzi sa existe pe lume?! tu creezi mishcarea vergurista? poi cine te opreshte sa te faci vergur daca asha consideri... e foarte bine, dar eventual pentru Hristos... shi nu fac mishto, ca decat sa ajunga cineva in iad pentru un ochi sau pentru altceva mai bine se roaga sa-i ia Dumnezeu puterea din ele, dar shi din entuziasmul mandriei cascatului pacatului... ca mai tozi suntem cascatzi la pacate dar mandrii nevoie mare...

ce profetzii poetice ai vazut la ce scriu eu? nu exista poezie shi nici profetzie, ca Profet Dumnezeu este, Hristos, Cuvantul Lui Dumnezeu... iar ce scriu e ce mi-a mai ramas shi mie de la sfintzii, parintzii, mucenicii shi profetzii sai Teologi...

sau ai vrea sa-tzi vorbesc matematic shi exact ca shi cum am invatzat in liceu la diferite discipline, in limbajul tehnic, pot sa vorbesc shi asha ca shi Dumnezeu foloseshte astfel de termeni, dar tot despre patimi shi pacate e discutzia asha ca ramanem la termenii consacratzi... deshi... in limbaj matematic ash zice pentru tine:

Integrala de volum pe tzeasta de la radacina parului shi pana la lungimea maxima este altceva decat curvia shi ispita in cazul femeilor cu atat mai mult cu cat au fost tunse in monahism... ca reprezinta cinstirea capului lor... care este Barbatul, in fatza lui Dumnezeu, pentru Ingerashi. :) shi atunci shi conshtiintza feminina capata notziuni nu numai pe integrala de suprafatza... cum o invatza moda... in genere sa se faca pe ea un fel de vitrina... sau stand de marfa de calitate pentru satana...
:(:(???

Va_iubesc 27.03.2008 18:11:46

Citat:

Parul lung de exemplu accentueaza constiinta feminina si cum ziceai tu, este plin de draci, adica atâta atât în ea cât si în barbati aprinderea trupeasca.

Asta pe unde ati mai citit? Deci femeia, mai nou, ar trebui sa se tunda ca sa nu mai poarte parul care "e plin de draci"?!

Elena

ancah 27.03.2008 21:42:36

Vezi ce bine, Elena, ca nu te-ai indepartat de tot de forum: afli lucruri pe care inca nu le stii... Ramai deci cu noi.

Grigorie 27.03.2008 23:32:28

Poate ca ar fi bine sa luam aminte cand vorbim despre casnicie/relatia dintre sot si sotie/viata conjugala si la parerile mai echilibrate ale unor preoti contemporani, preocupati de aceste subiecte. Ma gandesc la Pr. Prof. Ilie Moldovan, Pr. Prof. Vasile Mihoc, Pr. Prof. Constantin Coman, Pr. Nicolae Tanase, Pr. Vasile Gavrila (s.a.), toti oameni casatoriti, cu casnicii reusite. In opinia mea, cei care vorbesc dupa mintea lor, foarte probabil fara sa traiasca experienta casatoriei, ar face bine sa nu mai fie asa de categorici in afirmatiile pe care le fac caci se pot insela mult.

7th_Brigade_TzHL 28.03.2008 12:23:30

Citat:

În prealabil postat de Pr. Prof. Dr. Dumitru Popescu
„Dumnezeu a creat-o pe Eva ca o fiinta cu propria ei identitate si personalitate, opusă lui Adam, ca [color=red]să se poată intregi reciproc[/color]”.
„Cultura răsăriteană nu a confundat Biserica cu societatea, [color=red]dar nici nu a separat Biserica de societate[/color], fiindcă scopul ei nu a fost de a domina societatea, ci de a contribui la [color=null]transfigurarea societătii prin familie[/color] in vederea relatiilor de comuniune si omenie”
"O familie autonomă, concepută pe baze pur naturale și individuale(...)[color=red]femeia care se aruncă in afaceri[/color], are repulsie fată de căsătorie; pe cand ambii părinti, care se dedică muncilor lor, se auto-exclud, sau isi exclud afectiv copii, cat si real din spatiul vietii lor, pentru că nimeni nu vrea să renunte la munca lui, la prioritătile lui

7th_Brigade_TzHL 28.03.2008 13:11:06

Citat:

În prealabil postat de Parintele Constantin Coman
As vrea sa subliniez deci intai de toate [color=red]complementaritatea[/color] sau caracterul comunitar al barbatului si al femeii si in al doilea rand faptul ca aceasta intalnire dintre barbat si femeie, familia este inscrisa in ceea ce noi numim iconomia creatiei

Citat:

Apostol Pavel cu relatia dintre barbat si femeie, barbatul asemanat cu Hristos, femeia asemanata cu Biserica. Motivatia, [color=red]suportul si finalitatea acestei relatii este dragostea.[/color]

Citat:

..specificitatea firii barbatesti, specificitatea firii omenesti, si de aici deducandu-se specificitatea vocatiei fiecaruia dintre ei. [color=red]Vocatia barbateasca una, vocatia femeiasca alta.[/color]

Citat:

[color=red]Bărbatul are initiativa, femeia primeste initiativa sau nu[/color]: liber bărbatul să aibă initiativa, liberă femeia să primească sau nu initiativa. Asadar asta este suferinta fetelor atunci cand iubesc pe cineva că in firea lor nu stă să aibă initiativa prieteniei si mai departe initiativa cererii in căsătorie. [color=red]Ele vor trebuie să astepte cu răbdare chinuitoare initiativa bărbatului.[/color]

Citat:

Cand cineva ajunge la dilema mentală: monahism sau familie, [color=red]eu spun, decizia ta să fie pentru familie[/color], pentru că dacă vocatia este cea a monahismului, va birui ...intelegeti.

Traditie 28.03.2008 22:10:54

Citat:

În prealabil postat de Va_iubesc

Asta pe unde ati mai citit? Deci femeia, mai nou, ar trebui sa se tunda ca sa nu mai poarte parul care "e plin de draci"?!

Elena

Nu sa se tunda ci sa nu-si cultive feminitatea.

Si calugarii au parul lung dar nu stau ]n fata oglinziim, nu umbla cu el în vânt.

Ma gandesc la Pr. Prof. Ilie Moldovan, Pr. Prof. Vasile Mihoc, Pr. Prof. Constantin Coman, Pr. Nicolae Tanase, Pr. Vasile Gavrila (s.a.), toti oameni casatoriti, cu casnicii reusite. In opinia mea, cei care vorbesc dupa mintea lor, foarte probabil fara sa traiasca experienta casatoriei, ar face bine sa nu mai fie asa de categorici in afirmatiile pe care le fac caci se pot insela mult.

Experienta casatoriei nu aduce mare lucru, dacaar aduce atunci oamenii casatoriti ar fi mai inteligenti decât cei necasatoriti, ceea ce nu se vede deloc.

Eu nu cunosc decât situatia parintelui Tanase, îmi place acest parinte dar a face multi copii si a promova nasterea de copii ca virtute nu mi se pare virtuti crestine.

Ar însemna ca musulmanii si altii care se înmultesc în nestire sunt morali. Nu conteaza numarul de copii, ca nu sunt animale, ci câti dintre ei vor ajunge la mântuire.

Cultura rãsãriteanã nu a confundat Biserica cu societatea, dar nici nu a separat Biserica de societate, fiindcã scopul ei nu a fost de a domina societatea, ci de a contribui la transfigurarea societãtii prin familie in vederea relatiilor de comuniune si omenie
"O familie autonomã, conceputã pe baze pur naturale ºi individuale(...)femeia care se aruncã in afaceri, are repulsie fatã de cãsãtorie; pe cand ambii pãrinti, care se dedicã muncilor lor, se auto-exclud, sau isi exclud afectiv copii, cat si real din spatiul vietii lor, pentru cã nimeni nu vrea sã renunte la munca lui, la prioritãtile lui

Integrarea Bisericii în societate a aparut dupa edictul de toleranta al lui Constantin si dupa parerea mea a fost un compromis care a adus multe pierderi, aducând un duh secularizant, lumesc în Biserica, care pâna atunci era profund ascetica.

Societatea nu a fost deloc transfigurata de aceasta masura ci Biserica a devenit, cu fiecare secol tot mai lumeasca, tot mai putin duhovniceasca.

Femeia care se arunca în afaceri e o femeia libera, trebuie sa fie un model pentru cele care cred ca corvoada casei e ceea ce i se cuvine.

ancah 28.03.2008 22:28:35

Traditie: "Femeia care se arunca în afaceri e o femeia libera, trebuie sa fie un model pentru cele care cred ca corvoada casei e ceea ce i se cuvine.

...femeie libera de ce? Stiam ca libertatea se capata prin desprinderea de pacate.
Tu despre ce libertate vorbesti, Traditie?

Traditie 28.03.2008 22:30:48

Citat:

În prealabil postat de ancah
...femeie libera de ce? Stiam ca libertatea se capata prin desprinderea de pacate.
Tu despre ce libertate vorbesti, Traditie?

Nu numai de pacate ci si de falsa constiinta.

ancah 28.03.2008 22:41:54

Constiinta este Legea lui Dumnezeu inscrisa in memoria noastra. Ce intelegi tu, Traditie, prin falsa constiinta? Su te referi la constienta de sine?

Traditie 28.03.2008 23:18:32

Exista falsa constiinta,uita-te la musulmani.

Când omul crede ca trebuie sa faca anumite lucruri pentru Dumnezeu dar de fapt nu trebuie, aceea e falsa constiinta.

Când îti calci vocea constiintei sufletul moare, acesta e pacatul împotriva Duhului Sfânt dar totodata dracii ne druteaza cu falsa constiinta, care ne îndeamna la tot felul de lucruri care nu sunt dupa voia lui Dumnezeu.

7th_Brigade_TzHL 31.03.2008 15:12:00

Citat:

Experienta casatoriei nu aduce mare lucru, daca ar aduce atunci oamenii casatoriti ar fi mai inteligenti decât cei necasatoriti, ceea ce nu se vede deloc.

Inteligenta nu este cel mai de pret lucru, ci mai degraba intelepciunea. Casatoria este un mijloc binecuvantat de Dumnezeu in care dragostea dintre barbat si femeie se poate desfasura fara sa fie pacat. Fara casatorie, omul este supus la multe ispite si de aceea majoritatea dintre oameni au fost randuiti de Dumnezeu pentru casatorie. Poti sa renunti daca vrei la casatorie, nu inseamna ca vei deveni mai inteligent, dar atunci vei avea de indurat foarte puternic ispitele acestei lumi si nu vei avea urmasi care sunt o binecuvantare de la Dumnezeu, asha cum spune inteleptul Solomon.

Citat:

Integrarea Bisericii în societate a aparut dupa edictul de toleranta al lui Constantin si dupa parerea mea a fost un compromis care a adus multe pierderi, (...)

Nu edictul de toleranta este problema, ci faptul ca dupa el au venit generatii de oameni care nu il cunosteau la fel de bine pe Dumnezeu... Daca vrei sa traiesti sub prigoana, si crezi ca ajuta, poti foarte bine sa te stabilesti cu lucrul in Arabia Saudita. Va fi asta mai bine? Nu! :)

Citat:

Femeia care se arunca în afaceri e o femeia libera, trebuie sa fie un model pentru cele care cred ca corvoada casei e ceea ce i se cuvine.

Este uimitor cat de mult seamana aceasta idee cu logica feminismului. Tu care lupti atat de mult impotriva placerilor, se pare ca nu faci acelasi lucru impotriva libertatii intelease gresit... Poi fuga de corvoada casei nu este o placere nedreapta?

Leinarius 31.03.2008 15:31:46

"Corvoada casei"... Dar cui i se "cuvine" aceasta???

7th_Brigade_TzHL 31.03.2008 15:46:04

Citat:

În prealabil postat de Leinarius
"Corvoada casei"... Dar cui i se "cuvine" aceasta???

Eu cred ca Dumnezeu a randuit prin rolurile care le-a dat barbatului si femeii, ca femeia sa duca preponderent [color=blue]corvoada casei[/color], iar barbatul preponderent [color=green]corvoada campului[/color].

Sa ne amintim ca in gradina Eden, femeia era cea care trebuia sa nasca, iar barbatul cel care trebuia sa ude cu sudoarea fruntii lui pamantul. Deci is roluri un pic diferite.

Leinarius 31.03.2008 16:49:10

Pai ideea mea era ca cineva trebuie sa o faca si pe aia... Iar experienta omenirii este ca atunci cand nu exista preocuparea femeii pentru casa si familie... se destrama ...

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:17:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.