Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   de ce n-am intra in alte biserici? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3876)

ioanna 24.01.2013 20:40:23

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 497840)
Dar, dacă puneți problema în acest mod, vă întreb: făcând abstracție de faptul că poate și urâții de catolici procedează la fel, recunoașteți că în cadrul BOR biserica nu aparține comunității și că trecerea la alt cult înseamnă pierderea bisericii ?

Depinde ce apare scris in cartea funciara a lacasului si terenului respectiv.

MihaiG 24.01.2013 20:46:31

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 497846)
Depinde ce apare scris in cartea funciara a lacasului si terenului respectiv.

Iar ceea ce se scrie în cartea funciară nu se scrie așa, cu de la sine putere, ci în respectarea legilor.

În cărțile funciare ale bisericilor greco-catolice, ce credeți că scrie ? În imensa majoritate a cazurilor, Statul Român și BOR nici măcar nu s-au ostenit să-și întabuleze dreptul de proprietate. Deh, când ai în spate URSS-ul, cărțile funciare (care, între noi fie vorba, sunt tot o invențe a papistașilor terezieni), își cam pierd din însemnătate.....

Pe de altă parte, Statutul BOR, despre care făceam vorbire mai sus, nu amintește de CF. Vă mai întreb o dată: recunoașteți că, în conformitate cu statutul BOR, dacă o comunitate trece la altă religie, rămâne fără biserică ?

ioanna 24.01.2013 21:01:51

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 497849)
Vă mai întreb o dată: recunoașteți că, în conformitate cu statutul BOR, dacă o comunitate trece la altă religie, rămâne fără biserică ?

Nu stiu, n-am citit atat de amanuntit statutul BOR, insa in mod normal, in cartea funciara a imobilului trebuie sa apara proprietarul, iar daca acesta este parohia ortodoxa , atunci nu cred ca noua parohie heterodoxa poate fi considerata continuatoarea proprietarului inscris in CF, n-are calitate procesuala activa, nu pot castiga in instanta lacasul. Daca sunt trecuti nominal proprietarii, atunci al lor e lacasul, indiferent de ce religie imbratiseaza.

MihaiG 24.01.2013 21:28:24

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 497858)
Nu stiu, n-am citit atat de amanuntit statutul BOR, insa in mod normal, in cartea funciara a imobilului trebuie sa apara proprietarul, iar daca acesta este parohia ortodoxa , atunci nu cred ca noua parohie heterodoxa poate fi considerata continuatoarea proprietarului inscris in CF, n-are calitate procesuala activa, nu pot castiga in instanta lacasul. Daca sunt trecuti nominal proprietarii, atunci al lor e lacasul, indiferent de ce religie imbratiseaza.

Cu alte cuvinte: Da, recunosc.

Pentru că în nicio carte funciară nu sunt trecuți "nominal" membrii parohiei, în calitate de co-proprietari pe cote-părți.

În concluzie, povestea cu "biserica aparține comunității" este doar atât: o poveste.

catalin2 24.01.2013 21:52:58

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 497832)
Dar statulul cultului din care faceti parte ce prevede? Daca o parohie a bisericii unite cu Roma trece la Biserica Ortodoxa, in marinimia ei, institutia episcopiei greco-catolice va lasa lacasul comunitatii?

Am mai discutat despre retrocedari si am lamurit ce era de lamurit, dar userul catolic a uitat sau vrea sa uite: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=849 Nu are legatura cu statul cultului decat in mica masura.
Pana in secolul trecut biserica era a comunitatii, daca se convertea comunitatea lua si biserica. De aceea Buckow a impartit bisericile in functie de cum era comunitatea din acea localitate.
In 1948 se da o lege care fixeaza mai in detaliu problema patrimoniului in cazul convertirii, stabilind si procentele exacte. Dar e de fapt aceeasi lege stramoseasca, doar ca e mai exacta.
Aceasta lege a fost valabila pana in 2007, cand a fost adoptata noua lege a cultelor. Nu avea legatura cu statulul, aceasta lege era in vigoare in cazul convertirilor. Statulul prevedea ce se intampla cu o parohie care se desfiinteaza din diverse motive.
In 2007 s-a abrogat aceasta lege, dar nu a fost inlocuita cu ceva clar, se spune doar "Disputele patrimoniale dintre cultele recunoscute se soluționează pe cale amiabilă, iar, în caz contrar, potrivit dreptului comun."
Asadar toata aceasta propaganda de pana acum a BRU era fara baza, cel putin pana in 2007. Probabil din cauza legii vechi cultul a spus ca are peste 700 de mii de credinciosi, desi la cele doua recensaminte s-au declarat greco-catolici sub 200 de mii de persoane. Vechea lege stabilea ca in cazul in care peste 50% din credinciosi se convertesc iau si biserica.
Legat de alte discutii de pe acest topic:
- dupa 1700 credinciosii chiar au luptat sa revina la ortodoxie, in fiecare an in Transilvania e sarbatoare cu rosu pentru sfintii transilvaneni. A avut loc chiar o revolta ce a cuprins o mare parte din regiune. Chiar Atanasie si sinodul s-au intors la ortodoxie o perioada, in timpul revoltei ungare. Libertatea religioasa a fost acordata romanilor tansilvaneni la insistentele tarinei Rusiei, Elisabeta, dar nu era pusa in aplicare.
- practic nu ar fi posibil sa se retrocedeze toate bisericile. Nu doar ca ar fi o nedreptate care nu s-a intamplat in istorie pana acum, dar doar sub 10% s-au intors la catolicism, restul fiind ortodocsi. Cei din 1848 si urmasii lor care au ramas ortodocsi ar fi peste 2 milioane, acestia ar ramane fara biserici, in timp ce greco-catolici erau 190 de mii la recensamant, iar in toate localitatile unde erau majoritari si-au luat bisericile inapoi. Divergentele sunt in localitatile unde nu mai sunt sau sunt minoritari, in unele fiind si 2-3 greco-catolici.

Noiembrie 28.01.2013 16:07:06

Sa recunoastem frumosul

Citat:

În prealabil postat de NiCcoleta (Post 76806)
Eu una nu m-as duce in alte biserici nici macar in vizita.Pentru ca atata frumusete si ordine si bucurie si pace si atata plinatate ce am trait pana acum in Biserica Ortodoxa in Sfanta Liturghie si in Sfintele Taine incat nu cred ca voi mai gasi asa in alta parte...

Sa nu fim absurzi...Daca vizitezi o alta biserica apartinand catolicilor de exemplu nu este nimic gresit...Crede-ma sunt multe locuri extrem de frumoase. Comparatiile nu isi au rostul, deoarece noi ortodocsii categoric avem in inima locurile noastre, dar de ce sa nu fim realisti? Exista si alte lacasuri de cult reusite ca arhitectura ...Viziteaza catedrala Santa Maria de la Sede din Sevilia cu picturile, sculpturile ei minunate , sau catedrala din Reims, Franta, si cate si mai cate...Eu am aici acasa ca lacas de suflet Sf. Manastire Nicula, insa asta nu ma impiedica sa vizitez si alte locuri...Ca doar ma rog in suflet tot ortodoxeste...

Cornel Urs 28.01.2013 16:08:59

Citat:

În prealabil postat de Noiembrie (Post 499033)
Exista si alte lacasuri de cult reusite ca arhitectura

nu arhitectura este importanta!

Noiembrie 30.01.2013 00:06:33

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 499035)
nu arhitectura este importanta!

Cand vizitezi o basilica e important si acest aspect. Daca vizitez o biserica din alt stat, al altei confesiuni, nu inseamna ca imi uit propria religie.Multe poarta incarcaturi istorice considerabile.Deci stiu ca ai inteles, prin urmare nu-mi "jigni" te rog frumos inteligenta!

Cornel Urs 30.01.2013 09:34:52

Citat:

În prealabil postat de Noiembrie (Post 499555)
Cand vizitezi o basilica e important si acest aspect. Daca vizitez o biserica din alt stat, al altei confesiuni, nu inseamna ca imi uit propria religie.Multe poarta incarcaturi istorice considerabile.Deci stiu ca ai inteles, prin urmare nu-mi "jigni" te rog frumos inteligenta!

cred ca ar fi totusi indicat sa cautati o biserica ortodoxa, atunci cand vizitati alte state.

Noiembrie 30.01.2013 13:09:26

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 499596)
cred ca ar fi totusi indicat sa cautati o biserica ortodoxa, atunci cand vizitati alte state.

sunt o fire foarte curioasa...

Cornel Urs 30.01.2013 13:13:59

Citat:

În prealabil postat de Noiembrie (Post 499636)
sunt o fire foarte curioasa...

stimabile, stiti cum se zice, "curiozitatea a omorat pisica".

Noiembrie 30.01.2013 13:27:58

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 499640)
stimabile, stiti cum se zice, "curiozitatea a omorat pisica".

...poate de aceea prefer cainii si caii?!?

writer 30.01.2013 14:08:38

Citat:

În prealabil postat de Noiembrie (Post 499645)
...poate de aceea prefer cainii si caii?!?

no, bine da înțeleg un cățel ca animal de companie, dar caii...cam greu numai dacă dispui de fermă...

costel 30.01.2013 15:46:43

Depinde ce cautam atunci cand intram intr-o alta biserica. Daca ne dorim doar satisfacerea curiozitatii, atunci nu avem motive de retinere in a vizita. Daca insa dorim sa ne impartasim de viata dumnezeiasca, atunci lucrurile se schimba, pentru ca nu vorbim de acelasi Dumnezeu. E bine sa facem o distinctie in acest sens.

Pelerin spre Rasarit 30.01.2013 16:04:50

Personal sunt impotriva pentru ca,in esenta,este ceva ipocrit,daca ne referim la inchinare,pentru ca oamenii din confesiuni diferite au intelegeri diferite,de cele mai multe ori in conflict si prin urmare s-ar crea ideea eronata ca toti cred la fel,ceea ce nu a fost si nu este adevarat.Evident se pot schimba opinii amicale si politicoase,se pot face analize,se pot vizita dar cu privire la predicare si inchinare eu sunt de parere ca fiecare trebuie sa stea in confesiunea sa,in a carei invatatura crede si pe care o traieste,pentru ca asa este mai sincer.Ne putem respecta si convietui dar in ceea ce priveste inchinarea eu nu cred ca lucrurile ar trebui amestecate pana cand Domnul nu va decide altceva si isi va manifesta voia in acest sens.Nu as dori sa se perceapa un fior separatist in postarea mea,eu fiind adeptul ideii ca inca nu s-au construit zidurile care sa-l tina prizonier pe Cel de Necuprins,dar m-am convins ca aspecte religioase radical diferite, amestecate din initiative umane, duc ori la esec ori la drame.Va pune Dumnezeu totul la locul cuvenit cand va sosi clipa.

PS:mai este un capitol aparte: psihologia migratiei interconfesionale,loc de dementa maxima dar si de convertiri uimitoare,toate legate de o regula comuna:cei mai multi dintre fostii iti vor spune ca te-a inselat aghiuta si cei mai multi dintre viitori iti vor spune ca l-ai gasit pe Dumnezeu.In limitele acestui perimetru s-a dezvoltat o adevarata psihoza a mentalitatii de asediat,contopiri si conflicte ticnite de idei,resentimente mai mult sau mai putin abil mascate sub aspecte doctrinare,refulari de frustrari patologice dar si intelegeri profunde,trairi sincere si smerite,sacrificiu si bunatate.Acesta psihologie are un efect direct asupra membrilor confesiunilor,fiecare plecare sau sosire generand un val al reactiei cu alte caracteristici si efecte,in interior si exterior.Prin urmare...am uitat ceva?yep..the world is just awesome.. :)...multumesc lui Dumnezeu pentru asta.

Noiembrie 31.01.2013 10:09:20

Asa e Pelerinule ! Eu insa ma referisem strict la vizitarea altor lacase de cult turistic vorbind! Nu imi lepad eu credinta daca intru intr-o sinagoga de ex.Cum nu am lepadat-o intrand in Catedrala Notre-Dame.Dar mi se pare firesc sa vizitez astfel de locuri decat magazinele cu zdrente!

Pelerin spre Rasarit 31.01.2013 12:09:14

Citat:

În prealabil postat de Noiembrie (Post 499874)
Asa e Pelerinule ! Eu insa ma referisem strict la vizitarea altor lacase de cult turistic vorbind! Nu imi lepad eu credinta daca intru intr-o sinagoga de ex.Cum nu am lepadat-o intrand in Catedrala Notre-Dame.Dar mi se pare firesc sa vizitez astfel de locuri decat magazinele cu zdrente!

Pai la noi nu puteti sa vizitati decat daca:1).in urma unui control al arborelui genealogic pe ultimii 2000 de ani nu aveti in familie rude din confesiuni istorice rivale noua.Controlul se poate extinde,in caz de suspiciune,pana la timpurile lui Fred Flinstone.Orice pata de acest tip este echivalenta cu o anatema ce va fi pronuntata in timp ce va despartim capul de corp,pentru o mai buna elasticitate a opiniilor,si vi-l infigem in poarta de la intrare pentru a atrage si mai multi turisti amatori de senzatii tari.2).Din clipa in care intrati si pana faceti primii pasi trebuie sa recitati in scottish gaelic Marele si Micul Catehism.Orice eroare este considerata ofensa si se termina tot cu scafarlie pe post de semafor in gard.3).Pana la amvon aveti timp sa cantati toti psalmii,in ebraica,si sa analizati cu voce tare,simultan Apocalipsa.Orice esec este considerat insulta dar deja cred ca v-ati obisnuit cu ce va urma si capu pleaca singur spre gard.4).La inchinare,pentru ca nu sunteti dintre noi,va puneti sac si cenusa in cap,stati afara si va bateti cu ciocanu in piept pt trezirea constiintei.Daca nu...stiti ce urmeaza,avem idei putine si fixe.5).La finalul predicii deja trebuie sa fi terminat de citit Institutele lui Calvin,sa fiti imbracata ca o puritana iar Biblia sa o fi memorat si recitat mai rapid decat ati spune ,,R-ratusca-ramurica".6).La final,daca totusi aveti tupeul si incapatanarea sa scapati va vom ruga sa faceti cadou predicatorului nostru un tort,de ziua,lui cu steagul Irlandei pe el.Tipul este membru UVF si veti cunoaste ce semnifica versurile ,,ridica-ma la cer"cand bagati cheia in contact la masina.Pentru orice alte detalii contactati biroul nostru de presa-anunturi mortuare,relatii cu morga si executii numit ,,Sub pamant SRL".Orice doreste sa fie martir low cost si in timp record sa ne contacteze si ii trimitem catalogul nostru promotional de oferte pentru vesnicie.

In speranta ca v-am convins sa ne vizitati bisericile noi va asteptam cu bratele deschise,toporul dupa usa si lopata deja infipta in pamant.Suntem baieti buni,nu va lasati inselat/a de aparente,lumea carcotasa este invidioasa :) Poti sa spui rugaciuni,sa se intimple minuni dar ce semeni aduni....

Noiembrie 31.01.2013 20:51:36

1 atașament(e)
Cat de convingator puteti fi stimate domn! Inegalabilul dvs. stil mi-a atins o anume coarda sensibila si sufletul meu imi dicteaza ca umorul pe care-l aveti merita sa fie premiat :

Noiembrie 31.01.2013 20:54:09

Citat:

În prealabil postat de writer (Post 499667)
no, bine da înțeleg un cățel ca animal de companie, dar caii...cam greu numai dacă dispui de fermă...

caii sunt minunati si am posibilitatea sa ma bucur destul de des de ei...
ps. apropo de semnatura ta, sa stii ca cine nu risca nu castiga, parca asa se spune, nu?

Cornel Urs 02.02.2013 10:20:58

Citat:

În prealabil postat de Noiembrie (Post 500040)
caii sunt minunati si am posibilitatea sa ma bucur destul de des de ei...

stiti sa calariti?

Noiembrie 02.02.2013 10:29:00

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 500429)
stiti sa calariti?

Doriti sa va ofer o lectie de echitatie?

Cornel Urs 02.02.2013 10:31:50

Citat:

În prealabil postat de Noiembrie (Post 500433)
Doriti sa va ofer o lectie de echitatie?

nu, multumesc, dar nu...

Noiembrie 02.02.2013 10:54:05

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 500435)
nu, multumesc, dar nu...

un loc in seaua bunei credinte exista mereu !

Cornel Urs 02.02.2013 11:30:58

Citat:

În prealabil postat de Noiembrie (Post 499874)

una e sa vizitati doar anumite locasuri de cult ne-ortodoxe si alta sa va inchinati acolo! (ceea ce e pacat)

Noiembrie 03.02.2013 09:52:28

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 500453)
una e sa vizitati doar anumite locasuri de cult ne-ortodoxe si alta sa va inchinati acolo! (ceea ce e pacat)

Nici nu pomenisem de inchinare, ci doar de vizitare ! Rimeaza, nu-i asa?

alecsandra_ldc 08.02.2013 16:32:49

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 500453)

:) Eu nu cred ca e pacat....adica daca faci ceea ce stii tu...nepreluand rugaciuni, metanii sau alte alea din cultul lor..s-ar putea sa fie pacat din punctul de vedere al celor carora le apartine biserica...ca le spurci locasul..

Eu cand eram mica am fost in vacante la Sebes..si bunica nu prea bisericoasa..cand a fost vorba sa ne duca la biserica...a ales ce i s-a parut mai frumos...o catedrala care era catolica..la varsta aia nici nu prea stiam diferentele de religie..m-a mirat ca nu vad icoane si ca e asa pustiu...erau doar cateva statui...dar asta nu m-a impiedicat sa zic tatal nostru si sa imi fac semnul crucii asa ca la noi la ortodocsi...cu degetele lipite in palma..nu cu mana intinsa..si sunt sigura ca dzeu m-a vazut...pt ca dzeu e pretutindeni...nu se spune ca si in iad daca ai fi, dzeu e si acolo ?

Cat despre impartasire, spovedanie etc...asta e alta poveste...tot atunci mi-a luat bunica si un rozariu de la biserica catolica, ma fascina ca era cu fosfor si lucea pe intuneric...pe care prin cls 12 l-am facut pierdut..pt ca stiam ca ortodocsii nu au asa ceva.Desi privind simplu...doar era catolic..altfel reprezenta tot pe maica domnului si pe iisus...era f mic, nu am observat daca reprezentarea era ca la catolici cu picioarele batute int-run singur cui..sau ca la ortodocsi separate..dar oricum am renuntat la el.

Altfel...daca te duci intr-o tara araba, nu te mai inchini pt ca e musulmana?

centesimussextus 17.02.2013 08:03:28

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 496183)
Neoprotestantii(adventisti,penticostali) si baptistii nu stiu ce fac, nu prea am cunostinte din zona asta sa vad daca merg sau nu la cununie, respectiv botez. La inmormantare merg (de baptisti si penticostali sunt sigura, de adventisti nu stiu, dar banuiesc ca da)

http://img585.imageshack.us/img585/8...naltebiser.jpg

Cornel Urs 17.02.2013 09:38:48

stimabile, orice crestin stie ca neoprotestantii nu au har si nici nu au cum sa aiba, fiindca au aparut peste noapte, la ideea unuia de a face o afacere pe credulitatea celor naivi!

ia spune, banii cu care iti cumperi cartele de telefon pentru a-ti face atatea conturi, care chiar daca sunt banate, tu tot iti faci, sunt din zeciuieli? sau poate din colecta de sambata?

celestial_pottery 17.02.2013 18:12:54

Off-topic:
Fiind eu insetat dupa o obiectivitate, pe cit de imposibila, pe atit de absoluta, gasesc destul de aiurea banarea permanenta a userului adventist. Ca si catolic (fie si unul asa atipic cum sunt) nu am absolut nici un motiv sa tin cu adventistii, dimpotriva, dar am toate motivele, nu crestinesti, nu catolice, ci pur umane, sa nu imi placa unele lucruri. Nu are decit sa isi spuna crezul lor amuzant, alien de-a dreptul, si gata. Oricum, nimeni de pe forum nu a devenit adve, dupa atitia ani de propaganda, ceea ce spune mult despre inca prezentul sistem de filtru mental/duhovnicesc al colegelor si colegilor nostri. La urma urmei, javra inutila de lemnaru (fie ca Pazuzu si Azazel sa aiba "grija" de sanatatea si viata sa inutile si daunatoare!) a facut si spus lucruri pentru care merita banat de mai mult de zece mii de ori.
On-topic: cine vrea intra, cu titlul de vizita turistica, in alte lacase de cult, cine nu, nu. Demult vreau sa vizitez pe dinauntru o singaoga si o moschee.

ioanna 17.02.2013 18:22:03

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 504341)
Off-topic:
Fiind eu insetat dupa o obiectivitate, pe cit de imposibila, pe atit de absoluta, gasesc destul de aiurea banarea permanenta a userului adventist.

Absurda mi se pare insistenta sa. E ardeiiutedigital, nu patrunjeldigital :)
Citat:

On-topic: cine vrea intra, cu titlul de vizita turistica, in alte lacase de cult, cine nu, nu. Demult vreau sa vizitez pe dinauntru o singaoga si o moschee.
Moschei am vizitat, din acelea de influenta bizantina, insa in sinagoga n-am intrat. Culmea e ca am vreo doua in oras, dar tot timpul sunt inchise :)

celestial_pottery 17.02.2013 18:38:56

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 504349)
Absurda mi se pare insistenta sa.

Moschei am vizitat, din acelea de influenta bizantina, insa in sinagoga n-am intrat. Culmea e ca am vreo doua in oras, dar tot timpul sunt inchise :)

Ambele sunt absurde ai dreptate.
Nu aveti comunitate evreiasca in oras? Mi se pare ciudat sa fie inchise. Poporul ales isi ia credinta foarte in serios, spre deosebire de mainstreamul "gentiles"...

ioanna 17.02.2013 18:51:21

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 504360)
Nu aveti comunitate evreiasca in oras? Mi se pare ciudat sa fie inchise. Poporul ales isi ia credinta foarte in serios, spre deosebire de mainstreamul "gentiles"...

Din ce stiu una gazduieste insitutul de iudaistica, deci tine de Universitate, una a devenit un spatiu de arta, gazduind diverse evenimente culturale (expozitii, conferinte) si una singura mai functioneaza ca si sinagoga, un lacas deosebit, construit in stil maur. Nu stiu cat de numeroasa e comunitatea iudaica, probabil vreo 150 de persoane, au plecat foarte multi. N-avem evrei, dar avem Insititut de iudaistica ;) A... mai avem o sinagoga, deasemenea monument istoric, care e in prezent spatiu multifunctional, inchiriat unor firme.

celestial_pottery 17.02.2013 18:54:02

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 504368)
Din ce stiu una gazduieste insitutul de iudaistica, deci tine de Universitate, una a devenit un spatiu de arta, gazduind diverse evenimente culturale (expozitii, conferinte) si una singura mai functioneaza ca si sinagoga, un lacas deosebit, construit in stil maur. Chiar nu stiu cat de numeroasa e comunitatea iudaica, probabil vreo 200 de persoane, au plecat multi.

Daca e in stil maur, inseamna ca sunt multi Sepharzi la voi in oras, nu?

ioanna 17.02.2013 18:56:01

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 504372)
Daca e in stil maur, inseamna ca sunt multi Sepharzi la voi in oras, nu?

Da de unde, din 16.000 cat erau prin anii 40 acuma daca-s 150.

celestial_pottery 17.02.2013 19:02:55

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 504374)
Da de unde, din 16.000 cat erau prin anii 40 acuma daca-s 150.

Trist. Pleaca evreii, germanii, turco-tatarii, cehii si slovacii, si ramanem cu dragii nostri tigani. :4:

ioanna 17.02.2013 19:09:12

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 504380)
Trist. Pleaca evreii, germanii, turco-tatarii, cehii si slovacii, si ramanem cu dragii nostri tigani. :4:

turci avem, italieni, tunisieni, chinezi simpatici :)

celestial_pottery 17.02.2013 19:24:02

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 504386)
turci avem, italieni, tunisieni, chinezi simpatici :)

Mi-ar placea si niste coreeni. :)

ioanna 17.02.2013 19:28:51

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 504397)
Mi-ar placea si niste coreeni. :)

Inca nu sunt, (doar ceva investitori) dar avem institut de invatamant superior cu specializarea limba si literatura coreeana :) suntem si infratiti cu un oras din Coreea de Sud.

celestial_pottery 17.02.2013 20:05:44

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 504398)
Inca nu sunt, (doar ceva investitori) dar avem institut de invatamant superior cu specializarea limba si literatura coreeana :) suntem si infratiti cu un oras din Coreea de Sud.

Mi-ar placea sa fac rost de un manual de coreeana. Ah, daca ar avea grafie latina, precum turca sau azera...
Doua lucruri imi plac enorm la coreeni: harnicia, si faptul ca isi adora trecutul, neuitind prezentul, si construind viitorul. Mihai Viteazul e la fel ca Gwanggaeto cel Mare sau Dae Joyoung. Dar, noi ne aruncam partea valoroasa din trecut la gunoi. :(

gertzedek 02.03.2013 23:41:58

Pana acum am intrat in Biserici Crestine (Ortodocsi, Catolici, Baptisti, Penticostali si Luterani) si in Sinagogi (Ortodoxe si Conservatoare) si m-am simtit bine oriunde. De ce ? Pentru ca am vazut oameni care se preocupa si de spiritual si nu de material.

Incerc sa nu judec, pentru ca nu e datoria mea, dar ma bucura sa vad orice Om care doreste sa invete cum sa-si iubeasca aproapele mai mult ca pe sine insusi.

Am vazut un film cu un preot ortodox, care spunea: "Ce frumoasa ar fi lumea daca toti oamenii ar fi plini de dragoste frateasca pentru toti oamenii." Cred ca despre asta vorbim aici.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:24:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.