Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4976)

gpalama 04.06.2010 17:50:26

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 255685)
Instrumentele de recunoastere ale ortodoxiei sunt simple: daca e de-al nostru e bun. Daca e dincolo de gard e rau, satanic si pitonicesc.

Draga Doriana, nu am putut raspunde mai devreme la postul tau.

Problema credintei noi o punem in modul urmator si nu in modul in care ai pus-o tu.

Credinta noastra nu este rezultatul unei compilatii proprii a unui grup de oameni a unor adevaruri din Scriptura. Nu este aparuta peste noapte. Toate afirmatiile Ortodoxe au fost conturate in timp, in 2000 de ani.

Ce este important legat de invataturile principale Ortodoxe este ca acestea au girul unor oameni mari, care au dovedit ca sunt identici in putere si har cu Apostolii, dupa cuvantul Domnului Hristos, care spune ca ucenicii Sai vor face asemenea Lui si mai mari lucruri decat El.

Pe langa modul in care noi avem adevarurile de credinta confirmate, de oameni Apostoli, noi mai avem continuu in Biserica oameni mari, plini de Duhul Sfant si de Duhul lui Hristos, asemenea Apostolului Pavel; iar acestia marturisesc clar, ca invatatura Ortodoxa este de la Dumnezeu.

Cum putem noi sa lepadam pe Sf. Ioan Gura de Aur, pe Sf. Vasile cel Mare, pe Sf. Grigorie Teologul cand acestia au facut vindecari mari de leprosi, de orbi, cand acestia cand se rugau toata camera se umplea de lumina si stralucea de se vedea de departe, cand chiar Dumnezeu a descoperit altor oameni cat de mari sunt acestia?
La fel cu acestia sunt toti oamenii mari din Biserica. Cum putem noi sa ignoram duhul lui Hristos care este in ei, la fel cum duhul lui Hristos era in Apostolul Pavel?

Noi nu ne cramponam asupra nici unei institutii, pentru ca Bisericile Ortodoxe locale (Greaca, Rusa,.... etc) sunt independente bine de tot, deoarece invatatura Ortodoxa este conturata, nu prea mai este nimic de relevat si adaugat si clarificat dupa 2000 de ani.

Biserica nu este o institutie in sensul propriu al cuvantului; are un minim aparat administrativ, dar este o comunitate crestina care adera la invatatura si marturia ortodoxa.

Problema importanta in ziua de astazi este urmatoarea:

noi ortodocsii tinem cu pretul vietii noastre la marturia sfintilor; deoarece stim ca acestia au duhul lui Hristos, si Hristos salasluieste in ei; nu noi marturisim ca Hristos salasluieste in ei, ci Hristos descopera in vedenii mari altor oameni ca El este in ei; prin minunile lor mari la fel Hristos ne arata ca salasluieste in ei.

Daca Hristos salasluieste in ei, si chiar voi protestantii (poate nu toti, dar sfintii ortodocsi sunt primiti ca sfinti de teologii protestanti, insa marturia lor nu este socotita importanta) marturisiti ca sfintii nostri sunt sfinti si sunt valorosi, noi marturisim mai mult - acestia nu sunt doar sfinti, sunt chiar purtatori de Hristos, asemenea Sf. Apostol Pavel.

Mai zice Hristos ca la sfarsitul veacurilor multi prooroci mincinosi se vor arata si acestia vor zice ca Hristos este la ei, si vor face minuni mari, dar minunilor lor vor amagi lumea, si nu vor fi de la Hristos.

Intelegand versetul asta, pe langa proorocii adevarati vor fi si multi prooroci mincinosi.

Ori noi stim ca protestantii au si ei multi prooroci, si ca protestantii au aparut acum, la sfarsitul veacurilor.

La fel, proorocii lor arata naivilor si credulilor mici amageli duhovnicesti, pe care cei nestiutori si care nu au experienta in astfel de lucruri le cred. Oare nu sunt intre protestantii romani 90% ortodocsi naivi care habar nu aveau de credinta lor inainte de convertire? Tocmai asta subliniaza Hristos.

Proorocii protestanti indeplinesc TOATE CONDITIILE Scripturii:
- sunt aparuti la sfarsit - proorocii ortodocsi sunt de 2000 de ani si ei marturisesc uniform, in acelasi glas aceleasi lucruri
- toti proorocii spun ca Hristos este la ei si incearca sa traga pe altii la ei
- toti incearca sa arate ca sunt prooroci - ori este bine cunoscuta proorocia de tot rasul a lui Charles Russel, despre venirea lui Hristos de la 1875 - pai daca astia sunt proorocii protestanti atunci ei chiar confirma ca sunt mincinosi

Dar argumentul fundamental, pe care Scriptura il arata pentru a intelege care sunt proorocii mincinosi este urmatorul:

prin prooroci vorbeste Duhul Sfant, care este Duhul Adevarului
nu poate grai Duhul Sfant ca adevarul este penticostal si apoi sa graiasca prin baptisti ca adevarul este baptist iar apoi prin ortodocsi sau prin catolici si sa spuna ca adevarul este ortodox sau catolic.

Dintre proorocii ortodocsi, baptisti, catolici, penticostali, adventisti, DOAR UNII au dreptate.
Nicidecum toti - si asta pentru ca Duhul Sfant nu spune minciuni si lucruri diferite prin gura fiecaruia.

Persoana Duhului Sfant nu este o persoana mincinoasa, Duhul Sfant nu minte.
Ori daca nu minte atunci dintre toti acesti prooroci raman doar unii care au dreptate, iar ceilalti mint.

Ei, acum cum poti tu sa-mi spui ca proorocii penticostali au dreptate si nu cei baptisti si nu cei adventisti?

Cum poti sa-mi dovedesti asta?

Eu stiu clar, ca sfintii mei cei mari erau prooroci in DUHUL SFANT. Sf. Serafim de Sarov este cea mai mare marturie Ortodoxa poate in ceea ce priveste desavarsirea. Este un argument forte care arata clar, ca in Ortodoxie Duhul Sfant este deplin.
Iar Duhul Sfant marturiseste prin Sf. Serafim de Sarov Ortodoxia si condamna protestantismul.

Cum poti tu sa-mi spui ca aceeasi Persoana a Duhului Sfant isi schimba marturia si apoi prin proorocii vostri spune total opusul, ca Ortodoxia nu este cale de mantuire, ca adevarul Ortodox nu este adevar?
Este Duhul Sfant care vorbeste sau sunt duhuri demonice, bagate in prooroci mincinosi, care amagesc pe cei nevinovati si neexperimentati?

SUNT 2 PUNCTE IMPORTANTE CA MARTURIE A CREDINTEI IN ZIUA DE AZI:

- cine are Duhul Sfant cu adevarat si ce marturiseste prin gura aceluia Duhul Sfant
- cine sunt cei care NU au Duhul Sfant, desi ei spun ca il au.

Scriptura arata clar - vor fi unii care vor spune ca Hristos este cu ei, ca Duhul Sfant este la ei, dar de fapt nu-L vor avea si vor minti, si vor fi prooroci mincinosi, adica se vor arata in chipul adevarului si al proorocilor, dar vor fi mincinosi, si mai mult, ei chiar vor crede aceste lucruri, dar de fapt toata tot ce au crezut ei e gresit.

Daca imi raspunzi la acest post lung te rog sa cugeti putin la ce am spus.
As dori un raspuns cugetat la afirmatiile mele.
Din cate vad, ai o pregatire deosebita teologica, iar in cultul penticostal nu cred ca ai o pozitie simpla de crestina, ci cred ca ai o pozitie misionara, de aceea am asteptari mari de la tine :).

Numai bine!

Doriana 04.06.2010 17:57:31

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 256446)
Daca imi raspunzi la acest post lung te rog sa cugeti putin la ce am spus.
As dori un raspuns cugetat la afirmatiile mele.
Din cate vad, ai o pregatire deosebita teologica, iar in cultul penticostal nu cred ca ai o pozitie simpla de crestina, ci cred ca ai o pozitie misionara, de aceea am asteptari mari de la tine :).

:))) Incep cu sfarsitul...spunandu-ti ca sunt o simpla crestina, fara pregatire teologica, dar asa sunt penticostalii, mai bine pregatiti. Mananca Biblia pe paine. :). Oricum adventistii ne depasesc cu mult la harnicia cu care studiaza, iar eu personal am multe lipsuri la capitolul teologie.

Acum imi voi lua timp sa cuget la ceea ce ai scris si sa-ti raspund. Din nou am o tema luuunga. :17:

gpalama 04.06.2010 18:25:54

E un post al eclesiastului la care nu i-am raspuns.
Dar sa nu isi faca grija, ii voi raspunde :).

Clau44 06.08.2010 09:03:19

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 256449)
:))) Incep cu sfarsitul...spunandu-ti ca sunt o simpla crestina, fara pregatire teologica, dar asa sunt penticostalii, mai bine pregatiti. Mananca Biblia pe paine. :). Oricum adventistii ne depasesc cu mult la harnicia cu care studiaza, iar eu personal am multe lipsuri la capitolul teologie.

Acum imi voi lua timp sa cuget la ceea ce ai scris si sa-ti raspund. Din nou am o tema luuunga. :17:

cam degeaba, deoarece așa vor intra în iad cu tot cu Bibliile lor în mână.
Nu există limbi îngerești, cum pot spune sectarii penticostali această aberație?
1. Corinteni 13:
1. De aș grăi în limbile oamenilor și ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare și chimval răsunător.
2. Și de aș avea darul proorociei și tainele toate le-aș cunoaște și orice știință, și de aș avea atâta credință încât să mut și munții, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.
3. Și de aș împărți toată avuția mea și de aș da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi folosește.

Iată dovada clară că nici Sfinții Aostoli nu au avut acest dar de a vorbi în lmbile îngerești!
Sau voi sunteți mai sus decât Apostolii Domnului? Cu ce chip veți merge la Judecata Domnului Iisus Hristos?

Faptele Apostolilor 2

4. Și s-au umplut toți de Duhul Sfânt și au început să vorbească în alte limbi, precum le dădea lor Duhul a grăi.
5. Și erau în Ierusalim locuitori iudei, bărbați cucernici, din toate neamurile care sunt sub cer.
6. Și iscându-se vuietul acela, s-a adunat mulțimea și s-a tulburat, căci fiecare îi auzea pe ei vorbind în limba sa.
7. Și erau uimiți toți și se minunau zicând: Iată, nu sunt aceștia care vorbesc toți galileieni?
8. Și cum auzim noi fiecare limba noastră, în care ne-am născut?
9. Parți și mezi și elamiți și cei ce locuiesc în Mesopotamia, în Iudeea și în Capadocia, în Pont și în Asia,
10. În Frigia și în Pamfilia, în Egipt și în părțile Libiei cea de lângă Cirene, și romani în treacăt, iudei și prozeliți,
11. Cretani și arabi, îi auzim pe ei vorbind în limbile noastre despre faptele minunate ale lui Dumnezeu!

Iată dovada clară că este vorbirea în limbi străine PĂMÂNTEȘTI!!! Deoarece în acele vremuri erau foarte puțini învățați! Nici Apostolii Domnului nu au avut toți carte! Sfântul Apostol Luca care a fost doctor și aveea știința zugrăvitului, si așa s-au pictat Bisericiile din acele vremuri, ca cei prezenți să audă și să vadă ce vrea să transmită Apostolii Domnului. Doar după pogorârea Duhului Sfânt au început să scrie și restul Apostolilor!

Revin la limbile în care vorbea Apostolii:

1 Corinteni 14:

9. Așa și voi: Dacă prin limbă nu veți da cuvânt lesne de înțeles, cum se va cunoaște ce ați grăit? Veți fi niște oameni care vorbesc în vânt.
10. Sunt așa de multe feluri de limbi în lume, dar nici una din ele nu este fără înțelesul ei.
11. Deci dacă nu voi ști înțelesul cuvintelor, voi fi barbar pentru cel care vorbește, și cel care vorbește barbar pentru mine.

Iată altă dovadă clară că au vorbit in limbi străine PĂMÂNTEȘTI!

penticostalulmantuibil 06.08.2010 17:08:27

Citat:

În prealabil postat de Clau44 (Post 275450)
cam degeaba, deoarece așa vor intra în iad cu tot cu Bibliile lor în mână.

Mai domnule Clau dumneata nu zici rau in restul postarii dar ai cam inceput cu stangul.

Nu cumva iti arogi o functie pe care nu o ai? De unde stii dumneata ca penticostalii vor intra in Iad?
Speri cumva sa ajungi un Agent care va dirija circulatia trimitandu-i pe unii in Rai si pe altii in Iad?

danyel 11.08.2010 15:35:54

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 255674)

Vezi tu, daca la ortodocsi apare un prooroc, repede e divinizat, sanctificat, si tot ce spune el luat de bun.

l.

poi nu e chiar asa, orice duhovnic vazator cu Duhul ar invata ceva impotriva invataturii Bisericii, este cam pus sub semnul intrebarii
Sunt curios la voi pe ce baza va dati seama ca prorocia este de la Dumnezeu sau de la diavol?
Poate ca ceea ce pentru tine pare a fi de la Dumnezeu pentru altii pare a fi de la satana, daca nu aveti o teologie si o Traditie Bisericeasca, cum va puteti contrazice prorocii?

penticostalulmantuibil 12.08.2010 23:06:33

Lupii se imbraca in piei de oi si satana se preface in inger de lumina.
A deosebi un prooroc fals de unul adevarat nu este o sarcina usoara.

Cred insa ca sunt trei criterii care pot ajuta:

- Implinirea profetiei. Uneori proorocii prevestesc viitorul. Daca proorocia nu se implineste proorocul este unul fals.
- Caracterul. Iisus a zis: Dupa roadele lor ii veti cunoaste. Proorocul lipsit de integritate este unul fals.
- Biblia. Daca spusele unui prooroc nu sunt conforme literii sau spiritului Scripturii el este un prooroc fals

danyel 13.08.2010 17:54:51

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 277268)

- Implinirea profetiei. Uneori proorocii prevestesc viitorul. Daca proorocia nu se implineste proorocul este unul fals.
- Caracterul. Iisus a zis: Dupa roadele lor ii veti cunoaste. Proorocul lipsit de integritate este unul fals.
- Biblia. Daca spusele unui prooroc nu sunt conforme literii sau spiritului Scripturii el este un prooroc fals

Cam discutabile criteriile,
aceste conditii sunt exhaustive?

danyel 13.08.2010 17:56:24

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 277268)

cam discutabile criteriile, mai ales primele doua
sunt exhaustive conditiile?

penticostalulmantuibil 13.08.2010 19:26:44

Probabil par discutabile dar sunt teste pe care Scriptura ne indeamna sa le folosim:

Implinirea profetiei. Deuteronom 18: 21, 22.
De vei zice în inima ta: Cum vom cunoaște Cuvântul pe care nu-l grăiește Domnul?
Dacă proorocul vorbește în numele Domnului, dar Cuvântul acela nu se va împlini și nu se va adeveri, atunci nu grăiește Domnul Cuvântul acela, ci-l grăiește proorocul din îndrăzneala lui; nu te teme de el".

Caracterul. Matei 7: 15 - 20
15. Feriți-vă de proorocii mincinoși, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori.
16. După roadele lor îi veți cunoaște. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?
17. Așa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele.
18. Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune.
19. Iar orice pom care nu face roadă bună se taie și se aruncă în foc.
20. De aceea, după roadele lor îi veți cunoaște.

Probabil ca lista nu este una exhaustiva doar ca eu alte criterii nu mai stiu.
Stie altcineva?

tricesimusseptimus 13.08.2010 20:34:52

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 277472)
Probabil ca lista nu este una exhaustiva doar ca eu alte criterii nu mai stiu.
Stie altcineva?

Nu garantez o listă exhaustivă, e doar o idee.
Criteriile de recunoaștere ale adevăratului profet

1) Soliile lui sunt de acord cu Scriptura (Isaia 8,20)

2) Mărturisește întruparea și divinitatea lui Hristos (1 Ioan 4,2-6)

3) Nu se înalță de sine, ci pe Hristos (2 Cor. 10,5)

4) Nu măgulește, ci mustră păcatul (Ieremia 23,16.17)

5) Viața și roadele profetului indică izvorul descoperirii (Mat. 7,15-20)

6) Calitatea sa este confirmată de împlinirea profețiilor lui (Deut. 18,21-22; Ieremia 28,9)

Doriana 13.08.2010 20:42:11

As mai adauga si eu darul deosebirii duhurilor, care, dupa mine, e cel mai sigur cand e vorba de analizarea proorociilor...pentru cine il are, desigur...Darul deosebirii duhurilor este darul dat de insusi Duhul Sfant special pentru probleme de acest gen; inseamna sa vezi duhul care vorbeste asa cum il vede Dumnezeu; si sa-i poti spune pe nume. Nu da gres niciodata.

danyel 18.08.2010 21:21:38

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 277485)
Nu garantez o listă exhaustivă, e doar o idee.
Criteriile de recunoaștere ale adevăratului profet

1) Soliile lui sunt de acord cu Scriptura (Isaia 8,20)

2) Mărturisește întruparea și divinitatea lui Hristos (1 Ioan 4,2-6)

3) Nu se înalță de sine, ci pe Hristos (2 Cor. 10,5)

4) Nu măgulește, ci mustră păcatul (Ieremia 23,16.17)

5) Viața și roadele profetului indică izvorul descoperirii (Mat. 7,15-20)

6) Calitatea sa este confirmată de împlinirea profețiilor lui (Deut. 18,21-22; Ieremia 28,9)

Da sunt intru totul deacord cu conditiile enumerate de tine, dar vezi tu ,oamenii sunt subiectivi si ce pentru tine pare a fi magulire, inaltare de sine, etc pentru altul nu par a fi,
Uite, de exemplu, pentru mine respectivul preot despre care se vorbeste pe forum ca a trecut la neo-protestanti, este un exemplu de mandrie clara, pentru altii este un exemplu de credinta, vezi, nu toti vedem lucrurile la fel, asa si cu prorocii. eu m-asi feri sa cred in prorociile de pe la penticostali,
cunosc un "proroc" penticostal care nu imi inspira sfintenie sau incredere, cu toate acestea este vestit in toata zona pentru talentul lui, si pe an ce trece, averea pamanteasca ii sporeste, ori, vorbind de roade, si smerenia ar trebui sa fie un rod al credintei,

Doriana 18.08.2010 21:34:26

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 279311)
Uite, de exemplu, pentru mine respectivul preot despre care se vorbeste pe forum ca a trecut la neo-protestanti, este un exemplu de mandrie clara, pentru altii este un exemplu de credinta, vezi, nu toti vedem lucrurile la fel,

Ambii aveti dreptate, omul are si mandrie si credinta, dar fiecare vede ce poate [vrea]. Si sper sa nu discutam aici despre el, era doar un exemplu.

Si cu proorocii [penticostali sau nu] e la fel: sunt oameni, cu bune si rele. Gereseala noastra e ca privim la oameni si-i judecam . Proorocii nu sunt sfinti care umbla pe nori, nu exista astfel de oameni. Trebuie analizat mesajul. Desigur, cu cat mandria e mai mare cu atat mesajul va fi mai neclar sau distorsionat; rareori mai gasesti oameni smeriti in ziua de azi. Parerea mea e ca , daca tot nu gasim oameni smeriti, sa incercam sa fim noi ca sa le dam si altora exemplu.

danyel 19.08.2010 18:50:03

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 279322)
dar fiecare vede ce poat Parerea mea e ca , daca tot nu gasim oameni smeriti, sa incercam sa fim noi ca sa le dam si altora exemplu.

Sfintii Parinti ai Bisericii ne indeamna sa ne ferim mai bine de prorocii decat sa cadem prada prorociilor mincinoase, , scopul unui crestin nu este sa astepte prorocii, descoperiri si vedenii ci sa se pocaiasca zi de zi
In Pateric exista o istorioara care ne spune ca unui anumit pusnic i s-a aratat diavolul in chipul lui Hristos, si el acoperindu-si fata a zis, "nu sunt vrednic sa-l vad pe Hristos in viata asta" si astfel , fiind precaut a scapat de cursa diavolului

tricesimusquintus 19.08.2010 19:33:37

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 279718)
Sfintii Parinti ai Bisericii ne indeamna sa ne ferim mai bine de prorocii decat sa cadem prada prorociilor mincinoase

Dacă într-adevăr spun asta, se află în conflict cu Sfânta Scriptură:

"Proorociile să nu le disprețuiți." (1 Tes. 5,20)

danyel 19.08.2010 20:16:31

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 279734)
Dacă într-adevăr spun asta, se află în conflict cu Sfânta Scriptură:

"Proorociile să nu le disprețuiți." (1 Tes. 5,20)

Da garantezi tu ca prorocii mai sunt ca in vremea apostolului Pavel? ce zice urmatorul verset
"Toate sa le incercati, tineti ce este bine"(! Tesaloniceni 5:21)
vezi, si Apostolul e precaut
Iar indemnul Bisericii e bun, decat sa cazi in cursa diavolului mai bine te feresti,
n-am zis ca Biserica dispretuieste prorociile, e doar precauta

Doriana 19.08.2010 20:18:57

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 279747)
Da garantezi tu ca prorocii mai sunt ca in vremea apostolului Pavel? ce zice urmatorul verset
"Toate sa le incercati, tineti ce este bine"(! Tesaloniceni 5:21)
vezi, si Apostolul e precaut

Proorocii sunt si de la Dumnezeu si mincinosi, cum erau si pe vremea Apostolului. Si nu, eu nu garantez pentru ei. Si eu sunt precauta. :)
Dar refuz sa pierd binecuvantarea de a auzi cuvantul lui Dumnezeu prin prooroc pentru ca mi-ar fi frica. Sunt doar atenta.

danyel 19.08.2010 20:26:11

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 279749)
Dar refuz sa pierd binecuvantarea de a auzi cuvantul lui Dumnezeu prin prooroc pentru ca mi-ar fi frica. Sunt doar atenta.

Parca neo-protestantii sustin ca in integritatea sa, Cuvantul lui Dumnezeu s-a revelat in Biblie
Ma bucur ca esti atenta, practici indemnul Bisericii:)

Doriana 19.08.2010 20:31:41

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 279753)
Parca neo-protestantii sustin ca in integritatea sa, Cuvantul lui Dumnezeu s-a revelat in Biblie

Biblia e logosul, cuvantul scris. E completa si arhisuficienta pentru mantuire. Dar tot Biblia vorbeste despre rhema, cuvantul inspirat, care se adreseaza fiecarui crestin personal. Este acea inspiratie divina care se manifesta atunci cand Duhul Sfant locuieste in credincios si il calauzeste.
Iar proorocul are slujba specifica de a auzi Cuvantul Domnului si pentru altii si de a-l transmite celor carora se adreseaza. Cuvantul rostit prin prooroc nu trebuie sa contrazica Biblia, altfel se dovedeste mincinos.

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 279753)
Ma bucur ca esti atenta, practici indemnul Bisericii:)

Da, e destul de dificil, dar incepi sa te obisnuiesti pana la urma. :)

danyel 19.08.2010 20:37:20

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 279754)
Biblia e logosul, cuvantul scris. E completa si arhisuficienta pentru mantuire. Dar tot Biblia vorbeste despre rhema, cuvantul inspirat, care se adreseaza fiecarui crestin personal. Este acea inspiratie divina care se manifesta atunci cand Duhul Sfant locuieste in credincios si il calauzeste.
Iar proorocul are slujba specifica de a auzi Cuvantul Domnului si pentru altii si de a-l transmite celor carora se adreseaza. Cuvantul rostit prin prooroc nu trebuie sa contrazica Biblia, altfel se dovedeste mincinos.

Da, e destul de dificil, dar incepi sa te obisnuiesti pana la urma. :)

Si de ce credeti ca Duhul Sfant nu a inspirat Biserica Ortodoxa, si astfel respingeti Sfanta traditie, cu toate ca luati in considerare prorociile proprii,
oare in sec II-III-IV, nu or fi fost vrednici oamenii de descoperiri divine?

Doriana 19.08.2010 20:41:18

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 279757)
Si de ce credeti ca Duhul Sfant nu a inspirat Biserica Ortodoxa, si astfel respingeti Sfanta traditie, cu toate ca luati in considerare prorociile proprii,
oare in sec II-III-IV, nu or fi fost vrednici oamenii de descoperiri divine?

Sunt convinsa ca in orice secol Dumnezeu a avut oamenii Lui; au existat prooroci buni si prooroci cu scapari. Si toti trebuie verificati.
Principiul e acelasi : Si proorociile ortodoxe si cele np trebuie verificate cu Scriptura. Dumnezeu nu se contrazice. Daca a spus in Biblie un lucru nu il va schimba de dragul vremurilor.
Sfanta Traditie nu e neaparat respinsa [poate doar in anumite puncte]. Doar ca nu prea e studiata.

danyel 19.08.2010 21:18:13

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 279758)
Sunt convinsa ca in orice secol Dumnezeu a avut oamenii Lui; au existat prooroci buni si prooroci cu scapari. Si toti trebuie verificati.
Principiul e acelasi : Si proorociile ortodoxe si cele np trebuie verificate cu Scriptura. Dumnezeu nu se contrazice. Daca a spus in Biblie un lucru nu il va schimba de dragul vremurilor.
Sfanta Traditie nu e neaparat respinsa [poate doar in anumite puncte]. Doar ca nu prea e studiata.

Intradevar, Dumnezeu nu se schimba dupa vremuri

Din pacate Traditia e respinsa (probabil nu in totalitate de cei ca tine, care mai cunosc cate ceva) dar de restu, e de-a dreptul blamata si considerata un gunoi demn de aruncat

Doriana 19.08.2010 21:24:03

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 279769)
Din pacate Traditia e respinsa (probabil nu in totalitate de cei ca tine, care mai cunosc cate ceva) dar de restu, e de-a dreptul blamata si considerata un gunoi demn de aruncat

Pai daca cei ce nu o cunosc o resping nu e mare necaz . Importanta e parerea celor care o cunosc :)
Nu pot sa-i acuz pe cei ce o resping, caci asa faceam si eu inainte. Pentru ei traditie inseamna pomeni, oua rosii, busuioc sub perna sau mos Craciun. Pe aici am aflat si eu diferenta dintre traditie si Sfanta Traditie si m-am mai luminat cat de cat...

danyel 19.08.2010 22:16:00

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 279772)
Pai daca cei ce nu o cunosc o resping nu e mare necaz . Importanta e parerea celor care o cunosc :)
Nu pot sa-i acuz pe cei ce o resping, caci asa faceam si eu inainte. Pentru ei traditie inseamna pomeni, oua rosii, busuioc sub perna sau mos Craciun. Pe aici am aflat si eu diferenta dintre traditie si Sfanta Traditie si m-am mai luminat cat de cat...

La intelepciune se ajunge prin studiu, ma bucur ca te-ai mai luminat si sti face diferenta intre traditii si Sfanta Predanie:)

kesarion_breb 20.08.2010 22:56:03

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 279772)

Exact ceea ce spui aici am acuzat în filmările sectarului CF, că încerca să inducă părerea falsă că Sfânta Tradiție a Bisericii lui Hristos s-ar confunda cu tradițiile necreștine ale unora dintre păcătoșii din Rumânia sau de prin alte părți. Acest lucru este doar o ilustrare a unei concepții adânc înrădăcinată în mentalitatea sectară, concepție falsă care spune că Sfânta Tradiție a Bisericii lui Hristos, care reprezintă aprofundarea prin Duhul Adevârului a Evangheliei Mântuitorului, ar fi de fapt o sumă de învățături omenești, lumești, dipă unii chiar "babiloniene".

Spre exemplu, niciunde în Sfânta Scriptură nu se spune că darurile de pâine și vin, care se aduc la altar la sfânta liturghie, se transformă în trupul și sângele Domnului și Dumnezeului Iisus Hristos prin Duhul Sfânt, însă acest lucru este spus de exemplu în "Dogmatica" sfântului Ioan Damaschinul, carte care face parte din Sfânta Tradiție a Bisericii.

Doriana 20.08.2010 23:18:26

Citat:

În prealabil postat de kesarion_breb (Post 280075)
Exact ceea ce spui aici am acuzat în filmările sectarului CF,

Nu mai pune si tu la inima tot ce auzi. Vorba Eclesiastului: "Căci inima ta singură știe de câte ori și tu ai defăimat pe alții." [7:22]. Vezi tu, asa se intampla si in viata: cand ataci credinta altora va veni o vreme in care ti se va raspunde cu contraatac si altii vor ataca credinta ta. Lumea aceasta functioneaza dupa legea semanatului si a secerisului; seceri ceea ce semeni. Poti schimba lucrurile: refuza sa mai intri in polemici , sa mai urasti si sa mai combati. Fa ceva bun si ziditor, spune oamenilor cuvinte frumoase si peste ceva timp se vor intoarce la tine ca o samanta care da rod.

Nici eu nu sunt de acord cu atitudinea lui CF [desi in unele puncte are dreptate], dar nu e singurul cu a carui atitudine nu sunt de acord. Si ce sa fac acum? Sa ma lupt cu lumea intreaga? E mai bine sa incerc eu sa fac binele fara sa ma impiedic in altii.

"De cate ori nu resimti suferinta la un rau care ti se face, tot atata rau moare in lume" Buddha

Mihnea Dragomir 04.09.2010 14:17:06

Am descoperit vorbire în limbi și în Biserica Ortodoxă. Ba, chiar și aici pe forum:

Cu Dom+nu'nainte!Și nu de sine de la oacă-nvăț;Risisipă de efect, COBE fatalistă și pootoareoare?Căci ispismurâca întietății dublă și viceversat-ilă a curiozității perversiuniunilor coolinare, literare, gaztroastronomice?!BanU-Bad'aiAșia cafiasavantianților papanților cu dințate de fiargument ascjujuțit pe tocilă la moi: vsovi=vsPovi=sovidiu=Sandal,schizofren nu sufiycent!Votez cu UCS Carol al II-lea în numele Domnului;Dacă și cu Parcă se-da pe DORescapărij de discoBARcă împuteroareoare.

Poate cineva să tălmăcească ?

doctor_faustus 04.09.2010 14:26:40

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 285352)
Am descoperit vorbire în limbi și în Biserica Ortodoxă. Ba, chiar și aici pe forum:

Cu Dom+nu'nainte!Și nu de sine de la oacă-nvăț;Risisipă de efect, COBE fatalistă și pootoareoare?Căci ispismurâca întietății dublă și viceversat-ilă a curiozității perversiuniunilor coolinare, literare, gaztroastronomice?!BanU-Bad'aiAșia cafiasavantianților papanților cu dințate de fiargument ascjujuțit pe tocilă la moi: vsovi=vsPovi=sovidiu=Sandal,schizofren nu sufiycent!Votez cu UCS Carol al II-lea în numele Domnului;Dacă și cu Parcă se-da pe DORescapărij de discoBARcă împuteroareoare.

Cred că te înșeli că ar fi în Biserica Ortodoxă. Individul respectiv nu are nici o legătură cu Ortodoxia, deși își atârnă de gât panacarda cu "ortodox".

penticostalulmantuibil 04.09.2010 14:40:46

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 285352)

Incerc eu.
Vsovivi zice asa:

Exista pe forum un greco-catolic care tot incearca sa-si bata joc de vorbirea in limbi. Nu are scrupule: e in stare sa incrimineze zeci de milioane de frati de-ai lui. Inclusiv preoti si cardinali. Zice ca acestia nu vorbesc in limbi ci sufera de boli mintale, sunt sarlatani sau indraciti.

Nu stie ce face asa ca probabil nu i se va considera ca fiind hula impotriva Duhului Sfant.

P.S. Uneori vsovivi le zice bine. Mai intotdeauna le spune cu talent. Nu sunt sigur daca ce spune mai sus este in intregime adevarat. Dar aceasta este talmacirea aproximativa a afirmatiilor lui.

Mihnea Dragomir 04.09.2010 15:01:21

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 285363)
Incerc eu.
Vsovivi zice asa:

Exista pe forum un greco-catolic care tot incearca sa-si bata joc de vorbirea in limbi. Nu are scrupule: e in stare sa incrimineze zeci de milioane de frati de-ai lui. Inclusiv preoti si cardinali. Zice ca acestia nu vorbesc in limbi ci sufera de boli mintale, sunt sarlatani sau indraciti.

Nu stie ce face asa ca probabil nu i se va considera ca fiind hula impotriva Duhului Sfant.

P.S. Uneori vsovivi le zice bine. Mai intotdeauna le spune cu talent. Nu sunt sigur daca ce spune mai sus este in intregime adevarat. Dar aceasta este talmacirea aproximativa a afirmatiilor lui.

Uitasem ! Bineînțeles că trebuie să întrebăm un penticostal ca și mântuit când întâlnim această "limbă îngerească". Nu există tălmăciri mai calificate decât cele ale oamenilor cu experiență. Oare cum de nu m-am gândit ?

Danut7 04.09.2010 21:59:41

Mai vorbiti in limbi?

penticostalulmantuibil 04.09.2010 22:13:14

Eu, din pacate, destul de rar.
E o problema care ma ingrijoreaza.

Dar ma mai ingrijoreaza ceva: metamorfoza avatarului tau.
Sfant - Camila - Lup...:7:

Nu-mi miroase a bine.

Danut7 04.09.2010 23:14:34

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 285513)
Eu, din pacate, destul de rar.
E o problema care ma ingrijoreaza.

Dar ma mai ingrijoreaza ceva: metamorfoza avatarului tau.
Sfant - Camila - Lup...:7:

Nu-mi miroase a bine.

De cand ati intrat aici au cam inceput sa va lase limbile.. Ingrijti-va de mantuirea sufletului aceasta este si ar trebui sa fie grija primordiala pentru noi crestinii.. Iar avatarul e doar un avatar..

Geony 05.09.2010 22:32:06

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 279758)

Nu uita ca nu toti oamenii pot sa verifice proorociile cu Biblia , pt ca nu toti sunt inteligenti. Proorociile din lumea penticostala nu au de aface cu Biblia...din cate proorocii am auzit eu, ele sunt luate din viata de zi cu zi a oamenilor, neavand nimic cu Biblia.
C-am cum sunt tigancile cu ghicitu in carti si care pretind ca-ti spun viitorul, asa sunt proorocii penticostali cu proorociile lor.
Eu cunosc destul de bine ce se petrece in lumea penticostala, am vecini penticostali, care-mi spun ce le spun proorocii- si sincer, cu Biblia chiar nu am ce sa probez.

Doriana 06.09.2010 00:17:45

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 285810)
Proorociile din lumea penticostala nu au de aface cu Biblia...din cate proorocii am auzit eu, ele sunt luate din viata de zi cu zi a oamenilor, neavand nimic cu Biblia..

Poti proba cu Biblia in felul urmator: Daca Duhul Domnului vorbeste prin prooroc , El te va indemna intotdeauna la pocainta , sfintire, fapte de credinta. Nu te va indemna niciodata sa faci lucruri neplacute lui Dumnezeu, si asta gasim in paginile Scripturii. Insa , daca o proorocie iti prevesteste un fapt ce se va intampla in viitor se dovedeste a fi de la Dumnezeu daca se adevereste.
Ce pot sa spun, e destul de greu de deosebit o proorocie dupa ureche, de aceea raman la parerea ca cine doreste cu sinceritate sa deosebeasca aceste lucruri sa ceara darul deosebirii duhurilor, care nu da gres niciodata. Iar Dumnezeu i-l va da pentru ca stie ca este nevoie de el in aceasta lume plina de inselatorii.

Geony 07.09.2010 09:01:59

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 285824)
Poti proba cu Biblia in felul urmator: Daca Duhul Domnului vorbeste prin prooroc , El te va indemna intotdeauna la pocainta , sfintire, fapte de credinta. .

Recent un caz: un prooroc ii spune unei surori penticostale sa-si de-a in judecata fratele, dupa acesta a inceput sa renoveze casa parinteasca fara acordul ei...e de la D-zeu proorocu ala?
Un "prooroc" cu 2 copii umbla cu o femeie care are 3 copii, cea din urma a divortat de sot si traiesc impreuna...
Un prooroc ii face o proorocie unui adept in legatura cu asigurarea obbligatorie de la masina....e asta o proorocie? .....

Citat:

Nu te va indemna niciodata sa faci lucruri neplacute lui Dumnezeu, si asta gasim in paginile Scripturii. Insa , daca o proorocie iti prevesteste un fapt ce se va intampla in viitor se dovedeste a fi de la Dumnezeu daca se adevereste. .

In zilele noastre, ca si in trecut, exista diferite organizatii fie crestine fie Fara-Dumnezeu, care umbla dupa descoperirea viitorului...Daca D-zeu ingaduia acest lucru (descoperirea viitorului) cu siguranta o facea intr-un mod deosebit...
Du-te la o tigana ghicitoare sa vezi vezi daca nu-ti spune si ea viitorul, si sa stii ca unele se implinesc...sunt oare acelea proorocii.
De ce nu inteleg NP ca diavolul lucreaza si astazi? "potrivnicul vostru diavolul, umbla racnind ca un leu, cautand pe cine sa piarda"....zice Sf. Petru (parca).

Citat:

Ce pot sa spun, e destul de greu de deosebit o proorocie dupa ureche, de aceea raman la parerea ca cine doreste cu sinceritate sa deosebeasca aceste lucruri sa ceara darul deosebirii duhurilor, care nu da gres niciodata. Iar Dumnezeu i-l va da pentru ca stie ca este nevoie de el in aceasta lume plina de inselatorii.

Cred ca preocuparea principala a crestinilor nu trebuie sa fie umblarea dupa "proorocii", ci dupa indreptare...mantuire.
Unde spune Hristos ca trebuie sa umblam dupa proorocii?

Doriana 07.09.2010 23:05:56

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 286276)
Recent un caz: un prooroc ii spune unei surori penticostale sa-si de-a in judecata fratele, dupa acesta a inceput sa renoveze casa parinteasca fara acordul ei...e de la D-zeu proorocu ala?
Un "prooroc" cu 2 copii umbla cu o femeie care are 3 copii, cea din urma a divortat de sot si traiesc impreuna...
Un prooroc ii face o proorocie unui adept in legatura cu asigurarea obbligatorie de la masina....e asta o proorocie? .....

La prima vedere si dupa cum povestesti tu, aceste proorocii scartaie bine. Ramane de vazut cat de obiectiv ai fost tu si cu cata acuratete le-ai redat. mai ales ca despre respectivul caz "recent" ai mai povestit cu o ocazie nu foarte recenta.

Citat:

In zilele noastre, ca si in trecut, exista diferite organizatii fie crestine fie Fara-Dumnezeu, care umbla dupa descoperirea viitorului...Daca D-zeu ingaduia acest lucru (descoperirea viitorului) cu siguranta o facea intr-un mod deosebit...
Du-te la o tigana ghicitoare sa vezi vezi daca nu-ti spune si ea viitorul, si sa stii ca unele se implinesc...sunt oare acelea proorocii....

Banuiam ca se ajunge si aici, de aceea nu am mai intrat in detalii. Nu, ghicitoriile nu sunt proorocii, dar unele proorocii pot veni dintr-un duh de ghicire . Se poate vorbi mai mult despre cum le putem deosebi, dar cred ca nu acesta e scopul tau.

Citat:

De ce nu inteleg NP ca diavolul lucreaza si astazi? "potrivnicul vostru diavolul, umbla racnind ca un leu, cautand pe cine sa piarda"....zice Sf. Petru (parca).

Ba inteleg foarte bine. Solutia ar fi...care, dupa tine? Sa respingem Cuvantul lui Dumnezeu rostit prin prooroci de frica lui satan? Noi nu trebuie sa luam decizii fiind motivati de frica lui satan; dimpotriva, lui trebuie sa ii fie frica de noi, caci Cel ce este in noi este mult mai puternic decat el; pentru satan Cuvantul rostit printr-un om plin de Duhul Sfant este un foc ce-l mistuie.

Citat:

Cred ca preocuparea principala a crestinilor nu trebuie sa fie umblarea dupa "proorocii", ci dupa indreptare...mantuire.

ok, de acord

Citat:

Unde spune Hristos ca trebuie sa umblam dupa proorocii?

1Cor 14:1;Hristos, folosindu-se de gura Sf Ap Pavel:

"Căutați dragostea. Râvniți însă cele duhovnicești, dar mai ales ca să proorociți." - asta cautai?

Geony 08.09.2010 19:12:32

[quote=Doriana;286540]
Ramane de vazut cat de obiectiv ai fost tu si cu cata acuratete le-ai redat. mai ales ca despre respectivul caz "recent" ai mai povestit cu o ocazie nu foarte recenta.

...recent...sa spunem atunci 1 an in urma....

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 286540)
Banuiam ca se ajunge si aici, de aceea nu am mai intrat in detalii. Nu, ghicitoriile nu sunt proorocii, dar unele proorocii pot veni dintr-un duh de ghicire . Se poate vorbi mai mult despre cum le putem deosebi, dar cred ca nu acesta e scopul tau.?

Scopul meu este (chiar daca nu-l ating) este sa fac penticostalii sa constientizeze cat de inselati sunt de diavol si cat de cuprinsi sunt de "mandria satanica". Nu ma intereseaza proorociile lor, dar vad ca oamenii cauta mai mult "fantezii crestine".
Nu mi-e jena sa spun ca si in partile nostre exista o grupa ortodoxa, numiti "spiriti" (a nu se confunda cu spiritistii) care pretind ca "primitorii" primesc ceva duh si ca acestia fac "proorocii"....si drept sa-ti spun , sunt unii care descopera diferite lucruri prin viziuni, sau ceea ce spun se implinesc... Acestia se roaga si ei la D-zeu, numai ca au un cult ritualic al lor...

Citat:

Ba inteleg foarte bine. Solutia ar fi...care, dupa tine? Sa respingem Cuvantul lui Dumnezeu rostit prin prooroci de frica lui satan? Noi nu trebuie sa luam decizii fiind motivati de frica lui satan; dimpotriva, lui trebuie sa ii fie frica de noi, caci Cel ce este in noi este mult mai puternic decat el; pentru satan Cuvantul rostit printr-un om plin de Duhul Sfant este un foc ce-l mistuie.?

Nu...dar sa nu primim cu usurinta orice vorbe (ca sa nu le spun proorocii). Daca D-zeu vrea sa-ti transmita ceva, chiar daca vei respinge o data, El va incerca sa-ti transmita alta cale. Chiar daca esti NP, citeste cartea "Despre inselare" de _Sf. Ignatie Briancianinov, si pune in aplicare ce se scrie acolo.
Stii tu cum si in fel actioneaza diavolul? Ai vazut cum a reusit sa-l ispiteasca pe om in Rai, si a reusit. Si nu uita ca intre omul paradisiac si omul de azi este o mare diferenta...daca pe primul l-a ispitit cu mare usurinta, cum pe acesta din urma nu-l va putea ispiti cu o si mai mare usurinta?

Citat:

ok, de acord?

Daca esti de acord cu mine...sa lasam la o parte "fanteziile crestine" si sa ne smerim...vei vedea ca apoi, nici nu-i mai putea vorbi in limbi, nici nu-i mai prooroci...si cei din adunare iti vor spune ca esti posedata, pentru ca diavolul va fugi de langa tine (ca lui nu-i place smerenia) ajutorul divin il vei simti.

Citat:

1Cor 14:1;Hristos, folosindu-se de gura Sf Ap Pavel:

"Căutați dragostea. Râvniți însă cele duhovnicești, dar mai ales ca să proorociți." - asta cautai?

Este mai mare Apostolul ca si Hristos?
Spun acest lucru, pentru ca atunci cand doriti sa argumentati inselaciunea, luati cate un verset de pe unde puteti.../
Am sa deviez un pic de la subiect, si am sa te intreb: De ce NP nu practi botezul in numele Sfintei Treimi, asa cum Hristos a poruncit Apostolilor ...Matei 28,19???????

Doriana 08.09.2010 19:31:21

Geony, Dumnezeu vorbeste si in acest veac si ne porunceste sa-L ascultam. Nu putem si nu vrem sa-i astupam gura de frica lui satan. Daca tu consideri ca darurile Duhului Sfant te fac mandru, atunci ramai fara ele pana cand vei fi gata sa traiesti in smerenie. Dar pentru ce te-ai mandri? Ai ceva cu de la tine putere, datorita meritelor tale? Tot ce ai e primit de sus. Noi avem nevoie de calauzirea lui Dumnezeu prin Cuvant in aceasta lume stricata. E Tatal nostru si noi suntem copiii Lui, e absolut normal si natural ca un Tata sa vorbeasca copiilor Lui. Ce tata e acela care sta mut sau ce copil e acela care nu stie sa asculte glasul Tatalui? E ori un copil razvratit ori nu-si cunoaste Tatal, deci e orfan.

Citat:

În prealabil postat de Geony
vei vedea ca apoi, nici nu-i mai putea vorbi in limbi, nici nu-i mai prooroci...si cei din adunare iti vor spune ca esti posedata...De ce NP nu practi botezul in numele Sfintei Treimi, asa cum Hristos a poruncit Apostolilor ...Matei 28,19???????

Cei din adunare nu ii considera posedati pe cei fara daruri, ci doar...fara daruri...nimic neobisnuit in a nu avea daruri, asa i-a lasat Dumnezeu. Iar eu sunt botezata in Numele Sfintei Treimi. Ce scrii mai sus dovedeste cat de putin cunosti credinta mea, si cat de in masura esti sa o judeci.
Nu purta grija penticostalilor; din cata ortodoxie am aflat eu pe aici, nu esti chemat la aceasta ci fiecare trebuie sa-si poarte grija pacatelor lui. Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:48:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.