Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Un mod ciudat de rugaciune la penticostali !!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5103)

macsim 02.12.2009 19:36:52

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 187165)
Nu stiu ce esti. De care secta apartii?

Asta este argumentul tau?

dani2004 02.12.2009 19:43:47

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 187166)
Asta este argumentul tau?

Este logic sa stiu cu cine vorbesc.
Stii vorba "eu intreb unde e oaie, el zice ca vine ploaia".
Daca esti musulman si eu incerc sa te conving de Sfanta Treime?
Pierdere de vreme.

Deci reiau: La cine te rogi? La cine te inchini?

macsim 02.12.2009 19:50:15

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 187171)
Este logic sa stiu cu cine vorbesc.
Stii vorba "eu intreb unde e oaie, el zice ca vine ploaia".
Daca esti musulman si eu incerc sa te conving de Sfanta Treime?
Pierdere de vreme.

Deci reiau: La cine te rogi? La cine te inchini?

Incearca sa ma convingi de Sfanta Treime... Sunt un suflet ratacit, dupa cum ai tras concluzia deja... Adu-ma la dreapta credinta... Nu conteaza la cine ma inchin... Convinge-ma sa ma inchin acolo unde este adevarata inchinare...

dani2004 02.12.2009 19:56:51

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 187178)
Incearca sa ma convingi de Sfanta Treime... Sunt un suflet ratacit, dupa cum ai tras concluzia deja... Adu-ma la dreapta credinta... Nu conteaza la cine ma inchin... Convinge-ma sa ma inchin acolo unde este adevarata inchinare...

Chiar ca vine ploaia.

AndruscaCIM 02.12.2009 20:01:48

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 187184)
Chiar ca vine ploaia.

:24:...Tsunami s-ar zice chiar!

AndruscaCIM 02.12.2009 20:07:52

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 187178)

De moment ce esti pe acest forum se vede ca esti un sufletel ratacit si cauti Adevarul...si insasi faptul ca esti aici, cautand raspunsuri nu poate insemna decat ca te iubeste Dumnezeu si deja ti-a indrumat pasii spre Credinta Adevarata!!!! :1::6:

Doamne ajuta!

macsim 02.12.2009 20:09:58

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 187184)
Chiar ca vine ploaia.

Dreptate ai... Pentru ca nu poti sa-ti sustii punctul de vedere prin argumente rationale, decat prin invective ... Si cu o astfel de atitudine, vrei sa ma convingi ca eu am mai putine merite decat tine?

"Tot asa sa lumineze si lumina voastra inaintea oamenilor, ca ei sa vada faptele voastre bune, si sa slaveasca pe Tatal vostru, care este in ceruri." Matei 5:16

macsim 02.12.2009 20:12:51

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 187193)
De moment ce esti pe acest forum se vede ca esti un sufletel ratacit si cauti Adevarul...si insasi faptul ca esti aici, cautand raspunsuri nu poate insemna decat ca te iubeste Dumnezeu si deja ti-a indrumat pasii spre Credinta Adevarata!!!! :1::6:

Doamne ajuta!

OK. Doar ca nu vrea nimeni sa-mi spuna cum este credinta adevarata.

anaoara 02.12.2009 21:04:39

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 187156)
... eu as putea spune ca daca Isus e singurul mijlocitor pe langa Tatal (ca asa spune versetul) de ce trebuie sa caut mijlocirea la alti sfinti? Si nu este aici vorba despre faptul ca eu ma rog pentru cineva, ci este vorba despre cine mijloceste rugaciunea mea catre Tatal..

catre Tatal, mijloceste numai Hristos (asa spune versetul); catre cei din jurul nostru, mijlocim fiecare; sau trebuie sa mijlocim de vreme ce Hristos ne indeamna la asta.
Hristos este Preot si Mijlocitor, omul este chemat sa fie preot si mijlocitor, deci "impreuna lucrator cu Hristos".
La intrebarea ta "de ce trebuie sa caut mijlocirea la alti sfinti", raspunsul este (a) din indemn divin, in 1 Timotei 2:1, "Vã îndemn, deci, înainte de toate, sã faceti rugãciuni, cereri, MIJLOCIRI, multumiri pentru toti oamenii", si (b) pentru ca numai in iad omul este de unul singur si n-are nevoie de nimeni altcineva!

anaoara 02.12.2009 21:06:23

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 187199)
Doar ca nu vrea nimeni sa-mi spuna cum este credinta adevarata.

de parca te si intereseaza subiectul!

macsim 02.12.2009 21:18:18

Citat:

În prealabil postat de anaoara (Post 187223)
de parca te si intereseaza subiectul!

Iti multumesc pentru explicatii si sa stii ca ma intereseaza cu adevartat. Iar cand spuneam de sfinti, ar fi trebuit sa scriu Sfinti, pentru ca ma gandeam la anumiti Sfinti: Sfantul MIna, Sfantul Ciprian.... De ce trebuie sa ma rog la ei, daca singurul mijlocitor este Isus?

anaoara 03.12.2009 03:23:13

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 187231)
... De ce trebuie sa ma rog la ei, daca singurul mijlocitor este Isus?

singurul Mijlocitor intre Dumnezeu si om.
Crestinii sunt chemati sa fie mijlocitori intre om si Hristos.
"Va îndemn, deci, înainte de toate, sa faceti rugaciuni, cereri, MIJLOCIRI, multumiri pentru toti oamenii", (1 Tim. 2:1).
Ei, te-ai lamurit ca si crestinii sunt chemati sa fie mijlocitori?
Tu, de ex., nu mijlocesti pentru nimeni la Hristos? Te rogi numai pentru persoana ta?

lareine 03.12.2009 09:43:47

Cred ca e in mintea multora ideea ca ne rugam unor Sfinti asa cum ne-am ruga Afroditei, lui Apollo, si nu direct lui Zeus. De fapt ne rugam sfintilor sa mijloceasca pentru noi la Dumnezeu, ca unii ce au dus o viata exemplara si au castigat favoarea Lui. Puterea lor cea mare e puterea rugaciunii, si minunile pe care le-au facut si le fac tot prin Dumnezeu se fac, pentru ca fara El nu am putea ridica nici un pai.

tricesimusseptimus 03.12.2009 10:51:53

Citat:

În prealabil postat de lareine (Post 187312)
Cred ca e in mintea multora ideea ca ne rugam unor Sfinti asa cum ne-am ruga Afroditei, lui Apollo, si nu direct lui Zeus. De fapt ne rugam sfintilor sa mijloceasca pentru noi la Dumnezeu, ca unii ce au dus o viata exemplara si au castigat favoarea Lui. Puterea lor cea mare e puterea rugaciunii, si minunile pe care le-au facut si le fac tot prin Dumnezeu se fac, pentru ca fara El nu am putea ridica nici un pai.

Dacă puterea rugăciunii le-a fost dată de Dumnezeu, dacă minunile pe care le-au făcut au fost făcute tot de Dumnezeu prin ei; acestea constituie motive în plus să ne rugăm direct și nemijlocit lui Dumnezeu.

lareine 03.12.2009 13:13:01

Da, si Dumnezeu asculta rugaciunile. Insa Dumnezeu a facut minunile acelea in urma rugaciunilor lor, prin ei pentru ca trupurile si sufletele lor erau "vase ale Duhului Sfant", prin SMERENIE si ASCEZA. Noi nu avem nici una, nici alta.

tricesimusquintus 03.12.2009 13:23:10

Citat:

În prealabil postat de lareine (Post 187403)
Da, si Dumnezeu asculta rugaciunile.

Nu și Dumnezeu ascultă rugăciunile, Dumnezeu ascultă rugăciunile. Un mort, oricât de sfânt ar fi fost în timpul vieții lui, nu mai aude rugăciunile.

Citat:

Insa Dumnezeu a facut minunile acelea in urma rugaciunilor lor, prin ei pentru ca trupurile si sufletele lor erau "vase ale Duhului Sfant", prin SMERENIE si ASCEZA. Noi nu avem nici una, nici alta.

Și cine ne împiedică să avem? Deși doar smerenia și asceza nu ne conferă nici un merit înaintea lui Dumnezeu. Nu meritele noastre, ci ale lui Hristos - binecuvântat fie Numele Lui!

lareine 03.12.2009 13:29:00

Pai avem sau nu avem? :) Bineinteles de la Christos. Iar acel si era in sensul de "and", nu de "too" sau "also" :) El asculta rugaciunile.
Dar mai tii minte ca era cat pe ce sa crutze cetatea pentru rugaciunile lui Lot? Cam asa si cu Sfintii.

macsim 03.12.2009 13:56:19

Citat:

Da, si Dumnezeu asculta rugaciunile. Insa Dumnezeu a facut minunile acelea in urma rugaciunilor lor, prin ei pentru ca trupurile si sufletele lor erau "vase ale Duhului Sfant", prin SMERENIE si ASCEZA. Noi nu avem nici una, nici alta.

Isus spune ca orice voi cere in numele Lui, voi primi, daca cer cu toata inima. El nu spune ca asta este valabil doar pentru unii sau altii... cred ca e valabil pentru oricine crede in Numele Lui... Adica si pentru mine... care nu am smerenia si asceza sfintilor.... Si tot nu inteleg, daca pot spune - pentru ca Isus a zis ca pot :"Tata, cer in Numele lui Isus sa ma eliberezi de blestem" ... de ce trebuie sa cer eliberarea de blestem la Sfantul Ciprian... ? Intrebarea nu este tedentioasa ... vreau doar sa inteleg...

lareine 03.12.2009 14:01:26

Din smerenie. Rugaciunile pentru Sfinti sunt cam asa: Sfinte al lui Dumnezeu, roaga-te pentru mine si arata-ma vrednic Domnului de mila Sa (prin asta, dam dovada ca ne stim pacatele si nimicnicia si ca avem nevoie de ajutor.)

anaana71 03.12.2009 14:21:46

eu ma intreb de ce neoprotestantii intra pe acest forum?:29: e clar ca nu in ideea de a invata ceva, sau de a afla niste raspunsuri, departe de ei asta. vreti sa ne convertiti? vreti sa ne "deschideti ochii"? :43:noi de ce nu intram pe site-uri neoprotestante? de ce nu avem dorinta asta de a va invada spatiul si a va aduce calea cea dreapta? nu va sunt deajuns casele de rugaciuni, intalnirile, tremuraturile, etc? dar din ce in ce sunt mai convinsa ca aici isi "baga dracul coada" si ca si el sunteti experti in polemica.:67:

ovidiu-s 03.12.2009 14:23:58

Citat:

În prealabil postat de macsim
Argument biblic:

1 Timotei 2:5 " Caci unul este Dumnezeu, unul este si Mijlocitorul intre Dumnezeu si oameni: omul Hristos Iisus"

- din Biblia sau Sfanta Scriptura tiparita sub indrumarea si cu purtarea de grija a prea fericitului parinte Teoctist...

Macsim, la acest citat și la acest aspect am răspuns de zeci de ori pe acest forum. Am să o mai fac odată dacă e necesar. Atunci când un neoprotestant vrea să convertească un ortodox la secta lui se folosește aproape întotdeauna în prima fază a spălării pe creier de acest argument:
"Nu e nevoie de preoți, nu e nevoie de sfinți, nu e nevoie de fecioara Maria, de moaște și de icoane, de taine ci e nevoie de "relația personală cu Domnul Isus". In acest sens se folosesc de citatul scos din context pe care l-ai dat tu și de altele câteva. Le redau mai jos:

Ioan 14.6 "Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine."
Luca 11.23 "Cel ce nu este cu Mine este împotriva Mea; și cel ce nu adună cu Mine risipește."

Înainte de toate trebuie specificat că fiecare om de pe lumea asta nu se poate mântui decât prin IIsus Hristos, așa cum spune și Scriptura.

Să vedem însă și:
Fapte 3.6 "Iar Petru a zis: Argint și aur nu am; dar ce am, aceea îți dau. În numele lui Iisus Hristos Nazarineanul, scoală-te și umblă!"
A făcut sf Petru minuni prin forțe proprii? Firește că nu, desi spune: "ce am iti dau". Tot prin Hristos lucrează și sfinții.

Fapte 16.18 "Iar Pavel mâniindu-se și întorcându-se, a zis duhului: În numele lui Iisus Hristos îți poruncesc să ieși din ea. Și în acel ceas a ieșit."

Fac sfinții minuni prin puterea lor ? Nu, ci tot prin Hristos au și ei puterea de a face minuni!

Fapte 19.12 “Încât și peste cei ce erau bolnavi se puneau ștergare sau șorțuri purtate de Pavel, și bolile se depărtau de ei, iar duhurile cele rele ieșeau din ei.”

Fapte 5.15 "Încât scoteau pe cei bolnavi în ulițe și-i puneau pe paturi și pe tărgi, ca venind Petru, măcar umbra lui să umbrească pe vreunul dintre ei."
Sfinții făceau minuni cu ajutorul lui Hristos. De remarcat e faptul că creștinii îi așteptau pe Pavel și Petru să vină la ei, nu se apucau să urle că ei "l-au primit pe Domnul Isus" și ca atare "Domnul Isus" era intr-un fel obligat să își facă lucrarea de vindecare în ei (cum spun sectarii) fără ajutorul sfinților lui Dumnezeu, cum erau Pavel și Petru

"Pentru că Dumnezeu cinstește pe cei ce Il cinstesc". (1 Samuel 2:30),

Diferența dintre un sfânt și un "mântuit" neoprotestant este aceea că sfinții pe toată durata vieții lor au fost oameni umili, deosebit de smeriți, care se considerau cei mai mari pacatosi, unii dintre ei nu ieșit in evidenta cu nimic in timpul vietii, desi aveau o traire duhovniceasca deplină, si multi dintre ei au inceput sa faca minuni abia dupa ce au murit.
Despre cinstirea sfintilor:
Psalmi 15.3 (16.3 -biblia Cornilescu) “Prin sfinții care sunt pe pământul Lui minunată a făcut Domnul toată voia întru ei”
Psalmi 88.6 (89.6-biblia Cornilescu) “Lăuda-vor cerurile minunile Tale, Doamne și adevărul Tău, în adunarea sfinților”
Efeseni 1.15 “Drept aceea, și eu auzind de credința voastră în Domnul Iisus și dragostea pe care o aveti catre toti sfintii”

Că sfinții intervin pentru oameni și după moartea lor o spune clar Biblia:
Apoc.6. 9-10 "sufletele celor înjunghiați pentru cuvântul lui Dumnezeu și pentru mărturia pe care au dat-o strigau cu glas mare și ziceau: Până când, Stăpâne sfinte și adevărate, nu vei judeca și nu vei răzbuna sângele nostru, față de cei ce locuiesc pe pământ?"
Apoc.8.3 “Și a venit un alt înger și a stat la altar, având cădelniță de aur, și i s-a dat lui tămâie multă, ca s-o aducă împreună cu rugăciunile tuturor sfinților, pe altarul de aur dinaintea tronului, Și fumul tămâiei s-a suit, din mâna îngerului, înaintea lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunile sfinților. ”.

Iuda 1.3 "am nevoie să vă scriu și să vă îndemn ca să luptați pentru credința dată sfinților, odată pentru totdeauna."

Ce spune sfânta fecioară Maria imediat după Buna Vestire?
Luca 1.48 “iată, de acum mă vor ferici toate neamurile”.
De asemenea, în Vechiul Testament este scris: "Iov, robul Meu, se va ruga pentru voi, că de n-aș fi primit eu fața lui și de n-ar fi pentru el, v-aș fi pierdut pe voi, pentru că nu ați grăit adevărat asupra robului meu, Iov "(Iov 42, 8).
O minune săvârștiă de moaștele unui sfânt:
4 Regi 13.21 sau (2 Reg biblia sectanților) "Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete și, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei. Căzând acela, s-a atins de oasele lui Elisei și a înviat și s-a sculat pe picioarele sale."

ovidiu-s 03.12.2009 14:25:10

Acum, mai e o falsă problemă pe care neoprotestanții o ridică frecvent, prin proasta interpretare a unor versete.

Ei mai spun: "Scriptura ne arată că sfinții și îngerii resping închinarea față de ei, spre a nu fi știrbită și umbrită închinarea față de Dumnezeu căruia Singur I se cuvine cinste deosebită și închinare.
"Și când a fost să intre Petru, Corneliu ieșindu-i înainte, a căzut la picioarele lui și i s-a închinat. Dar Petru l-a ridicat și i-a zis: Scoală-te, că și eu sunt om (Fapte 10, 25–26). Iar despre Pavel și Barnava: Iar preotul lui Zeus, al cărui templu era înaintea cetății, aducând la porți tauri și cununi, voia să le aducă jertfă împreună cu mulțimile. Și auzind Apostolii Pavel și Varnava, și-au rupt veșmintele, au sărit în mulțime și au strigat: O, bărbaților, de ce faceți acestea? Doar și noi suntem oameni, asemenea pătimitori ca voi"… (Fapte 14, 13–15).
Asemenea se întâmplă și cu îngerii, cum este de pildă îngerul care i-a făcut Apostolului Ioan descoperirile din Apocalipsă: Și am căzut înaintea picioarelor lui, ca să mă închin lui. Și el mi-a zis: Vezi să nu faci aceasta! Sunt împreună-slujitor cu tine și cu frații tăi, care au mărturia lui Iisus. Lui Dumnezeu închină-te, căci mărturia lui Iisus este duhul proorociei (Apoc. 19, 10). Iar altă dată: Și eu, Ioan, sunt cel ce am văzut și am auzit acestea, iar când am auzit și am văzut, am căzut să mă închin înaintea picioarelor îngerului care mi-a arătat acestea. Și el mi-a zis: Vezi să nu faci aceasta! Deci atât sfinții, cât și îngerii refuză orice închinăciune ce li se aduce, știind că ea se cuvine numai lui Dumnezeu".

Asta spun ei. Acum să vedem care e adevărul:

În Faptele Apostolilor, (10, 25–26), Apostolul Petru respinge închinarea ce i-a adus-o Corneliu, sub cuvânt că el este om, deoarece Corneliu îl socotise că este mai mult ca om, adică zeu. Sutașul roman era familiarizat cu noțiunea de zei, ca unul ce fusese păgân. Deci, socotind pe Petru ca pe un trimis al lui Dumnezeu, el era foarte înclinat a-l socoti ca zeu, sau în cel mai rău caz ca pe un om superior celorlalți oameni sau semizeu, căruia i se cuvenea nu venerare, ci adorare, ca zeilor, ceea ce Petru a refuzat să i se aducă.
În citatul din Faptele Apostolilor (14, 13–15), Pavel și Varnava resping închinarea ce li s-a adus, pentru același motiv ca și mai sus, căci erau socotiți ca zei și li s-a adus adorare, nu venerare. Contextul ne spune clar că locuitorii pământului din Listra, uimiți de minunea vindecării ologului din naștere de către Pavel, în văzul tuturor au strigat: Zeii, luând asemănare omenească, s-au pogorât la noi. Și ziceau de Varnava că este Zeus, iar de Pavel că este Hermes, de vreme ce era «purtătorul cuvântului; (Fapte 14, 8–12). Astfel, este lesne de înțeles refuzul apostolilor de a fi adorați ca niște zei, de vreme ce ei tocmai împotriva zeilor predicau întoarcerea la Unicul Dumnezeu (Fapte 14, 15–17). Și vorbind acestea, de abia au domolit mulțimile ca să nu le aducă jertfe (Fapte 14, 18), se spune în continuare.
În al treilea citat (Apoc. 19, 10), îngerul descoperitor al vedeniilor apocaliptice respinge închinarea ce i-a adus-o Apostolul și Evanghelistul Ioan. Respingerea este motivată: Sunt împreună-slujitor cu tine…, adică sunt egal cu tine, ca slujitor al lui Dumnezeu, cum ești și tu, deci suntem în raporturi de egalitate și nu se cuvine să primesc de la tine închinare, mai cu seamă că și tu ești aici, nu în trup, ci în (Apoc. 1, 10), adică în stare îngerească; și în plus, și tu ca mine ești în duhul proorociei care constă în a mărturisi pe Iisus. Al doilea motiv al refuzului este exprimat în cuvintele:;Lui Dumnezeu te închină;. Dumnezeu era de față și îngerul descoperitor I-ar fi adus o jignire dacă ar fi primit pentru sine, chiar în fața lui Dumnezeu, închinare de la Ioan.
Chiar și între oameni este jignitor a respecta prea mult pe un înalt slujitor al unui conducător de țară, când acel conducător este de fața. Totdeauna, toată atenția și toată cinstea se îndreaptă către cel ce este mai marele tuturor, atunci când el este prezent. Dar aceasta nu înseamnă că cei din jurul lui nu ar fi și oameni de cinste.

În citatul din urmă (Apoc. 22, 8–9), de asemenea, îngerul exprimă chiar mai limpede decât în citatul dintâi, egalitatea sa cu Apostolul Ioan și necuviința ce ar face-o primindu-i închinarea.

Astfel, în toate citatele de mai sus, invocate de sectari, în motivarea învățăturilor lor greșite, refuzul sfinților și al îngerilor de a li se aduce închinare, își are explicație proprie și particulară: Apostolii Petru, Pavel și Varnava au refuzat a li se aduce adorarea ca unor zei, iar nu cinstirea sau venerarea pe care sfinții o primesc. Iar îngerul descoperitor a respins închinarea lui Ioan, pentru egalitatea pe care o avea cu el, ca împreună-slujitor al lui Dumnezeu.
Însă în ce privește cinstirea și venerarea pe care oamenii o aduc sfinților și îngerilor lui Dumnezeu, acestea sunt primite de ei, după cum se poate vedea, în diferite locuri ale Scripturii. Un prim exemplu se poate vedea atunci când al treilea căpitan trimis de împăratul Ohozia, cu cei cincizeci de oameni ai lui, a îngenunchiat înaintea lui Ilie și s-a rugat lui și a grăit către el și a zis: Omule al lui Dumnezeu, caută cu ochi milostivi la sufletul meu și la sufletele robilor tăi, acestor cincizeci (IV Regi 1, 13). Și iarăși: …feciorii proorocilor cei din Ierihon… au venit înaintea lui Elisei și s-au închinat lui până la pământ (IV Regi 2, 15 sau 2 Imp Biblia sectantilor). Și iarăși: Atunci împăratul Nabucodonosor a căzut pe fața sa și s-a închinat lui Daniel (Daniel 2, 46). Și iarăși, vedem că Balaam plecându-se cu fața sa, s-a închinat… îngerului Domnului (Num. 22, 31).
Iarăși vedem că îngerul Domnului a primit închinare de la Iosua, care a căzut cu fața la pământ și i s-a închinat (Iosua 5, 14–15). Îngerii au primit închinare de la Lot (Fac. 19, 1). Îngerul Domnului a primit închinare de la Daniel proorocul (Daniel 8, 18; 10, 9–15). etc

AndruscaCIM 03.12.2009 14:32:09

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 187452)
eu ma intreb de ce neoprotestantii intra pe acest forum? e clar ca nu in ideea de a invata ceva, sau de a afla niste raspunsuri, departe de ei asta. vreti sa ne convertiti? vreti sa ne "deschideti ochii"? :43:noi de ce nu intram pe site-uri neoprotestante? de ce nu avem dorinta asta de a va invada spatiul si a va aduce calea cea dreapta? nu va sunt deajuns casele de rugaciuni, intalnirile, tremuraturile, etc? dar din ce in ce sunt mai convinsa ca aici isi "baga dracul coada" si ca si el sunteti experti in polemica.:67:

Exact, din nou mandrie si ipocrizie...si ba spun ca sunt rataciti si vor sa afle Adevarul, ba ca nu cred in niciun cult dar fac prozelitism exact in numele unuia, ba nu spun ce religie au pentru ca le este rusine...dar prozelitism oricum trebuie sa faca, sa il supere pe pastor ?????:48:

Dar mai este si varianta asta, e posibil sa nu constientizeze ca Dumnezeu le indruma pasii spre Credinta cea Adevarata, unul dintre pasi fiind inregistrarea pe acest forum...:1:

AndruscaCIM 03.12.2009 14:35:18

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 187231)
Iti multumesc pentru explicatii si sa stii ca ma intereseaza cu adevartat. Iar cand spuneam de sfinti, ar fi trebuit sa scriu Sfinti, pentru ca ma gandeam la anumiti Sfinti: Sfantul MIna, Sfantul Ciprian.... De ce trebuie sa ma rog la ei, daca singurul mijlocitor este Isus?

Macsim dar tu nu faci niciun pas spre Dumnezeu, iti place sa stai pe loc???...mai cauta si tu raspunsuri de unul singur, mai vezi paginile din urma, mai gaba la cap ceva, triaza, trece prin filtrul mintii...pentru ca nu e frumos sa intri asa si sa pui aceleasi intrebari fara nicio logica adresate de absolut toti ereticii!!!!:3:

anaana71 03.12.2009 14:35:52

pt ovidiu-s

ceea ce ma bucura este ca din ce scrii mai invat cate ceva:1: dar numai ortodoscii or sa inteleaga. sa vezi ce raspuns or sa-ti dea sectarii, sa te tii bine :78:

anaana71 03.12.2009 14:45:55

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 187461)
Exact, din nou mandrie si ipocrizie...si ba spun ca sunt rataciti si vor sa afle Adevarul, ba ca nu cred in niciun cult dar fac prozelitism exact in numele unuia, ba nu spun ce religie au pentru ca le este rusine...dar prozelitism oricum trebuie sa faca, sa il supere pe pastor ?????:48:

Dar mai este si varianta asta, e posibil sa nu constientizeze ca Dumnezeu le indruma pasii spre Credinta cea Adevarata, unul dintre pasi fiind inregistrarea pe acest forum...:1:

la a 2-a varianta nu m-am gandit. dar e cea mai putin probabila. ca vad inversunarea lor de a ne deschide ochii. :61: chiar nu-si dau seama ca nu au nici o sansa? sau se gandesc ca mai sunt pe aici si unii care inca mai au intrebari, care doresc sa afle mai multe, si ar putea sa-i "racoleze"... mda, si asta ar fi o varianta.:45:

AndruscaCIM 03.12.2009 14:53:31

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 187470)
la a 2-a varianta nu m-am gandit. dar e cea mai putin probabila. ca vad inversunarea lor de a ne deschide ochii. :61: chiar nu-si dau seama ca nu au nici o sansa? sau se gandesc ca mai sunt pe aici si unii care inca mai au intrebari, care doresc sa afle mai multe, si ar putea sa-i "racoleze"... mda, si asta ar fi o varianta.

Stii cum e, noi nu avem la ce sa ne deschidem ochii, decat asupra ereziei in care traiesc si pe care prin cele spuse de dansii ne fac sa o percepem ca pe ceva din ce in ce mai grav. Mie imi place sa le tot aduce aminte cine le sunt fondatorii....si asta pentru ca ar trebui sa li se deschida ochii sau sa ii faca sa inteleaga ca trebuie sa accepte ca ei merg pe urma unor eretici, deci s-au indepartat de la Credinta Adevarata...nu aveau cum sa se apropie de nicio culoare :4:.

Eu de exemplu nu am cum sa vorbesc despre Biblie cu ei, si sa ascult interpretarea lui White...pentru ca ei respecta acum Sabatul datorita ei, sunt vegani datorita ei, sunt obligati sa creada in darurile primite de la Dumnezeu si in ea ca profet ( este unul dintre punctele lor de credinta :4:) ea le-a gasit argumente, ea i-a tot inoculat si i-a adus in halul asta...deci ei nu pot vorbi despre Biblie cum trebuie.

Daca acest cult merge copacel pe urmele lui Miller si White, nu exista puncte comune sau demne de luat in considerare...asa gandesc eu!!!:3:

Eu nu pot vorbi cu un mormom despre Biblie, pentru ca este iarasi interpretarea lui Smith...si nu a a adeptilor ( chiar daca toti sustin ca gandesc singuri!!!), deci din nou dezinformare si pornire de la o premisa falsa, pe care ei sunt invatati sa o perceapa ca fiind Adevarata...ori nu e asa!

anaana71 03.12.2009 15:01:27

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 187474)
Stii cum e, noi nu avem la ce sa ne deschidem ochii, decat asupra ereziei in care traiesc si pe care prin cele spuse de dansii ne fac sa o percepem ca pe ceva din ce in ce mai grav. Mie imi place sa le tot aduce aminte cine le sunt fondatorii....si asta pentru ca ar trebui sa li se deschida ochii sau sa ii faca sa inteleaga ca trebuie sa accepte ca ei merg pe urma unor eretici, deci s-au indepartat de la Credinta Adevarata...nu aveau cum sa se apropie de nicio culoare :4:.

Eu de exemplu nu am cum sa vorbesc despre Biblie cu ei, si sa ascult interpretarea lui White...pentru ca ei respecta acum Sabatul datorita ei, sunt vegani datorita ei, sunt obligati sa creada in darurile primite de la Dumnezeu si in ea ca profet ( este unul dintre punctele lor de credinta :4:) ea le-a gasit argumente, ea i-a tot inoculat si i-a adus in halul asta...deci ei nu pot vorbi despre Biblie cum trebuie.

Daca acest cult merge copacel pe urmele lui Miller si White, nu exista puncte comune sau demne de luat in considerare...asa gandesc eu!!!:3:

Eu nu pot vorbi cu un mormom despre Biblie, pentru ca este iarasi interpretarea lui Smith...si nu a a adeptilor ( chiar daca toti sustin ca gandesc singuri!!!), deci din nou dezinformare si pornire de la o premisa falsa, pe care ei sunt invatati sa o perceapa ca fiind Adevarata...ori nu e asa!

tocmai ei cum de nu inteleg ca vorbesc limbi straine pentru noi, cand vin cu fel de fel de interpretari ale unor persoane care daca au vazut ca nu se pot remarca in societate, s-au gandit ca e multa "naivitate" in lume si au deschis cea mai profitabila afacere "secta". :64:

Danut7 03.12.2009 15:17:13

In nenumarate cazuri in Sfanta Scriptura ne sunt reprezentate mijlociri din partea sfintilor.Sa amintim de Avraam care mijloceste in fata lui Dumnezeu , pentru salvarea rudeniei sale Lot, inainte de distrugerea Sodomei si Gomorei, de mijlocirea lui Moise pentru poporul evreu intr-o plentitudine de cazuri, de mijlocirea si rugaciunea dreptilor si sfintilor in fata lui Dumnezeu,cred ca sunt o multime de exemple.Chiar si in contextul acela in care se spune ca este un Singur Mijlocitor intre Dumnezeu si oameni, omul Iisus Hristos, apostolul Pavel indeamna mai ales la mijlociri si rugaciuni pe toti unii pentru alti si spune ca acest lucru este placut la Dumnezeu.Ceea ce inseamna acel verset este ca exista Unul Singur care a impacat lumea cu Dumnezeu, adica Iisus Hristos,omul.Insusi Scriptura spune ca si Duhul Sfant mijloceste pentru noi si se roaga pentru noi cu suspine negraite.Sfintii sunt chip si madulare a lui Hristos.Acestia au trecut in compania lui Hristos si a lui Dumnezeu in Rai, si reprezinta Biserica triumfatoare.Daca noi pacatosii ne rugam unii pentru altii si cei de pe pamant, oare nu ne ajuta cu atat mai mult rugaciunile celor sfinti si drepti , placuti lui Dumnezeu, care sunt aproape de Dumnezeu?Chiar in Apocalipsa vedem in mai multe randuri ca se aduc lui Dumnezeu rugaciunile sfintilor.Cei ce sunt mai aproape de Dumnezeu pot intervenii mai bine pentru noi la Dumnezeu, si mai util.

Despre minunile sfintilor a dat bine exemplele , ovidiu-s, si despre atestare moastelor.Exemplul mortului care a cazut peste mormantul lui Elisei si a inviat, prin atingerea de oasele sale.Stergarele si sorturile lui Pavel care vindeca pe multi.As da si exemplul femeii cu scurgere care s-a atins de haina lui Hristos si s-a vindecat.Si asa mai departe exemplele continua si sunt multe in Biserica.

AndruscaCIM 03.12.2009 16:35:01

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 187480)
tocmai ei cum de nu inteleg ca vorbesc limbi straine pentru noi, cand vin cu fel de fel de interpretari ale unor persoane care daca au vazut ca nu se pot remarca in societate, s-au gandit ca e multa "naivitate" in lume si au deschis cea mai profitabila afacere "secta". :64:

Intreaba-ma sa te intreb si desi ii si intreb, nu vor sa raspunda ( sugereaza sa ii dam la spate pe fondatori, dar sa discutam despre ce au instituit ei de fapt)...ba chiar unii afirma ca White este la fel cu Sfintii Parinti ( pe care ei nici nu ii citesc si nu ii respecta)!:confused::43:

Mie imi este greu sa vad cum toti cred si afirma ca citesc Sfanta Scriptura dupa Principiul Sola Scriptura si te si provoaca la discutii, insa daca ar fi aici prezenti reprezentanti a catorva secte...fiecare ar expune un punct de vedere diferit asupra Bibliei, de asemenea puncte de credinta diferite si chiar au satisfactia asta, si nu imi pot da seama cum se simt, ce simt...si ce pot gandi intr-un asemenea moment trist!

tricesimusquintus 03.12.2009 17:54:03

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 187474)

Aici greșești fundamental. Sabatul nu este o descoperire a lui White, sabatul a fost respectat de către unii creștini și înainte, iar dacă mergem mai adânc în istorie, Hristos și apostolii u păzit numai sabatul, exclus duminica. În ce privește vegetarianismul, Adam și Eva erau vegetarieni, nu este o născocire a Ellenei White. Ea a arătat doar avantajele unei asemenea diete, iar medicina modernă ajuns să-i dea dreptate după 150 de ani!

tricesimusquintus 03.12.2009 18:00:04

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 187554)
...ba chiar unii afirma ca White este la fel cu Sfintii Parinti ( pe care ei nici nu ii citesc si nu ii respecta)!:confused::43:

Cred că ești doar confuză (precum îți arată zâmbiliciul) și nu mincinoasă. Arată-mi unde au afirmat adventiștii că White este la fel cu Sfinții Părinți. De câte ori nu am afirmat că noi ne luăm după Scriptură, nu după White (precum vă luați voi după Părinți).

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 187554)
Mie imi este greu sa vad cum toti cred si afirma ca citesc Sfanta Scriptura dupa Principiul Sola Scriptura si te si provoaca la discutii, insa daca ar fi aici prezenti reprezentanti a catorva secte...fiecare ar expune un punct de vedere diferit asupra Bibliei, de asemenea puncte de credinta diferite si chiar au satisfactia asta, si nu imi pot da seama cum se simt, ce simt...si ce pot gandi intr-un asemenea moment trist!

Am mai scris o dată, mă repet: cultele neoprotestante se aseamănă foarte mult în ce se diferențiază de ortodoxie, iar aceste diferențe sunt chiar cu privire la Scriptură. Ar trebui să vă dea mai mult de gândit acest fapt...

Danut7 03.12.2009 18:06:55

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 187612)
Aici greșești fundamental. Sabatul nu este o descoperire a lui White, sabatul a fost respectat de către unii creștini și înainte, iar dacă mergem mai adânc în istorie, Hristos și apostolii u păzit numai sabatul, exclus duminica. În ce privește vegetarianismul, Adam și Eva erau vegetarieni, nu este o născocire a Ellenei White. Ea a arătat doar avantajele unei asemenea diete, iar medicina modernă ajuns să-i dea dreptate după 150 de ani!

Din pacate toate atestarile arata ca inca de la inceputul crestinismului, crestinii au tinut duminica.White a abdicat la sambata prin intermediul unei "revelatii" primite, ca multele din acele viziuni profetice ale dansei , care pana la urma s-au dovedit a fi false.

AndruscaCIM 03.12.2009 18:08:59

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 187612)

Cine l-a descoperit atunci si cand?

Care sunt crestinii care au cinstit Sabatul dupa Inaltarea Mantuitorului????

Care este istoria Sabatului in Crestinism, vreau sa aflu!!!!

AndruscaCIM 03.12.2009 18:09:36

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 187622)
Din pacate toate atestarile arata ca inca de la inceputul crestinismului, crestinii au tinut duminica.White a abdicat la sambata prin intermediul unei "revelatii" primite, ca multele din acele viziuni profetice ale dansei , care pana la urma s-au dovedit a fi false.

Foarte adevarat!

macsim 03.12.2009 18:14:43

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 187461)

II multumesc lui Ovidiu-S si lui Danut7 pentru ca mi-au luat in serios intrebarea si mi-au raspuns. Cautam sincer raspunsul la intrebare.

Eu am nimerit pe acest forum nu pentru a baga zazanie si nici pentru a ma da desteapta si nici pentru a face prozelitism. Motivul intrarii mele este postat pe forum la "DIVERSE - Alcoolismul - exista speranta!". Doar ca am inceput sa ma plimb putin intre timp, si m-am intristat vazand atata furie si atatea invective, si de o parte si de alta.

M-am departat de biserica ortodoxa pentru simplul motiv ca nimeni dintre cei care erau in preajma mea nu m-au convins ca asta este calea. Nici prin ce spuneau, nici prin faptele lor. Nici preotii pe la care am trecut nu mi-au deschis ochii, si eram in perioada mea de cautare de Dumnezeu. Lucruri precum "crede si nu cerceta" sau "fa ce zice popa si nu ce face popa..." si altele, auzite pe atunci, mi-au indrumat pasii spre alte locuri.

Biserica la care merg este o biserica carismatica, si nu mi-e rusine sa spun asta. Acolo nu am fost invatata ca sunt mai crestina decat altii, si in nici un caz mai crestina decat ortodocsii. Acolo sunt invatata ca umblarea mea cu Dumnezeu este cea mai importanta, si supunerea fata de El trebuie sa fie atitudinea mea permanenta, pentru ca Duhul Sfant sa dea roada in viata mea. Cred ca indiferent de denominatii, roada Duhului este aceeasi si recunosti dupa ea omul care umbla cu Dumnezeu. Sunt misionari neoprotestanti care mor si astazi in tari musulmane, propovaduind Cuvantul. Trebuie ca ei cred cu putere in Isus Cristos de vreme ce isi risca vietile la acest mod. Spuneam intr-o postare anterioara, ca Dumnezeu mai lucreaza inca cu sfinti... doar ca ei nu cer canonicizare... cred ca sunt fericiti doar atunci cand Domnul ii imbratiseaza la intalnirea lor spunandu-le: "Bine, rob bun si credincios".

Am fost vindecata de atacuri de panica prin rugaciuni de eliberare si punerea mainilor. Dar, si despre Isus, fariseii spuneau ca scoate draci cu dracii. Dumnezeu lucreaza prin oamenii bisericii in care merg. Sotul meu a fost vindecat si prin rugaciunile oamenilor aceleiasi biserici.
Viata mea intreaga este cu totul alta de cand l-am cunoscut pe Dumnezeu. Nu sunt sfanta, sunt o pacatoasa, poate cea mai mare pacatoasa, dar iubirea lui Isus ma sfinteste. Am o relatie personala cu El, adica este in mintea, inima, cugetul meu de fiecare data. Este modelul meu. Fiecare zi care trece ma rog Tatalui sa ma schimbe, sa ma faca mai mult ca Isus. NU VOI FI LA FEL CA ISUS, si am scris ca litere mari ca sa lasati acuzatiile de erezie. Dar am un etalon catre care sa tind. Nu-l voi atinge niciodata, dar imi doresc un permanent proces de crestere, spre ceea ce pot deveni. Gresesc mereu, pentru ca omul e slab si prapadit, dar Dumnezeul caruia ma inchin este un Dumnezeu care nu oboseste niciodata iertand. Ma pocaiesc iar Domnul ma ridica si ajuta sa merg mai deprate. Prin puterea si intelepciunea primite de la El, parcurg fiecare zi.

Mai spuneam intr-o postare anterioara, ca in lume se dau lovituri puternice crestinismului. Si astea nu din partea "sectarilor" ci din partea celor care promoveaza homosexualii in functii mari, in biserici vechi si cu traditie. "Gender mainstreaming" este o miscare care spune ca poti sa-ti alegi sexualitatea, incurajand deviatiile sexuale. Este o miscare care vrea sa se impuna in lume, si are sustinerea ONU. In Germania, in unele landuri deja se intampla lucruri oribile. Ora de religie este scoasa din scoli. Barak Obama declara ca America nu mai este o tara crestina...

Si crestinii ... se lupta intre ei pentru cine este mai crestin decat cine... De abia aici este lucrarea lui satana, la dezbinarea noastra... Nu conteaza daca ma inchin sau nu , daca port batic sau nu, daca tin de un cult nou sau vechi... Conteaza doar sa am umblarea cu Cristos in inima...

Va multumesc pentru m-ati gazduit!

Domnul sa va binecuvanteze!

AndruscaCIM 03.12.2009 18:17:22

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 187617)
Cred că ești doar confuză (precum îți arată zâmbiliciul) și nu mincinoasă. Arată-mi unde au afirmat adventiștii că White este la fel cu Sfinții Părinți.

Nu sunt nici confuza, nici mincinoasa si iti arat exact acum...negru pe alb, bolduit si underlined...ce a afirmat un adventist!!!:1:

Citat:

În prealabil postat de drumetul (Post 187224)
Cat despre Ellene White... este un om la fel ca si Sfintii Parinti. A spus lucruri bune. A facut si greseli.

P.S. Poate or fi si alt fel de obiceiuri care au prin in biserica adventista, dar nu ne laudam cu ele. Putem spune ca nu avem "Sfanta Traditie".

Interpretand gresit niste profetii.

Asta este un neadevar care se tot pune in carca bisericii adventiste=> Adventistii de ziua a saptea cunosc bine invataturile Sfintei Scripturi si stiu ca a preconiza o data a revenirii Mantuitorului este o mare greseala (pe care a facut-o Miller in 1843 si 1844).

Si uite aici minciuna..subliniata putin mai sus, ca White nu a facut profetii legate de a 2 a venire a Mantuitorului, pentru ca adventistii cunosc bine Sfanta Scriptura si nu ar face o asemenea greseala!!!!!

Totusi ce minciuni li se spun adeptilor adventismului sau de ce li se ascund asemenea adevaruri despre istoria lor sau Traditie ( dar nu va place termenul), de afirma asemenea lucruri???

AndruscaCIM 03.12.2009 18:19:23

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 187630)
II multumesc lui Ovidiu-S si lui Danut7 pentru ca mi-au luat in serios intrebarea si mi-au raspuns. Cautam sincer raspunsul la intrebare.

Eu am nimerit pe acest forum nu pentru a baga zazanie si nici pentru a ma da desteapta si nici pentru a face prozelitism. Motivul intrarii mele este postat pe forum la "DIVERSE - Alcoolismul - exista speranta!". Doar ca am inceput sa ma plimb putin intre timp, si m-am intristat vazand atata furie si atatea invective, si de o parte si de alta.

M-am departat de biserica ortodoxa pentru simplul motiv ca nimeni dintre cei care erau in preajma mea nu m-au convins ca asta este calea. Nici prin ce spuneau, nici prin faptele lor. Nici preotii pe la care am trecut nu mi-au deschis ochii, si eram in perioada mea de cautare de Dumnezeu. Lucruri precum "crede si nu cerceta" sau "fa ce zice popa si nu ce face popa..." si altele, auzite pe atunci, mi-au indrumat pasii spre alte locuri.

Biserica la care merg este o biserica carismatica, si nu mi-e rusine sa spun asta. Acolo nu am fost invatata ca sunt mai crestina decat altii, si in nici un caz mai crestina decat ortodocsii. Acolo sunt invatata ca umblarea mea cu Dumnezeu este cea mai importanta, si supunerea fata de El trebuie sa fie atitudinea mea permanenta, pentru ca Duhul Sfant sa dea roada in viata mea. Cred ca indiferent de denominatii, roada Duhului este aceeasi si recunosti dupa ea omul care umbla cu Dumnezeu. Sunt misionari neoprotestanti care mor si astazi in tari musulmane, propovaduind Cuvantul. Trebuie ca ei cred cu putere in Isus Cristos de vreme ce isi risca vietile la acest mod. Spuneam intr-o postare anterioara, ca Dumnezeu mai lucreaza inca cu sfinti... doar ca ei nu cer canonicizare... cred ca sunt fericiti doar atunci cand Domnul ii imbratiseaza la intalnirea lor spunandu-le: "Bine, rob bun si credincios".

Am fost vindecata de atacuri de panica prin rugaciuni de eliberare si punerea mainilor. Dar, si despre Isus, fariseii spuneau ca scoate draci cu dracii. Dumnezeu lucreaza prin oamenii bisericii in care merg. Sotul meu a fost vindecat si prin rugaciunile oamenilor aceleiasi biserici.
Viata mea intreaga este cu totul alta de cand l-am cunoscut pe Dumnezeu. Nu sunt sfanta, sunt o pacatoasa, poate cea mai mare pacatoasa, dar iubirea lui Isus ma sfinteste. Am o relatie personala cu El, adica este in mintea, inima, cugetul meu de fiecare data. Este modelul meu. Fiecare zi care trece ma rog Tatalui sa ma schimbe, sa ma faca mai mult ca Isus. NU VOI FI LA FEL CA ISUS, si am scris ca litere mari ca sa lasati acuzatiile de erezie. Dar am un etalon catre care sa tind. Nu-l voi atinge niciodata, dar imi doresc un permanent proces de crestere, spre ceea ce pot deveni. Gresesc mereu, pentru ca omul e slab si prapadit, dar Dumnezeul caruia ma inchin este un Dumnezeu care nu oboseste niciodata iertand. Ma pocaiesc iar Domnul ma ridica si ajuta sa merg mai deprate. Prin puterea si intelepciunea primite de la El, parcurg fiecare zi.

Mai spuneam intr-o postare anterioara, ca in lume se dau lovituri puternice crestinismului. Si astea nu din partea "sectarilor" ci din partea celor care promoveaza homosexualii in functii mari, in biserici vechi si cu traditie. "Gender mainstreaming" este o miscare care spune ca poti sa-ti alegi sexualitatea, incurajand deviatiile sexuale. Este o miscare care vrea sa se impuna in lume, si are sustinerea ONU. In Germania, in unele landuri deja se intampla lucruri oribile. Ora de religie este scoasa din scoli. Barak Obama declara ca America nu mai este o tara crestina...

Si crestinii ... se lupta intre ei pentru cine este mai crestin decat cine... De abia aici este lucrarea lui satana, la dezbinarea noastra... Nu conteaza daca ma inchin sau nu , daca port batic sau nu, daca tin de un cult nou sau vechi... Conteaza doar sa am umblarea cu Cristos in inima...

Va multumesc pentru m-ati gazduit!

Domnul sa va binecuvanteze!

Doamne ajuta in continuare si sa ne lumineze Dumnezeu mintea!:1:

anaoara 03.12.2009 19:20:54

Citat:

eu ma intreb de ce neoprotestantii intra pe acest forum?:29: e clar ca nu in ideea de a invata ceva, sau de a afla niste raspunsuri, departe de ei asta.

indiferent de motivele pentru care un np intra e acest forum, bine ca intra. Au posibilitate de a auzi adevarul BO. Daca vor sa inteleaga ceva sau nu, asta e alta poveste.
Nu vor spune la judecata finala ca n-au stiut si n-au auzit.

Citat:

noi de ce nu intram pe site-uri neoprotestante?

eu intru pe situri np si fac acelasi lucru ca si aici. Trebuie sa auda de undeva adevarul Bisericii chiar daca majoritatea il resping.

hoinarul 03.12.2009 19:34:52

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 187631)
Nu sunt nici confuza, nici mincinoasa si iti arat exact acum...negru pe alb, bolduit si underlined...ce a afirmat un adventist!!!:1:

Si totusi, ce esti dintre cele doua? Redau "spusele drumetului" (referitoare la afirmatia in discutie), in intregime (nu stirbita - cum a fost redata de tine).

"Drumetul" a spus
"Cat despre Ellene White... este un om la fel ca si Sfintii Parinti. A spus lucruri bune. A facut si greseli. Baza credintei adventiste este Sfanta Scriptura, nu Ellene White."

De aici se vede ca adventistul ("drumetul") ii considera atat pe Sfintii Parinti cat si pe Ellene White ca fiind oameni si a caror invataturi trebuiesc verificate cu Sfanta Scriptura (asa cum ne invata Sfantul Apostol Pavel).

Tu, ce vroiai sa insinuezi ca a spus adventistul (cand a asemanat-o pe Ellene White cu Sfintii Parinti)?

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:52:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.