Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Cum sa vorbim cu penticostalii ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6264)

penticostalul 26.03.2012 13:21:15

Deci tu crezi ca inchinarea la Maica Domnului NU este idolatrie.
Am inteles bine?

Adriana Cluj 26.03.2012 13:21:31

Cand eram copil, la tara, uneori ne adunam in curtea cate unuia la joaca, o gramada de copii. Ne jucam pana uitam de noi, cateodata in curtea noastra, alteori pe la vecini...
Curtea, gradina de pomi, via, fiind mari, incapatoare si primitoare, nu prea se simtea nimeni deranjat de prezenta gastii de copii.... Mai si mancam toti la gramada, cand la unul, cand la altul....
Nimeni n-avea baiul nostru, ca doar incapeam toti, de ne trebuia cate ceva de mancare ceream, oamenii -gazde bune, blajine si indulgente- ne intelegeu, doar eram copii, si ne lasau sa ne facem voia.
Dar oamenii aceia, gazdele, mai aveau si treaba, mai trebuiau sa stea la masa cu familia lor, uneori ne prindea seara tot la joaca si nu puteau pleca la culcare din cauza ""musafirilor"" jucausi...
Ba uneori cei varstnici chiar mergeau la culcare, iar copiii lor ramaneau in continuare la joaca sau povesti cu noi, musafirii.
De la casele noastre se auzeau seara mamele strigand catre ulita, la gard, sa mergem acasa, la cina, la culcare. Dar noi auzeam cu o ureche si ne iesea pe amandoua...

Asa se intampla cu unii anume pe-aici pe forum, vin in vizite armenesti... in curtea omului si uita sa mai plece...se intind la joaca, la vorba si de trebe si de nu trebe... gazdele au plecat la culcare de mult, iar ei, musafirii, raman sa se joace intre ei in curtea altuia....

Cred ca asa trebuie sa-i privim, ca pe niste copii veniti la joaca, si care, simtindu-se bine, au uitat de casa

Profetul de carton 26.03.2012 13:25:47

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 437072)
Deci tu crezi ca inchinarea la Maica Domnului NU este idolatrie.
Am inteles bine?

omule, idolatrie este atunci cand te inchini unui idol, ori Maica Domnului NU este un idol, iti spun eu ce este, a fost o fata virgina din Israel care a ramas insarcinata cu Duhul Sfant, conform profetiilor, care a nascut pe Mesia si apoi alti copii; in prezent este adormita, adica moarta insa cand va fi Invierea in mod sigur va fi inviata si va primi rasplata celor drepti, Cerul! asta la venirea a doua a Mantuitorului, pe care o asteptam, insa tine minte, penticostalule, ca la a doua venire a Mantuitorului, va fi si "ziua Domnului", o zi de judecata, cand se vor imparti in oi si capre iar ingerii lui Isus vor lua spre a distruge orice pricina de poticnire si orice rau, atunci vor fi Cerurile noi si Pamantul nou. De care tu nu vei avea parte, daca nu te pocaiesti si nu lasi smecheriile care se fac in religia de care apartii, invata sa traiesti o viata cinstita, sa muncesti ceva cu bratele tale, asa cum spune Pavel la 1 Tes. 4:11 !!!!

penticostalul 26.03.2012 13:26:22

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 437073)
Cand eram copil, la tara, uneori ne adunam in curtea cate unuia la joaca, o gramada de copii. Ne jucam pana uitam de noi, cateodata in curtea noastra, alteori pe la vecini...

Si noi ne jucam foarte fain pe vremuri.
Ne jucam si azi pe forum.
Si atunci si acum trebuia sa respectam regulile jocului.

Una dintre reguli pe forum este aceasta:
4. Nu postati de mai multe ori acelasi subiect
Nu postati acelasi subiect de mai multe ori. Abaterile de la aceste reguli vor atrage dupa sine stergerea subiectelor respective si poate duce si la banarea contului.

Profetul de carton 26.03.2012 13:28:35

cat timp ni se permite, scriem ce consideram, la capitolul respectiv, nu am jignit pe nimeni, nu intentionam sa jignim pe cineva, nu judecam pe nimeni, eu cel putin incerc sa fiu echidistant.

penticostalul 26.03.2012 13:30:21

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 437075)
omule, idolatrie este atunci cand te inchini unui idol, ori Maica Domnului NU este un idol

Deci inchinarea la Maica Domnului si la icoane si la moaste este sau NU este idolatrie? Te rog raspunde cu da sau nu, pentru ca as dori sa concluzionez.

Adriana Cluj 26.03.2012 13:33:16

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 437076)
jocului.

Una dintre reguli pe forum este aceasta:
4. Nu postati de mai multe ori acelasi subiect
Nu postati acelasi subiect de mai multe ori. Abaterile de la aceste reguli vor atrage dupa sine stergerea subiectelor respective si poate duce si la banarea contului.

1. Subiectul acesta e mereu valabil, aici pe forum.

2. citez: "a fost o fata virgina din Israel care a ramas insarcinata cu Duhul Sfant, conform profetiilor, care a nascut pe Mesia si apoi alti copii;"

Scrii numai prostii dle profet! Nu o batjocori pe Maica Domnului!

Macar nu lasati mizerii in curte! Cand plecati luati-le cu voi!

Profetul de carton 26.03.2012 13:34:36

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 437080)
Deci inchinarea la Maica Domnului si la icoane si la moaste este sau NU este idolatrie? Te rog raspunde cu da sau nu, pentru ca as dori sa concluzionez.

Pai unde sunt idolii? mata stii ce este un idol?
Ti-am spus ca nu folosesc icoane, nu este suficient? respect pe cei desenati in icoane, iubesc si respect, venerez pe Maica Domnului, dar nu ma inchin decat lui Isus Cristos, in spirit, deci fara interventia/ajutorul materiei, nefiind cazul, Domnul este Duhul 2 Cor 3:17

Profetul de carton 26.03.2012 13:36:15

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 437082)
1. Subiectul acesta e mereu valabil, aici pe forum.

2. citez: "a fost o fata virgina din Israel care a ramas insarcinata cu Duhul Sfant, conform profetiilor, care a nascut pe Mesia si apoi alti copii;"

Scrii numai prostii dle profet! Nu o batjocori pe Maica Domnului!

Macar nu lasati mizerii in curte! Cand plecati luati-le cu voi!

Cu ce am batjocorit pe Maica Domnului? Biblia arata ca Isus, dupa trup, a avut frati: Matei 13:55; Maica Domnului nu era o femeie singura ci era casatorita cu Iosif, din casatorie rezulta copii.

penticostalul 26.03.2012 13:39:05

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 437080)
Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 437083)
Pai unde sunt idolii? mata stii ce este un idol?
Ti-am spus ca nu folosesc icoane, nu este suficient?

Hai ca te las sa te mai odihnesti. Ca ai devenit penibil rau de tot.
Eu te rog sa raspunzi cu da sau nu si tu pui trei intrebari, poate poate scapi... :24:

iuliu46 26.03.2012 13:40:09

Macar am aflat ca nu e urmasul lui Luther ca nici Luther n-a mers asa departe cu reforma.

stefan florin 26.03.2012 13:40:23

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 437085)
Cu ce am batjocorit pe Maica Domnului? nu crezi ca devii lipsit de respect si neprincipial? Biblia arata ca Isus, dupa trup, a avut frati: Matei 13:55; Maica Domnului nu era o femeie singura ci era casatorita cu Iosif, din casatorie rezulta copii.

pai daca a mai avut frati atunci de ce pe cruce Hristos o incredinteaza pe Maria lui Ioan?

Profetul de carton 26.03.2012 13:41:12

Esti unul dintre cei mai duplicitari si falsi oameni pe care i-am cunoscut (chiar daca doar virtual), si nu e de mirare deoarece esti penticostal ! Eu am recunoscut ca nu imi fac si nici nu intentionez sa-mi fac semnul crucii, iar tu nu ai avut decenta sa dai raspunsul la intrebarea daca iti faci semnul crucii!!!!
Dar nu asta e intrebarea, vreau sa te intreb daca respecti cele 10 porunci. Atat si nimic mai mult, pentru moment. Daca voi mai avea ocazia si mi se va permite, o sa primesti si alte intrebari!

Profetul de carton 26.03.2012 13:41:46

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 437088)
pai daca a mai avut frati atunci de ce pe cruce Hristos o incredinteaza pe Maria lui Ioan?

Ioan era ucenicul preferat al lui Cristos (avea incredere in el, mai mult decat in fratii Lui care L-au batjocorit si au ras de El) si Domnul a vrut ca mama lui sa fie in siguranta.

stefan florin 26.03.2012 13:44:17

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 437090)
Ioan era ucenicul preferat al lui Cristos (avea incredere in el, mai mult decat in fratii Lui care L-au batjocorit si au ras de El) si Domnul a vrut ca mama lui sa fie in siguranta.

pai nu spuneai tu ca Maria a mai avut copii? Cum sa fie singura? Faptul ca ei nu credeau in el asta nu insemna ca erau rai (asta in cazul ca ei ar fi existat) Chiar apostolul Iacob era unul din fratii domnului. De ce nu a luat-o el in grija?

Profetul de carton 26.03.2012 13:45:28

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 437086)
Hai ca te las sa te mai odihnesti. Ca ai devenit penibil rau de tot.
Eu te rog sa raspunzi cu da sau nu si tu pui trei intrebari, poate poate scapi... :24:

Vrei raspuns cu DA sau NU ?
Credeam ca ai inteles, dar iti pot da raspunsul direct:
INCHINAREA LA MAICA DOMNULUI NU ESTE IDOLATRIE DEOARECE MAICA DOMNULUI NU ESTE IDOL.

Insa, am specificat foarte clar, nu ma inchin decat lui Isus Cristos. Sau lui Dumnezeu, insa daca Domnul Isus este numele (FAPTE 4:12) in care primim mantuire si singurul care ne salveaza, prefer sa ma inchin Lui. Cred ca asta a fost si mentalitatea primilor crestini. Se inchinau lui Dumnezeu insa puneau foarte mult accent pe inchinarea catre Isus.

Profetul de carton 26.03.2012 13:46:03

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 437091)
pai nu spuneai tu ca Maria a mai avut copii? Cum sa fie singura? Atunci...

Nu singura, in siguranta, mare diferenta. Ceilalti frati probabil nu prezentau incredere.

penticostalul 26.03.2012 13:46:05

-----edit-----

Adriana Cluj 26.03.2012 13:47:26

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 437085)
Cu ce am batjocorit pe Maica Domnului? nu crezi ca devii lipsit de respect

Lipsit de respect esti dumneata, vorbind astfel despre Maica Domnului, mai ales aici, pe un forum care, iti amintesc, este ortodox.
Macar ai decenta si nu face asta in curtea noastra, a ortodocsilor.
Du-te si fa-ti propaganda convingerilor in alta parte!
Mai mult nu am ce discuta cu dumneata, pentru mine este de ajuns ca am citit ce ai scris.
Citeste povestea cu jucatul in curtea altora, am avut motive temeinice sa o repet.

stefan florin 26.03.2012 13:48:33

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 437094)
Nu singura, in siguranta, mare diferenta. Ceilalti frati probabil nu prezentau incredere.

gresit, TOTAL GRESIT .A fost Ap. Iacob fratele Domnului. Nici el nu a fost de incredere?

Profetul de carton 26.03.2012 13:49:50

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 437095)
Sa zici asa:
1. Da e idolatrie. Pentru ca...

sau:

2. Nu, nu e idolatrie. Pentru ca...

Bine,
inchinarea la icoane, moaste (CONFORM PARERII MELE):
NU ESTE IDOLATRIE, deoarece cel care se inchina nu considera ca are in fatza un zeu pagan, un idol ci crede ca moastele sau icoanele sunt sfinte, deci apartinand lui Dumnezeu.

Eu nu ma inchin icoanelor nici moastelor deoarece consider ca imixtiunea materiei in inchinarea care trebuie facuta in duh ESTE GRESITA !

Multumit?

penticostalul 26.03.2012 13:53:22

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 437099)
Multumit?

Da, multumesc frumos ... :6:

Profetul de carton 26.03.2012 13:53:26

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 437097)
gresit, TOTAL GRESIT .A fost Ap. Iacob fratele Domnului. Nici el nu a fost de incredere?

Ba da, el ar fi fost de incredere, insa nu stiu de ce nu l-a ales pe Iacob, probabil avea mai multa incredere in Ioan, stim ca era ucenicul favorit sau poate ca Iacob urma sa aiba un destin are nu-i permitea sa aiba grija de Maria, Maica Domnului.

Adriana Cluj 26.03.2012 13:56:34

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 437076)
Abaterile de la aceste reguli vor atrage dupa sine stergerea subiectelor respective si poate duce si la banarea contului.

De banat ar trebui sa-i baneze pe cei care vin sa balacareasca ortodoxia! Nu pe cei care o apara!

Profetul de carton 26.03.2012 14:00:12

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 437105)
De banat ar trebui sa-i baneze pe cei care vin sa balacareasca ortodoxia! Nu pe cei care o apara!

nu am facut asta si nici nu intentionez (sa balacaresc cu ceva Ortodoxia, nu in niciun caz!), toti prietenii mei sunt ortodocsi, ma inteleg bine cu ei, sincer am avut prieteni din alte culte insa s-au dovedit a fi falsi, oameni fara caracter si in prezent nu am decat prieteni ortodocsi cu care petrec timpul intr-o forma placuta si reconfortanta.

Adriana Cluj 26.03.2012 14:05:49

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 437108)
nu am facut asta si nici nu intentionez (sa balacaresc cu ceva Ortodoxia, nu in niciun caz!), toti prietenii mei sunt ortodocsi, ma inteleg bine cu ei, sincer am avut prieteni din alte culte insa s-au dovedit a fi falsi, oameni fara caracter si in prezent nu am decat prieteni ortodocsi cu care petrec timpul intr-o forma placuta si reconfortanta.

Daca dumneata o sa le spui si lor ce ai scris mai sus despre Maica Domnului, nu cred ca o sa mai fie nici placut, nici reconfortant!

Profetul de carton 26.03.2012 14:08:17

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 437096)
Lipsit de respect esti dumneata, vorbind astfel despre Maica Domnului, mai ales aici, pe un forum care, iti amintesc, este ortodox.

E un forum deosebit, imi face multa placere sa scriu aici, sunt useri de caracter, oameni cu principii de la care ai ce invata (spre deosebire de acest forum, sa stiti ca forumurile penticostale sunt groaznice, numai isterici sau fanatici cu care nu ai ce discuta); imi pare bine ca mi se permite sa postez si eu aici, am gasit numeroase idei interesante are m-au facut sa meditez! Ma bucur ca Biserica Ortodoxa cinsteste pe Maica Domnului si ca-i aduce onoarea cuvenita! departe de mine sa zic ceva de rau sau sa blamez pe cei care i se inchina, nu asta niciodata!

Profetul de carton 26.03.2012 14:10:47

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 437110)
Daca dumneata o sa le spui si lor ce ai scris mai sus despre Maica Domnului, nu cred ca o sa mai fie nici placut, nici reconfortant!

Impreuna cu prietenii mei, fie ca sunt vecini de bloc sau colegi de serviciu, ori oameni intalniti in diverse locuri, niciodata nu am ajuns sa ne certam pe motive religioase, eu i-am ascultat si de multe ori le-am dat dreptate, ca nu am inteles anumite aspecte, vina mea! dar intotdeauna am pastrat un echilibru si discutiile au fost facute intr-o atmosfera placuta si relaxanta.

Adriana Cluj 26.03.2012 14:46:30

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 437112)
Impreuna cu prietenii mei, fie ca sunt vecini de bloc sau colegi de serviciu, ori oameni intalniti in diverse locuri, niciodata nu am ajuns sa ne certam pe motive religioase, eu i-am ascultat si de multe ori le-am dat dreptate, ca nu am inteles anumite aspecte, vina mea! dar intotdeauna am pastrat un echilibru si discutiile au fost facute intr-o atmosfera placuta si relaxanta.

Domnule, asa cum am scris si pe mp, mie poti sa-mi spui oricum+doua palme, dar nu accept sa fie pangarita si batjocorita Maica Domnului.
Nu duce discutia in derizoriu, nici eu nu m-am batut, :1: inca, cu cei ce au alte pareri, vecini, colegi.

Maica a fost fecioara inainte de nastere, in nastere si dupa nasterea Domnului Iisus, daca ieri, in ziua de Bunavestire, ascultai predicile din biserica ortodoxa, aveai ocazia sa afli, in eventualitatea ca pana acum nu ai stiut!
Gata, am incheiat polemica cu dumneata.

Doriana 26.03.2012 14:54:34

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 437111)
E un forum deosebit, imi face multa placere sa scriu aici, sunt useri de caracter, oameni cu principii de la care ai ce invata (spre deosebire de acest forum, sa stiti ca forumurile penticostale sunt groaznice, numai isterici sau fanatici cu care nu ai ce discuta); imi pare bine ca mi se permite sa postez si eu aici, am gasit numeroase idei interesante are m-au facut sa meditez! Ma bucur ca Biserica Ortodoxa cinsteste pe Maica Domnului si ca-i aduce onoarea cuvenita! departe de mine sa zic ceva de rau sau sa blamez pe cei care i se inchina, nu asta niciodata!

Du-te, mai, si canta la alta masa... :21: Acum te-ai si ortodoxit? Ce nu faci tu ca sa nu pierzi bunavointa partenerilor de discutie....pana si linguseli de pisoi certat...

stefan florin 26.03.2012 15:02:25

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 437103)
Ba da, el ar fi fost de incredere, insa nu stiu de ce nu l-a ales pe Iacob, probabil avea mai multa incredere in Ioan, stim ca era ucenicul favorit sau poate ca Iacob urma sa aiba un destin are nu-i permitea sa aiba grija de Maria, Maica Domnului.

numai ca Iacob era fratele domnului. Mai mult Biblia mentioneaza atat "frati cat si surori" ai lui Iisus. E absurd sa credem ca TOTI erau rai. Iar in epistola s-a Iacob nu se mentioneaza frate (asta in cazul in care era) cu Iisus ci rob al sau

Profetul de carton 26.03.2012 15:39:00

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 437127)
Gata, am incheiat polemica cu dumneata.

imi pare rau ca nu va face placere sa purtati discutii cu mine.

aceasta floricica este din partea mea pentru dumneavoastra...
http://i44.tinypic.com/f2j3h4.gif

Profetul de carton 26.03.2012 15:40:37

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 437131)
numai ca Iacob era fratele domnului.

doamna Adriana Cluj considera ca Isus nu a avut nici frati si nici surori, fecioara Maria a ramas fecioara pana la sfarsit.

asa ca ce spuneti dumneavoastra este fals!! Isus neavand frati de trup, a lasat in grija apostolului Ioan pe mama Sa.

anita 26.03.2012 15:59:43

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 437103)

Sfantul apostol Ioan era ruda cu Domnul ,dupa mama sau bunica sfintei Fecioare.
Nu ne ajuta cu nimic sa despicam firul in 4.
Mai bine am incerca sa intelegem Scripturile ,Noul Testament.

stefan florin 26.03.2012 15:59:52

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 437138)
doamna Adriana Cluj considera ca Isus nu a avut nici frati si nici surori, fecioara Maria a ramas fecioara pana la sfarsit.

asa ca ce spuneti dumneavoastra este fals!! Isus neavand frati de trup, a lasat in grija apostolului Ioan pe mama Sa.

dragul meu profet. Vezi ca am specificat "doar in cazul in care Iisus ar mai fi avut frati". Biblia chiar asa il numeste pe Iacob-fratele Domnului, dar el era de fapt o ruda a lui Iisus, un verisor. Nici eu NU cred ca Iisus a mai avut frati. Vocabularul redus al limbii aramaice fiind extrem de redus, nici nu avea un termen pentru cuvantul verisori. Prin frate se intelegea atat frate cat si verisor. Cu toate ca Biblia il numeste pe Iacob, fratele Domnului, el se autointituleaza in epistola s-a , robul lui Iisus Hristos si nu fratele sau. Daca era cu adevarat frate cu Iisus, cu siguranta el ar fi specificat asta in epistola s-a si nu s-ar fi trecut robul domnului

Profetul de carton 26.03.2012 16:02:45

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 437143)
dragul meu profet. Vezi ca am specificat "doar in cazul in care Iisus ar mai fi avut frati".

ok, am inteles.

Profetul de carton 26.03.2012 16:08:05

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 437131)
Iar in epistola s-a Iacob nu se mentioneaza frate (asta in cazul in care era) cu Iisus ci rob al sau

nu a vrut sa faca din asta un motiv de lauda sau de departajare de ceilalti frati crestini.

osutafaraunu 26.03.2012 16:41:23

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 437127)
Maica a fost fecioara inainte de nastere, in nastere si dupa nasterea Domnului Iisus,

Doamnă nu vă supărați și să ne ierte Dumnezeu că banalizăm lucrurile acestea serioase; dar parcă e prea de tot grozăvia asta ginecologică! Că asta este, din moment ce ați scris și "în naștere", nu doar "după naștere"...

osutafaraunu 26.03.2012 16:45:04

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 437143)
Vocabularul redus al limbii aramaice fiind extrem de redus, nici nu avea un termen pentru cuvantul verisori. Prin frate se intelegea atat frate cat si verisor.

Apostolul Pavel nu și-a redactat epistola (Gal.1,19) în aramaică, ci în greacă. Chiar dacă nu era greaca clasică, ci doar dialectul koine, acesta era suficient de expresiv...

Adriana Cluj 26.03.2012 17:23:21

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 437168)
Doamnă nu vă supărați și să ne ierte Dumnezeu că banalizăm lucrurile acestea serioase; dar parcă e prea de tot grozăvia asta ginecologică! Că asta este, din moment ce ați scris și "în naștere", nu doar "după naștere"...

Nici o masa fara peste......... era o vorba pe vremuri.
Vad ca s-a adunat iar toata gascuta...

Du-te dumneata si discuta pe forumul confesiunii dumitale despre ginecologie.
N-am vreme de prostirile voastre.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:01:20.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.