Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Inselatoriile dnei E.G. White-Minciuna Alba (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6912)

Bautar 04.09.2009 22:14:42

Doamne ajuta,ca cineva trebuia sa ii opreasca.Deja era strigator la cer.
Felicitari d-le pacatosul.

Henric_al 04.09.2009 22:19:44

Trebuie sa confirmam un lucru cu stupoare. Prin Sabbat , binecuvantarea pruncilor , carnea de porc, elemente ale Legii , cultul ADVENTIST nu s-a rupt de influenta iudaica. Voi sunteti un sincretism de crestinism si iudaism. Va pierdeti pe drum ... noroc de doctrina trinitara, pe care de la noi a-ti luat`o ca altfel sunteti greu de numit crestini.
Referitor la Sabbat daca tot citesti Biblia si iti dai seama: Faptul ca Mantuitorul desfiinteaza Sabbatul nu mai conteaza ? Restabilirea Eshatonului in Creatie, nu va spune nimica ?
De ce vin profesorii adventisti la Ortodocsi la doctorate, redactand teze de doctorat perfect Ortodoxe, daca o aveti pe White ?

pacatosul 04.09.2009 22:48:55

Sabatul

Sa-l sustin pe Henri al sambata sa fiu clar a fost data doar evreilor ca zi de sarbatoare recunostinta fata de Dumnezeu pentru ca i-a scos de sub robia egiptenilor..."Amintire ca ati fost robi in Egipt si v-am scos cu mana tare si va fi legatura vesnica intre Mine si tine Israele." doar pentru evrei ,nu pentru toate popoarele....Cand a venit Ezdra sa zideasca Ierusalimul au venit si celalte popoare sa le ajute la zidirea Ierusalimului si le-a spus Ezdra si Neemia:"Voi n-aveti fagaduinta si n-aveti Sambata data de Dumnezeu,noi avem Sambata data de Dumnezeu nu voi de aceea nu veti zidi impreuna cu noi." Prin asta clar arata Sfanta Scriptura ca Sambata a fost pentru evrei ,nu pentru celalte popoare.
Ia auzi ce zicec Dumnezeu ca va da alta zi de sabatoare prin proroci Lui...Ieremia 31,31:"Si alt Testament voi incheia cu casa lui Israel,nu ca cel ce l-am incheiat pe Muntele Sinai si alta zi de sarbatoare voi randui poporului Meu." Ia auzi si aici ce zice Sfantul Apostol Pavel CATRE coloseni credeti in el nu...Credeti N.T NU?ATUNCI ASCULTA AICI:"Nimen sa nu va invinuiasca pe voi pentru ziua noua,sau sarbatoare sau sambata,cele vechi au trecut,toate s-au facut noi."
Mi-am incheiat pledoaria ca ceea ce biserica voastra militeaza e o minciuna si vii cu tupeul nerusinat aici la noi sa spui ca Biserica noastra e un fals sectantule...du-te si vezi de drumul tau CINE ARE URECHI SA AUDA,CINE NU SA RAMANA IN RATACIREA LUI...fugi acuma la pastorul sau ce aveti in biserica aia sa-ti zica ce-s cu astea ca sa poti sa-mi raspunzi...Mai bine deschideti ochii si vezi Adevarul ca doar unul e si acela in Trupul Lui Hristos...

tricesimusquintus 05.09.2009 00:14:27

mai bine hai sa ne stimam reciproc

Citat:

În prealabil postat de pacatosul (Post 164160)
Nu intru in polemici cu ce-i ca voi ca deja simt cum vorbesc cu zidul cu o minte intunecata dragul meu

Stiti ca sunteti chiar simpatic? Daca va deranjeaza stilul meu de adresare, pot incerca unul mai colocvial.

Citat:

stati sub o inselare diavoleasca de vreo 2 secole cand aceea White a descoperit asa zisul adevar cand dumnezeu i s-a aratat ei ...porcari porcari...

N-am inteles de ce-i invocati pe porcari, poate face parte dintr-un ritual initiatic... in fine...

Citat:

Noi BOR avem peste 20 de milioane de martiri

Mai lasati ceva... De cand ortodoxia din Romania a devenit B.O.R. probabil nu a apucat sa aiba 20 de milioane de membri practicanti, nu martiri...

Citat:

No bun tu si cu biserica ta ati suferit pentru Hristos ca noi ortodoxi de 2000 de ani ,traiti in bucuri duhovnicesti ca cei desavarsiti ai nostri?

Exprimarea dvs. imi aduce aminte de acel politician ce se lamenta in Parlament: "Unde erati voi, cand noi muream pe baricadele Revolutiei?"

Citat:

Nu nu cred..aveti Sfintii nostri care si-au omorat trupul pentru Hristos si s-au dedicat vietii ascetice care au trait in niste conditii greu de imaginat pentru oricine din biserica ta...

Sunteti ardelean de-al meu si cunoasteti zicala: "Tata-i crai si de mine-i vai!"

Citat:

Imi vii si imi spui de niste mireni care au facut anumite pacate si daca au fost ei pacatosi nu inseamna ca si religia lor era gresit sau nu era buna?

Probabil ma confundati cu altcineva

Citat:

cand o sa aveti voi 20 de mil de martiri mai vb. voi nu cred ca aveti atatia membri in toata biserica voastra diavoleasca....

Daca-i socotim pe cei 20 de milioane de martiri ai Bisericii Primare (martiri ce-i putem la fel de bine revendica si noi in calitate de crestini) cred ca acem de doua ori pe-atatia membri.

Citat:

daca vrei sa vb frumos si iti aduc argumente insa tb. sa fi deschis la minte otara ca sa vezi adevarul despre care vorbesc...

Chiar va rog sa incercati... De fapt puteati dintru inceput sa vorbiti astfel.

[quote=pacatosul;164160] biserica ta ca si altele nu au nici o legatura cu Adevarul Evanghelic propovaduit de Hristos!!!

Lucrul acesta se poate verifica chiar cu Scriptura, unde se gaseste "Adevarul Evanghelic propovaduit de Hristos". Aveti curajul sa faceti aceasta verificare? Dar daca in dreptul Bisericii Ortodoxe nu o sa se păsălească, sa nu dati vina pe mine!

Citat:

Sa nu spun aici cate preziceri false a facut biserica ta desi biblia spune clar ca nici Fiul Omului nu stie ceasul si voi stiti...

Sunteti dezinformat. Biserica mea nu a facut nici o prezicere (falsa sau adevarata) cu privire la data venirii Fiului Omului. Nu va mai lasati asa de usor influentat de niste persoana certate cu adevarul.

tricesimusquintus 05.09.2009 00:27:57

Citat:

În prealabil postat de Henric_al (Post 164176)
Trebuie sa confirmam un lucru cu stupoare. Prin Sabbat , binecuvantarea pruncilor , carnea de porc, elemente ale Legii , cultul ADVENTIST nu s-a rupt de influenta iudaica. Voi sunteti un sincretism de crestinism si iudaism.

V-ati umple de o stupoare mult mai mare numarand elementele preluate din iudaism de catre Biserica Ortodoxa. Dar probabil n-ati avut inca curajul s-o faceti...

Citat:

Referitor la Sabbat daca tot citesti Biblia si iti dai seama: Faptul ca Mantuitorul desfiinteaza Sabbatul nu mai conteaza ?

Citesc Biblia (inclusiv in versiune ortodoxa), insa un asemenea lucru n-am gasit. Poate ma luminati dvs.

Citat:

Restabilirea Eshatonului in Creatie, nu va spune nimica ?

In afara de o folosire improprie a termenilor, sincer nu.

Rebeca08 05.09.2009 00:47:24

"am vazut"

niciodata nu am negat ca Doamna White a vazut ceva, dar nu sunt sigura de cine a fost inspirata

Iustin32 05.09.2009 00:50:08

Citat:

Sunteti dezinformat. Biserica mea nu a facut nici o prezicere (falsa sau adevarata) cu privire la data venirii Fiului Omului. Nu va mai lasati asa de usor influentat de niste persoana certate cu adevarul. http://www.crestinortodox.ro/forum/i...tons/quote.gif

Daca voi v-ati dezis de Miller dupa marea dezamagire cu toate ca el a continuat sa fie membru al comunitatii adventiste primare si ca Ellen White i-a luat apararea si a cautat sa explice gresala lui, iata cuvintele ei: Si nu mai incerca sa-mi arunci in fata caracterul instabil al lui Canright! Daca citatele date de el din scrierile dnei White sunt adevarate, e clar cat sunteti de inselati de tatal minciunii
si mai grav ca sunteti incurabili in incapatanarea voastra.

In 1840, la varsta de treisprezece ani, Ellen l-a auzit pe William Miller predicand ca sfarșitul lumii va veni in 1843. A fost foarte ingrozită și a crezut că e pierdută (p. 15). Intorcandu-se acasă, a petrecut aproape toată noaptea rugandu-se și plangand (p. 16). ( "Mărturii către biserică")
A continuat să trăiască in această condiție disperată mai multe luni de zile (p. 16). Apoi, la intalnirea dintr-o tabără metodistă, a avut o convertire minunată. (p. 18). Aici, a văzut multe persoane care cădeau in inconștiență, alate sub putere, cum era atunci la modă. Părinții ei erau și ei acolo, foarte entuziasmați de aceste experiențe.
Din nou, in 1842, l-a auzit pe Miller demonstrand că Hristos va veni intr-un an. Din nou a fost ingrozită. Ea mărturisește: "Condamnarea imi răsuna in urechi zi și noapte." (p. 23). "Mi-era teamă c-o să-mi pierd mințile (p. 25). "Disperarea mă copleșea." Adeseori, mă rugam toată noaptea, gemand și tremurand de o groază de nedescris " (p. 26).
Aceasta e o dovadă a condiției ei mentale. Visa că merge in rai și se intalnește cu Iisus și era eliberată (p. 28). Apoi, frecventa intalnirile de rugăciune și devenea inconștientă, rămanand in această stare toată noaptea. (p. 31).
Acest lucru s-a repetat de mai multe ori. Ea caută să dea impresia că toate experiențele ei erau lucrarea Duhului lui Dumnezeu. Dar oare așa era? Nu; erau doar rezultatul condiției sale fizice și mentale, distorsionate de exaltările religioase de care era din nefericire inconjurată. Prezicerile alarmante ale lui Miller aproape că i-au dezechilibrat mintea isterică din trupul ei slăbit.
Mai tarziu, mărturisește ea insăși lucrul acesta spunand: "Dacă mi s-ar fi prezentat adevărul așa cum il ințeleg eu acum, aș fi fost scutită de multă durere și confuzie " (p. 25).
Din 1840 pană in 1844, de la varsta de treisprezece pană la șaptesprezece ani, această fetiță slabă, bolnăvicioasă, needucată, impresionabilă și anormal de religioasă și de emoțională, a intrat sub influența predicilor domnului Miller, care preziceau sfarșitul lumii in 1843, apoi in 1844. Spre final, a frecventat aceste intalniri exaltate in mod constant și a crezut fără nici o indoială tot ce prezicea el. Ea spune: "Credeam in cuvintele solemne rostite de slujitorul lui Dumnezeu " (p. 22). Efectul asupra minții ei tinere, slăbite, pline de imaginație și neechilibrate a fost groaznic. Spunea: "Mi se părea că soarta mi-e pecetluită " (p. 28). Părinții și toată familia ei au acceptat teoriile lui Miller, ceea ce a dus la separarea lor de biserica metodistă.
Prezicerea lui Miller ca sfarșitul va veni pe 22 Oct. 1844 se baza pe un șir lung de cifre cronologice indoielnice ce se intindeau pe două mii trei sute de ani. Erau obiectul unor dispute intre oameni foarte invățați. Acum, ce putea știi această fată needucată despre aceste străvechi date cronologice? Absolut nimic. Pur și simplu a crezut in afirmațiile puternice, pozitive ale domnului Miller, fără să știe dacă erau demne de incredere sau nu.
Același lucru era valabil și pentru marea masă din aceia care acceptau predicile domnului Miller. Intr-adevăr, foarte puțini erau persoane cu educație sau abilități. Erau persoane ușor de mișcat prin simple afirmații sau entuziasm. Și acestea existau din belșug.
Ellen a fost atat de influențată de aceste afirmații pozitive că stătea la pat zile in șir , incercand să caștige cațiva bănuți pentru a cumpăra tratate adventiste pe care să le impartă. (p. 38). Cand reușea să se scoale, se ducea să-și avertizeze tinerii prieteni. Spune că am petrecut astfel cateva nopți intregi ".
Apoi povestește cum diferite persoane cădeau fără putere la pămant la aceste intalniri exaltate. (p. 47). Și copiii erau la fel de afectați. Predicatori adventiști experimentau același lucru (p. 49). Timp de mai multe săptămani inaintea datei fixate, au incetat afacerile și aveau loc intalniri exaltate mai tot timpul (p. 51).
Ellen și părinții ei au acceptat toate aceste lucruri fără nici o intrebare ca pe puterea lui Dumnezeu, lucrarea Duhului Sfant care aducea mărturie față de adevărul invățăturilor lui Miller. Dar oare așa era? Nu. Persoanele cinstite vor vedea că erau doar sentimentele lor exaltate, distorsionate; doar atat.
Dezamăgirea le-a fost mare. A urmat apoi confuzie, dezbinări și cel mai sălbatic fanatism vise, transe, viziuni, vorbire in limbi, pretenții de a avea daruri profetice și tot așa. Bătranul White, in Present Truth din Mai, 1850, spune: "J.V. Himes, la conferința de la Albany Conference din primăvara lui 1845, a spus că mișcarea de ziua a șaptea producea o hipnoză adancă de șapte picioare".
In Decembrie 1844, la numai două luni după acel eșec, doamna White a inceput să aibă viziuni. In prima din ele, spune: "Dumnezeu mi-a arătat printr-o sfantă viziune," etc. I-a căutat pe adventiști dar nu i-a văzut. I s-a spus să privească mai sus. Acolo, mai sus de lume, i-a văzut pe un drum inalt ce ducea in cetate. In spatele lor strălucea o lumină plină de slavă. Era avertismentul lui Miller, făcut cu două luni in urmă. Aceia care negau această lucrare cădeau de pe drum, impreună cu "toți cei răi pe care-i respinsese Dumnezeu" ("Cuvant către turma mică" p. 14). A nega faptul că Dumnezeu era prezent in termenul din 1844 insemna că ești pierdut. Astfel, ea spune: "Deoarece bisericile au refuzat să primească mesajul primului inger [lucrarea lui Miller], ele au respins lumina din cer și au căzut din harul lui Dumnezeu " ("Scrieri timpurii" p. 101).
Incercand să scuze eșecul lor din 1843, ea spune: "Am văzut că diagrama din 1843 era după cum spusese Domnul și că nu trebuie schimbată; că cifrele erau așa cum vroia Domnul; că mana lui era deasupra și a ascuns o greșeală la unele cifre " ("Scrieri timpurii" p. 64).
Aici, ea are indrăzneala să arunce asupra lui Dumnezeului cel atotputernic responsabilitatea pentru confuzia și eșecul din 1843. Nu inseamnă asta să-l acuzi pe Dumnezeu de nebunie? Toate astea pentru a-și scuza propria lor nebunie.
Apoi adaugă: "Mișcarea adventistă din anii 1840-44 a fost o manifestare glorioasă a puterii lui Dumnezeu." (Tragedia veacurilor, Vol. IV., p. 429). Așa că Dumnezeu e făcut responsabil pentru toate eșecurile lor de stabilire a unui termen, atat in 1843 cat și in 1844.

Iata pe ce a fost intemeiata secta adventista: pe o mare dezamagire negata ca ar apartine adventistilor si pe ,,viziunile,, isterice si mincinoase ale unei fete naive si aproape analfabete.

tricesimusquintus 05.09.2009 01:14:28

Citat:

În prealabil postat de pacatosul (Post 164181)
sambata sa fiu clar a fost data doar evreilor ca zi de sarbatoare recunostinta fata de Dumnezeu pentru ca i-a scos de sub robia egiptenilor...

Sambata a fost data lui Adam inca din Eden, iar Adam nu a fost evreu, iar Domnul Hristos reaminteste ca sambata a fost data pentru om, nu [doar] pentru evreu:

"Și le zicea lor: Sâmbăta a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru sâmbătă." (Marcu 2,27)

Citat:

doar pentru evrei ,nu pentru toate popoarele....

Isaia 56:6 "Și pe străinii, care se vor lipi de Domnul ca să-I slujească, și să iubească Numele Domnului, pentru ca să fie slujitorii Lui, și pe toți cei ce vor păzi Sabatul, ca să nu-l pîngărească, și vor stărui în legămîntul Meu"

Citat:

Ia auzi ce zicec Dumnezeu ca va da alta zi de sabatoare prin proroci Lui...Ieremia 31,31:"Si alt Testament voi incheia cu casa lui Israel,nu ca cel ce l-am incheiat pe Muntele Sinai si alta zi de sarbatoare voi randui poporului Meu."

Aveti mare grija la cuvintele adaugate de dvs intre ghilimelele versetului 31, ca mare blestem va atrageti falsificand Cuvantul Domnului!

18. "Și eu mărturisesc oricui ascultă cuvintele proorociei acestei cărți: De va mai adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu va trimite asupra lui pedepsele ce sunt scrise în cartea aceasta;
19. Iar de va scoate cineva din cuvintele cărții acestei proorocii, Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vieții și din cetatea sfântă și de la cele scrise în cartea aceasta." (Apocalipsa 22)

Citat:

Ia auzi si aici ce zice Sfantul Apostol Pavel CATRE coloseni credeti in el nu...Credeti N.T NU?ATUNCI ASCULTA AICI:"Nimen sa nu va invinuiasca pe voi pentru ziua noua,sau sarbatoare sau sambata,cele vechi au trecut,toate s-au facut noi."

Aveti iarasi grija! Versetul 16 din Coloseni 2 nu l-ati citat corect:

16. "Nimeni deci să nu vă judece pentru mâncare sau băutură, sau cu privire la vreo sărbătoare, sau lună nouă, sau la sâmbete,"

Termenul este sambete, nu sambata, insa in original e vorba de sabate, iar aceste sabate ceremoniale la evrei puteau fi si in alte zile decat sambata. Contextul in care e plasat termenul (sarbatoare, luna noua) ne spune clar ca e vorba de aceste sabate ceremoniale, si nu de sabatul zilei a saptea a saptamanii.

Citat:

Mi-am incheiat pledoaria ca ceea ce biserica voastra militeaza e o minciuna si vii cu tupeul nerusinat aici la noi sa spui ca Biserica noastra e un fals sectantule...

Cuvintele acestea aduc un deserviciu bisericii dvs si nu fac decat sa va scoata mai rau in evidenta exprimarea pleonastica. Nici macar nu mai sunteti amuzant. Pacat...imi erati simpatic...

Citat:

fugi acuma la pastorul sau ce aveti in biserica aia sa-ti zica ce-s cu astea ca sa poti sa-mi raspunzi...

Nu este nevoie sa-l deranjez pentru atata, va raspund eu din slabele mele cunostinte. Doamne ajuta!

tricesimusquintus 05.09.2009 01:24:44

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 164204)
[b]

Daca voi v-ati dezis de Miller dupa marea dezamagire cu toate ca el a continuat sa fie membru al comunitatii adventiste primare

Nu avem de ce sa ne dezicem, insa retineti: Biserica Adventista de Ziua a Saptea s-a fondat abia la 1863, data la care Miller era deja mort. Membri ai comunitatii adventiste primare au fost si baptisti si metodisti chiar si catolici si probabil si ortodocsi (printre sutele de mii de credinciosi impresionati de apelurile lui Miller nu se poate sa nu fi fost si emigranti romani, rusi sau greci).

Iustin32 05.09.2009 01:24:59

Iata ce spun Sfintii de dupa Apostoli:
-Sf Ignatie, ucenic al Sf Ap. Ioan Evanghelistul, martirizat la 107 spune:,, Cei ce traiau in lucrurile cele vechi au ajuns la o noua credinta, nemaitinanad sambata, ci traind dupa Duminica, in care a rasarit si viata noastra prin moartea si invierea lui Iisus Hristos.,,
-Sf Varnava-96: ,,Serbam ziua Domnului cu bucurie fiindca acesta e ziua in care a inviat Iisus din morti."
-Pliniu cel Tanar-113-scrie Imp. Traian ca ,,crestinii se aduna in ziua soarelui si canta lui Hristos si se feresc de orice lucru.,,
- Sf Iusin Martirul-153- scrie:In ziua numita a soarelui, cand Hristos a inviat din morti, toti crestinii de prin sate si orase si campii se aduna si serbeaza ziua Domnului.,,
-Sf Clement al Alexandriei-194-zice:,,Vechea zi a saptea n-a ajuns decat o zi de lucru si in locul ei serbam ziua Domnului cu totii.,,
-Tertulian din Cartagina-200- zice : ,,Duminicile noi ne bucuram si tinem invierea Domnului.,,
Toate acestea arata minciuna adventista cu privire la faptul ca Imparatul Constantin ar fi impus Duminica ca zi de odihna.

tricesimusquintus 05.09.2009 01:33:13

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 164209)
[b]Iata ce spun Sfintii de dupa Apostoli:

Iata ce spune sfantul care era chiar apostol:

3. Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credință și nu se va da pe față omul nelegiuirii, fiul pierzării,
4. Potrivnicul, care se înalță mai presus de tot ce se numește Dumnezeu, sau se cinstește cu închinare, așa încât să se așeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu.
5. Nu vă aduceți aminte că, pe când eram încă la voi, vă spuneam aceste lucruri?
6. Și acum știți ce-l oprește, ca să nu se arate decât la vremea lui.
7. Pentru că taina fărădelegii se și lucrează, până când cel care o împiedică acum va fi dat la o parte.
8. Și atunci se va arăta cel fără de lege, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale și-l va nimici cu strălucirea venirii Sale.
9. Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, însoțită de tot felul de puteri și de semne și de minuni mincinoase,
10. Și de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască.
11. Și de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni,
12. Ca să fie osândiți toți cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea.

pacatosul 05.09.2009 12:01:31

Asculta cu Inima!

Draga Domnule tricesimusquintus se vede ca nu aveti nici o legatura cu Adevarul Evanghelic din raspunsul tau catre mine am inteles decat o incercare jalnica de a pune dovezile biblice intr-o lumina negativa....Draga Domnule unde scrie in biblie ca Adam a sarbatorit sambata?Unde scrie ca Dumnezeu l-a pus sa sarbatoreasca sambata?
Citatul care l-am dat IEREMIA 31,31 in biblia mea apare,in a ta sectanta fiind nu o gasesti asa ca iti dau un sfat poti sa-i dai foc...Caci biblia sectanta foarte multe modificari are fiind sectanta nu?Ai tu mare grija ca multe modificari ati adus biblie si ati falsificat si modificat Cuvantul Lui Dumnezeu asa cum e mintea voastra intunecata de diavoli arhiconi normal ca si biblia a avut de suferit modificari.Daca nu ma insel ultima voastra carte din V.T. este Maleahi nu?
Bun in citatul dat de domnia voastra se referea la cei ce vor sa fie evrei valabil fiind doar pana la Venirea Lui Hristos cand toate vor fi noi cand va avea loc implinirea legilor vechi.
Duminica:a inviat Hristos,a trimis Duhul Sfant si Duminica va judeca lumea asta.Asa ca tu sarbatoreste sambata ca evrei singura diferenta fiind ca voi credeti si in Iisus Hristos dupa gura ,dar dupa fapte sunteti dusmani Lui urati Crucea pe care prin moartea Sa ne-a adus Viata,urati pe Maica cea Prea Curata a Sa(cea care l-a tinut in pantece 9 luni de zile,care a suferit alaturi de El si care acuma sta alaturi de El in Imparatia Cerurilor si pentru rugaciunile ei lumea e inca tinuta vai de tine sectante cand o sa vina judecata si ea va fi acolo si ce vei raspunde cand tu ai urat-o?),urati pe Sfinti care sunt prietenii Domnului ceea ce ei vor cere El va implini.Sunt multe de discutat si multe argumente de adus insa eu deja cunosc genul tau de sectanti fanatici si increzuti care degeaba ii arati Ma omule uite Iisus Hristos a dat putere apostolilor sa ne ierte greselile si trimisa mai departe prin hironie...Pentru ca minte iti este intunecata si judecata stramba am mai zis frumos repet:"De la pacat se intoarce usor omul,de la eres mai greu."
Doar unul Bunul Dumnezeu te poate intoarce din cararea ta stramba si prin rugaciunile tuturor Sfintilor si a Preacurate Maici Domnului fie sa te lumineze si sa te indrepte spre Viata cea vesnica pana nu e prea tarziu.Doamne ajuta!

tricesimusquintus 05.09.2009 12:43:34

Citat:

În prealabil postat de pacatosul (Post 164239)
Unde scrie ca Dumnezeu l-a pus sa sarbatoreasca sambata?

Acolo unde scrie si ca l-a pus sa nu minta, sa nu ucida, etc. Cele 10 Porunci, chiar daca nu erau in forma scrisa pana la Sinai, existau in constiinta oamenilor. Legea ne arata pacatul, daca nu ar fi existat Legea, cum ar fi fost numit pacatul pe nume, si cum ar fi putut Dumnezeu sa-i traga la raspundere pe pacatosi? (vezi cazul lui Cain)

Citat:

Citatul care l-am dat IEREMIA 31,31 in biblia mea apare,in a ta sectanta fiind nu o gasesti asa ca iti dau un sfat poti sa-i dai foc...

Biblia pe care ma sfatuiti sa-i dau foc fiind "sectanta", este chiar Biblia Ortodoxa,(ultima versiune sinodala, Bartolomeu Anania). Ia mai verificati o data si recunoasteti-va greseala.

Citat:

Caci biblia sectanta foarte multe modificari are fiind sectanta nu?

Nu. Eu nu folosesc "biblia sectanta", de fapt nici nu posed o Biblie adventista. Ma folosesc de mai multe versiuni ale Bibliei inclusiv cea ortodoxa, din care si citez des. Doar asa am speranta ca nu le veti da foc, dar se vede treaba ca nu tine de fiecare data...

Citat:

Ai tu mare grija ca multe modificari ati adus biblie si ati falsificat si modificat Cuvantul Lui Dumnezeu asa cum e mintea voastra intunecata de diavoli arhiconi normal ca si biblia a avut de suferit modificari.

Fiti pe pace, nu am adus nici o modificare Bibliei. Daca insa verificati versiunea ortodoxa cu originalul ebraic (pentru VT) si originalul grecesc (pentru NT), veti avea surprize neplacute si nu tocmai favorabile ortodoxiei, asa ca mai bine treceti sub tacere acest aspect. E un sfat prietenesc.

Citat:

Bun in citatul dat de domnia voastra se referea la cei ce vor sa fie evrei valabil fiind doar pana la Venirea Lui Hristos cand toate vor fi noi cand va avea loc implinirea legilor vechi.

E adevarat ce spuneti, insa pasajul are si o valoare profetica. Nu uitati ca abia in era crestina s-a implinit Cuvantul, Biserica Crestina devenind o "casa de rugaciune pentru toate popoarele".

Citat:

Duminica:a inviat Hristos,a trimis Duhul Sfant si Duminica va judeca lumea asta.

Primele doua afirmatii sunt adevarate, a treia nu am gasit sa aiba baza biblica. Si ce e cu asta? A poruncit undeva Hristos sa sarbatorim duminica pentru aceste motive? Nu aveti raspuns la aceasta intrebare, pentru ca ar trebui sa ziceti cinstit: NU

Citat:

Asa ca tu sarbatoreste sambata ca evrei

Si ca Iisus si ca apostolii, iar aceasta e pentru mine de mare importanta. Pentru dumneata poate nu, ca dumneata te ghidezi dupa traditie si nu dupa Iisus.

Citat:

vai de tine sectante cand o sa vina judecata si ea va fi acolo si ce vei raspunde cand tu ai urat-o?),urati pe Sfinti care sunt prietenii Domnului ceea ce ei vor cere El va implini.

Nu stiu de unde ati dedus ca-i urasc... nu-i urasc.

pacatosul 05.09.2009 13:18:15

Cine are urechi sa auda!!!!

Din nou draga Domnule nu ai reusit sa-mi raspunzi la intrebari decat sa-ti arati neputinta.In primul rand in Biblia mea ortodoxa,Domnul stie ce Biblie ai tu sau de unde, nu dau 2 bani pe asta scrie exact cum am scris mai sus la Ieremia 31,31 o sa rog un utilizator ortodox sa se uite in Biblia sa si sa ne anunte ce scrie acolo...
Eu te intreb unde a zis lui Adam Dumnezeu sa sarbatoreasca sambata?Tu imi raspunzi de decalog si de constiinta..ma rog vrei sa arati ca nu te lasi mai prejos.Repet Sambata a fost pusa de Dumnzeu doar evreilor dupa ce au iesit din Egipt doar atunci pana la venirea Lui Hristos cand legea se inoieste!
Draga Domnule ma repet cand a venit era crestina legea se inoise deja nu mai este necesar a sarbatori sambata,ci o noua zi Duminica(Dies Dominica-ziua Domnului).Asta e noua zi lasata de Hristos noua pentru a sarbatori invierea Lui si a noastra.Cu afirmatia dvs. pot sa spun si eu Facere 2,3 "Si a binecuvantat Dumnezeu ziua a saptea si a sfintit-o,pentru ca intr-insa S-a odihnit de toate lucrurile Sale,pecare le-a facut."Nu i-a spus Domnul sa o sarbatoreasca nicidecum,asta cere doar evreilor dupa ce ies din Egipt.
Asa si noi nu sarbatorim sambata ,sarbatorim Duminica in care Hristos a inviat si a adus lege noua tuturor oamenilor caci era necesar ca sarbatoarea sa se schimbe cum scrie la Ieremia 31,31.
Tu nu-i cinsteste si nu crezi in Sfinti sau in Maica Domnului ceea este egal cu ura pentru mine este alegerea ta ce crezi si cum crezi insa va veni Ziua Judecati in care noi toti vom da plata pentru pacatele noastre,dar si voi pentru ereziile voastre vai de voi atuncia ce o sa faceti ca in Maica Domnului si in prieteni Lui Hristos nu ati crezut ce o sa va faceti atuncea ce o sa raspundeti pentru fiecare suflet rapit din Trupul Lui Hristos?Vai DE VOI SI CE-I CE VA URMEAZA VOUA SI INVATATURILOR VOASTRE DIAVOLESTI SI ERETICE!!!!

tricesimusquintus 05.09.2009 13:33:57

[quote=pacatosul;164251]In primul rand in Biblia mea ortodoxa,Domnul stie ce Biblie ai tu sau de unde, nu dau 2 bani pe asta scrie exact cum am scris mai sus la Ieremia 31,31 o sa rog un utilizator ortodox sa se uite in Biblia sa si sa ne anunte ce scrie acolo.../QUOTE]

Hai sa lamurim doar problema asta, pentru ca nu am mult timp la dispozitie acum (va voi raspunde insa punctual la tot ce credeti ca nu am raspuns). Iata ce ati scris:

Citat:

Ia auzi ce zicec Dumnezeu ca va da alta zi de sabatoare prin proroci Lui...Ieremia 31,31:"Si alt Testament voi incheia cu casa lui Israel,nu ca cel ce l-am incheiat pe Muntele Sinai si alta zi de sarbatoare voi randui poporului Meu."

si iata ce scrie in Biblia Ortodoxa:

31 "Iată vin zile, zice Domnul, când voi încheia cu casa lui Israel și cu casa lui Iuda legământ nou."

pentru conformitate, verificati vers.31: http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=31&cap=31

pacatosul 05.09.2009 13:40:06

....

Deci asculta Ieremia 31,31 si 32:"Iata,vin zile,zice Domnul,cand voi incheia cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda legamant nou.Insa nu ca legamantul pe care l-am incheiat cu parintii lor in ziua cand i-am luat de mana ca sa-i scot din pamantul Egiptului.Acel legamant ei l-au incalcat,desi Eu am ramas in legatura cu ei,zice Domnul."
Bun spune ca cele 10 porunci le va desavarsi ca le va schimba printre care si sarbatorirea zilei de sambata si inlocuirea ei cu una noua fiind Duminica cand Fiul Omului va invia si Duhul Sfant va fi trmis spre lucrare intelgi sau nu?

tricesimusquintus 05.09.2009 13:48:01

Citat:

În prealabil postat de pacatosul (Post 164251)
Sambata a fost pusa de Dumnzeu doar evreilor dupa ce au iesit din Egipt

Sambata a fost pusa de Dumnezeu inca de la Creatie, cand nu exista picior de evreu in Eden:

"2. Și a sfârșit Dumnezeu în ziua a șasea lucrarea Sa, pe care a făcut-o; iar în ziua a șaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut.
3. Și a binecuvântat Dumnezeu ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că într-însa S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut și le-a pus în rânduială." (Facerea 2)

Citat:

Draga Domnule ma repet cand a venit era crestina legea se inoise deja nu mai este necesar a sarbatori sambata,ci o noua zi Duminica(Dies Dominica-ziua Domnului).Asta e noua zi lasata de Hristos noua pentru a sarbatori invierea Lui si a noastra.

Raspundeti va rog punctual:

- Unde scrie ca nu mai e necesar a sarbatori sambata?
- Unde "a lasat" Hristos sa sarbatorim duminica? Aveti vreo dovada Scripturistica, sau va bazati exclusiv pe traditie si pe decrete date de oameni?

Citat:

Tu nu-i cinsteste si nu crezi in Sfinti sau in Maica Domnului ceea este egal cu ura pentru mine

Daca pentru dumneata "a cinsti" inseamna a te inchina inaintea lor si a le pupa icoanele si moastele, afla ca eu nu-i cinstesc in felul acesta. Aceasta nu este decat idolatrie, condamnata de Sfanta Scriptura in porunca a II-a (alta porunca cu care se pare ca e certata Biserica Ortodoxa).

tricesimusquintus 05.09.2009 13:54:05

Citat:

În prealabil postat de pacatosul (Post 164261)
Deci asculta Ieremia 31,31 si 32:"Iata,vin zile,zice Domnul,cand voi incheia cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda legamant nou.Insa nu ca legamantul pe care l-am incheiat cu parintii lor in ziua cand i-am luat de mana ca sa-i scot din pamantul Egiptului.Acel legamant ei l-au incalcat,desi Eu am ramas in legatura cu ei,zice Domnul."

Bun. Deci ati descoperit greseala (fara a o recunoaste). Insa nici macar la versetul 32 nu scrie de "alta zi de sarbatoare randuita".

Citat:

În prealabil postat de pacatosul (Post 164261)
Bun spune ca cele 10 porunci le va desavarsi ca le va schimba printre care si sarbatorirea zilei de sambata si inlocuirea ei cu una noua fiind Duminica cand Fiul Omului va invia si Duhul Sfant va fi trmis spre lucrare intelgi sau nu?

Spune ca le va implini, in nici un caz ca le va scimba, cat despre inlocuirea sambetei cu duminica nici pomeneala! Inca o data repet:

Nu aveti absolut nici o dovada scripturistica in sensul poruncii de a pazi duminica in locul sambetei.

pacatosul 05.09.2009 14:15:29

Pentru ultima oara!

Asta e ultima oara cand incerc sa va arat ca in ce crede biserca voastra sectanta e o minciuna fie ca ma asculti sau nu e alegerea ta.Biblia spune clar ca cu cei ca tine sa incerci de 2 ori sa-i intorci apoi lasa-i in erezia lor.Stiam de la inceput ca mai bine vorbesc cu un zid,dar ma rog va raspund si de data asta desi nu are rost.
Am scris mai sus despre sambata ca a sfintit-o Dumnezeu si binecuvantat-o insa se pare ca nu ati fost atent la ce am scris ma repet asa e a binecuvantat sambata ,dar unde scrie ca a cerut lui Adam sa o sarbatoreasca?Hai sa-ti spun nicaieri ,doar evreilor le cere dupa ce ies din Egipt a mia oara cand repet asta dar se pare ca vorbesc singur.
Din nou spun ceea ce am mai spus era necesar un legamant nou ca poruncile sa se implineasca Ieremia 31,31 si 32 era nevoie de o noua zi acesta fiind Duminica.
Ultima oara spun sectante tu nu ai habar care-i diferenta dintre inchinare si cinstire nu ma chinui sa-ti explic ..auzi vii tu sectante sa-mi spui mie ca si tu ii cinstesti in felul tau nu ma fa sa rad stiu cum voi ii cinstiti asa ca lasati-ne cu ratacirlie voastra satanice ve-ti da plata toti fatarnici cu ereziile voastre.
Veniti strigati cu gura mare ca il marturisiti pe Hristos ca sunteti credinciosi adevarati ca aveti viata de crestin in adevartul sens al cuvantului cand in interior suntei goi nu aveti nici o traire in Hristos cum Biserica noastra are....auzi imi spui tu ca cei 20 de milioane de martiri au facut parte din Biseica Primara, ba tu sectantule vezi-ti de biserica ta si taci din gura ca nu ai habar ce vorbesti tu ai auzit de Sfintii Inchisorilor tu stii prin ce chinuri au trecut ca l-au marturisit pe Hristos in fata sistemului comunist ateu nici in cosmarurile tale nu ai cunoscut prin ce calvar au suferit aia ai nostri frati in credinta romani informeaza-te si te apuca groaza.
Tu stii cate milioane de martiri a avut Rusia cum erau omorati oameni pe capete in timpul regimului comunist din cauza ca il marturiseau HRISTOS stii ma?Erau gropi pline de cadavre toti martiri ai lui Hristos si ce au facut astia?Voi aveti curaj sa spuneti in fata multimilor ca Hristos este cu voi ba nemernicilor,daca v-ar pune cineva cutitul la gat imediat v-ati lepada de El asa ca taci si vezi-ti de ratacirea ta sectantule,daca nu vrei sa vezi adevarul eu ti-am aratat cate am stiut,de vrei auzi de nu nu Dumnezeu nu e spargator de usa am si eu multe lipsuri in materie de cunostinta insa ce am zis este adevar fara doar si poate sunt mai multe de care eu nu stiu dar imi vad de religia mea drepta intr-UNUL DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS FIUL LUI DUMNEZEU...."Eu sunt calea,adevarul si Viata." Exista un singur adevar.o singura cale care iti asigura mantuirea si aceea e ORTODOXIA(nu mai multe)credinta noastra de neamuri venita prin porpovaduirea Sfantului Apostol Andrei nu printr-un nenorocit de sectant american sau o femeie fermier din Vestul salbatic.Asa ca taci,de vrei sa asculti bine de nu pleaca si lasa-ne ca nu vrem sa-ti ascultam tampeniile tale eretice noi stim calea spre mantuire,tu ne arati calea spre ratacire.

Iustin32 05.09.2009 14:40:18

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 164208)
Nu avem de ce sa ne dezicem, insa retineti: Biserica Adventista de Ziua a Saptea s-a fondat abia la 1863, data la care Miller era deja mort. Membri ai comunitatii adventiste primare au fost si baptisti si metodisti chiar si catolici si probabil si ortodocsi (printre sutele de mii de credinciosi impresionati de apelurile lui Miller nu se poate sa nu fi fost si emigranti romani, rusi sau greci).

Si atunci revistele si cartile scrise de Ellen White in numele cui au fost scrise? In numele ei personal? Ce era ea patroana de editura sau de librarie sau de societate comerciala??! Normal caci sotul ei era om de afaceri:
Liderul White nu era un om literat, nici un cititor al cărților, un erudit sau un teolog. Nu ințelegea nici ebraica, nici greaca, nici latina, citea numai versiunea engleză obișnuită a Bibliei și consulta traducerile foarte rar. Era un om de afaceri, cu o mare capacitate de a incheia afaceri, și era un lider innăscut. Studiul și lucrarea sa erau devotate in mare parte construcției de instituții de afaceri, cum ar fi editurile, sanatoriul, colegiul, organizării de conferințe generale și locale și finanțelor. In aceste domenii a avut succes. Dar realizările sale literare erau intr-adevăr slabe. In comparație cu marii reformatori ca Luther, Melancthon, Wesley și alții, era un ratat. A mers la liceu doar douăzeci și nouă de săptămani și a invățat atat cat să poată preda la o școală de la țară. Deși a publicat și a editat ziare timp de treizeci de ani, n-a scris nici o critică, nici un comentariu, nici o carte pe vreun subiect doctrinar. A publicat două cărți legate: "Schițe din viață" o povestire simplă a vieții lui și a soției lui și "Viața unui morar" luată aproape in intregime de la alt autor. Iși trăgea cunoștințele din observații și din conversația cu liderii care erau studenți. Acestora le dădea de studiat toate subiectele doctrinare ce necesitau studiu, iar apoi se folosea de ele. Nici el, nici soția lui n-au dat naștere vreodată la o doctrină a adventiștilor de ziua a șaptea. Au primit de la Miller doctrina celei de-a doua veniri, iar toate datele profetice le-au acceptat așa cum le aranjase el. De la Bates, au luat sabatul și ora nescripturistică de 6 PM pentru inceputul și sfarșitul lui. S-au luat apoi după J.N. Andrews și au trecut la ora apusului. De la liderul O.R.L. Crosier au luat teoria sanctuarului din cer , iar acesta a renegat-o mai tarziu. Mai tarziu, au acceptat de la Andrews teoria celor trei mesaje și a fiarei cu două coarne, așa cum e aplicată in Statele Unite. De la adventiștii de ziua intai au luat teoria despre somnul celor morți, iar apoi s-au despărțit de aceștia și au avut multe controverse urate cu ei.
De la acest autor au acceptat trei idei de importanță vitală pentru succesul lor financiar. La inceputul lucrării sale, liderul White a instituit ceea ce el numea "bunăvoință sistematică". Fiecare persoană era rugată să scrie intr-un registru toate proprietățile sale și valoarea lor și să plătească pentru fiecare dolar, indiferent dacă proprietatea producea ceva sau nu. La inceput de an, li se cerea tuturora să-și ia un angajament cu cat vor da in fiecare săptămană. Aceasta nu e zeciuiala. Nimeni nu poate spune cu un an inainte ce o să aibă, nici dacă o să mai trăiască pană atunci.
Acest plan era susținut cu putere de doamna White in primul volum al "Mărturiilor către biserică." Ea spune: "Planul bunăvoinței sistematice ii este plăcut lui Dumnezeu. . . Dumnezeu Iși conduce poporul după planul bunăvoinței sistematice" (p. 190, 191). "bunăvoința sistematică vi se pare inutilă; dar treceți cu vederea faptul că iși are originea la Dumnezeu, a Cărui ințelepciune nu dă greș. El a lăsat acest plan. " (p. 545).
Deci Dumnezeu a lăsat acest plan! Atunci trebuia să funcționeze dar a eșuat. Ei recunosc acest lucru in Lake Union Herald din 24 Feb. 1915, spunand: "Banii se numeau bunăvoință sistematică dar metoda nu s-a dovedit satisfăcătoare și am renunțat la ea după doi ani de incercări [cam cincisprezece ani] și, in locul ei, am introdus zeciuiala după venitul fiecăruia. "
Iata ce ,,asociatie familiara profitabila,, au intemeiat impreuna din care a iesit secta adventista.

tricesimusquintus 05.09.2009 15:14:19

Citat:

În prealabil postat de pacatosul (Post 164268)
Asta e ultima oara cand incerc sa va arat ca in ce crede biserca voastra sectanta e o minciuna

Foarte bine ca e ultima oara, v-ati facut destul de ras prin slaba si ineficienta argumentatie produsa pana acuma. In plus, ar trebui sa va stergeti si postarile sa nu va vada duhovnicul uratele cuvinte folosite (ca adminul oricum nu se va sesiza). Ati avea destule penitente de executat... Domnul sa aiba mila de dvs!

tricesimusquintus 05.09.2009 15:18:58

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 164271)
Si atunci ...

V-ati facut un obicei in a raspunde tot pe langa, in plus folosindu-va de cuvintele altuia. Macar daca ar fi o autoritate demna... dar nu este, cum vi s-a mai spus. Si va compromite si pe dvs. Pacat...

strajeru 05.09.2009 15:27:24

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 164274)
Foarte bine ca e ultima oara, v-ati facut destul de ras prin slaba si ineficienta argumentatie produsa pana acuma. In plus, ar trebui sa va stergeti si postarile sa nu va vada duhovnicul uratele cuvinte folosite (ca adminul oricum nu se va sesiza). Ati avea destule penitente de executat... Domnul sa aiba mila de dvs!

Nu mai fi ironic sectaree!!! Ai avut multe argumente din partea multora de aici la care nu ai raspuns.
De ce sa-si stearga postarile inselatule ? Stii tu ce canon are el ? Sau ce va fi cu el ?
Iar am sa fac sesizare la admin sa fii banat,insa cred ca o fac degeaba ca tu iti faci o gramada useri :(
Chiar provoaca scarba postarile tale eretice :31:, cum de nu te sesizezi singur? :(

pacatosul 05.09.2009 15:35:20

Cine vorbeste?TU VORBESTtricesimusquintus?Ce te simti pus la colt nu mai stii cum sa raspunzi si incepi sa judeci postarile mele in locul tau m-as uita in propria curte ca multe lipsuri ai in a sustine biserica ta sectanta si eretica poate cu aia mai prosti iti merge jocul ,insa in locul tau as tacea din gura la ce te-am intrebat mi-ai raspuns incomplet si pe langa,dovada ca n-ai cu ce ati sustine afirmatiile tale.Asa ca lasa-ne te rog mai bine uitate la barna ta,nu la paiul meu ca mintea ta e tare intunecata,daca 1% ai crede ca poate poate astia au dreptate atuncea te-ai putea convinge ca asa e....ASA CA LASA-ME TE DAI OAIE SI ESTI LUP VII TU AICI SA NE INVETI PE NOI RELIGIE!!!!!

tricesimusquintus 05.09.2009 15:46:39

Citat:

În prealabil postat de strajeru (Post 164279)
Nu mai fi ironic sectaree!!! Ai avut multe argumente din partea multora de aici la care nu ai raspuns.
De ce sa-si stearga postarile inselatule ? Stii tu ce canon are el ? Sau ce va fi cu el ?
Iar am sa fac sesizare la admin sa fii banat,insa cred ca o fac degeaba ca tu iti faci o gramada useri :(
Chiar provoaca scarba postarile tale eretice :31:, cum de nu te sesizezi singur? :(

Mda. Singurele "argumente" au fost alesele cuvinte cu care am fost gratulat. Din fericire adminul a renuntat la celalalt tip de "argument" (macar in privinta mea). Cinste lui!

tricesimusquintus 05.09.2009 15:50:07

Citat:

În prealabil postat de pacatosul (Post 164282)
Cine vorbeste?TU VORBESTtricesimusquintus?Ce te simti pus la colt nu mai stii cum sa raspunzi si incepi sa judeci postarile mele in locul tau m-as uita in propria curte ca multe lipsuri ai in a sustine biserica ta sectanta si eretica poate cu aia mai prosti iti merge jocul ,insa in locul tau as tacea din gura la ce te-am intrebat mi-ai raspuns incomplet si pe langa,dovada ca n-ai cu ce ati sustine afirmatiile tale.Asa ca lasa-ne te rog mai bine uitate la barna ta,nu la paiul meu ca mintea ta e tare intunecata,daca 1% ai crede ca poate poate astia au dreptate atuncea te-ai putea convinge ca asa e....ASA CA LASA-ME TE DAI OAIE SI ESTI LUP VII TU AICI SA NE INVETI PE NOI RELIGIE!!!!!

Parca era ultima data...

Daca doresti un raspuns complet, incearca sa postazi mai cu calm si pune o singura intrebare, nu sari de la una la alta. Si mai usor cu jignirile, ca toti avem cate ceva de invatat, nu esti doctor in teologie (cum s-a vazut de altfel).

Bautar 05.09.2009 16:01:18

Parintele Cleopa

"Dragii mei,in tara noastra sunt o gramada de secte.Dar oricare secta ar fi ele sunt"neghinele tarinii".Voi, care v-ati nascut crestini, care ati crescut crestini din parinti crestini, din stramosi crestini, este o mare rusine si un mare pacat sa lasati radacina voastra si sa va duceti la vrajmasii lui Dumnezeu, care nu cinstesc pe Maica Domnului pe sfinti si sfintele moaste; care hulesc icoanele, Sfanta Cruce, cele sapte Sfinte Taine si tot ce este sfant in Biserica dreptmaritoare a lui Iisus Hristos.
Voi tineti-va de mama voastra spirituala, Biserica Ortodoxa, care v-a nascut prin apa si prin Duh ! Nimic sa nu primiti de la sectanti. Cand vine un sectant sau cineva la tine, intai pune-l sa faca cruce si sa spuna Crezul; " Cred Intr-Unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul, Facatorul cerului si al pamantului...". Daca spune Crezul, vorbeste cu el; daca nu, zi-i : " Fugi, satana, ca nu esti fiu al Bisericii, ci esti al lui Antihrist !"
Deci, totdeauna sa tinem credinta cu statornicie. Un Domn, o credinta si un Botez. In ceea ce ne-am nascut, in aceea sa murim !"

tricesimusquintus 05.09.2009 16:16:24

Citat:

În prealabil postat de Bautar (Post 164285)
..................

Mai e nevoie cateodata si de un scurt moment publicitar :)

Deocamdata ramaneti cu bine, am de mers si eu la Biserica, ca doar azi e ziua Domnului.

pacatosul 05.09.2009 16:18:47

Fara biserica nu exista mantuire!!!

Hai sincer lasa-ne nu sunt doctor in teologie,dar nici tu.Nu am jignit pe nimeni sau trebuia?eu doar am pus in fata ochiilor cum sunt sunt unii sectanti nu m-am referit expres la tine sau trebuia?
Desi am doar 16 ani stiu destule lucruri ca sa-ti inchid gura daca eram student la teologie nu ai fi avut nici o sansa,insa lipsurile mele sunt multe in materie de cunostinta telogica,insa stiu una si buna CA EXISTA UN ADEVAR,O SINGURA CALE CARE DUCE LA MANTUIRE PRIN UNA BISERICA LUI HRISTOS SI RESTUL SUNT RATACIRI SI FAC PARTE DIN CALEA CEA LATA SI MARE CARE DUCE LA PIERZARE.Zi ce vrei accepti sau nu o singura cale si biserica iti aduce mantuire si aceea este cea ortodoxa vorbesc faptele ei de 2000 de ani(Sfinti ei,credinciosi ei si martiri ei).
"Toti avem de invatat" asa e..pacat ca in cazul tau nu exista asa ceva tu nu ai venit aici sa inveti cate ceva,ai venit sa ne dai noua invataturi in materie de credinta si sa faci pe desteptul,pacat ca ai ales prost locul nu avem nevoie de sabatul tau tu nu intelegi ca Legea s-a schimbat sabatul era ziua V.T. ,ziua N.T. este Duminica(Dies Dominica-ziua Domnului).Tu crezi ca toti sectanti ca e destula credinta si sa-l marturisesti pe Hristos si te-ai mantuit,pe cand noi trebuie sa luptam in fiecare zi pentru mantuirea noastra.Tu nu intelegi ca Hristos le-a dat putere apostolilor sai sa ierte pacatele.Transmisa puterea mai departe prin Duhul Sfant?Fara spovedanie si impartasanie nu poate nimeni ajunge in RAI ca si dracu il recunoaste pe Iisus si crede in El dar ce se mantuieste?NU...Asa ca te rog lasa-ne du-te pe forumul vostru sectant si vorbiti cate vreti despre ce vreti ca de vrei sa inveti,invata insa tu nu vrei asta,ci sa te arati superior noua ca "credinta ta e cea buna",dar hai sa-ti spun ceva nu-i asa ti-a mai spus cineva asta?
Probabil ca te-ai facut adventist ca e mai usor asa gata esti mantuit,pe cand sa fi ortodox ca sa ajungi la mantuire e o lupta grea si anevoiasa la care nu multi fac fata si fug la diferite secte unde sunt imbratisati si le se arata "adevarata cale care duce..."desigur la pierzare.Ori stai si lupti in ortodoxie pentru mantuirea ta,ori dezertezi si te duci la sectanti avand un bilet asigurat spre ..stii tu ce iad.
P.S. Cu sectanti e greu sa vorbesti in orice fel degeaba ii arati alb el vede negru mai bine vorbesti cu un zid el macar asculta.

Bautar 05.09.2009 16:32:48

Daca asta vezi tu moment publicitar inseamna cu nu are rost sa se stea de vorba cu tine.Acestea sunt cuvintele unui parinte care a trait in sihastrie si a fost calugar.Dar voua degeaba va spune omul vorba lui pacatosul "daca ii alba voi o vedeti neagra".
NADEJDEA MEA ESTE TATAL,
SCAPAREA MEA ESTE FIUL,
ACOPERAMANTUL MEU DUHUL SFANT.
TREIME SFANTA MARIRE TIE.
AMIN.

Iustin32 05.09.2009 16:38:52

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 164276)
V-ati facut un obicei in a raspunde tot pe langa, in plus folosindu-va de cuvintele altuia. Macar daca ar fi o autoritate demna... dar nu este, cum vi s-a mai spus. Si va compromite si pe dvs. Pacat...

De ce nu recunosti mai bine ca toate citatele date de el sunt reale, iar tu esti un fatarnic inselat asemeni celei care a intemeiat secta din care faci parte. La majoritatea postarilor la care nu ai avut argumente, ai procedat ca acum, balacind-o.
Asa de tare v-au inselat incat v-au facut ca de buna voie sa cotizati mai mult chiar si decat zeciuiala si in avans pe un an, la inceput. Sunteti de rasul curcilor. Asa s-au imbogatit sotii White, facand din secta, o asociatie familiara ,,sprijinita cu revelatii divine ale profetesei,,-sic.

,,De la acest autor au acceptat trei idei de importanță vitală pentru succesul lor financiar. La inceputul lucrării sale, liderul White a instituit ceea ce el numea "bunăvoință sistematică". Fiecare persoană era rugată să scrie intr-un registru toate proprietățile sale și valoarea lor și să plătească pentru fiecare dolar, indiferent dacă proprietatea producea ceva sau nu. La inceput de an, li se cerea tuturora să-și ia un angajament cu cat vor da in fiecare săptămană. Aceasta nu e zeciuiala. Nimeni nu poate spune cu un an inainte ce o să aibă, nici dacă o să mai trăiască pană atunci.
Acest plan era susținut cu putere de doamna White in primul volum al "Mărturiilor către biserică." Ea spune: "Planul bunăvoinței sistematice ii este plăcut lui Dumnezeu. . . Dumnezeu Iși conduce poporul după planul bunăvoinței sistematice" (p. 190, 191). "bunăvoința sistematică vi se pare inutilă; dar treceți cu vederea faptul că iși are originea la Dumnezeu, a Cărui ințelepciune nu dă greș. El a lăsat acest plan. " (p. 545).
Deci Dumnezeu a lăsat acest plan! Atunci trebuia să funcționeze dar a eșuat. Ei recunosc acest lucru in Lake Union Herald din 24 Feb. 1915, spunand: "Banii se numeau bunăvoință sistematică dar metoda nu s-a dovedit satisfăcătoare și am renunțat la ea după doi ani de incercări [cam cincisprezece ani] și, in locul ei, am introdus zeciuiala după venitul fiecăruia. "

Iata ce ,,asociatie familiara profitabila,, au intemeiat impreuna din care a iesit secta adventista.

Tu faci parte din acesta secta de profitori ai ,,harului,, unei inselate isterice care se pretinde ca e vocea Domnului, si vii pe forumul nostru cu pretentii de atotstiutor cand tu nu ai habar nici de istoria si modul cum s-a infiintat secta la care ai aderat???!!!

Eu nu ma folosesc de autoritatea lui Canright decat pentru a aduce la lumina prin citatele pe care el le da din scrierile ,,profetesei,, voastre adevarul despre inselarea in care secta vostra s-a intemeiat si la care i-a tras si pe multi altii.
Tu nu ai ce sa-i reprosezi lui decat ca era instabil fara sa te uiti la caracterul, lipsa de scrupule si de rusine cu care sotii White se folosesc de numele Domnului pentru a-i insela pe oameni luandu-le banii. Era normal ca el, Canright sa fie bulversat si instabil atunci cand vedea ce fac sotii White si cum era folosit ,,duhul profetiei,, in interes propriu.

tricesimusquintus 05.09.2009 16:47:18

Citat:

În prealabil postat de pacatosul (Post 164288)
Nu am jignit pe nimeni sau trebuia?eu doar am pus in fata ochiilor cum sunt sunt unii sectanti nu m-am referit expres la tine sau trebuia?

Ai jignit, dar nu mai conteaza, eu te-am iertat deja...

Citat:

Desi am doar 16 ani stiu destule lucruri

La multi ani, si la mai multe cunostinte! Doamne ajuta!

Citat:

Zi ce vrei accepti sau nu o singura cale si biserica iti aduce mantuire si aceea este cea ortodoxa vorbesc faptele ei de 2000 de ani(Sfinti ei,credinciosi ei si martiri ei).

Inainte de toate, nu Biserica iti aduce mantuirea, ci Unicul Mantuitor: Hritos.
Mai apoi, aceeasi pretentie o ridica si catolicii, cum impaci lucrurile?

Citat:

"Toti avem de invatat" asa e..pacat ca in cazul tau nu exista asa ceva

Am invatat si eu destule de cand sunt pe forumul acesta, fi pe pace.

Citat:

nu avem nevoie de sabatul tau

Nu te adresezi cui trebuie. Sabatul nu e al meu, ci al Domnului.

Citat:

tu nu intelegi ca Legea s-a schimbat sabatul era ziua V.T. ,ziua N.T. este Duminica(Dies Dominica-ziua Domnului).

Este pentru a 2-a sau a 3-a oara cand iti cer dovezi scripturistice in acest sens. Nu mi le-ai adus... Si mai spuneai ieri ca am nevoie sa-l intreb pe pastor maine...

Citat:

Tu crezi ca toti sectanti ca e destula credinta si sa-l marturisesti pe Hristos si te-ai mantuit,pe cand noi trebuie sa luptam in fiecare zi pentru mantuirea noastra.

Ai o cunoastere superficiala in privinta adventistilor. Nici nu e de mirare, aceasta provine exclusiv din sursa ortodoxa. Incearca sa-ti largesti putin orizontul, iti va ajuta mult si in cele spirituale, nu numai ca acumulare de cunostinte.

pacatosul 05.09.2009 16:56:38

Frate nu ti-am adus dovezi scripturistice la care nu ai raspuns am aratat clar ca e nevoie de schimbare legea veche tb. inoita si o noua zi daruita sau dej ai uitat?Ma rog lasa nu mai are rost doar Bunul Dumnezeu te poate intoarce!Doamne ajuta!

tricesimusquintus 06.09.2009 00:50:53

Citat:

În prealabil postat de pacatosul (Post 164295)
Frate nu ti-am adus dovezi scripturistice la care nu ai raspuns am aratat clar ca e nevoie de schimbare legea veche tb. inoita si o noua zi daruita sau dej ai uitat?

N-am avut ce sa uit. Nu exista dovada biblica pentru inlocuirea sambetei cu duminica.
Te-ai convins si tu ca in Ieremia 31 nu exista asa ceva. Si nici in alta parte.

Citat:

În prealabil postat de pacatosul (Post 164295)
doar Bunul Dumnezeu te poate intoarce! Doamne ajuta!

Doar diavolul ma poate intoarce la ortodoxie. Eu stiu de la ce am plecat! Doamne fereste!

pacatosul 06.09.2009 11:58:05

Lasa-ne!!!!!

E clar cu cei ca tine nu trebuie sa vorbim dovada e in fata ta,dar tu esti prea orb sa vezi.Mintea ti-e intunecata si judecata stramba.Vrei sa stai in ratacirea si in biserica aia sectanta facuta la misto si la profit de o dobtoaca profitoare de naivitatea oamenilor fie.Dumnezeu nu te obliga sa iei alegerea buna,diavolul iti inchide ochii si mintea.
Eu tot nu inteleg ce cauti pe forumul asta ca e clar nu vrei sa inveti,ci doar sa provoci cearta si nervi asa ca mai bine pleaca de aici si lasa-ne ca nu vrem sa ascultam tampeniile bisericii tale sectante si antihristice.
"Pe cei ce te-au urat Doamne, pe aceea i-am urat si eu."

Iustin32 07.09.2009 00:29:08

Duhovnicii cu experienta de astazi marturisesc ca a luat proportii infricosatoare patima “parerii de sine”, stare care premerge inselarii si orbirii, in care omul este atat de plin de sine, atat de sigur pe sine, atat de prins in plasa propriilor idei, proiectii, indreptatiri si “certitudini”, pana unde nu mai poate iesi din gandul sau si din “dreptatea” sa, din realitatea sa paralela, oricat de multa evidente contrarii i s-ar aduce. Cuviosul Seraphim Rose o numea si boala lui: “eu stiu (cel) mai bine”. Omul de astazi crede atat de mult gandului sau propriu, incat il socoteste dusman pe oricine cauta sa-l indrepte, oricata dragoste ar avea acela sau orice pozitie de autoritate duhovniceasca ar avea. Astazi, urmand duhul nihilismului si al anarhiei valorilor in Biserica, oricine poate sa-si dea cu parerea (si sa si-o impuna, nu sa si-o expuna prudent si smerit) despre orice tema, oricine poate interpreta, protestant, dupa mintea sa, si Scripturile, si Traditia si sa-si aroge rolul de invatator, chiar daca abia a invatat el insusi primele litere ale alfabetului credintei; poate sa rastoarne intr-o clipita intreaga Predanie, punand fara frica al sau cuget deasupra cugetului Parintilor, a cugetului Bisericii. Desigur, multimea de adepti nu lipseste, pentru ca oricine se bucura sa-i fie confirmate prejudecatile, sa-i fie justificate patimile, sa fie intarit in convingerea ca nu trebuie cumva sa se schimbe din temelii, sa-si innoiasca mintea, ci poate sa ramana asa cum este, ba cu un plus de “impacare” si de satisfactie, pentru ca a gasit calea perfecta de coabitare intre duhul lumesc si Evanghelie, intre voia proprie si voia lui Dumnezeu si acum poate sa doarma linistit.

Smerenia adevarata a ajuns astazi, mai mult ca oricand, floarea cea mai rara de pamant si din biserici. Si cu cat se vorbeste mai mult despre ea, cu atat este mai putin de gasit. Si nu ne referim aici la culmile acestei virtuti, la “smerenia lui Hristos” pe care o traiau Sfintii, ci numai la inceputul acestei cai, la prima treapta, obligatorie pentru mantuire: a sinceritatii interioare, a iesirii din minciuna fata de sine, a realismului duhovnicesc. Fara a lupta mereu sa primim si sa cultivam acest fel minimal si esential de smerenie ne amagim total cu numele de crestin. Iar sinceritatea in fata constiintei noastre nu mai exista pentru ca nu mai exista in realitate pocainta, pentru ca nu mai avem deprinderea cercetarii permanente de sine, pentru ca… nu mai avem (daca am avut vreodata!) viata launtrica, pentru ca nu mai acordam timp - uneori nici macar cand ne pregatim de Sfintele Taine - convorbirii fara menajamente cu noi insine.

Un parinte spunea ca e mai usor sa convertesti la ortodoxie 10 pagani care nu au auzit de Hristos decat un sectar care talcuieste Biblia dupa mintea lui plina de mandrie.

tricesimusquintus Dumnezeu sa te lumineze sa cunosti Adevarul Dreptei Credintei cum o sti El. Pe acest forum nu ai vrut s-o cunosti, ci doar sa arati cat esti de cunoscator in Biblie. Asa ca la Judecata sa nu te poti apara ca nu ai stiut ca traiesti in inselare si erezie.

[COLOR=black]
[/COLOR]

vsovi 07.09.2009 10:36:54

Dupa cum se observa, Miller ne invatza despre iminenta venire a Domnului in anul 1844; Ellen era o credincioasa infocata ce cadea in groaza shi extaz mistic gandindu-se la evenimentul foarte apropiat. In 1844 nu se intampla nimic deosebit dar iata ca Ellen are vedenii in care i se descopera ca cei ce vor lepada aceasta ashteptare se vor pierde. I se arata Miller ca o lumina, ca un inger ce-i facea sa urce pe credincioshi spre Sfanta Cetate...

constat ca Miller este asemenea parintelui Iosif Trifa din 1920 care la cererea Mai Marelui intemeiaza OD shi publica reviste creshtine, ca un inger care vorbeshte shi pregatreshte oastea pentru iminenta venire a Domnului... (Trambitza Apocaliptica nr 1)

Ellen spune ca Domnul a lasat aceasta data 1844 sau 1843 ca sa fie tzinuta, caci Domnul a dorit ca ei sa gresheasca socoteala caci voia sa le descopere mai tarziu o taina a Sa... ca a avut un scop bun.

deci sa vedem ce este cu cifra 1844, o cifra importanta pentru Dumnezeu, caci iata ca acea socoteala de 2300 de seri shi de diminetzi da o taina chiar daca ai socoti pentru fiecare zi (o seara shi o dimineazta) ca pe un an shi ai aduna 2300 de ani de la Daniel... deci lasa sa se intzeleaga ca Miller nu a greshit socotind astfel ci asha a voit Domnul...

shi Care este Taina?

Poi Domnul este Mantuitor shi le-a dat lor acea cifra shtiind ca se vor ratacii apoi incorcindu-se cu ceilatzi, cu sectele celelalte shi vor lepada pe Miller shi pe Ellen, shi mai ales pe Dumnezeu; deci a shtiut Domnul prin inainte vederea Sa, a shtiut ca urmatorii lui Miller shi lui Ellen White ca nishte ingeri ce pornisera spre sfanta Cetate vor lepada credintza amestecandu-se cu credintzele apostate... adancindu-se mereu in apostazie cu totzii, impreuna cu celelate secte shi cazand de la credintza shi ashteptarea lui Hristos deci shtia ca cei de dupa vor lepada credintza lor in Hristos... credintza in iminenta revenirea a Domnului...

deci sa vedem ce e cu cifra 1844 pe care Domnul le-a dat-o:

1844:4=461 [Luna februarie in 18 zile: Pomenirea celui intru Sfinti, Parintelui nostru Leon, papa al Romei (+461)]

461 este numar prim, 4 este simbolul sfintei cruci,

1844:2=922 (avem perioada din timpul eresului iconoclast)

in 914-927 avem Razboiul Bizantino-Bulgar (Tzarul Simeon incearca sa smulga conducatorilor bizantini titlul de imparat al romanilor (ashikus ion KhCmaien) shi, odata cu aceasta, hegemonia in Balcani.)

in anul 922 aprilie, Roman Lecapenos inaugureaza politica agrara a imparatzilor macedoneni, pentru apararea micii proprietatzi tzaraneshti impotriva tendintzelor acaparatoare ale aristocratziei bizantine.

am mai gasit legat de anul 922:
Drumul spre Belfast continuă și următorul obiectiv este Monasterboice, unul din cele mai faimoase locuri religioase din Irlanda, construit in secolul V la câțiva kilometri nord de Drogheda , într-un loc minunat și singuratic. Se spune că a fost fondat de Sf. Buithe, urmașul Sfântului Patrick. Cu două biserici, turnul rotund și două mari cruci din piatră acesta este unul din cele mai vizitate situri religioase din Irlanda. Principala “comoară” a acestui loc este Crucea lui Muiredach, abatele din Monasterboice până în anul 922. Este considerată cea mai frumoasă cruce inaltă din piatră din Irlanda, aceasta având sculptate diverse scene biblice lizibile până astăzi.

deci in concluzie, se prea poate ca Domnul sa-i fi dat viziunile lui Ellen ca sa-i indrepte, asha cum tot Domnul folosise socoteala lui Miller (o zi ca un an pentru cele 2300 de seri shi de diminetzi) spre a-i indrepta pe credincioshii extaziatzi shi ingrozitzi... deci nu i-a osandit pentru gresheala socotelilor lor ci a incercat sa-i aduca la lumina... subliniind ca ashteptarea venirii Domnului este in duhul Proorociei.

dar eu cred ca socoteala, din Daniel ar putea fi shi asha:
2300= 1150 seri+ 1150 diminetzi =1150 zile = PI ani...
sau
2300 zile=6 ani shi 3luni shi 30 de zile...

socoteli care vorbesc de zilele sfarshitului... de zilele cand antichrist se va autointrona, un rege foarte viclean cu viclenii shi tactici shi tehnici ascunse... care are numarul 666, numarul numelui fiarei... shi va inshela pana shi pe cei aleshi 42 de luni adica 3 ani shi 6 luni... dupa cum marturiseshte sf Lavrentzie... un ticalos care se va marturisi ca mantuitor numai pe sine insushiti alese ce se va arata la inceput bland, fiind dintr-o desfranata jidoavca...

vsovi 07.09.2009 11:02:52

Iar despre Sambata shi Duminica v-am explicat mai sus in acest topic:

Hristos a inviat la mijlocul noptzii (dimineatza adanca spre ziua intai) in Sabbat, apoi in mijlocul zilei la finalul Diminetzii Sabatului, la finalul zilei vechi shi inceputul celei noi, s-a aratat pe Muntele din Galilea celor ce nu crezusera ca a inviat, s-a aratat cand soarele era la zenit, iar Seara, dupa ce Soarele a trecut de Zenit, deci la inceputul sfintei Duminici a intrat la Apostoli prin ushile inchise shi a zis "Pace Voua" aratandu-se ca El Este shi nu o naluca, darunindu-le Duhul Sfant shi trimitzandu-i la apostolie, ca apoi peste 8 zile, deci Duminica Dimineatza, Duminica ce se termina abea cand soarele trecea de Zenit, atunci s-a aratat shi lui Toma punandu-i mainile in semnele cuielor shi in coasta Sa, apoi Binecuvantand pe Apostoli shi zicand din nou "Pace Voua" shi invatzand despre fericire... deci iata ca a inviat sigur de Sabat (a fost o seara shi a fost o dimineatzat) shi a daruit Duhul shi odihna in sfanta Duminica, ziua intai (seara shi dupa 8 zile dimineatza) iar intre ele sfanta Saptamana Luminata...

iar Cuvantul lui Dumnezeu a zis ca asha se tzine sfanta Duminica:

"de sambata seara de la apusul soarelui pana luni dimineatza la rasaritul soarelui"...

asha ca nu va mai certatzi pe Duminica sau pe Sambata... ca doar este scris in scriptura ca asha este cum a zis shi a scris Dumnezeu (sfanta Treime) prin sfintzii prooroci ai Sai, prin Apostoli, sfintzi shi marturisitori mucenici...

condor 07.09.2009 11:36:09

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 164292)
[b]

Eu nu ma folosesc de autoritatea lui Canright decat pentru a aduce la lumina

V-ati gasit si de a carui "autoritate" sa va folositi ca sa faceti lumina. Cunoasteti viata si caracterul lui Canright?

De ce nu va folosit de autoritatea lui Aron Moldovan. Omul traieste, se pot afla multe despre el si viata lui, se poate intra in legatura directa cu el pe radio "Vocea Sperantei" sau pe Speranta Tv."

Va recomand, cu incredere, lucrarea lui Aron Moldovan: "Raspunsuri la acuzatiile aduse lui Ellen White".

Lucrarea se poate gasi aici:
http://www.scribd.com/doc/12881576/A...ui-Ellen-White

Luminati-va singur. Nu are rost sa raspund la articolele postate de dvs. (din "luminatul" DM Canright) cu articole din lucrarea lui Aron Moldovan sau alte lucrari. Asta nu se cheama discutie pe forum.

vsovi 07.09.2009 11:47:17

iar vinovatul nu-l mai cautatzi ci vinovatul este de la "noi sau un inger din cer" care va va vesti alta evanghelie... deci eu apostolul, ingerul rau, pacatele shi dracii e vinovatul... asha ca nu va mai amagitzi mereu cautand care mai de care sa va invinovatzitzi shi sa gasitzi cine e vinovatul... ca defapt totzi marii eretici au fost mari ierarhi, lupi imbracatzi in haina sfanta, pana shi Iuda Iscarioteanul a fost ucenic shi apostol ce l-a cunoscut pe Iisus Hristos...

deci incetatzi cu ideile razboaielor cruciatzilor, a arderii vrajitoarelor shi cu ideile fasciste (natzional socialiste) care lupta cu omul in loc sa lupte cu pacatul... caci nu cu carnea shi cu sangele este lupta noastra... ci cu duhurile rautatzii...

deci speram ca sa deosebim duhurile rautatzii in acest topic, sa deosebim raul din invatzaturile lui Hellen White sau Miller sau ceilaltzi shi nu sa-i acuzam pe ei de indracire sau sa-i judecam noi exact asha ca falsul mantuitor ce se recunoashte la simbolul credintzei, mantuitor numai pe sine... poi iar am ajuns sa ne autointronam shi noi impreuna cu cel rau?

deci lupul rapitor fariseu shi saducheu imbracat in haina sfanta ala e vinovatul... pacatele, dracul, minciunile satanice... shi fireshte eu, cel care ca un fraier, pun botul credulitatzii ca sa inghit din pofta de sine, de mine, de duhul minciunii maririi de sine, toate blestematziile pe care le debiteaza shi mi le prezinta... nevazand ca facand ca el, dupa el, crezandu-i minciunile shi iubirea patimashe shi egoista de sine insumi ajung sa ma indoiesc de Dumnezeu, de Hristos, de Maica Preacurata, de Una Biserica a sfintzilor... crezand ca Dumnezeu minte sau e rau sau nu e drept... crezand ca fraierul pe arhiconul ala care se distreaza in ascuns clatinandu-ma de la starea mea, arihiconii aia doi de care Parintele Cleopa a zis ca sa ne ferim in rugaciunile noastre:
-unul teologhiseshte shi ratzionalizeaza
-altul crede feroce in inchipuiri shi tanjeli inalte spre cinul monahal sau spre Rai infierbantandu-shi sangele shi crezand ca starea aia blestemata de mocirla e rodul Harului, nevrand sa mai iasa din ea ci pururea ar vrea sa petreaca asha, nevazand ca sufletul sau astfel se apropie shi se adanceshte in betzshtie shi trufie... shi voi zicetzi ca fie?...

poi, sa nu fie! ci fitzi oi cereshti shi nu pamanteshti... fitzi asha cum cere Cuvantul lui Dumnezeu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:09:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.