![]() |
Citat:
neamul nostru,provenit din legionarii romani lasati la vatra pe pamanturile daciei, nu poate fi un neam ticalos, asa cum il descrii ! problema e faptul ca in decursul istoriei prea s-a amestecat cu alte natii,si etnii,in unele zone, dar exista si zone pure, perfect romanesti- daca ai fi cunoscut mocani din zona muntilor apuseni,ai fi vazut oameni cu bun simt si la locul lor ! |
Citat:
|
Citat:
De altfel ce inseamna puritatea etnica? Si romanii au fost formati dintr-un amestec de natii.. |
Se cam exagereaza cu aceste stereotipuri...ca o fi, c-o pati, cand oamenii au plecat, au muncit, trait, sau studiat prin strainataturi dintotdeauna...atat cat era situatia infloritoare in tara, cat si cand nu prea.
Daca nu ar fi calcat picior de roman peste granita...nu s-ar fi stiut nimic despre Romania, dar probabil se pierde acest lucru din vedere...pentru mine greu de inteles de ce. |
Azi mi-am vizitat duhovnicul si parintele meu spiritual. De dragul lui si al unora ca el nu-mi vine sa parasesc tara. Desi sunt atat de putini...Dar oare dincolo vor fi oameni ca ei? Oare vom fi in stare sa rezistam lucrand un pamant nesemanat si intelenit?
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Insa ideea cu pur si corcit e cam exagerata...dar ca sa nu ma mai lungesc pe subiect fie ca tine...insa cati sunt astia comparativ cu restul? Am colindat prea mult Romania, am avut de-a face cu tot felul de paturi sociale...insa toate adunate, repet: cand am tras linie si m-am gandit, nu am gasit motiv pentru care sa mai vreau sa raman in tara asta...sa imi mai doresc sa fiu romanca si sa pot spune asta cu fruntea sus. Daca acum sunt ce sunt aici si am castigat increderea si respectul celor din jur care tin la mine, nu este pentru ca sunt romanaca ci pentru ca am demonstrat ca sunt OM ca si ei...pentru ca sunt romanca am avut doar de suferit si inca mai am datorita legilor acestei tari impuse doar romanilor si bulgarilor...dar pt mine nimic nu este intamplator...Dumnezeu va hotari in continuare ce va fi asa cum a facut in toata viata mea. |
Sa nu-ti fie rusine niciodata cu originea ta ! E ca o tradare a neamului in care te-ai nascut! Nicaieri nu-i mai frumos ca acasa!
|
Citat:
|
Citat:
Am trait si momente de genul acesta...dar am trecut repede peste cand mi-am revazut iar familia si tot ce mi-a fost candva drag. |
Pentru voi, cei departe de casa, este destul de greu, dar dragostea de Dumnezeu si ajutorul lui va tin!
|
Citat:
Slava Domnului! Si asta nu inseamna ca isi neaga neaparat originile sau isi dispretuiesc tara de origine (din contra). Pur si simplu s=au integrat unde stau. Ii multulmesc lui Dumnezeu ca m=a ajutat sa traiesc asta. |
Scuze. Am prezentat un punct de vedere. Nu-mi imaginez cum ar fi sa fiu plecata departe de casa, de cei dragi.
|
Citat:
Aici nu mai exista mama, tata, frate, sora, prieteni, cunostinte care sa te ajute sau sa-ti faca favoruri. Aici singurul care te ajuta e Bunu Dumnezeu si Maica Domnului. Doamne ajuta. |
Citat:
Dar se poate intampla daca pleci foarte tanar ca cei dragi sa fie in mare parte si in noua tara... |
Sa va ajute Dumnezeu, dar sa nu ne uitati nici pe noi, cei ramasi aici!
|
Citat:
populatiile cu un grad mai mare de puritate au trasaturi psiho-somatice unitare,iar cele cu grad redus, au tarasaturi eteroclite,deci contradictorii ! din cele de mai sus,e logica intrebarea : care tip de societate are cea mai mare eficienta, cea cu trasaturi unitare, su cea cu trasaturi contradictorii ??? |
Citat:
|
Citat:
|
Este pacat sau nu sa emigram??..
La moartea unui politist
"Ziarul de Vrancea a scris in editiile de ieri si de astazi despre cazul mortii politistului Silviu Dediu. Acesta, in virsta de 44 de ani, ocupa postul de agent la Politia municipiului Focsani si a murit in curtea casei sale din satul Radulesti, la putin timp dupa ce si-a ridicat primul salariu micsorat cu 25% Din pozitia noastra de ziar local, cu singura menire de a ne informa corect cititorii, am considerat ca nu trebuie sa evitam abordarea unui asemenea subiect din cruda realitate a vremurilor pe care le traim. ”Un politist a murit de inima rea dupa ce i s-a taiat 25% din leafa” a fost titlul articolului din editia de ieri a Ziarului de Vrancea, pe care ni l-am asumat in cunostinta de cauza, cu riscul de a deranja. In urma cu doua luni, jurnalistul Cristian Tudor Popescu atragea atentia politicienilor din majoritatea parlamentara :” Toti cei care vor vota pentru aplicarea acestui pachet de masuri (n.r de austeritate bugetara), voteaza pentru omorirea unor oameni”. De altfel, politicienii ajunsi la putere au si dezavantajul de a fi pusi in ipostaza adoptarii unor asemenea decizii, in contrapondere cu multele stiute privilegii. Revenind la cazul Silviu Dediu, ramine intrebarea: a avut sau nu dreptate CTP-ul?!" sursa: http://www.stiriazi.ro/ziare/articol...ticol/2818133/ |
Citat:
Citat:
Tipul acesta de mesaje reflectă mentalitatea sădită de comuniști, cum că statul trebuie să aibă grijă de oameni. Trebuie să vă învățați să vă purtați singuri de grijă, dacă nu ai slujbă la stat te orientezi spre domeniul privat, te pregătești pentru o profesie nouă, te zbați, nu aștepți să-ți pice din cer. A arăta cu degetul spre condițiile din România, fie ele datorate caracterului oamenilor sau situației economice, e o încercare de a scăpa de mustrările de conștiință. Conștiința vă spune că sunteți lași, că alegeți calea ușoară, confortul, în loc să puneți datoria (față de Dumnezeu, față de neam) pe primul plan și voi încercați s-o păcăliți cu astfel de scuze. |
Citat:
|
Citat:
Dacă vrei cu adevărat să-ți faci datoria, găsești o cale. Totul e să nu primeze interesele proprii. |
Traditie, sunt de acord cu tine in mare parte. Da, suntem invatati comozi iar cand ne dispare 'aceasta comoditate" clacam si alegem solutia cea mai proasta. Sinuciderea!
Mai mult, acest gest necugetat denota o mare harababura duhovniceasca. De care...nu Statul este de vina. Intrebarea pe care eu mi-o pun este: Sa stai in tara ta sub motivul ca esti fidel tarii sau sa pleci in lume sa-ti cauti comoditatea pierduta? Eu cred ca de folos este sa pleci. Poate 'strainatatea" va reusi sa-l invete ceea ce nu a reusit sa il invete Romania. Poate ca dand cu capul "afara" te vei trezi sau.. vei adormi pe veci. Si poate ca, in adancul inimii mele aici ma includ si pe mine.. Este doar parerea mea si nu doresc sa o impun nimanui. |
Citat:
Nu intelegeti ca imi plang de mila pentru a starni "compasiunea" ci am expus un exemplu concret! Dar, te intreb pe tine cum poti trai cu un salariul de 9 milioane in conditiile in care aceasta suma nu imi ajunge nici sa-mi acopar cheltuielile lunare? Programul este fff incarcat deci nu se pune problema unui al doilea job.. Da-mi te rog o solutie.. Concreta! |
Citat:
|
Fiecare trebuie să facă cum îi spune conștiința și duhovnicul. Pentru unii emigrarea poate fi conformă cu voia lui Dumnezeu, pentru alții îndurarea condițiilor din țară. Dumnezeu are un plan pentru fiecare om dar acel plan funcționează numai dacă omul caută să facă voia Lui. Este greu să credem în purtarea de grijă a lui Dumnezeu, asta necesită o "aruncare în gol", un gest care celor mai mulți pare sinucigaș.
Sf. Siluan spune că atunci când omul face voia lui Dumnezeu sufletul lui e mereu în pace pentru că dacă vin necazuri își spune "așa a fost voia Domnului". A ne alarma de situația noastră este un semn de necredință. Dacă ne-am încredința cu adevărat lui Dumnezeu El ar putea să lucreze, am fi "sincronizați" cu El și am ajunge în contact cu ocaziile pregătite de El. Dacă însă ne călăuzim singuri vom face zadarnic planul Lui, vom recurge la tot felul de soluții care ne vor consuma puterile sufletești, nemaiavând timp de adunare lăuntrică, de rugăciune și pocăință. |
Am mai postat-o o data si o mai fac acum pt cei care n-au citit-o:
„Măi, să știți că mulți vor pleca din țară, dar puțini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă și n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări”. PROFETIA LUI ARSENIE BOCA |
Citat:
|
Citat:
|
Mai degraba as crede ca scumpirile de produse si reducerile de salarii il cam "arde" la buzunare pe romanul de rand.
|
sa se faca protectie sociala ca in alte state, sa iti dea 1000 lei somaj, dupa un an sa scada la un 800 lei pana iesi la pensie....daca nu iti gasesti de lucru...sunt ajutoare pentru cei care nu se pot integra in societate...si le plateste statul ...anumite cheltuieli...dar sa nu moara de foame....sa ia masuri..
|
Citat:
|
Citat:
Repostez ceea ce ne-a lasat ca profetie cel mai mare duhovnic al secolului XX. Poate va luminati: „Măi, să știți că mulți vor pleca din țară, dar puțini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă și n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări”. |
Are Dumnezeu grija "sa ne lumineze "pe toti ...
folosesti expresii nu tocmai ortodoxe... |
Citat:
insa dincolo de aplicarea dezastruoasa a ideii puritatii rasiale de catre germania lui hitler,ideea unei rase pure si eficiente, ramane...si nu cred ca oamenii de stiinta germani,au fost niste natangi,si niste prosti,cand vorbeau de eugenie rasiala ! apropo., revin cu ceea ce spuneam in alta parte,asa ca o observatie practica,si concreta; fiind in vacanta in republica austriaca, nu am putut sa nu observ,privind fetele oamenilor, ce remarcabila unitate rasiala au ! daca conexam ideea asta cu absoluta oridne si disciplina ce deomneste acolo...concluzia, se trage usor !!! |
Citat:
A pleca (in cazul nostru fara ajutor si fara sa cunosti pe nimeni) este egal cu o aruncare in gol. Nu stiu ce vom face stiu insa ca am obosit foarte tare.. Stapana sa ne miluiasca sa luam decizia buna pentru mantuirea noastra. Altceva nu-mi doresc nici nu mi-am dorit vreodata.. ma voi lasa in grija Ei si a duhovnicului. Alta cale nu exista. Ionel, as vrea sa vad cum te-ai descurca tu daca ti s-ar cere sa te sacrifici concret pentru tara asta. Vorbe, sfaturi, jigniri si hule.. lumea-i plina...dar cui folosesc? Daca tu indemini 'din iubire" sa ramanem in tara..de ce nu simt iubirea ta? O fi constiinta mea de vina sau vorbele sunt seci si goale? ""Nu trebuie sa-ti duci lupta crestineasca cu predici si contestatii, ci cu o adevarata iubire ascunsa. Cand contestam, ceilalti reactioneaza. Cand ii iubim sunt miscati si-i castigam. Cand iubim, credem ca noi le oferim ceva celorlalti pe cand, in realitate, intai ne oferim noua insine. Iubirea cere sacrificii. Sa sacrificam cu umilinta ceva de-al nostru, care in realitate este al lui Dumnezeu." Parintele Porfirie |
Citat:
Noi suntem trecatori ,viata noastra trece cum se usuca iarba campului care se strange si se arde ,ca sa citez din Psaltire. Acum e dimineata ,peste putin timp seara. |
Citat:
O familie de la mine din oras a plecat in Canada si fata ,de altfel o eleva si studenta eminenta aici ,a abandonat o facultate unde ar fi putut trai foarte bine aici si acolo serveste in fast food pentru ca parintii ajunsi la 50 ani nu au gasit servici. Mare atentie ,totusi. Pe de alta parte daca il ai pe Dumnezeu vei avea si ajutor. Dar sa fie voia Lui sa pleci. In Anglia cei cu pregatire medicala ,asistente ,medici ,faramacisti o duc bine. Nu stiu ce sa spun ,noi acum traim timpurile de pe urma si nu prea mai conteaza altceva decat sufletul. Spunea un parinte de la o manastire ca daca ne-am ruga mai mult Dumnezeu ne va da conducatori buni ,credinciosi. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:54:01. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.