Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Umanitare (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5050)
-   -   Ajutor urgent (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7927)

stasylena 25.02.2011 21:52:15

Dragii nostri frati in Domnul,

Revin dupa cateva zile de absenta cu cateva noutati. Starea sotul meu, Vasile, s-a imbunatatit cat de cat. Dupa cum am mai scris, am renuntat la a mai merge prin tara la radioterapie, in schimb nu am renuntat la lupta pe care trebuie sa o ducem pentru salvarea sufletelor noastre. Pe parcursul a doua saptamani am reusit, cu ajutorul unor calugari cu suflet mare, sa facem Sfantul Maslu de trei ori. Ultima Sfanta Slujba a fost cu totul deosebita pentru noi, au venit 5 preoti si s-au rugat pentru familia noastra si pentru toti cei apropiati noua. Ii multumim Sfantului Ierarh Nectarie pentru ca a fost alaturi de noi, in rugaciunile noastre, si vom incerca sa ne rugam la acest mare Mijlocitor tot restul vietii noastre.

Va multumim pentru toate cuvintele de bine pe care ni le adresati mereu, pentru rugaciunile pe care le faceti pentru noi dar , in mod deosebit, am vrea sa-i multumim Alinei pentru darurile de mare pret pe care ni le-a oferit. Dumnezeu sa va rasplateasca tuturor osteneala, iar in rugaciunile domniilor dumneavoastra sa ne pomeniti si pe noi, pacatosii si nevrednicii.

Te rugam, Sfinte Ierarhe Nectarie, ia viata noastra in mainile tale si mijloceste precum stii mantuirea noastra. Amin!

stasylena 19.03.2011 19:41:37

Starea sotului meu s-a inrautatit in ultima saptamana. Ne luptam cu o infectie urinara cu proteus, abia am gasit in spital antibioticul sensibil, de astazi a inceput administrarea lui, insa avem o mare problema cu procurarea morfinei, care nu este adusa in farmacie la momentul potrivit si urmeaza zile intregi cu dureri cumplite. De asemenea, a slabit foarte mult datorita transpiratiei, la analizele de sange TGP era destul de marit, iar hemoglobina, si ea, mult sub valoarea minima.
Multumim pentru ca nu ati uitat sa ne pomeniti in rugaciunile dumneavoastra. Noi nu vom abandona lupta aceasta cu diavolul, care este una extrem de puternica. Si, nadajduim, ca numai de sufletele noastre sa nu se lege. In rest, cum va randui Mantuitorul!!!

LapetiteMoc 19.03.2011 20:02:09

Doamne, miluieste!

Domnului sa ne rugam pentru usurarea durerilor robului Sau Vasile si pentru alinarea suferintei sufletesti a familiei!

Va imbratisez, dragilor, cu toata dragostea! Mila Domnului sa va inconjoare!

MariS_ 19.03.2011 20:05:05

Citat:

În prealabil postat de stasylena (Post 348962)
Starea sotului meu s-a inrautatit in ultima saptamana. Ne luptam cu o infectie urinara cu proteus, abia am gasit in spital antibioticul sensibil, de astazi a inceput administrarea lui, insa avem o mare problema cu procurarea morfinei, care nu este adusa in farmacie la momentul potrivit si urmeaza zile intregi cu dureri cumplite. De asemenea, a slabit foarte mult datorita transpiratiei, la analizele de sange TGP era destul de marit, iar hemoglobina, si ea, mult sub valoarea minima.
Multumim pentru ca nu ati uitat sa ne pomeniti in rugaciunile dumneavoastra. Noi nu vom abandona lupta aceasta cu diavolul, care este una extrem de puternica. Si, nadajduim, ca numai de sufletele noastre sa nu se lege. In rest, cum va randui Mantuitorul!!!

Dumnezeu sa-i ajute sotului tau, Vasile, sa treaca cu bine peste aceasta grea incercare si sa invinga in lupta cu boala iar pe voi sa va intareasca si sa va aduca din nou bucuria in suflete.
Doamne ajuta si miluieste!
Har, smerenie si jertfa de sine.

stasylena 24.04.2011 23:45:51

Hristos a inviat!

Din bunatatea lui Hristos, Vasile a reusit sa ajunga si pana la aceasta mare sarbatoare, pe care a primit-o cu deosebita bucurie. Starea lui de sanatate nu e una foarte imbucuratoare, are inca dureri foarte mari, metastazele osoase se inmultesc si se dezvolta, i-au aparut pe coaste si la cap, or fi si la organele interne dar, datorita paraliziei pe care o are, nu pot sa-l duc la spital sa-i facem investigatii medicale sa vedem starea de evolutie, sincera sa fiu de 3 luni de zile am evitat sa cer sfatul sau parerea medicilor, ne-am lasat in voia lui Dumnezeu. De asemenea, a slabit destul de mult de la durerile care apar incepe si transpiratia si de aici apare si starea de slabiciune generala. Multa lume e surprinsa cum de nu mai incercam tratamentele, radioterapia, operatia chirurgicala. Singurele lucruri pe care le facem si in care ne-am pus nadejdea au ramas Sfanta Impartasanie si Sfantul Maslu, pe care le facem cu regularitate. Nu am sesizat semne "miraculoase"-dupa cum asteapta unii, dar aceastea il tin in viata in mod real.O echipa de parinti incearca sa ne ajute fiecare dupa putere, rugaciunea e prezenta in permanenta in sufletele noastre. Vreau sa va multumesc tuturor celor ce inca ne mai pomeniti in rugaciunile dumneavoastra, am numeroase semnale ca le faceti pentru noi, Dumnezeu sa va rasplateasca efortul dupa folosul fiecaruia duhovnicesc.

Sfintele si Dumnezeiestile Pasti sa va aduca lumina mantuitoare in suflete! Hristos a inviat!

tabitha 03.05.2011 09:32:49

Adevarat a inviat !

Dumnezeu este bun si milostiv. Va doresc sa treceti cu bine peste aceste incercari, cu voia Lui. Doamne ajuta !

IOLANDA 03.05.2011 11:00:54

Hristos a inviat!!!!

Deseori m-am gandit la voi Elena,chiar daca nu va cunosc personal totusi m-am rugat Bunului Dumnezeu ptr,sotul tau Vasile(inca ma mai rog) si pentru tine sa-ti dea Dumnezeu putere pentru "incercarea dura" pe care sunteti nevoiti sa o treceti. Maicuta Domnului sa va aiba in paza Ei cea Sfanta.Doamne Ajuta!!!!!!!!!multa sanatate.....

stasylena 04.05.2011 13:22:54

Dumnezeu isi arata dragostea in continuare fata de noi, Vasile astazi e mult mai linistit, a dormit mai tot timpul, parintele duhovnic i-a citit cateva rugaciuni, iar eu voi ramane alaturi de el in continuare. Iertati-ma daca am gresit fata de dumneavoastra cu gandurile mele, trec prin momente de confuzie si eroare, vreau doar sa raman asa cum m-a rugat sotul meu in ultimele noastre discutii. Dumnezeu sa ne intareasca pe toti!!!

In continuare vreau sa postez niste rugaciunile pe care le-am spus impreuna saptamana asta si sper sa va placa si dumneavoastra:

Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul îndurării, îngenunchez înaintea Ta, cu inimă înfrântă și zdrobită; ție îți încredințez ceasul cel din urmă al vieții mele și ceea ce urmează după aceea.

Când picioarele mele slăbite vor face să înțeleg că această corabie a vieții mele se apropie de ținta călătoriei, Doamne Iisuse Hristoase, ai milă de mine!

Când ochii mei slăbiți și tulburați de apropierea morții, vor privi stăruitor către Tine, Doamne Iisuse Hristoase, ai milă de mine!

Când mâinile mele tremurânde și amorțite, nu vor mai putea ține bine crucea Ta, și fără voia mea o voi lăsa să cadă peste patul durerii mele, Doamne Iisuse Hristoase, ai milă de mine!

Când urechile mele nu vor mai auzi vorbele oamenilor, ca să asculte glasul Tău care va rosti judecata de care va depinde soarta mea, Doamne Iisuse Hristoase, ai milă de mine!

Când gândurile mele vor fi întunecate de frica morții, când sufletul meu se va lupta cu duhul întunericului care vrea să-mi acopere ochii inimii pentru a pierde îndurarea Ta și astfel să mă arunce în chinurile deznădejdii, Doamne Iisuse Hristoase, ai milă de mine!

Când inima mea obosită abia va mai bate, luptându-se cu vrăjmașii mântuirii mele, Doamne Iisuse Hristoase, ai milă de mine!

Când voi varsa lacrimile cele din urmă, semn al nimicniciei mele, primește-le ca o jertfă de pocăință, și în clipele acelea, Doamne Iisuse Hristoase, ai milă de mine!

Când cei din jurul meu, simțind sfârșitul vieții mele Te vor chema în ajutor pentru mine, Doamne Iisuse Hristoase, ai milă de mine!

Când sufletul meu își va lua rămas bun de la lumea aceasta și va lăsa trupul meu fără de viață primește întoarcerea ființei mele la Tine ca o jertfă ce ți se cuvine: Doamne, Iisuse Hristoase, ai milă de mine!

Când, în sfârșit, sufletul meu se va înfățișa înaintea Ta și va vedea pentru prima dată strălucirea negrăită a Dumnezeirii tale, nu-l îndepărta de la Fața Ta; binevoiește a mă primi în locașurile Tale cele cerești ca în veci să-ți cânt și să Te slăvesc!

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, ai milă de mine! Amin!

LapetiteMoc 05.05.2011 11:04:06

De la Domnul putere si mangaiere!

Multumim ca ne-ai impartasit aceste rugaciuni, Elena !

Domnul sa va intareasca cu MARE MILA LUI !

Te imbratisez cu aceeasi veche admiratie !

stasylena 05.05.2011 11:28:25

Multumim si noi, doamna Gabriela, ca sunteti draguta, ca de fiecare data. Multumim si Bunului Dumnezeu pentru dragostea Sa nemarginita.
Vasile s-a simtit un pic mai bine, s-a odihnit, de ieri imi cere mai tot timpul mancare, organismul lupta cu aceasta cumplita boala. Aseara au venit parintii de la manastire sa-i faca Sfantul Maslu, i s-au citit rugaciuni ajutatoare de tot felul. In seara asta incercam sa-i mai facem un Sfant Maslu, luptam si ne rugam, poate Dumnezeu ne va da o mai mare bucurie decat cea pe care o intrezarim noi in acest moment.

Dumnezeu sa ne ierte pe toi si sa milostiveasca de fiecare, spre folosul nostru, al tuturor. Doamne ajuta!

alinutza109 05.05.2011 11:51:06

HRISTOS A INVIAT! sutem in continuare cu sufletul si rugaciunile alaturi de voi.Fiti binecuvantati.Sa asculte Bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului rugaciunile tuturor.AMIN.Doamne Ajuta!

vsovivi 05.05.2011 13:12:49

Cui cu cui se scoate, dar trebuie să scoți la sfârșit și ultimul cui dacă vrei să te faci complet sănătos.

Drac cu drac se scoate dacă ești înțelept, moartea cu moartea călcând, dar problema e că trebuie să scoți și ultimul drac rămas: ascultarea pentru slava de sine, că așa parcă zicea un sfânt că e mare dibăcie ca să pui diavolii să se lupte între ei și tu să-l alungi prin smerenie pe ultimul: mândria și lepădarea de Dumnezeu.

Recomandarea mea în cazul cancerului osos sau a oricărui cancer este să folosești diavolul buruienii rostopască, crucea voinicului, nigelariță, care este o plantă foarte otrăvitoare, care poate provoca moartea sau hepatita sau altele... în contra diavolului cancerului sau al altor boli incurabile.

Se pune nu un mănunchi ci numai una desprinsă din mănunchi deci doar o plantă întreagă obijnuită proaspătă: rădăcină, tulpină și frunze, tot, în 2 sau 3 litri de apă proaspătă, care se bagă apoi într-o sticlă de plastic etichetată vizibil ca otravă și cap de mort și se scrie și pericol de moarte pe ea, ca să nu cumva să bea cineva din greșală crezând că e apă, și se ține la rece și la întuneric și se ia din ea zilnic câte o linguriță = 5-10 grame. La soare sau prin uscare se pierde efectul.

Deci pentru oricefel de cancer se bea în fiecare zi cîte 3 lingurițe de zahăr (5-10 grame o linguriță mică) pentru persoane mature de peste 50Kg, respectiv 1 linguriță pentru persoanele mai slabe sau copii sub 50Kg. Pentru evitarea complicațiilor se poate consuma câte 1-2 lingurițe mici zilnic amestecate în orice lichid: ceai, supă, apă...

Tratamentul se face pe timp de 1 lună, după care se face pauză o săptămână sau două săptămâni sau mai mult și se reia tratamentul ce poate dura până la 6 luni. În caz de apariția oricăror semne, simptome de greață, stare toxică, se oprește tratamentul.

Interzis pentru sugari sau gravide sau copii sub 10Kg sau în cazuri de hepatită sau stări toxice.

Merg și împachetări sau comprese cu frunze proaspete pe locul bolnav, deci pentru uz extern nu se folosește suc din plantă sau lichid sau plantă dizolvată căci e pericol de otrăvire ci se pun doar frunze proaspete în zona respectivă cu piele bolnavă sau cu edeme sau cu oricefel de boli. Trebuie evitat contactul cu saliva, înghițirea frunzelor sau punerea direct în ochi sau urechi sau organele genitale sau anale a lichidului din plantă. Deci frunzele se pun direct pe piele și nu pe răni deschise.

După ce se retrage concerul ori alte boli incurabile din pricina acțiunii rostopaștei, se trece la eliminarea elixirului miraculos din închipuire, căci trebuie eliminată apoi preamarea credință în medicamente și leacuri și buruieni și trebuie revenit la dreapta credința în Dumnezeu, singura care ne mântuiește cu adevărat.

Doamne ajută și grijă mare căci răspunderea este a celui ce îndrăznește și folosește așa ceva. Orice doză mărită sporește pericolul otrăvirii ori al întoxicării.

stasylena 05.05.2011 15:12:17

Stau de multe ori si ma gandesc, daca aceste tumori nu dispar la atingerea de TRUPUL si SANGELE lui Hristos, cum ar fi posibil sa se vindece la atingerea unei plante obisnuite??? Iertati-mi judecata, dar VIATA e Hristos.Eu, recunosc, ca ma tin de orice firicel de sparanta ca sa-l pastrez pe Vasile alaturi, raportandu-ma la acest trup dar ,precizez, ca indiferent de ce va decide Dumnezeu, El va ramane doctorul trupurilor si sufletelor noastre, ca doar mantuirea sufletului nostru e mai importanta decat vindecarea noastra trupeasca. Cred , de asemenea,in dreptatea Mantuitorului, iar tot ce am trait in acesti ani a fost o poveste de dragoste sincera, in care doar MOARTEA ne va desparti unul de celalalt.

LapetiteMoc 05.05.2011 15:44:47

ma cutremur !!!

Citat:

În prealabil postat de stasylena (Post 358938)
Stau de multe ori si ma gandesc, daca aceste tumori nu dispar la atingerea de TRUPUL si SANGELE lui Hristos, cum ar fi posibil sa se vindece la atingerea unei plante obisnuite??? Iertati-mi judecata, dar VIATA e Hristos.Eu, recunosc, ca ma tin de orice firicel de sparanta ca sa-l pastrez pe Vasile alaturi, raportandu-ma la acest trup dar ,precizez, ca indiferent de ce va decide Dumnezeu, El va ramane doctorul trupurilor si sufletelor noastre, ca doar mantuirea sufletului nostru e mai importanta decat vindecarea noastra trupeasca. Cred , de asemenea,in dreptatea Mantuitorului, iar tot ce am trait in acesti ani a fost o poveste de dragoste sincera, in care doar MOARTEA ne va desparti unul de celalalt.

Ohhhhhh, ma-nfior !!!! Instantaneu mi-au venit in minte cuvintele Mantuitorului la adresa femeii cananeence: "Mare este credinta ta!" Fie ca Domnul nostru Iisus Hristos sa va imbratiseze cu Mare Mila LUI Sfanta !

Cuvintele tac, taina vorbeste !

IOLANDA 05.05.2011 15:46:01

Te admir foarte mult pentru taria de caracter pe care o ai ,si ptr.credinta ta in Domnul nostru Iisus Hristos.Am gasit si eu aseara rugaciunea pe care o pusesei tu aici(nu-mi dadeam seama unde am auzit-o)apoi mi-am amintit de CD-ul cu Acatistul pentru cei adormiti,pe care l-am pus in perioada postului.Este intradevar o rugaciune foarte speciala pentru cei care stiu cum sa o perceapa(simta).Am sa continuii sa ma rog pentru voi "dragi crestini"...mi-ati dat o adevarata "lectie de viata "si traire in Hristos......Dumnezeu sa va binecuvanteze sufletele,
curate.

stasylena 05.05.2011 16:37:29

Dragii mei, nici pe departe noi nu ne dorim sa va dam lectii de viata. Hristos Mantuitorul ne-a aratat cum trebuie sa traim. Noi nici pe departe nu respectam ceea ce-Si doreste Dumnezeu sa vada la noi, in special eu am multe patimi de care nu reusesc sa scap, cu totul ca imi doresc din tot sufletul, iar comparatia cu femeia cananeeanca nici pe departe nu trebuie facuta. Si sa spun de ce, daca aveam macar un storp de credinta in suflet, la cat de mult m-am rugat pentru ca Vasile sa fie bine, chiar si trupeste, atunci ,cu siguranta, Hristos n-ar fi amanat sa-mi raspunda. Din toata boala asta, vindecarea care-a trimis-o Dumnezeu asupra noastra a fost mai mult una spirituala pentru Vasile si probabil, cea fizica, nu ne este de folos. Mare minune e asta!!!!!!!!! Numai ca nu multa lume stie, vede si intelege totul. Iar eu de asta sunt multumita in suflet si linistita.
Si ca sa va imaginati cam in ce stare de boala e Vasile o sa va descriu , in mare, totul. Pe 1 ianuarie avea pe coloana 3 tumori, 2 de marimi mai mari si una fff mica. Dupa 4 luni de zile pe mijlocul coloanei are o umflatura cat un gheb, capul ii este plin de umflaturi, toata cutia toracelui e plina de tumori mari si mici, acum s-a localizat si la gat, in partea din spate, dupa ureche si cine stie pe la organele interne ce-o mai fi. Nu cred ca puteti sa va imaginiati ce dureri cumplite are si cum le indura cu mare dragoste, carcotind doar ffff rar. Morfina pentru el e ca aerul si n-a ajuns la doze foarte mari. Sfanta Impartasanie si Sfantul Maslu l-au tinut in viata, i-au facut crucea asta usoara. Acest om merita sa fie admirat pentru felul in care le primeste pe toate. Eu va zic sincer ca ma plang si cand ma intep cu un ac si nu cred c-as fi capabila sa indur atata suferinta. Dar daca ar fi spre folosul mantuirii mele, as primi-o cu drag.
Va imbratisam cu toata dragostea pe toti!

Menadel 05.05.2011 17:30:27

Incantat de cunostiinta!

Buna ziua, sunt nou pe acest forum, nu cunosc pe niciunul di voi, dar sper ca voi cunoaste persoane remarcabile si cu Har de la Dumnezeu! Ma numesc Eros si am 16 ani de viata, nu sunt multi, dar au fost indeajuns ca sa ma faca sa realizez anumite concepte.....cum ar fi existenta lui Dumnezeu ( Cel prea inalt! ) si a unui Mantuitor, cunoscut drept Isus Hristos si a carui viata a fost dedicata in totalitate acestei omeniri prin miracolele facute si de sacrificiul intocmit pe cruce prin sangele Sau preasfant!

Aceasta a fost mica mea prezentare inainte sa incep primul meu post pe acest forum. Va astept in topicurile ce vor urma sa ne impartasim opiniile impreuna!

Dumnezeu sa va binecuvanteze!!!

Citat:

În prealabil postat de stasylena (Post 358955)
Dragii mei, nici pe departe noi nu ne dorim sa va dam lectii de viata. Hristos Mantuitorul ne-a aratat cum trebuie sa traim. Noi nici pe departe nu respectam ceea ce-Si doreste Dumnezeu sa vada la noi, in special eu am multe patimi de care nu reusesc sa scap, cu totul ca imi doresc din tot sufletul, iar comparatia cu femeia cananeeanca nici pe departe nu trebuie facuta. Si sa spun de ce, daca aveam macar un storp de credinta in suflet, la cat de mult m-am rugat pentru ca Vasile sa fie bine, chiar si trupeste, atunci ,cu siguranta, Hristos n-ar fi amanat sa-mi raspunda. Din toata boala asta, vindecarea care-a trimis-o Dumnezeu asupra noastra a fost mai mult una spirituala pentru Vasile si probabil, cea fizica, nu ne este de folos. Mare minune e asta!!!!!!!!! Numai ca nu multa lume stie, vede si intelege totul. Iar eu de asta sunt multumita in suflet si linistita.
Si ca sa va imaginati cam in ce stare de boala e Vasile o sa va descriu , in mare, totul. Pe 1 ianuarie avea pe coloana 3 tumori, 2 de marimi mai mari si una fff mica. Dupa 4 luni de zile pe mijlocul coloanei are o umflatura cat un gheb, capul ii este plin de umflaturi, toata cutia toracelui e plina de tumori mari si mici, acum s-a localizat si la gat, in partea din spate, dupa ureche si cine stie pe la organele interne ce-o mai fi. Nu cred ca puteti sa va imaginiati ce dureri cumplite are si cum le indura cu mare dragoste, carcotind doar ffff rar. Morfina pentru el e ca aerul si n-a ajuns la doze foarte mari. Sfanta Impartasanie si Sfantul Maslu l-au tinut in viata, i-au facut crucea asta usoara. Acest om merita sa fie admirat pentru felul in care le primeste pe toate. Eu va zic sincer ca ma plang si cand ma intep cu un ac si nu cred c-as fi capabila sa indur atata suferinta. Dar daca ar fi spre folosul mantuirii mele, as primi-o cu drag.
Va imbratisam cu toata dragostea pe toti!

Dupa ce am citit aceste putine randuri dar foarte semnificative, dat faptul ca m-a coplesit enorm situatia copilului tau Vasile, as dori doar sa-ti spun ca imi pare foarte rau pentru fiul tau, si te-as ruga sa-mi dai voie se ma rog pentru el! Si chiar daca nu ai sa-mi dai voie, am sa ma rog oricum ;) incepand din acest moment! Deci iti urez o zi buna in continuare si Dumnezeu sa va Binecuvanteze pe tine si pe Vasile in numele lui Isus Hristos prin opera realizata de El pe cruce. Pace si Har!

stasylena 05.05.2011 18:22:15

Dragul meu,

Nu stiu care este numele tau de botez, de asta am indraznit sa ma adresez in modul acesta, daca fac o eroare imi cer scuze inca de pe acum. Te rog sa citesti tot topicul deschis de mine , ca sa poti intelege situatia. Ma bucur ca te alaturi noua in rugaciune, Dumnezeu sa te rasplateasca cum stie El mai bine pentru efortul tau ,dar VASILE este iubitul meu sot si tatal copilul meu, nu copilul meu, cum ai dedus tu. Asa ca, atat el ,cat si eu, sotia sa, Elena, suntem incantati de cunostinta si-ti dorim sa ai viata lunga si vesnica intru HRISTOS, Mantuitorul lumii!

Doamne ajuta!

Menadel 05.05.2011 18:28:30

Citat:

În prealabil postat de stasylena (Post 358966)
Dragul meu,

Nu stiu care este numele tau de botez, de asta am indraznit sa ma adresez in modul acesta, daca fac o eroare imi cer scuze inca de pe acum. Te rog sa citesti tot topicul deschis de mine , ca sa poti intelege situatia. Ma bucur ca te alaturi noua in rugaciune, Dumnezeu sa te rasplateasca cum stie El mai bine pentru efortul tau ,dar VASILE este iubitul meu sot si tatal copilul meu, nu copilul meu, cum ai dedus tu. Asa ca, atat el ,cat si eu, sotia sa, Elena, suntem incantati de cunostinta si-ti dorim sa ai viata lunga si vesnica intru HRISTOS, Mantuitorul lumii!

Doamne ajuta!

A scuzama, avand citit numai acest post al tau, in care vorbesti despre Vasile, am avut impresia ca este vorba de copilul tau. Bine ca mi-ai spus ca este sotul tau, o sa mai fac inca o data in seara asta rugaciune pentru Vasile, sotul tau!

stasylena 05.05.2011 18:39:09

Multumim, esti un dragut!!!

Miha-anca 05.05.2011 22:49:27

Citat:

În prealabil postat de stasylena (Post 358938)

Plantele medicinale fac parte din Farmacia Domnului.
Iar ca Trupul si Sangele Domnului sa vindece e nevoie de muuuulta credinta din partea celui bolnav, asa cum f frumos spunea mai sus si LapetiteMoc.

stasylena 06.05.2011 11:52:07

Eu nu contesc puterea tamaduitoare a plantelor, in schimb nu cred ca ele pot face minuni. Sa fim realisti!!! Noi in toata perioada asta n-am apelat la nici un alt mijloc alternativ de vindecare decat operatia chirurgica, impreuna cu tratamentul adjuvant si am apelat cu mare incredere in Tainele Sfintei Biserici, in care am crezut cu tarie. Ca Dumnezeu a ales sa nu raspunda rugaciunilor noastre pentru vindecarea trupului, cu siguranta asta e solutia benefica noua, tuturor. Aspectul cel mai important consta in faptul ca un om, in urma acestei suferinte, si-a salvat sufletul. Boala asta a fost o binecuvantare, nu un cosmar. Ca au fost si momente de deznadejde si disperare, suntem oameni si de asta ni se intampla , din cauza firii noastre slabe si pacatoase.Eu va recomand sa mergeti pe varianta care va spune inima ca trebuie sa o faceti si in care credeti.Eu n-am crezut in puterea tratamentelor naturiste, a homeopatiei, a reflexoterapiei , s.a. , de asta nici nu mi-am pierdut timpul cu ele, am cautat , in primul rand , vindecarea sufletului si salvarea lui, am plecat ochii mintii la Sfintele Icoane, ne-am bucurat de darul de mare pret al Sfantului Ierarh Nectarie, de Sfantul Maslu si Sfinta si Dumnezeiasca Impartasanie. Daca toate acestea n-au adus vindecarea trupului, cum credeti ca niste plante ar fi putut face???? Asta e intrebarea mea, fara sa judec pe cei ce cred in puterea plantelor sau sa-i conving sa nu creada in ea.

88hharalambos 08.05.2011 13:57:25

Efortul vostru , evlavia voastră și nădejdea numai în ajutorul Lui Dumnezeu, sunt demne de apreciat. Nu vă descurajați și nu deznădăjduiți, chiar dacă Dumezeu întârzie să răspundă, sau poate are alte planuri de neschimbat cu voi, rămâneți tari în ctredința că nici un fir de păr din cap nu-i trecut cu vederea de Dumnezeu.
Desigur că vorbele sunt ușor de spus și până acum poate chiar nimic deosebit, dar au și ele menirea să mângâie, să aline, să împărtășească sentimente de bucurie sau durere, de comuniune, în puterea care le-a dăruit-o Creatorul.
Noi care suntem orodocși avem ca centrul al credinței noastre viața celaltă, care este cu adevărat fericită și învierea în cele din urmă și cu trupul pt veșnicie, deci, viața de acum nu-i decât umbră și vis, iar trupul de acum servește doar ca unealtă pt desăvârșirea sufletească, de aceea mângâiați-vă cu aceste cuvinte, și nu vă întristați pt viața de acum.
Lui Vasile, care acum este țintuit pe cruce, amintiți-i că pentru veșnicie în odihnă, această suferință este foarte puțin sau chiar nimic, să rabde puțin că după chinuri va venii și odihna.
Dumnezeu va mângâia inima voastră în întristare și suferință și vă va trimite pace, și ajutorul Lui va fi cu voi!
Primiți cu bucurie toate cele trimise de Dumnezeu spre folosul vostru, și muțumiți în toate Lui căci aceasta va fi cununa vostră în ziua cea mare a răsplătirii.

Negroponte 14.05.2011 22:53:53

Hristos a inviat!Suferinta lui Vasile a luat sfarsit.Astazi a trecut in vesnicie.Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca cu dreptii intru Imparatia Sa!
Sa fim alaturi de Elena si Anastasia in rugaciunile noastre.Condoleante!

Dobra Daniela 14.05.2011 23:36:29

Dumnezeu sa-l ierte!

Dumnezeu sa-l ierte! familiei ii doresc sa treaca cu bine peste toate!

caty_deea 15.05.2011 00:25:00

Dumnezeu sa il ierte! Sper ca suferinta prin care a trecut fratele nostru l.a curatit de pacate si acum se bucura alaturi de Hristos,Maica Domnului si toti Sfintii in Imparatia Tatalui

88hharalambos 15.05.2011 01:07:58

Hristos a Înviat! Din lipsă de timp, dar și din cauza oboselii, Elena nu a scris astăzi despre plecarea lui Vasile în viața celalată, care a avut loc dimineață până în ora 7, dar m-a rugat și pe mine în seara asta să scriu pe forum despre acest eveniment care a pus capăt suferinței pământești al iubitului ei soț.
Totodată vă mulțumește tuturor celor care i-ați fost alături în dureroasa luptă cu boala în această periadă.
Vasile, a plecat cu nădejdea învierii și a vieții celei veșnice și împăcat sufletește, în adevărată pocăință pregătit. Fapt extrem de important!
Scriu cu sentimente de multă admirație pentru crucea purtată cu demnitate și bărbăție a grelei suferințe de către Vasile, dusă cu mulțumire lui Dumnezeu. Și pentru această încercare a familiei, pentru Elena, pentru adevăratul model și devotament de soție creștină și pentru micuța Anastasia care trebuie să îndure despărțirea de tatăl la această vârstă de copil.
Să fim alături rugându-ne în acest timp pentru călătoria sufletului lui Vasile înspre Împărăția lui Dumnezeu și pentru odihna lui.
Iar pentru Elena și Anastasia să le întărească Dumnezeu, cu a Lui iubire, purtându-le de grijă în toate.
Din partea noastră, condoleanțe, și, Dumnezeu să-l odihnească cu drepți și cu sfinții să-l așeze!

MarinaAlca 15.05.2011 03:39:31

Dumnezeu sa iti dea binemeritata odihna draga Vasile!!!In clipele de cumpana ale vietii mele (precum cea de acum) voi avea vii in memorie cuvintele si sfaturile tale...Iti multumesc ca ai existat, iti multumesc ptr compasiune si pentru iubire, pentru faptul ca nu m-ai judecat in intunecimea mea ci doar ai incercat sa adaugi mai multa intelepciune mintii mele... acum mai mult ca oricand, voi incerca sa urmez indrumarile tale... va fi greu dar nu imposibil... daca tu ai reusit voi izbandi si eu!!!
Ai fost un OM FRUMOS, care a iubit viata,un sot minunat si un tata desavarsit!Ti-ai purtat bucuriile si necazurile cu demnitate si putere, pentru ca tu, Vasile, ai fost un om puternic!

Stiu ca acum ne privesti, din lumina, si parca iti zaresc surasul.... Si mai stiu ca te rogi pentru noi asa cum si noi nevrednicii indraznim timid a ne ruga ptr tine... aceasta comuniune intru credinta si iubire, nimeni nu ne-o poate lua...nici macar moartea cea rece si perfida...
Acum iti spun la revedere, pentru atunci cand Dumnezeu va randui.. noi mai avem de zabovit un pic pe aici... lacrimi, suferinte, poveri...insa atunci cand vremea va veni, ne vom intalni din nou, cu totii,in Imparatia Sa, acolo unde nu vom mai simti nici durere, nici intristare, acolo de unde a disparut toata frica, lacrimile si suspinul.
DUMNEZEU SA TE IERTE, BUNULE PRIETEN:53::53::53:

dorinastoica14 15.05.2011 07:12:11

Dumnezeu să te primească în Împărăția Sa Vasile, suflet minunat și plin de lumină. Sunt convinsă că vei merge în Raiul celor plăcuți Domnului une nu este nici întristare nici durere ci doar bucurie și pace veșnică.

Să te întărească Dumnezeu Elena pentru mucenicia de a fi fost alături de iubitul tău soț până în ultimile clipe. Maica Domnului să te acopere.
Sincere condoleanțe!

stasylena 15.05.2011 07:43:26

Hristos a inviat!

Acum, dupa doua zile si doua nopti de nesomn, Milostivul Dumnezeu m-a ajutat sa ajung si in clipa aceasta cand am venit sa va scriu si eu cateva randuri, in memoria iubitului meu sot si tata al copilului meu. Stiu ca este greu pentru toata lumea, eu nu plang pentru despartirea asta fizica, ma bucur pentru ca visul lui Vasile de a pleca mai repede ca sa se intalneasca cu Hristos s-a indeplinit. Vasile a plecat la cele vesnice asa cum si-a dorit si cum i-am promis de fiecare data, alaturi de mine si de Anastasia. Cu o zi inainte mi-a transmis semnale clare ca aceasta clipa se apropie, de aceea si pregatirea mea sufleteasca a reusit sa fie cum trebuie. A plecat cu mare nadejde in suflet si sa stiti ca aceasta trecere s-a produs si cu mijlocirea a doua Sfinte Moaste care au venit din Bucuresti , la el.
Corpul neinsufletit este depus la capela cimitirului, iar daca cineva nu l-a cunoscut si vrea totusi sa-si ia ramas bun de la el, poate veni acolo, eu si cu Anastasia vom veghea la capul lui cat vom putea de mult, si va asteptam cu mare, mare drag. Vasile m-a rugat sa va multumesc tuturor pentru ajutorul vostru neconditionat si sa stiti ca fiecare dintre voi ati contribuit la mantuirea lui, pentru ca banii pe care i-am primit si care i-am mai prelungit viata de fapt l-au ajutat ca sa-si planga pacatele, sa ceara iertare si ca acum sa poata sta in Imparatia lui Dumnezeu.
Inmormantarea va avea loc marti, ultima dorinta a lui a fost sa fie inmormantat la Manastirea Bujoreni, inca nu stim daca este posibila aceasta, dar cu nadejde multa la Maica Domnului sper sa fie posibila. Famila mea va multumeste pentru tot sprijinul si de toata dragostea de care ati dat dovada, va multumim pentru toate cuvintele si toate ganduri voastre frumoase si Bunul Dumnezeu sa ne calauzeasca pasii spre viata cea de veci. Amin!

Mihnea Dragomir 15.05.2011 08:48:18

Chiar astăzi, la Sf. Liturghie, am să mă rog pentru sufletul soțului dv, Vasile.
Odihna veșnică dă-i-o lui, Doamne, și lumina cea neînserată să-i strălucească lui ! Odihnească-se în pace !

delia31 15.05.2011 14:43:39

[quote=stasylena;359129]

Ca Dumnezeu a ales sa nu raspunda rugaciunilor noastre pentru vindecarea trupului, cu siguranta asta e solutia benefica noua, tuturor.

Aspectul cel mai important consta in faptul ca un om, in urma acestei suferinte, si-a salvat sufletul.

Boala asta a fost o binecuvantare, nu un cosmar.

am cautat , in primul rand , vindecarea sufletului si salvarea lui, am plecat ochii mintii la Sfintele Icoane, ne-am bucurat de darul de mare pret al Sfantului Ierarh Nectarie, de Sfantul Maslu si Sfinta si Dumnezeiasca Impartasanie. QUOTE]

Fara cuvinte!
Multumesc Elena. Ne-ai aratat pe viu o lectie de depasire a suferintei prin acceptarea ei ca mod de a curata sufletul; o lectie a sotului tau ca a inteles ca boala ii e spre mantuire, o lectie ca a inteles paradoxul Crucii si cuvintele lui Hristos: "cine va voi să-și scape viata, o va pierde; dar cine si-o va pierde pentru Mine, o va afla".

Hristos sa-l primeasca in bratele Lui iar pe voi sa va mangaie!

''sfarsit crestinesc vietii noastre...si raspuns bun la infricosatoarea judecata a lui Hristos, de la Domnul sa cerem"

glykys 15.05.2011 15:05:34

Dumnezeu sa-l ierte!
Vasile a fost un fericit, si-a dus crucea si acum a ajuns in rai.

LapetiteMoc 15.05.2011 15:21:54

Dumnezeu sa-l ierte!

Elena draga, Dumnezeu sa-l ierte pe dragul tau Vasile si sa-l aseze in vesnica LUI pace!

Domnul sa va ocroteasca pe voi doua, ingerii lui pazitori !

Melissa 15.05.2011 16:02:22

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 361210)
Citat:

În prealabil postat de stasylena (Post 359129)

Ca Dumnezeu a ales sa nu raspunda rugaciunilor noastre pentru vindecarea trupului, cu siguranta asta e solutia benefica noua, tuturor.

Aspectul cel mai important consta in faptul ca un om, in urma acestei suferinte, si-a salvat sufletul.

Boala asta a fost o binecuvantare, nu un cosmar.

am cautat , in primul rand , vindecarea sufletului si salvarea lui, am plecat ochii mintii la Sfintele Icoane, ne-am bucurat de darul de mare pret al Sfantului Ierarh Nectarie, de Sfantul Maslu si Sfinta si Dumnezeiasca Impartasanie.

Fara cuvinte!
Multumesc Elena. Ne-ai aratat pe viu o lectie de depasire a suferintei prin acceptarea ei ca mod de a curata sufletul;
o lectie a sotului tau ca a inteles ca boala ii e spre mantuire, o lectie ca a inteles paradoxul Crucii si cuvintele lui Hristos: "cine va voi să-și scape viata, o va pierde; dar cine si-o va pierde pentru Mine, o va afla".

Hristos sa-l primeasca in bratele Lui iar pe voi sa va mangaie!

''sfarsit crestinesc vietii noastre...si raspuns bun la infricosatoarea judecata a lui Hristos, de la Domnul sa cerem"

Chiar fara cuvinte...

Dumnezeu sa-l odihneasca pe Vasile alaturi de cei drepti si sa-i ierte lui toate pacatele facute pe pamant cu voia sau fara voia sa! Pe voi sa va intareasca Dumnezeu iar Maica Domnului sa va ocroteasca si sa va aibe mereu sub Sfantul Ei Acoperamant!

MariS_ 15.05.2011 17:34:44

Sunt cu inima alaturi de familia atat de greu incercata si care si-a purtat cu mare demnitate crucea, o cruce atat de grea dar cred ca si rasplata e pe masura. Lectie de credinta pe viu. Lectie de smerenie, lectie de iubire. Ma inclin.
Dumnezeu sa-l ierte pe fratele Vasile si sa-l odihneasca cu dreptii Sai! Amin.
Har, smerenie si jertfa de sine (cat de bine i se potrivesc lui Vasile).

maria25 15.05.2011 17:56:22

Hristos a inviat!

Sincere condoleante! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Va imbratisez.

o nestiutoare_ 15.05.2011 18:00:06

Dumnezeu sa-i ierte orice gresala ar fi savarsit, cu voie sau fara de voie.
Doamne, primeste-l in locasurile sfintilor, unde dreptii se odihnesc si rasplateste-i cu darurile Tale toata suferinta indurata in viata pamanteasca!

Maica buna, mijloceste pentru sufletul robului tau!Amin.

Sa va aline Dumnezeu durerea si sa va intareasca in acest necaz:(.

dorinastoica14 15.05.2011 20:10:20

În acestă după-amiază am fost la Capela Cimitirului (o bisericuță minunată în miniatură) unde se odihnește Vasile, având alături cu mare dragoste pentru toți acei care vin să-l vadă pe Elena și pe Anastasia.
Stând împreuna cu ei am avut senzația că mă aflu în vizită la o familie de oameni tineri care se iubesc mult.
Aș vrea să vă mărturisesc că nu am văzut (și am ceva ani) pe cineva mort care să arate așa.
O frumusețe duhovnicească mai presus de cuvinte și o pace de nedescris îi luminează fața tânără. Nu exagerez cu nimic dacă vă spun că arată ca un sfânt și are un zâmbet de împăcare și o mare liniște pe față.
Privindu-l mi-am spus că într-adevăr, moartea nu există pentru acei care sunt împăcați cu Dumnezeu.
Veșnica lui pomenire.

glykys 15.05.2011 20:22:11

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 361248)
Privindu-l mi-am spus că într-adevăr, moartea nu există pentru acei care sunt împăcați cu Dumnezeu.
Veșnica lui pomenire.

Asa este. Eu nu stiu cum as fi putut trece peste moartea bunicii, daca nu as fi avut credinta in Dumnezeu.
Sa nu uitam ca ne aflam in comuniune cu cei adormiti intru credinta si iubire si sunt sigura ca si Elena si Anastasia simt acelasi lucru.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:44:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.