![]() |
The Storm
|
Ascult rock, si nu am nimic. Sunt un copil normal, peste medie la note si purtare, ascult rock-ul dur, care probabil la multi de aici va parea insuportabil, dar melodiile sunt complexe din punct de vedere muzical si multe chiar geniale sincer nu imi plac linking park sau limp bisquit care mi se par asa melodii pentru adolescenti cu teme doar despre iubire (ca de altfel majoritatea melodiilor indiferent de genuri canta doar despre iubire sau despartiri sau singuratate te saturi la un moment dat).
Un exemplu de melodie metal, fara chitari dar evident se pastreaza acel iz de rock, este un pacat sa asculti asa ceva? http://www.youtube.com/watch?v=eqS35BHIrzw si uitati o melodie sa nu uitam din ce tara facem parte: http://www.youtube.com/watch?v=6ZhN0z8oy-w (are si legatura cu acest thread) |
Citat:
Bine, o fi trupa aia Apocalyptica buna la creat versuri, dar nu puteau sa cantece mai linistit, nu sa faca abuz de violoncel si sa se zbantuie ca descreieratii? |
Citat:
Eu am incercat sa inteleg, dar aceasta manifestare nu e normala, si nu prea are de-a face cu un echilibru interior, cu armonia...ci e un fel de exteriorizare ciudata, dar a ce anume? |
Citat:
Normal ca nu e firesc, dar no tineretul e foarte receptiv, el vrea senzatii tari... Daca vor senzatii tari sa citeasca psaltirea intre orele 2-4 noaptea. |
Citat:
Eu am auzit la un moment dat niste melodii de-ale lor, instrumentale, si mi s-au parut frumoase in alea cateva minute in care le-am putut asculta, dupa care am cautat si downloadat si eu cateva. Crezi ca le-am putut asculta prea mult? Nu...cand am incercat sa ascult, mi-au transmis o stare proasta, de agitatie, nervozitate...dupa care le-am deletat pe toate, si mi-am vazut de treaba.:4: In concluzie rock-ul nu e pentru mine... |
Citat:
Oricum mie aceasta preferinta mi se pare ciudata, pentru ca rock-ul totusi vine la pachet si cu anumite manifestari, cu un anumit look, atitudine...deci nu se rezuma numai la ascultat niste racnete, sau dat din cap aiurea...eu asa cred. |
Citat:
Din pacate, majoritatea lumii care asculta rock este in general inconstienta si ignoranta. Asculta mai mult de versurile din muzica decat de parinti sau alti oameni. Sa nu zicem ca toata muzica aceasta este indracita caci ar fi o minciuna. Sa dau cateva exemple. Uite o parte din versurile cantecului "Rime of the Ancient Mariner" (Rima Marinarului Antic) de Iron Maiden: "And the ship it sinks like lead into the sea (Si nava se scufunda precum plumbul in mare) And the hermit shrives the mariner of his sins. (Si pustnicul absolva marinarul de pacatele sale) The mariner's bound to tell of his story (Marinarul va trebui sa isi zica povestea) To tell this tale wherever he goes (Sa zica povestea oriunde merge) To teach God's word by his own example (Sa invete cuvantul lui Dumnezeu dupa propriul exemplu) That we must love all things that God made. (Ca trebuie sa iubim toate lucrurile facute de Dumnezeu)" Un alt exemplu ar fi "Dominion" de Sisters of Mercy: "Some day, some day, some day - Dominion Come a time Some day, some day, some day - Dominion Some say prayers Some say prayers (Unii spun rugaciuni) I say mine (Eu mi-o spun pe a mea)" Tot de Sisters of Mercy melodia "Flood I": "She says: nobody done no harm Grace of God and raise your arms (Indurarea lui Dumnezeu si ridica-ti mainile) She says: face it and it's a place to stay This, this is the way it was This, this is the way it is" Si inca un cantec care, interpretabil, este bun: "Hallowed be Thy Name" de Iron Maiden: "... When the priest comes to read me the last rites, (Cand vine preotul sa-mi faca ultimele ceremonii) I take a look through the bars at the last sights, (Ma uit printre bare la ultimele privelisti) Of a world that has gone very wrong for me. (A unei lumi care a devenit foarte gresita pentru mine) ... As the guards march me out to the courtyard, (Cand gardienii ma aduc afara in curte) Somebody cries from a cell "God be with you". (Cineva imi plange dintr-o celula "Dumnezeu fie cu tine") If there's a God then why does he let me go? (Daca exista un Dumnezeu, atunci de ce ma lasa liber?) -> ??? ... Mark my words believe my soul lives on. (Tine minte cuvintele mele, sufletul va dainui) Don't worry now that I have gone. (Nu te ingrijora acum ca am plecat) I've gone beyond to see the truth. (M-am dus dincolo, sa vad adevarul) When you know that your time is close at hand, (Cand stii ca timpul tau se apropie) Maybe then you'll begin to understand (Poate ca atunci vei intelege) Life down here is just a strange illusion. (Ca viata aici jos este doar o iluzie stranie) Yeah, Yeah, Yeah...Hallowed be Thy name (Da, Da, Da... Sfintit fie numele Tau) Yeah, Yeah, Yeah...Hallowed be Thy name (Da, Da, Da... Sfintit fie numele Tau) ..." Asadar, sunt si trupe / cantece care nu neaparat ne indeparteaza. Imagineaza-ti un zapacit dintr-asta care asculta doar death metal ca da peste o melodie care zice cate ceva de Dumnezeu. Pe unii s-ar putea sa-i puna pe ganduri... |
OFICIAL ULTIMUL MEU POST PE ACEST FORUM
Oameni buni sa stiti si voi ca nu conteaza ce asculti atat timp cat nu te indeparteaza de Dumnezeu ! AscultAC/DC de vreo 4 ani de acum si ma duc la Biserica si imi continuii totodata randuiala mea crestina . si da , am 18 ani . De cate ori intru pe acest forum , prin diferite topicuri mai ales cu subiect de muzica ma SIMT JUDECAT INDIRECT ! De ce? ptr ca vad cum ii judecati pe altii ca vezi tu daca asculti ac/dc devii adept al satanismului si multe idei prostesti . Pot sa imi iau un tricou cu pentagrama pe mine , si nu ma schimb, nu are nici o importanta . Dar daca port tricou cu pentagrama pe mine si devin adept al satanismului sau ma schimb ca persoana , atunci da este rau . Deodata toti ati devenit niste sfinti si aratati cu degetului si judecati pe cei ce asculta genul asta de muzica . Asta ma intristeaza cel mai mult , ca voi vedeti raul in muzica , daca nu e muzica psaltica, mnu nu merge muzica pacatoasaaaaaa gataaa iadull te mananca ! Unde s-a dus iubirea de aproape ? dar nu lasa ca ala ascult rock de satanist . Sa va aduc aminte de schimbarea vietii al unui scriitor care mi-a ajuns la inima ? Danion Vasile oameni buni , ganditi-va ca un copil care il vedeti pe strada , ii raspundeti pe forum poate fi un Danion Vasile al viitorului... Nu numai ca ascult muzica rock , dar si o cant ( la chitara da ) . Voi in loc sa aratati alternativa taiati si spanzurati , daca cineva asculta rock si sa spunem ca este indepartat de Biserica il puteti invata cum sa il descopere pe Hristos . dar voi nu , il condamnati mai tare ptr ceea ce este ,ptr muzica pe care o asculta . si el cum il v-a mai descoperi pe Hristos daca voi il tratatai cum il tratati . Ce incerc sa subliniez este sa numai judecati tot ca niste mari sfinti , incercati sa le aratati o alternativa . Sa zica o trupa versuri despre violenta , bautura sex etc...mai daca eu nu fac nici unu din lucrurile astea sau nu ma indeparteaza de Dumnezeu care e problema ? Asa cum am promis v-a fi ultimul meu post , nu am sa mai raspund la viitoarele reply-uri , stiu la ce raspunsuri sa ma astept . Dumnezeu sa va lumineze mintea tuturor ! |
Citat:
Nu afirm ca rockerii sunt satanisti, insa totusi rockerii impatimiti ajung si la asta, deci nu e o inventie, ci tine de informare totusi. Nu or fi fiind satanisti, dar cantecele in care se vorbeste de Hell, si alte asemenea teme...mi se par revoltatoare pentru simplul fapt ca se autoplaseaza intr-o anumita tabara, si sunt foarte expliciti prin mesajul pe care intentioneaza sa il transmita. Mie acest stil de muzica nu imi place, si as vrea sa cred ca nu imi impune cineva ce sa spun, ce sa cred, si ce preferinte sa am in materie...dar asta nu inseamna ca judec, ci ca asta e parerea mea...pe care rocker-ii nu au de ce sa nu o respecte, si deci...sa nu ma judece, cum ca as judeca..sorry! Asadar, nu judec, si nu ai de ce sa te simti judecat de o sfanta...ci doar sa accepti si tu niste pareri...si banuiesc ca esti de fapt constient ca nu te poti astepta ca 99% din populatia sa prefere acest gen de muzica...zau asa! Mie acest stil de muzica imi transmite ceva negativ, nu pot explica exact ce...dar imi da o stare proasta, o stare care nu imi face bine, si daca mai aud si de Hell, Satan...nici nu cred ca mai e nevoie sa mai adaug ceva in plus.:4: |
n-am putut sa ma abtin...scuze
Colaps tu esti un guru vad eu pe aici dar cu tot respectul tu esti cel mai `pe langa`dintre toti: tipologia omului care vorbeste mult si nu spune nimic, care se contrazice la fiecare pas,acum arunca cu ura peste catva timp indeamna la iubire si rugaciune, da exemple `elocvente`desi sunt niste nimicuri fara sens...etc
De ce nu intri in politica ca ai chemare vad? Eu zic sa nu mai dai sfaturi pentru ca nu esti credibil. Lumea altora este altfel decat o vezi tu Imi cer scuze daca am fost prea `brutal` Peace |
Incredibil
Absolut incredibil ca cineva ar pune o asemenea intrebare. Si mai incredibile sunt raspunsurile date, dar asta e alta problema. Oameni buni, voi sunteti adulti, totusi, incercati sa va comportati ca unii. Chiar va este atat de teama de propriile slabiciuni incat ati fi capabili sa aruncati vina pe muzica.
Rockul este un gen de muzica(unul din putinele care mai are totusi cat de cat o vaga integritate) si atat. Dumnezeu, daca exista sau daca nu, nu va tine cont de asemenea prostii, daca te macina atat de mult viata de apoi. |
Citat:
Parca s-a sfarsit discutia aceasta cu o concluzie: Sa asculti atata timp cat nu te departeaza de Dumnezeu (ca exemplu, tu sa nu te mai duci la rugaciune sa stai sa asculti toata noaptea muzica), atata timp cat versurile nu te influenteaza in vreun fel (de exemplu daca canta despre betii si droguri, tu sa faci la fel) si atata timp cat nu este hulit numele Domnului, de exemplu death / black metalul sau alte porcarii indracite de genul asta. In rest poti sa asculti, daca te relaxeaza treaba ta, daca iti place e alegerera ta, doar ai libertatea de a alege ce vrei. Nu constituie un pacat atata timp cat nu incalca conditiile de mai sus. Poti sa asculti Guns 'n' Roses si Metallica la maxim daca te relaxeaza si nu iti creaza stari de agresivitate. Atunci cand chiar au un impact versurile asupra vietii tale, ca te duci si strangulezi iepuri ca asa zic versurile sau ca injuri, te destrabalezi si dai in betii ca asa te-au invatat versurile, sau ca devii violent si manios de la ritmul alert al batailor de tobe, atuncea e pacat. |
Citat:
Primul meu mare raspuns este NU. Rockul nu are nici o lagatura cu Satana. Toate acestea sunt inventii ale mintii bolnave ale unor oameni care n-au alta treaba decat sa judece lucruri despre care n-au habar. Orice gen muzical care place si ne reprezinta ca fiinte sociale presupune zgomot. Nu inseamna ca toti suntem "satanisti" si nici ca vom ajunge in iad. Ar fi o mare prostie sa gandim asa. Si eu sunt in felul meu rockar-ita si nici nu-mi trece prin minte asa ceva. Iubirea pentru noi insine si de Dumnezeu exista in noi neconditionat de muzica pe care o ascultam. As zice chiar ca suntem mai buni si Dumnezeu ne iubeste cand suntem buni si ne rugam pentru pentru binele nostru si al celorlalti, fara nici o legatura cu genul muzical pe care-l indragim. Te sfatuiesc sa nu mai citesti "referiri" la rock facute de necunoscatori ci doar sa asculti muzica ta preferata, fara sa te mai intrebi nimic. Asculta si gata! Daca asculti rock nu o sa ajungi in iad.Muzica rock dea lungul timpului a fost inteleasa gresit deoarece cand spunem rock,cei cu necunostinta de cauza se gandesc direct la heavy metal,ori black metal ,oameni imbracati in negru atei care se drogheaza sau mai stiu eu ce,insa rockul nu este asta.Exista mult mai multe subgenuri,chiar si rock crestin:) |
si ca sa demonstrez ca aparentele inseala,model de rock crestin.
http://www.youtube.com/watch?v=IagqIxJa6bQ chiar daca in final se folosesc voci groase corespunzatpare subgenului screamo si un necunoscator ,care nu ar intelege nici macar versurile ar cataloga melodia ca avand vreun mesaj ascuns spre furie etc,iata ca aparentele inseala:) |
Citat:
16. Cuvântul lui Hristos să locuiască întru voi cu bogăție. Învățați-vă și povățuiți-vă între voi, cu toată înțelepciunea. Cântați în inimile voastre lui Dumnezeu, mulțumindu-I, în psalmi, în laude și în cântări duhovnicești. Ai acolo cantari duhovnicesti ? Daca da, nu cred pana nu vad. Psalmul 99 1. Strigați Domnului tot pământul, slujiți Domnului cu veselie, intrați înaintea Lui cu bucurie. 2. Cunoașteți că Domnul, El este Dumnezeul nostru; El ne-a făcut pe noi și nu noi. 3. Iar noi poporul Lui și oile pășunii Lui. Intrați pe porțile Lui cu laudă și în curțile Lui cu cântări lăudați-L pe El. 4. Cântați numele Lui! Că bun este Domnul; în veac este mila Lui și din neam în neam adevărul Lui. Ce cantati voi acolo ? |
Citat:
Sunt mesaje de intarire,care ajuta mult.ce vezi tu rau in melodia aia? unde vrei sa ajungi?prin ceea ce afirmi s-ar deduce sa nu mai ascultam nici un fel de melodie decat cantarile duhovnicesti. |
Citat:
Am ascultat mult rock si nu am gasit decat evaziv slava lui Dumnezeu. |
Lasa ma ca gasiti slava lui dumnezeu in manele=))))) Oare de ce nu ma mira ca cea mai populara muzica printre crestini sunt manelele.Chiar popa de la mine de la tara e manelist.
uite aici dovada http://www.youtube.com/watch?v=XpvqTLgUfms |
E mai usor sa il lasam batjocorit pe Dumnezeu prin noi decat sa fim noi batjocoriti.
AC/DC = antichrist/death christ Cand cineva poarta un tricou AC/DC sa-mi fie cu iertare, demonstreaza unul din doua lucruri. Ori nu stie ce poarta (foarte probabil), ori stie, dar nu ii pasa . Am dat de f multe ori exemple asa. Sa scrii pe tricou o injuratura adresata mamei tale si apoi sa te duci in fata ei si sa te comporti normal. ( Mom is a b... in romana). Dar si acum faptul ca am scris o asemenea injura la adresa mamei este o hula extraordinara, faptul ca diavolii ii doresc moartea Mantuitorului vadit si lauda pe lucifer, e ceva normal, e o optiune, pe care crestini habotnici nu o inteleg ca sunt orbi de rautate. Faptul ca nu il vedem pe Hristos, nu ne da dreptul sa ne pupam cu dracii si sa zicem , nu ne pasa de razboiul vostru. Ba ne pasa, si daca IL iubesti, nu accepti sa porti o asemenea injuratura pe tricoul tau, asa cum nu accepti poze cu mama ta moarta sau alte idei dracesti. Iubirea se vede si in cele mici , nu doar in cele mari. Nu stiu daca te mantuiesti sau nu cu tricoul ala, nu stiu pt ca nu sunt judecator al Lui, dar cu siguranta, asa ceva nu e ok si ti-am zis si de ce. Esti fiul lui Dumnezeu, nu numai duminica cand mergi la slujba, ci si inafara slujbei. Asta nu presupune "imbracaminte saracioasa de monah", daca nu iti place, dar cu siguranta presupune un respect fata de El, macar sa eviti hulele impotriva Lui si Maicutei Sale si Sfintilor Lui. Iar rockul fara hule, nu e cu nimic mai grav decat celelate genuri muzicale. Pana la urma simfoniile au fost inventate prima data ca ode aduse vrajitorilor, dar apoi au fost folosite de crestini pt slava lui Dumnezeu. Sf. Munte Athos a fost o insula inchinata paganilor si a venit Maicuta Domnului si a alungat impreuna cu Sfantul Ioan toti dracii si a fagaduit ca acel loc pagan sa ii fie inchinat Ei in veci, si au fugit dracii si s-a sfintit locul si a adus slava . Deci nu conteaza originea, conteaza ce vrei tu de acum inainte sa faci cu acel lucru. Multumeste-i lui Dumnezeu ca ti-a daruit o melodie asa frumoasa care te alina sau intareste, si ca le-a dat minte oamenilor sa o faca, si din rau ai facut bine. Iar Dumnezeu te va iubi pt ca si tu il iubesti asa de mult, ca il pui in toate lucrurile vietii tale si il slavesti. Calea de mijloc. Nici un inchizitor cu barba sau batic, dar nici un orb care nu vrea sa-si vada greselile. |
Frații Angus și Malcolm Young au susținut că ideea pentru numele trupei le-a venit văzând inscripția "AC/DC" pe o mașină de cusut a surorii lor, Margaret Young. "AC/DC" este o abreviere de la "Curent Alternativ/Curent Continuu" ("Alternating Current/Direct Current") care apare de obicei pe transformatoarele redresoare din curent alternativ in curent continuu. Fraților le-a plăcut felul în care acest nume simbolizează energia muzicii și a spectacolelor formației.
Deci AC/DC n-are legatura cu bazaconiile de care zici tu. |
Citat:
"I'm on a highway to hell", "Hail Satan" "Hell's bells" etc etc etc |
colaps e doar o iluzie optica, o orbire care poate fi demonstrata stiintific.
de fapt rockerii aia cand au versuri cu ingerii intunericului se refera la becul stins. de fapt erau la o betie si nu mai vedeau bine si au zis:" e intuneric" . de fapt mai era ceva , au vazut o gaina cu 3 picioare, si era si darwin pe girafa din atomi portocalii care in alta dimensiune rezulta o reactie in lant care demonstreaza in final ca intunericul inseamna libertate. si de fapt versurile acelea erau un gand bun. pe bune asa au demonstrat cercetatorii. :24: |
Citat:
|
da !
formatia Candlemass, are niste versuri foarte interesante,iar muzica este in stiul doom-metal ! e o muzica ce se afla si pe you tube, cine vrea poate sa asculte !
Dincolo de toate controversele acest gen de rock, e de fapt o muzica de smerenie,deoarece pune in discutie filosofica si lirica tema ultima a mortii ,si faptul ca suntem trecatori pe aici, si e bine sa privim spre...moarte ! Ce muzica, e mai filosofica si mai plina de smerenie ??? Sa-mi raspunda cineva ! |
bine ma rockerii sunt satanisti na
ramaneti voi la manelele voastre |
Citat:
Si cine zice ca ascultam manele? Amalgamul ala de zgomote si sunete gretoase? Pentru ca preotul Icsulescu din satul Aleatoresti asculta manele, asta inseamna ca trebuie sa concluzionezi ca toti preotii si crestinii asculta manele? Mai sa fie, interesanta logica ta. Adica ce, daca vezi un francez ca poarta tricou rosu asta inseamna ca in mintea ta toti francezii din lumea poarta tricou rosu? |
A si vreau si io o lamurire.De ce e satan ala rau?Pentru ca a refuzat sa fie sclav?(si fara explicatii de genu e rau pt ca el corupe oamenii ii face sa pacatuiasca etc.,cand auzi doar o varianta a povestii nu inseama ca ala e adevaru).
In biblie cati oameni omoara satan in mod direct?Ca dumnezeu a omorat toata populatia planetei. |
pai si rockerii si manelistii sunt la fel.
Ma refer doar la rockerii de vama. Manelistii se lauda cu BMW-uri - rockerii cu motoare, Unii se imbata in discoteci - ceilalti sunt plini de voma pe plaja. Manelistii se bat intre ei pt suprematia tribului - rockerii se bat de beti si ca nu au ce face. Manelistii dau tare sonoru cand urla salam (in tren personal) - rockerii dau tare cand tipa mai multi barbati machiati (in rapid). Adica , te rog, e o diferenta, intre rapid si personal !!! |
Citat:
Crestinii nu sunt sclavi ai Domnului, sa nu crezi ca duc o viata trista. Ei sunt constienti de bunatatea Domnului, pentru ca, te rog sa ma crezi, Dumnezeu rasplateste foarte bine daca Il asculti. Tu cand zici sclav, te referi la faptul ca de ce sa asculti de Domnul ? Pai cum vine asta, El a creat totul, Universul este creatia sa, in totalitate 100%, el a facut totul, si tu intrebi de ce sa asculti de El? Bine, nu asculta, dar in schimb sa nu te astepti sa te asculte pe tine Domnul cand ii ceri ajutorul ca te afli in chinuri. Tu cand zici moarte te referi doar la moartea trupeasca. Insa, trupul este un nimic. Adevaratul om se afla in suflet. Un om are doua vieti (daca pot spune asa): cea sufleteasca si cea trupeasca. Cea trupeasca este acum pe pamant cativa ani amarati, poate chiar pana maine ca mai da o masina peste mine si ma nenoroceste. Insa viata sufleteasca este vesnica, si pe masura faptelor tale bune si rele savarsite pe pamant. Esti un hulitor toata viata si ai sa ai eternitatea pe masura. Esti smerit si bun si vei primi rasplata asa cum ti se cuvine. Sclavi suntem acum, al pamantului si al suferintelor acestei lumi. La Domnul ne este scaparea, El este libertatea care ne daruieste noua dulcetile raiului dupa trecerea noastra din viata aceasta la viata de apoi. Asta, desigur, daca suntem buni crestini, si nu doar cu numele. Asadar, moartea trupeasca este un nimic. Unui crestin nu i-ar fi frica de moarte, oricat de violenta, caci este o nimica toata practic. Moarte sufleteasca, insa, este cumplita, si aduce cu sine chinurile Iadului. Moarte sufleteasca este atunci cand uiti de Dumnezeu, atunci cand Il batjocoresti si Ii hulesti numele, este atunci cand devii "nesimtit duhovniceste", adica placerile tale sunt aici in viata asta: bani, haine, masini, vile, mancaruri scumpe si alte desertaciuni. Dumnezeu a adus moartea trupeasca multora pentru ca asa a fost voia Lui. Fie ca tu crezi sau nu, pentru multi, moartea a fost salvarea lor. Dumnezeu nu ucide sufleteste pe nimeni, El cauta sa ii ajute pe toti! Nu viata aceasta conteaza, ci cealalta. Asta e o firmitura in comparatie cu eternitatea. Diavolul, insa, a adus moarte sufleteasca multor oameni, la neamuri intregi. El a creat ereziile, schismele, sectele, toata viclenia din lumea aceasta. Dracu nu vrea sa mori, ca daca mori ajungi la Dumnezeu si scapi de el si de influenta lui (daca ai fost bun). El iti trimite ispite si te amageste special pentru a-ti darama credinta, fara de care nu poti birui moartea. El cauta sa te faca sa hulesti cele sfinte si sa pacatuiesti mai mult, pentru a te rani sufleteste si a te departa de Dumnezeu. De ce face asta? Pentru ca, pentru ceea cea a facut, trebuie sa arda o eternitate in Iad si va cauta sa piarda si pe multi oameni. De ce sunt oamenii tinta? Pentru ca si oamenii sunt vinovati. Sau cel putin primii oameni: Adam si Eva, caci au ascultat de drac si au disconsiderat porunca Domnului. Sper ca ti-am raspuns la intrebare in acest fel si te rog sa ma ierti daca m-am lungit prea mult. |
Pai mi se pare normal ca orice fiinta care are o constiinta sa vrea sa evolueze,sa-si depaseasca limitele,sa tinda spre perfectiune.Poate ca satan vroia sa fie ca dumnezeu pt a crea si el un univers,viata etc.,
Si nu inteleg principiul de liber arbitru in crestinism.Adica dumnezeu zice ceva de genu:esti liber sa faci ce vrei,dar daca nu faci ca mine ti-o iei.Asta nu e liber arbitru,tot esti supus. |
Citat:
Poti sa fii si betiv, si criminal si violator pe pamantul acesta ca Domnul nu iti va face mai nimic, dar vai de capul tau daca mori in halul asta. In concluzie: Liberul arbitru pana la moarte. De la moarte incolo doar Dumnezeu comanda. Omul, animalul, diavolul, ingerul nu pot evolua. Asa i-a creat Dumnezeu, asa raman. Ingerul nu poate deveni Dumnezeu, omul nu poate deveni inger, animalul nu poate deveni om si copacul nu poate deveni animal s.a.m.d. Acesta idee de "depasire a limitelor" este doar o fantezie create cu scopul de a naste mandrie, limitele sunt puse acolo cu un scop, nu poti sa le depasesti, oricat ai dori acest lucru. Este o tactica de a-l face pe om sa creada ca e puternic, ca poate fauri ceva, ca se poate impotrivi legii firesti a universului sa devina un dumnezeu propriu. Normal ca Satan vroia sa fie si el ca Dumnezeu, sa aiba aceeasi putere si sa creeze si el viata, dar asta din mandrie. El vroia ca el sa fie numit Dumnezeu, ca ingerii sa se inchine lui si sa ii duca slava lui, deci o dorinta ce provine din egoism pur. El nu vroia sa faca ceva bun, ci sa fie venerat. |
Noi avem doua tipuri de ganduri, in principal. Unele venite de la Dumnezeu, altele de la draci.(mai sunt cele proprii gen mi-e foame, mi-e sete). Libertatea noastra ne permite sa alegem ce fel de lucruri sa face bune sau rele(de la ganduri pornesc faptele)
Cand cineva ne face un bine, din inima, noi ii simtim bunatatea sau cand e vorbeste cu dragoste si blandete, simtim aceste lucruri ba chiar zicem ca are duhul blandetii(astfel ne putem asemana cu Dumnezeu, bineinteles la o scara enorm mai mica decat este El- nici nu ne cere lucruri peste putinta noastra). Cand cineva ne vorbeste de sus, ne trateaza cu dispret, ii simtim rautatea, dispretul. La fel este si cu muzica: exista muzica ce ne apropie de Dumnezeu(nu neaparat numai cea bizantina), dar este si muzica ce ne apropie de cel rau, adica ne departeaza de Dumnezeu. Acum poate nu stim care muzica ne apropie si care ne desparte. În cazul asta inseamna că nu putem deosebi duhurile care sunt de la Dumnezeu si care nu si avem o problema. Suntem impatimiti. Daca incepem sa scoatem rau din noi lucrand binele vom creste dpdv duhovnicesc si ne va ajuta Dumnezeu sa vedem din ce in ce mai clar ce e bun si ce e rau. Trebuie sa ne smerim si sa acceptam ca nu avem intotdeauna dreptate si sa-L lasam pe Dumnezeu sa ne ajute. Doamne ajuta! |
Matei 4:1-11
Citat:
|
Pai si dumnezeu de ce vrea sa fie venerat?De ce ar vrea o fiinta perfecta sa fie venerata?La ce ii ajuta?Poate ca nu stim noi adevarata poveste si suntem manipulati,iar dumnezeu isi ia puterea din credinta noastra.
Ori dumnezeu e si el egoist la fel ca satan. |
Citat:
|
Bad choice
Citat:
|
Citat:
Nu Ii ajuta lui Dumnezeu cu nimic ca noi Il slavim, dar El ne-a creat pe noi din dragoste, si El vrea ca noi sa fim impreuna cu El atunci cand murim. Dar pentru a fi impreuna cu El, noi trebuie sa aparam si sa ascultam poruncile lasate de El. Nu te obliga nimeni sa Il slavesti pe Dumnezeu, nici macar El. Dumnezeu nu forteaza pe om la rugaciune, insa aceasta este necesara daca vrem sa ne salvam sufletele. In schimb, cel viclean ne forteaza intotdeauna. Pana si asta e o lamurire buna. Dumnezeu nu te forteaza sa faci nimic, caci respecta libertatea ta pe Pamant, dar Diavolul vrea cu toata desavarsirea sa te faca sa pacatuiesti, sa injuri, sa bei, sa mananci peste masura, Esti cu adevarat liber zici? Incearca sa renunti la toate pacatele si la toate gandurile rele si ai sa vezi cat de greu este, asta pentru ca Diavolul este un obstacol pentru tine, el nu vrea ca tu sa te salvezi, el te vrea langa el, acolo in chinuri. De aceea exista atatea rautati pe lumea aceasta. Crestinul poate renunta la credinta sa in mai putin de un minut, pentru ca Domnul vede ca el nu mai vrea sa Ii slujeasca si il lasa in pace. Daca omul nu vrea, doar n-o sa-l forteze. Insa incearca tu sa scapi de tot raul din cugetul tau in mai putin de un minut ca ai sa vezi ca e imposibil. Singura cale prin care poti scapa de "panja de paianjen" a diavolului este prin rugaciune. Aici nu e o poveste cu lupte intre 'zei' pentru putere si superioritate. Dumnezeu este Adevarul, si El ne iubeste daca ascultam de El. Nu suntem sclavii Lui, ci lucram pentru El, si la final vom primi multa plata daca ne tinem de treaba. Altfel nu. Apropo: Matei 4:1-11 in caz ca erai curios: 1. Atunci Iisus a fost dus de Duhul în pustiu, ca să fie ispitit de către diavolul. 2. Și după ce a postit patruzeci de zile și patruzeci de nopți, la urmă a flămânzit. 3. Și apropiindu-se, ispititorul a zis către El: De ești Tu Fiul lui Dumnezeu, zi ca pietrele acestea să se facă pâini. 4. Iar El, răspunzând, a zis: Scris este: "Nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu". 5. Atunci diavolul L-a dus în sfânta cetate, L-a pus pe aripa templului, 6. Și I-a zis: Dacă Tu ești Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te jos, că scris este: "Îngerilor Săi va porunci pentru Tine și Te vor ridica pe mâini, ca nu cumva să izbești de piatră piciorul Tău". 7. Iisus i-a răspuns: Iarăși este scris: "Să nu ispitești pe Domnul Dumnezeul tău". 8. Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt și I-a arătat toate împărățiile lumii și slava lor. (deci doar ale lumii, care sunt desarte) 9. Și I-a zis Lui: Acestea toate Ți le voi da Ție, dacă vei cădea înaintea mea și Te vei închina mie. 10. Atunci Iisus i-a zis: Piei, satano, căci scris este: "Domnului Dumnezeului tău să te închini și Lui singur să-I slujești". 11. Atunci L-a lăsat diavolul și iată îngerii, venind la El, Îi slujeau. Toate bunurile acestei lumi sunt trecatoare. Doar in viata de apoi vom avea parte de lucruri cu adevarat bune, daca suntem vrednici. |
Mda dar totul mi se pare prea complicat,plin de prostii,nimicuri,contradictii.
Daca dumnezeu exista cu adevarat nu e deloc asa cum ne este prezentat. |
Citat:
Stiu ca la inceput pare greu de crezut, oricarui om care a trait intr-un mediu laic si intr-o societate decazut i s-ar parea asa. Ai sa vezi, insa, ca acele cuvinte din Biblie, nu sunt doar niste cuvinte, ci sunt cuvinte lucratoare, care il aduc pe om la calea cea dreapta. Citeste cu inima deschisa si lasa prejudecatile la usa. Doamne Ajuta! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:25:01. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.