![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Eu am facut un comentariu general despre CALITATEA comentariilor, care sunt pur LUMESTi si nu-si au rostul pe forum ortodox. Ideea nu este tot una cu persoana! daca as fi vrut sa vorbesc despre tine, as fi vorbit despre tine. Tu insisti sa crezi ca te critic. Vrei sa spui despre comentariile mele.. spune. |
Citat:
Ideea ta sa ti-o tii, si sa te speli pe cap cu ea...dar evita sa incluzi comentariile mele in tiparele tale, daca poti!:16: Doamne ajuta! |
Cearta asta a voastra anna si andrusca duce cumva undeva? e ceva constructiv in ea? cel mai intelept cedeaza primul si mai suntem si in post
|
Gata, nu vezi ca Anna s-a potolit. Sa speram ca devine mai inteleapta din acest schimb de focuri. Nu are rost sa pui tu paie pe foc .
|
Dama cu cameli
Aveti dreptate numai cel ce poate asimila pacatele sau forma dea fi a altei persoane poate face aceste sacrificii din dragoste pura si as adauga proverbul "Sa te fereasca Dumnezeu de dragostea unei prostituate"
|
Citat:
iar in privinta cu venitul in fire, trebuie mult discernamant cu "propovaduirea" asta. parca ieri a fost un cuvant foarte la obiect la Pilda zilei : zicea ceva in genul ca daca s-a spovedit, si cel mai mare pacatos, atunci omul respectiv trebuie privit ca nou, pentru ca l-a innoit Dumnezeu ! :30: aviz amatorilor de comentarii aiurea, cu atat mai mult cu cat este chiar persoana cu care au ales sa-si petreaca viata in taina cununiei. |
Citat:
Andrusca, asa este, iubire si iertare. La mine situatia a fost in felul urmator: intalnisem un baiat care se arata foarte respectuos fata de ideea de casatorie, intelesese (chipurile) ca sunt o persoana serioasa si ca am principii si s-a aratat dispus sa respecte regulile. Numai ca el avea un trecut incarcat care i se parea firesc, potrivit pentru varsta tineretii si pretindea sa i-l accept cu seninatate. Mi-a spus clar ca nu regreta nimic si ca ce-a fost, a fost frumos. Problema era ca nu mai avea chef de introducere, nu mai intelegea rostul plimbarilor, gesturilor mici si romantice, omul trecuse deja prin astea si nu mai avea capacitatea de a se bucura de noutatea unei relatii. Mai mult, din orice vorbe reiesea ca sunt prietena numarul n, inca o incercare, poate reusita sau poate nu, un nou element dintr-o serie, poate ultima, poate nu. Sincer, pe mine m-a obosit foarte mult atitudinea asta si mi-a ranit inocenta si puterea de a ma bucura. Cu cine am mai vorbit despre problema asta mi-a spus ca sunt geloasa si ca gelozia e o boala (eu cred ca gelozia e confundata des cu paranoia); ca nu trebuie sa ma supar pe trecutul lui, ca nu ma cunostea, etc. De asta spun, poate ca in situatia cand omul lasa trecutul in urma si te respecta cu toata fiinta lui si te pretuieste ca pe ceva unic e firesc sa mergi bucuros inainte. Dar cand partenerul asteapta sa te descurci singur cu fantomele din trecutul lui, atunci e firesc sa te simti ranit si sa-ti doresti pe cineva ca tine, care sa cunoasca sacrificiile si greutatile asteptarii. |
Citat:
Sa incerc raspund si eu in registrul (tau) shukar: stim cu totii de pe topic, banuiesc, ca acesta este raspunsul corect: DA! I Wanna save the world too! Numai ca fiecare va vedea pe propria piele in ce masura ii va reusi " pe viu". :) |
Citat:
copilu', cand am scris lucrurile acelea nu am facut-o ca sa salvez lumea sau ca sa fiu "shukar"... nu e o bravura sau falsa incercare de a pune semnul egal intre toate femeile. nu sunt nici ipocrit, incercand sa arat ca toti suntem pacatosi si ca meritam aceeasi tratatie. am scris, constient de pocainta, bucuria si recunostinta unuia care a avut o viata murdara si L-a descoperit pe Dumnezeu. unul ca acesta apreciaza mai mult milostivirea Lui decat unul care a trait mereu cu Dumnezeu in suflet. daca pentru ultimul e obisnuinta, pentru cel dintai, fiind la inceput, se minuneaza de ce a descoperit si traieste totul cu o intensitate sporita. si daca pastreaza harul acesta in inima sa cu siguranta sporeste duhovniceste. deci, daca am spus DA! stiu de ce am spus... de aceea am subliniat - fosta desfranata... hai, sa fiti cuminti! |
Citat:
Oricum ar fi, stii cum e...degeaba tocam noi ideea asta pe toate partile, cand nu am auzit in viata mea ca cineva sa imi sugereze ca ar fi trebuit sa ma chinui sa iubesc, sau sa ma fi certat vreun preot ca vezi Doamne ar fi trebuit sa iubesc cu tot sufletul pe vreunul, ca asa e crestineste. La urma urmei daca eu nu as fi putut iubi un om pentru ca avea sosetele in dungi...ala ar fi fost motivul meu, nu trebuia sa fie al tuturor...sau sa ma inteleaga cineva.:5: Doamne ajuta! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cred doar ca femeile s-au adaptat la conditiile actuale.. :(. Ba eu inca sunt si mai absurda.. vreau sa nu pacatuiasca nici cu gandul. |
Si ce daca
Si ce daca si-a impartit intimitatea cu altcineva? Poate din alte puncte de vedere noi suntem mult mai pacatosi decat ei. Te-ai gandit la asta? Este ca si cum un baiat care ani de zile a fumat, talharit, jefuit etc i-ar spune unei fete: eu nu pot sa ma casatoresc cu tine pentru ca ai avut patima betiei si de multe ori te-ai imbatat chiar daca tu acum te-ai lasat de baut desi eu de viciile mele nu m-am lasat. Uneori ma intreb asa; Daca daca presupunem prin reducere la absurd ca Iisus ar fi trebuit sa se casatoreasca, desi in dogmatica se vorbeste adesea despre unirea dintre Mirele Hristos si Mireasa Biserica, ce ar fi ales el: o persoana precum Aurelia sau o pacatoasa care s-a pocait cu lacrimi? La asta va las pe voi sa raspundeti.
|
Citat:
|
Dragii mei, vad ca fetele inteleg perfect ce am pe suflet, iar baietii ma arata cu degetul. Eu consider ca am facut destul de clar distinctia intre experimentatii pocaiti si experimentatii fuduli. Eu am avut de a face cu cea de a doua categorie, din pacate.
Pt baieti: ia incercati si voi sa duceti o viata de comuniune perfecta cu o tipa trecuta prin toate cele care considera ca trecutul ei o defineste ca persoana! Ba mai mult, va compara la tot pasul cu fostii, isi aminteste amuzata si cu voce tare "picanterii" din relatiile anterioare, pastreaza legatura "amical" pe messenger cu domnii dinainte... MAI ZIC? Sau e clar. Si apropo, mai sus scrisesem si povestea mai amanuntita, din care zic eu ca se intelege mai bine de ce am avut greutatile de care vorbesc. :) |
DESFRÂNÁT adj., s. 1. adj. v. corupt. 2. adj., s. depravat, destrăbălat, dezmățat, imoral, stricat, (pop.) curvar, (înv.) preacurvar, preacurvitor. (Un bărbat ~; e un ~.)
DESFRÂNÁ//T ~tă (~ți, ~te) și substantival (despre persoane) Care s-a dedat desfrâului; depravat; destrăbălat. /v. a se desfrâna DESFRÂNÁ, desfrânez, vb. I. Refl. (Rar) A se deda destrăbălării, a duce o viață necumpătată, de plăceri ușoare. – Des1- + [în]frâna. desfrâná vb., ind. prez. 1 sg. desfrânéz, 3 sg. și pl. desfrâneáză A SE DESFRÂN//Á mă ~éz intranz. A duce o viață de plăceri ușoare; a trăi în desfrâu; a se deprava; a se destrăbăla; a se strica. /des- + a [în]frâna |
Eu sincer nu stiu pe cine poti numi desfranat, sau si desfranarea este de mai multe feluri,poti numi desfranata si pe fata care este prostituata si poti numi desfranata si pe fata care are prieten stabil de 4 ani si se culca cu el fara a fi casatorita.......????normal desfranarea e un pacat......prea complicat....
La aceasta problema numai fiecare personal isi poate raspunde, fiecare stie de ce e in stare, ce poate ierta, ce poate accepta, cum iubeste, daca unul zice ca se casatoreste cu o desfranata, nu inseamna ca si altul s-ar putea casatori. A te casatori cu o/un desfranat/a este ceva....si a te casatori cu o fost/a desfranat/a este altceva |
Citat:
|
..
Desfranarea poate avea loc si in familie, nu numai in afara ei. Oamenii cu adevarat desavarsiti, isi doresc o relatie trupeasca doar in scopul de a avea copii. Dar din cauza neputintei firii omenesti, biserica accepta si ca sotii sa traiasca impreuna pt ca isi doresc asta, din neputinta si pofta trupului, dar numai in anumite perioade.
|
Dragi domni, nu o mai atacati atata pe Aurelia, ceea ce a scris, a scris pentru ca a suferit, in urma relatiei cu un baiat si nu pentru ca are ceva cu baietii desfranati sau nedesfranati. Un mic sfat pentru Aurelia: incearca sa nu mai pui semnul de egal intre sexul masculin si cel feminin in privinta relatiei dintre cei doi, nu o sa-ti iasa niciodata, barbatii pur si simplu gandesc altfel decat noi, iar greselile pe care le fac sau le-au facut in trecut ( adica daca au avut un trecut mai ''glorios'' sau mai putin glorios, aventurieri sau nu ) le fac nu pentru a ne rani pe noi ( mai sunt si cazuri de persoane josnice dar noi nu vorbim aici de astea ) ci pentru ca de multe ori nu analizeaza lucrurile asa de mult ca noi, nu despica firul in patru, mai sunt si unii mai sensibili....., nu se gandesc ca ne ranesc asa de tare, stii tu ca ei sunt mai copilarosi decat noi, asta e unul din punctele cu care ne cuceresc, uneori. Iar daca pe viitor vei intalni o persoana care sa fi avut un trecut ''glorios'', un mare fost ''crai'' fii si tu mai atenta, vezi daca intr-adevar vrea sa se schimbe in bine sau deja e schimbat. Cred ca o sa fie bine, lasa-i si tu mai moale, dar nici prea moale ca dupa aia stii tu.... iar nu-i bine si incearca sa te relaxezi. Sper sa-ti fie de folos ce am scris, sau poate stiai deja
Numai bine |
Citat:
|
Citat:
In ceea ce priveste tineretea, ai dreptate. Preponderent la tineri, exista patima desfranarii, cauzele fiind foarte multe. Dar asta nu inseamna ca daca esti tanar, nu poti invinge aceasta patima. Asta e iar o prejudecata. Eu nu cred ca numai fetele si calugarii, pot face fata acestei ispite. Oricine poate, numai sa aiba vointa duhovniceasca. Sa stii ca sunt cazuri cand pofta aceasta a desfranarii le "aprinde" cu mult mai mult pe fete decat pe baieti. (in general ai dreptate, baietii sunt mai "aprinsi", dar sunt si fete, destule si ele). In privinta gandurilor, ce sa spun, decat la fel. Tot vointa duhovniceasca e cea care poate invinge gandurile patimase: "nu le accept, nu vreau sa le accept". Eu, in fiecare zi, am astfel de ganduri, recunosc asta, si lupta cu ele este titanica, foarte grea, de multe ori epuizanta. Dar discutand cu duhovnicul (lucru foarte important), el te invata cum sa le faci fata, cum sa lupti cu ele, cum sa le ignori. Dar am observat ca din lupta cu ele, castigi experienta duhovniceasca, si dupa o perioada de timp mai indelungata de lupta, le invingi mai usor. (asta e si o rasplata de la Dumnezeu, pt efortul de a nu te lasa coplesit, amagit si tarat de ele in pacat, pt ca asa cum spuneai tu, numai sa te invoiesti cu ele, si ai pacatuit). Parerea mea e daca ai frica de Dumnezeu, aceasta frica iti da o vointa duhovniceasca care sa stii, ca poate invinge ORICE PATIMA. Post binecuvantat si tie! Nu stiu daca e de folos, ca postul sa fie fara ispite. Eu stiu ca "nimeni neispitit nu va intra in imparatia lui Dumnezeu" si "ridica Doamne ispita, si nu se va mantui nimeni". Doamne ajuta! |
Citat:
La un moment dat, cam in perioada cand m-a cunoscut pe mine ceva a schimb-o si a hotarat sa renunte definitiv la lucrurile astea. Cand spun definitiv ma refer ca si-a schimbat numarul de telefon, adresa de e-mail si a rupt orice legatura cu trecutul. Nu m-a comparat niciodata cu fostii nu povesteste trecutul ei decat la insistentele mele si cand face asta de multe ori plange. Vre-un an de zile am fost prieteni si nu a vrut sa ne apropiem prea mult pana la casatorie. Pot spune ca nu a acceptat nici sa ne sarutam asa foarte intens. Am constatat cat de mult ma iubeste si a facut pentru mine o multime de lucruri frumoase. Acum mi-a nascut o fetita si vreau ca pe viitor sa-mi faca si un baiat. Au fost voci care au spus ca acesti copii s-ar putea sa mosteneasca din caracterele celor cu care ea s-a culcat inaintea mea pentru ca materialul lor genetic a ramas la ea dar nu cred asta. Bineinteles ca de multe ori am avut de imfruntat rigorile trecutului dar am trecut peste asta. Eu nu m-am mai culcat cu nici o fata pana la ea, o iubesc mult si am constat ca sentimentul este reciproc. |
Dacă nu mai e virgină (fecioară), dar a fost doar cu 1,2,3,4 înaintea mea nu e nici o problemă. Dacă a fost prostituată, nu prea cred că aș putea trece... nu aș putea să fiu cu una care a făcut sex cu 100 de bărbați.
|
Citat:
Ce frumos! Ce frumos! Mi-au dat lacrimile... Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va tina aproape!!!!!!!!!!!:5: |
Citat:
Gelozia nu trebuie insa sa fie simtita de persoana iubita, ci doar de cea care iubeste. Personal, cand am ajuns sa iubesc, am simtit urme de gelozie fata de anii in care nu am cunoscut'o. Fata de anii pe care i'am petrecut pe munti si pe langa alti oameni, iar ea cu ale ei. Iubirea se naste in prezent, insa ajunge sa cuprinda si trecutul. Ce minunat este acest lucru. Citat:
Ce se cere unei fete trebuie cerut si unui baiat, ba inca si mai mult... tinand cont ca baiatul este numit de Parinti "fire mai tare", iar nu "fire slaba". Citat:
Domnul nu binecuvinteaza cu copilasi orice unire trupeasca. Cunosc pe cineva care a asteptat 5 luni dupa Cununie, pentru a zamisli. Nici nu vroiau, dar nici nu se "protejau". Doar se comportau curat, pazind zilele de post si sarbatorile. Toate se petrec la vreme, iar nu mecanic. Citat:
|
Citat:
Oare asa ne vrea Dumnezeu,posomoriti? Pe asta unde ai mai citit-o sau aflat, de la Teologie? Daca Hristos ne vrea tristi si dezinteresati in relatiile de familie atunci de ce s-a mai dus la nunta din Caana unde lumea dansa de mama focului , serveau vin( de nici nu le-a mai ajuns, au cerut si supliment) si se veselea? Ca sa devina tristi ..mai tirziu? ..vorbim doar ca sa facem discutii |
Citat:
...bag mana in foc ca nu ai mare habar nici macar despre pacatu trupesc (caci despre Ortodoxie SIGUR nu ai) cred ca nici manual nu prea stii cum se procedeaza, de altfel din tot ce scrii reiese O MARE TRISTETZE IN VIATZA TA SENTIMENTALA ,SEXUALA!!! si asta nu din cauza ca traiesti in curatzie cu buna stiintza , nu, ci din cauza ca esti neindemanatic, apucat , badaran peste masura, ( am vazut cum vb cu fetele pe forum) esti vraishte ! daca vii cu smerenie la mine te invatz ...orice ,dar cu atitudinea asta FUDULA, si ingalata de SMECHER FARA ACOPERIRE o sa ajungi cel mai jos cu putintza...! stiu despre ce vorbesc am fost mai zapacit ca tine , stripper 10 ani recuperator 5 ani, stiu F bine despre toate tipurile de pacat!totul a fost o zadarnicie , timp irosit, am pierdut 2 case , 2 mashini de lux 3 businessuri de succes , multe accidente... multumesc lui Dumnezeu ca sunt inca in viatza , sunt sanatos si am lut-o de la Zero! Andrei 25-"Desfranarea poate avea loc si in familie, nu numai in afara ei. Oamenii cu adevarat desavarsiti, isi doresc o relatie trupeasca doar in scopul de a avea copii." Mare adevar! se refera la faptul ca nu trebuie sa te feresti din calea procreerii, nu trebuie sa folosesti prezervativ, nu trebuie sa te lacomesti in placeri interzise (sex anal , oral si restul perversiunilor...) MACAR TEORETIC SA LE CONSTIENTIZAM! si cu rugaciuni o sa ajungem sa practicam convingerile astea!... eu unu recunosc sunt F departe dar macar stiu sensul in care sa ma straduiesc! in rest fii cat vrei tu de vesel COZIO dar si rasul trebuie sa aiba o masura , si glumele trebuie sa fie cumpatate .... totul sa fie echilibrat ...AURAE MEDIOCRITAS cum bine a spus cicero un frate care-ti vrea binele ...amaratule! |
Remus, te rog, lasa-l..
Ai atins un punct sensibil al lui Cozia (senzualitatea) si ajungem iar la discutii care paralizeaza in shock neuronii. Las-o asa, ca nu o scoti la capat. Cred ca orice om normal (ortodox sau nu!) intelege ca iubirea este in primul rand sacrificiu.. nu placere. (Si acest lucru o face foarte frumoasa: faptul ca poti sa te "invingi" pe tine - cu patimi, cu tot- de dragul altuia. Altfel, suntem mai rau decat animalele). |
Citat:
Long time , no see! |
Citat:
|
De fapt Andreicozia cauta raspunsuri, se afla intr-o cautare foarte profunda, pentru ca daca nu ar fi asa nu ar mai scrie deloc, s-ar opri. Simplu fapt ca el incearca sa comunice e un semn bun, dar maniera in care o face e foarte, foarte stangace si jignitoare, aici greseste el de fapt. Andreicozia, fara suparare, sa nu iei iar foc daca iti scriu, dar vezi tu ca eu tot iti scriu chiar daca imi vei raspunde urat, pentru ca stiu ce se afla dincolo de carapacea ta aparent dura, si anume multa sensibilitate canalizata aiurea, cu influente uneori straine de ortodoxie, eu nu te condamn ca ceilalti, sincer chiar incerc sa te inteleg. Sa stii ca numai in Ortodoxia vei gasi ceea ce cauti de fapt, poate iti suna a laitmotiv dar asa este. Ai auzit de zicala ''Vorba dulce mult aduce?'' Incearca, hai fa si tu efort cat de mic, si o sa vezi cat de mult se va schimba in bine comunicarea ta cu ceilalti de pe forum. Nu e greu, doar incearca
Numai bine |
Citat:
|
Andrei25 ce o sa faci cand vei fi casatorit si sotia ta isi va dori sa va iubiti fizic ( si asta nu in zilele interzise de biserica ci in cele permise ) ? Ii vei intoarce spatele? Sa zicem ipotetic bineinteles ca isi va dori ea in momentul acela sa fie cu tine foarte, foarte mult si nu va accepta refuzul tau si sa presupunem ca aveti deja in clipa aceea copii. Ce o sa faci, o sa continui sa o refuzi? Vei veni in intampinarea ei cu o sumedenie de argumente teologice care sa o ''calmeze''? Te-ai gandit macar pentru o secunda, ca ii vei rani iubirea? Ca in relatia de casatorie nu esti numai tu, ci sunteti doi? Ca nu poti sa o obligi sa faca tot timpul ca tine? Si invers e la fel de valabil. Eu ceea ce vorbesc spun si din experienta mea si daca vrei ca bonus iti aduc ca suport si carte recomandata: ''Scrisoare catre Ecaterina'' de la Editura Bizantina, citeste acolo cu atentie, si sa-mi spui ce parere ai.
|
@ Felicitas
Ai vazut mostra de profunzime de gandire :21:
Pana la profunzimi, adancimi, trairi.. etc. ai ceea ce se vede. @ Andrei... Ti-am zis Andrei, ca eu sunt .. altii :10:. Este o conspiratie aici pe forum sa dam la o parte dreptii care deranjeaza prin profunzimea de intelegere a realitatii. O sa raman logata, desi nu am ce citi.... ca sa te ajut sa rezolvi "misterele" cu userii care se ascund se prefac.. etc.. toata lumea se invarte in jurul tau, tu esti cel mai important pe-aici.. somn usor. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:04:40. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.