Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   INTREBARE....adventist (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=871)

danyel 27.01.2009 17:06:12

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 111871)
Interesant. Inseamna ca ortodoxia s-a schimbat radical de cand am plecat eu. Pe vremea mea, la baza erau slujbele care nu te invatau nimic despre trairea crestina din viata de zi cu zi.

esti viclean sa sti

vasinec 27.01.2009 17:20:29

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 111876)
1. Proorociile lui Elen White si celorlalti capi ai sectei
2.ti-am mai zis eu cum sta cu Pravila Bisericeasca...daca nu bagi la cap...nu e Pravila vinovata ca va schimbati voi dogmele de cateva ori pe an.

1. Dati un exemplu de proorocie falsa pe care adventistii o cred.
2. Stiu ce ati mai zis. Dar si eu v-am zis ca in pravila bisericeasca sunt minciuni despre dogme existente de la infiintarea bisericii adventiste. Se spune despre adventisti ca ei cred, ceva ce nu au crezut niciodata. Am si dat vre-o doua exemple. Daca vreti le pot relua.

mihai07 27.01.2009 17:26:59

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 111880)
2. Stiu ce ati mai zis. Dar si eu v-am zis ca in pravila bisericeasca sunt minciuni despre dogme existente de la infiintarea bisericii adventiste. Se spune despre adventisti ca ei cred, ceva ce nu au crezut niciodata. Am si dat vre-o doua exemple. Daca vreti le pot relua.

Pai nu mai au ce sa creada ca au expirat(ca nu mai suntem in 1800). Dar au crezut la timpul ala.. deci secta e formata de niste mincinosi.

Iustin32 28.01.2009 18:33:42

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 111880)

- Unde e acum "duhul lor de profeție"?
De la inceputul istoriei lor, adventiștii de ziua a șaptea au pretins că ei sunt rămășița bisericii din Apoc. 12:17, deoarece aveau un profet printre ei; adică pe doamna E.G. White. Au insistat mereu că ei au "darul profeției" (Apoc. 19:10). Atunci cand cei ce s-au opus părerilor lor au argumentat că avem "duhul profeției" in scrierile profeților păstrate in Scriptură, au negat, și au argumentat intr-un mod cat se poate de dogmatic că a avea duhul profeției inseamnă acolo a avea un profet viu in biserică. Dar profetul lor a murit. Unde e acum "duhul lor de profeție? Conform unui argument foarte folosit, nu au un duh de profeție, și prin urmare nu pot fi rămășița bisericii din Apoc.12:17. Moartea lui Ellen White le-a distrus argumentul.
Dacă spun acum că au duhul profeției in scrierile lor, ei admit ce-au negat intotdeauna; și anume că scrierile profeților conțin duhul profeției. Dacă au duhul profeției in scrierile lăsate de profetul lor, atunci intotdeauna am avut duhul profeției in scrierile lăsate de profeții Bibliei. Toți cei care au Biblia și cred in ea, au duhul profeției in scrierile din ea. Prin urmare, pretenția adventiștilor de ziua a șaptea că ei sunt singurul trup de creștini care au duhul profeției s-a dovedit a fi falsă prin propriile lor cuvinte. Prima lor teorie referitoare la duhul profeției i-ar obliga să facă rost imediat de un alt profet in viață sau să renunțe la argumentul lor in favoarea "duhului profeției" pe care se presupune ca l-a avut doamna White. Acest lucru le-ar distruge intreaga lor teorie referitoare la acest subiect.
Timp de șaptezeci de ani, au pretins ca sunt rămășița bisericii din Apoc.12:17, deoarece aveau un profet viu in biserică. Dar acum profetul lor e mort și nu au altul pentru a prelungi "duhul profeției." Sunt in aceeași situație cu celelalte biserici și, conform propriului lor argument, nu pot fi acum rămășița bisericii. Conform Scripturii "Poporul piere din lipsă de descoperire" iar argumentul lor principal era că trebuiau să existe viziuni, viziuni ale unui profet in viață, pentru ca oamenii să fie in siguranță și să nu piară. Acum, singura persoană care, in opinia lor, a avut viziuni adevărate, a murit. Și unde sunt acum viziunile fără de care piere poporul?
Autorul ii rămane indatorat liderului A.T. Jones, fost redactor al ziarului bisericii lor Review and Herald, pentru firul logic și argumentele prezentate aici. El a respins punctul lor ingust de vedere referitor la acest subiect și a fost inlăturat fără a fi ascultat și fără drept de apel.
Pană in ultimul moment, au apelat mereu la doamna White pentru a rezolva noi probleme care se tot iscau printre ei. Chiar la sfarșitul vieții sale, i-au incredințat toate disputele doctrinare care cauzau diviziuni intre liderii lor. Odată cu trecerea timpului, cine va rezolva acum noile probleme și intrebări care apar mereu in lucrarea lor? Vor trebui să fie rezolvate de oamenii lor neinspirați, dispuși greșelii,

Iustin32 28.01.2009 19:41:47

- Unde e acum "duhul lor de profeție"?
[SIZE=4]De la inceputul istoriei lor, adventiștii de ziua a șaptea au pretins că ei sunt rămășița bisericii din Apoc. 12:17, deoarece aveau un profet printre ei; adică pe doamna E.G. White. Au insistat mereu că ei au "darul profeției" (Apoc. 19:10). Atunci cand cei ce s-au opus părerilor lor au argumentat că avem "duhul profeției" in scrierile profeților păstrate in Scriptură, au negat, și au argumentat intr-un mod cat se poate de dogmatic că a avea duhul profeției inseamnă acolo a avea un profet viu in biserică. Dar profetul lor a murit. Unde e acum "duhul lor de profeție? Conform unui argument foarte folosit, nu au un duh de profeție, și prin urmare nu pot fi rămășița bisericii din Apoc.12:17. Moartea lui Ellen White le-a distrus argumentul. [/SIZE]
[SIZE=4]Dacă spun acum că au duhul profeției in scrierile lor, ei admit ce-au negat intotdeauna; și anume că scrierile profeților conțin duhul profeției. Dacă au duhul profeției in scrierile lăsate de profetul lor, atunci intotdeauna am avut duhul profeției in scrierile lăsate de profeții Bibliei. Toți cei care au Biblia și cred in ea, au duhul profeției in scrierile din ea. Prin urmare, pretenția adventiștilor de ziua a șaptea că ei sunt singurul trup de creștini care au duhul profeției s-a dovedit a fi falsă prin propriile lor cuvinte. Prima lor teorie referitoare la duhul profeției i-ar obliga să facă rost imediat de un alt profet in viață sau să renunțe la argumentul lor in favoarea "duhului profeției" pe care se presupune ca l-a avut doamna White. Acest lucru le-ar distruge intreaga lor teorie referitoare la acest subiect.[/SIZE]
[SIZE=4]Timp de șaptezeci de ani, au pretins ca sunt rămășița bisericii din Apoc.12:17, deoarece aveau un profet viu in biserică. Dar acum profetul lor e mort și nu au altul pentru a prelungi "duhul profeției." Sunt in aceeași situație cu celelalte biserici și, conform propriului lor argument, nu pot fi acum rămășița bisericii. Conform Scripturii "Poporul piere din lipsă de descoperire" iar argumentul lor principal era că trebuiau să existe viziuni, viziuni ale unui profet in viață, pentru ca oamenii să fie in siguranță și să nu piară. Acum, singura persoană care, in opinia lor, a avut viziuni adevărate, a murit. Și unde sunt acum viziunile fără de care piere poporul? [/SIZE]
[SIZE=4]Pană in ultimul moment, au apelat mereu la doamna White pentru a rezolva noi probleme care se tot iscau printre ei. Chiar la sfarșitul vieții sale, i-au incredințat toate disputele doctrinare care cauzau diviziuni intre liderii lor. Odată cu trecerea timpului, cine va rezolva acum noile probleme și intrebări care apar mereu in lucrarea lor? Vor trebui să fie rezolvate de oamenii lor neinspirați, dispuși greșelii, asa cu deja s-a intamplat pentru ca sunt vreo 10 feluri de adventisti, fiecare cu doctrina ei.

Iar eu ti-am postat dovezi despre faptul ca pravila bisericeasca nu minte, in ignoranta ta arunci cu acuzatii mincinoase. Astea sunt minciunile tale:

[/SIZE]- adventistii niciodata nu au sustinut ca vor fi singurii mantuiti;
- adventistii niciodata nu au sustinut ca Hristos va reveni si va imparati cu ei (cu adventistii) 1000 de ani pe pamant. Dimpotriva, dintotdeauna au crezut cu totul altceva (nu dezvolt acum).

Nu de actualizare are nevoie pravila bisericeasca. Iata ce pretentii mincinoase avea profetesa voastra Ellen White despre faptul ca
[SIZE=4][COLOR=Red]puterea manifestată de alte biserici in treziri era doar puterea diavolului nu puterea lui Dumnezeu, afirmatii din care rezulta pretentia ca doar secta condusa de ea se va mantui.[/COLOR][/SIZE]:

[SIZE=4]Vom cita numai din unul sau două din articolele ei pentru a arăta că invățăturile ei erau la fel cu ale celorlalți, că nu mai ea mantuire pentru păcătoși după 1844. Deschizand nr. 3 (August, 1849, p. 21, 22), descoperim că ea pretinde că a fost dusă in Oașul Sfant. Relatand ,,viziunea’’ primită acolo, spune: "Acolo mi s-a arătat că poruncile lui dumnezeu și mărturia lui Isus Hristos, referitoare la ușa inchisă, nu puteau fi separate." Am văzut cum in 1844 Isus a ieșit din Locul Sfant și a intrat in locul Preasfant, etc. Argumentele ei sunt la fel cu ale celorlalți. [COLOR=Red]Am văzut că puterea manifestată de alte biserici in treziri era doar puterea diavolului nu puterea lui Dumnezeu. Continuand, spune: "Am văzut că vor crește și se vor răspandi semnele misterioase și minunile și reformele false. Reformele care mi s-au arătat nu erau reforme de la eroare la adevăr ci de la rău in mai rău; căci aceia care pretindeau că au o inimă schimbată se infășuraseră intr-o pătură de religiozitate care ascundea temerile unei inimi rele. Se pare că unii erau cu adevărat convertiți pentru a-i inșela pe oamenii lui Dumnezeu; dar dacă inimile lor puteau fi văzute, ar fi ieșit la iveală negre ca intotdeauna. Ingerul meu insoțitor m-a pus să mă uit după lucrarea sufletului pentru cei păcătoși, așa cum fusese făcută inainte. M-am uitat dar n-am găsit-o căci vremea mantuirii lor trecuse.." [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]E dureros să citești afirmațiile neclare, răutăcioase și false făcute de apărătorii ei pentru a evita ințelesul clar al acestui pasaj. In cațiva ani, dovezile clare, au obligat-o pe doamna White și pe adepții ei să abandoneze ,,ușa inchisă’’ și doctrina că ,,nu există salvare pentru păcătoși’’. Nimeni nu crede in ea acum. Aceasta e o dovadă concludentă că revelațiile ei nu erau de la Dumnezeu ci erau rezultatele indoielnice ale autosugestiei și a unei condiții mentale anormale. Nici un inger nu i-a spus ceea ce a afirmat ea căci un astfel de inger nu i-ar fi spus ceea ce nu era așa și ceea ce s-a dovedit a fi fals odată cu trecerea timpului. Afirmația ei acuză de minciună ființa cerească. Pretinsele ei revelații nu erau decat produsul propriei ei minți ce reflecta invățătura celor din jurul ei.[/SIZE]

[SIZE=4]„B[COLOR=black]iserica Adventistã de Ziua a saptea” [COLOR=Red]învatã cã la a doua venire a lui[/COLOR][/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=Red] Hristos, dreptii care vor fi înviati si cei care se vor afla pe pãmânt vor fi rãpiti la [/COLOR][/SIZE][SIZE=4][SIZE=6][COLOR=black][SIZE=4][COLOR=Red]cer si vor domni acolo cu Hristos 1000 de ani. Pãcãtosii vor fi nimiciti de slava prezentei lui Hristos[/COLOR][/SIZE]
[/COLOR][/SIZE]
[/SIZE]

[SIZE=4][COLOR=black]Despre învãþãtura milenaristã a „Bisericii Adventiste de Ziua a ªaptea”, a se vedea: Eric Claude [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=black]Webster, „The Millenium”, în: Handbook..., p. 927-946; Gerrit Cornelis Berkouwer, The Return of [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=black]the Christ, Grand Rapids, 1972; Loraine Boettner (1901-1990), The Millenium, P & R Publishing, [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=black]1990; Robert Clouse (ed.), The Meaning of the Millenium. Four Views, InterVarisity, 1977; [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=black]Millard Erickson, Contemporary options in Eschatology. A Study of the Millenium, Grand Rapids, [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=black]1977; Jerry Gladson, „The Significance of the Millenium”, în: Adventist Review, 16/1989; Jerry [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=black]Gladson, „William Miller and the Triumph of the Premillenialism”, în: Adventist Review, 9/1989; [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3]
[/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Hans LaRondelle, „The Millenium. Its Old Testament Roots”, în: Ministry, noiembrie 1982; Hans [/COLOR][/SIZE][SIZE=3]
[/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]LaRondelle, „The One Thousand years of Revelation 20”, în: Ministry, septembrie 1982; Webb [/COLOR][/SIZE][SIZE=3]
[/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Mealy, „After the Thousand Years. Ressurection and Judgement in Revelation 20”, în: Journal for [/COLOR][/SIZE][SIZE=3]
[/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]the Study of the New Testament, Suplement Series, 1992; Kenneth Strand, Interpreting the Book of [/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=black]Revelation, Naples, 1989; Kenneth Strand, [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]
[/SIZE]

vasinec 01.02.2009 11:21:24

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 112057)
- [SIZE=4]Iar eu ti-am postat dovezi despre faptul ca pravila bisericeasca nu minte, in ignoranta ta arunci cu acuzatii mincinoase. Astea sunt minciunile tale:[/SIZE]

- adventistii niciodata nu au sustinut ca vor fi singurii mantuiti;
- adventistii niciodata nu au sustinut ca Hristos va reveni si va imparati cu ei (cu adventistii) 1000 de ani pe pamant. Dimpotriva, dintotdeauna au crezut cu totul altceva (nu dezvolt acum).

Nu de actualizare are nevoie pravila bisericeasca. Iata ce pretentii mincinoase avea profetesa voastra Ellen White despre faptul ca [SIZE=4][COLOR=red]puterea manifestată de alte biserici in treziri era doar puterea diavolului nu puterea lui Dumnezeu, afirmatii din care rezulta pretentia ca doar secta condusa de ea se va mantui.[/COLOR][/SIZE]:

Spuneti ca pravila bisericeasca nu minte. Dvs. ori nu aveti o definitie a minciunii ori refuzati sa o recunoasteti. Cum se numeste o afirmatie, facuta despre altii, in care se spun neadevaruri care nu au existat niciodata?

Nu stiu ce a spus Ellen White (obsesia dvs.), despre manifestarile din alte biserici, dar nu a spus niciodata ca adventistii sunt singurii mantuiti. Si eu sunt de acord ca unele biserici "au luat-o pe aratura" cu teologia lor. Dar credinciosii din aceste biserici pot fi mantuiti. Dumnezeu va sti cum sa-i judece, dupa inima lor. Vinovati sunt, in mod special, cei care umbla cu invataturi false. Biserica ortodoxa si martorii lui Iehova sustin ca numai cei ce fac parte din religia lor pot fi mantuiti. Adventistii nu au sutinut niciodata asa ceva. Combatem invataturile gresite dar ii respectam pe credinciosii din orice biserica. Sunt si ei fratii nostrii. Avem acelasi Tata Ceresc. Si pentru toti, singura sursa de adevar este Cuvantul lui Dumnezeu.

Deci, pravila bisericeasca minte cand spune ca adventistii cred ca "numai adventistii vor avea rasplata nemuririi". Mai sunt si alte minciuni, scrise intr-un fragment scurt din pravila bisericeasca. Ma opresc doar la aceasta.

Despre credinta adventistilor referitoare la a doua venire a Domnului Iisus Hristos, am scris mai in detaliu cu cateva postari mai in urma.

Iustin32 02.02.2009 01:58:18

,,Adventistii nu au sutinut niciodata asa ceva. Combatem invataturile gresite dar ii respectam pe credinciosii din orice biserica.,,

Tu minti caci eu ti-am aratat dovezi despre ce pretentii mincinoase avea profetesa voastra Ellen White despre faptul ca [SIZE=4][COLOR=red]puterea manifestată de alte biserici in treziri era doar puterea diavolului nu puterea lui Dumnezeu, afirmatii din care rezulta pretentia ca doar secta condusa de ea se va mantui.[/COLOR][/SIZE]:

,,Nu stiu ce a spus Ellen White (obsesia dvs.), despre manifestarile din alte biserici, dar nu a spus niciodata ca adventistii sunt singurii mantuiti.,,

Daca nu stii ce a spus Ellen White de ce ne acuzi pe noi de minciuna si ai provocat toata aceasta isterie ca pravila minte.
Si tu ai o obsesie cu Sf Iustin care totusi nu a fost intemeietor al ortodoxiei , pe cand Ellen White e cea care a intemeiat secta voastra si toate invataturile adventiste s-au bazat pe ,,adeverirea din viziunile,, ei mincinoase
.

vasinec 02.02.2009 13:35:11

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 112772)
,,Adventistii nu au sutinut niciodata asa ceva. Combatem invataturile gresite dar ii respectam pe credinciosii din orice biserica.,,

Tu minti caci eu ti-am aratat dovezi despre ce pretentii mincinoase avea profetesa voastra Ellen White despre faptul ca [SIZE=4][COLOR=red]puterea manifestată de alte biserici in treziri era doar puterea diavolului nu puterea lui Dumnezeu, afirmatii din care rezulta pretentia ca doar secta condusa de ea se va mantui.[/COLOR][/SIZE]:

,,Nu stiu ce a spus Ellen White (obsesia dvs.), despre manifestarile din alte biserici, dar nu a spus niciodata ca adventistii sunt singurii mantuiti.,,

Daca nu stii ce a spus Ellen White de ce ne acuzi pe noi de minciuna si ai provocat toata aceasta isterie ca pravila minte.
Si tu ai o obsesie cu Sf Iustin care totusi nu a fost intemeietor al ortodoxiei , pe cand Ellen White e cea care a intemeiat secta voastra si toate invataturile adventiste s-au bazat pe ,,adeverirea din viziunile,, ei mincinoase.

Domnule Iustin, eu nu cred ca dumneata nu intelegi despre ce vorbim. Vorbim despre minciunile din pravila bisericeasca referitoare la credinta adventistilor (nu Ellen White este subiectul- desi s-ar putea spune foarte multe si despre minciunile referitoare la aceasta femeie).

Iata ce spune pravila bisericeasca (am selectat doar punctul d)

[SIZE=2]2. Doctrina adventista consta din:[/SIZE]

[SIZE=2]d) Pacatosii mor si cu sufletul, numai adventistii vor avea rasplata nemuririi;[/SIZE]

Iata ce spune Manualul Doctrinelor AZS (autor Moldovan Vilhelm), la cap. "Biserica ramasitei" (selectez):

- "adventistii de ziua a saptea nu sustin ca ei ar fi singurii credinciosi sinceri de pe pamant. ...cred ca Dumnezeu mai are si alte oi, suflete sincere"...(pag. 171)
- "in jurul nostru mai sunt suflete sincere, care traiesc conform luminii primite de ei din Cuvant, si neavand ocazia sa cunoasca mai mult, Domnul - in harul sau - ii recunoaste ca apartinand de poporul Lui".(pag. 173)

Credinta aceasta, referitoare la cei care formeaza poporul lui Dumnezeu, exista inca de la inceputul formarii bisericii adventiste. Pravila bisericeasca minte cand spune ca adventistii cred ca numai ei vor avea rasplata nemuririi. Si mai sunt si alte minciuni (spuse in doar cateva fraze). De fapt, in pravila bisericeasca se spun, despre adventisti, mai mult minciuni (doar vre-o doua-trei lucruri adevarate).

Iustin32 04.02.2009 00:31:37

[SIZE=3]Iata ce spune Manualul Doctrinelor AZS (autor Moldovan Vilhelm), la cap. "Biserica ramasitei" (selectez):[/SIZE][SIZE=3]

[/SIZE] [SIZE=3]- "adventistii de ziua a saptea nu sustin ca ei ar fi singurii credinciosi sinceri de pe pamant. ...cred ca Dumnezeu mai are si alte oi, suflete sincere"...(pag. 171)[/SIZE][SIZE=3]
[/SIZE] [SIZE=3]- "in jurul nostru mai sunt suflete sincere, care traiesc conform luminii primite de ei din Cuvant, si neavand ocazia sa cunoasca mai mult, Domnul - in harul sau - ii recunoaste ca apartinand de poporul Lui".(pag. 173)

Daca tu pretinzi ca asta e invatatura voastra de la inceput, cum se face ca teoria ,,usii inchise,, cu care primii adventisti cu Ellen White in frunte cautand sa explice esecul profetiei cu a doua venire de la 1844, au adus-o afirmand ca nimeni nu mai poate fi primit in sanul adventistilor deoarece usa s-a inchis? Iata marturia:
[/SIZE]

- Ușa inchisă sau incheierea perioadei harului pentru păcătoși in 22 Oct. 1844
[SIZE=4]Titlul de mai sus indică spre teoria susținută și invățată in mod dogmatic de către adventiștii de ziua a șaptea pană in toamna lui 1851. In anii care au urmat, au modificat-o treptat, pană ce au abandonat-o in cele din urmă. Astăzi, neagă că ar fi invățat-o vreodată. Dar vom vedea că nu e așa. Toți liderii lor susțineau această teorie nescripturistică in mod cat se poate de clar, pană la data menționată mai sus. Doamna White a avut revelație după revelație in viziunile ei din aceeași perioadă, revelații ce confirmau această teorie. Mai tarziu, au fost nevoiți fie să respingă pretenția ei că era inspirată, fie să nege faptul că ea ar fi invățat vreodată o asemenea teorie. Faptele sunt clare și ele se prezintă după cum urmează:[/SIZE]
[SIZE=4]Toți liderii adventiști de ziua a șaptea din această perioadă timpurie făceau parte din marea mișcare a lui Miller. In 1844 au pus totul in joc pe afirmația că sfarșitul lumii va veni pe 22 Oct. 1844. Sigur că perioada harului inceta in acel moment. Au aplicat acestei date parabola celor zece fecioare din Mat. 25:1-13. Chiar inainte de a spune această parabolă, Isus iși avertizase ucenicii că a doua lui venire va fi pe neașteptate, atunci cand se vor aștepta mai puțin. A spus această parabolă pentru a sublinia ceea ce invățase. Zece fecioare s-au dus in intampinarea mirelui. Pentru că intarzia mai mult decat se așteptau, au adormit toate. Cand el a venit, numai cinci erau gata să meargă cu el la nuntă. Acestea au intrat iar ușa s-a inchis. După aceea, au venit și celelalte cinci și au bătut la ușă., dar era prea tarziu ca să mai fie primite. Sensul parbolei e ușor de ințeles. Cand va veni Hristos, Toți cei ce sunt gata vor fi salvați. Restul vor rămane afară, vor fi pierduți, căci ușa harului s-a inchis.[/SIZE]
[SIZE=4]Toți primii adventiști, in frunte cu Miller, au explicat astfel parabola. Și aveau dreptate. Cand a trecut termenul fixat de ei, au rămas muți de uimire. Au insistat că mesajul lor fusese corect; perioada harului luase sfarșit. Toți sperau că Domnul va veni și-L așteptau din zi in zi. Au incetat să-i mai mustre pe păcătoși, să se mai roage pentru ei și spuneau ,,S-a inchis ușa’’.[/SIZE]
[SIZE=4]Aceasta e originea teoriei ,,ușii inchise’’. Atunci, n-avea nici o legătură cu sanctuarul, nici din cer, nici de pe pămant. Această legătură a fost făcută mai tarziu. N-au avut ,,lumină’’ asupra problemei sanctuarului decat după mai mulți ani de zile după ce au predicat teoria ,,ușii inchise’’. Acest lucru s-a intamplat abia cinci ani mai tarziu (1849) cand adventiștii de ziua a șaptea au inventat teoria ,,ușii deschise’’ din Apoc. 3:7, 8. Insăși doamna White afirmă această poziție. Ea spune: "Revelația asupra 'ușii deschise și inchise' de la paginile 34-37 mi-a fost dată in 1849. Aplicația versetelor din Apoc. 3:7, 8 dată sanctuarului ceresc și a lucrării lui Hristos era complet nouă pentru mine. N-am mai auzit pe nimeni enunțand această teorie. " ("Supliment" la "Experiență și viziuni" p. 2). [/SIZE]
[SIZE=4]Deci ea insăși, impreună cu toți ceilalți, invățase timp de cinci ani de zile teoria ,,ușii deschise’’ fără să facă vreo referință la o ,,ușă deschisă’’. Acum pretind că le-au invățat pe amandouă incă de la inceput. Astfel, liderul Butler, referindu-se la Apoc. 3:7, 8, spune: "Era o ușă deschisă și una inchisă" ("Replici date lui Canright," p. 100). El afirmă că le-au invățat pe amandouă impreună incă de la inceput, din 1844. Afirmația doamnei White citată mai sus dovedește că afirmația lui e falsă.[/SIZE]

[COLOR=Red][SIZE=4]Asta dovedeste cat de repede va schimbati voi invataturile, avand pretentia ca si pravila bisericeasca sa fie in pas cu voi. Dupa atatea profetiii mincinoase, afirmatii si negatii mincinoase in functie de interese materiale, voi adventistii aveti nerusinarea sa acuzati pe altii de minciuna la fel cum hotul striga hotii.[/SIZE][/COLOR]

scrabble 04.02.2009 11:01:26

O caracteristica a adventistilor, ca dealtfel a multor culte crestine din Vest, este propovaduirea iminentei celei de-a doua sosiri a lui Iisus. In timp ce cultele mult mai vechi asteapta cu rabdare a doua venire, cultele mai noi chiar fixeaza date pentru apocalipsa, de multe ori intr-un viitor foarte apropiat.

Bineinteles, au existat sute si mii de culte aparute de-a lungul timpului, dar nu toate au rezistat. Adventistii si cei ca ei au succes astazi deoarece iminenta asta prinde la oamenii obisnuiti cu societatea de consum, cu spectacolul ieftin de televiziune si obisnuiti sa le fie exploatate fricile. Stiti ca la cultele neoprotestante iadul este mult mai "real", un loc unde oamenii chiar ard in flacari pentru eternitate (spre deosebire de iadul ortodox, care este mai mult o inchisoare a sufletului).

Intr-o lume din ce in ce mai violenta, astfel de imagini prind la cei mai fricosi si nu ajungerea in rai devine dezideratul, ci scaparea de iad.

Sa cautati pe internet prelegeri adventiste, sa vedeti cum copiii sunt adusi la biserica pentru a le fi aratata sperietoarea iadului, cu descrieri violente, grafice ale suferintei eterne. Oribil.

vasinec 04.02.2009 11:53:44

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 113552)
O caracteristica a adventistilor, ca dealtfel a multor culte crestine din Vest, este propovaduirea iminentei celei de-a doua sosiri a lui Iisus. .

O caracteristica a Sfintilor Apostoli era credinta in imediata revenire a Domnului Iisus Hristos.
Sfantul Apostol Pavel, chiar isi manifesta nadejdea ca Domnul va reveni in timpul vietii lui (a apostolului).

"Inatai vor invia cei morti in Hristos. Apoi, noi cei vii care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei..."(1 Tesaloniceni 4:16,17).

Si Apostolul Pavel a fost un adventist. Aveti ceva impotriva credintei lui?

vasinec 04.02.2009 12:00:05

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 113552)
Sa cautati pe internet prelegeri adventiste, sa vedeti cum copiii sunt adusi la biserica pentru a le fi aratata sperietoarea iadului, cu descrieri violente, grafice ale suferintei eterne. Oribil.

Minciuni. Adventistii cred intr-o nimicire pentru totdeauna a celor rai, nu intr-un iad in care chinul si urletele de durere nu se mai sfarsesc. Asta o spune credinta ortodoxa, nu cea adventista.

Dati un link cu o prelegere adventista despre grozavia iadului.

Adventistii privesc cu groaza un singur lucru: pacatul. Din cauza pacatelor noastre am ajuns cum am ajuns si a trebuit sa coboare printre noi si sa moara Domnul Iisus Hristos. Noi l-am rasignit pe Hristos (nu evreii sau romanii), prin pacatele pe care le-a facut si continuam sa le facem. Aici este adevarata grozavie.

vasinec 04.02.2009 12:04:03

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 113562)
Noi l-am rasignit pe Hristos (nu evreii sau romanii), prin pacatele pe care le-a facut si continuam sa le facem. .

Scuze. Am scapat o greseala mare. Am vrut sa spun "prin pacatele pe care le-am facut" (Domnul Iisus Hristos este fara de pacat).

scrabble 04.02.2009 17:58:53

@vasinec: iti cer scuze, s-a strecurat o gresala in ce-am scris mai sus. In loc de "prelegeri adventiste" am vrut sa scriu "prelegeri neo-protestante", ca referire la cultele crestine aparute in America de Nord in urma colonizarii hughenote.

Nu sustin ca sunt un bun cunoscator al miscarii adventiste, sunt mult mai familiar cu baptistii, evanghelistii si miscarea charismatica in general. Insa Martorii lui Iehova, de exemplu, recunoscuti pentru prozelitismul lor uneori de-a dreptul invaziv, milenarismul raspicat si accentuarea iminentei apocalipsei, sunt considerati ca apartinand miscarii adventiste.

Apostolul Pavel si credintele dumnealui sunt irelevante fata de punctul de vedere ridicat de mine, cert este ca ortodoxia pe care o vad eu astazi nu este atat de vocala in privinta iminentei apocalipsei precum este miscarea adventista.

Iustin32 04.02.2009 18:43:06

[SIZE=3]Daca esti corect, asa cum pretinzi, de ce nu raspunzi si la acuzatiile mele, asa cum eu ti-am raspuns mereu; adevarul doare???

Iata ce spune Manualul Doctrinelor AZS (autor Moldovan Vilhelm), la cap. "Biserica ramasitei" (selectez):[/SIZE]
[SIZE=3]

[/SIZE] [SIZE=3]- "adventistii de ziua a saptea nu sustin ca ei ar fi singurii credinciosi sinceri de pe pamant. ...cred ca Dumnezeu mai are si alte oi, suflete sincere"...(pag. 171)[/SIZE][SIZE=3]
[/SIZE] [SIZE=3]- "in jurul nostru mai sunt suflete sincere, care traiesc conform luminii primite de ei din Cuvant, si neavand ocazia sa cunoasca mai mult, Domnul - in harul sau - ii recunoaste ca apartinand de poporul Lui".(pag. 173)

Daca tu pretinzi ca asta e invatatura voastra de la inceput, cum se face ca teoria ,,usii inchise,, cu care primii adventisti cu Ellen White in frunte cautand sa explice esecul profetiei cu a doua venire de la 1844, au adus-o afirmand ca nimeni nu mai poate fi primit in sanul adventistilor deoarece usa s-a inchis, iar dupa cativa ani au negat aceasta teorie, scotand din editiile noi ale cartilor scrise de Ellen White toate referirile la ea?
[/SIZE]

[COLOR=Red][SIZE=4]Asta dovedeste cat de repede va schimbati voi invataturile, avand pretentia ca si pravila bisericeasca sa fie in pas cu voi. Dupa atatea profetiii mincinoase, afirmatii si negatii mincinoase in functie de interese de tot felul, voi adventistii aveti nerusinarea sa acuzati pe altii de minciuna la fel cum hotul striga hotii.[/SIZE][/COLOR]

vasinec 06.02.2009 11:52:13

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 113667)
[SIZE=3]Daca esti corect, asa cum pretinzi, de ce nu raspunzi si la acuzatiile mele, asa cum eu ti-am raspuns mereu; adevarul doare???[/SIZE]

[SIZE=3]Iata ce spune Manualul Doctrinelor AZS (autor Moldovan Vilhelm), la cap. "Biserica ramasitei" (selectez):[/SIZE]

[SIZE=3]- "adventistii de ziua a saptea nu sustin ca ei ar fi singurii credinciosi sinceri de pe pamant. ...cred ca Dumnezeu mai are si alte oi, suflete sincere"...(pag. 171)[/SIZE]
[SIZE=3]- "in jurul nostru mai sunt suflete sincere, care traiesc conform luminii primite de ei din Cuvant, si neavand ocazia sa cunoasca mai mult, Domnul - in harul sau - ii recunoaste ca apartinand de poporul Lui".(pag. 173)[/SIZE]

[SIZE=3]Daca tu pretinzi ca asta e invatatura voastra de la inceput, cum se face ca teoria ,,usii inchise,, cu care primii adventisti cu Ellen White in frunte cautand sa explice esecul profetiei cu a doua venire de la 1844, au adus-o afirmand ca nimeni nu mai poate fi primit in sanul adventistilor deoarece usa s-a inchis, iar dupa cativa ani au negat aceasta teorie, scotand din editiile noi ale cartilor scrise de Ellen White toate referirile la ea?[/SIZE]

[COLOR=red][SIZE=4]Asta dovedeste cat de repede va schimbati voi invataturile, avand pretentia ca si pravila bisericeasca sa fie in pas cu voi. Dupa atatea profetiii mincinoase, afirmatii si negatii mincinoase in functie de interese de tot felul, voi adventistii aveti nerusinarea sa acuzati pe altii de minciuna la fel cum hotul striga hotii.[/SIZE][/COLOR]

Domnule Iustin, prin biserica adventista or fi circulat fel si fel de teorii dar niciodata nu s-a sustinut ca adventistii sunt singurii care mostenesc viata vesnica (asa cum minte pravila bisericeasca).

Care este problema cu teoria usilor inchise (eu nici nu am auzit de ea)? Ce daca i-a trecut cuiva prin cap ca nu mai pot fi primiti si altii in randul adventistilor. Nu s-a spus ca s-a inchis usa pentru mantuire. Dintotdeauna s-a stiut si sustinut ca biserica adventista nu este Mantuitoare. Cu sau fara noi, adventistii (cu tot cu ideile noastre), omul isi poate gasi cale spre mantuire. Are Dumnezeu grija de asta. Nu sta in baza noastra.

Avem si noi un rost pe acest pamant, dar nu acela de "biserica mantuitoare" (urata expresie).

Nu mai incercati sa va mascati minciunile (in special cele scrise in pravila bisericeasca), talmacind anumite zvonuri, care nu au schimbat doctrinele adventiste. Nici adventistii si nici Ellen White (obsesia dvs.) nu au sustinut vreo data ca sunt singurii mantuiti.

Iustin32 06.02.2009 14:14:45

Eu nu vorbesc pe zvonuri ca voi, ci ti-am aratat citete din cartile voastre care dovedesc ca Ellen White si adeptii ei si-au acoperit de la inceput profetiile mincinoase cu alte si alte minciuni si teorii mincinoase ducandu-i de nas si cu vorba pe toti cei care au crezut in cuvintele ei. Daca ai fi sincer si ai cauta adevarul , ai cerceta istoria sectei tale si din alte surse, mai ales din cele care aduc acuzatii profetesei voastre, si nu te-ai mai ascunde ca strutul cu capul in nisip.

Geony 06.02.2009 22:01:45

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 114099)

Nu mai incercati sa va mascati minciunile (in special cele scrise in pravila bisericeasca), talmacind anumite zvonuri, care nu au schimbat doctrinele adventiste. Nici adventistii si nici Ellen White (obsesia dvs.) nu au sustinut vreo data ca sunt singurii mantuiti.

Dragul meu,poate ca unii vin si spun tot felul de vorbe,eu sunt pana aici de parere cu tine.Adventistii impreuna cu EPILEPTICA-Ellen White,au spus si spun ca nu exista IAD nici suflet nemuritor si ca Hristos va veni sa intemeieze imparatia de 1000 de ani.
=>de aici nu rezulta ca toti adeptii sunt mantuiti..
Cred ca pastorii nu au fost destul de expliciti cu voi...vezi aici e si gresala in ortodoxie,preotul nu apuca sa vb despre toata teologia ortodoxa,iar crestinul nu intreaba nici el ce nu intelege.

Geony 06.02.2009 22:13:31

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 113562)
Minciuni. Adventistii cred intr-o nimicire pentru totdeauna a celor rai, nu intr-un iad in care chinul si urletele de durere nu se mai sfarsesc. Asta o spune credinta ortodoxa, nu cea adventista.

Dati un link cu o prelegere adventista despre grozavia iadului.

Adventistii privesc cu groaza un singur lucru: pacatul. Din cauza pacatelor noastre am ajuns cum am ajuns si a trebuit sa coboare printre noi si sa moara Domnul Iisus Hristos. Noi l-am rasignit pe Hristos (nu evreii sau romanii), prin pacatele pe care le-a facut si continuam sa le facem. Aici este adevarata grozavie.

1)neaga-mi te rog pericopa Biblica cu BOGATUL NEMILOSTIV si cu SARACUL LAZAR;a BOGATULUI CARUIA I_A RODIT TARINA...si eu v-oi spune ca Ortodoxia minteste gand vb de chinurile IADULUI.
2)Cine a spus ca Ortodoxia nu crede ca Hristos a murit pt. pacatele noastre?Care pacate?Nu crezi ca este vorba de pacatul pe care l-a facut ADAM,care a trecut pe la toti,pt ca toti suntem descendenti din El.(om=pacat;oameni=pacate=>expresia pacatele noastre)
Dupa parerea ta toti cei ce cred in Hristos,sunt mantuiti!DIAVOLII DE CE NU SE MANTUIESC CA DOAR SI EI SARMANII CRED,MAI MULT CA NOI...EI SE CUTREMURA.????

mihai07 07.02.2009 20:05:32

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 114451)
1)neaga-mi te rog pericopa Biblica cu BOGATUL NEMILOSTIV si cu SARACUL LAZAR;a BOGATULUI CARUIA I_A RODIT TARINA...si eu v-oi spune ca Ortodoxia minteste gand vb de chinurile IADULUI.
2)Cine a spus ca Ortodoxia nu crede ca Hristos a murit pt. pacatele noastre?Care pacate?Nu crezi ca este vorba de pacatul pe care l-a facut ADAM,care a trecut pe la toti,pt ca toti suntem descendenti din El.(om=pacat;oameni=pacate=>expresia pacatele noastre)
Dupa parerea ta toti cei ce cred in Hristos,sunt mantuiti!DIAVOLII DE CE NU SE MANTUIESC CA DOAR SI EI SARMANII CRED,MAI MULT CA NOI...EI SE CUTREMURA.????

pai vezi tu ...asta e problema tuturor sectantilor...ei zic ca daca cred gata sunt mantuiti
Credinta fara fapte e credinta diavolilor, o credinta moarta

vasinec 08.02.2009 08:56:40

Citat:

Nu trebuie sa spuneti ca Ortodoxia minteste, chiar daca eu voi demonstra ca nu exista chin vesnic. Este o problema de perceptie si nici o data nu o sa spun ca cel care nu crede la fel ca mine, minteste.

Problema minciunii s-a rezolvat. Era vorba de o afirmatie facuta de cineva de pe forum, precum ca adventistii cred si sunt speriati de chinurile vesnice. Acea persoana si-a cerut scuze. Voia sa faca referire la alte culte.

Problema chinului vesnic (in credinta ortodoxa) sau a nimicirii pentru totdeauna, dupa ispasirea unei pedepse in functie de pacatele savarsite (in credinta adventista), a mai fost discutata. Daca doriti o reluam.

vasinec 08.02.2009 09:25:11

Citat:

Numai cei care cred cu adevarat in jertfa Domnului Iisus Hristos vor fi mantuiti. "In nimeni altul nu este mantuire" (Faptele Apostolilor 4:12)Iar aceasta credinta mantuitoare, aduce si roade (adica faptele credintei).
"Credinta fara fapte este zadarnica"(Iacov 2:20). "Eu iti voi arata credinta mea din faptele mele"(Iacov 2:18). Si aceste fapte se vad in dragostea pe care o manifesti fata de aproapele tau. "Dumnezeu este dragote" (1 Ioan 4:8). Domnul Iisus Hristos ne explica foarte pe inteles, care sunt manifestarile credintei in, in multe fragmente din Sfanta Scriptura. Dau ca exemplu Evanghelia dupa Matei cap.25:34-40.

De mentionat ca faptele credintei nu le facem ca sa fim mantuiti ci pentru ca ni s-a oferit in dar (fara sa meritam) Mantuirea. Faptele noastre sunt un mod marunt de a-i arata lui Dumnezeu bucuria si multumirea noastra.

Intr-adevar, toti cei care cred in jertfa Domnului Iisus Hristos, vor fi mantuiti. Dar aceasta credinta Dumnezeu o cunoaste (nu toti care o marturisesc, au credinta adevarata, mantuitoare).

"Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica" (Ioan 3:16)

Nu am inteles ce vreti sa spuneti cand faceati comparatia intre cei ce cred in Hristos si draci. Banuiesc ca nu sunteti vre-un antihrist. Apostolul Iacov vorbea despre un alt fel de credinta a dracilor. "Tu crezi ca Dumnezeu este numai unul, si bine faci; dar si dracii cred... si se infioara"(Iacov 2:19). Draci au o credinta care ii inspaimanta (pedeapsa lui Dumnezeu), noi avem o credinta care ne da nadejde si bucurie (Mantuirea lui Dumnezeu, prin Iisus Hristos).

vasinec 08.02.2009 10:07:06

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 114447)
Adventistii impreuna cu EPILEPTICA-Ellen White

Banuiesc ca ati avut o scapare. Sper ca sunteti unul dintre partenerii echilibrati, de discutie. Nu cred ca luati de bune zvonurile si rautatile unor persoane. Si daca le luati, este problema dvs. Documentati-va putin si veti vedea ca, in ciuda numeroaselor atacuri mincinoase la adresa adventistilor si a Ellenei White, numarul membrilor bisericii crestea tot mai mult. Oamenii cautatori de adevar cerceteaza. Dvs., prin afirmatiile rautacioase, le treziti curiozitatea. Si adevarul, intotdeauna invinge (numai pentru cine il cauta).

Exista un principiu: daca vrei sa invingi (presupunand ca ar exista o lupta), foloseste numai armele lui Dumnezeu. Minciuna este una din armele celui rau. Daca o folosesti, ai trecut din start la categoria "pierzatori".

Iustin32 08.02.2009 18:58:44

[SIZE=3]Ellen White si viziunile ei mincinoase au fost folosite de catre sotul ei, un ,,priceput afacerist,, pentru a-i speria pe cei simpli si fara pricepere cu apropiata venire a lui Hristos, dar mai ales cu cataclismele si prigoana impotriva crestinilor. Cartile scrise sau plagiate de ea le-au adus o multime de bani.[/SIZE]
[SIZE=3]Daca le spui despre cartile scrise de cei care au fost apropiati colaboratori si sustinatori ai sotilor White cum e [/SIZE],, [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Viața lui Ellen White[/SIZE][SIZE=3] de D.M. Canright,, , imediat te acuza ca asculti minciuni, dar nu baga de seama ca atunci cand ne acuza de idolatrie pentru ca ne inchinam icoanelor desi in VT vedem ca Moise si Iosua se inchinau in fata heruvimilor de pe capacul Chivotului Legii (Iosua 7,6), sau ca Biserica a primit invataturi pagane la 2-3 generatii dupa Apostoli, sau ca Constantin a impus ziua de Duminica care ar fi in viziunea lor ziua soarelui, savarsesc un pacat mai mare.[/SIZE]
De fapt ei nu vor sa vada ca toata istoria lor a fost un lung sir de minciuni, de aceea arunca mereu cu acuzatii de minciuna precum hotul care striga hotiiii.

Iata ce fel de viziuni avea E. White si cat de naivi si nestiutori erau oamenii atunci. Dar poti pacali un grup de oameni un timp, nu si pe toata lumea. Au fost si unii care si-au pus intrebari si au vazut adevarul. pe acestia adventistii ii numesc mincinosi pentru ca nu au cum sa-i combata altfel.

[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]La vremea primelor viziuni avea numai șaptesprezece ani, nu citise nimic și avea mintea plină de ideile fanatice ale lui Miller din acel timp. Aceste viziuni denotă mediul și mintea ei copilărească de la acea vreme. In prima viziune spune că a văzut "un copac cu un trunchi pe ambele maluri ale raului, amandouă din aur pur, transparent" (Scrieri timpurii, ediția 1907, p. 17). Apoi: "Am văzut două bețe lungi de care atarnau sarme de argint, iar pe sarme erau niște struguri minunați. " Imaginați-vă un pom de aur, cu sarme de argint cu struguri! O idee ce nu poate ieși decat din mintea unui copil. [/SIZE]
[SIZE=3]Apoi adauga: "Toti ingerii au un bilet de aur pe care trebuie s-o prezinte la poarta orasului sfant pentru a intra si iesi." (p. 39). [/SIZE]
[SIZE=3]Fiecare sunt din milioanele de mantuiti nestiuti are o coroană de aur. Ea spune: "Isus ni le-a pus pe cap chiar cu mainile Lui" (p. 16). Pentru ca insusi Isus sa faca asta pentru miriade de rascumparati, e nevoie de sute de ani. Apoi vede "o masa din argint curat, lunga de mai multe mile si pe care totusi ochii nostri o puteau vedea" (p. 19). Toti sfintii au case de argint; in fiecare casa exista un raft de aur. Sfintii isi scot coroanele de aur, le pun pe raft si merg la lucru la camp. (p. 18). [/SIZE]
[SIZE=3]Vede copilasi "folosindu-se de aripioare ca să ajunga in varful muntilor " (p. 19). Apoi: "Sfintii isi foloseau aripile si urcau in varful zidului" (p. 53). Unde sunt pasajele din scriptura pentru această invatatura? [/SIZE]
[SIZE=3]Pretinde că l-a văzut de aproape pe Satan; i-a văzut silueta, forma capului, ochii etc. Ea spune: "Avea o silueta mare, dar carnea ii atarna pe maini si pe fata. Uitandu-ma la el, stătea cu barbia in mana stanga " (p. 152). [/SIZE]
[SIZE=3]Observati vederile ei extreme si materialiste; totul e văzut din perspectiva unui copil cu imaginatie si gandire simpla; ceea ce era ea atunci. In scrierile de mai tarziu, cand s-a făcut mai inteligenta si mai citita, dispar aceste idei grosolane. Ideile ei despre căderea lui Satan, caderea omului si pierderea Edenului par de parc-ar fi scoase din ,,Paradisul pierdut,,[/SIZE][SIZE=3] al lui Milton, cu siguranta nu din Biblie. [/SIZE]

Geony 09.02.2009 00:55:11

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 114723)
dupa ispasirea unei pedepse in functie de pacatele savarsite (in credinta adventista), .

Sa nu crezi ca se scapa de chinurile vesnice asa usor,numi cu cativa de penitenta....Atunci de ce mai avea nevoie bogalul sa-si stampere setea,mai statea un pic si era apoi nimicit?

Geony 09.02.2009 01:06:51

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 114725)
Nu am inteles ce vreti sa spuneti cand faceati comparatia intre cei ce cred in Hristos si draci. Banuiesc ca nu sunteti vre-un antihrist. Apostolul Iacov vorbea despre un alt fel de credinta a dracilor. "Tu crezi ca Dumnezeu este numai unul, si bine faci; dar si dracii cred... si se infioara"(Iacov 2:19). Draci au o credinta care ii inspaimanta (pedeapsa lui Dumnezeu), noi avem o credinta care ne da nadejde si bucurie (Mantuirea lui Dumnezeu, prin Iisus Hristos).

Eu nu sunt,nu ma simnt a fi antihrist,dar iti spun ca si DIAVOLII cred ca Hristos a venit pe pamant si cunosc mai bine ca mine si ca tine BIBLIA,dar ei nu o implinesc...aduna toate citatele date de tine si adauga apoi...nu tot cel ce-Mi zice Doamne ,Doamne...ce a vrut sa spuna oare Iisus prin aceste cuvinte,nu vroia sa spuna ca degeaba zicem noi cu GURA iar voia SA nu o si implinim....degeaba crezi si nu implinesti,iar daca implinesti voia sa atunci a ta este imparatia (atunci nu mai faci parte din cei care tacane toata ziua Domnu in sus,Domnu in jos,iar ei dau dovada de o mare rautate.
Crezi ca eu nu cred in Jertfa LUI Iisus,iti spun ca mai tare ca si tine.1!!!!

Geony 09.02.2009 01:22:15

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 114727)
Banuiesc ca ati avut o scapare. Sper ca sunteti unul dintre partenerii echilibrati, de discutie. Nu cred ca luati de bune zvonurile si rautatile unor persoane. Si daca le luati, este problema dvs. Documentati-va putin si veti vedea ca, in ciuda numeroaselor atacuri mincinoase la adresa adventistilor si a Ellenei White, numarul membrilor bisericii crestea tot mai mult. Oamenii cautatori de adevar cerceteaza. Dvs., prin afirmatiile rautacioase, le treziti curiozitatea. Si adevarul, intotdeauna invinge (numai pentru cine il cauta).

Exista un principiu: daca vrei sa invingi (presupunand ca ar exista o lupta), foloseste numai armele lui Dumnezeu. Minciuna este una din armele celui rau. Daca o folosesti, ai trecut din start la categoria "pierzatori".

1)Demonstreza-mi tu ca aceasta femeie nu suferea de epilepsie,...atunci cand cadea la pamant (sau cand intra in transa cum spun unii) si primea veste ca peste atata timp va fi sfarsitul... era sanatosa?asa primeau apostolii informatii de la Domnul?
2)Cert este ca in toamna anului 1850 (cu aproximatie,daca vrei ma documentez eu mai sigur) toti adventistii asteptau la miezul noptii in haine albe pe Domnul...o fi venit!?ei stiu,cert este ca o mare parte din ei au parasit gruparea.Ca azi cresc nr.lor,nu ma mira,cine n-ar vrea sa stie CAND VINE DOMNUL?...cred ca o iau de la capat.
3)evenimentele petrecute in America in acea vreme trebuie sa fie mentionate si in scrierile americane...pt.siguranta ta cauta-le si te informeaza mai bine,.
Nu doresc sa revii la ortodoxie,TE ROG SA MA CREZI CA ACEST CULT NU VB DECAT DE INDURAREA SUFERINTELOR,CU DRAGOSTE IN D_ZEU,DUPA MODELUL LUI IISUS...dar nici sa stai sa crezi toate...

Iustin32 09.02.2009 07:52:32

Geony uite adresa cu Viata Ellen White:

http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/egw16.htm

Scrisa de unul din apropiatii ei cu mai multe marturii de la cei ce au cunoscut-o care dupa mai multe semne de indoiala asupra veridicitatii ,,revelatiilor,, ei, a iesit din acesta secta.

vasinec 09.02.2009 11:30:23

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 114865)
Eu nu sunt,nu ma simnt a fi antihrist,dar iti spun ca si DIAVOLII cred ca Hristos a venit pe pamant si cunosc mai bine ca mine si ca tine BIBLIA,dar ei nu o implinesc...aduna toate citatele date de tine si adauga apoi...nu tot cel ce-Mi zice Doamne ,Doamne...ce a vrut sa spuna oare Iisus prin aceste cuvinte,nu vroia sa spuna ca degeaba zicem noi cu GURA iar voia SA nu o si implinim....degeaba crezi si nu implinesti,iar daca implinesti voia sa atunci a ta este imparatia (atunci nu mai faci parte din cei care tacane toata ziua Domnu in sus,Domnu in jos,iar ei dau dovada de o mare rautate.

Aveti perfecta dreptate. Nu este suficient sa cunosti, trebuie si sa faci voia Tatalui. Eu cred ca vor fi adventisti, care cunosc Biblia foarte bine, dar nu se vor mantui, pentru ca au stiut care este voia Tatalui dar nu au facut-o.

vasinec 09.02.2009 12:13:55

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 114867)
1)Demonstreza-mi tu ca aceasta femeie nu suferea de epilepsie,...atunci cand cadea la pamant (sau cand intra in transa cum spun unii) si primea veste ca peste atata timp va fi sfarsitul... era sanatosa?asa primeau apostolii informatii de la Domnul?
2)Cert este ca in toamna anului 1850 (cu aproximatie,daca vrei ma documentez eu mai sigur) toti adventistii asteptau la miezul noptii in haine albe pe Domnul...o fi venit!?ei stiu,cert este ca o mare parte din ei au parasit gruparea.Ca azi cresc nr.lor,nu ma mira,cine n-ar vrea sa stie CAND VINE DOMNUL?...cred ca o iau de la capat.
3)evenimentele petrecute in America in acea vreme trebuie sa fie mentionate si in scrierile americane...pt.siguranta ta cauta-le si te informeaza mai bine,.
Nu doresc sa revii la ortodoxie,TE ROG SA MA CREZI CA ACEST CULT NU VB DECAT DE INDURAREA SUFERINTELOR,CU DRAGOSTE IN D_ZEU,DUPA MODELUL LUI IISUS...dar nici sa stai sa crezi toate...

1. Domnule Geony, imi pare rau, sunt putin dezamagit, dar cred ca trebuie sa va consider ca facand parte dintre cei de genul Iustin sau Ovidiu-s. Fara sa aveti o documentatie onesta si in limite rezonabile, despre adventisti si Ellen White, va lansati in afirmatii. Ati auzit niste zvonuri spuse de vre-o doi doctorasi mofturosi, care au activat la sanatoriul adventist Battle Creek. Nu au suportat sa fie mustrati pentru incopetenta medicala(W.G Fairfield) sau incopetenta administrativa (Wm. Russel) si au venit cu fel si fel de scorneli, chipurile dovedite medical. Ei nici macar nu au avut ocazia sa o cunoasca bine pe Ellen White. De vre-o consultatie, nici vorba.

Si, daca ne uitam prin Sfanta Scriptura, in viziunea dvs. putem spune ca si profetul Daniel o fi avut epilepsie sau vre-o alta boala. "Eu, Daniel, am stat lesinat si bolnav mai multe zile" (Daniel 8:27). Era tot ceva legat de o viziune.

Ellen White nu "a fixat" nici o data cand va fi sfarsitul. Adventistii s-au format din ceea ce a mai ramas in urma marii dezamagiri de la 1844. Nici un adventist nu se va mai incumeta sa precizeze o data cand va veni Mantuitorul.

2. "Cert este ca...", spuneti dvs. Vad ca dati minciunile drept certitudine. In toamna anului 1844, in urma interpretarilor lui W. Miller (un pastor metodist, daca nu ma insel) a avut loc un eveniment dezamagitor. Dar, adventistii de ziua a saptea au aparut dupa acest eveniment. Incercati sa va documentati. Adventistii au facut si inca mai fac destule greseli. Pe acelea scotetile la iveala si nu va fi nici o suparare. Dar nu aruncati toate "scornelile", sub forma de "certitudini".

3. Biserica ortodoxa are nevoie de o reforma. In plus, dupa contactul cu anumite persoane de pe acest forum si in special cu anumite scrieri mincinoase (carti, pravila bisericeasca), indepartarea mea de ortodoxie (ca sistem religios) s-a acutizat. Asta nu inseamna ca nu-i respect pe credinciosii ortodocsi. Ii consider fratii mei si sunt convins ca ma voi intalni cu multi dintre ei, in Imparatia lui Dumnezeu (cu conditia ca si eu sa ma numar printre mantuiti).

vasinec 09.02.2009 12:34:44

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 114888)
Geony uite adresa cu Viata Ellen White:

http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/egw16.htm

Scrisa de unul din apropiatii ei cu mai multe marturii de la cei ce au cunoscut-o care dupa mai multe semne de indoiala asupra veridicitatii ,,revelatiilor,, ei, a iesit din acesta secta.

Domnule Iustin, cititi mai intai ceva despre viata lui D.M. Canright (autorul lucrarii expuse). Era un om cu multe calitati intelectuale si oratorice. Dar i s-au urcat la cap. I se parea ca mesajele adventistilor sunt cam incomode (asa si este) si nu-si poate etala calitatile in prezentarea lor. Omul acesta a fost un oscilant, toata viata lui. In final, a luat decizia de a parasi pentru totdeauna biserica adventista (unde s-a consacrat si a fost recunoscut ca o valoare). A fost decizia lui. A trecut la o alta confesiune religioasa. De atunci, ocupatia lui de baza a fost cea de "mahalagiu". Nu se mai ocupa de lucruri cu adevarat spirituale. Avea o pasiune in a lovi in adventisti si Ellen White. A fost alegerea lui. A intrat intr-o cadere din care nu s-a mai intors. Mai tarziu, a regretat tot raul pe care-l facuse, dar se pare ca era prea tarziu.

De ce nu postati articole si cu scrierile laudative la adresa Ellenei White, scrise de acelasi D.M. Canright? Va sugerez cateva scrieri, de acest gen:
"Catre cei ce se afla in castelul indoielii" (1885), in care lauda lucrarile inspirate ale Ellenei White, sau
"O discutie deschisa cu murmuratorii" (1887) in care spunea: "O cunosc pe Ellen White ca pe o femeie modesta, umila, nobila si cu inima buna".

Sunt aproape sigur ca nu veti citi aceste articole ale lui D.M.Canright. De postat, nici vorba. Nu sunt pe placul dvs.

D-le Iustin, aveti grija sa nu ajungeti ca "mentorul" dvs. D.M. Canright. Daca o luati pe urmele lui si va ocupati numai de barfe, aveti toate sansele sa impartasiti aceeasi soarta.

Iustin32 10.02.2009 23:07:24

De ce nu aplicati voi mai intai acest indemn de a ne lauda pe noi ortodocsii in loc sa ne barfiti ca suntem idolatri, ba ca suntem betivi, fumatori, desfranati, ba ca muncim duminica si tot felul de pacate uitand ca multi din acesti pacatosi se pot mantui asemeni talharului pe patul de moarte prin spovedanie sincera si prin pomenile date saracilor in numele lor plus slujbele Bisericii care il milostivesc pe Dumnezeu? Dar tu habar n-ai de acestea dar nici nu vrei sa le cunosti. Dumnezeu sa te lumineze sa intelegi aceste lucruri macar si in ultima zi de viata!

vasinec 11.02.2009 10:27:17

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 115417)
De ce nu aplicati voi mai intai acest indemn de a ne lauda pe noi ortodocsii

Eu am facut-o. Poate nu mai tineti minte. Mi-am laudat colegii ortodocsi pentru deosebita intelegere pe care o au fata de mine. Am adus laude unor preoti ortodocsi care au dovedit multa dragoste pentru semeni. Am spus ca nu as avea curajul sa discut teologie cu asemenea oameni. Ar fi fara sens. Am spus, de multe ori, ca-i consider pe ortodocsi ca fiind fratii mei (avem acelasi Tata ceresc), si am nadejdea sa ma intalnesc cu multi dintre ei in Imparatia lui Dumnezeu (cu conditia ca si eu sa fiu mantuit). Si altele.

Pentru aceasta, nu trebuie sa veniti cu laude la adresa adventistilor. Nu este nevoie. Va rog doar sa incetati cu acuzatiile mincinoase.

vasinec 11.02.2009 10:45:56

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 115417)
uitand ca multi din acesti pacatosi se pot mantui asemeni talharului pe patul de moarte prin spovedanie sincera si prin pomenile date saracilor in numele lor plus slujbele Bisericii care il milostivesc pe Dumnezeu? Dar tu habar n-ai de acestea dar nici nu vrei sa le cunosti. Dumnezeu sa te lumineze sa intelegi aceste lucruri macar si in ultima zi de viata!

Domnule Iustin, ati enumerat tot ce va trecut prin minte referitor la obtinerea mantuirii, dar tocmai pe Mantuitorul l-ati uitat. Nimic din ce ati spus dvs. nu ne mantuieste. Nici spovedania (marturisirea in fata unui om), nici slujbele (niciodata nu ne-a invatat asa ceva Domnul Iisus Hristos sau Apostolii Sai), nici milostenia (dragostea fata de semeni este o consecinta a dragostei lui Hristos, care s-a jertfit pentru mantuirea noastra).

Frumoasa prezentare a mantuirii, fara Mantuitorul. Bine ca nu ati uitat de "meritele" bisericii (slujbe, spovedanie).

"In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer nici u alt Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim mantuiti" (Faptele Apostolilor 4:12)

"Caci n-am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Iisus Hristos si El rastignit" (1 Corinteni 2:2)

"Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni" (Efeseni 2:8,9).

"Caci atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica" (Ioan 3:16)

Tot ce trebuia facut pentru mantuirea noastra, a fost facut la Cruce. Noi nu avem nici un merit. Nu avem cu ce veni, in afara de pacatele noastre. Am primit mantuirea in dar. Trebuie sa credem si sa primim acest dar nemeritat. Toate faptele noastre bune sunt un mod de ati manifesta bucuria si dragostea, in urma primirii acestui dar. Nu facem milostenie ca sa primim mantuirea ci pentru ca dragostea lui Hristos ne conduce la aceasta.

Geony 11.02.2009 19:45:57

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 115519)
. Nimic din ce ati spus dvs. nu ne mantuieste. Nici spovedania (marturisirea in fata unui om), nici slujbele (niciodata nu ne-a invatat asa ceva Domnul Iisus Hristos sau Apostolii Sai), nici milostenia (dragostea fata de semeni este o consecinta a dragostei lui Hristos, care s-a jertfit pentru mantuirea noastra).

Ar fi prea frumos sa fie cum spui tu,inseamna ca Mantuitorul a vorbit la modul serios cand a spus "...luati D.S.carora veti ierta pacatele vor fi iertate,iar carora le veti tine tinute vor fi....si...oricate veti dezlega pe pamant vor fi dezlegate si in cer si oaricate veti lega pe pamant legate vor fi si in cer" LA CE SE REFERA ACESTE CITATE,ce sa lege?...snopi de paie?..pe oamenii rai unii de altii? TRADU_NE TE ROG...iar Iacob,marturisiti-va unii altora...despre ce vorbeste,despre povestirea faptelor noastre VREDNICE DE LAUDAT IN FATA OAMENILOR?
Despre slujbe,ce sa-ti spun,BIBLIA nu este manual de TIPIC ca Iisus sa ne dea o randuiala,a spus ca rugaciunea sa fie facuta din inima...!!!!
Fericiti cei milostivi ca aceea se vor MILUI...ma intreb dar aici,cu ce as fi miluit, dupa cum ai spus TU rezulta ca cu nimic. Dar cuvintele ...sa nu stie DREAPTA CE FAC STANGA...sau...sa asude milostenia ta in mana...la ce se refera ? MILOSTENIA SINGURA NU TE MILUIESTE,EA FACE PARTE DEN FAPTELE CELE BUNE DESPRE CARE VB IACOB(ps. bogatii pot face si ei "milostenie" atunci cand dau din prisosul lor...)

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 115519)
.
Tot ce trebuia facut pentru mantuirea noastra, a fost facut la Cruce. Noi nu avem nici un merit. Nu avem cu ce veni, in afara de pacatele noastre. Am primit mantuirea in dar. Trebuie sa credem si sa primim acest dar nemeritat. Toate faptele noastre bune sunt un mod de ati manifesta bucuria si dragostea, in urma primirii acestui dar. Nu facem milostenie ca sa primim mantuirea ci pentru ca dragostea lui Hristos ne conduce la aceasta.

1)Hristos a patimit pt.noi iar NOI trebuie sa stam cu BURTICA in sus si cu GURA CASCATA,cu OCHII MARI tintiti in sus,doara a cadea mantuirea si la NOI ?
TU aplici prea direc BIBLIA la viata ta, mantuirea a dat-o D-ZEU OMULUI ,nu a dat-o direct lui GEONY, (nu mi-a bagat direct in "TRAISTA",)a dat-o tuturor ai spus....crezi ca toti o vor primi?
Daca dragostea care o avem pt.EL ne indeamna la MILOSTENIE, atunci nu mai vad ROSTUL CUVANTARII DE PE MUNTE (VEZI MATEI:cap.6 versetele 1->4 EXPLICA-LE TE ROG).
PRIN TOT CEEA CE AI SPUS TU INCURAJEZI "LENEA FATA DE D-ZEU",.....si recunoaste ca vrei sa ajungi cu toate vorbele la PREDESTINATIE.

Geony 11.02.2009 19:57:50

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 115512)
.....si am nadejdea sa ma intalnesc cu multi dintre ei in Imparatia lui Dumnezeu (cu conditia ca si eu sa fiu mantuit). .

ATI FOST ORTODOX? Cuvintele pe care le-ai pus in paranteza cred ca vorbesc despre un efort pe care trebuie sa-l depuneti pt mantuire....sau despre PREDESTINATIE?

Geony 11.02.2009 20:20:47

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 114915)
De ce nu postati articole si cu scrierile laudative la adresa Ellenei White, scrise de acelasi D.M. Canright? Va sugerez cateva scrieri, de acest gen:
"Catre cei ce se afla in castelul indoielii" (1885), in care lauda lucrarile inspirate ale Ellenei White, sau
"O discutie deschisa cu murmuratorii" (1887) in care spunea: "O cunosc pe Ellen White ca pe o femeie modesta, umila, nobila si cu inima buna".

.

Stii ce-mi place? atunci cand vreti sa aratati un trecut al unei persoane care a facut ceva bun pt cultul respectiv(asa cum este si cu faimoasa CLARVAZATOARE) veniti si ne puneti in fata 2-3 carti care "scot" in evidenta ceva bun.
CAND ORTODOXIA VINE SI VA PUNE IN FATA MII DE CARTI FIE CA VB DESPRE VIATA CUIVA,FIE CA SUNT CARTI CE CUPRIN INVATATURI ALE TEZAURULUI ORTODOX,VOI VENITI SI SPUNETI...NOI CREDEM IN BIBLIE? CINE SUNT ASTIA? PAI SUNT "OAMENI CA NOI".
De ce sa dam crezare acestor 2-3 carti care vor sa scoata in evidenta facilitatile cultului?
2-3 pe langa peste 1000 carti , he...he...hei.

vasinec 11.02.2009 21:27:21

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 115668)
Daca dragostea care o avem pt.EL ne indeamna la MILOSTENIE, atunci nu mai vad ROSTUL CUVANTARII DE PE MUNTE (VEZI MATEI:cap.6 versetele 1->4 EXPLICA-LE TE ROG).
PRIN TOT CEEA CE AI SPUS TU INCURAJEZI "LENEA FATA DE D-ZEU",.....si recunoaste ca vrei sa ajungi cu toate vorbele la PREDESTINATIE.

Nu am ce explica referitor la versetele din Matei 6:1-4. Mantuitorul ne invata foarte limpede sa nu facem milostenie spre fala noastra in fata oamenilor. Nu stiu ce vreti sa demonstrati dvs. cu aceste versete.

Prin tot ce am spus eu, nu incurajez lenea fata de Dumnezeu. Am aratat ca mantuirea vine prin credinta. Iar credinta adevarata genereaza fapte. "Credinta, daca n-are fapte este moarta" (Iacov 2:17).
"Iti voi arata credinta mea din faptele mele" (Iacov 2:18)
Faptele sunt o urmare a credintei in jerfa mantuitoare a Domnului Iisus Hristos. Oricat bine as face eu pe lumea asta, tot nu pot sa-I multumesc indeajuns lui Dumnezeu pentru darul Sau imens. "Orice fapta buna... aceea sa va insufleteasca"(Filipeni 4:8). Mai mult: "Cine stie sa faca bine si nu face, savarseste un pacat"(Iacov 4:17)

Sper ca ati inteles corect. Noi nu ne mantuim prin fapte (Efeseni 2:8,9). Daca ar fi asa nu am mai avea nevoie de jertfa Mantuitorului. Asta nu inseamna ca este incurajata "lenea fata de Dumnezeu". Nu ai cum sa fii lenes fata de Dumnezeu, daca crezi ca El ti-a daruit sansa unei vieti vesnice fericite. Daca esti "lenes" insemna ca nu ai credinta.

Nu cred sub nici o forma in predestinatie. Cred in libertatea omului de a alege. Libertate pe care i-a dat-o Dumnezeu.
"Iau azi cerul si pamantul martori impotriva voastra ca ti-am pus inainte, viata si moartea, binecuvantarea si blestemul. Alege viata, ca sa traiesti." (Deuteronom 30:19)

vasinec 11.02.2009 21:43:43

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 115668)
Ar fi prea frumos sa fie cum spui tu,inseamna ca Mantuitorul a vorbit la modul serios cand a spus "...luati D.S.carora veti ierta pacatele vor fi iertate,iar carora le veti tine tinute vor fi....si...oricate veti dezlega pe pamant vor fi dezlegate si in cer si oaricate veti lega pe pamant legate vor fi si in cer" LA CE SE REFERA ACESTE CITATE,ce sa lege?...snopi de paie?..pe oamenii rai unii de altii? TRADU_NE TE ROG

Faceti referire la Evanghelia dupa Matei 18:18. Verset pe care vi l-ati "insusit", ca unii oameni sa "lege si sa dezlege" dupa voia lor. Am citi si eu acest verset si am cautat in Sfanta Scriptura sa vad cum l-au inteles ucenicii. Pentru asta, am citit cu atentie aproape tot Noul Testament (fara Apocalipsa). Am constatat ca ucenicii Domnului Iisus Hristos au legat si au dezlegat exact ceea ce si Mantuitorul ar fi legat sau dezlegat. Ei faceau, prin legari si dezlegari, numai voia Tatalui. Nu faceau nimic de capul lor. Nu si-ar fi permis sa lege o casatorie intre doua persoane divortate. Sau nu si-ar fi permis sa declare iertate pacatele unui mort, care a murit in pacatele sale (cum se spune pe la slujbele de la inmormantari: "pacatele iti sunt iertate").

Dvs. ce ati inteles din acest versetul pe care l-ati citat?

ovidiu-s 12.02.2009 22:39:21

Citat:

În prealabil postat de vasinec
Faceti referire la Evanghelia dupa Matei 18:18. Verset pe care vi l-ati "insusit", ca unii oameni sa "lege si sa dezlege" dupa voia lor. Am citi si eu acest verset si am cautat in Sfanta Scriptura sa vad cum l-au inteles ucenicii. Pentru asta, am citit cu atentie aproape tot Noul Testament (fara Apocalipsa). Am constatat ca ucenicii Domnului Iisus Hristos au legat si au dezlegat exact ceea ce si Mantuitorul ar fi legat sau dezlegat. Ei faceau, prin legari si dezlegari, numai voia Tatalui.

Exact, ei făceau numai voia lui D-zeu. Chiar dacă apostolii nu au scris că l-ar fi auzit vreodată pe Hristos să discute despre organizarea ierarhică a Bisericii în diaconi, preoții (presbiteri) și episcopi, ei au făcut-o în zeci de locuri ale Noului Testament.
In cazul ereziei adventiste unde sunt diaconii, preoții și episcopii? Sau d-na Hellen White îi înlocuiește pe toți?

Citat:

În prealabil postat de vasinec
Nu faceau nimic de capul lor. Nu si-ar fi permis sa lege o casatorie intre doua persoane divortate. Sau nu si-ar fi permis sa declare iertate pacatele unui mort, care a murit in pacatele sale (cum se spune pe la slujbele de la inmormantari: "pacatele iti sunt iertate").

Unde ai auzit tu un preot ortodox să spună unui om mort: "iertate îți sunt păcatele" Asa ceva se spune numai la spovedanie!

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:28:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.