![]() |
Citat:
"Niciodata sa nu spui niciodata" spunea o vorba... Si asta pentru ca niciodata nu va fi cum spunem noi sau cum vrem noi, ci numai asa cum vrea Dumnezeu si se indura de fiecare... Doamne ajuta |
Citat:
In concluzie:trebuie sa marturisesc "ce mi-a facut mie Domnul", dar cu smerenia si sub calauzirea Sf. Duh al Domnului. Abia astept sa pot discuta cu cineva interesat si sa fiu de folos. |
Citat:
Sunt foarte interesata sa discut cu tine despre experienta ta... A mea nu este tocmai o experienta placuta si plina de bucurie, dar mi-am acceptat destinul si-I multumesc Domnului pentru tot, si bune si rele... Ma rog Domnului sa-mi dea putere si intelepciune si sa-mi arate Lumina lui pana la capat... Doamne ajuta |
Citat:
Ne auzim peste vro 20 de ani dupa ce ai citit tot! bye! |
Citat:
BO si BRC recunosc fiecare ca impart o Traditie care la un moment dat s-a diferentiat regretabil. Citat:
Dar cum zicea cineva "diavolul se ascunde in detalii". [quote]Mai întâi de toate Calea, precum și Adevărul nu sunt doar concepte, cât mai ales o Persoană: Iisus Hristos și e impropriu să zici că nu sunt "bune". Citat:
"biserica" adventista si "biserica" baptista nu sunt si nu vor fi niciodata in comuniune din motive dogmatice si asta arata ca cel putin una din ele nu face parte din Biserica. Citat:
Protestantii la fel. Insa divergentele raman si asa cum ai observat (pana la urma!) tin de puncte fundamentale, iar asta impiedica orice comuniune si deci cum ziceam mai sus, cel putin una din categoriile enuntate nu face parte din Biserica. |
Citat:
Cum zicea cineva, ar fi mai bine daca ai incerca sa cunosti ortodoxia prin prisma literaturii teologice ortodoxe. Sunt sigur ca Sf. Ioan Gura de Aur o sa-ti placa. Si mai sunt si altii. Daca tu ne poti recomanda autori protestanti din aceeasi perioada, chiar sunt curios sa cunosc.. ;) Citat:
Citat:
Am mai vazut astfel de discutii dar in general sustinatorii fenomenului in cauza aveau destule lacune care tineau de o anumita maturitate in primul rand. Citat:
Chiar cunosc o familie care mi-ar place sa avem o rudenie spirituala, daca n-ar fi de alta confesiune. |
Citat:
Cu alte cuvinte daca un om se considera a fi "pentru Dumnezeu" si daca are o oarece moralitate vizibila pentru ceilalti este automat sfant? Citat:
Nu se face evanghelizare decat prin orele de religie de la scoala (care si astea s-ar putea sa dispara) si deci doar pentru copii. Pentru adulti mai nimic. Ne-am culcat pe o ureche cum ca suntem "aproape 90%" ortodocsi cand este destul de clar ca cel mult doar 4% frecventeaza biserica. Si adevarul (paradoxal?) este si ca nici n-avem biserici pentru restul pana la 90%. |
Citat:
Motiveaza omul spre bine dar nu ii anuleaza capacitatea de a alege raul. Citat:
Si care va sa zica au cugetul curajt deja daca se boteaza? Adica au atins climaxul sfinteniei si procesul mantuirii s-a incheiat deja cu un bilant pozitiv? Asta ii invatati voi? Tema de gandire: daca cred si nu se boteaza? Sunt mantuiti sau nu? Citat:
E mai degraba un numar zecimal care tinde de la zero (fara sa-l atinga cu adevarat) pana la infinit. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Dar, te intreb pe tine Alin, tu ai citit omilia referitoare la Ioan 2:4? Daca da, ce parere ai despre atitudinea Sfantului Ioan Gura de Aur referitor la comportamentul Mariei (mama Domnului Iisus Hristos) la nunta din Cana? Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Sau nu stiti ca "biserica" adventista a "excomunicat" "toate" "bisericile" (neo)protestante, pentru ca n-au primit "a doua solie ingereasca"? Citat:
Insa puteti sa ne stresati, n-ar fi nimic nou. Deja ne stresati cu invataturi din Biblia pe care o intelegeti prin prisma traditiei protestante care nu e decat o falsificare tarzie a crestinismului. |
Botezul copiilor
Nu isi boteaza copiii pt ca trebuie sa se pocaiasca mai intai pentru ca ulterior sa fie botezati.Trebuie sa creada mai intai in Domnul Iisus Hristos ca Mantuitor personal si apoi se boteaza .
Ca informatie : Sf Ioan Gura de Aur a fost botezat la 25 de ani desi parintii lui erau crestini . Parintii lui au fost suficient de intelepti sa nu ii dea iluzia ca este crestin . Citat:
|
Citat:
P.S. Sfanta Scriptura vorbeste despre cele trei solii ingeresti. Le poti gasi in Apocalipsa 14:6-12). Citat:
Citat:
De falsuri se ocupa cei care incearca sa-i faca pe oameni sa evite Sfanta Scriptura si sa asculte invataturile gata preparate de oameni care au darul de a interpreta "duhovniceste". |
Citat:
|
Citat:
Eu am citit ca Sfantul Ioan Gura de Aur a primit, primele elemente de educatie crestina, de la mama sa, Antusa. Dar despre Sfantul Vasile cel Mare, care, de asemenea, s-a botezat la maturitate, ce zici? Tot din parinti necredinciosi se trage? |
Citat:
Mai putin cel mai mic care avea parca in jur de 3 ani si parintii i-au spus ca el nu trebuie sa tina ca sa creasca si el a replicat: "Dar ce, eu nu sunt crestin?". |
Citat:
Si stim care este adevarul vostru. Faptul ca ii considerati pe ceilalti sinceri in ceea ce considerati a fi ignoranta nu va scuza atitudinea, mai ales ca, teoretic, va aflati in aceeasi barcuta cu "Sola Scriptura" pe catarg. Insa adevarul e ca barcile sunt diferite si merg in directii diferite. Citat:
Citat:
Citat:
In ce ordine doriti dvs. Citat:
Citat:
Ah, voi aveti Duhul Sfant si altii nu. Deci pana la urma de ce sunteti ipocriti si spuneti ca unii "asculta de Scriptura" si altii nu cand ar trebui sa pretindeti direct ca sunteti singurii care intelegeti Scriptura cum trebuie? Deci ai curajul sa marturisesti asta? Citat:
O ineptie mai mare sa zici nici ca se putea. Adica stai, nu tin sa ma contrazici la afirmatia asta.. |
Citat:
Dar de ce "trebuie" sa se pocaiasca mai intai... Un copil nu are pacate, deci este cel mai potrivit moment de a primi botezul. Am impresia ca voi mergeti pe ideea: hai, fratilor sa pacatuim, ca sa avem de ce sa ne pocaim, ca apoi sa putem lua botezul... |
Citat:
Daca ai sa intrebi un protestant daca un copil de 12 ani se inscrie la credinciosi sau necredinciosi, la cei care pot primi botezul sau cei care sunt mantuiti "by default" (scrie asa ceva in Biblie?) ca deh, "sunt copii", nu o sa-ti poata raspunde. Si daca o sa balbaie un raspuns, poti sa-l intrebi. Dar la 10 ani? Daca are tupeu si merge mai departe, il intrebi de 8 ani. Si daca inconstienta il pune sa molfaisca un raspuns, poti sa-l rogi sa-ti aduca dovezi din Scriptura privind varsta la care un copil se afla la varsta la care este credinta/botezul o necesitate. Daca are bun simt, o sa taca din gura si o sa-si mai revizuiasca perspectivele. |
Citat:
Citat:
2. Inteleg ca, in opinia ta, capitolul "Cele zece porunci" din Catehismul ortodox, nu este in concordanta cu invatatura din traditia ortodoxa. Postez link-ul (de pe site-ul patriarhiei) cu invataturile referitoare le decalog: http://www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism35.html Poate vor fi si altii curiosi sa studieze. 3. Nu stiu cand mi-ai cerut sa demonstrez acordul dintre interpretarea decalogului, din Catehismul ortodox, cu traditia ortodoxa.Oricum, nu este treaba mea sa fac asa ceva. Pentru mine, invataturile de capatai se gasesc in Sfanta Scriptura nu in traditia vre-unei biserici (oricare ar fi ea). Citat:
Citat:
Nu pot sa pretind ca suntem singurii care inteleg Scriptura corect. Impresia mea (retine expresia) este ca biserica din care fac parte este cea mai aproape de intelegerea corecta a Cuvantului lui Dumnezeu. Dar, asta nu inseamna ca nu pot gresi sau ca ceilalti (din alte biserici) nu inteleg Scriptura. In plus, chiar daca noi intelegem invataturile din Sfanta Scriptura cel mai corect, poate altii traiesc aceste invataturi mai corect decat noi. Iar la judecata, vor intra in Imparatia lui Dumnezeu cei care au trait in spiritul lui Hristos nu cei care sau crezut cei mai intelepti. Citat:
Nu vre-o biserica ne-a dat Sfanta Scriptura ci Dumnezeu. Unii crestini numesc Sfanta Scriptura ca fiind "scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu catre omenire." Cine si-ar permite sa instituie monopol asupra Cuvantului lui Dumnezeu? |
Citat:
"Apoi le-a zis: "Duceti-vã în toatã lumea, si propovãduiti Evanghelia la orice fãpturã. Cine va crede si se va boteza, va fi mîntuit,"(Marcu 16:15,16) "Botezul ... marturia unui cuget curat inaintea lui Dumnezeu, prin invierea lui Iisus Hristos." (1 Petru 3:21) Pruncii, nici nu pot asculta propovaduirea Evanghelei, nici nu pot crede in aceasta, nici nu-si pot marturisi credinta. Pe ce baza se face "botezul" lor? Sau, cu ce scop? |
Citat:
Nu a fost deloc inteligenta ironia ta. Doar rautacioasa. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Conjucția "și" este orice, numai condițional-cauzală nu. Când spun, de exemplu, "vasalie este adventist și se joacă cu mașinuțele" sensul nu este "din cauză că vasalie este adventist, el se joacă cu mașinuțele". Sensul este de afirmație a două atribute ale aceluiași subiect: adventismul și joaca cu mașinuțele. |
Iacă și Vulgata Sf Ieronim. Latina este de mare precizie în astfel de cazuri:
qui crediderit et baptizatus fuerit salvus erit qui vero non crediderit condemnabitur "Et" nu e în nici un caz cauzală. Putea să spună "crediderit ERGO baptizatus". Dar nu spune așa. Sursa: http://www.intratext.com/IXT/LAT0001/_PUB.HTM |
Citat:
"Uite apa; ce ma impiedica sa fiu botezat?" "Filip a zis: Daca crezi din toata inima se poate". (Fapte 8:36,37) Citat:
|
Citat:
Asta era la inceput, cand neamurilor li s-a dat aceasta minunata sansa de mantuire... Si Biblia a fost scrisa pentru adulti, nicidecum pentru copii, ce sunt in grija parintilor, care pot auzi, intelege si crede. Atunci de ce evreii isi circumscriu pruncii? Nu ii intreaba nimeni daca vor sa fie evrei, aceasta decizie apartine in intregime parintilor. |
Citat:
Exista conditii ale botezului? Enumerati-mi-le si mie, va rog... Eu credeam ca exista doar conditii ale sansei de mantuire... |
Citat:
Citat:
Copii vor primi o educatie crestina si se vor boteza cand vor crede si vor putea marturisi aceasta credinta. Citat:
|
Citat:
Cat despre mantuire, nu exista mai multe conditii ci una singura: "Fiindcã atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, cã a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, sã nu piarã, ci sã aibã viata vesnicã."(Ioan 3:16) Mai cunosti vre-o "conditie a sansei de mantuire"? |
Citat:
|
Citat:
Si, cu propovaduirea evangheliei, credinta si marturisirea credintei cum ramane? Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli au lasat degeaba invataturi referitoare la botez? Sunt mai presus logica si invataturile lui Mihnea? |
Citat:
În cazul adulților care se convertesc și se botează, mărturisirea credinței este obligatorie. La fel de obligatorie este mărturisirea credinței și în cazul copiilor mici, cu singura deosebire că nașii rostesc, în locul ȘI ÎN NUMELE lor, Simbolul Baptismal, care este în sinteză recapitularea credinței. Este ca un fel de "bilet la ordin" dacă vreți. Așa s-au mântuit toți drepții Vechiului Testament. În locul lor, Altcineva a garantat pentru ei și Altcineva a mărturisit pentru ei. |
Citat:
"Noul Popor Ales" este o inventie a la Mihnea. Poate explici putin aceasta noua nascocire teologica. |
Citat:
Daca astea sunt invataturile "Biserici lui Hristos", de ce nu gasesc nimic lasat de Insusi Iisus Hristos? Sau, intre timp, Mantuitorul a devenit subordonat unei biserici? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cred si atat? Exista mantuire fara un botez in Numele Tatalui, al Fiului si al Duhului Sfant? Exista credinta fara fapte? Exista mantuire fara respectarea poruncilor?... |
Citat:
Citat:
Pe de altă parte ai fi poate surprins să afli că neoprotestanții împărtășesc o parte din ceea ce numiți voi Sfânta Tradiție (iarăși până la un anumit punct). Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:25:06. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.