![]() |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...x-Redshift.png Legatura cu BB se face prin masurarea vitezelor relative ale galaxiilor si deductia ca galaxiile se indeparteaza unele de altele. |
Citat:
Oamenii nu se duc la moastele sfintilor pentru miros, ci pentru a primi ajutor. Ori ajutorul nu vine cand ne dam doar cu mir; el vine de la Dumnezeu, chiar si atunci cand ne dam cu mir. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Daca vrei sa vorbesti despre alt fel de curatire si alt fel de casa, poti merge pe alte topicuri, unde se dezbate acest lucru. |
Citat:
Daca cineva este impotrivitor si batjocoritor, nu va veni nici "autovindecarea". |
Citat:
Auzi, sa toarne cineva mir... peste noapte!... Si probabil te consideri o persoana cu o logica de fier, nu? |
Citat:
Moastele, fiind deshidratate, absorb foarte bine lichidele. Este normal ca mirosul sa vina din interior. Nu e ca atunci cand iti dai cu mir pe frunte. |
Citat:
Nu are rost sa descriu cum am "cerut" aceste "minuni". Pot spune ca am facut-o cu sinceritate, fara ganduri ascunse, dar mai ales cu mare credinta in reusita. |
Citat:
|
Citat:
Spui ca ai cerut cu sinceritate si cu credinta in ... reusita. Fara nici un fel de ironie, credinta trebuie sa fie indreptata spre Dumnezeu, spre sfantul caruia ne rugam pentru ajutor. Da, este adevarat ca atunci cand ne rugam si cerem ceva, trebuie sa o facem cu credinta si sa fim ca si cum am fi si primit. Dar noi trebuie sa stim ca uneori raspunsul la rugaciune nu vine in felul in care il asteptam noi. Uneori ceea ce care o cerem nu este lucrul de care avem nevoie in clipa aceea. Uneori ni se da altceva decat cerem, dar asta cu un scop, cu un rost. Si nu intotdeauna intelegem, atunci cand ni se intampla. Uneori ni se incearca rabdarea. Dar asta nu inseamna ca Dumnezeu ar fi rau, sau tiran. Doar ca El vede mai bine decat noi. Era chiar o vorba: Dumnezeu intotdeauna raspunde la rugaciunile noastre, chiar daca raspunsul este "Nu"! |
1 atașament(e)
Pentru mishi55, Miha-anca si toti ceilalti... Nu prea inteleg de ce intrati in astfel de jocuri si la ce rezultate va asteptati. De departe se vede cineva care doreste sa afle Adevarul, sau dimpotriva, trateaza in zeflemea pe toti cei care au alte pareri legate de Dumnezeu si Mantuitor...
|
Citat:
Minunile se intampla, exista, dar ele nu vin la comanda! Si mai ales nu vin cand le cerem cu gand de ispita, sau cu gandul ca ni se cuvine, ca meritam ("Ia uite cat m-am rugat si ce de-a milostenii am mai facut! Acum, da-mi si Tu ce Ti-am cerut!")... Nu putem noi cuprinde totul cu mintea noastra. Nu uita ca Dumnezeu ne cunoaste mai bine decat ne cunoastem noi insine. |
Citat:
Si pe mine ma loveste uneori senzatia de inutilitate. Pe urma ma gandesc ca asta e un fel de lepadare, de resemnare. Nu spun ca eu am dreptate. Dar asa simt. Si atunci, asa fac. Chiar daca gresesc. Uneori nu trebuie decat rabdare. Si uneori rabdarea e cel mai greu de implinit. |
Citat:
Multumeste-I lui Dumnezeu ca nu a incercat prea tare credinta ta, astfel incat sa ti-o pierzi si tu cum si-a pierdut-o domnul Dumitru, iar mai apoi sa vii printre fostii frati si sa te ignore asa cum indemni tu sa fie altii ignorati. Recunosc ca sfintenia unora ma depaseste. |
Citat:
Dar niciodata nu mi-a raspuns DA, desi cererile nu erau pentru mine. Si nu erau cereri de bani, de casatorie, sau alte lucruri materiale. |
Citat:
|
Citat:
Poate avem mandrie. Poate cerinta noastra nu ne e de folos. Am mai spus, uneori Dumnezeu ingaduie sa trecem prin incercari - un necaz, o pierdere, o boala - cu un anume scop. Am trait pe pielea mea asemenea lucruri. La vremea respectiva nu intelegeam, si chiar mi se parea nedrept... Nu spun ca acum as fi vreun munte de pricepere sau de intelepciune, nu spun ca acum, daca mi se intampla un necaz, pot sa-l primesc cu bucurie... Spun doar ca acum incerc sa inteleg de ce ingaduie Domnul sa trec printr-o anume incercare, si uneori chiar reusesc. Toate sunt pentru folosul nostru. Chiar si (sau mai ales!!!) suferinta. Sa nu ti se para ciudat. |
Citat:
Din experienta stiu ca, atunci cand am incercat sa ma implic, m-am smintit eu insumi si m-am maniat, iar rezultatele n-au fost nici pe departe cele dorite; dimpotriva chiar. Parintele Arsenie Boca spunea: "Daca-l vezi pe unul injurand, nu-l atentiona, ca te vei sminti tu insuti! Fa o rugaciune pentru el si treci mai departe!" Cine are nevoie de argumente repetate, teorii si dovezi intru Adevarul Lui Hristos, nu si-a ales calea de trebuinta. Dumnezeu le arata sub toate formele ceea ce au nevoie sa stie, dar... dragoste cu de-a sila nu se poate! Credinta mea? Sunt departe de a ma considera puternic in credinta si evident ca am o mie de motive sa-I multumesc in fiecare zi Lui Dumnezeu pentru ceea ce-mi da. Diferenta e ca eu L-am acceptat de cand ma stiu si am facut pacate si atunci cant stiam sigur ca ma vede, deci nici macar scuze nu aveam... Iar aici, daca nu intru in polemica nu inseamna ca am ceva cu ateii sau cu cei de alta credinta, ci doar accept ca sunt si ei oameni pe care trebuie sa-i intelegem cu rabdare, dar cu care sa nu ne amestecam. Va veni ziua cand rabdarea noastra (si nu inversunarea!) le va schimba sistemul de valori, si toate vor fi vazute intr-o alta lumina. Pentru asta e nevoie de ani multi si de un pic de vointa si smerenie... |
Citat:
Desi uneori sunt prea transant, sau ironic, mai dur in exprimare, etc, scopul meu nu este sa fac pe cineva necredincios. Nu ma intereseaza in ce cred x, y, z. Ma intereseaza doar in ce cred EU. |
Citat:
Pe de alta parte, nici un cuvant care vine din partea lui Dumnezeu nu se intoarce fara rod. Chiar daca pare ca aruncam cuvintele in van, orice cuvant rostit [scris] de noi produce un efect bun sau rau, dupa cum e acel cuvant. Poate ca efectul e micut, dar el exista totusi si picatura cu picatura se formeaza un ocean. Astfel se poate demonstra rabdarea de care vorbeai. Omul care s-a obisnuit sa fie ateu ani de zile va raspunde in mod natural cu ceea ce stie , ce il framanta si are in inima. Lasa-l sa le spuna, caci scotand aceste lucruri din inima face loc raspunsului tau. Si, chiar daca nu recunoaste sau nu isi da seama, ceva se produce in fiinta lui cu fiecare adevar pe care il citeste. Si daca acum ignora adevarurile citite, e posibil ca peste ani , cand va fi la stramtorare, sa-si aminteasca faptul ca odata, pe un forum crestin, cineva i-a spus ceva....si abia atunci va intelege. "Precum se coboară ploaia și zăpada din cer și nu se mai întoarce până nu adapă pământul și-l face de răsare și rodește și dă sămânță semănătorului și pâine spre mâncare, Asa va fi cuvântul Meu care iese din gura Mea; el nu se întoarce către Mine fără să dea rod, ci el face voia Mea și își îndeplinește rostul lui. " Isaia 55:10, 11 In alta ordine de idei, daca ne simtim prea nepregatiti pentru o astfel de discutie, e bine sa stam deoparte, sa ne rugam si sa lasam pe altii mai pregatiti. Dar nu are rost sa ne maniem, caci nu avem pe cine. Pana la urma noi Il avem pe Hristos, pacea si bucuria Lui, promisiunea vietii vesnice; ei insa nu au nimic si doar cauta. Unii nici nu stiu ce cauta, dar nu intamplator sunt pe acest forum . Cine are lumina lui Hristos in el si poate sa o arate si altora, bine face. Cine nu L-a gasit inca , sa se asigure ca Il gaseste si ca lumina Lui ii umple viata. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Iertati-ma !!
Toate certurile si discutiile in contradictoriu de pe acest forum, nu sunt de folos nimanui, suntem doar robii Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, nimeni nu are nimic de castigat in urma acestor discutii, decat doar de pierdut, mai bine ne rugam cu totii pentru sufletele noastre ca sa ne ierte Dumnezeu greselile noastre si ale gresitilor nostri. Un intelept parinte al nostru spunea ca atunci cand inceteaza rugaciunea incepe pacatul, nu dati prilej la asta. Iertati-va intre voi si iertati-ma si pe mine pentru ca v-am spus asta, caci sunt mai pacatos decat oricare dintre voi. Pace tuturor si iertati-ma daca v-am gresit !!
|
Citat:
Iti multumesc mult pentru raspunsul tau. A fost mult mai mult decat m-as fi asteptat. Dumnezeu sa-ti dea insutit! |
Citat:
|
[quote=mishi55;246336]Pentru asemenea vindecari trebuie credinta si rugaciune.
Daca cineva este impotrivitor si batjocoritor, nu va veni nici "autovindecarea".[/QUOTE"Despietrește inimile noastre cele învrăjbite, Născătoare de Dumnezeu, iar năvălirile celor ce ne urăsc le potolește și toată strâmtoarea sufletului nostru o contenește. Ridicând ochii la icoana ta cea sfântă ne umilim în fața suferinței și milostivirii tale pentru noi și rănile Ți le sărutăm , iar de săgețile noastre care te străpung ne înfricoșăm. Ci tu Maică prea-milostivă , nu ne lăsa să pierim în împietrirea noastră și din pricina nemilostivirii celor apropiați , căci ești cu adevărat despietrirea inimilor învrăjbite ". |
Citat:
Si am inteles ca galaxiile se departeaza una de alta, dar nu dovedeste bb. e doar miscare. Citat:
Si cand au vazut ca teoria BB nu e buna si nu explica tot ce se intampla, d c nu s-au gandit sa revizuiasca teoria,sa gandesca altfel, decat sa mai inventeze alta teorie bazata pe prima gresita si asa mai departe pana cand le convine lor? si la matematica daca ai gresit si nu-ti da rezultatul bine, iei problema de la inceput, nu zici ca e o variabila invizibila si daia ti-a dat asa...nu? :) |
Citat:
Dar o face atat de subtil, incat nici nu iti dai seama. Ce raspuns mai e asta, daca nici nu stii ca l-ai primit? |
Citat:
|
Citat:
Din contra, daca tesuturile ar fi vii, nu ar absorbi mirul. |
Dumitru, sunt si lucruri reale care depasesc puterea noastra de intelegere. Ele sunt definite prin termenul de minuni. Nu e o gaselnita a crestinilor de a-i face pe oameni sa accepte niste lucruri care in realitate nu ar exista, ci e o modalitate de a-i atrage atentia omului ca de ele trebuie sa se apropie cu inima, nu doar cu ratiunea. Deci, e nevoie de traire, in zadar iti explicam.
|
Citat:
|
Citat:
Dar atunci de ce poate fi usor interpretata, demonstrata sau chiar demontata prin ratiuni omenesti destul de simple? Eu inteleg prin "minune" ceva care sa ma lase perplex. Ceva ce chiar nu pot sa-mi explic rational. Ori daca la oricare astfel de "minune" gasesti cel putin 2-3 cai foarte "omenesti" de ale produce, ce minune mai este? Si cine, pretindem noi, ca este autorul acestor "minuni"? Dumnezeu, Cel ce a creat intreg Universul doar cu cuvantul. Din nimic. A zis si s-a facut, zice Biblia. E ceva mai tare ca Big-bang-ul. Vorbim de una si aceiasi persoana. Ori iata ca "minunile" ce se vor vizibile si de marturie pentru toata lumea, sunt foarte usor interpretabile. |
Citat:
Daca eram biolog iti dadeam un exemplu mai bun ;) Dar tesutul uman deshidratat se poate comporta ca un burete. |
Citat:
|
Citat:
Mai ales tu care ma acuzi, printre altii, ca raspund doar la ce imi convine. |
Citat:
Iar daca exista unul acela e un big-bang ;) Citat:
Citat:
Citat:
O teorie e un model. Daca nu se contrazice cu realitatea si nici nu avem altceva mai bun e o teorie acceptata. Nu de toti dar de majoritatea. Cine nu e de acord trebuie sa vina cu ceva mai bun. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:12:08. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.