![]() |
Citat:
Incerci sa fii amuzant? |
Citat:
31. Dacă mărturisesc Eu despre mine însumi, mărturia Mea nu este adevărată.(In5,31) |
repet, "avem"=m-am referit la omenire,
evident ca v-ati gandit imediat la "cei alesi" si la alte chestii ce tin de credinta, dar nu e vorba despre asa ceva, este o capabilitate a intelectului. eu asa cred, de aceea consider ca foarte putini oameni pot cu adevarat sa simta asa ceva. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Legat de intrarea la manastire, de multe ori sotii se hotarau sa mearga amandoi la manastire (fara sa fie vorba si de episcopie). In ortodoxie e o oarecare problema doar daca numai unul din soti vrea sa mearga la manastire. In acest context se spune de divort, de aceea am spus ca nu e divortul laic. Canonul de la Sinodul Trulan nici nu se referea la episcopi, ci la fostele sotii, sa fie ingrijite. Scrie clar acolo ca trebuie sa fie ambii de acord sa se calugareasca. |
cataline, esti manipulat, domne...;)
afla de la mine ca a fost o perioada in biserica, a durat sute de ani!, cand episcopi ajungeau taman aia cu "pile" si majoritatea erau laici. in vest a durat mai putin, dar in bizant a durat pana la disparitia imperiului. si unii dintre ei au ajuns sfinti. in bizant nu sufla unu impotriva imparatului, va veni si ziua in care am sa-ti scriu ce au patit cei mai curajosi, totul se facea asa cum dorea imparatul. papalitatea a fost cu totul si cu totul altceva, acolo a durat mult mai putin. in ceea ce priveste "pilosii" la noi inca se practica lucrul asta. tu ar trebui sa te intrebi altceva, ar trebui sa te intrebi de ce ascunde biserica trecutul ei intunecat, asta ar trebui sa te intrebi, chiar atat de slaba este credinta? raspunsul meu pentru tine ar fi ca nici pomeneala, insa au putina incredere in oameni, aia e... |
Citat:
|
Ai găsit graalul, Dănuț?
|
Citat:
Si in alea cateva sute de ani, erau alesi exclusiv pe pile? Asta o spui ca unul care lua spaga pe vremea aia si deci stie direct de la sursa sau cum ? |
asta arata ca de fapt multi dintre voi nu stiu mai nimic. chiar asa, cum se ajungea episcop la inceput?
|
Citat:
Istoria (inclusiv/mai ales a Bisericii!) trebuie demitizata! |
Citat:
Citat:
Toti te-au contrazis si ti-au tot explicat. Insa tu ne tot toci la cap cum ca ai un fel de infailibil purtator de cuvant al... Bisericii. Ca tu nu zici nimic de la tine si doar sintetizezi si exprimi fidel, in toate luarile tale de cuvant, punctul de vedere al Bisericii. Iar eu stiam ca doar Vasile Banescu poate face treburi de astea. Nu chiar oricine. |
Citat:
Citat:
Revenind la subiectul discutiei, ai incercat (te-ai contrazis, cum zici tu) sa aduci mai multe subiecte in disuctie, acuzand ca Biserica se afla in eroare si cultul tau ar fi descoperit adevarul, ti-am aratat la toate ca e neadevarat ce spui. Ca tie nu-ti place e normal, nu te obliga nimeni sa faci parte dintr-un cult care nu e in adevar, in loc sa vii in Biserica, "Stalp si temelie a adevarului". |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Si am demonstrat-o o data. Ti-am pus postarile tale nu ale altcuiva. E suficient. Oricine doreste, poate verifica. Citat:
Biserica este stalp si temelie a Adevarului. In eroare sunt anumire confesiuni crestine. Cultul Ortodox, printre celelalte. Dar nu numai el. Fiecare confesiune are punctele ei slabe si punctele ei tari. Iar eu am adus UN SINGUR subiect in discutie: conditiile hirotonirii unui episcop. Si am aratat clar ca daca Biserica Ortodoxa interzice episcopului sa fie casatorit, este in contradictie cu Biblia, care permite episcopului sa fie casatorit. Foarte clar, precis, scurt si concis. Am observat ca si tu nu ai incotro si esti de acord cu faptul ca un episcop poate fi casatorit, insa te fofilezi nevoie mare, incurcand canoanele apostolice cu canoanele trulane, prefacandu-te ca nu ai inteles, divagand cu gratie si concluzionand apoteotic despre ecumenism, cauza nenorocirilor cosmice. |
Citat:
da, biserica minte cu privire la istoria ei. vezi cum esti tu, mai cataline? daca eu am scris ca imparatului bizantin nu i se opunea nimeni tu zici ca ce, numea el toti episcopii? ca si cum ai zice, pai ce, ceausescu numea si-i stia pe toti? era o chestie de principiu, toti trebuia sa fie oameni de incredere. ps.gata, nu mai ai dreptul sa vorbesti negativ despre catolici, odata ce ai pus celibatul direct in ceruri, gata, nu mai ai dreptul sa cracnesti!!! o vorba sa nu mai spui! |
Citat:
In el am scris de ce au spus Apostolii si am scris de canon, pentru ca citisem inainte canonul apostolic care se referea la acest lucru. Din mesajul tau urmator reiese ca tu ai crezut ca eu m-am referit la canonul de la Sinodul Trulan, desi se intelegea din mesaj ca am analizat ceea ce spusese Apostolul. Citat:
Citat:
Dar ia sa-ti dau eu un exemplu in care chiar se incalca ce spune Apostolul. Acolo scrie ca episcopul sa fie barbat, deci protestantii care pun femei incalca ce screi acolo sau nu? Penticostalii au si femei? |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Insa vorbim de evul mediu si de un regat apostolic, conta daca au gasit oameni sau formatiuni statale? Cataline, in momentul in care pui celibatul atat de sus, care in opinia mea este o anomalie daca este autoimpus din motive de credinta, pentru un laic, nu mai poti sa contesti superioritatea morala a preotimii catolice. |
Citat:
|
Citat:
Biserica a zis in sec. I ca e mai bine A, in sec. X (ics) a hotarat ca in acord cu vremurile si moravurile e mai bine non-A, pentru Biserica nu e nici o problema. Piatra de poticnire e pentru aia din afara ei :) Precis, scurt si concis. |
Citat:
Invata-i si pe coreligionarii tai sa nu se mai invarta dupa coada! |
Citat:
Macar daca veneai cu surse, citate din lucrari, etc. ca sa arati ca nu esti altceva decat un habarnist, dar nimic nimic..doar...aere. |
Citat:
|
Citat:
Punerea de intrebari cu raspuns deja cunoscut creste temperatura Universului, zice termodinamica. |
Surprinzatoare sinceritate :)
Sa-ti fie cu folos. |
nu mai incerca, am inteles ca tie ti se permite orice mizerie asa ca nu am sa-ti mai raspund.
|
Citat:
Cumpătare și mai mult bun simț! |
Citat:
in fine, il voi ignora. si ca sa revin, cum se ajungea episcop in primele secole de crestinism? chiar nu stie nimeni? |
Citat:
Daca ati avea si o atitudine pe masura ar fi excelent. Si ati avea si autoritatea sa solicitati cele de mai sus. Insa, v-o spun prieteneste, postari ca cea de mai jos, va decredibilizeaza: Citat:
|
Citat:
Cine te cunoaște cu adevărat, se ingretoseaza la maxim. În fine , nici nu am dorit să-ți răspund, dar deja pute atât de mult în jurul tău și al amicilor tăi alungați de atâtea ori de pe acest Forum încât mă întreb dacă este cineva cu adevărat normal psihic în "credința " voastră? Nu , nu cred . Punct. |
Boss, nu merit asa multa atentie din partea ta. Si atat de lungi caracterizari. Nu te supara, esti in post, probabil cam nervos, cel rau te ispiteste mai abitir. Probabil ai si alte probleme, mai grele. Nu are rost sa-ti faci inima rea. Mai bine ai sterge postarea aia. Ai scris-o la nervi si nu-ti face cinste. Parerea mea.
P.S. Te inteleg si NU iti voi da report. |
Citat:
|
Citat:
Eu nu spun nimic, am dat ce spune Sfanta Scriptura. Tu nu stii de ce calugaria e apreciata in ortodoxie, pentru ca citesti alte carti decat cele ortodoxe. Si nu e o contradictie, pentru ca Sfantul Apostol spune ca nu e pentru oricine calugaria, pentru ca nu oricine poate rezista ispitelor de acest gen. |
Citat:
1.treaba cu calugaria, ce calugarie, nene, a aparut la secole dupa pavel! 2.la fel ca ungurii despre care vorbesti sunt si niste polonezi care zic ca se trag direct din noe. ungurii au sumedenie de istorici seriosi, ca si la noi unii bat campii. vezi la noi dacomaniacii de astazi sau scoala ardeleana de ieri. 3.daca as fi ungur te-as intreba doua chestiuni: cand s-au crestinat protoromanii si cum? si a doua: stii cand am avut primul episcop in tarile romane? 4.in ceea ce priveste adn-ul lui peste scrii ca sa scrii, ungurii sunt omogeni, noi suntem eterogeni. |
Citat:
2. Pai asta era argumentul meu, ca sunt si istorici care spun lucruri eronate. 3. Nu vad ce vrei sa continuam discutia cu ungurii, eu am spus doar de niste istorici. daca vrei un raspuns, episcopi din Dobrogea au participat si la primele sinoade. Peste tot unde erau crestini trebuia sa fie si episcop, chiar daca nu sunt mentionati pe undeva. 4. Ce am scris avea legatura ce ceea ce am spus. Ca ungurii sunt omogeni sau nu ce legatura are cu tot ceea ce vorbeam? Majoritatea ungurilor sunt oameni ca si noi, nu-s de acord cu extremismul unora. Eu m-am inteles bine cu ungurii de pe aici, intotdeauna. |
Citat:
Celibatul e celibat, calugaria e calugarie. Aaa ca vrei tu\voi sa gasiti alte si alte intelesuri mereu, asta e meteahna veche.... Nu e niciun argument al tau, vezi-ti primul mesaj. Dobrogea era parte din lumea elenistica, are legatura cu romanii si formarea poporului roman cum are si attila hunul. Nu exista, vericule, daca exista un episcop totul se schimba si hai sa-ti zic eu, d'abia in sec 14 avem episcop. Pai habar n-ai ce implica omogenitatea genetica, comentezi doar asa, din ambitie. |
Citat:
|
Citat:
Ai dreptate. Macar de data asta. |
Citat:
Legat de omogenitate, nu am stiut ca te-ai referit tot la genetica, pentru ca ai spus de "ADN-ul lui peste". Oricum, e complet gresit ce spui, au aproape aceeasi diversitate genetica, la fel cu a noastra. Uite un site maghiar: http://hungarianspectrum.org/2015/05...n-great-plain/ Ideea era alta, ca nu au gasit urme genetice a primilor maghiari care au descalecat, ei sunt de fapt urmasii populatiilor care erau in aceste teritorii: romani, slavi si germani. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:11:57. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.