![]() |
Opinie
Tin sa imi exprim dezacordul cu formularea din titlul acestui topic.
Expresia impersonala "atitudinea ortodoxa" nu poate fi decat paguboasa pentru bunul mers al discutiilor. O expresie mai aproape de realitate si care nu predispune la formulari sablon, consider ca ar fi fost: "atitudinea ortodocsilor". Eu, ca si orice alt user ortodox, asadar persoana concreta in carne si oase, imi pot exprima doar atitudinea mea individuala, de om ortodox, de persoana vie. Asadar, daca topicul voieste atitudine ortodoxa, atunci sa listeze cineva din canoane sau alte dispozitii, daca binevoieste. In acest caz dialogul pare secundar. Daca se voieste, insa, sa fie cunoscute si dezbatute opiniile noastre, ale credinciosilor ortodocsi, propun sa se schimbe, daca este posibil, titlul topicului. Propun varianta "atitudinea ortodocsilor", in loc de "atitudinea ortodoxa". Va multumesc! |
Citat:
In adevar, nu trebuie sa se considere ca univoca atitudinea "ortodoxiei" fata de oamenii din alte culte. Nu trebuie sa generalizam cata vreme sunt crestini ortodocsi care, indiferent de dispute (evident inerente), pastreaza bunul simt ca o masura a dialogului si a impreuna-convetuirii pe acest forum, si nu numai. Numai ca as adauga si eu ceva, si cu acordul autorului topicului si al dumneavoastra poate ajungem la un consens. Ce ziceti despre titlul "Atitudinea crestinilor ortodocsi fata de crestinii de alte culte"? ------------------------------------------------------------------------------------------------------ "Ma rog ca toti sa fie una, cum Tu, Tata, esti in Mine, si Eu in Tine; ca si ei sa fie una in Noi, pentru ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis." (Ioan.17:21) |
Welcome!
Nimic mai potrivit, asa imi pare. Doamne ajuta! |
Citat:
Este membru sau fost membru? Ca nu e singurul care stie ca ceea ce stiti dvs. este fals. |
Citat:
|
Citat:
mai exact, ce inseamna sa intinzi mana? mie mi se pare ca ati terminat cu ce ati inceput si ca va contraziceti singur. daca nu intinzi mana nu primesti cadoul, iar aici este vorba de credinta noastra, daca suntem credinciosi si viata noastra este o lupta impotriva pacatelor, primim mantuirea, dar noi nu stim daca o primim sau nu decat dupa ce murim ca altfel n-ar mai avea sens sa luptam pentru mantuire pentru ca ori am avea incredere prea mare in bunatatea lui Dumnezeu, ori am deznadajdui din cauza pacatelor si astefel am incalca una din porunci si daca incalcam una din porunci le incalcam pe toate. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
credinta fara fapte bune este moarta. credinta si faptele bune sunt precum cele doua vasle la o barca. poate barca sa inainteze daca are doar o vasla? |
Tuturor, in loc de noapte buna...
"Ma culc, adorm si ma destept iarasi, caci Domnul este sprijinul meu." (Ps.3:5) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:58:52. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.