Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa si Massmedia (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=508)
-   -   CAZUL TANACU (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=26)

Sylvie 10.05.2007 00:21:21

Bine,Odin,dar cu niste conditii:sa nu ne amestecam unde nu cunoastem cum stau lucrurile,sa nu ne mai jignim,sa nu ne mai suparam din orice si sa incercam sa gandim logic.Bine?

Sylvie 10.05.2007 00:35:49

Odin,m-am gandit putin la ce m-ai intrebatin legatura cu acea fata legata de o "cruce".Mai este nevoie sa te lamuresc de ce a apelat la "legare"?

Sylvie 10.05.2007 00:43:49

Odin,ma opresc daca nu-mi raspunzi...???!

Sylvie 10.05.2007 02:20:26

Bine Odin,cand te trezesti sa-mi raspunzi,daca vrei sa mai discut cu tine.Nu am timp de pierdut.
Cred ca Parintele Corogeanu a fost inteligent cand a legat-o pe fata de o "cruce".Ia gandeste-te putin,la cele trei variante.Parintele o putea lega de un pat cu mainile pe langa corp,cu mainile sus,deasupra capului,sau cu mainile lateral,ceea ce da impresia unei cruci.
Daca statea cu mainile pe langa corp,trebuia sa o lege de picioare,de maiini,impreuna cu abdomenul,sau mai rau cu pieptul,ceea ce ar fi putut duce la ingreunarea respiratiei,eventual la ranirea unei parti mai mari a corpului.
Daca trebuia sa stea cu mainile deasupra capului,ar fi trebuit sa o lege de maini,de picioare,dar era o pozitie f. incomoda.Si respiratia este putin ingreunata.
Dar,s-a gandit la a 3-a varianta,si anume sa stea cu mainile lateral,ca sa fie legata numai de maini si picioare,fara sa-i ingreuneze raspiratia si fara s-o raneasca,oferindu-i posibilitatea miscarilor ce i le dadea duhul necurat.
De ce i s-a pus ceva la gura?Se subintelege ca duhul necurat vroia sa tulbure rugaciunea.Dar,inchide tu gura,sau ia o nuca in gura si sa-mi spui daca nu poti respira...S-a ajuns prea departe cu interpretarile acestea.

Mirean 10.05.2007 08:50:04

Sebastiana, in loc sa dai copy/paste mai bine ai rspunde la intrebari. Ai multe restante. Si eu am job... Aaaa sau spuna ca nu stii si incheiem discutia...

Colors 10.05.2007 08:53:41

Cred ca Sebastiana si Sylvie s-au descurcat destul de bine, oricum e greu sa te pui cu femeile. odin, mi-am expus si eu parerea in privinta cazului Tanacu, te rog citeste, e pentru prima oara cand o fac, exclusiv, si prefer sa fie o singura data. Tu si altii ca tine chiar asta faceti, loviti in Biserica sub pretextul unor "practici" ce nu ar exista in nici o carte de slujbe. E ridicol, viata Bisericii nu e cuprinsa si schematizata in nici un manual de cult. Asa putem extinde la nesfarsit, si cu modul cum cadelniteaza preotul, de cate ori sa ne inchinam, etc. Cei ca tine care deschid subiecte denigratoare la adresa ortodoxiei nu au ce cauta pe acest forum, dar poate ca e bine, sa ne lamurim fiecare cum stam cu credinta. Poate ar fi mai util sa va scoateti barna din ochi "smeritilor" inainte de a cauta "neajunsuri" in Biserica Ortodoxa. Nu zice nimeni ca totul e perfect dar felul cum sunt expuse problemele tradeaza pe fiecare ce duh poarta in el.
Cei care cauta in vreun manual cum se face "exorcizarea" trebuie sa fie ori naivi ori rau-intentionati.
Vorba lui Cozia: veti birui o perioada, caci trebuie sa vina si sminteala, dar vai de cei prin care vine!

Inainte sa va erijati in "aparatori" si diriguitori ai vietii Bisericii, ar trebui sa va faceti curatenie in propria voastra ograda sufleteasca. Biserica se innoieste prin oameni, nu prin manuale de cult. Oare intelegi diferenta? Valabil si pentru Mirean, un zelos ortodox nepracticant, care are pareri pe fiece topic fierbinte, unde personal imi este si frica sa-mi dau cu parerea.
O admir pe Sebastiana pentru curajul ei.

Credinta se confunda cu fanatismul de catre cei care cred in orice numai in rasplata vietii vesnice nu. Dar cum poti fi crestin si sa nu suferi pentru Hristos? Aceasta-i intrebarea! Daca lumea e vrajmasa lui Dumnezeu, ce credeti ca asteapta un crestin de la lume? odin teologule, subiect de discutie ...

Liviu

odin 10.05.2007 09:06:35

Citat:

În prealabil postat de Colors
Cred ca Sebastiana si Sylvie s-au descurcat destul de bine, oricum e greu sa te pui cu femeile. odin, mi-am expus si eu parerea in privinta cazului Tanacu, te rog citeste, e pentru prima oara cand o fac, exclusiv, si prefer sa fie o singura data. Tu si altii ca tine chiar asta faceti, loviti in Biserica sub pretextul unor "practici" ce nu ar exista in nici o carte de slujbe. E ridicol, viata Bisericii nu e cuprinsa si schematizata in nici un manual de cult. Asa putem extinde la nesfarsit, si cu modul cum cadelniteaza preotul, de cate ori sa ne inchinam, etc. Cei ca tine care deschid subiecte denigratoare la adresa ortodoxiei nu au ce cauta pe acest forum, dar poate ca e bine, sa ne lamurim fiecare cum stam cu credinta. Poate ar fi mai util sa va scoateti barna din ochi "smeritilor" inainte de a cauta "neajunsuri" in Biserica Ortodoxa. Nu zice nimeni ca totul e perfect dar felul cum sunt expuse problemele tradeaza pe fiecare ce duh poarta in el.
Cei care cauta in vreun manual cum se face "exorcizarea" trebuie sa fie ori naivi ori rau-intentionati.
Vorba lui Cozia: veti birui o perioada, caci trebuie sa vina si sminteala, dar vai de cei prin care vine!

Inainte sa va erijati in "aparatori" si diriguitori ai vietii Bisericii, ar trebui sa va faceti curatenie in propria voastra ograda sufleteasca. Biserica se innoieste prin oameni, nu prin manuale de cult. Oare intelegi diferenta? Valabil si pentru Mirean, un zelos ortodox nepracticant, care are pareri pe fiece topic fierbinte, unde personal imi este si frica sa-mi dau cu parerea.
O admir pe Sebastiana pentru curajul ei.

Credinta se confunda cu fanatismul de catre cei care cred in orice numai in rasplata vietii vesnice nu. Dar cum poti fi crestin si sa nu suferi pentru Hristos? Aceasta-i intrebarea! Daca lumea e vrajmasa lui Dumnezeu, ce credeti ca asteapta un crestin de la lume? odin teologule, subiect de discutie ...

Liviu

Colors, viata Bisericii inseamna dupa tine practica violenta de a lega pe cineva de o cruce si a o plimba prin curtea manastirii intr-o procesiune de-a dreptul groteasca? Viata Bisericii inseamna sa moara cineva fiindca un calugaras a pus prea mult zel in a `bate dracii`? ? Asta spune cat de multe stii ce inseamna viata Bisericii...

In al doilea rand, fa deosebire intre `viata Bisericii` de care vorbesti tu si slujbele Bisericii - care, da, daca nu stiai, sunt cuprinse in niste carti...

Modul in care da cu cadelinita este descris foarte amanuntit in mai multe carti de cult (Tipic, Liturgica etc).

Nu sunt smerit si curatenia din propria curte ma priveste, nu are de ce sa devina subiect de forum...

topicul nu l-am initiat eu...

Nu caut nici un manual de exorcizare... incercam sa demonstrez un pct. de vedere (se vede ca nu pricepi) - ca ceea ce a facut Corogeanu nu are acoperire in viata cultica autentic ortodoxa.

Eu zic sa cauti in dictionar ce este aia credinta si ce este ala fanatism si mai discutam... `Suferinta pentru Hristos` eu o vad cu totul altfel decat a fi legat pe o cruce, plimbat vreo 3 zile, infometat pana la moarte doar fiindca un calugar se crede biruitor de diavoli,,,, Reepet, asta arata cat de multe stii tu despre viata Bisericii...

Sylvie 10.05.2007 09:38:18

Odin,nu mi-ai spus parerea ta in legatura cu ce ti-am zis mai sus.Inseamna ca esti de acord.
Sa-ti spun acum de ce Parintele nu a avut binecuvantare pt. a face Sf. Maslu.
Daca tu nu ai fost pe la Manastiri,nu ai cum sa stii de cate ori se face aceasta Slujba pe saptamana.Iti spun eu:miercuri,vineri si chiar duminica.Daca sunt atatea manastiri in tara,si atatea slujbe pe saptamana la SF. Manastiri,cati Ierarhi ar fii necesari pt. a putea sa dea la toti binecuvantare pt. a face aceste Slujbe?

odin 10.05.2007 09:51:44

Citat:

În prealabil postat de Sylvie
Odin,nu mi-ai spus parerea ta in legatura cu ce ti-am zis mai sus.Inseamna ca esti de acord.
Sa-ti spun acum de ce Parintele nu a avut binecuvantare pt. a face Sf. Maslu.
Daca tu nu ai fost pe la Manastiri,nu ai cum sa stii de cate ori se face aceasta Slujba pe saptamana.Iti spun eu:miercuri,vineri si chiar duminica.Daca sunt atatea manastiri in tara,si atatea slujbe pe saptamana la SF. Manastiri,cati Ierarhi ar fii necesari pt. a putea sa dea la toti binecuvantare pt. a face aceste Slujbe?

Nu sunt de acord cu tine... nici in ceea ce ai spus mai sus...

In primul rand nu ai oferit toate varinatele corecte... In loc sa aleaga cea mai potrivita modalitate de a o lega, putea sa o DUCA LA SPITAL. Insa, oricum, in privinta legarii... sa inteleg ca astia pe la spitalele de psihiatrie sunt niste prosti de nu tin bolnavii legati pe cruci... noroc cu Corogeanu, ca altfel toti bolnavii din lumea asta ar fi stat si acum in niste pozitii extrem de incomode...

Putea sa o lege de pat (nu-mi vine sa cred ca discut aberatiile astea) pur si simplu... nu trebuia sa o lege de o cruce si sa o plimbe prin jurul manastirii... Daca au tinut crucea ridicata in picioare, atunci sufocarea devine un lucru iminent. Daca au tinut-o culcata, puteau sa o lege la fel de bine de un pat (cu saltea, cu sprijin mai mare pt. greutatea corpului etc). Trebuie sa intelegi ca oricum nici una din variantele expuse (chiar si cea expusa de bine - legarea de un pat) nu sunt cele corecte. Trebuia dusa la un spital.

Sylvie 10.05.2007 09:52:26

Odin,nici acum nu mi-ai raspuns,inseamna ca si cu asta esti de acord.Cum crezi ca in BUNATATEA Parintelui,a putut intra un gand asa de rau precum INFOMETAREA...????

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:23:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.