Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Un mod ciudat de rugaciune la penticostali !!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5103)

Doriana 09.12.2009 15:47:34

asa este.....

Danut7 09.12.2009 15:48:35

adica tu...

AndruscaCIM 09.12.2009 15:49:12

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189371)
Luca 17:1-2 Și a zis către ucenicii Săi: Cu neputință este să nu vină smintelile, dar vai aceluia prin care ele vin!Mai de folos i-ar fi dacă i s-ar lega de gât o piatră de moară și ar fi aruncat în mare, decât să smintească pe unul din aceștia mici.

:2: Da, dar vezi tu, singurul fondator smintit de Diavol al fiecarei secte in parte s-a crezut profet daruit de Dumnezeu si asa i-a smintit pe saracii oameni, afirmand ca totul in jurul lui e intuneric si blestem iar el e inger luminos plin de Duhul Sfant!...cata sminteala, pacat si mandrie...sa judeci totul in jur ca fiind intuneric si aparitia lor pe pamant dupa 19 secole, situandu-se deasupra tuturor si fiind chipurile de la Dumnezeu!

Problema e ca din momentul in care Luther a facut greseala, "Dumnezeu" in opinia sectarilor a cam inceput sa trimita profeti si prooroci pe banda rulanta, unul mai bun decat celalat, si fiecare contrazicandu-i pe ceilalti...cu cate o profetie mai aparte.....:40:

Danut7 09.12.2009 15:49:57

26. Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel și credința fără de fapte, moartă este.

Atentie ca Pavel a comparat sufletul cu faptele si trupul cu credinta.De ce crezi ca a facut asa?

Doriana 09.12.2009 15:51:05

m-am prins ca te referi la mine, dar eu nu am renuntat sa citesc si sa gandesc; nu ii las pe altii sa gandeasca in locul meu ci cercetez ce duh ii calauzeste. Dar cand scrie negru pe alb "nu suntem mantuiti prin fapte" si vine altul ca de fapt Pavel a vrut sa spuna ca suntem mantuiti prin fapte...hmmm...imi pare rau pentru el...

Doriana 09.12.2009 15:51:36

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189380)
26. Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel și credința fără de fapte, moartă este.

Atentie ca Pavel a comparat sufletul cu faptele si trupul cu credinta.De ce crezi ca a facut asa?

Pentru ca sunt de nedespartit, interdependente

AndruscaCIM 09.12.2009 15:52:45

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189377)
asa este.....

Chiar, sa zicem ca din sec. XVI au tot inceput sa coboare daruri asupra sectantilor si astfel fiecare secta in parte este pe placul lui Dumnezeu si de la El ( asa cum afirmati fiecare in parte)...dar ce opinie ai tu despre ereziile combatute de intreaga Biserica Ortodoxa inca din primele secole, esti de acord cu ele, erau erezii sau de fapt nu erau?...ereziile lui Arie, Nestorie, Macedonie, monofizitilor, monotelitilor...etc?

Danut7 09.12.2009 15:55:40

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189381)
m-am prins ca te referi la mine, dar eu nu am renuntat sa citesc si sa gandesc; nu ii las pe altii sa gandeasca in locul meu ci cercetez ce duh ii calauzeste. Dar cand scrie negru pe alb "nu suntem mantuiti prin fapte" si vine altul ca de fapt Pavel a vrut sa spuna ca suntem mantuiti prin fapte...hmmm...imi pare rau pentru el...

Ti-am zis eu asta?Ti-am zis ca si din fapte si din credinta suntem justificati, mai ales din fapte care reprezinta viata credintei.Daca Hristos nu murea pentru noi , nu puteam sa ne mantuim sub nici un chip si in nici un mod.Nici prin faptele noastre, nici prin nimic.De aceia in dar suntem mantuiti, ca Hristos a murit pentru noi cand inca eram in vrajmasie cu Dumnezeu, si departe de Dumnezeu.Litera ucide.Duhul este cel care da viata.

"Duhul este cel ce dă viață; trupul nu folosește la nimic. Cuvintele pe care vi le-am spus sunt duh și sunt viață." Ioan 6:63

"Cel ce ne-a învrednicit să fim slujitori ai Noului Testament, nu ai literei, ci ai duhului; pentru că litera ucide, iar duhul face viu. " 2Corinteni 3:6

Dar tu nu esti din adevar, de aceia poate ai inteles toate pe dos, la fel cum faci de obicei.

anita 09.12.2009 15:56:00

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189375)
Sminteli - traducere corecta = prilejuri de pacatuire, things that cause people to sin. Intra si ereziile aici. De acord ca e vai de cei prin care vin. De aceea ne-a dat Dumnezeu darul cititului si minte de analizat. "Cuvantul tau este o lumina pe cararea mea."

Asa am zis si eu. Daca nu ai fapte nu dovedesti ca ai credinta, doar te lauzi.

Asa este ,dar faptele nu inseamna numai milostenie sau facerea de bine ci si rugaciune ,post ,spovedanie ,impartasanie,pocainta ,participare la sfintele slujbe.
Noi ortodocsii asta numim faptele credintei.
Doamne ajuta !

Doriana 09.12.2009 15:58:16

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 189383)
Chiar, sa zicem ca din sec. XVI au tot inceput sa coboare daruri asupra sectantilor si astfel fiecare secta in parte este pe placul lui Dumnezeu si de la El ( asa cum afirmati fiecare in parte)...dar ce opinie ai tu despre ereziile combatute de intreaga Biserica Ortodoxa inca din primele secole, esti de acord cu ele, erau erezii sau de fapt nu erau?...ereziile lui Arie, Nestorie, Macedonie, monofizitilor, monotelitilor...etc?

Cred ca cele mai multe erau erezii. Pe atunci Biserica era inca la inceputuri, deci mai curata. Disputa dintre iconoclasti si iconofili a fost castigata de cine nu trebuie. Constantin a gresit ca a crestinat pe unii cu forta. Au venit la crestinism cu tot cu idolii lor si i-au pacalit pe crestini asa de bine incat cred si azi.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:28:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.