Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   P.S.D.-ul cere grațiere si modificarea Codului Penal ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18784)

cristiboss56 02.02.2017 06:46:16

UPDATE 01.05

SRI: Informațiile privind intențiile de deturnare a protestului, transmise instituțiilor abilitate

Datele cu privire la intențiile de deturnare a protestului din Capitală au fost transmise operativ instituțiilor legal abilitate să intervină, potrivit SRI, care a precizat că "nu are competențe în ceea ce privește manifestările grupărilor ultras", dar dacă se obțin date, acestea sunt transmise.

"Serviciul Român de Informații a acționat potrivit competențelor legale deținute, datele și informațiile obținute cu privire la intențiile de organizare sau deturnare a acțiunilor publice de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ instituțiilor legal abilitate să intervină pentru menținerea ordinii și siguranței publice. În această situație a existat un schimb de informații operativ, potrivit procedurilor stabilite la nivelul instituțiilor, cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivelul Secretarului de Stat Ștefu Viorel și Bogdan Despescu - IGPR, precum și la nivelul Jandarmeriei și SPP", se arată într-un comunicat de presă al Serviciului Român de Informații (SRI), remis joi dimineață, agenției de presă MEDIAFAX.

Serviciul Român de Informații precizează că, potrivit Legii 51/1991 privind securitatea națională a României, republicată în 2014 și Legii nr. 14/1992, SRI are competențe pentru obținerea de date necesare prevenirii și contracarării activităților extremiste.

"Pe această zonă, SRI nu a avut surprize operaționale. SRI nu are competențe în ceea ce privește manifestările grupărilor ultras, însă dacă se obțin date de interes pentru instituțiile cu atribuții pe ordine publică acestea sunt furnizate cu celeritate, așa cum s-a întâmplat în cazul protestelor din dată de 1 februarie din Capitală", mai precizează SRI în comunicatul de presă.

Anterior, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, declarase, într-o intervenție la România TV, că nu a primit informări de la servicii că la miting vor exista provocări.

"Nu am primit o astfel de informare, dar ne-am luat toate măsurile", a declarat Carmen Dan.

UPDATE 00.43

Bilanț provizoriu al Jandarmeriei Capitalei: 20 de rețineri după incidentele din Piața Victoriei, 20 de rețineri au fost efectuate după incidentele de la protestul din Piața Victoriei, acesta fiind un bilanț provizoriu, a declarat, pentru MEDIAFAX, Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

Jandarmii care au intervenit la protestul din Piața Victoriei, miercuri seară, au reținut, până la ora transmiterii știrii, 20 de persoane, pe care le-au condus la secția de Poliție, a anunțat, pentru MEDIAFAX, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

"Încă nu se știe dacă erau ultrași, se vor face verificări și dacă va reieși că aparțineau unor galerii ale echiipelor de fotbal, se va face public", a precizat, pentru MEDIAFAX, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

cristiboss56 02.02.2017 06:47:57

Premierul României, Sorin Grindeanu, a scris, joi dimineață, pe Facebook, că "un protest pașnic s-a transformat într-unul violent", precizând că în aceste zile "manipularea atinge cote alarmante".

"Din nefericire, un protest pașnic s-a transformat, în această seară, într-unul violent. De la bun început, țin să precizez că respect dreptul românilor de a protesta. Trăim, însă, zile în care manipularea atinge cote alarmante. Cum spuneam, din păcate, în această seară, situația a degenerat și vorbim despre doi jandarmi și trei protestatari răniți care se află la spital pentru îngrijiri medicale. Fac un apel la calm și la o informare corectă a românilor care sunt îngrijorați de situația de astăzi. Mulțumesc Jandarmeriei Române pentru modul în care a acționat în această seară, convins fiind că totul ar fi decurs normal dacă anumite grupări nu ar fi recurs la violență", a scris premierul pe pagina sa de Facebook.

Jandarmii care au intervenit la protestul din Piața Victoriei, miercuri seară, au reținut, până la ora transmiterii știrii, 20 de persoane, pe care le-au condus la secția de Poliție, a anunțat, pentru MEDIAFAX, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

"Încă nu se știe dacă erau ultrași, se vor face verificări și dacă va reieși că aparțineau unor galerii ale echiipelor de fotbal, se va face public", a precizat, pentru MEDIAFAX, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

Patru persoane, doi jandarmi și doi protestatari, au fost transportați, miercuri seară, la spital după ce au fost loviți în timpul incidentelor din Piața Victoriei, a anunțat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

"Sunt patru persoane care au fost transportate la spital, doi jandarmi, doi protestatari. Din fericire, niciunul dintre ei nu este în stare gravă, din informațiile pe care le avem de la colegii noștri. Acestea sunt informațiile până acum. Mai pot apărea și alții", a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

cristiboss56 02.02.2017 06:49:27

Fostul premier Dacian Cioloș i-a cerut miercuri seară prim-ministrului Sorin Grindeanu să abroge ordonanța de urgență referitoare la modificarea celor două Coduri penale, reproșându-i că distruge reperele morale ale societății și duce țara într-o zonă incertă de securitate.

''Deciziile luate de Cabinetul dumneavoastră în privința modificărilor aduse Codului penal și Codului de procedură penală au consecințe negative profunde pentru soarta țării. Distrug reperele morale ale societății. Cum veți explica unui om cinstit că unii pot să fure până la 45 de mii de euro fără să fie pedepsiți penal? Cum vor mai crede oamenii în dreptate? Care este exemplul de moralitate pe care îl dă Guvernul Statului Român? Cum se mai pot simți românii demni în țara lor când Guvernul lasă impresia că disprețuiește cinstea și transparența și legitimează hoția? Duceți România într-o zonă incertă de securitate. (...) Prin atacul la valorile statului de drept, ne izolați la periferia Europei. Risipiți bruma de creștere economică câștigată prin munca oamenilor. (...) Cum veți compensa pierderea de credibilitate care va afecta încrederea investitorilor în România? Ce le veți spune antreprenorilor care s-au săturat de corupție și de decizii strâmbe ale administrație? Ce le vei spune românilor care vor plăti mai mult pentru un trai mai prost?'', a scris Cioloș pe Facebook.

cristiboss56 02.02.2017 06:51:30

Consilierul local al municipiului Reșița, Valentin Lupșa, secretar al organizației municipale PSD Reșița, a demisionat din partid spunând că îi pare sincer rău că a pus umărul la ''construcția unui sistem bolnav'' de către ''marea turmă de slugi și elefanți care formează majoritatea PSD''.

''Am intrat în politică pentru că vreau să fac ceva pentru țara mea. La fel ca-n fotbal, nu poți da goluri de pe margine. Am intrat în PSD pentru că sunt apropiat valorilor de stânga, valori care din păcate sunt rezumate scurt la sintagma 'protecție socială'. Am hotărât să ies din PSD, din același motiv pentru care am intrat în politică: vreau să fac ceva pentru țară mea. Nu știu dacă îmi dau demisia târziu sau devreme. Târziu pentru că trebuia să prevăd de mult că se va ajunge la astfel de situații, sau devreme pentru că încă sunt tânăr și mai pot ajută la aducerea României într-o zona de normalitate a anului 2016'', a transmis Valentin Lupșa, potrivit corespondentului MEDIAFAX.

El afirmă că îi pare sincer rău că a pus umărul la ''construcția unui sistem bolnav''.

''Pentru că da, un sistem în care Guvernul dă o lege în favoarea unui singur om, este un sistem bolnav. Eu sunt consilier juridic, și nu-mi pot permite să trec cu vederea astfel de derapaje. Am simțit că aseară aș fi vrut să fiu și eu în stradă, să strig împotriva nedreptății, însă probabil aș fi fost tras pe roată. Și poate că pe bună dreptate. Am întâlnit în PSD câțiva oameni de înalta calitate, care cu siguranță îmi vor rămâne prieteni, dincolo de opinia politică. Și nu de ei mă despart, ci de marea turmă de slugi și elefanți care formează majoritatea PSD. Sper că vocea oamenilor din stradă să se facă auzită, iar Guvernul să demonstreze că este acolo pentru noi, pentru români'', a adăugat el.

Copacel 02.02.2017 09:58:05

http://www.activenews.ro/stiri-polit...zoaicei-140407

http://www.activenews.ro/stiri-socia...uminica-140329

DragosP 02.02.2017 10:20:09

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 642377)
Sunt membru , nu activist :)

Atunci sincer să fiu mi-e frică să mă întâlnesc cu un activist.
Citat:

Sincer , pe acest Ciolos nu l-am considerat niciodată din familia noastră liberală, inclusiv acel guvern provizoriu .
Tu nu, înseamnă că ai fost și ești cumva un dizidend.
Citat:

Si nu in ultimul rând, acum e vorba de PSD inamicul nr.1 :)
...creștinește vorbind...

AlinB 02.02.2017 11:52:57

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 642390)
Au mai fost momente în istoria creștinismului când creștinii au mărșăluit pe străzi pentru apărarea ortodoxiei. Dacă ne rușinam de Dumnezeu, și Dumnezeu se va rușina de noi.

Ne rusinam de sectari ca tine.

AlinB 02.02.2017 11:55:44

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 642360)
Merg in strada cu duiumul, pentru a face jocul nu stiu cui. Daca le spui ca li s-a tradat credinta, vin 20 de persoane. Abia asteapta sa zica preotul ca pacatul nu e pacat, ca il asculta imediat. Sau poate ca nu...

Pai daca le spune cineva ca tine, rad de se tavalesc pe jos, ce sa iasa in strada.

Citat:

Sunt curioasa daca scrie cineva pe pancarta lui
,,Cerem respectarea dreptului de a ne apara credinta ortodoxa"
Ce "aperi' tu e "dreptul" la schisma.

Stii ce soarta vor avea in vesnicie cei care incearca sa dezbine Biserica, nu?

AlinB 02.02.2017 12:22:50

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 642381)
Grindeanu le raspunde stapanilor :
...

Pai mi se pare destul de ok ce zice omul ala acolo, exista vreun caz solid impotriva a ceea ce e scris acolo sau deja se merge din inertia intentiilor initiale?

In orice caz, nu inteleg de ce au insistat sa dea legea in contextul in care apele erau deja agitate, nu mi se pare de atat de mare importanta, e ca si cand ai turna benzina peste foc.

Daca o dadeau peste 3 luni eventual o treceau prin Parlament, nu iesea circul asta.

iuliu46 02.02.2017 12:31:55

Pai acolo scrie de ce:

"Alegerea procedurii de adoptare a unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului decurge din Constituția României care prevede în articolul 147 alin (1) că „Dispozițiile din legile și ordonanțele în vigoare, precum și cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituționale, își încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curții Constituționale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituționale cu dispozițiile Constituției și pe durata acestui termen, dispozițiile constatate ca fiind neconstituționale sunt suspendate de drept."

E posibil sa fi incercat sa rezolve romaneste ( adica sa puna scuipat unde trebuie sudat, ca nu cred ca se schimba ceva cu ordonanta asta :) ) o problema. Probabil daca nu dadeau ordonanta, peste putin timp s-ar fi anulat articolele alea din C.P. si atunci ieseau tefelistii in strada furiosi ca PSD nu a dat o ordonanta ca sa repare articolele alea din CP asa cum a cerut CCR, deci au planuit sa-i faca scapati pe penali. :21:

Pe bune, parca au avut un deal Iohannis cu Dragnea. Sa puna un guvern care sa compromita orice alternativa la Iohannis definitiv si sa zburde ala pe tot terenul. De unde abia mai sufla dupa alegeri, acum s-au incordat muschii pe el de crapa. Iar aia de la PSD au fugit in munti. :)
Plus ca i-a revenit si Lulutei sangele in obraji, s-a urcat ca scroafa in copac si face iar dosare la toata lumea. :21:

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:45:09.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.