Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa si Massmedia (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=508)
-   -   CAZUL TANACU (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=26)

Sylvie 10.05.2007 09:55:13

Odin,poate noi discutam fara rost,asa ca te intreb:TU CREZI CA ACEA FATA ERA POSEDATA?

Colors 10.05.2007 10:03:40

odin, bati apa in piua aiurea, parintele a gresit din lipsa de smerenie, restul e balmajeala, cu sau fara manual, omul daca vrea sa faca dupa capul lui o va face.
Daca tu vrei sa patrunzi intelesul credintei din dictionar ... ce sa mai zic ...? Mult succes ...

Inca odata, ma uimeste anchilozarea mintii tale: crezi ca dracii se scot dupa vreo formula magica recitata? Stai diavole ca deschid acum cartea la pagina 37 !!! Ia sa vad ... aha!

Esti ridicol!!! Ucenicii Domnului scoteau dracii fara manual ... dar deh, acum ne-am scolit. Esti in duhul "corectitudinii politice" de astazi, vreti sa distrugeti Biserica Ortodoxa asa cum ati distrus-o si pe cea catolica.

Vai de mintea ta teologule ... in rest ma opresc aici. Teologia e buna daca este in duhul credintei si practicii crestine, nu ca sa discutam cuvinte sterpe despre Dumnezeu ca ecumenistii. Ar trebui sa te doara de mantuirea ta nu de pacatele altuia ... dar cine mai stie de asta? Te mai strapunge vreun fior de teama la gandul mortii, la judecata ta? Ori traiesti din inertie?

Succes teologule si mantuieste-ti sufletul, lasa osandirea aproapelui si "reformarea" Bisericii.

Liviu

odin 10.05.2007 10:06:47

Citat:

În prealabil postat de Sylvie
Odin,poate noi discutam fara rost,asa ca te intreb:TU CREZI CA ACEA FATA ERA POSEDATA?

Chiar daca as fi vazut-o personal, tot nu as putea sa imi dau cu parerea... Nu sunt nici medic, si nici vreun preot sau duhovnic cu experienta... Dar nici ei nu au autoritatea suficienta... Este nevoie de un acord intre cele doua parti, este nevoie de mai mult decat un calugar de 20 si ceva de ani care sa creada ca este sau nu posedata... Mai multi preoti, experimentati, cunoscatori ai mai multor cazuri, eventual cu pregatire medicala sau sprijiniti de niste date medicale...

Insa parerea mea, totusi... Nu cred ca era posedata.

Insa chiar daca ar fi fost posedata, discutia ramane aceiasi...pt. ca eu cred ca exista posedati, insa nu cred ca daca se calca pe ei, se leaga de cruci si se izoleaza in intuneric, fara mancare si apa, pot fi vindecati. Cred ca se poate face Taina Sf. maslu (in nici un caz fara binecuvantare si in nici un caz de UNUL SINGUR - mai ales daca cel bolnav este considerat a fi `posedat`), insa asa cum prevede randuiala, fara procesiuni rpin curtea Bisericii, fara impunsaturi cu copia, fara calcaturi si alte acte care denota violenta, obscuritate si mai ales misticism gresit inteles....

Sylvie 10.05.2007 10:17:58

Odin,ma bucur ca ai fost sincer.Te apreciez pt. asta.In acest caz si cu tine am incheiat discutia,pt. ca aici se intra in STUDIUL TEOLOGIC,iar tu nu ai cunostinte prea multe din acest domeniu.Sa ma ierti pt.toate.

odin 10.05.2007 10:31:31

Citat:

Odin,ma bucur ca ai fost sincer.Te apreciez pt. asta.In acest caz si cu tine am incheiat discutia,pt. ca aici se intra in STUDIUL TEOLOGIC,iar tu nu ai cunostinte prea multe din acest domeniu.Sa ma ierti pt.toate.

Sylvie, pai eu zic lucrurile astea de la inceputul discutiei... Nu am sustinut nici un moment altceva... Daca ai bunavointa, citeste in urma si vezi daca ceea ce am scris contrazice ceea ce am postat acum...

Mirean 10.05.2007 10:37:36

Citat:

În prealabil postat de odin
Citat:

Sylvie, pai eu zic lucrurile astea de la inceputul discutiei... Nu am sustinut nici un moment altceva... Daca ai bunavointa, citeste in urma si vezi daca ceea ce am scris contrazice ceea ce am postat acum...

Colors ti-am pus o intrebare! Tu care raspunzi "exclusiv" si "o singura data" (contradictie in termeni, nu?) de parc a ai detine adevarul absolut si ni-l impartasesti noua, muritorilor de rand, de ce nu raspunzi la intrebarile pe care ti le-am pus?

Colors 10.05.2007 11:07:32

Mirean, serios, eu nu m-as lauda cu facultatea in cazul tau. Ia mai citeste odata, cu atentie! Mi-ai mai vanat tu o greseala de exprimare in alta parte, dar te chinui degeaba ... devii penibil "intelectualule". La fel si odin care a inteles total pe dos: suferinta pentru Hristos nu facea referinta la femeia care a murit. Adevarat ca degeaba au unii "carte". Prostia nu vrea sa tina cont.

Destul cu acest subiect. Aveti de ales pentru ce intrati pe acest forum: sa va satisfaceti orgoliul vostru bolnav, din "naivitate", sau din rea-intentie.

Dumnezeu sa ma ierte si pe mine, sa va ierte si pe voi, ca nu stiti carui duh slujiti!

Liviu

Negroponte 10.05.2007 13:21:41

:)Prea multa inversunare pentru a avea dreptate cu orice pret si bineinteles argumentat teologic.Eu zic ca indiferent de diplomele pe care le avem sau nu,intai de toate suntem crestini si vreau sa cred ca si ortodocsi,Asa ca haideti sa incetam "ostilitatile" si sa ne respectam punctele de vedere pe care le avem fara a mai apela la argumente nesfarsite.Doamne ajuta!

Mirean 10.05.2007 14:05:58

Citat:

În prealabil postat de Colors
Mirean, serios, eu nu m-as lauda cu facultatea in cazul tau. Ia mai citeste odata, cu atentie! Mi-ai mai vanat tu o greseala de exprimare in alta parte, dar te chinui degeaba ... devii penibil "intelectualule". La fel si odin care a inteles total pe dos: suferinta pentru Hristos nu facea referinta la femeia care a murit. Adevarat ca degeaba au unii "carte". Prostia nu vrea sa tina cont.

Destul cu acest subiect. Aveti de ales pentru ce intrati pe acest forum: sa va satisfaceti orgoliul vostru bolnav, din "naivitate", sau din rea-intentie.

Dumnezeu sa ma ierte si pe mine, sa va ierte si pe voi, ca nu stiti carui duh slujiti!

Liviu

Prietene, sunte evidente frustrarile si complexele tale in privinta studiilor± Nu e cazul. Nu am venit sa fac parada de studii ci sa iti reamintesc faptul ca, in Biserica Ortodoxa, interpretarea teologica este conditionata de studii teologice.
Oricum in postarea ta ai scris "odata", corect era "o data" (de la inca o data), dar nu este un topic despre barna din ochiul meu si paiul din ochiul aproapelui.

Referitor la greselile mele...fii sigur ca se datoreaza faptului ca ma grabesc si numarului mare de postari, la care se aduga faptul ca verific (documentez) cam tot ce postez.

Nu incerca discreditarea persoanei cu care discuti pe forum, fii bun si raspunde la intrebarile despre Tanacu. O completarea a acestui raspuns este si la topic-ul "Maslu".

Cat despre prostie...la unii este in forma agresiva, potentata de incultura, sprijinita de rautate si imbraca forma ipocriziei.

Oricat de "prosti" am fi eu si Odin am venit mereu cu argumente si intrebari la care voi nu ati raspuns. In schimb atacul la persoana functioneaza. Bravo "crestinilor"!

Sylvie 10.05.2007 22:01:46

Mirean,poti sa-mi spui si mie ce intelegi tu prin "slujitor al lui Dumnezeu"...;)?

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:38:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.